Căutare
Ultimele subiecte
SOC ! material superb -promo
Pagina 1 din 1
SOC ! material superb -promo
Decât medicamente,/
Mai bine, zău, dă fuga/
Şi trage-i două halbe/
De bere de Azuga.../
Devale la Gambrinus,/
Cea mai frumoasă vale,/
Te afli între Teatru/
Şi între Caragiale!
Berăria Gambrinus - Renovată după 23 de ani!
Bere bună, mâncare bună şi atmosferă interbelică
Prin februarie va anuntam cu entuziasm ca pe 1 martie se redeschide Beraria Gambrinus. N-a fost sa fie chiar pe 1 martie deschiderea, ci in week-endul care tocmai a trecut, asa ca abia zilele trecute am reusit si noi s-o vizitam. Nu am plecat dezamagiti, locul arata fix ca in pozele de prezentare, dar avem cateva mici observatii pe care o sa le exprimam mai jos.
Acum, Bulevardul Elisabetha incepe sa arate mult mai bine si a devenit brusc mai atractiv. Cu cativa ani in urma il descriam ca antiloc (si in mare parte a ramas la fel), dar acum, de cand cu renovarea si redeschiderea Hotelului Cismigiu, cu mutarea Institutului Cervantes aici, cu deschiderea frumoasei librarii Humanitas si, nu in ultimul rand, cu redeschiderea celebrei berarii Gambrinus, locul incepe sa se schimbe la fata.
Amenajarea berariei reuseste sa recreeze atmosfera interbelica prin culori si elemente decorative, iar design-ul este legat de istoria berariilor Gambrinus si de legatura lor cu familia Caragiale (chiar daca Gambrinus a lui Caragiale de la inceput de veac nu era la coltul Brezoianu, ci vis a vis de Teatrul National de atunci).Totusi, la acest capitol trebuie sa mentionam una dintre micile observatii de care ziceam la inceput: prezenta excesiva a brandului sponsor, care se cam bate cap in cap cu atmosfera interbelica bucuresteana. Avem pe pereti portretul lui Caragiale, langa care ar merge si niste cladiri din Bucurestiul din acea perioada, in schimb avem niste poze vechi cu fabrica de bere din Amsterdam. E un pic cam mult, zicem noi.
Ne-a placut, in schimb, regele Gambrinus, protectorul berii, care troneaza deasupra barului, chiar daca la bar nu se serveste berea care se producea la fabrica Grivita.
Dar sa enumeram si cateva detalii din meniu. Asa cum spuneam si in anuntul redeschiderii berariei Gambrinus, preturile sunt comparabile cu cele ale berariilor din centrul vechi (poate chiar mai ieftine un pic). La capitolul bauturi, preturile la bere sunt intre 6 si 12 lei. Veti gasi beri la draft, la halba de un litru, la metru sau la sticla: Heineken, Silva (blonda si bruna), Ciuc. Berea la metru (3300 ml) are preturi intre 69 si 49 de lei. Racoritoarele incep de la 7 lei, cocteilurile au preturi intre 12 si 20 de lei.Meniul de mancare contine preparate traditionale, care se serveau si in vechea berarie, printre care si faimosii patricieni (17 lei), pe care i-am incercat si noi si va putem spune ca sunt excelenti.
In meniu mai gasiti si: cartofi copti cu piept de pui - 20 lei, salata berlineza - 20 lei, salata conasului Petre (salate si carne de vita crud uscata) - 20 lei, supa de ceapa - 8 lei, supa crema de schweitzer - 10 lei etc. Platouri cu denumiri sugestive pentru o berarie interbelica: conasului, birjarului - 48 lei, berarului - 58 lei, calatorului infometat - 120 lei. Toate contin numai bunatati si sunt pentru 2 persoane.
Preparatele la gratar incep de la 3 lei mititelul si se intind pana la 120 lei antricotul de vita Black Angus. Intre cele doua extreme mai gasiti si: cocosel la frigare - 43 lei. carnati traditionali Poiana Marului - 16 lei, miel fript - 43 lei etc.
Preparatele gatite ca la bunica: jigo de berbec servit cu iahnie de fasole - 29 lei, tocana din coada de vita cu mamaliguta - 25 lei, ciolan cu fasole pentru 2 persoane - 55 lei etc.Beraria are cam 150 de locuri si pare genul de loc care se aglomereaza destul de repede. Speram doar ca aeriserea sa faca fata in noptile din week-end, pentru ca planuim sa trecem pe aici si intr-o noapte full house.
Pentru aceasta cronica am nimerit in mijlocul zilei, cand locul era destul de gol, iar atmosfera nu prea era de berarie, ci mai mult de loc in care cativa musterii isi dregeau o mahmureala cu cateva beri, ceva la gratar si muzica chill, nu foarte potrivita cu specificul locului.
Servicile au fost ok, chiar daca meniul ne-a fost adus cam greu, iar mancarea a durat o vesnicie. Insa, inca se mai faceau cateva retusuri, asa ca odata ce-si vor intra in ritm suntem siguri ca aceste aspecte se vor schimba.
Daca vreti sa beti o bere buna la metru, litru, halba sau pint, cu cateva preparate care merg de minune cu berea, intr-un loc cu istorie, treceti pe la Beraria Gambrinus, o sa va placa. "Decat medicamente/ Mai bine, zau, da fuga/ Si trage-i duoa halbe/ De bere de Azuga/ Devale la Gambrinus/ Cea mai frumoasa vale/ Te afli intre teatru/ Si intre Caragiale."
Mai bine, zău, dă fuga/
Şi trage-i două halbe/
De bere de Azuga.../
Devale la Gambrinus,/
Cea mai frumoasă vale,/
Te afli între Teatru/
Şi între Caragiale!
Berăria Gambrinus - Renovată după 23 de ani!
Bere bună, mâncare bună şi atmosferă interbelică
Prin februarie va anuntam cu entuziasm ca pe 1 martie se redeschide Beraria Gambrinus. N-a fost sa fie chiar pe 1 martie deschiderea, ci in week-endul care tocmai a trecut, asa ca abia zilele trecute am reusit si noi s-o vizitam. Nu am plecat dezamagiti, locul arata fix ca in pozele de prezentare, dar avem cateva mici observatii pe care o sa le exprimam mai jos.
Acum, Bulevardul Elisabetha incepe sa arate mult mai bine si a devenit brusc mai atractiv. Cu cativa ani in urma il descriam ca antiloc (si in mare parte a ramas la fel), dar acum, de cand cu renovarea si redeschiderea Hotelului Cismigiu, cu mutarea Institutului Cervantes aici, cu deschiderea frumoasei librarii Humanitas si, nu in ultimul rand, cu redeschiderea celebrei berarii Gambrinus, locul incepe sa se schimbe la fata.
Amenajarea berariei reuseste sa recreeze atmosfera interbelica prin culori si elemente decorative, iar design-ul este legat de istoria berariilor Gambrinus si de legatura lor cu familia Caragiale (chiar daca Gambrinus a lui Caragiale de la inceput de veac nu era la coltul Brezoianu, ci vis a vis de Teatrul National de atunci).Totusi, la acest capitol trebuie sa mentionam una dintre micile observatii de care ziceam la inceput: prezenta excesiva a brandului sponsor, care se cam bate cap in cap cu atmosfera interbelica bucuresteana. Avem pe pereti portretul lui Caragiale, langa care ar merge si niste cladiri din Bucurestiul din acea perioada, in schimb avem niste poze vechi cu fabrica de bere din Amsterdam. E un pic cam mult, zicem noi.
Ne-a placut, in schimb, regele Gambrinus, protectorul berii, care troneaza deasupra barului, chiar daca la bar nu se serveste berea care se producea la fabrica Grivita.
Dar sa enumeram si cateva detalii din meniu. Asa cum spuneam si in anuntul redeschiderii berariei Gambrinus, preturile sunt comparabile cu cele ale berariilor din centrul vechi (poate chiar mai ieftine un pic). La capitolul bauturi, preturile la bere sunt intre 6 si 12 lei. Veti gasi beri la draft, la halba de un litru, la metru sau la sticla: Heineken, Silva (blonda si bruna), Ciuc. Berea la metru (3300 ml) are preturi intre 69 si 49 de lei. Racoritoarele incep de la 7 lei, cocteilurile au preturi intre 12 si 20 de lei.Meniul de mancare contine preparate traditionale, care se serveau si in vechea berarie, printre care si faimosii patricieni (17 lei), pe care i-am incercat si noi si va putem spune ca sunt excelenti.
In meniu mai gasiti si: cartofi copti cu piept de pui - 20 lei, salata berlineza - 20 lei, salata conasului Petre (salate si carne de vita crud uscata) - 20 lei, supa de ceapa - 8 lei, supa crema de schweitzer - 10 lei etc. Platouri cu denumiri sugestive pentru o berarie interbelica: conasului, birjarului - 48 lei, berarului - 58 lei, calatorului infometat - 120 lei. Toate contin numai bunatati si sunt pentru 2 persoane.
Preparatele la gratar incep de la 3 lei mititelul si se intind pana la 120 lei antricotul de vita Black Angus. Intre cele doua extreme mai gasiti si: cocosel la frigare - 43 lei. carnati traditionali Poiana Marului - 16 lei, miel fript - 43 lei etc.
Preparatele gatite ca la bunica: jigo de berbec servit cu iahnie de fasole - 29 lei, tocana din coada de vita cu mamaliguta - 25 lei, ciolan cu fasole pentru 2 persoane - 55 lei etc.Beraria are cam 150 de locuri si pare genul de loc care se aglomereaza destul de repede. Speram doar ca aeriserea sa faca fata in noptile din week-end, pentru ca planuim sa trecem pe aici si intr-o noapte full house.
Pentru aceasta cronica am nimerit in mijlocul zilei, cand locul era destul de gol, iar atmosfera nu prea era de berarie, ci mai mult de loc in care cativa musterii isi dregeau o mahmureala cu cateva beri, ceva la gratar si muzica chill, nu foarte potrivita cu specificul locului.
Servicile au fost ok, chiar daca meniul ne-a fost adus cam greu, iar mancarea a durat o vesnicie. Insa, inca se mai faceau cateva retusuri, asa ca odata ce-si vor intra in ritm suntem siguri ca aceste aspecte se vor schimba.
Daca vreti sa beti o bere buna la metru, litru, halba sau pint, cu cateva preparate care merg de minune cu berea, intr-un loc cu istorie, treceti pe la Beraria Gambrinus, o sa va placa. "Decat medicamente/ Mai bine, zau, da fuga/ Si trage-i duoa halbe/ De bere de Azuga/ Devale la Gambrinus/ Cea mai frumoasa vale/ Te afli intre teatru/ Si intre Caragiale."
YOKO- Mesaje : 773
Data de inscriere : 05/06/2013
Subiecte similare
» Holocaustul rosu
» BASESCU - PDL -MISCAREA POPULARA -2014 ? Joc totul pe o carte - PORNITI MACELUL !
» material exploziv : Mossad Stews Large Operation. Where?
» CLEJ - CORNELIU - HASBARA si ....De undeva , din Pizdraiel , imi scrie o doamna colonel
» alerta maxima: Irak Militanţi ai Statului Islamic au furat material nuclear şi pot crea arme de distrugere în masă
» BASESCU - PDL -MISCAREA POPULARA -2014 ? Joc totul pe o carte - PORNITI MACELUL !
» material exploziv : Mossad Stews Large Operation. Where?
» CLEJ - CORNELIU - HASBARA si ....De undeva , din Pizdraiel , imi scrie o doamna colonel
» alerta maxima: Irak Militanţi ai Statului Islamic au furat material nuclear şi pot crea arme de distrugere în masă
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Joi Mar 31, 2022 4:26 pm Scris de Admin
» Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)
Lun Mai 24, 2021 8:36 am Scris de Admin
» PSD detonează bomba: alegerile din 6 decembrie, amânate pentru 2021! Planul social-democraților, dezvăluit de Gabriela Firea!
Mar Noi 03, 2020 9:11 am Scris de Admin
» trolul SCONCS PROSPECTOR din coteţul cu diaconi
Vin Dec 27, 2019 10:03 am Scris de Admin
» Trolul porco-sconcs psiho-pupu SANDILĂU din coteţul cu diaconi grohăie din ascunzătoare
Joi Dec 26, 2019 3:41 pm Scris de Admin
» M-AM PLICTISIT să citesc elucubrațiile dobitocului de Diaconu
Mar Dec 03, 2019 5:40 pm Scris de Admin
» pe banchiză în războaie fără miză : SCONSUL şantajist PSIHOPAT , Frosa care linge crosa si morsa care linge Frosa
Joi Noi 14, 2019 2:58 pm Scris de YOKO
» Dr.Frosa Ghe.Dilimache Seniloiu vs. sconcsul santajist DIACONU EUSEBIU bonjour cucu , tu nu esti normal , esti psiho-pupu
Dum Noi 10, 2019 6:47 pm Scris de YOKO
» Diaconu Eusebiu , psihopat , şantajist şi ticălos CASE CLOSED !
Vin Noi 08, 2019 11:02 am Scris de YOKO