POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Bogdan Diaconu -ieri in PC, azi la ieslea PSD

In jos

Bogdan Diaconu -ieri in PC, azi la ieslea PSD Empty Bogdan Diaconu -ieri in PC, azi la ieslea PSD

Mesaj Scris de Admin Lun Iul 08, 2013 10:52 am

Bogdan Diaconu -ieri in PC, azi la ieslea PSD Pizap.com10.43373603187501431373279678046
Băsescu, supărat că România a redevenit o țară, depășindu-și statutul de colonie
Bogdan Diaconu -ieri in PC, azi la ieslea PSD Tuxpi.com_.1373280410
Succesul premierului Victor Ponta în China a deranjat multe capete luminate, printre care, la loc de cinste, se află și Traian Băsescu. Firește că orice reușită a premierului este o catastrofă pentru Băsescu, PDL, Mișcarea Populară și fanii portocalii pentru că invalidează apocalipsa pe care ei o anunțau și și-o doreau din partea Guvernului. România a redevenit o țară, pe cine supără acest lucru?
Un parteneriat strategic cu China? Nu avem nevoie, este părerea Cotroceniului. Noi trebuie să stăm cuminți în cușcă și să primim din când în când câte un os, nu să fim o țară puternică și care își decide singură propriul destin și parteneriatele în funcție de interesele naționale. Acesta este mesajul de supărare al președintelui Băsescu, dar și al tuturor care nu văd cu ochi buni cum România se deschide către Asia. Cooperarea cu Banca de Dezvoltare a Chinei, așa cum a fost oficializată de ministrul Dan Șova? Foarte rea pentru România, pentru că noi nu trebuie să ne dezvoltăm, trebuie să stăm la mila unuia și a altuia care să ne dicteze câți să numărăm la referendum. Iar pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să nu avem alternativă, să nu stăm pe picioarele proprii ca țară, să nu avem relații internaționale în afara celor negociate din genunchi.
Viziunea”progresistă” a adversarilor Guvernului devine astfel mai clară ca niciodată, ca și dorința de a ține granițele și oportunitățile României închise. Iar ca să-i negi șefului Guvernului dreptul de a face vizite oficiale în alte țări decât în cele europene mi se pare a arăta prea pe față că aveam un statut de colonie. Nu, mulțumim de grijă, dar avem dreptul să discutăm parteneriate cu oricine poate aduce ceva bun pentru România.
Sau poate supărarea cea mare a plecat de la cvorumul referendumului, care s-a dovedit valid, ceea ce aruncă în aer toată scenarita ”loviturii de stat”. O lovitură de stat are loc precum în Egipt, nu prin vot popular majoritar acordat în urma unei proceduri parlamentare. Sau, am uitat, acum avem de a face cu dictatura parlamentară, după ce ne-am confruntat cu lovitura de stat a dorinței populației de a scăpa de președinte. Ciudată întorsătură a cuvintelor care ajung să semnifice contrariul lor. Cum ar putea un Parlament ales să fie dictatură și cum ar putea votul popular să fie lovitură de stat? Marii învățați care satelizează Cotroceniul nu mai au proprietatea termenilor?
Ideea era că guvernarea trebuia să iasă prost, iar premierul Victor Ponta să nu fie primit niciunde în lume, și atunci portocalele de toate soiurile ar fi respirat ușurate. Asia nu e condusă însă de prietenii lui Băsescu, așa încât, de acolo, o guvernare stabilă, investită printr-un vot popular covârșitor, se vede altfel. Probabil că cei care l-au invitat pe premier nu-i citesc pe părerologii portocalii, nici nu-și setează ceasul după buna dispoziție a Cotroceniului. Păcat, nu-i așa, că mai există țări, printre care și China, care vor să coopereze cu România. Guvernările portocalii nu au reușit să ne înfunde de tot și să ne facă nefrecventabili pentru restul istoriei. Au reușit acest lucru doar pentru perioada lor de glorie. Care, din fericire, s-a terminat.
Așa încât da, avem nevoie de un parteneriat strategic cu China, avem nevoie de țările din Asia, avem nevoie de o relație pragmatică și constructivă cu Rusia, nu de atitudini copilărești de genul ne luăm jucăriile și plecăm. Nu avem unde să plecăm, trăim în această lume în care puterile non-europene au un cuvânt din ce în ce mai greu de spus. Tehnica struțului, cu băgatul capului în nisipul de la Cotroceni unde să trăim în iluzia că suntem importanți pentru că angajații se tem de noi și ne cântă osanale indiferent ce gafe am face, nu funcționează în politica internațională.
Nu am știut, când am văzut derularea turneului asiatic, că această ieșire din izolare a României și faptul că a redevenit o țară, depășind statutul de colonie, va stârni un asemenea cuib de vipere. Doar o colonie nu are voie să-și desfășoare relațiile externe după cum consideră de cuviință și după cum îi este util. Credeam că pionii portocalii îi vor lăsa României dreptul să aibă un viitor, dacă tot i-au distrus trecutul ultimilor ani, iar în prezent fac tot ce pot pentru a bloca deschiderile țării. Dar dorința lor de a distruge a fost mai puternică. România nu ar trebui să devină jucătoare tocmai pentru a-i lăsa pe cei care practică politica struțului să se simtă esențiali. Iar faptul că nu mai sunt așa îi aruncă pe culmile disperării...

Bogdan Diaconu
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2013_07_06/Basescu-suparat-ca-Romania-a-redevenit-o-tara-depasindu-si-statutul-de-colonie-2400/

Admin
Admin

Mesaje : 9987
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum