POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

SOC ! material superb -promo

In jos

SOC ! material superb  -promo Empty SOC ! material superb -promo

Mesaj Scris de YOKO Dum Iul 07, 2013 6:53 am

Decât medicamente,/
Mai bine, zău, dă fuga/
Şi trage-i două halbe/
De bere de Azuga.../
Devale la Gambrinus,/
Cea mai frumoasă vale,/
Te afli între Teatru/
Şi între Caragiale!
SOC ! material superb  -promo ?ui=2&ik=361090c8c0&view=att&th=13fb6525d907ec6a&attid=0.1
Berăria Gambrinus - Renovată după 23 de ani!
Bere bună, mâncare bună şi atmosferă interbelică
Prin februarie va anuntam cu entuziasm ca pe 1 martie se redeschide Beraria Gambrinus. N-a fost sa fie chiar pe 1 martie deschiderea, ci in week-endul care tocmai a trecut, asa ca abia zilele trecute am reusit si noi s-o vizitam. Nu am plecat dezamagiti, locul arata fix ca in pozele de prezentare, dar avem cateva mici observatii pe care o sa le exprimam mai jos.
Acum, Bulevardul Elisabetha incepe sa arate mult mai bine si a devenit brusc mai atractiv. Cu cativa ani in urma il descriam ca antiloc (si in mare parte a ramas la fel), dar acum, de cand cu renovarea si redeschiderea Hotelului Cismigiu, cu mutarea Institutului Cervantes aici, cu deschiderea frumoasei librarii Humanitas si, nu in ultimul rand, cu redeschiderea celebrei berarii Gambrinus, locul incepe sa se schimbe la fata.
Amenajarea berariei reuseste sa recreeze atmosfera interbelica prin culori si elemente decorative, iar design-ul este legat de istoria berariilor Gambrinus si de legatura lor cu familia Caragiale (chiar daca Gambrinus a lui Caragiale de la inceput de veac nu era la coltul Brezoianu, ci vis a vis de Teatrul National de atunci).Totusi, la acest capitol trebuie sa mentionam una dintre micile observatii de care ziceam la inceput: prezenta excesiva a brandului sponsor, care se cam bate cap in cap cu atmosfera interbelica bucuresteana. Avem pe pereti portretul lui Caragiale, langa care ar merge si niste cladiri din Bucurestiul din acea perioada, in schimb avem niste poze vechi cu fabrica de bere din Amsterdam. E un pic cam mult, zicem noi.
Ne-a placut, in schimb, regele Gambrinus, protectorul berii, care troneaza deasupra barului, chiar daca la bar nu se serveste berea care se producea la fabrica Grivita.
Dar sa enumeram si cateva detalii din meniu. Asa cum spuneam si in anuntul redeschiderii berariei Gambrinus, preturile sunt comparabile cu cele ale berariilor din centrul vechi (poate chiar mai ieftine un pic). La capitolul bauturi, preturile la bere sunt intre 6 si 12 lei. Veti gasi beri la draft, la halba de un litru, la metru sau la sticla: Heineken, Silva (blonda si bruna), Ciuc. Berea la metru (3300 ml) are preturi intre 69 si 49 de lei. Racoritoarele incep de la 7 lei, cocteilurile au preturi intre 12 si 20 de lei.Meniul de mancare contine preparate traditionale, care se serveau si in vechea berarie, printre care si faimosii patricieni (17 lei), pe care i-am incercat si noi si va putem spune ca sunt excelenti.
In meniu mai gasiti si: cartofi copti cu piept de pui - 20 lei, salata berlineza - 20 lei, salata conasului Petre (salate si carne de vita crud uscata) - 20 lei, supa de ceapa - 8 lei, supa crema de schweitzer - 10 lei etc. Platouri cu denumiri sugestive pentru o berarie interbelica: conasului, birjarului - 48 lei, berarului - 58 lei, calatorului infometat - 120 lei. Toate contin numai bunatati si sunt pentru 2 persoane.
Preparatele la gratar incep de la 3 lei mititelul si se intind pana la 120 lei antricotul de vita Black Angus. Intre cele doua extreme mai gasiti si: cocosel la frigare - 43 lei. carnati traditionali Poiana Marului - 16 lei, miel fript - 43 lei etc.
Preparatele gatite ca la bunica: jigo de berbec servit cu iahnie de fasole - 29 lei, tocana din coada de vita cu mamaliguta - 25 lei, ciolan cu fasole pentru 2 persoane - 55 lei etc.Beraria are cam 150 de locuri si pare genul de loc care se aglomereaza destul de repede. Speram doar ca aeriserea sa faca fata in noptile din week-end, pentru ca planuim sa trecem pe aici si intr-o noapte full house.
Pentru aceasta cronica am nimerit in mijlocul zilei, cand locul era destul de gol, iar atmosfera nu prea era de berarie, ci mai mult de loc in care cativa musterii isi dregeau o mahmureala cu cateva beri, ceva la gratar si muzica chill, nu foarte potrivita cu specificul locului.
Servicile au fost ok, chiar daca meniul ne-a fost adus cam greu, iar mancarea a durat o vesnicie. Insa, inca se mai faceau cateva retusuri, asa ca odata ce-si vor intra in ritm suntem siguri ca aceste aspecte se vor schimba.
Daca vreti sa beti o bere buna la metru, litru, halba sau pint, cu cateva preparate care merg de minune cu berea, intr-un loc cu istorie, treceti pe la Beraria Gambrinus, o sa va placa. "Decat medicamente/ Mai bine, zau, da fuga/ Si trage-i duoa halbe/ De bere de Azuga/ Devale la Gambrinus/ Cea mai frumoasa vale/ Te afli intre teatru/ Si intre Caragiale."
YOKO
YOKO

Mesaje : 773
Data de inscriere : 05/06/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum