POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Când a renunţat PSD la prezidenţiabilul Crin Antonescu?

In jos

Când a renunţat PSD la prezidenţiabilul Crin Antonescu? Empty Când a renunţat PSD la prezidenţiabilul Crin Antonescu?

Mesaj Scris de crescatorul de girafe Joi Sept 26, 2013 6:35 am

PSD caută un candidat carismatic, bine pregătit şi loial partidului, care să poată câştiga cursa de anul viitor pentru Palatul Cotroceni. Un “thenocrat” venit din afara PSD, dar cu o istorie personală legată de acest partid ar fi varianta preferată de Victor Ponta, care în absenţa unei soluţii de acest fel ar putea fi obligat să devină candidatul social-democraţilor.

Premierul crede că are în faţa lui o carieră lungă în fruntea guvernului şi că abia după ce o epuizează ar trebui să ia în calcul ideea prezidenţială. Scenariul lui personal este în totalitate pozitiv şi vizează două mandate pline ca şef de guvern şi eventual după aceea o nouă carieră prezidenţială. Crede că-şi poate imita modelul politic, pe Tony Blair, fostul şef al guvernului de la Londra din perioada 1997-2007, dar fie consilierii lui nu au studiat destul care au fost sursele de succes ale fostului premier britanic, fie Victor Ponta nu-şi ascultă sfătuitorii. Evitând să intre în cursa prezidenţială de anul viitor, Ponta ar putea, într-adevăr, evita un dezastru, fiidncă după Ion Iliescu, electoratul s-a coalizat împotriva oricărui lider PSD aspirant la funcţia supremă în stat. Tandemul Ion Iliescu-Adrian Năstase (2000-2004), deşi a bifat aderarea României la NATO şi încheierea negocierilor cu UE, a fost prea agresiv în propagandă, manipulare, controlul justiţiei, al afacerilor şi al libertăţii de exprimare. Coalizarea celorlalţi împotriva PSD i-ar putea fi fatală lui Victor Ponta aşa cum i-a fost şi lui Adrian Năstase sau Mircea Geoană, deşi ambii au avut de partea lor sistemul şi aproape toată mass-media.

“Sutele de mii de furnici care sunt în PSD” , despre care vorbea recent vice-preşedintele partidului, Valeriu Zgonea nu cred, însă, în astfel de coincidenţe nefaste şi “îşi doresc cu ardoare să aibă un candidat al lor la preşedinţie” în 2014. De fapt PSD nu a avut niciun moment intenţia de a-l ajuta pe Crin Antonescu să ajungă şeful statului. Protocolul semnat de liderii USL precizează destul destul de clar că prezidenţiabilul “va fi persoana cea mai bine plasată într-un sondaj de opinie la nivel naţional”, care urmează să fie făcut de două institute, unul desemnat de PSD şi altul de PNL. E adevărat că documentul explică mai departe că primul ministru “este desemnat de partea care nu propune o candidatură pentru funcţia de Preşedinte al României”, dar dacă Victor Ponta va continua să rămână cu 10 procente deasupra lui Crin Antonescu, intrarea lui în cursa prezidenţială va fi de neevitat.

PSD a avut nevoie de alianţa cu PNL pentru a-l răsturna pe Traian Băsescu şi pentru a prelua guvernarea, dar cel mai mare şi mai organizat partid din România are ambiţia de a pune mâna pe toate manetele puterii. Oricum liberalilor le-au fost alocate ministere ciuntite sau de mâna a doua, iar Crin Antonescu a început să piardă bătălia cu Victor Ponta în momentul în care nu a cerut un fotoliu de vicepremier cu responabilităţi exacte şi importante, din care să-şi supravegheze aliatul, dar şi să împartă victoriile executive şi de politică externă cu acesta.

Din Senat, vizibilitatea lui Crin Antonescu este mică, iar imaginea de lider care nu are nicio realizare concretă va deveni tot mai persistentă, spre deosebire de Victor Ponta, care îşi pune în valoarea energia şi aleargă dintr-o ţară în alta, sare dintr-un şantier în altul, le dă sfaturi miniştrilor săi, îi ceartă pe adversari, zâmbeşte şi face glume pentru electoratul PSD. Social-democraţii au nevoie de o victorie în cursa prezidenţială, iar Ponta li se pare omul potrivit, dar premierul se teme că-şi pierde partidul şi că-şi va atinge obiectivul vieţii prea devreme: după aceea ce va mai face?

În vreme ce Victor Ponta se răsfaţă, ca un copil de bani gata, care poate alege orice jucărie îşi doreşte, Crin Antonescu a înţeles în sfârşit că fotoliul de la Cotroceni nu va fi niciodată al lui dacă rămâne în siajul premierului. Liderul liberalilor a fost păcălit încă de la început de socialişti, iar acum se bazează doar pe noii săi consilieri străini şi pe ghinionul lui Ponta cu Roşia Montana şi cu manifestanţii din stradă.
http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cand-a-renuntat-psd-la-prezidentiabilul-crin-antonescu-313504.html
crescatorul de girafe
crescatorul de girafe

Mesaje : 328
Data de inscriere : 15/08/2010

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum