Căutare
Ultimele subiecte
Cinism pe pâine
POLITICA :: Prima categorie :: CATRE TOTI - MESAJ IMPORTANT : SCHIMBAREA PARADIGMEI :: TEMATIC -LISTARE SUBIECTE & LINKURI :: SUBIECTE forum Realitatea tv :: TARA TE VREA PROST :: tara mea de oameni prosti
Pagina 1 din 1
Cinism pe pâine
Atracţia exercitată de diferite curente extremiste asupra unor persoane inteligente este, cel puţin pentru mine, o inepuizabilă sursă de mirare. Bunăoară, sunt fascinat de adepţii neo-comunismului de salon, băieţii ăştia veseli care văd în capitalism rădăcina tuturor relelor, chiar dacă nu avem alt sistem socio-economic compatibil cu democraţia. Generatoare de perplexităţi sunt şi manifestările de la polul opus. Zilele acestea, un anarhist bezmetic, autointitulat fondator şi director de blog, stârneşte admiraţia de gloată a capitaliştilor români supăraţi pe viaţă. Toţi neaveniţii sunt chinuiţi de gândul că duc în spate milioane de asistaţi social, li se pare că ei sunt miezul economiei. Sâmburele de fascism înfloreşte în logica lor defectă, de vreme de pensionarii, oamenii cu handicap, şomerii şi bugetarii nu merită decât să fie lăsaţi să moară de foame. Capitalismul lor sălbatic, stors de orice solidaritate umană şi urmă de morală, nu are nevoie de asemenea oameni.
Ca om care crede că prosperitatea, libertatea şi demnitatea pot exista pe termen lung doar pe centru-dreapta, mi-e ruşine de aceşti aşa-zişi susţinători ai capitalismului. Ei sunt, de fapt, promotori ai cinismului şi ai anarhismului. Fraţilor, scoateţi-vă capetele din fund şi nu mai promovaţi toate nebuniile doar pentru că sună bine sau pentru că vă alimentează propriile nemulţumiri! Am văzut, nu demult, oameni normali, inteligenţi, decenţi care promovau aberaţii de genul „FMI a rupt relaţiile cu România”, „impozite cu 90% mai mici” sau „se pregăteşte excluderea României din Uniunea Europeană”. Cu mii de distribuiri în reţele sociale, un individ rupt de realitate ajunge să se creadă un guru al capitalismului, posesorul celui mai citit blog din univers.
Gândiţi, stimaţi internauţi, înainte de a lua de bun orice apologie a infracţiunilor şi orice instigare. Vreţi să luptaţi împotriva sistemului? Puteţi-vă inteligenţa la contribuţie, nu cauţionaţi toate extremele. Nu există prosperitate fără dreptate socială. Nu există libertate fără respect faţă de semeni. Vreţi o junglă în care doar banul să dicteze, iar cei care nu îl au să aibă doar dreptul de a munci până la ultima picătură de energie? 99% dintre voi aţi avea toate şansele să fiţi în categoria celor fără dreptul de a comenta. Poate azi eşti pe val, mâine eşti un afurisit de asistat social, un „cerşetor”. Dacă de alţii nu vă pasă, măcar să vă pese de voi înşivă…
AICI
Ca om care crede că prosperitatea, libertatea şi demnitatea pot exista pe termen lung doar pe centru-dreapta, mi-e ruşine de aceşti aşa-zişi susţinători ai capitalismului. Ei sunt, de fapt, promotori ai cinismului şi ai anarhismului. Fraţilor, scoateţi-vă capetele din fund şi nu mai promovaţi toate nebuniile doar pentru că sună bine sau pentru că vă alimentează propriile nemulţumiri! Am văzut, nu demult, oameni normali, inteligenţi, decenţi care promovau aberaţii de genul „FMI a rupt relaţiile cu România”, „impozite cu 90% mai mici” sau „se pregăteşte excluderea României din Uniunea Europeană”. Cu mii de distribuiri în reţele sociale, un individ rupt de realitate ajunge să se creadă un guru al capitalismului, posesorul celui mai citit blog din univers.
Gândiţi, stimaţi internauţi, înainte de a lua de bun orice apologie a infracţiunilor şi orice instigare. Vreţi să luptaţi împotriva sistemului? Puteţi-vă inteligenţa la contribuţie, nu cauţionaţi toate extremele. Nu există prosperitate fără dreptate socială. Nu există libertate fără respect faţă de semeni. Vreţi o junglă în care doar banul să dicteze, iar cei care nu îl au să aibă doar dreptul de a munci până la ultima picătură de energie? 99% dintre voi aţi avea toate şansele să fiţi în categoria celor fără dreptul de a comenta. Poate azi eşti pe val, mâine eşti un afurisit de asistat social, un „cerşetor”. Dacă de alţii nu vă pasă, măcar să vă pese de voi înşivă…
AICI
Subiecte similare
» GIURGEA ,ACEST Jobbik de România TRAGE IAR BASINI IN DIRECT
» ”Capitalism pe Pâine” -site fascist
» CCR îl obligă pe Victor Ponta să-şi ASUME prin proprie semnătură ŞTERGEREA DATORIILOR Rompetrol şi-i reproşează „lacune în înţelegerea instituţiilor de drept”
» Daca rromanii nu au paine, sa haleasCA COzonac
» Ca$cavalerul crizei : Bibi Netanyahu,ordine de razboi, paine si circ
» ”Capitalism pe Pâine” -site fascist
» CCR îl obligă pe Victor Ponta să-şi ASUME prin proprie semnătură ŞTERGEREA DATORIILOR Rompetrol şi-i reproşează „lacune în înţelegerea instituţiilor de drept”
» Daca rromanii nu au paine, sa haleasCA COzonac
» Ca$cavalerul crizei : Bibi Netanyahu,ordine de razboi, paine si circ
POLITICA :: Prima categorie :: CATRE TOTI - MESAJ IMPORTANT : SCHIMBAREA PARADIGMEI :: TEMATIC -LISTARE SUBIECTE & LINKURI :: SUBIECTE forum Realitatea tv :: TARA TE VREA PROST :: tara mea de oameni prosti
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Joi Mar 31, 2022 4:26 pm Scris de Admin
» Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)
Lun Mai 24, 2021 8:36 am Scris de Admin
» PSD detonează bomba: alegerile din 6 decembrie, amânate pentru 2021! Planul social-democraților, dezvăluit de Gabriela Firea!
Mar Noi 03, 2020 9:11 am Scris de Admin
» trolul SCONCS PROSPECTOR din coteţul cu diaconi
Vin Dec 27, 2019 10:03 am Scris de Admin
» Trolul porco-sconcs psiho-pupu SANDILĂU din coteţul cu diaconi grohăie din ascunzătoare
Joi Dec 26, 2019 3:41 pm Scris de Admin
» M-AM PLICTISIT să citesc elucubrațiile dobitocului de Diaconu
Mar Dec 03, 2019 5:40 pm Scris de Admin
» pe banchiză în războaie fără miză : SCONSUL şantajist PSIHOPAT , Frosa care linge crosa si morsa care linge Frosa
Joi Noi 14, 2019 2:58 pm Scris de YOKO
» Dr.Frosa Ghe.Dilimache Seniloiu vs. sconcsul santajist DIACONU EUSEBIU bonjour cucu , tu nu esti normal , esti psiho-pupu
Dum Noi 10, 2019 6:47 pm Scris de YOKO
» Diaconu Eusebiu , psihopat , şantajist şi ticălos CASE CLOSED !
Vin Noi 08, 2019 11:02 am Scris de YOKO