POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL

+4
Dya & salajan_irina
DOLFI , caporalul FUHRER
BEAU & BEAU
Loreley
8 participanți

In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL

Mesaj Scris de Loreley Mar Oct 29, 2013 8:00 am

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a afirmat luni că nu exclude o candidatură a lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, punctând că în această situaţie "nu se mai poate vorbi de USL".

El a fost întrebat dacă reforma constituţională este posibilă până la anul, la alegerile prezidenţiale şi ce se va întâmpla în situaţia în care premierul Victor Ponta va candida la acest scrutin.

"Competiţia este mama progresului sau, cum se spunea, este sursa progresului. Doar nu o să candidez singur. Pentru asta ne-am luptat, ca să putem candida mai mulţi, ca să fie democraţie. (...) Apropo de participarea concomitentă a mea şi a dl Ponta la alegerile prezidenţiale la anul, nu ştiu. Deocamdată ştiţi care este poziţia noastră oficială. Dl Ponta este prim-ministru şi pare destul de ocupat, credeţi-mă, în această situaţie, eu sunt candidat oficial al Uniunii. Într-un an de zile se pot întâmpla multe în viaţa aceasta şi în politică. Nu exclud o asemenea variantă, nemaiputând vorbi atunci de Uniune, dar nu văd niciun element de dramatism", a răspuns Antonescu, potrivit Agerpres.
Loreley
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 44
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty Geoană

Mesaj Scris de DOLFI , caporalul FUHRER Mar Oct 29, 2013 8:42 am

”Există riscul ca Antonescu să nu aibă suficient de multe voturi în USL ca să fie principalul nostru candidat”
DOLFI , caporalul FUHRER
DOLFI , caporalul FUHRER

Mesaje : 200
Data de inscriere : 10/07/2013

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty Cătălin Ivan: "Atitudinea lui Crin Antonescu este total ambiguă şi creează o anumită iritare la PSD"

Mesaj Scris de Loreley Mar Noi 05, 2013 3:53 pm

Crin Antonescu are o atitudine "ambiguă", a declarat RFI purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, adăugând că "tentaţia scandalului trebuie trecută în plan secund".

Întrebat cum comentează poziţionarea preşedintelui PNL faţă de premierul Victor Ponta, Cătălin Ivan a răspuns: "Atitudinea domnului Antonescu nu aş comenta-o foarte mult, pentru că este total ambiguă. Pe de o parte, are nemulţumiri legate de colaborarea cu PSD-ul, pe de altă parte, îşi afirmă tot sprijinul şi toată susţinerea şi pentru premier şi pentru Guvern şi pentru activitatea Guvernului şi pentru marile angajamente pe care ni le-am luat. Deci nu ştiu ce să comentez. Cred că domnul Antonescu trebuie să lămurească dacă este sau nu este supărat şi dacă este supărat, de ce este supărat".

Cătălin Ivan observă că "pe de altă parte, (Antonescu) spune că susţine guvernarea cu absolut tot ce poate şi că e convins că ne vom îndeplini obiectivele. Deci domnul Antonescu are anumite dileme pe care eu nu pot nici să le comentez, nici să le lămuresc". Întrebat dacă această atitudine "ambiguă" a lui Crin Antonescu creează o anumită iritare la PSD sau partidul îl tratează cu indiferenţă, Ivan a răspuns: "Nu, evident că produce o anumită iritare în rândul membrilor PSD. Dar pe de altă parte, suntem un partid foarte serios, un partid care a înţeles că odată ajuns la guvernare, trebuie să facă ceea ce a promis şi că este mult mai importantă stabilitatea în cadrul Uniunii, este mult mai important să ne ţinem de cuvânt şi să facem ceea ce am promis în campania electorală. Prin urmare, oricât de tentant ar fi un scandal acum sau o ceartă în interior, până la urmă este mult mai important ca USL-ul să facă ceea ce a promis, să aibă o guvernare de succes. Tentaţia scandalului, a conflictului trebuie trecută în plan cel puţin secund. Sunt lucruri mult mai importante de făcut şi e de salutat faptul că miniştrii PNL din Guvern au o relaţie foarte bună cu miniştrii PSD şi cu primul-ministru, deci echipa guvernamentală funcţionează foarte bine. Atitudinea ezitantă, ambiguă, greu de înţeles a domnului Antonescu trebuie să o lămurească domnul Antonescu".
Loreley
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 44
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty Constantin Niţă: "Crin Antonescu trebuie să se hotărască dacă este la Putere sau în Opoziţie"

Mesaj Scris de BEAU & BEAU Mar Noi 05, 2013 3:57 pm

Ministrul delegat pentru Energie, social-democratul Constantin Niţă, a declarat marţi, la Adevărul Live, că PSD nu se teme de PNL, iar liderul liberalilor Crin Antonescu trebuie să se hotărască dacă este la Putere sau în Opoziţie.

"La un moment dat, domnul preşedinte Antonescu trebuie să se hotărască: este la putere sau în opoziţie? De foarte multe ori în ultima perioadă partidul nostru a fost atacat pe nedrept de domnul Antonescu. Dar eu sper că sunt lucruri trecătoare. În Guvern colaborez foarte bine cu colegii liberali, n-am simţit să existe relaţii tensionate", a afirmat Niţă.

Întrebat dacă PSD şi-a luat măsuri de precauţie prin cooptarea mai multor pepededişti în sensul creării unei majorităţi parlamentare fără PNL, Niţă a oferit un răspuns evaziv. "Nu s-a pus problema. Dorim să avem o reprezentare cât mai bună în Parlament pentru a continua cu proiectele noastre. Asta nu înseamnă că nu ne respectăm protocolul USL sau nu ne respectăm partenerii. PSD nu este un partid care să se teamă de nu ştiu ce. Cunoaştem bine regulile jocului şi nu cred că am avea vreo problemă", a mai spus Niţă.

Despre susţinerea candidaturii lui Crin Antonescu la prezidenţiale de către PSD, Niţă a răspuns că totul depinde de atitudinea acestuia faţă de PSD. "Asta depinde de domnia sa. Nu ştiu asta deocamdată (n.r. dacă PSD va avea candidat propriu la prezidenţiale). Asta depinde de aprecierea dumnealui la adresa PSD", a conchis Niţă.
BEAU & BEAU
BEAU & BEAU

Mesaje : 198
Data de inscriere : 21/05/2013
Varsta : 59

http://romanicablues.wordpress.com/

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty Crin Antonescu: Dificultatea fazei finale a negocierilor a fost pusă de către prim-ministru pe umerii lui Chițoiu

Mesaj Scris de DOLFI , caporalul FUHRER Mier Noi 06, 2013 7:46 am

Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că premierul Victor Ponta a lăsat pe umerii lui Daniel Chiţoiu dificultatea încheierii negocierilor cu FMI, dar a fost prezent la anunţarea măsurilor convenite cu Fondul, menţionând însă că nu-l acuză pe premier de oportunism.

"Toată dificultatea fazei finale a negocierilor a fost pusă de către prim-ministru în mod explicit pe umerii vicepremierului, un gest absolut normal şi eu făceam la fel şi, de asemenea, domnul prim-ministru a anunţat că, după ce se încheie negocierea, domnul Chiţoiu şi numai domnul Chiţoiu va face cunoscute rezultatele acesteia. Faptul că domnul Chiţoiu a ieşit din singurătate şi la încheierea aceste ultime runde de negociei, a avut cinstea de a-l avea alături pe premier, înseamnă un lucru simplu: unitatea Guvernului, asta era proverbială, cu USL-ul e mai complicat, dar Guvernul e unit, înseamnă că acea negociere a avut ceva în plus, un rezultat pe care în dimineaţa zilei respective puţini îl estimau", a declarat liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă afirmaţiile sale pot fi interpretate în sensul că l-ar acuza pe premierul Victor Ponta de oportunism.

"Ştiţi cum se spune despre atacanţii centrali la fotbal, asta e o calitate, să fii oportunist însemnă să dai gol, e o calitate, nu îl acuz. Premierul a procedat solidar, corect cu noi şi noi, ca de obicei, la fel. A fost semnul că negocierea a fost o reuşită. Niciun prim-ministru în lumea asta nu se asociază la o chestiune care e mai puţin reuşită, am şi precizat că aş fi făcut la fel în locul domnului Ponta, compliment mai mare ce vreţi?", a replicat liderul PNL.

Totodată, el a fost întrebat dacă premierul ar fi trebuit să fie alături de Chiţoiu şi în cazul unui eşec al negocierilor.

"Nici n-ar fi trebuit să fie, o spun foarte serios, astea sunt nişte reguli de comunicare, de imagine, e vorba de Guvernul unei ţări, bine că s-a terminat cu bine şi au fost acolo toţi", a precizat Antonescu.
Antonescu: Dificultatea negocierilor, pe umerii lui Chiţoiu


http://www.b1.ro/stiri/politica/crin-antonescu-dificultatea-fazei-finale-a-negocierilor-a-fost-pusa-de-catre-prim-ministru-pe-umerii-lui-chi-oiu-video-68912.html
DOLFI , caporalul FUHRER
DOLFI , caporalul FUHRER

Mesaje : 200
Data de inscriere : 10/07/2013

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty Proba de foc. Cum se rupe si cum nu se rupe USL

Mesaj Scris de Dya & salajan_irina Mier Noi 06, 2013 9:15 am

Urmeaza cel mai dur examen din istoria acestei anliante politice care a reusit formidabila performanta de a obtine la alegeri atat de multa incredere din partea populatiei, incat dispune de o majoritate parlamentara de peste 70 la suta. In acest moment, in mod paradoxal, au dreptate si cei care afirma ca alianta nu se rupe, dar si cei care prognozeaza ruperea acesteia. Totul depinde, dar absolut totul, de viitoarea Lege a bugetului si de modul in care ea va fi respectata.

In urma negocierilor cu troica – FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala –, s-a stabilit linia de demarcatie intre partea plina si partea goala a paharului. Pe de-o parte, Guvernul Ponta este constrans la un deficit extrem de scazut, pe de alta parte, sunt necesare resurse masive pentru crearea de locuri de munca si generarea de valoarea adaugata. Exista o populatie care a primit, dupa primul an de la alegeri, o serie de reparatii, e adevarat, destul de modeste, si, pe de alta parte, exista aceeasi populatie care, in continuare, este marcata de numeroase sperante, dar si de temerea ca, in loc sa se imbunatateasca, viata se va inrautati. Maiestria Guvernului este ca in acest an, extrem de dificil fiindca este anul in care intr-adevar ar urma sa iesim din criza, dar, in acelasi timp, este si anul marcat de doua campanii electorale, sa poata controla economia, ferind-o de derapaje si, in acelasi timp, sa faca in asa fel incat viata cetatenilor sa se imbunatateasca si nu care cumva sa se inrautateasca. Este nu numai o operatie de reglaj fin, ci si una care presupune curaj, profesionalism, imaginatie si inteligenta.

In acest moment, cei care se indoiesc de faptul ca vom putea sa trecem in buget si sa si realizam investitii, care sa reprezinte 6 la suta din PIB, au dreptate. Obiectivul este extrem de ambitios. Dar au dreptate si cei care spera ca se va putea. Au dreptate cei care se indoiesc ca vom indeplini conditiile necesare pentru ca, la jumatatea anului, sa putem reduce CAS-ul cu 5 la suta. Si acesta este un obiectiv extrem de curajos. Dar au dreptate si cei care afirma ca va fi posibil. Au dreptate cei care au luat la injuraturi ideea introducerii unei noi accize, destinata constructiei de autostrazi, dar au dreptate si cei care sustin ca o scumpirea a benzinei, cu 30-40 de bani la litru, va asigura resursele necesare acestui obiectiv major, a carui indeplinire ne-o dorim toti. Si sunt multe capitole ale viitorului buget unde se joaca practic aceasta mare carte a putintei si neputintei. De care depinde, in ultima instanta, existenta ori nonexistenta, in viitor, a USL.

Pentru liberali ar fi, de pilda, catastrofal ca CAS-ul sa nu poata fi totusi redus. Ar fi un motiv de casus belli. Daca in Legea bugetului nu va fi scris, in mod expres, ca marirea pretului benzinei, acea diferenta de 30-40 de bani, trebuie sa se duca exclusiv in constructia de autostrazi, daca nu va exista o garantie clara a acestui lucru, pentru PNL va fi un casus belli. Daca Romania nu va putea face formidabilul efort, in conditiile unui PIB nu prea mare, ca 6 la suta din acesta sa fie destinat cresterii economice, respectiv investitiilor, si daca aceste investitii vor insemna locuri de munca si crearea de valoare adaugata si nicidecum podete si trotuare electorale, atunci o asemenea situatie, pentru PNL, va fi un casus belli.

Soarta USL nu sta in declaratii de iubire ori in declaratii belicoase. Ci in constructia reala, concreta si, cel mai adesea, plina de sacrificii a unei economii sanatoase. Aceasta este adevarata miza a unui buget care, din pacate, din nou, a stat sub semnul exigentelor unei troici reprezentate de contabili. Si nu de oameni politici cu viziune.
http://www.sroscas.ro/site/2013/11/06/proba-de-foc-cum-se-rupe-si-cum-nu-se-rupe-usl/
Dya & salajan_irina
Dya & salajan_irina

Mesaje : 40
Data de inscriere : 24/10/2010

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty PRĂPASTIA DINTRE PSD ȘI PNL CREȘTE

Mesaj Scris de Dya & salajan_irina Mier Noi 06, 2013 9:17 am

Negocierea cu FMI a ocupat prim planul și cred că așa o va ține toată săptămîna. Reflectoarele puse pe aceste discuții tensionate arată limpede că falia dintre PSD si PNL a crescut. Și că în perspectiva anului 2014, liderii cellor doua forțe văd lucrurile f. diferit. Intrebarea este- cine va suportă povara crizei? Salariatul, bugetarul, cel care trăiește din salariul minim garantat pe economic, din ajutorul de somaj ? Sau pătura liberală (cea mai lovită după 2008) care își cîștigă pîinea în economia reală, pe piața liberă, ca arhitecți, antreprenori, proprietari de mici afaceri, inteprinzatori, avocați etc.

Electoratele celor două partide – PSD si PNL - s-au unit de circumstanță pentru a-l da jos pe Băsescu&PDL dar nu au altceva în comun. Aproape totul îi desparte. Asta se vede f bine la guvernare, in măsurile contradictorii cara se iau în Palatul Victoria. Cind hăis, cînd cea! Negocierile cu FMI au scos incă o data in evidență interesele lor contrarii. PSD și PNL au apărut cu aceasta ocazie ca doi politiști într-o anchetă. Polițistul cel rău și cel bun. Acolo insă cei doi sunt parteneri caută un infractor. Aici se caută electoratul, cel care va da voturi la anul. Asta e miza. O miză mare care îi face pe Ponta și Antonescu să se arunce într-un joc “de a-și lua fața unul altuia”. De a pasa transmiterea deciziilor nepopulare spre celălalt și respectiv de a-și aroga meritele pentru ce e de bine. De aici vine tensiunea dintre cei doi lideri, intre cele două partide la care asistăm și care crește cu fiecare zi. Suntem în faponta 1za în care se mai încearcă salvarea aparențelor. Dar din culise aud zăngănit de arme.

Așa zisa solidaritate guvernamentală se menține prin declarații în zigzag – una caldă, una rece. Se creează iluzia marii unirii useliste, se repetă spectacolul luptei anti-Băsescu de anul trecut. Ambii însă se pregătesc pentru confruntarea din 2014. De ce mai stau PSD și PNL împreună? E clar ptr fiecare că un divorț acum i-ar afecta și pe unii si pe alții. PNL- nu poate trece în opoziție pentru că are nevoie de fonduri pentru oamenii lui din teritoriu. Alegerile cer mulți bani. Pentru PSD – un divorț de liberali i-ar subrezi poziția. Desigur sunt niște rezerve de voturi în băncile parlamentului cara ar lua locul PNL-ului, dar dezbinarea chiar inainte de a trece în anul electoral ar fi de prost augur, tocmai cînd PSD, PNL, guvernul scad cam prea repede în sondaje - din cauza promisiunilor neonorate, a speranțelor puse in USL care au rămas…speranțe.
STELIAN TĂNASE

http://www.stelian-tanase.ro/prapastia-dintre-psd-si-pnl-creste/
Dya & salajan_irina
Dya & salajan_irina

Mesaje : 40
Data de inscriere : 24/10/2010

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty Mădălin Voicu: ma ia somnul cand il aud pe Crin Antonescu

Mesaj Scris de SUFLET_PUSTIU Mier Noi 06, 2013 11:10 am

SUFLET_PUSTIU
SUFLET_PUSTIU

Mesaje : 178
Data de inscriere : 20/03/2013

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty Un Nou scenariu de Rupere de USL. Declaratiile lui Crin Antonescu forteaza PSD sa zboare PNL de la guvernare

Mesaj Scris de HERACLITORIS FUTEZATORUL Mier Noi 06, 2013 1:29 pm

Negocierile cu FMI au tensionat din nou relatiile dintre social democrati si liberali. Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro ca relatiile cu liberalii devin din ce in ce mai dificile, avand in vedere ca declaratiile lui Crin Antonescu sunt inconsecvente fata de cele stabilite in sedintele comune. Le presiunea liderilor din teritoriu s-a adaugat si nemultumirea majora a unor lideri de la centru, astfel incat in PSD a reaparut in forta tema scoaterii liberalilor de la guvernare dupa adoptarea bugetului, cu toate riscurile inerente de imagine. In acest context, liderul PNL, Crin Antonescu, continua seria atacurilor la adresa lui Victor Ponta, pe care il catalogheaza “oportunist,precum fotbalistii de careu” iar “PSD sa zica merci ca sustin Guvernul”.

“Relatiile cu PNL sunt extrem de incordate pentru ca una se vorbeste cu Antonescu acum, si in cinci minute se razgandeste si face declaratii publice contrare celor stabilite de comun acord. Avem ca prioritati bugetul pe 2014, descentralizarea, Rosia Montana si nu stim cum sa abordam temele pentru ca liberalii fie nu participa la discutii, fie vin cu alte idei. Nimeni nu mai intelege nimic. Si premierul si liderii din teritoriu sunt din ce in ce mai iritati de relatia cu Antonescu”, au explicat sursele citate.

Potrivit surselor Hotnews.ro exista presiuni din teritoriu din ce in ce mai mari privind scoaterea liberalilor de la guvernare, si chiar premierul Victor Ponta este tentat sa dea curs solicitarilor. Din nou in interiorul PSD este vehiculata varianta scoaterii PNL de la guvernare dupa adoptarea bugetului de stat, undeva in luna decembrie, insa sunt luate in calcul si riscurile la care se expune PSD in fata unei majoritati fragile in Parlament.

“Sa trecem iarna singuri la guvernare, cu o majoritate fragila si cu toata raspunderea pe umerii nostrii nu este tocmai o varianta buna pentru partid. Nu stim cum vom iesi din iarna si avem si un an electoral in fata. O alta problema este faptul ca proiectul lui Dragnea privind descentralizarea nu mai poate fi adoptat fara PNL. Ne asteptam ca descentralizarea sa se amane pe anul viitor pentru ca avem semnale ca proiectul urmeaza sa fie contestat pe banda rulanta la Curtea Constitutionala de catre PDL si Traian Basescu. Fara PNL nu putem sa-l trecem in conditiile in care UDMR se opune”, au explicat sursele citate.

Calculele PSD-istilor care cer ruperea aliantei cu PNL se bazeaza atat pe majoritatea creata prin racolarea de PPDD-isti (o majoritate fragila insa, chiar si cu sprijin UDMR si minoritati), dar si pe nevoia stringenta de a anunta cat mai devreme un posibil candidat propriu al PSD la prezidentiale.

Nemultumirile din PSD, tinute sub capac pe durata negocierilor cu FMI, au iesit insa la iveala in ultimele doua zile prin declaratii publice ale unor lideri atat de la centru, cat si din teritoriu.

Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD: Atitudinea domnului Antonescu nu as comenta-o foarte mult, pentru ca este total ambigua. Pe de o parte, are nemultumiri legate de colaborarea cu PSD-ul, pe de alta parte, isi afirma tot sprijinul si toata sustinerea si pentru premier si pentru Guvern si pentru activitatea Guvernului si pentru marile angajamente pe care ni le-am luat. Deci nu stiu ce sa comentez. Cred ca domnul Antonescu trebuie sa lamureasca daca este sau nu este suparat si daca este suparat, de ce este suparat”. (RFI, 5 noiembrie)
Intrebat cum comenteaza declaratiile purtatorului de cuvant al PSD, Crin Antonescu a declarat intr-o conferinta de presa: “Sustin guvernul! Sa zica merci! E bine si atat!”

Tensiunile dintre PSD si PNL se manifesta tot mai puternic si in teritoriu, unde protocolul dintre cele doua partide s-a rupt de facto la Valcea, Ilfov si Alba. Tensiuni majore au aparut si la Botosani. Totodata, liderii din teritoriu ai PSD incep a-l atace pe presedintele PNL.

Vicepresedintele la nivel national al PSD Ion Calinoiu, presedinte al Consiliului Judetean Gorj, afirma ca prin “declaratii populiste, ce nu concorda cu responsabilitatile asumate in USL”, liderul liberal Crin Antonescu “se indeparteaza de candidatura la prezidentiale”.

Ion Calinoiu: Atitudinea lui Crin Antonescu il indeparteaza de candidatura, iar eu ii atrag atentia ca prin aceste declaratii populiste, ce nu concorda cu responsabilitatile asumate in USL, nu numai ca stirbeste pozitia sa de candidat, ci conduce la nerealizarea acestui proiect politic, de a intra in starea de normalitate, ca acesta a fost primul lucru promis romanilor, sa intram intr-o stare de normalitate. (Mediafax, 5 noiembrie)
Cu toata tensiunea din USL, presedintele PNL Crin Antonescu nu a ezitat sa trimita din nou sageti catre PSD, intr-o conferinta de presa sustinuta marti seara dupa sedinta conducerii PNL.

Crin Antonescu: Va reamintesc ca toata dificultatea fazei finale de negocieri a fost pusa de catre primul ministru explicit pe umerii ministrului de Finante, gest absolut normal – si eu faceam la fel, si de asemenea, domnul prim-ministru a si anuntat ca dupa ce se incheie negocierea, domnul Chitoiu si numai domnul Chitoiu va face cunsocute rezultatele intr-o conferinta de presa. Faptul ca domnul Chitoiu a iesit din singuratate si la final a avut cinstea de a-l avea aproape pe primul ministru arata unitatea Guvernului, cu USL este mai complicat, arata ca negocierile aveau ceva in plus. A fost semnul ca oricum ceea ce a insemnat negocierea dusa de Daniel Chitoiu a fost o reusita. Nici un prim-ministru nu se asociaza cu o chestiune mai putin reusita, as fi facut la fel in locul domnului Ponta. Nici nu ar fi trebuit sa fie premierul la conferinta daca negocierile se terminau prost, sunt reguli de comunicare, de imagine, bine ca s-a terminat cu bine”.
Intrebat daca premierul Ponta a fost oportunist pentru ca a venit la conferinta de presa de la finalul negocierilor cu FMI, Antonescu a raspuns ca primul-ministru a fost “oportunist, precum fotbalistii de careu”.

Cum s-a reeditat conflictul PSD-PNL

Un prim episod care a anticipat tensiunile dintre PSD si PNL pe tema negocierilor cu FMI a pornit de la informatia privind cresterea cotei unice si a TVA-ului. Surse sociale democrate au declarat pentru Hotnews.ro ca propunerea privind marirea cotei unice a fost una din variantele tehnice de lucru ale finantistilor de la Guvern si venita pe cai neoficiale de la FMI.

“A fost o informare in sedinta USL, aveam semnale ca delegatia FMI ar putea accepta marirea cotei unice si a fost varianta de calcul facuta de finantisti la Guvern, iar liberalii au aruncat-o in piata pe canale neoficiale. O magarie din partea lui Antonescu, care a iesit din asta aparatorul cotei unice” au explicat sursele citate.

De precizat este ca la o zi dupa anuntarea masurilor convenite cu FMI, Crin Antonescu a declarat ca majorarea cotei unice a fost o varianta pusa pe masa discutiilor de FMI, iar premierul a fost “solidar si corect” si a respins propunerea.

Un alt episod care a generat tensiuni a fost chiar negocierea cu delegatia FMI. Cu o zi inainte de inceperea discutilor Guvern-FMI, Antonescu a declarat public la o dezbatere cu oamenii de afaceri din Sinaia ca acordul Romaniei cu FMI este un handicap, o situatie nefericita si temporara.

Crin Antonescu: “Nu e un lucru bun ca suntem sub acord cu FMI. Asta inseamna pentru Romania un handicap pentru care nu este de vina FMI. (…) A fi sub acord cu FMI, ceea ce nu se intampla multor tari din UE, este o situatie nefericita si temporara si planul nostru este cat mai repede sa iesim din aceasta situatie” (3 noiembrie)
Declaratia presedintelui PNL l-a iritat pe premierul Victor Ponta, care in replica i-a trasat ministrului liberal Daniel Chitoiu sarcina de a fi negociatorul sef cu delegatia FMI. Astfel, Victor Ponta a anuntat luni, 4 noiembrie ca liberalul Daniel Chitoiu conduce negocierile cu FMI si, in consecinta, el stabileste daca poate sa dea bani sau daca nu poate sa dea bani.

Victor Ponta: Am considerat ca e normal ca ministrul de Finante, vicepremier, sa conduca aceste discutii (cu FMI – n.r.) pentru ca nu mai vreau sa impartim Guvernul intre cei buni, care nu vor cu FMI, si vor sa se dea bani la toata lumea si cei rai, care nu vor sa dea bani. Asa ca domnul Chitoiu daca poate da bani, daca nu poate nu da bani. Dar povestea asta cu opozitia de la putere cred ca poate o trecem de data asta. E asa usor sa vorbesti la televizor dupa care sa zici sa dam bani. L-am rugat pe dl Chitoiu sa discute cu dl Antonescu si sa-i prezinte rezultatul (discutiilor cu FMI) in asa fel incat la ora 5 sa stim ce decidem (Mediafax, 4 noiembrie)
La cateva ore dupa declarata lui Ponta, liderii USL s-au reunit in biroul de la Senat al lui Crin Antonescu. Dupa ce in prealabil, Antonescu a avut o intrevedere cu Daniel Chitoiu, la intalnire au sosit si liderii USL Victor Ponta, Liviu Dragnea si Liviu Voinea. Dupa intalnirea de la Senat, Victor Ponta si Daniel Chitoiu au anuntat rezultatele negocierile cu FMI.

La o zi dupa prezentarea acordului cu FMI, presedintele PNL, Crin Antonescu a explicat ca reducerea CAS cu cinci puncte de la jumatate anului 2014 a fost luata la intalnirea de urgenta care a avut loc la Senat intre liderii USL. Antonescu a mai spus ca PNL nu ar fi fost de acord cu incheierea negocierilor cu FMI, daca nu s-ar fi prevazut reducerea CAS cu cinci puncte procentuale din a doua parte a anului 2014.

Si vicepremierul Daniel Chitoiu a recunoscut ca varianta reducerii CAS cu cinci puncte procentuale nu a fost acceptat luni dimineata de reprezentantii FMI, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene si ca aceasta varianta de compromis a fost aleasa in sedinta USL de luni dupa amiaza.

Un calendar complicat

Dorinta PSD de a scapa de liberali survine pe fondul unui calendar parlamentar extrem de complicat, in care au totusi nevoie de o majoritate confortabila pentru a-si trece proiectele delicate.

PSD vrea sa treaca fara emotii de asumarea raspunderii Guvernului pe proiectul de lege a descentralizarii, o initiativa care ar multumi baronii locali si i-ar capacita pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale de anul viitor.
De asemenea, PSD are nevoie de liberali pentru a rezolva chestiunea Rosia Montana, aflata acum intr-un punct mort, dar si sub presiunea strazii.
In ultimul rand, PSD e obligat sa-si asigure o majoritate pentru legea bugetului, constructie politica esentiala pentru legea bugetului, constructie politica esentiala pentru Guvern.
HERACLITORIS FUTEZATORUL
HERACLITORIS FUTEZATORUL

Mesaje : 293
Data de inscriere : 28/12/2008

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty PNL nu va primi banii de pe noptieră

Mesaj Scris de SUFLET_PUSTIU Joi Noi 07, 2013 8:31 am

Agresiunea asupra contribuabilului pe care USL o pune la cale din cauza lipsei banilor şi a măsurilor structurale scoate şi mai tare în evidenţă anihilarea liberalilor în jocul politic. Liberalii nu sunt la putere, fac parte doar din decor pe post de figuranţi şi asta pentru că Antonescu i-a oferit pe tavă lui ponta (cu p de la plagiat), astfel că astăzi pesediştii plagiatorului-şef sunt cei care fac legea.

Până când baronetul pesedist nu va da ultimatum premierului pentru a spune stop joc liderului liberalilor şi îl va trimite oficial să se joace singur de-a candidatul pentru Cotroceni, vom mai asista la baletul declaraţiilor de opoziţie a lui Antonescu. Acesta încearcă să mai fardeze faţa şifonată a liberalilor care îşi pierd pe zi ce trece identitatea politică. Cum în România partidele politice s-au construit în jurul găştilor mafioţilor politico-economici, pierderea identităţii politice sau incapacitatea de a-şi promova programele politice nu este resimţită ca o pierdere esenţială. Dovadă că este aşa stă faptul că baza partidului liberal, partidul în întregul său, stau încolonaţi disciplinat în spatele şefului lor fără a se împotrivi dizolvării liberalilor în maşinăria uselistă. Ceea ce părea uşor de gestionat pentru liberali – că vor ajunge alături de pesedişti la putere şi vor fi atât de sătui încât nu se vor certa pare tot mai iluzoriu.


Măsurile anunţate de guvern în urma negocierilor cu FMI sunt măsuri menite să arunce în aer o economie care se târâie de pe o zi pe alta. USL păstoreşte o economie în care baza este sufocată de impozite, mediul de afaceri sugrumat, marii evazionişti uitaţi, iar bugetul de stat e doar o vacă de muls pentru clienţii politici. Mărirea salariului minim pe economie e doar gargară electorală pentru că mărirea anunţată nu va avea cum să se regăsească în buzunar în lipsa scăderii CAS, cele două fiind legate organic.

După ce a anunţat seria de măsuri, premierul se ascunde lăsându-l pe Crin să se dea în stambă, iar acesta o face cu atâta nonşalanţă încât te întrebi dacă primul-liberal al ţării realizează ridicolul situaţiei, dar şi gravitatea momentului. Construcţiile lingvistice ale lui Crin frizează bunul simţ într-un context social şi economic delicat - "inconvenientul unor scumpiri" sună în gura acestuia precum celebra frază a Mariei Antoaneta care spunea: "Nu au oamenii pâine?! Să mănânce cozonac!".

Efectul pervers al acestor măsuri care vor aduce scumpiri va accentua dezechilibrele deja existente şi va crea altele, se va răsfrânge nu doar asupra cetăţenilor ţării, ci şi politic asupra liberalilor. Girând politica socialist-haotică promovată de PSD, o politică economică de cârpeală şi de îndestulare a baronilor şi clienţilor politici, PNL s-a transformat în dama de consumaţie a PSD.

Strategia pesediştilor va fi aceea de a-şi conserva procentele, de a lua crema la europarlamentare, iar prezidenţialele nu le vor rata pentru a trimite în cursă un incontrolabil ca Antonescu. Perversitatea jocului pesediştilor va consta în păcălirea până la capăt a liberalilor pentru ca aceştia să încaseze oprobiul public pentru eşecul economic al USL. În cele din urmă, dama de consumaţie a pesediştilor pe numele ei PNL nu îşi va primi banii pe noptieră pentru simplul fapt că nu a fost discretă, ci gălăgioasă şi nevrotică, imaginându-şi că va fi luată de soţie şi dusă cu limuzina la Palatul Cotroceni.


http://www.evz.ro/detalii/stiri/pnl-nu-va-primi-banii-de-pe-noptiera-1065939.html
SUFLET_PUSTIU
SUFLET_PUSTIU

Mesaje : 178
Data de inscriere : 20/03/2013

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty crin

Mesaj Scris de SUFLET_PUSTIU Joi Noi 07, 2013 9:31 am

SUFLET_PUSTIU
SUFLET_PUSTIU

Mesaje : 178
Data de inscriere : 20/03/2013

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty S-A RUPT LANTUL DE IUBIRE

Mesaj Scris de ion pribeagu Sam Noi 09, 2013 2:12 pm

După ce Mircea Geoană a declarat sâmbătă, cu trimitere la Crin Antonescu, că s-ar putea trezi că aleargă singur şi iese pe locul doi, liderul PNL a replicat: „într-o reformulare, Mircea Geoană ar spune că PSD nu-şi permite să se ţină de cuvânt“.
ion pribeagu
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty Ponta:

Mesaj Scris de ion pribeagu Sam Noi 09, 2013 2:14 pm

Dacă Antonescu va candida doar din partea PNL la prezidenţiale, PSD va avea candidat propriu

ion pribeagu
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty Al Mihaielei , dragostea mea

Mesaj Scris de BRIANA Sam Noi 09, 2013 3:03 pm

îl contestă pe prezidenţiabilul Antonescu: ”Să nu se trezească unii că aleargă singuri şi ies pe locul doi. Misiunea PSD e să câştige tot în 2014”
BRIANA
BRIANA

Mesaje : 173
Data de inscriere : 15/05/2013

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty Daca va candida, Antonescu va merge fara PSD

Mesaj Scris de SUFLET_PUSTIU Lun Noi 11, 2013 11:36 am


Consiliul National al PSD a limpezit lucrurile. E adevarat, fara sa fi existat vreo explicatie raspicata din partea premierului Victor Ponta. Si totusi au existat suficiente circumstante care transeaza controversata chestiune a prezidentialelor. Dintre acestea, sa ma opresc doar la argumentele prezentate de Mircea Geoana. Si necontrazise de nimeni.
Luand cuvantul de la tribuna Consiliului National al PSD, dincolo de obisnuitele inflorituri verbale ale unui discurs politic, Mircea Geoana a expus cu claritate un tip de rationament care ne poate conduce, aproape automat, la ideea ca PSD a luat, la varf, o decizie pe termen lung pe care, din motive de pragmatism, evita sa o oficializeze. Si anume sa mearga la prezidentiale cu un candidat propriu.
Mircea Geoana a pornit nu atat de la constatarea ca intre PSD si PNL exista o serie intreaga de neintelegeri deja la vedere si care se acutizeaza pe masura ce trece timpul, ci de la cateva argumente destul de rationale si de solide. Primul este ca, niciodata pana acum, PSD nu a impartit puterea, la paritate, cu un partid care, afirma el, este de doua ori mai slab. Aceasta zicere, necotrazisa de nimeni la Consiliul National al PSD, demonstreaza ca realitatea de mai sus ii nemultumeste, la unison, pe PSD-isti. Urmatoarul argument expus de Geoana este la fel de pragmatic. Si abia acesta inseamna sacrificarea intelegerii cu PNL privind prezidentialele. Este vorba de proiectul constitutional. Intre altele, revizuirea Constitutiei, in forma avizata de Comisia condusa de Crin Antonescu, prevedea ca, in viitor, presedintii sa aiba mandate de patru ani, la fel ca si mandatele parlamentarilor, primarilor, consilierilor si presedintilor de Consilii Judetene. Intrucat Traian Basescu a reusit sa influenteze Curtea Constitutionala in asa fel incat un referendum pentru Constitutia revizuita sa nu mai fie posibil in viitor, rezulta, asa cum a precizat politicianul social democrat, faptul ca, in urmatorul mandat prezidential, Romania va avea doua guverne. Cu alte cuvinte, in ipoteza in care Crin Antonescu va fi viitorul presedinte, tot el il va nominaliza, conform actualei Constitutii, pe viitorul prim-ministru. Si nu este deloc sigur ca acela va fi prim-ministrul dorit de PSD. Prin urmare, PSD, in modul cel mai practic, este interesat sa aiba in functia prezidentiala o persoana loiala acestui partid si care va face tot ce-i sta in putinta, utilizandu-si toate prerogativele conferite de actuala Constitutie pentru ca, desigur si in functie de rezultatele alegerilor parlamentare din 2016, sa insarcineze cu formarea noului guvern tot un lider PSD. Deci, daca la anul PSD nu isi nominalizeaza un candidat propriu, risca, conform lui Mircea Geoana, pierderea celui de-al doilea mandat de premier.
Subtext, fara sa fi dezvoltat ideea, Mircea Geoana mai sugereaza si fapul ca, spre deosebire de Constitutia revizuita, cea care va fi in vigoare la alegreile de la sfarsitul anului viitor si in urmatorii cinci ani ii confera presedintelui Romaniei atributii extrem de importante. Pe care Traian Basescu, ajutat de Curtea Constitutionala, a stiu sa le extinda la un nivel fara precedent. In aceste conditii, pentru PSD, un presedinte provenind dintr-un alt partid prezinta un mare risc.
Intrucat nimeni nu l-a contrazis pe Mircea Geoana, ba dimpotriva, au exista si alte voci cu mesaje asemanatoare, rezulta, dupa opinia mea indubitabil, ca Antonescu va trebui sa mearga in alegeri bizuindu-se pe locomotiva PNL, dar incercand sa adune voturi din intreg spectrul politic. Asta inseamna ca el va fi supus unui exercitiu politic extrem de complicat. Va trebui sa vorbeasca pe doua voci. Pe vocea liberalilor, dar si adaugand din ce in ce mai multe mesaje non-liberale, adresate altor categorii de electorat.
Sursa: CorectNews


SUFLET_PUSTIU
SUFLET_PUSTIU

Mesaje : 178
Data de inscriere : 20/03/2013

Sus In jos

Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL Empty Re: Crin Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Preşedinţie. În acest caz nu mai putem vorbi de USL

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum