POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Șah politic la prezidențiale

+16
Narcisa-Edelweiss
FRANK ZAPA[KING]
ion pribeagu
fabio
UN NOSTALGIC
MĂ DOARE IN PULA
HERACLITORIS FUTEZATORUL
gitana
FUCK YOU
Gabriela,zâna Maseluţă
FANTASIO
ana morosana
Decuseara
ELVIRA
BEAU & BEAU
Admin
20 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Șah politic la prezidențiale

Mesaj Scris de Admin Lun Mai 26, 2014 7:58 am

Fapt: Klaus Iohannis este relativ aproape de Victor Ponta în diverse scenarii pentru turul 2.
Premisă: Obiectivul principal al PSD este să pună în alegeri un candidat care să câștigesigur alegerile. Nu „foarte probabil”, „sigur”.
Premisă: PDL+PFC+ PMP nu atacă în mod real postul prezidențial și pot spera maxim a un loc onorabil în turul doi.
Faptele sunt fapte în măsura în care acceptăm consensul sondajelor. Premisele sunt plauzibile, dar nu bătute în cuie.
Partida 1: „Banzai”:
PNL atacă cu Crin Antonescu. PSD joacă cam orice, nu mai contează. PSD președinte.
Partida 2: „Menage a trois”
PSD atacă cu Victor Ponta. PNL atacă cu Klaus Iohannis. PSD atacă cu Călin Popescu Tăriceanu (independent). Călin Popescu Tăriceanu face pagube în flancul PNL. PSD președinte.

  • Hiba partidei este că nici Ponta nici Tăriceanu nu sunt piese pe o tablă de șah. Dl Tăriceanu nu are nimic de câștigat în această poveste. Dl Ponta are chiar de pierdut. Așa că partida trebuie corectată astfel:


Partida 2: „Menage a trois”, corecție
PSD îi oferă ceva lui Călin Popescu Tăriceanu (să zicem, un partid liberal); CPT acceptă. PNL nu reușește să oprească sângerările necesare pentru a fi creat partidul lui CPT. PSD îl convinge/forțează pe Victor Ponta să candideze. PNL atacă cu Klaus Iohannis. Călin Popescu Tăriceanu face pagube în flancul PNL. PSD președinte.
Partida 3: „Menage a doux”
PSD atacă cu Victor Ponta. PNL atacă cu Klaus Iohannis. Bătălia se joacă cu PSD favorit dar fără certitudini.
Partida 4: „Menage a un”
PSD atacă cu cineva din PSD altul decât Victor Ponta. PNL atacă cu Klaus Iohannis. PNL  favorit.
Partida 5: „Menage a trois cu perversiuni ideologice”:
PSD eșuează să îl convingă pe Victor Ponta să candideze. PNL atacă cu Klaus Iohannis. PSD atacă cu CP Tăriceanu. În principiu PSD președinte.

  • Ca să ajungem aici este nevoie ca V Ponta să vrea cu încăpățânare să nu candideze și să pună PSD în față faptului împlinit. Pentru că PSD ar vrea să joace partida 2, dar CP Tăriceanu îi poate obliga să joace partida 3, iar Victor Ponta este în poziția să impună chiar abominabila partidă 4.


Partida 6: „Deus ex machina”:
Mircea Diaconu câștigă europarlamentarele, glorie națională la Antena 3. PNL atacă cu Klaus Iohannis. PSD îi oferă ceva lui Călin Popescu Tăriceanu (să zicem, un partid liberal); CPT acceptă. PNL nu reușește să oprească sângerările necesare pentru a fi creat partidul lui CPT. PSD atacă cu Mircea Diaconu susținut de PSD și CPT („USL trăiește”!). Rezultat: PSD președinte (sort of).

  • Intențiile dlui Diaconu îmi sunt complet necunoscute, dar pentru PSD ar putea părea un liberal mai agreabil și mai puțin primejdios decât decât dl Tăriceanu. Dl Diaconu nu are legăturile politice ale fostului premier. În plus, PSD poate spera că actorul-politician Diaconu va fi mai mulțumit cu un rol ceremonial și persuasiv decât ex-premierul  Tăriceanu.


Concluzii
Pentru PSD combinația ideală de forțe este organizația PSD plus popularitatea lui Victor Ponta plus un sprijin liberal semnificativ (scenariul 2). Dacă liberalii nu cooperează, ar putea rămâne social-democrații cu Victor Ponta (scenariul 3). Dacă Victor Ponta nu cooperează, social democrații vor fi presați să împingă în față un liberal (scenariile 5, 6). Dacă social-democrații nu cedează la presiuni, pot rămâne singuri contra dreptei (scenariul 4).
by Andrei Tiut

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Şampanie, tristeţe şi cuţite. Urmează jocurile

Mesaj Scris de BEAU & BEAU Lun Mai 26, 2014 8:03 am

PSD şi aliaţii săi sunt câştigătorii scontaţi ai alegerilor europene, PNL şi PDL au scoruri sub aşteptări, PMP a sărit un pic pragul electoral, UDMR îşi confirmă stabilitatea. Surpriza Diaconu s-ar confirma. Restul rămân cu speranţa.După momentul exit-poll-urilor, un Crin Antonescu cam mototolit a mulţumit alegătorilor, colegilor de partid şi a cerut vigilenţă activiştilor partidului din secţiile de votare. "Am fost ţinta tuturor atacurilor", s-a văitat preşedintele liberal. Despre deciziile pe care le va lua pentru sine, fostul număr doi în stat nu a suflat o vorbă.
La PDL, "tabloul" afişat era total mofluz: Vasile Blaga, Gheorghe Flutur şi Cătălin Predoiu erau pământii şi cu feţe lungi. Şi aceeaşi lamentare: "Am fost un partid lovit din interior şi din afară". Se cere răbdare.
Şi PNL, şi PDL trag nădejdea că numărătorile oficiale le vor mai întrema scorurile. La fel şi redistribuirile. La fel şi cele două ore de vot rămase, care nu au putut fi luate în calcul de exit-poll-uri.
Micul PMP pare că se bucură, deşi ar fi vrut mai mult. Şi face apeluri pompoase la unificarea dreptei. Cam nejustificate, de vreme ce un candidat independent - Mircea Diaconu - pare că a luat cam tot cât PMP. La nişte trecute alegeri europene, a mai fost un partid nou, care a avut un moment de glorie meteoric şi apoi s-a topit într-o formaţiune mai mare - PLD (fondat de Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan). Cine îşi mai aduce aminte de el?
PSD şi sateliţii săi au doar motive de bucurie şi ocazia de a arăta fals-compătimitor spre foştii prieteni liberali. Sau poate de a-i ademeni cu cântecul de sirenă al refacerii USL. Fix în celălaltcapăt, Forţa Civică priveşte spre...2016. Între sublim şi deşertăciune uneori e doar un pas.
Ca la orice alegeri, după ce s-a băut şampania şi s-au consumat tristeţile, se fac deconturile şi încep marile manevre. La PNL, jocurile post-electorale se vor face cu cuţitele între dinţi. Nici PDL nu va fi scutit de zdruncinături. PSD este deja cu gândul la alegerile prezidenţiale.
În tot acest amestec de aşteptare, bucurie, dezamăgire şi calcule, deocamdată cu mintea mai încinsă nimeni nu se gândeşte sau se îngrijorează pentru personajul colectiv numit "alegătorulabsent". Toţi îşi spun că, până la urmă, scorul decent de participare (pentru acest tip de scrutin) nu ne-a făcut chiar de râsul Europei.


BEAU & BEAU
BEAU & BEAU

Mesaje : 198
Data de inscriere : 21/05/2013
Varsta : 59

http://romanicablues.wordpress.com/

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Victor Ponta: Daciana, dragostea mea…

Mesaj Scris de ELVIRA Lun Mai 26, 2014 8:06 am

PSD iar se culcă noaptea cu triumful la rever, roză festivă, trezindu-se învins, dezesperat. Încercarea de a manipula electoratul cu sondaje şi sondaje de tip exit-poll falsificate a eşuat.
În cursul nopţii, numărătoare paralelă a PDL, la 94% dintre secţiile de votare, dădea că PSD – UNPR – PC a obţinut numai 37,1% din voturile valabil exprimate, PNL14,9%, iar PDL12,4%. Foarte credibilă, această numărătoare nu cosmetiza rezultatele slabe previzibile ale partidului ce a făcut numărătoarea.
Devenise foarte interesant să vedem în ce măsură aceste rezultate sunt confirmate de BEC. Confirmarea a venit: alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,25% din voturile exprimate, fiind urmată de PNL, cu 14,86%, PDL, cu 12,26%, independentul Mircea Diaconu, cu 6,95%, UDMR, cu 6,48%, apoi PMP, cu 6,24%.
PSD şi anexele sale nu învaţă nimic din eşecurile în serie ale ultimilor ani. Metodele sale de a simulacă este mai puternic decât în realitate sunt aceleaşi în ultimii 25 de ani. Nimic în plus, nici un pic de imaginaţie.
Doar o agresivitate crescută, dată de tinereţea outfiţilor neocomunişti şi de disperarea vizibilă a puşcăriabililor din strcuturile de partid. După ce a furat ca în codru în mai 1990 şi a obţinut 67% (Senat), respectiv 66,3% (CD) din opţiunile de vot, ca FSN, a obţinut 28,29% (Senat), respectiv 27,72% (CD) din voturi în toamna lui 1992.
La redistribuire, a ajuns la 34,26% (Senat), respectiv 35,67% (CD), ca FDSN. Cu patru formaţiuni-balama la Senat (PUNR, PRM, PSM şi PDAR) şi trei la Cameră (PUNR, PRM şi PSM), dintre care trei, respectiv două “săltate peste prag” de organizatorul alegerilor însuşi, FDSN inaugura aşa-zisa guvernare autoritară a Patrulaterului Roşu.
Care în fapt a fost autoritară mai curând pentru că UDMR colabora deja cu puterea instaurată, iar FSN-ul lui Petre Roman şi CDR nu conlucrau parlamentar.
O şmecherie ce nu a mai mers în 1996. Atunci, FDSN a obţinut cam cu 5% mai puţin. A urmat o guvernare de dreapta cu spatele la zid, cu structurile guvernamentale pline de oamenii stângii criptocomuniste.
În anul 2000, PSD revine la 46% şi cu susţinerea parlamentară a PRM şi UDMR a guvernat minoritar,simulând iar că are putere mai mare decât în realitate.
Figura nu a mai mers în următorii zece ani. Cu o campanie mizerabilă, antinaţională, extremist – revanşard – ultrareacţionară, PSD s-a costumat în haine USL în decembrie 2012 şi a obţinut singura majoritate de peste 50% de după mai 1990.
După doi ani de guvernare dezastruoasă, care a revelat corupţia şi incompetenţa acestor oameni, exact aşa cum am spus-o de nenumărate ori pe acest site de-a lungul timpului, PSD, încercând în van în continuare să simuleze coaliţia naţională de amploare, revine spre scorul său tipic, de 33% – 35%.
Acesta e scorul sevrajului politic al Stângii criptocomuniste române de după 1990, care în continuare nu se adaptează, nu se modernizează, nu se europenizează, rămânând o forţă cu tendinţe despotice şi un pericol pentru democraţie.
Depinde doar de unitatea Dreptei să scăpăm posibilitatea de coşmar ca un PSD-ist să ajungă la Cotroceni. Cărţile sunt făcute.
ELVIRA
ELVIRA

Mesaje : 247
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 36
Localizare : Vancouver

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Paradoxul alegerilor, marii câştigători: Băsescu şi PSD

Mesaj Scris de Decuseara Lun Mai 26, 2014 8:18 am

Oricât de multe discuţii ar exista despre unificarea dreptei, despre un mare plananti-PSD, Traian Băsescu nu îşi poate dori ca acesta să reuşească fără implicarea sa. Pentru că în momentul în care PDL şi PNL vor reuşi să imprime în societate ideea că sunt o alternativă viabilă la PSD, Traian Băsescu ar fi un cadavru politic. Iar tocmai asta nu îşi doreşte. Traian Băsescu s-a cerut insistent în campania pentru europarlamentare, nu de dragul Elenei Udrea şi al PMP, ci de dragul propriului viitor politic. A inventat subiecte, teme de discuţie şi dezbatere, doar pentru a menţine atenţia asupra sa.Traian Băsescu s-a cerut insistent în campania pentru europarlamentare, nu de dragul Elenei Udrea şi al PMP, ci de dragul propriului viitor politic. A inventat subiecte, teme de discuţie şi dezbatere, doar pentru a menţine atenţia asupra sa. La final de mandat, Traian Băsescu nu acceptă să fie privit ca un fost, nu se poate mulţumi cu cuvintele frumoase ale vicepreşedinteluiamericanJoe Biden, ci vrea ca lumea să îl perceapă drept viitorul. Să nu ajungă în situaţia de a prinde câte un loc la simpozioane şi conferinţe lângă Emil Constantinescu şi Ion Iliescu.
Reactivarea sa în această campanie a fost o adevărată gură de oxigen pentru cariera sa politică. A profitat la maximum de strategia electorală a lui Victor Ponta, care marşează pe ideea luptei anti-Băsescu, pentru a-şi remobiliza electoratul pierdut, pentru a inocula ideea că este singurul capabil să se lupte cu PSD-ul.
Traian Băsescu a reuşit să-şi readucă nucleul dur alături de el, l-a activat, l-a făcut să simtă din nou că este reprezentat. Vorbind în numele lor, şi el a capătat din nou legitimitatea pierdută.
O a doua lovitură reuşită de preşedintele Băsescu a fost punerea în umbră a campaniilor PDL şi PNL. Crin Antonescu şi Vasile Blaga au fost trimişi în plan secund de disputa zilnică Băsescu – Ponta, iar cheia strategiei preşedintelui este aceea că nu poate exista o dreaptă unită fără sprijinul său.
Oricât de multe discuţii ar exista despre unificarea dreptei, despre un mare plan anti-PSD, Traian Băsescu nu îşi poate dori ca acesta să reuşească fără implicarea sa. Pentru că în momentul în care PDL şi PNL vor reuşi să imprime în societate ideea că sunt o alternativă viabilă la PSD, Traian Băsescu ar fi un cadavru politic. Iar tocmai asta nu îşi doreşte.
Preşedintele Băsescu avea posibilitatea să sprijine campania PDL şi să nu rupă partidul pe care l-a coordonat nestingherit mai bine de un deceniu. Sondajele arată că PMP şi PDL sunt împreună la peste 20% intenţie de vot. Cu un sprijin din partea preşedintelui, exista posibilitatea ca PDL să ajungă la 25%, practic al doilea partid al ţării.
De ce nu a preferat preşedintele acest plan? Pentru că la PDL jocurile sale nu au fost respectate, iar Elena Udrea nu a câştigat. Băsescu avea nevoie de Udrea în fruntea partidului pentru a-l manevra în direcţia dorită.
În acest tablou al europarlamentarelor, în mod paradoxal, sunt şanse ridicate ca marii câştigători să fie Victor Ponta şi Traian Băsescu. Să câştige deopotrivă şi stânga şi dreapta, iar meciul pentru prezidenţiale să rămână deschis. Acest tip de joc le convine amândurora, dacă PNL şi PDL nu vor reuşi să le dea planul peste cap. Dacă Vasile Blaga şi Crin Antonescu vor sta după 25 mai pe un electorat validat de alegeri în jurul a 30 – 35%, Traian Băsescu şi PMP-ul său vor trebui să-şi reducă pretenţiile, mai ales dacă vor lua un scor cu o singură cifră.
În schimb, ironic, singurul care ar căpăta forţă după o victorie la prezidenţiale a lui Victor Ponta ar fi tot Traian Băsescu. Antonescu şi Blaga, vor fi eliminaţi rapid de propriile partide. Cu Victor Ponta preşedinte, PSD la guvernare, Traian Băsescu are toate premisele pentru a se erija pentru campania legislativă din 2016 în portavocea dreptei unite. Rolul său ar fi iar unul de primă mână.
Alegerile europarlamentare nu vor defini contribuţia românilor ca naţiune în spaţiul european, ci vor conta decisiv în lupta pentru dominaţia internă din următorul ciclu electoral.
Decuseara
Decuseara

Mesaje : 69
Data de inscriere : 25/10/2010

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Deutsche Welle: Ce urmează alegerilor europene?

Mesaj Scris de ana morosana Lun Mai 26, 2014 8:47 am

Votul de duminică este doar începutul schimbărilor în structurile europene. Ocupanţii posturilor-cheie din Comisia Europeană şi Consiliul European vor fi stabiliţi în săptămânile şi lunile următoare.
Șah politic la prezidențiale  0,,17628825_303,00
Cei 751 de europarlamentari aleşi după votul din 25 mai se vor întâlni între 1 şi 3 iulie la Strasbourg, pentru şedinţa de inaugurare a noului Parlament European, cu mandat de cinci ani. Eurodeputaţii vor alege la rândul lor noul preşedinte al PE şi pe cei 14 vicepreşedinţi.

Între 14 şi 17 iulie, europarlamentarii se vor întâlni din nou, pentru a-l alege pe viitorul şef al Comisiei Europene, cel care îi va urma lui Jose Manuel Durao Barroso, preşedinte al executivului comunitar din 2004.

În septembrie, vor fi nominalizaţi şi cei 28 de comisari europeni, câte unul din fiecare stat membru. Candidaturile vor fi analizate de comisiile de specialitate ale PE, care se va reuni din nou în octombrie, pentru a vota noua Comisie şi programul acesteia.

Alte posturi-cheie care vor fi decise în următoarea perioadă sunt cel de preşedinte al Consiliului European (în prezent ocupat de Herman van Rompuy), de responsabil cu politica externă a UE (în prezent Catherine Ashton) şi de preşedinte al Eurogrup (în prezent Jeroen Dijsselbloem).

Temele principale care vor preocupa structurile UE

Noile componenţe ale instituţiilor europene vor avea de rezolvat problematici diverse, care au fost şi până acum pe agenda europeană şi pentru care nu s-au găsit soluţii mulţumitoare.

Criza economico-financiară: ce era mai rău pare să fi trecut. Problematice rămân instabilitatea Greciei, şomajul ridicat în rândul tinerilor şi ritmul lent de creştere economică. Multe ţări suferă încă din cauza datoriilor uriaşe şi a competitivităţii scăzute.

Politica externă şi de refugiaţi: la graniţa de est a UE creează probleme mari criza ucraineană. Principalul conflict în acest caz este cel cu Rusia. La frontiera de sud, UE este afectată de instabilitatea Libiei, ceea ce înseamnă şi mai mulţi refugiaţi care încearcă să intre în Europa.

Politica energetică şi climatică: securitatea livrărilor de gaz şi ţiţei îi preocupă din nou pe liderii europeni, după conflictul politic cu Rusia. Este vizată extinderea surselor de aprovizionare cu energie. Este nevoie de investiţii de miliarde de euro în reţeaua europeană de energie electrică. În plus, statele europene au încă de negociat obiectivele climatice pentru 2030.

Protecţia datelor şi a consumatorilor, precum şi a sarcinilor şi atribuţiilor UE în viitor sunt alte subiecte care îi vor preocupa în anii următori pe aleşii europeni.
ana morosana
ana morosana

Mesaje : 201
Data de inscriere : 22/05/2013

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Salvaţi România de Ciuma Roşie! Altfel vom fi Ucraina 2

Mesaj Scris de FANTASIO Lun Mai 26, 2014 8:50 am

Rezultate dezastruoase pentru Dreapta politică! PNL, PDL şi PMP au intrat în Parlamentul European cu scoruri mult sub ale PSD. Iar însumând rezultatele partidelor de opoziţie tot nu ajungi la scorul PSD.


Dacă le pasă ca România să nu intre total şi definitiv în zodia Ciumei Roşii, atunci Crin Antonescu (PNL), Vasile Blaga (PDL), Traian Băsescu (PMP), Mihai Răzvan Ungureanu (FC), Aurelian Pavelescu (PNŢCD) şi Mihail Neamţu (PNR) au obligaţia să facă un salt cuantic peste bariera de orgolii care îi desparte.

Crin Antonescu a făcut deja în această dimineaţă o mişcare spectaculoasă: a anunţat că e dispus să renunţe la şefia PNL şi că va cere europarlamentarilor liberali să treacă în tabăra Partidului Popular European, de la ALDE (grupul liberalilor europeni). Asta, da lovitură! Probabil că urmează retragerea lui Antonescu din fruntea PNL şi propulsarea lui Klaus Iohannis la şefia partidului.

Primarul Sibiului are toate şansele să bată orice unealtă a mafiei PSD, fie că e vorba de Victor Ponta, de Mircea Diaconu sau de Călin Popescu Tăriceanu. Cu condiţia să fie candidat unic al opoziţiei şi să înceteze orice atac între partidele de pe Dreapta. Se va întâmpla asta?  Ne vom lămuri în zilele ce urmează. Deocamdată, aşa cum arată rezultatele alegerilor europene, România are toate şansele să încapă total şi definitiv pe mâinile PSD. Dacă ăsta nu e un motiv suficient de puternic menit să-i trezească la realitate pe nenumăraţii lideri ai Dreptei, atunci nimic nu ne mai poate salva! Nu ne mai rămâne decât să ne pregătim pentru a fi Ucraina 2, căci Ţarul Putin nu va sta cu mâinile în sân…

Laurenţiu Ciocăzanu
FANTASIO
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Poporul meu contemplativ....

Mesaj Scris de FANTASIO Lun Mai 26, 2014 4:34 pm

Egloga destinului tragic - George Ţărnea
Poporul meu contemplativ
A fost belit în mod festiv.
Să ştie chiar de la-nceput
Pe mâna cui a încăput
Şi să n-aştepte ani mai buni
De la marmita cu minuni.
Că el, oricum, din post în post,
E învăţat s-o ducă prost
Şi hărăzit sa fie trist...
M-apucă plânsul, deci exist!
FANTASIO
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Alegerile s-au incheiat. Incepe macelul „baronilor”!

Mesaj Scris de Admin Mar Mai 27, 2014 5:17 am

Doua milioane de voturi si ceva maruntis. Atat a reusit sa stranga teribila masina de vot pesedista din teritoriu. Putin, extrem de putin, cel putin fata de declaratiile hei-rupiste de genul celor facute de vicepremierul Liviu Dragnea, care ameninta ca le va arata el procurorilor DNA cum funtioneaza „numaratoarea paralela”.
Șah politic la prezidențiale  IMG_8725

Numai ca, in realitate, lucrurile au stat cu totul altfel, efectul dosarului „Referendumul” paralizandu-i parca pe cei care trebuiau, cu orice pret, sa mobilizeze electoratul. Insa multi dintre primari nu s-au mobilizat nici macar pe ei insisi, preferand doar sa voteze la primele ore ale diminetii si apoi sa-si inchida telefoanele, pentru a nu mai fi varati in noi dosare penale, aducatoare de ani grei de puscarie. Asa ca nici mortii nu au mai inviat ca sa mai voteze, nici urnele mobile nu mai fost plimbate ca sfintele moaste, iar listele suplimentare au fost clonate intr-o prea mica masura.
S-au ascuns la ZOO!
In ciuda zambetelor pentru presa afisate la anuntul victoriei oficiale de la alegerile europene, liderii PSD au ramas stupefiati de faptul ca nu au mai putut activa celebra „coloana a cincea” pe care obisnuiau sa o foloseasca in procesul electoral. Astfel ca, in timp ce multi dintre propriii oameni numiti in comisiile electorale nu au mai riscat nici macar sa treaca vreun nume pe listele suplimentare fara a se consulta si cu reprezentantii celorlalte partide, pana si cei mai de incredere activisti de partid nu au mai marsat la indicatiile secrete de la centru. Drept urmare, dupa cum sustin sursele noastre, au existat chiar primari  din fief-uri recunoscute ale PSD, cum ar fi Teleormanul, care, dupa ce s-au dus la vot la primele ore ale diminetii, au plecat cu familiile la Bucuresti, sa viziteze Gradina Zoologica. Asta dupa ce in prealabil si-au inchis telefoanele, pentru a fi siguri ca nu vor mai aparea in noi stenograme si pentru a nu ajunge iarasi sa dea cu subsemnatul in fata procurorilor anticoruptie.
Cine-si risca pielea?
 
Șah politic la prezidențiale  LIVIU-DRAGNEA-FANE-22


Liviu Dragnea s-a laudat degeaba cu sistemul sau de „numaratoare paralela”
Sa nu uitam ca sute de persoane au fost inculpate pentru tentativa de fraudare a alegerilor in urma organizarii referendumului de suspendare a lui Traian Basescu. Iar urmarea fireasca a acestei anchete extrem de complexe a fost ca majoritatea activistilor de partid au evitat sa-si mai riste pielea si inclusiv libertatea, chiar cu riscul de a-si supara sefii pe linie de partid. Care, la randul lor, doar au mararit pe sub mustata, neindraznind sa forteze nota si sa-si dojeneasca public sau la telefon subalternii ca nu au reusit sa mobilizeze „cu orice pret” electoratul, pentru ca atunci ar fi putut fi acuzati imediat de frauda electorala.
Lista finala, in septembrie
Șah politic la prezidențiale  Vot1


Electoratul „mobilizat cu orice pret” nu s-a mai inghesuit sa voteze
Privind din acest punct de vedere se poate spune ca, de fapt, marele castigator al acestui scrutin a fost „sistemul”, procurorii fiind incurajati de acest succes pentru a merge mai departe cu cruciada anticoruptie declansata cu ceva vreme in urma. Astfel ca, odata incheiate alegerile, ritmul retinerilor, arestarilor si condamnarilor spectaculoase nu doar ca nu va fi incetinit, ci va fi de acum inainte unul de-a dreptul indracit. Iar pe langa „baronii” deja aflati in cercetare, alte nume grele ale politicii, in special din randurile administratiei locale, vor intra cat de curand in „hora” audierilor. Se spune chiar ca numarul total al presedintilor de Consilii Judetene care vor ajunge pe mana DNA este de 10-12. Insa dupa ce primul val va lovi clasa politica romaneasca in lunile urmatoare la nivelul structurilor teritoriale, septembrie se anunta luna in care si demnitari importanti din ministere si alte institutii vitale ale statului roman vor tremura serios, nici macar Palatul Victoria nefiind ocolit de acest veritabil tsunami. Practic, luna septembrie este cea in care, in funtie de mersul anchetelor, se va stabili si „lista finala” a tintelor operatiunii „Octombrie negru”. Si uite cum se va intra in campania pentru alegerile prezidentiale cu o clasa politica sensibil curatata de ”peria” DNA!







Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Ne facem de rahat prin noi insine!

Mesaj Scris de Gabriela,zâna Maseluţă Mar Mai 27, 2014 5:43 am

Esecul inregistrat la europarlamentare a scos tot ce este mai rau din liberali, determinandu-i sa-si scuipe singuri pe „blazonul” partidului.
Șah politic la prezidențiale  Crin-iohannis-rica
Demisii, excluderi, scandal, reprosuri. Un spectacol de toata jena, aplaudat insa  la scena deschisa de adversarii care asteapta cu nerabdare sa rupa cate o bucata zdravana din PNL. De altfel, prima incercare a fost facuta deja. Montati de Victor Ponta, fostii ministri Daniel Chitoiu, Andrei Gerea si Radu Stroe, incolonati frumos in spatele lui Calin Popescu Tariceanu, au dat navala in sala de sedinta a PNL pentru a proclama invierea USL.  In loc de „adevarat a inviat!”, Tariceanu s-a ales cu cateva injuraturi zdravene de la colegi si cu invitatia de a iesi afara.
Șah politic la prezidențiale  LUDOVIC-ORBAN-FANE-42

Ludovic Orban l-a dat afara pe Calin Popescu Tariceanu din sala de sedinta a PNL
„Unul dintre colegii mei a contestat calitatea de membru al PNL, domnul Orban, si a cerut presedintelui Antonescu sa supuna la vot acest lucru, cu toate ca nu Delegatia Permanenta a partidului stabileste calitatea de membru a cuiva, ci statutul. S-a supus la vot. Cu o majoritate s-a votat propunerea facuta de domnul Orban, asa incat am parasit sedinta. Lucrurile acestea mi se par cu totul si cu totul dintr-un film ireal”, a explicat Tariceanu scurta sa sedere la reuniunea liberala. Ce-i drept nu a plecat cu mana goala, ci cu Radu Stroe, care a fost exclus din partid.
Demisie in bloc
Șah politic la prezidențiale  Tariceanu-rica-petrescu1

Calin Popescu Tariceanu le-a fortat mana colegilor de partid
Intre timp, conducerea PNL a demisionat  si ea in bloc, dupa ce Crin Antonescu si Klaus Iohannis si-au depus mandatele. „Am anuntat demisia mea in fata Biroului Politic Central avand in vedere ca obiectivul pentru care eu mi-am asumat responsabilitatea nu a fost atins. Colegii din Biroul Politic Central au procedat cu solidaritate, au demisionat si ei si sigur ca, in aceasta situatie, era necesara convocarea in termen cat mai repede a unui congres extraordinar”, a declarat Crin Antonescu. Un congres care va avea loc cel mai probabil spre sfarsitul  lunii iunie si din care nu se stie daca PNL va mai iesi intr-o singura bucata. Cert este ca in momentul de fata exista si un prim candidat. In persoana lui Ludovic Orban, singurul care si-a asumat din start acest rol. „Am spus ca, in momentul in care postul de presedinte al PNL va deveni vacant, voi candida la functia de presedinte al PNL”, a confirmat Orban. Neoficial, in cursa au mai fost „inscrisi” Klaus Iohannis si Calin Popescu Tariceanu. Primul, pe surse, liberalii sustinand ca Antonescu insusi ii va cere sa candideze. In cazul lui Tariceanu, suspansul l-a stricat Daniel Chitoiu. „Eu voi candida pentru o functie de conducere, iar pentru presedintia partidului il voi sustine pe Calin Popescu Tariceanu” , a precizat fostul vicepresedinte liberal.
Gabriela,zâna Maseluţă
Gabriela,zâna Maseluţă
Admin

Mesaje : 296
Data de inscriere : 28/09/2010

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty „Gata cu Europa!” Neonazistii si extremistii au ocupat PE

Mesaj Scris de FUCK YOU Mar Mai 27, 2014 5:52 am

ana morosana a scris:
Votul de duminică este doar începutul schimbărilor în structurile europene. Ocupanţii posturilor-cheie din Comisia Europeană şi Consiliul European vor fi stabiliţi în săptămânile şi lunile următoare.
Șah politic la prezidențiale  0,,17628825_303,00
Cei 751 de europarlamentari aleşi după votul din 25 mai se vor întâlni între 1 şi 3 iulie la Strasbourg, pentru şedinţa de inaugurare a noului Parlament European, cu mandat de cinci ani. Eurodeputaţii vor alege la rândul lor noul preşedinte al PE şi pe cei 14 vicepreşedinţi.


Între 14 şi 17 iulie, europarlamentarii se vor întâlni din nou, pentru a-l alege pe viitorul şef al Comisiei Europene, cel care îi va urma lui Jose Manuel Durao Barroso, preşedinte al executivului comunitar din 2004.


În septembrie, vor fi nominalizaţi şi cei 28 de comisari europeni, câte unul din fiecare stat membru. Candidaturile vor fi analizate de comisiile de specialitate ale PE, care se va reuni din nou în octombrie, pentru a vota noua Comisie şi programul acesteia.


Alte posturi-cheie care vor fi decise în următoarea perioadă sunt cel de preşedinte al Consiliului European (în prezent ocupat de Herman van Rompuy), de responsabil cu politica externă a UE (în prezent Catherine Ashton) şi de preşedinte al Eurogrup (în prezent Jeroen Dijsselbloem).


Temele principale care vor preocupa structurile UE


Noile componenţe ale instituţiilor europene vor avea de rezolvat problematici diverse, care au fost şi până acum pe agenda europeană şi pentru care nu s-au găsit soluţii mulţumitoare.


Criza economico-financiară: ce era mai rău pare să fi trecut. Problematice rămân instabilitatea Greciei, şomajul ridicat în rândul tinerilor şi ritmul lent de creştere economică. Multe ţări suferă încă din cauza datoriilor uriaşe şi a competitivităţii scăzute.


Politica externă şi de refugiaţi: la graniţa de est a UE creează probleme mari criza ucraineană. Principalul conflict în acest caz este cel cu Rusia. La frontiera de sud, UE este afectată de instabilitatea Libiei, ceea ce înseamnă şi mai mulţi refugiaţi care încearcă să intre în Europa.


Politica energetică şi climatică: securitatea livrărilor de gaz şi ţiţei îi preocupă din nou pe liderii europeni, după conflictul politic cu Rusia. Este vizată extinderea surselor de aprovizionare cu energie. Este nevoie de investiţii de miliarde de euro în reţeaua europeană de energie electrică. În plus, statele europene au încă de negociat obiectivele climatice pentru 2030.


Protecţia datelor şi a consumatorilor, precum şi a sarcinilor şi atribuţiilor UE în viitor sunt alte subiecte care îi vor preocupa în anii următori pe aleşii europeni.


Șah politic la prezidențiale  Slogan-eurofob
Soc electoral in Europa! Popoarele au sanctionat partidele traditionale si au votat pentru Parlamentul European ori individuali, ori partide eurofobe.

Partidul neonazist german NPD intra in PE pentru prima data in istorie, in timp ce Franta se preda Frontului National, al carui slogan este:„Gata cu Europa!”

Intrare libera, din lipsa de praguri

Creditat cu aproximativ 300.000 de voturi si un scor de 1 la suta, NPD a obtinut un loc, din cele 96, de cate dispune Germania in noul Parlament. Partidul de extrema-dreapta profita de o reforma a sistemului electoral german pentru alegerile europene, ce nu mai prevede un prag minim de intrare in Parlament. Un singur loc, darconteaza, pentru ca se adauga celor cu acelasi program politic, bazat pe opozitie fata de pretentiile dominatoare ale Uniunii. Noul partid antieuro AfD, creat in primavara trecuta si care promoveaza in principal dizolvarea zonei euro, a atins 7 la suta, ceea ce i-a permis sa trimita sapte deputati in PE.

„Seism politic” in Franta si dincolo de ea

Presa europeana numea „seism politic” ascensiunea partidelor eurofobe la alegerile europene si in special cea a Frontului National, devenit primul partid din Franta. Consecintele nu sunt rezervate doar Frantei si invinsului Hollande. „Unda de soc creata de partidul Marinei Le Pen depaseste cu mult frontierele nationale”, scrie Liberation. „Este o amenintare reala pentru ideea europeana”. Logic, din moment ce sloganul partidului e „Nu Bruxelles! Gata cu Europa!”.

In Marea Britanie, a triumfat UKIP, Partidul pentru Independenta Marii Britanii, eurofob si populist. In Belgia, premierul Elio Di Rupo a prezentat luni, regelui Philippe, demisia Guvernului, in urma alegerilor legislative marcate de o victorie a nationalistilor flamanezi. Vin vremuri grele pentru Uniune.

http://www.enational.ro/news/%E2%80%9Egata-cu-europa%E2%80%9D-neonazistii-si-extremistii-au-ocupat-pe-403217.html/





FUCK YOU
FUCK YOU

Mesaje : 407
Data de inscriere : 03/10/2012

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Cum poate schimba bătălia din PNL scena politică

Mesaj Scris de gitana Mar Mai 27, 2014 6:47 am

Crin Antonescu și Klaus Iohannis au demisionat, ieri din fruntea PNL, urmați de întregul Birou Politic. Un congres extraordinar va alege o nouă conducere și va decide dacă PNL intră într-o alianță de dreapta sau revine alături de PSD.
Cutremur în PNL după ce partidul a obținut doar 15% la alegerile europarlamenatare de duminică, sub obiectivul autofixat de 20%.
Liderul PNL, Crin Antonescu, a făcut, ieri, primul pas afirmând că își va asuma răspunderea pentru eșecul în alegeri, dar și că va propune înscrierea liberalilor în Partidul Popular European (PPE). La scurt timp, prim-vicepreședintele Klaus Iohannis și-a anunțat, de la Sibiu, demisia din fruntea partidului.

 
Ulterior, Biroul Politic a luat act de demisiile celor doi și a validat trecerea la PPE. De asemenea, întregul Birou Politic a demisionat, în urma eșecului la euroalegeri. Crin Antonescu și actualul Birou Politic vor conduce partidul interimar până la organizarea Congresului.
Toate aceste decizii au fost validate și de către Delegația Permanentă. “Am prezentat demisia mea în faţa BPC. Colegii au procedat cu solidaritate, au demisionat şi ei, toţi în grup. Delegaţia a luat act de decizia mea şi a biroului politic. Ne exercităm prerogativele până la congres”, a spus Antonescu. El a adăugat că liberalii exclud orice colaborare cu PSD în plan guvernamental sau parlamentar.
Ședința conducerii PNL a avut parte și de un moment suprarealist. Fostul preşedinte PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi foştii miniştri Daniel Chiţoiu, Radu Stroe şi Andrei Dominic Gerea au venit, ieri după-amiază, la şedinţa conducerii PNL. Tăriceanu a fost dat afară din sală la propunerea deputatului Ludovic Orban, care a susţinut că fostul premier liberal nu mai este, acum, membru în PNL. Votarea acestei propuneri este un prim semnal că Tăriceanu nu are în partid un sprijin atât de consistent pe cât spera. Doar nouă dintre cei 100 de membri ai Delegației Permanente au votat pentru rămânerea lui Tăriceanu în sală.
Cine se va confrunta la Congres
Ce se va întâmpla mai departe? Delegația Permanentă, forul care poate convoca un congres extraordinar se va reuni, din nou, mâine. Cel mai probabil, Congresul Extraordinar se va reuni în luna iunie, când va fi aleasă o nouă conducere. Mai important, însă, Congresul va fixa strategia PNL, fiecare tabără având propriile ideri în ceea ce privește viitorul partidului. Mișcările de până acum permit identificarea a trei tabere în interiorul PNL. Tabăra Antonescu-Iohannis este adepta unei colaborări temperate cu partidele de dreapta, Ludovic Orban vrea o colaborare mai strânsă cu PDL, iar fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, vrea reapropierea de PSD.
Astfel, unul dintre scenarii ar fi ins­talarea lui Iohannis ca președinte al PNL, în timp ce Crin Antonescu ar urma să rămână candidat pentru Palatul Cotroceni. Cert este că atât Crin Antonescu, cât și Klaus Iohannis au vorbit despre necesitatea colaborării între partidele de dreapta în vederea alegerilor prezidențiale. Ei au spus că au în vedere fie o alianță, fie o colaborare în turul doi al alegerilor prezidențiale. Antonescu a afirmat, ieri, că dreapta va trebui să-și unească forțele și efoturile într-un “front anti-PSD”.
În schimb, Ludovic Orban, care a anunțat ieri că va candida la șefia PNL a cerut, deschis, o alianță de dreapta, menționând în special PDL.
În fine, în cadrul Congresului ar încerca să candideze și fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, adeptul refacerii alianței cu PSD. Deocamdată, însă, candidatura lui Tăriceanu se confruntă cu o problemă juridică: filiala Satu-Mare, care l-a reprimit în partid a fost, ieri, dizolvată. Cu alte cuvinte, candidatura lui Tăriceanu ar putea fi blocată, dacă acesta nu va avea statut de membru PNL la data Congresului.
Totuși, Tăriceanu are și varianta de a se înscrie într-o altă filială a PNL, în București, unde domiciliază. Ieri, a fost exclus din partid și un alt susținător al apropierii de PSD, fostul ministru Radu Stroe.
Orientare către PPE
Un prim semnal privind strategia internă este dat și de strategia liberalilor pe plan extern, conducerea partidului acceptând ieri trecerea la PPE, din care fac parte din România PDL și UDMR. PNL este, în prezent, membru ALDE.
”Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist”, a fost explicația furnizată, ieri, de Crin Antonescu. ”Având în vedere că mecanismele europene sunt diferite de cele din Parlamentele naţionale, cine va avea mai mulţi europarlamentari, mai multe mandate între PPE şi PSD, va desemna preşedintele Comisiei Europene”, a arătat Antonescu. Potrivit lui Antonescu, în al doilea rând, opţiunea este legată de faptul că dreapta trebuie să îşi unească forţele şi în Europa, şi în ţară. Președintele PPE, Joseph Daul, a salutat anunțul PNL și a spus că aderarea liberalilor la acest grup ar putea fi analizată pe 2 iunie, dacă documentele vor fi trimise până atunci. În schimb, liderul ALDE, Graham Watson, a susținut că delegaţia PNL în PE se alătură lui Traian Băsescu prin intrarea în PPE şi îşi arată slăbiciunea în loc să îşi întărească poziţia în Legislativul UE.
PSD, o victorie cu semne de întrebare
Social-democrații au obținut primul loc la alegerile europarlamentare desfășurate duminică, însă victoria nu a avut, nici pe departe, amploarea preconizată de exitpoll-uri. Ieri, PSD avea 37,6% potrivit datelor anunțate de BEC după centralizarea proceselor verbale din 96,18% din secțiile de votare. Cu o seară înainte, sondajele de opinie cotau PSD cu procente între 41% și 43%. Lipsa de acuratețe a exitpoll-urilor ar putea fi explicată prin faptul că majoritatea instituțiilor care au realizat sondaje sunt controlate de apropiați ai PSD. Scorul PSD este explicabil și prin faptul că randmamentul unor filiale ale partidului nu a fost chiar cel așteptat. Astfel, în Constanța, PSD a obținut 34,47% - semn că primarul Radu Mazăre și președintele Consiliului Judeţean, Nicușor Constantinescu, nu s-au implicat total pentru partid.
Pentru președintele PSD, Victor Ponta, atingerea unui rezultat cât mai bun la euroalegeri era importantă în vederea lansării în cursa prezidențială. Victor Ponta a afirmat că PSD își va desemna candidatul pentru Cotroceni după euroalegeri și toate semnalele sunt că premierul va fi acesta.
Însă, rezultatul de duminică nu reprezintă semnalul pe care îl dorea Ponta. Dacă PSD are 37% din voturi, partidele de dreapta, PNL, PDL, PMP și FC au obținut, împrepună, 35% din voturi. Cu alte cuvinte, Ponta nu a obținut un avantaj clar față de dreapta în crusa prezidențială.
În acest context, Victor Ponta a început să vorbească, din nou, despre “refacerea USL”. De fapt, PSD vrea să blocheze, în acest fel, apropierea PNL de PDL sau PMP, pentru a evita un candidat comun la prezidențiale al partidelor de dreapta. Premierul Victor Ponta a declarat, că liderii PSD sunt dispuşi să se aşeze la masă cu liderii PNL care doresc refacerea USL, spunând că ar trebui să plătească cei care au jucat la poker soarta Uniunii şi au pierdut la cacealma. “Ceea ce mă interesează pe mine e faptul că de mâine, şi vorbesc în numele USD, suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL şi doresc refacerea USL, pentru a reporni de acolo de unde am lăsat proiectul pe care românii l-au votat în 2012. Este o mână întinsă pe care sunt convins că foarte mulţi o aşteaptă, este întinsă fără nici un fel de dorinţă de a profita de acest moment şi pur şi simplu pentru că semnalul dat de electorat nouă, cât şi liderilor liberali, este unul foarte clar”, a spus Ponta.
PDL negociază cu PNL. Rămâne PMP afară?
Andreea Nicolae
Democrat-liberalii s-au repliat rapid după ce președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a vorbit despre „urgența“ constituirii unui „front anti-PSD“. „În săptămânile viitoare, vom discuta cu PNL despre o colaborare“, a declarat președintele PDL, Vasile Blaga. Potrivit acestuia, nu se pune problema unei fuziuni între formațiunea sa și PNL. Alte discuții cu partidele de dreapta ar putea fi decise în Biroul Permanent Național de miercuri, dar deocamdată nici un democrat-liberal nu s-a grăbit să pomenească numele PMP, FC sau PNȚCD.
„Dreapta poate da președintele României“, este mesajul pe care liderii PDL spun că l-au înțeles din votul de duminică al românilor. Totuși, pentru ca un proiect de unificare a dreptei să reușească, democrat-liberalii lasă a se înțelege că ar trebui îndeplinite unele condiții. Ele au fost formulate, voalat, de vicepreședintele PDL, Raluca Turcan: „Această construcție de dreapta trebuie făcută fără politicieni de tip tabloid sau politicieni care pun mai presus orgoliile personale“. A se înțelege de aici că, pentru ca discuțiile să aibă un start bun, ar fi bine ca personaje precum Elena Udrea sau Mihai Răzvan Ungureanu să facă un pas înapoi sau, măcar, să renunțe la o parte din pretențiile lor. Reamintim că ex-premierul Mihai Răzvan Ungureanu a susținut încă de la început că el ar trebui să fie candidatul dreptei la președinție, iar Elena Udrea nu s-a arătat dispusă să iasă din prim-planul PMP. Ultima declarație în acest sens a fost făcută chiar duminică seară, când fostul ministru al Dezvoltării spunea, la B1 TV, că un pas înapoi trebuie să facă doar cei ale căror partide au înregistrat un scor slab la europarlamentare.
Despre necesitatea demarării discuțiilor cu PNL a vorbit și vicepreședintele PDL Ioan Oltean, cu mențiunea că acesta a găsit o altă explicație pentru procentul foarte mare obținut de alianța PSD-UNPR-PC: „a învins nepăsarea unui electorat care a preferat să stea acasă sau să facă plajă decât să voteze“.
La fel ca Elena Udrea în declarațiile sale de duminică seară, președintele PMP, Eugen Tomac, a vorbit ieri despre scorul bun pe care l-a obținut partidul și despre cum este PMP singura formațiune de centru-dreapta care a crescut în ultimele luni. Formațiunea se declară pregătită să discute cu PDL și cu celelalte partide de centru-dreapta. Totodată, liderii Mișcării Populare spun că, până în toamnă, se va realiza și consolidarea structurilor locale, nominalizate acum ca unul dintre motivele pentru care partidul nu a luat un scor apropiat de ce indicau sondajele de opinie.
Argumentul structurilor locale a fost însă desființat de fostul consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu. „Dacă în analiza lor ăsta va fi motivul scorului de 6-7%, atunci le atrag atenția că Mircea Diaconu, fără nici o structură de partid, a luat aproape cât PMP. Sper să facă o analiză onestă a campaniei și strategiei de campanie. Altfel, PMP va deveni irelevant“, a declarat Lăzăroiu pe pagina sa de pe o rețea de socializare. Tot el i-a criticat pe liderii PMP că nu l-au făcut mai vizibil pe ex-ministrul Daniel Funeriu. „Funeriu a luat în colegiul din Timișoara în care a candidat 18%. PMP a luat 11% în Timișoara. PMP și-a început campania cu două săptămâni înaintea lui Funeriu. Dar, Funeriu n-a fost bun de pus pe afișul electoral al PMP pentru Parlamentul European. Și n-a fost bun nici pentru un loc eligibil pentru Parlamentul European“, a arătat Lăzăroiu.
Potrivit lui Eugen Tomac, PMP a reușit să obțină scoruri bune în Capitală, Constanța, Târgoviște, Drobeta-Turnu Severin și Piatra Neamț. Nimeni nu a spus însă nimic despre județele sau orașele unde PMP preconiza că va lua un scor bun datorită primarilor PDL trecuți, între timp, neoficial, în tabăra Mișcării Populare. La Cluj, de pildă, liderii PMP se bazau pe Emil Boc să le aducă multe voturi, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Datele finale au arătat că, la nivelul județului, PMP s-a situat pe locul patru, după USD, PDL și PNL.
Rezultate
Cum se împart mandatele
La alegerile europarlamentare de duminică, alianța PSD-UNPR-PC a obținut 37,6% din voturi, ceea ce înseamnă 12 mandate sigure. La redistribuire, când se împart voturile partidelor care nu au trecut pragul de 5%, alianța ar urma să obțină încă trei sau patru mandate. PNL a obținut 15% din voturile exprimate, echivalent a cinci mandate singure plus încă unul la redistribuire. Democrat-liberalii au fost votați de 12,23% din alegători, ceea ce le oferă sigur patru mandate, iar al cincilea ar putea fi obținut la redistribuire. UDMR a obținut 6,3% din voturi, ceea ce asigură alegerea a doi europarlamentari. De asemenea, PMP cu 6,2 are doi europarlamentari. În fine, Mircea Diaconu a fost ales eurodeputat, fiind singurul independent ales în acest post.
gitana
gitana

Mesaje : 102
Data de inscriere : 09/12/2010

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty TĂRICEANU, DAT AFARĂ „ÎN ȘUTURI” DE LA PNL

Mesaj Scris de HERACLITORIS FUTEZATORUL Mar Mai 27, 2014 6:51 am

După ce a format o clică a trădătorilor la Senat, Tăriceanu a crezut că poate merge luni în mijlocul liberalilor cu mica sa armată de puciști pentru a preluat puterea printr-o lovitură de palat. Mare i-a fost surpriza ca lui Tăriceanu și găștii sale să le fie trântită în nas ușa liberalilor, chiar dacă aceștia discutau cu demisia lui Crin și a echipei sale pe masă. Tăriceanu a ieşit, luni după-amiază, din şedinţa liderilor PNL, menţionând că BPN al PNL a votat o propunere a lui Ludovic Orban, care a susţinut că fostul premier liberal nu mai este, acum, membru în PNL.
Delegația Permanentă a PNL a votat luni cu majoritate de voturi pentru scoaterea lui Călin Popescu Tăriceanu din sala de ședințe a reuniunii, propunerea venind din partea lui Ludovic Orban ca urmare a obiecțiilor ridicate de Mircea Ionescu Quintus. Tăriceanu a venit la reuniunea Delegației Permanente însoțit de Radu Stroe, Daniel Chițoiu și Andrei Gerea. În urma obiecțiilor ridicate de președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, privitoare la participarea lui Tăriceanu la ședință, deputatul PNL Ludovic Orban a solicitat vot pentru scoaterea lui Tăriceanu din sală.
Majoritatea au fost în favoarea propunerii lui Orban, iar fostul președinte al PNL a întrunit doar patru sau cinci voturi "pentru". Tăriceanu a spus, când a ieşit, că PNL ar trebui să analizeze rezultatul votului de duminică. El a mai spus că votul pentru părăsirea sălii și, în general deciziile luate la BPN, sunt ilegitime și că le va contesta. Cu toate acestea, conducerea PNL a votat împotriva unei colaborări cu PSD, au mai precizat sursele citate. Pe de altă parte, vicepreședinții PNL au demisionat în bloc în cadrul BPN al partidului, ședință în care s-a dat și un vot împotriva unei colaborări cu PSD. Vicepreședinții PNL au demisionat luni în bloc, în ședința Biroului Politic Național, după ce Crin Antonescu și-a prezentat demisia din funcția de președinte al partidului.
 http://www.curentul.ro/2014new/politic/1198-t%C4%83riceanu,-dat-afar%C4%83-%E2%80%9E%C3%AEn-su%C8%9Buri%E2%80%9D-de-la-pnl
HERACLITORIS FUTEZATORUL
HERACLITORIS FUTEZATORUL

Mesaje : 293
Data de inscriere : 28/12/2008

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty CONSILIERII COTROCENILOR O IAU ÎN COLIMATOR PE STARLETA UDREA DE LA PMP

Mesaj Scris de MĂ DOARE IN PULA Mar Mai 27, 2014 7:13 am

Șah politic la prezidențiale  Elena-udrea-selfie-cu-traian-basescu-257162
Lucrurile nu mai sunt chiar atât de roz în PMP, acolo unde Elena Udrea spera să se erijeze în matroana supremă iar apropiații Cotrocenilor să muncească sub papucul ei la ordinele lui Traian Băsescu. Vehiculul politic gândit de tandemul Băsescu-Udrea s-a arătat mai degrabă unul cu motorul gripat. Dacă înainte de alegeri, cei de la PMP se alintau chiar și cu 12%, mai mult decât PDL, scorul Mișcării Populare situându-se undeva la jumătate față de partidul pe care l-au căpușat electoral Udrea și compania. Evident, în rândul consilierilor de la Cotroceni s-au iscat multe nemulțumiri după ce Elena Udrea nu a făcut mai nimic cu PMP-ul său, câștigând doar două mandate în PE, unul dintre ele fiind atribuit unui fripturist submediocru precum Cristian Preda, iar celălalt unui „no name” din punct de vedere politic.
Primul a ieșit la rampa fostul ministru dar și consilier prezidențial Daniel Funeriu. Acesta a scris luni pe pagina sa de Facebook că s-a „săturat de mediocrități fonfăite care nimic nu au a spune”, cu referire la oportunistul Cristian Preda care cinci ani de zile s-a ascuns după fustele Monicăi Macovei prin PE. „Nu mă gândesc nicio clipă să preiau conducerea PMP, nici să-i cer lui Preda să-și dea demisia de onoare din postul tocmai câștigat (pentru rezultatul prost din postura de cap de listă). Are o misiune importantă să continue pentru următorii 5 ani blogul (început acum 5 ani) și care a dat o perspectivă fundamentală dreptei. Nici nu mă erijez în mare lider. Sunt doar un modest distribuitor de mere în stradă”, a scris Funeriu pe pagina sa personală după ce a obținut un scor de 20% la alegerile parțiale dintr-un colegiu din Timișoara.
„Vedeta lu` mama”, pusă la zid
 
Și consilierul politic de la Cotroceni, Sebastian Lăzăroiu, și-a exprimat indignarea față de PMP. De visurile Elenei și de vedetismele ei în stil de starletă de Dorobanți. „Fac un apel la liderii de dreapta care se vor toți candidați la funcția de președinte, "vedetele lu' mama" care mor dacă nu apar pe sticla, orgolioșii lu' peste care stau îmbufnați și nu bagă pe nimeni în seamă, că nu mai e nimeni ca ei. Dați-vă cu apă pe față și treziți-vă la realitate! Nu va mai mințiți pe voi că sunteți cei mai frumoși și cei mai deștepți și partidul vostru ia 50% în alegeri. Numărați-vă voturile și vedeți ca împreună o sa fiți la nivelul partidului-stat”, a precizat Lăzăroiu. El a făcut o comparație și între scorul obținut de candidatul Daniel Funeriu la Timișoara și scorul obținut de PMP.
„Funeriu a luat în colegiul din Timișoara în care a candidat 18%. PMP a luat 11% în Timișoara. PMP și-a început campania cu doua săptămâni înaintea lui Funeriu. Dar Funeriu n-a fost bun de pus pe afișul electoral al PMP pentru Parlamentul European. Și n-a fost bun nici pentru un loc eligibil pentru Parlamentul European”, a atacat frontal Lăzăroiu conducerea PMP, mai precis pe liderul de facto Elena Udrea. Bineînțeles, aceasta l-a lăsat ieri pe Eugen Tomac să scoată castanele din foc. Acesta a văzut doar partea plină a paharului și s-a lamentat cum că PMP a obținut un scor onorabil pentru prima participare la un scrutin, nu că a căpușat din zona electoratului de centru-dreapta spre deliciul PSD.
MĂ DOARE IN PULA
MĂ DOARE IN PULA

Mesaje : 62
Data de inscriere : 14/08/2013

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty N-ATI VAZUT UN PMP ? DAR BLONDA UNDE E ? POATE A FUGIT IN PE

Mesaj Scris de Admin Mar Mai 27, 2014 7:33 am

Șah politic la prezidențiale  10306394_796640640349233_8823128282394219994_n

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Efectul Diaconu asupra candidaturii lui Victor Ponta la prezidențiale

Mesaj Scris de UN NOSTALGIC Mar Mai 27, 2014 7:43 am

Singura surpriză reală a alegerilor europarlamentare nu s-a consumat ieri, la urne, ci în urmă cu două luni. Mai precis, atunci când PSD s-a decis să susțină candidatura lui Mircea Diaconu la europarlamentare, în ciuda verdictului Înaltei Curți care a menținut decizia de incompatibilitate dată de Agenția Națională de Integritate.
Sprijinul PSD a fost dat pe trei direcții – strângere de semnături, presiuni pentru validarea candidaturii, în ciuda interpretării clare formulate de Înalta Curte asupra efectelor deciziei ANI, și efort propagandistic susținut, la care a contribuit direct și Victor Ponta. Chiar și duminică seară, în același studio al Antenei 3 de unde și-a condus toată campania, liderul PSD a ținut să salute „prima victorie a unui candidat cu adevărat independent“.
Zâmbetul larg și generozitatea lui Victor Ponta aveau un fundament solid. Toate exit-poll-urile creditau PSD cu peste 40%, iar pe Mircea Diaconu cu 4%. Situația s-a schimbat, ca de atâtea ori în istoria PSD-ului, luni dimineață, după numărarea voturilor. PSD a scăzut la 37%, în timp ce Mircea Diaconu a urcat la aproape 7%. Când a dat primele declarații după aflarea rezultatelor oficiale parțiale, zâmbetul lui Victor Ponta dispăruse complet.
Singura surpriză a acestor alegeri constă, de fapt, în eroarea de calcul făcută de PSD în privința direcției din care vor veni voturile către Mircea Diaconu. Social-democrații l-au sprijinit pe „singurul candidat cu adevărat independent“ – și care, în realitate, este în totalitate dependent de Victor Ponta și Dan Voiculescu – doarpentru că sperau ca el să smulgă voturi de la PNL, pentru a coborî și mai tare formațiunea lui Antonescu. Un calcul atât de profund eronat încât nu ai cum să nu te întrebi ce a urmărit cu adevărat cel ce l-a convins pe Victor Ponta să îl susțină cu atâta înverșunare pe Diaconu.

 
Repet raționamentul pe care l-am expus în urmă cu două luni, atunci când am semnalat prima oară că Diaconu va lua, cu certitudine, voturi de la PSD, și nu de la PNL: strategia de promovare a lui Diaconu a fost construită pe victimizare.
„Actorul naiv și «de treabă» Mircea Diaconu a fost sacrificat de ticălosul Crin Antonescu pentru a se pune bine cu Traian Băsescu, cu instituțiile sale și pentru a-și crea o imagine de apărător al statului de drept în ochii occidentalilor. Victor Ponta nu poate trece nepăsător pe lângă această mârșăvie, deși nu privește direct nici PSD-ul și nici pe el personal, și îi dă o mână de ajutor dezinteresat lui Diaconu, salvându-l de la extincția politică. Și asta doar pentru a face un bine unui om de treabă și pentru a consolida democrația, promovând un tip de candidat slab reprezentat – independentul.“
Pe acest basm, pe care numai cei extrem de naivi l-au putut înghiți, s-a înfiripat triunghiul amoros PSD-Antena3-Mircea Diaconu. Și care a funcționat atât de bine încât a transferat de la PSD la Diaconu câteva procente bune și a lăsat unul-doi candidați social-democrați fără loc în Parlamentul European.
De ce era previzibil că acesta va fi deznodământul? Pentru că la o asemenea campanie de victimizare a lui Diaconu și demonizare a lui Antonescu era evident că vor „pune botul“ doar cei convinși că într-adevăr Diaconu este victima, iar Antonescu agresorul. Ori aceeași antiteză a fost creată și între Antonescu, „instrumentul lui Băsescu pentru distrugerea USL“, și Victor Ponta, „idealistul care vrea să salveze cu orice preț USL“.
Prin îmbrățișarea ostentativă a lui Mircea Diaconu, Ponta a trimis (fără să vrea?) mesajul că între cele două războaie ale lui Antonescu, cu el și cu Diaconu, nu există nici o diferență: cine este convins că Antonescu este un ticălos poate vota fie cu USL, fie cu Diaconu, pentru că e tot aia. Practic, a împărțit cu un „independent“ zestrea votanților convinși că ruperea USL a fost cauzată în primul și în primul rând de liderul liberalilor și a ignorat faptul că excesul de propagandă îi va oferi acestuia partea leului. Dar și că, fără Diaconu pe scenă, cei ce vroiau să-l sancționeze pe Antonescu ar fi votat oricum cu PSD. Așadar, liberalii nu au pierdut pe nimeni dintre cei pe care nu îi pierduseră o dată cu ieșirea din USL.
Aparent, această greșeală de amatori nu are altă consecință decât ratarea a unu-două locuri de europarlamentar. Fals. Din nefericire, alegerile acestea au ignorat complet miza valorificării avantajelor pe care România le are ca membră a UE și au fost canalizate doar spre maximizarea șanselor pentru prezidențiale. Ori, din acest punct de vedere, principalul interes al PSD era să dea un semnal de forță care să ușureze efortul de blocare a coagulării opoziției.
Un PSD de 45% ar fi echivalat cu un urlet în urechile liberalilor, democrat-liberalilor, ale șefilor de instituții: „Rezistența e inutilă! Abandonați lupta acum, când încă mai aveți șanse să negociați o predare în termeni convenabili!“. Un PSD de 37% semnalează, mai degrabă, adversarilor că nu totul este pierdut. Că, dacă liderii opoziției și șefii de instituții care se tem de preluarea totală a puterii de către PSD lasă orgoliile deoparte și se unesc, mai pot salva președinția.
Acesta este și principalul motiv pentru care planul social-democraților de a-i folosi pe Tăriceanu, Chițoiu și Stroe pentru a da o lovitură de partid a eșuat lamentabil. În loc ca, ieri, Tăriceanu să preia din nou frâiele partidului și să reînvie USL, fostul premier s-a acoperit de ridicol și a fost dat afară de la ședința Delegației Permanente a PNL. Lupta va fi oricum crâncenă în PNL pentru desemnarea următorului președinte al partidului, după demisia lui Antonescu, dar faptul că ea a început prost pentru aripa pro-PSD se explică și prin aceea că partidul lui Ponta nu s-a ridicat la înălțimea exit-poll-urilor fabricate de propagandiștii partidului.
Scorul obținut de Diaconu mai are un efect: le arată încă o dată social-democraților cât de mult depind de mașina de mistificat aflată în proprietatea lui Voiculescu. Și îi avertizează că, dacă acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, există un risc major să devină următoarea țintă a minciunilor și invectivelor propagandiștilor săi. Având în vedere că deocamdată nu sunt semne certe că PSD ar fi dobândit drept de veto asupra sentinței în cazul lui Voiculescu, fragilitatea loialității lui Gâdea, Badea, Tudor și a celorlalți bufoni încruntați față de cauza lui Victor Ponta nu face decât să sporească temerile acestuia privind o potențială candidatură la prezidențiale.
Acesta este, de fapt, punctul nevralgic pe care l-a atins scorul obținut de Mircea Diaconu: șansele reale ale lui Victor Ponta de a câștiga alegerile din noiembrie. Chiar dacă o parte din procentele fostului actor s-ar fi dus în mod cert la PSD dacă justiția și-ar fi făcut datoria și i-ar fi blocat candidatura, este evident că o parte au fost rezultatele campaniei de victimizare și poziționării sale drept candidat antisistem.
Ceea ce înseamnă că scorul PSD și, implicit, al lui Victor Ponta nu sare în clipa de față de 40%. Destul de departe de pragul de confort pe care și l-ar fi dorit premierul pentru a face saltul înspre necunoscut în fața căruia a ezitat atât de mult și mentorul său, Adrian Năstase. De aici încolo, lucrurile se pot complica și mai tare.
Cu cât amână mai mult anunțarea candidaturii și pendulează mai tare între a se arunca în luptă sau a rămâne în funcția care îi convine cel mai mult, cea de premier, cu atât îi scad șansele de reușită, își șubrezește poziția în partid și dă mai multe motive dreptei să spere că poate să-l învingă. Tonul cu care a răspuns „Nu!“ la întrebarea pusă, luni dimineață, dacă acum că PSD a obținut o victorie clară la europarlamentare își va anunța candidatura la prezidențiale, nu lasă nici un dubiu asupra faptului că a fost, din nou, cuprins de îndoieli. Și nu aș fi deloc mirat dacă aș afla că printre variantele pe care le ia în calcul este și aceea de a candida în tandem cu Mircea Diaconu. Diaconu – președinte, Ponta – premier.
Aici se termină veștile bune pentru opoziție. Cele proaste, mult, mult mai numeroase, le urlă cifrele obținute în alegeri. După ieșirea din USL, PNL nu a făcut nimic concret pentru a-și redobândi identitatea maculată de o uniune contra naturii. În afara unui discurs consecvent în favoarea justiției al lui Crin Antonescu, menit să ne convingă că nu mai este același din 2012, liberalii au rămas blocați în criza profundă în care au intrat în urmă cu doi ani: nu sunt nici de stânga, nici de dreapta.
PDL a confirmat că, sub conducerea lui Vasile Blaga, nu poate aspira la mai mult decât o supraviețuire mediocră. După o campanie împinsă dincolo de orice limită a ipocriziei, cu Monica Macovei cap de afiș, în condițiile în care nu a existat adversar mai înverșunat al ei și al principiilor justițiare pe care le-a promovat decât actualul șef de partid, PDL s-a oprit acolo unde s-au oprit și puterile puținilor primari care i-au fost fideli. Puteri care nu au nici o legătură cu viziunea Monicăi Macovei despre cum trebuie să arate România europeană.
Și aici s-a consemnat o alianță contra naturii, între cel mai dinamic europarlamentar român, care este în același timp și cel mai justițiar politician, și un partid anchilozat, inert, care bombăne în continuare că motivul pierderii puterii în 2012 îl constituie ofensiva instituțiilor sprijinite de Macovei împotriva liderilor săi locali.
Cea mai contraproductivă alianță s-a dovedit, însă, de departe, cea dintre Traian Băsescu și Elena Udrea. Cifrele sunt necruțătoare. PMP a obținut aproximativ 350.000 de voturi. Adică, mai puțin de jumătate decât numărul celor care, la referendumul de suspendare din 2012, au ignorat apelul președintelui de a se abține de la vot și au ținut morțiș să se pronunțe explicit împotriva demiterii sale. Este evident că vorbim, în cel mai bun caz, de maximum un sfert din bazinul electoral potențial al lui Traian Băsescu.
Indiferent cât de mult ar încerca Elena Udrea să ne convingă că asistăm la o victorie istorică, că Partidul Mișcarea Populară a debutat în forță, adevărul este că Traian Băsescu a suferit o înfrângere politică usturătoare. Iar explicația, evidențiată de diferența imensă dintre cota de încredere pe care și-a recâștigat-o cu mult efort și scorul partidului său, este una singură. Una predică președintele, alta face liderul de facto al PMP – Elena Udrea.
Totul, de la modul în care s-a insinuat în funcția de șef al partidului, fără o decizie formală, fără alegeri, fără explicații, uzurpându-i poziția lui Eugen Tomac, președintele oficial, la trecutul său, la legăturile de afaceri, la prestația sa în fruntea Ministerului Dezvoltării, la ce și cum spune, se află într-o contradicție flagrantă cu modelul de politician pe care președintele ne încurajează să-l votăm. Degeaba îl demolează pe Ponta dacă în locul lui ne-o propune pe Elena Udrea. Degeaba!
Atacurile sale împotriva sistemului ticăloșit se vor transforma în voturi doar când liderii partidului pe care ni-l propune ca alternativă vor fi oameni cu performanțe reale în portofoliu, cu școli serioase în CV, cu valori și principii sănătoase, cu viziune, fără o mie de schelete ascunse în dulap, printre haine țipătoare. Oameni precum Daniel Funeriu (care a luat, aproape de unul singur, 18% în alegerile parlamentare parțiale din Timiș) și Siegfried Mureșan sunt cei ce îi pot duce mai departe proiectul, nu Elena Udrea. Și nici Elena Băsescu. Există legături mult mai profunde ce pot fi făcute între PMP și Traian Băsescu decât prezența fiicei sale printre candidați.
Cine spune astăzi că retragerea Elenei Băsescu de pe lista PMP la europarlamentare a fost o mare greșeală nu știe ce vorbește. Absența de pe liste a mai multor oameni ca Siegfried Mureșan – iar țara asta are mii, zeci de mii ca el – și prezența unor figuri șterse, precum Cristian Preda, au reprezentat o mare greșeală. Însă, oricum, una secundară celei mai distrugătoare: identificarea PMP, a proiectului politic prezidențial, cu Elena Udrea. Câtă vreme președintele va persista în convingerea că PMP va obține voturi pe ideea „o votați pe Udrea, mă votați pe mine“ nu există nici o șansă ca acest partid să conteze.
Despre Forța Civică și Mihai Răzvan Ungureanu, ce să mai spui? Este aproape neverosimil cum un om cu calitățile sale intelectuale, cu o experiență profesională consistentă, care în ultima lună și-a corijat semnificativ strategia electorală, care până nu demult se rezuma doar la conferințe de presă, nu a obținut nici 3%. Din păcate pentru el, tururile electorale, miile de kilometri făcuți în țară, întâlnirile cu oamenii „simpli“ au început mult prea târziu.
Dreapta, cu sau fără ghilimele, a comis atâtea erori grave în ultimii ani încât cea mai importantă întrebare legată de partidele amintite mai sus este dacă liderii lor mai au, cu adevărat, capacitatea de a se autoanaliza lucid, critic. Iar răspunsul onest care se conturează în timp ce marea lor majoritate își găsesc scuze pentru dezastrul de duminică, ba chiar încearcă să ni-l vândă drept o mare victorie, este: Nu!
Singurul lucru care îi poate aduce la realitate este ca oamenii de sub ei, liderii din eșaloanele doi și trei, simplii activiști, să-i oblige să demisioneze. Meritocrația nu poate fi impusă, în realitate, decât de jos în sus. Dacă nu vor face asta, dacă nu își revigorează partidele, dacă nu împing alți lideri în față, dacă nu se unesc într-o alianță, dacă nu se coordonează, dacă nu fac campanie serioasă, agresivă, deșteaptă, aplicată pe toate așteptările alegătorilor, PSD și Victor Ponta, cu toate slăbiciunile și greșelile lor, îi vor spulbera. Și 10 ani de acum înainte nu se vor aduna de pe jos.
UN NOSTALGIC
UN NOSTALGIC

Mesaje : 176
Data de inscriere : 22/09/2012

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty TROSC PLEOSC

Mesaj Scris de fabio Mar Mai 27, 2014 8:02 am

Bătălia pentru PE a fost câștigată, conform celor patru exit-poll-uri (din care trei sunt ale PSD) și rezultatelor parțiale, de cel mai neeuropean (și adesea antieuropean) partid: PSD care a prezentat un mesaj rudimentar („mândri că suntem români”) bazat pe ură („Băsescu la pușcărie”) și pe apărarea exaltată a corupției (baronii penali pe podium). Campania PSD a fost ea însăși un model de risipă (milioane de euro), de ilegalități (liste suplimentare, vot multiplu, campanie în școli și biserici) și de agresiune. Dar asta ține de paradoxurile politicii reziduale românești. Tricicleta PSD (UNPR, PC) a ieșit pe primul loc cu 37% (și nu 43% cum mințeau exit-poluările) – ceea ce înseamnă că la redistribuire își va rotunji zestrea ajungând să dea jumătate din cei 32 de europaltamentari ai României, respectiv 16 rentieri la PES. Celelalte partide intrate în PE (PNL 14%, PDL 12%, PMP 6%, UDMR 6%) se vor duce în PPE. Succesul PSD se datorează în primul rând faptului că n-a existat alternativă. Dreapta s-a împărțit, s-a fărâmițat în partide și partidulețe care s-au tot atacat între ele. PNL care viza 20% e așteptat acum la cotitură de PSD care nu l-a slăbit cu atacurile sub centură nici în campanie: l-a preluat pe Mircea Diaconu ca independent, susținut de A3, și l-a băgat în PE (unde zicea c-o să vorbească despre gâze), l-a capturat pe candidatul Silaghi și l-a utilizat pe Tăriceanu (oribil personaj!) ca berbece. Călin a forțat intrarea în PNL pe la Satu Mare și s-a declarat pregătit să preia șefia PNL și să refacă USL – pentru confortul lui Ponta la prezidențiale„. Acesta a fost și mesajul lui Ponta care, ce-i drept, n-a țopăit ca Geoană. Premierul a ironizat „partidul lui Băsescu care a luat cât Mircea Diaconu”, a criticat pe „cei care au jucat la poker soarta USL” (Crin) anunțând că începe imediat negocierile cu „liderii liberali care doresc refacerea USL; e o mână întinsă”. O mână întinsă și cu degetul pe trăgaci: veniți înapoi sau trag! Simțindu-se comandant suprem, Ponta a propus și opoziției „să dialogheze” pentru a decide „pe cine susținem comisar european, poziția României față de Ucraina și Moldova” - excluzându-l astfel pe „un președinte care a luat 6% în alegeri”. Adică să-i preia el toate atribuțiile iar opoziția să-i cânte în strună. Ce tupeu sovietic! Crin i-a răspuns imediat că „PNL nu poate fi ademenit la guvernare, că nu va lăsa țara pe mâna baronilor roșii și că va lupta împotriva pesedizării României” avertizându-l că „războiul abia începe”. Cât suntem încă pe pace, să notăm că în PE există totuși un avans al PPE și că în Ucraina președinția a fost câștigată de Poroșenko, supranumit „regele ciocolatei”. La noi a câștigat premierul de cacao.
fabio
fabio

Mesaje : 798
Data de inscriere : 12/12/2010

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Discuții PNL-PDL-Forța Civică. Se încearcă izolarea lui Băsescu?

Mesaj Scris de ion pribeagu Mar Mai 27, 2014 12:44 pm

Partidele de dreapta non-Băsescu par să se încerce o regrupare rapidă în urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare. După ce luni a apărut ideea unei alianțe PNL-PDL, marți au continuat mișcările cu o întâlnire între Crin Antonescu și Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forței Civice...
Înainte de întrevederea cu Antonescu, Ungureanu, care a fost în trecut membru al PNL scria pe Facebook despre faptul  că liderii dreptei au fost până acum lipsiți de viziune, iar lucrurile trebuie să schimbe.
„Ne aflăm în fața unui dezastru. Este un dezastrupolitic la apariția căruia am contribuit noi toți, politicienii de dreapta. E momentul să admitem că am fost lipsiți de viziune și înțelepciune și să facem un pas în spate. E nevoie ca, după ce am primit această lecție din partea electoratului, să demonstrăm că putem fi echilibrați și înțelepți, deși facem acest lucru în al doisprezecelea ceas”, nota Ungureanu.
Acesta susținea inclusiv că „a devenit irelevant cine și în jurul cui se va uni dreapta”. „România are nevoie de o formațiune politică de dreapta puternică, nesubminata de interesele unuia sau altuia.Mai important decât persoana celui care va candida în toamnă este programul pe care dreapta îl va prezenta poporului român”, mai spunea fostul premier.
La finalul întrevederii cu Crin Antonescu,  Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că discuțiile sunt într-o fază incipientă.
„Vă confirm presupunerea. Da, există discuții la nivelul partidelor de dreapta. Apelul meu către liderii partidelor de dreapta este de a nu pronunța nume, de a nu mai livra atacuri dintr-o parte în alta, de a fi decenți”, a spus Ungureanu.
Nu facem propuneri, nu ne autopropunem, nu discutăm de nume. Interesul nostru este interesul național”, a adăugat fostul premier.
Întrebat dacă a discutat cu Crin Antonescu despre o fuziune între PNL și Forța Civică, Ungureanu a replicat: „Nu, nu discutăm despre fuziuni”.
Pe de altă parte, în paralel cu întâlnirea Antonescu-Ungureanu, la sediul PDL a fost convocată o ședință a conducerii democrat-liberale. Subiectul discuției: analiza rezultatelor obținute la europarlamentare, dar și viitoarea alianță cu PNL, anunțată încă de luni.
Potrivit B1 TV, conducerea PDL urmează să decidă și mandatul unei echipe de negocieri care ar urma să se întâlnească cu liberalii în vederea constituirii unei alianțe împotriva social-democraților la alegerile prezidențiale.
Se încearcă izolarea lui Băsescu?
Mișcările din partea dreapta a spectrului politic vădesc o încercare de izolare a lui Traian Băsescu. Contactele dintre PDL, PNL și acum Forța Civică sunt în contradicție cu afirmația Elenei Udrea privind faptul că „dreapta nu se va uni”.
Acest lucru arată că partidele non-Băsescu nu sunt interesate de o colaborare cu formațiunea girată de președinte, electoratul „băsist” fiind vizat eventual doar pentru un tur 2 al alegerilor, când oricum se mizează pe faptul că el ar veni la vot pentru a opta împotriva PSD.


ion pribeagu
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Re: Șah politic la prezidențiale

Mesaj Scris de FRANK ZAPA[KING] Mier Mai 28, 2014 3:30 pm



,VICTOR PONTA,CAZUT INTRE SCAUNE'
,SUBTITLU-GEOMETRIA VARIABILA A VOTULUI-PPE,FACE CARTILE-PUNCT....'

Despre europa si viitorul si soarta europenilor ,cu alta ocazie,asa ca voi spune doar atit,SOCIALISTII AU PIERDUT,DECI PUTIN A PIERDUT,asa ca influenta RUSIEI,ATITA CIT A FOST EA,se va diminua drastic.

Despre cum va evolua ,viata politica in Romania,in acest moment risc pe un singur scenariu,VICTOR PONTA INTRE SCAUNE.
Cetateanul PONTA,si alianta de la guvernare,DIN DATA DE 25 MAI,UN URMA VOTULUI,ESTE ILEGITIMA LA PUTERE.
In orice VARIANTA DE CALCUL,pe modelul real,cu participarea la vot din 25 mai,PSD+PC+UNPR+UDMR=43%
Iar in varianta si modelul clasic,cu 18,2 milioane de alegatori,ACTUALA GUVERNARE SE SPRIJINA PE 13% DIN VOTURILE ROMANILOR.

Este guvernul PONTA,GUVERNUL ROMANIEI SI A ROMANILOR??????????????????

Categoric nuuuuuuuuuuuu,acest guvern,incepind din 25 noiembrie a devenit ilegitim,asa ca EL TREBUIE SA PLECE,SI INTR-UN INTERVAL DE TIMP SA SE DECLANSEZE ALEGERI ANTICIPATE-GUVERNUL PONTA LA ACEASTA ORA REPREZINTA O MINA DE OAMENI,PUSCARIASI,INTEMNITATI,PUSCARIASI INCA IN LIBERTATE,MILOGI SI CITIVA PENSIONARI,SI TRADATORI DE TARA.

Cine nu intelege,actuala configuratie politica,inseamna ca are o problema de intelegere a democratiei.
Deocamdata,in aceasta faza a tatonarilor,pe partea dreapta,nu ma voi lansa in comentarii,si atacuri,LUI VASILE BLAGA SI LUI CRIN,LE MAI OFER O SANSA,daca nu vor intelege?????????????

FRANK ZAPA[KING]

Mesaje : 26
Data de inscriere : 20/05/2014

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty PNL a fraudat alegerile europene

Mesaj Scris de Narcisa-Edelweiss Mier Mai 28, 2014 3:48 pm

A început să circule pe surse informația că Antonescu a semnat aderarea la PPE înaintea alegerilor din 25 mai, mai precis pe 23 mai. Frauda morală este evidentă și incredibilă. Deci BPN a fost reunit de florile mărului, să semneze ca proștii ceva deja decis peste capul lor?!Circoteca de partid declanșată de manevrele grupului demisionar Antonescu pentru a trece partidul în ultima clipă la remorca PPE în Parlamentul European a căpătat dimensiuni care ar fi fost greu de intuit cu doar câteva zile în urmă. Cei mai mulți au presupus că Antonescu se va ține de cuvânt și nu-și va da demisia fără să tragă după el și liderii organizațiilor județene care l-au sfidat.Alții au estimat că totul este doar o mare minciună și că Antonescu nu are de gând să-și țină cuvântul dat, cel mult să mimeze demisia în fața unui BPN obedient și foarte dispus să i-o refuze.Socotelile lui Antonescu au fost deranjate oarecum de plecarea intempestivă a vicepreședintelui Klaus Iohannis, care i-a lăsat pe toți mască, fiind singurul care pare să-și fi prezentat o demisie reală și nu una de operetă.Cu toate acestea, cum ziceam, surpriza incredibilă și de foarte rău augur pentru PNL, un partid care-și vede viitorul periclitat pe zi ce trece, a fost manevra de culise prin care Antonescu și camarila sa din BPN au pus liberalii în fața faptului împlinit, îmbrâncind cu explicații puerile partidul din poziția de fruntaș al ALDE în cea de codaș, de umplutură, la PPE.Primele critici dure nu s-au lăsat așteptate. Au pus degetul pe rană cam toți cei interesați, deopotrivă liberali sau social-democrați (fostul președinte Ion Iliescu l-a numit pe Crin Antonescu ”lichea”), dar și conducerea îngrijorată a grupului liberalilor europeni, care au atras atenția că Antonescu face totul pentru a confisca și ancora defintiv PNL la mal, legându-l de Traian Băsescu.Una din cele mai bine argumentate reproșuri care i-au fost aduse fitilistului Antonescu a fost cea care evidenția măsurile ”de protecție” din statutul PNL. Conform acestuia trecerea partidului în altă familie politică europeană trebuie să fie consfințită de Congresul PNL. Parțial Antonescu a avut grijă de această eventualitate, căci împreună cu fostul lider și-a dat demisia în bloc și întregul BPN. Interesul este de a temporiza cât mai mult posibil convocarea Congresului. Până atunci, fără jenă, ”conducerea” partidului este asigurată de interimatul... acelorași.Pe de altă parte tot statutul PNL subliniază că europarlamentarii PNL nu pot schimba individual grupul de care aparțin în PE, în cazul de față ALDE, fără să fie excluși din partid. Deci treaba este neclară și de-a dreptul scandaloasă.Ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, dimensiunea scandalului crește exploziv căci între timp a început să circule pe surse informația că Antonescu a semnat aderarea la PPE înaintea alegerilor din 25 mai, mai precis pe 23 mai. Frauda morală este evidentă și incredibilă. Deci BPN a fost reunit de florile mărului, să semneze ca proștii ceva deja decis peste capul lor?!
În plus, în calitatea de membru al cărui grup politic a cerut Antonescu votul românilor pentru PNL?! Nu că politica ar face casă prea bună cu sinceritatea, mai ales din perspectiva promisiunilor electorale, dar în acest caz s-a depășit orice limită. Avem de-a face cu primul caz de reclamă mincinoasă dovedită, în cazul unui partid din România. Nu a fost ABIBAS sau NYKE,  a fost PLN și mulți au pus ștampila, crezând că era vorba de bătrânul PNL al brătienilor... Dacă Oficiul pentru protecția consumatorilor ar avea cea mai mică îndreptățire legală în acest caz, mulți dintre românii fraieriți de echipa lui Antonescu s-ar așeza la coadă să-și ceară înapoi votul acordat pe 25 mai...
Narcisa-Edelweiss
Narcisa-Edelweiss

Mesaje : 1121
Data de inscriere : 21/12/2008
Varsta : 36

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Domnu Gadea, ne mai futeti mult la cap cu dobitocul ala de Zglobiu?

Mesaj Scris de MĂ DOARE IN PULA Joi Mai 29, 2014 10:00 am

Va rog frumos. Va rog eu frumos de tot, domnu Gadea. Dati-i drumul din brate lui Zglobiu. Nu merita toate eforturile alea. N-a facut nimic onorabil. Nu-l place nimeni. Nici macar el nu se place.
Pe fond, Zglobiu este doar un dobitoc care a vrut sa atraga atentia asupra lui. Plus ca e o gaina de barbat. Un las. Numai lasii scuipa. Barbatii dau cu palma, cu pumnul....  Daca avea sange-n coaie, din pozitia in care era, Zglobiu putea sa-i traga lejer un cap in gura lui Basescu, si sa-i sparga pifometrul. Sigur, iesea si mai nasol decat este, dar macar ne arata tuturor ca are o opinie ferma in ceea ce-l priveste pe Basescu. Si ca e dispus sa si-o asume. Asa, a atacat la limita dintre ultraj si agresiune, cat sa para nevinovat pentru unii. 
Cat despre toti astia care agresati oficialitati - va asigur ca nu sunteti cu nimic mai buni decat aia care isi bat copiii. Fizicul ala in care loviti nu v-a facut nimic. De ce n-aveti curaj sa va loviti seful la serviciu? Sau politistul care v-a oprit sa va amendeze? Dincolo de eticheta de presedinte al Romaniei, Zglobiu a scuipat doar un batranel betiv, care, in ziua atacului, se misca ca ochiul-boului, bolnav fiind de pneumonie.
Pe bune, vi se pare ca e ok sa lovim asa ceva, domnu' Gadea? 
MĂ DOARE IN PULA
MĂ DOARE IN PULA

Mesaje : 62
Data de inscriere : 14/08/2013

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty DNA mizeaza pe tandemul Blaga – Videanu

Mesaj Scris de SUFLET_PUSTIU Joi Mai 29, 2014 2:19 pm

Iata ca moda americana a tandemurilor politice propuse in cursele electorale prinde tot mai mult teren si la noi in tara. Astfel ca nu este zi in care sa nu se anunte cate o noua dubla propunere de politicieni pentru a prelua carma tarii de la sfarsitul lui noimebrie.De la Crin Antonescu si Klaus Iohannis, pana la Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu  sau Emil Boc si Traian Basescu, variantele privind viitorul presedinte si viitorul premier al Romaniei sunt deja promovate public. Insa bineinteles ca schimbari spectaculoase pot avea loc oricand, nefiind un secret cat rezista legamintele intr-o clasa politica asa cum este cea romaneasca.Totusi, dupa cum sustin sursele noastre, cel mai sigur tandem care se va impune cat de curand este cel format din Vasile Blaga si Adriean Videanu. Din pacate pentru cei doi, alianta dintre ei nu se va afirma pe scena politica. Astfel ca liderii pedelisti nu vor conduce chiar destinele tarii si nici macar un guvern din umbra, ci mai degraba unul de la racoare…
Pacatele tineretii
Șah politic la prezidențiale  Vasile-blaga-FANE-38

Vasile Blaga continua sa fie bantuit de dosarele din trecut
Extrem de interesant este insa faptul ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, cei doi politiceni vor trage ponoasele unor fapte comise cu ceva vreme in urma, dar pentru care de-abia acum s-ar fi gasit martorii dispusi sa colaboreze cu procurorii anticoruptie. Pentru ca, desi Adriean Videanu este sigur ca nu va avea mari surprize cu dosarul instrumentat de catre DIICOT, iata ca DNA pare sa aiba, totusi, alte planuri cu viitorul miliardarului care incearca, de ceva vreme, cu disperare, sa-si stearga urmele din politica. Numai ca retragerea sa strategica pare sa nu il ajute prea mult, la fel cum nu i-a fost de niciun folos punerea vremelnica sub protectia Adinei Valean, atunci cand se dadea ca sigura asezarea lui Crin Antonescu la butoanele justitiei. O justitie care, cu toate arestarile pe banda rulanta a unor magistrati corupti, continua sa avanseze cu anchetele care, ce-i drept, au stat prea multa vreme in sertarele unor fosti procurori sefi.
A muncit degeaba
Ultimele sondaje de opinie arata ca PDL-ul nu doar ca nu s-a evaporat de pe scena politica in urma caderii de la guvernare, dar, in ultima vreme, opozitia pare chiar sa-i fi priit. Insa se pare ca presedintele partidului, cu toate ca a reusit sa evite implozia obisnuita dupa pierderea puterii, nu va apuca sa se bucure prea mult de roadele muncii sale. Pentru ca dosarele in care numele sau era pomenit pana acum doar adiacent, pornind de la cel al descinderilor la mafia contrabandistilor din Politia de Frontiera si pana la devalizarea BRD de catre gruparea bancherilor, au inceput deja sa prinda tot mai multa consistenta. Si, cu toate ca „Buldogul” a reusit – greu de stiut cum – sa-si pastreze cativa oameni cheie in anumite structuri si in special la conducerea aparatului central al Ministerului de Interne, influenta sa in sistem nu mai este nici pe departe cea din trecut. Astfel ca procurorii care au scos „scheletii” din dulapul unde fusesera pastrate respectivele dosare la dospit dau zor acum cu tragerea primelor concluzii. Care nu sunt deloc favorabile presedintelui PDL, cu toate ca acesta, preventiv, s-a jurat deja public ca habar nu are, de exemplu, de afacerile ginerelui sau.
Toti banii din lume
Se spune ca fostul ministru al Economiei si-ar da bucuros jumatate din impresionanta sa avere pentru a-si putea vedea in tihna de partidele de table jucate pe Riviera franceza. Numai ca Adriean Videanu pare sa se fi convins ca toti banii din lume, vorba cantecului, nu ajung sa cumperi nu doar iubirea, dar nici macar indulgenta unor procurori care ancheteaza fapte, nu CV-uri. Asa ca, desi in ultima perioada Vasile Blaga si Adriean Videanu aproape ca nu mai vorbesc intre ei, iata ca, totusi, DNA mizeaza pe tandemul format din cei doi politicieni.


SUFLET_PUSTIU
SUFLET_PUSTIU

Mesaje : 178
Data de inscriere : 20/03/2013

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Ponta, somat sa nu candideze la Cotroceni!

Mesaj Scris de FUCK YOU Joi Mai 29, 2014 2:24 pm

Șah politic la prezidențiale  VICTOR-PONTA-FANE-9


Victor Ponta ar putea renunta la candidatura la prezidentiale
Șah politic la prezidențiale  Jb1-350x262

Joe Biden i-a dat un adevarat ultimatum premierului roman
Iar dupa ce lui Victor Ponta i s-a refuzat „favorul” de a-l intampina pe principalul colaborator al lui Barack Obama la aeroport, asa cum ar fi prevazut in mod normal protocolul, acestuia i s-a transmis si un mesaj cat se poate de transant de la Washington. Care, in linii mari, este similar si cu semnalele primite de seful guvernului roman de la Bruxelles. Iar dupa succesul de doar doua milioane de voturi de la alegerile europarlamentare, premierul se afla intr-o situatie mai mult decat ingrata, pana si cei mai apropiati oameni ai sai sfatuindu-l tot mai insistent sa se gandeasca de doua ori inainte de a se inscrie in cursa pentru Palatul Cotroceni, asa cum i-o cer cu insistenta „baronii” locali.
„Rezistati tentatiei!”
Dupa cum ziarul nostru a anuntat inainte de sosirea la Bucuresti a lui Joe Biden, acesta a venit in capitala Romaniei nu doar pentru a discuta despre situatia din Ucraina, ci mai ales pentru a trage un semnal cat se poate de serios ca Washington-ul si marile cancelarii occidentale nu vor permite in niciun caz ingerintele politice in sprijinul marilor corupti. Asa ca, dupa ce avertizat public ca „aceasta coruptie suge din sangele natiunii”, vicepresedintele american a renuntat la masca sa zambitoare de la aparitiile publice. Iar dupa cum sustin sursele noastre, in timpul „monologului” purtat cu Victor Ponta, care nu a apucat sa scoata prea multe cuvinte, Biden i-a dat un adevarat ultimatum pentru a inceta sa puna bete in activitatea justitiei si in special sa opreasca atacurile la adresa DNA. De asemenea, vicepresedintele american nu s-a sfiit sa joace cu cartile pe fata, insistand sa-si exprime „sperantei” ca liderul PSD  „va rezista tentatiei de a candida la presedintia Romaniei”.
Baricadati in Palatul Victoria
Iar premierul stie cel mai bine ca  un vicepresedinte al SUA nu se joaca in niciun caz cu vorbele. In plus, Victor Ponta nu poate neglija nici semnalele venite de la un Bruxelles care va fi dominat in continuare de popularii care nu fac niciun secret din izolarea sefului guvernului Romaniei. Culmea este insa ca, in ultimele zeci de ore, pana si cei mai apropiati colaboratori ai liderului pesedist insista pe langa acesta sa nu neglijeze „rugamintea” marilor puteri occidentale. Iar aici, pe langa amicitia ce ii leaga, sfatuitorii de taina ai lui Ponta au si propriile calcule, unele extrem de pragmatice. Pentru ca, pe de o parte, pentru afacerile unora dintre ei este vitala ramanerea acestuia in fruntea guvernului. Pe de alta parte, „tanara garda” este constienta si ca, odata ce masina de vot pesedista din teritoriu a fost anihilata de catre DNA, va fi al naibi de greu de scos inca trei milioane de voturi cel putin, pe langa cele doua „arvunite” acum, pentru ca presedintia Romaniei sa fie cucerita defintiv. Asa ca multi membri ai „generatiei Ponta” ar prefera sa se baricadeze in Palatul Victoria, decat sa fie nevoiti sa se mute la Cotroceni.
Pe cale sa cedeze?
In aceasta conjunctura, singurii sustinatori ferventi ai candidaturii lui Ponta la presedintie raman „baronii” locali din teritoriu, atatati din spate de Liviu Dragnea. Cel care ar fi marele castigatorȘah politic la prezidențiale  Arrow-10x10 al „promovarii” actualului sef al Guvernului si al PSD-ului la Cotroceni. Desigur, ramane de vazut ce decizie va lua Victor Ponta, insa o declaratie publica a sa de ultima ora pare sa indice faptul ca acesta este dispus sa cedeze. Pentru ca, declarand ca „PSD ar putea sustine candidatura lui Tariceanu la presedintie”, este clar ca liderul pesedist cauta deja solutii pentru „non combatul” din toamna si ramanerea sa implicita la sefia Guvernului.
FUCK YOU
FUCK YOU

Mesaje : 407
Data de inscriere : 03/10/2012

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Ponta, îngropat de propriii consilieri

Mesaj Scris de NAIADA Joi Mai 29, 2014 2:32 pm

FUCK YOU a scris:Șah politic la prezidențiale  VICTOR-PONTA-FANE-9


Victor Ponta ar putea renunta la candidatura la prezidentiale
Șah politic la prezidențiale  Jb1-350x262

Joe Biden i-a dat un adevarat ultimatum premierului roman
Iar dupa ce lui Victor Ponta i s-a refuzat „favorul” de a-l intampina pe principalul colaborator al lui Barack Obama la aeroport, asa cum ar fi prevazut in mod normal protocolul, acestuia i s-a transmis si un mesaj cat se poate de transant de la Washington. Care, in linii mari, este similar si cu semnalele primite de seful guvernului roman de la Bruxelles. Iar dupa succesul de doar doua milioane de voturi de la alegerile europarlamentare, premierul se afla intr-o situatie mai mult decat ingrata, pana si cei mai apropiati oameni ai sai sfatuindu-l tot mai insistent sa se gandeasca de doua ori inainte de a se inscrie in cursa pentru Palatul Cotroceni, asa cum i-o cer cu insistenta „baronii” locali.
„Rezistati tentatiei!”
Dupa cum ziarul nostru a anuntat inainte de sosirea la Bucuresti a lui Joe Biden, acesta a venit in capitala Romaniei nu doar pentru a discuta despre situatia din Ucraina, ci mai ales pentru a trage un semnal cat se poate de serios ca Washington-ul si marile cancelarii occidentale nu vor permite in niciun caz ingerintele politice in sprijinul marilor corupti. Asa ca, dupa ce avertizat public ca „aceasta coruptie suge din sangele natiunii”, vicepresedintele american a renuntat la masca sa zambitoare de la aparitiile publice. Iar dupa cum sustin sursele noastre, in timpul „monologului” purtat cu Victor Ponta, care nu a apucat sa scoata prea multe cuvinte, Biden i-a dat un adevarat ultimatum pentru a inceta sa puna bete in activitatea justitiei si in special sa opreasca atacurile la adresa DNA. De asemenea, vicepresedintele american nu s-a sfiit sa joace cu cartile pe fata, insistand sa-si exprime „sperantei” ca liderul PSD  „va rezista tentatiei de a candida la presedintia Romaniei”.
Baricadati in Palatul Victoria
Iar premierul stie cel mai bine ca  un vicepresedinte al SUA nu se joaca in niciun caz cu vorbele. In plus, Victor Ponta nu poate neglija nici semnalele venite de la un Bruxelles care va fi dominat in continuare de popularii care nu fac niciun secret din izolarea sefului guvernului Romaniei. Culmea este insa ca, in ultimele zeci de ore, pana si cei mai apropiati colaboratori ai liderului pesedist insista pe langa acesta sa nu neglijeze „rugamintea” marilor puteri occidentale. Iar aici, pe langa amicitia ce ii leaga, sfatuitorii de taina ai lui Ponta au si propriile calcule, unele extrem de pragmatice. Pentru ca, pe de o parte, pentru afacerile unora dintre ei este vitala ramanerea acestuia in fruntea guvernului. Pe de alta parte, „tanara garda” este constienta si ca, odata ce masina de vot pesedista din teritoriu a fost anihilata de catre DNA, va fi al naibi de greu de scos inca trei milioane de voturi cel putin, pe langa cele doua „arvunite” acum, pentru ca presedintia Romaniei sa fie cucerita defintiv. Asa ca multi membri ai „generatiei Ponta” ar prefera sa se baricadeze in Palatul Victoria, decat sa fie nevoiti sa se mute la Cotroceni.
Pe cale sa cedeze?
In aceasta conjunctura, singurii sustinatori ferventi ai candidaturii lui Ponta la presedintie raman „baronii” locali din teritoriu, atatati din spate de Liviu Dragnea. Cel care ar fi marele castigatorȘah politic la prezidențiale  Arrow-10x10 al „promovarii” actualului sef al Guvernului si al PSD-ului la Cotroceni. Desigur, ramane de vazut ce decizie va lua Victor Ponta, insa o declaratie publica a sa de ultima ora pare sa indice faptul ca acesta este dispus sa cedeze. Pentru ca, declarand ca „PSD ar putea sustine candidatura lui Tariceanu la presedintie”, este clar ca liderul pesedist cauta deja solutii pentru „non combatul” din toamna si ramanerea sa implicita la sefia Guvernului.
Cam atâta poate PSD la momentul acesta. Au ieşit la vot şi pensionarii, şi asistaţii social, şi doamnele învăţătoare, şi muncitorii de la firmele prietene ale PSD, şi intelectualii de stânga, şi poliţiştii de stânga-mprejur. Poate că la toamnă PSD va reuşi să ia parte din voturile lui Mircea Diaconu şi să-i convingă să se prezinte la urne şi pe proaspeţii absolvenţi ai cursurilor de recalificare organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. Chiar şi în aceste condiţii, pentru PSD va fi foarte greu dacă nu imposibil de adunat peste 50% din voturi.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, deja, că sloganul „Mândri că suntem români” va fi văzut pe toate gardurile şi în campania pentru prezidenţiale. Un slogan obosit, care-i va aduce la secţiile de votare pe cei care, cu mândrie, au votat PSD-ul la europarlamentare. Un slogan atât de ieftin, după vorbă, după port, care-i va scoate din case şi pe mulţi dintre cei care n-au participat la alegerile pe 25 mai, dar pentru a da un vot împotriva candidatului PSD.
Indiferent de câţi trădători va găsi în PNL pentru a-i plimba prin ţară şi pe la televizor ca pe urşi, PSD-ul va striga în continuare că USL-ul trăieşte. O altă strategie ieftină, care poate va mai prinde doar la clienţii permanenţi ai bufetelor din gările neînchise şi la educatoarele care fac naveta între două localităţi rurale.E greu de crezut că PSD va renunţa la a mai repeta obsesiv că este singurul partid care luptă cu Traian Băsescu şi care nu se va lăsa până când acesta nu va fugi cu elicopterul de pe Palatul Cotroceni împreună cu Elena Udrea. Încă o strategie ieftină, care, probabil, îi va putea sensibiliza doar pe românii care vor reveni în ţară pentru o scurtă vacanţă, după ce 10 ani au fost în Australia la cules ananas.
Dacă PSD vrea să câştige alegerile prezidenţiale, atunci trebuie să schimbe strategia. Trebuie să se adreseze şi electoratului care nu face parte din nucleul dur al votanţilor de stânga şi care are un pic de şcoală şi nu-i foarte naiv. Dar, pentru asta, preşedintele PSD, Victor Ponta, este obligat să renunţe imediat la echipa lui de consilieri rupţi de realitate, plini de ei, lacomi de baniȘah politic la prezidențiale  Arrow-10x10 şi obraznici. Asta, dacă domnul Ponta nu vrea să piardă prezidenţialele, iar după aceea funcţia de prim-ministru, şefia partidului şi şansa de a ieşi la pensie din politică măcar la vârsta pe care Traian Băsescu o va avea la finalul carierei sale politice, adică în noiembrie 2014.
NAIADA
NAIADA

Mesaje : 367
Data de inscriere : 30/03/2010

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Liberalii i-au luat frica lui Ponta: „O sa ajungem sa-l plangem pe Nastase”

Mesaj Scris de NAIADA Joi Mai 29, 2014 2:35 pm

Admin a scris:
Fapt: Klaus Iohannis este relativ aproape de Victor Ponta în diverse scenarii pentru turul 2.
Premisă: Obiectivul principal al PSD este să pună în alegeri un candidat care să câștigesigur alegerile. Nu „foarte probabil”, „sigur”.
Premisă: PDL+PFC+ PMP nu atacă în mod real postul prezidențial și pot spera maxim a un loc onorabil în turul doi.
Faptele sunt fapte în măsura în care acceptăm consensul sondajelor. Premisele sunt plauzibile, dar nu bătute în cuie.
Partida 1: „Banzai”:
PNL atacă cu Crin Antonescu. PSD joacă cam orice, nu mai contează. PSD președinte.
Partida 2: „Menage a trois”
PSD atacă cu Victor Ponta. PNL atacă cu Klaus Iohannis. PSD atacă cu Călin Popescu Tăriceanu (independent). Călin Popescu Tăriceanu face pagube în flancul PNL. PSD președinte.

  • Hiba partidei este că nici Ponta nici Tăriceanu nu sunt piese pe o tablă de șah. Dl Tăriceanu nu are nimic de câștigat în această poveste. Dl Ponta are chiar de pierdut. Așa că partida trebuie corectată astfel:

Partida 2: „Menage a trois”, corecție
PSD îi oferă ceva lui Călin Popescu Tăriceanu (să zicem, un partid liberal); CPT acceptă. PNL nu reușește să oprească sângerările necesare pentru a fi creat partidul lui CPT. PSD îl convinge/forțează pe Victor Ponta să candideze. PNL atacă cu Klaus Iohannis. Călin Popescu Tăriceanu face pagube în flancul PNL. PSD președinte.
Partida 3: „Menage a doux”
PSD atacă cu Victor Ponta. PNL atacă cu Klaus Iohannis. Bătălia se joacă cu PSD favorit dar fără certitudini.
Partida 4: „Menage a un”
PSD atacă cu cineva din PSD altul decât Victor Ponta. PNL atacă cu Klaus Iohannis. PNL  favorit.
Partida 5: „Menage a trois cu perversiuni ideologice”:
PSD eșuează să îl convingă pe Victor Ponta să candideze. PNL atacă cu Klaus Iohannis. PSD atacă cu CP Tăriceanu. În principiu PSD președinte.

  • Ca să ajungem aici este nevoie ca V Ponta să vrea cu încăpățânare să nu candideze și să pună PSD în față faptului împlinit. Pentru că PSD ar vrea să joace partida 2, dar CP Tăriceanu îi poate obliga să joace partida 3, iar Victor Ponta este în poziția să impună chiar abominabila partidă 4.

Partida 6: „Deus ex machina”:
Mircea Diaconu câștigă europarlamentarele, glorie națională la Antena 3. PNL atacă cu Klaus Iohannis. PSD îi oferă ceva lui Călin Popescu Tăriceanu (să zicem, un partid liberal); CPT acceptă. PNL nu reușește să oprească sângerările necesare pentru a fi creat partidul lui CPT. PSD atacă cu Mircea Diaconu susținut de PSD și CPT („USL trăiește”!). Rezultat: PSD președinte (sort of).

  • Intențiile dlui Diaconu îmi sunt complet necunoscute, dar pentru PSD ar putea părea un liberal mai agreabil și mai puțin primejdios decât decât dl Tăriceanu. Dl Diaconu nu are legăturile politice ale fostului premier. În plus, PSD poate spera că actorul-politician Diaconu va fi mai mulțumit cu un rol ceremonial și persuasiv decât ex-premierul  Tăriceanu.

Concluzii
Pentru PSD combinația ideală de forțe este organizația PSD plus popularitatea lui Victor Ponta plus un sprijin liberal semnificativ (scenariul 2). Dacă liberalii nu cooperează, ar putea rămâne social-democrații cu Victor Ponta (scenariul 3). Dacă Victor Ponta nu cooperează, social democrații vor fi presați să împingă în față un liberal (scenariile 5, 6). Dacă social-democrații nu cedează la presiuni, pot rămâne singuri contra dreptei (scenariul 4).
by Andrei Tiut

Pe langa Victor Ponta, fostul premier Adrian Nastase, pe care liberalii l-au hulit amar de ani, era un biet copil. O spune cu dezamagire Crin Antonescu, care recunoaste ca-l sperie perspectiva cu Ponta la Cotroceni.„Aceasta chestiune si nociva, si de prost gust, care este varianta Ponta, nu trebuie sa triumfe”. Acesta este mesajul pe care Antonescu l-a transmis atat liberalilor, cat si viitorilor parteneri de la PDL. Mai mult, liderul PNL sustine ca existe sanse mari ca romanii sa ajunga sa-i regrete pe Basescu si Nastase. „Victor Ponta este mai periculos pentru Romania ca Traian Basescu, infinit mai periculos. Nastase era un om mai sensibil, avea sanatoase inhibitii date de o cultura mai solida, de constrangerile aderarii, nu stiu de ce, poate de o doza de bun simt personal, avea inhibitii de a trece cu tavalugul, compresorul peste niste lucruri”, a mai spus Crin Antonescu. In pledoaria finala, liberalul a vorbit si despre Sebastian Ghita, personaj controversat, dar care ar avea multe sanse sa ocupe fotoliul vacant de la Palatul Victoria. ”Daca va castiga presedintia, eu cred ca Victor Ponta il va pune premier pe Sebastian Ghita”, a aruncat Antonescu bomba, constient fiind de faptul ca patronul Romania TV este detestat de mai toti colegii de partid.




NAIADA
NAIADA

Mesaje : 367
Data de inscriere : 30/03/2010

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Ultimul cartuș al lui Traian Băsescu

Mesaj Scris de ILUMINATI Joi Mai 29, 2014 4:22 pm

Rareori mi-a fost dat să văd un om mai mulțumit de propria sa persoană, decât Vasile Blaga la emisiunea lui Robert Turcescu de miercuri, 28 mai a.c.Fața îi radia, realmente, de satisfacție, la gândul cuțitului pe care a reușit să îl înfigă în spatele președintelui Traian Băsescu, iar în discursul său alternau dojenile superioare la adresa șefului statului cu puseurile de importanță, minele pline de gravitate și clariviziune ale unui lider responsabil, gata să-și asume firesc, rolul de leadership al dreptei românești.Și aceasta, chiar dacă rezultatele PDL în alegerile europarlamentare nu au rupt gura târgului. Dimpotrivă. Dar dubla lovitură – aparenta izolare a lui Traian Băsescu, inclusiv la nivelul dreptei românești și perspectiva reală a unei apropiate reveniri la guvernare – l-au făcut pe Vasile Blaga să intre în pielea eroului luminat al actualei opoziții, în pofida lungului și dezolantului său non-combat cu puterea USL, amplu mediatizat, de la alegerile din iarna anului 2012 încoace.Să fie foarte clar, alianța cu perspective de fuziune dintre PNL și PDL este o mișcare politică utilă și necesară, în contextul bătăliei forțelor de dreapta cu partidul-stat PSD. Ideea a fost adusă în discuție de Valeriu Stoica, acum 12 ani și încercarea sa de a o pune în operă l-a costat funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Practic, Crin Antonescu reia astăzi politica lui Valeriu Stoica din anul 2002 (reorientarea PNL spre PPE și tentativa de unificare cu PD – azi PDL) proiect în numele căruia fostul președinte al liberalilor a fost nevoit să renunțe la funcție și, ulterior, a fost exclus din partid. Dar, mai bine mai târziu decât niciodată. Este nevoie de un mare partid al dreptei care să se lupte de la egal la egal cu PSD și tendințele sale de hegemonie absolută în societatea românească. Cel puțin din intervenția lui Vasile Blaga în emisiunea lui Robert Turcescu nu a reieșit însă deloc clar ce valori stau la baza acestei viitoare alianțe, dincolo de satisfacția deloc de neglijat a celor doi lideri de a se afla în postura veselă de a trage preșul politicii de dreapta de sub președintele Traian Băsescu. Pentru că, cel puțin în vara anului 2012, PNL s-a manifestat ca un adversar onest și eficient al statului de drept, inamic sincer al UE și al SUA (nici Crin Antonescu, nici Klaus Johannis nu par să regrete nimic dincolo de o proastă comunicare), iar PDL a demonstrat că poate oricând să se defecteze când în discuție sunt teme majore pentru România precum privilegiile pentru parlamentari sau grațierile unor infractori. Cert este că, în prezent, în lumina rezultatelor din alegerile europarlamentare și a configurației forțelor politice prezente în parlament, alianța PNL-PDL este o grupare puternică, de care va trebui să se țină cont.Sofismele nu-și au rostul și trebuie spus verde: rezultatele PMP la alegerile europarlamentare sunt un fiasco! Chiar și ținând cont de lipsa de interes a publicului pentru acest tip de alegeri, rezultatul pune în evidență slaba organizare în teritoriu, lipsa de charismă și/sau de notorietate ale celor care au fost capi de listă, calitatea îndoielnică a mesajelor electorale, incapabile să insufle încredere eventualilor alegători indeciși. În ultimă instanță, partidul a fost perceput ca lipsit de consistență, în pofida mesajului explicit de susținere, transmis de președintele Traian Băsescu. De vină pentru eșecul PMP au fost și inconsecvența, lipsa de viziune, criteriile și standardele neclare și adesea improvizate de înființare și creștere a partidului. S-a început cu o fundație (FMP), care se voia un soi de armată a îngerilor, cu o sită de selecție a oamenilor foarte deasă (în principiu erau îndepărtați toți cei care mai făcuseră politică, erau încurajați oamenii noi, cei mai mulți ageamii în ale politicii și căile originale, adesea extravagante de manifestare (sub sloganul „noi facem politica altfel”, orice fantezie era permisă). Inclusiv Monica Macovei și Cătălin Predoiu, fuseseră la un moment dat tentați de acest proiect, dar, mai mult sau mai puțin elegant li s-a închis câte o ușă în nas și au fost redirecționați spre PDL (în cazul Monicăi Macovei i s-a dat de înțeles că e bine să rămână acolo). Ar fi făcut Monica Macovei un tandem redutabil cu Traian Băsescu, mai ales din perspectiva standardelor etice și a luptei pentru independența justiției? Categoric, da! Ar fi fost prezența ei pe listele de candidați la europarlamentare ale PMP un plus pentru partid? Indiscutabil! De ce nu a fost dorită? Mister!
După apariția Partidului Mișcarea Populară s-a sărit dintr-o extremă în cealaltă: sita foarte deasă pentru selecționarea oamenilor, utilizată la înființarea Fundației Mișcarea Populară a fost băgată într-o debara și nu s-a mai folosit niciun fel de filtru. Ușile au fost deschise larg și s-a intrat la liber. Așa se face că partidul tinerilor, al oamenilor care nu au mai făcut politică și care pretindea că impune noi standarde în societatea românească, i-a spus NU, Monicăi Macovei, dar l-a primit cu entuziasm în rândurile sale pe Florin Popescu-grill și s-a bucurat de sprijinul discret, dar eficient, al lui Gheorghe Ștefan-pinalty (sic!). Culmea este că, într-o primă fază, consilierilor prezidențiali aflați în structurile FMP nu li s-a permis să intre în partid, iar atunci când, în sfârșit, li s-a dat și lor voie să devină membri, jocurile erau deja bine controlate de alții. Dacă la acestea adăugăm focusarea afișelor electorale din recent încheiata campanie pentru alegerile europarlamentare pe chipul unui simplu membru de partid, absent de pe lista electorală, dar bun acrobat al văzduhului, începem să ne apropiem de explicațiile de fond ale acestui eșec.În situația dată, Traian Băsescu mai are de jucat o singură carte pentru a încerca să răstoarne, o dată în plus, o situație ce pare fără ieșire. Să consolideze identitatea PMP și să impună acest partid ca principala voce a dreptei autentice. Primul pas, obligatoriu pentru aceasta, este ca Partidul Mișcarea Populară să propună și să susțină un candidat la președinția țării a cărui superioritate în fața presupului candidat al alianței PNL-PDL să fie de domeniul evidenței. Un om serios, capabil să impună respect, să aibă charismă și un discurs clar, ușor de înțeles de toată lumea, care să se simtă în largul lui și în mediul academic, și între militari, și între culegătoarele de ardei și roșii de pe câmp. Un om cu o viziune clară despre România, corect cu toată lumea, dispus să înțeleagă dramele din jurul său, care să nu renunțe niciodată la dreapta măsură și din mintea căruia să nu dispară nicio secundă ideea binelui comun. Dacă îl va găsi, Traian Băsescu va câștiga. Dacă, însă, va privi doar la nivelulul primului său cerc de prieteni și va opta subiectiv, cu îngăduință, pentru cineva care îi este simpatic și care îndeplinește cu larghețe doar câteva dintre elementele acestui portret robot, va pierde cu siguranță pentru mult timp de acum înainte.
Dreapta își poate permite doi candidați în primul tur de scrutin al alegerilor pentru Președintele României. Cel mai bun dintre ei va ajunge sigur în cel de-al doilea tur de scrutin și, de acolo, aproape sigur va câștiga alegerile în fața candidatului stângii. Este greu de imaginat că în al doilea tur de scrutin unii oameni de dreapta ar putea să voteze cu Victor Ponta sau cu un alt candidat al stângii și să ofere toată puterea, pe tavă, PSD, doar pentru a se răzbuna că favoritul lor a ieșit de cursă. Este firesc ca, în al doilea tur de scrutin, PMP să voteze candidatul PNL-PDL dacă acesta se califică, așa cum și PNL-PDL ar trebui, la rigoare, să voteze candidatul PMP. Este, până la urmă, o dispută onestă între două variante ale dreptei. Iar pentru Traian Băsescu, cel puțin pe termen scurt, este ultimul cartuș pentru a salva un proiect care, până la un punct, părea să fie dătător de mari speranțe în societatea românească.
ILUMINATI
ILUMINATI

Mesaje : 163
Data de inscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Șah politic la prezidențiale  Empty Re: Șah politic la prezidențiale

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum