POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

IRAQ, ISIS, AND INTERVENTION: JUST WHAT IS GOING ON?

In jos

IRAQ, ISIS, AND INTERVENTION: JUST WHAT IS GOING ON? Empty IRAQ, ISIS, AND INTERVENTION: JUST WHAT IS GOING ON?

Mesaj Scris de ILUMINATI Lun Iun 23, 2014 6:20 pm

Ca de atâtea ori în cazul în afacerile externe, nu vom ști cu precizie ce se întâmplă în Irak. Guvernele implicate au motive pentru a ascunde ceea ce fac, și un număr de guverne sunt într-adevăr la locul de muncă acolo. Presa nu petrece resursele necesare pentru a descoperi faptele, economisind astfel guvern jena considerabile și s-au o afacere bună de lucru. Dar, dacă te uiți cu atenție, există suficient de biți de informație împrăștiate în jurul valorii de a obține o imagine adecvată a evenimentelor, așa cum s-ar putea detecta ceea ce oamenii au fost mănâncă din firimiturile și stropii lăsat pe o masă de cină.

De la editorialiștii și editoriale, puteți găsi aproape orice explicație a evenimentelor din Irak care vă interesează pentru a găsi, toate acestea împreună rezultând tocmai un talmeș-balmeș mare. Exemplul meu preferat de confuzie este povestea pe care a făcut drumul său în jurul despre modul în care Statele Unite și Iran au venit împreună pentru a opri ISIS, fiecare dintre ele având propriile motive pentru a face acest lucru. După cum se dovedește, nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Iran, într-adevăr, îi pasă profund despre oprirea ISIS. Statele Unite ale Americii face o afacere bună de zgomot - ce altceva se poate face atunci când imaginile sunt publicate, destinate a inflama opinia publică, de prizonieri uciși violent? - Dar nu face nimic de substanță, pentru că nu vreau să fac nimic.

Cele mai puțin de 300 de trupe Americii trimise în Irak sunt doar pentru protecția ambasadei, nu lupta, monstru ambasada Statelor Unite forțat pe ocupat Irakul a fi un oraș privat de spioni și de comunicare și resurse, cu totul disproporționată într-o țară de mărimea Irak - dacă vreți, o instalație de ramură Orientul Mijlociu pentru sediul CIA din Virginia. Acum, discuțiile Statele Unite ale Americii de a trimite 300 de consilieri pentru armata Irakului. Consilieri? De când Statele Unite trimite consilieri la o zonă asediată în care are interese vitale? Deci, de asemenea, problema de sprijin aerian: Prim-ministru al-Maliki este raportat că au cerut sprijin aerian, și Statele Unite ale Americii este raportat că au răspuns că acesta va fi trimis în cazul în care el demisionează. Că este un răspuns foarte ciudat pentru un guvern având presupune cauză comună cu Iranul.

Da, nave cu avioane au fost trimise în regiune, dar cred că poate fi foarte bine utilizat într-un mod diferit față de cum speculează presa.

ISIS (aka ISIL) este adesea numit o forță puternică și înfricoșătoare, dar care este aproape ridicol inexacte. Toate estimările de gama de forță de muncă de la 7 până la 15.000 - că nu este o mulțime de soldați de către orice standard și nu mai mult de câteva bande americane de stradă. Militarii din Irak, în ultimele numere l-am văzut, a se apropie de 300.000 de la serviciu activ și mai mult de jumătate de milion de rezerve. Puteți găsi imagini de pe Internet forțelor ISIS în mișcare, o grămadă rag-tag-ul cu arme de calibru mic de echitatie în jurul valorii de camioane pick-up japonez. Ei ar fi înfricoșător pentru orice individ sau sat, dar ele nu ar avea nici o șansă împotriva chiar și o singură divizie de o armată modernă. Guvernul irakian are multe sute de vehicule blindate de lupta, inclusiv mai mult de 200 de tancuri grele, un amestec de american M1A1s și rusești T-72s, și în valoare de alte echipamente militare high-end de mai multe miliarde de dolari ".

Deci, de ce nu Maliki caute ajutor american? Guvernul Maliki nu este popular în Irak, așa cum dovedește cazul atât de des cu guverne stabilite de către Statele Unite, după războaiele coloniale. Aceasta reprezintă o minoritate religioasă (Shia), si are toate defectele găsite în întreg Orientul Mijlociu de clientelism, nepotism, etc Și, într-o țară cu mari divide de etnie și religie - arabi, kurzi și sunniți, șiiți - plus încă alte discrepanțelor regionale - producătoare de petrol, agricole, câmpii și munți, urbane și rurale - orice guvern central este obligat să sufere lipsa de popularitate. Democrația nu are nici o istorie aici, deci popularitate nu este neapărat un criteriu relevant. Dar Maliki, de asemenea, nu este popular cu binefăcătorul său inițial, Statele Unite ale Americii, aproape sigur un fapt mult mai relevant.

Pe de altă parte, guvernul Maliki a devenit destul de bine dispus față de Iran, mult mai mult decât Statele Unite, Arabia Saudită, Israel și place. Unii observatori anterioare ale lucrarea Americii în Irak a declarat că beneficiarul final s-ar putea dovedi doar pentru a fi Iran. Israel, într-una din declarațiile mai informative făcute cu privire la situația, a declarat că Iranul a fost mult mai mult o amenințare pentru regiune decât ISIS. Guvernul lui Maliki formează o verigă importantă într-un arc de cerc de putere șiită prin regiunea din Iran prin Siria (Assad este Shia) a Hezbollah în Liban (de asemenea, Shia). Șiiți sunt considerate de mulți în lumea musulmană, care este copleșitor sunniți, de mult modul protestanți din secolul al 17-lea au fost privite de către Biserica Catolică, ca o minoritate care a rupt tradiții vechi, modele culturale, și loialitatea. Toate marii reformatori ai protestantismului au fost privite de către Biserica Catolică ca eretici, și, ca mulți protestanți posibil au fost eliminate în persecuții sângeroase, cum ar fi Inchiziției Sfânt sau Sf. Bartolomeu Ziua masacrul. Acesta este, de fapt politica și atitudinea șiiți, mai degrabă decât aceasta sau care diferență minoră în teologie, ceea ce le face neplăcut pentru cei care rulează Arabia Saudită, de mult cum a fost cazul cu Reformă și Roma, conducătorii din Arabia Saudită a fi în general, la fel de adevărat religioasă ca multe dintre vechile papilor hedoniste din Roma.

Unii observatori, la începutul ocupației americane, a prezis că Irakul ar putea prăbuși în trei state coada, într-o anumită măsură, așteptările lor s-au dovedit a fi perceptiv. Nu este clar că America ar fi fost cu totul potrivnic pentru că dezvoltarea, deoarece aceasta ar fi eliminat o stare care ar putea să aibă o zi din nou puterea de a se opune Israel. Saddam Hussein a avut loc Irak împreună prin cruzime față de toți cei care s-au opus sau pus la îndoială autoritatea centrală, dar el a reprezentat mai mult decât un simplu dictator sângeros. El a fost, de asemenea, construi ceva de o societate seculară modernă cu instituțiile publice care servesc nevoilor de bunăstare, mai multe drepturi pentru femei, precum și avansul de educație și știință - în multe feluri, Irak lui a fost statul cel mai avansat în lumea arabă, și, fără îndoială, în creștere clasa de mijloc politicile sale au contribuit la crearea s-ar fi adus democrația la o zi după moartea sa. Invazia americană zdrobit toate acestea, lăsând puțin de care să fie mândri și trei regiuni trăgând în direcții diferite. În măsura în Maliki a încercat din nou să impună o voință cu privire la situația, el natural nu a fost popular. Și eforturile sale de a lucra cu Iranul, un aliat natural și puternic regional pentru el să se întoarcă, au facut-l detesta în Israel și Arabia Saudită.

ISIS, indiferent de căile exacte de la originile sale, reprezintă doar una mai multe dintre grupurile rag-tag că Arabia Saudită și Turcia, care lucrează sub privirea atentă a Statelor Unite, a introdus în Siria pentru a răsturna Assad într-un război civil de inginerie. Avem multe rapoarte ale membrilor ISIS cu pasapoarte britanice sau americane. Trecut Benghazi, Libia fiasco-ul, nu a explicat de Washington, a fost parte a acestor eforturi, ambasadorul american ucis execută o operațiune de negru de colectare a armelor și luptători radicale pentru a navei în Turcia pentru introducerea în Siria, când a fost prins în ceea ce agențiile de informații numesc " blowback, "un grup de cei cu care el a fost de-a face cotitură pe el, care vizionează un ambasador american disponibil ca, probabil, o țintă mai vrednic decât Assad. ISIS-a extins orizonturile sale pentru a include Irak, și a fost încurajat și ajutat să facă acest lucru de către saudiți.

De ce tipuri de jihadiste urăsc suficient Assad pentru a merge acolo riscându-și viețile lor? În afară de atracțiile naturale, pentru unii tineri de aventuri, război, și evadare de la reguli, este pentru că Assad, ca Hussein, reprezintă de fapt o serie de evoluții progresive, moderne, într-un stat arab mare. El are la dispoziție mai puține resurse, nu este un producator major de petrol cum ar fi Irak Hussein, dar, în limitele impuse de el, Siria prezintă tendințe seculare și unele deschidere la tendințele moderne. Marea ironie a regiunii este că tocmai statele cu care Israelul păstrează cele mai bune relații sunt cele absolute fac tot ce pot pentru a se umezi progresul social, locuri cum ar fi Arabia Saudită sau Egipt.

ISIS este un mecanism perfect pentru două goluri americane, prima fiind de a ajuta la eliminarea de Maliki, ceva care ar face Israelul foarte fericit pentru că ar taie conexiunea Iran. În al doilea rând, ISIS poate fi folosit ca o scuză pentru atacuri aeriene americane în Siria, poate chiar introducerea de forțele terestre limitate acolo. Assad și armatei siriene au dejucat efortul secretă elaborat să-l răstoarne, și o mare oportunitate, din punct de vedere al Americii, standuri pentru a fi pierdut în cazul în care unele efort suplimentar nu este făcută. ISIS fiind urmarit în Siria de către avioane americane și forțele speciale pot fi doar o ocazie care nu trebuie ratat: atacuri asupra forțelor siriene organizate urmărirea fierbinte de fanatici respingătoare ISIS. Și fanatici, care au servit scopul lor din punct de vedere al Americii, va fi sacrificat prea. Desigur, nimic din toate astea nu are nimic de a face cu bunăstarea poporului sirian, care au îndurat nenumărate orori ca și cum țara lor a fost o groapă de gunoi pentru deșeurile toxice ale unor corporații mari.

ISIS a fost dat valuri de publicitate pentru ferocitate si barbarie sale, dar cu toate ca o astfel de publicitate, trebuie să facem ajustări pentru creanțele umflate. Avem rapoarte că în satele în care locuitorii fugit de la ISIS, ei se întorc și tratați decent. Se va întoarce cineva la locul ocupat de o bandă de asasini sălbatic? În cazul în care o astfel de forță apare la un oraș sau sat unde există o mare nemulțumire cu guvernul Maliki, nu este greu pentru a vedea cum s-ar putea rula de localnici, dar cum putem explica rapoarte ale celor care au fugit în curs de a salutat înapoi ?

Factorul-cheie pentru a stabili dacă Maliki poate opri ISIS este loialitatea armatei, precum și populația locală, și că nu este sigur deloc. Este extrem de probabil că plățile strategice pentru soldați și altele sunt făcute pentru a asigura obținerea de rezultate, cum ar fi cele de la începutul victorii ISIS, fondurile provenind din Arabia Saudită. Soldații care rulează și lăsând în urmă tancuri moderne, atunci când se confruntă cu o mulțime în japoneze pick-up-uri nu sunt credibile altfel. Amintiți-vă, Irakul este un loc unde paleti-o mulțime de bancnote sută de dolari imprimate, proaspăt Statele Unite "a dispărut în nenumărate plăți și mită pentru a reduce la tăcere diferite grupuri active în urma violent din America așa-numitul victorie. Acesta este modul în care locul a lucrat timp de un deceniu de influență corupt american.

Un oficial israelian de mare a fost citat recent spunand ca a fost influența Iranului, care este cel mai periculos din regiune, nu ca de ISIS. Desigur, că ar trebui să ne spună o afacere mare. În această parte a lumii, opiniile lui Israel conta pentru mult mai mult decât cele ale tuturor celorlalte țări puse împreună, cel puțin, în măsura în guvernul Statelor Unite este în cauză, lopsidedness ridicol în care reflectă cel mai bine finanțarea campaniei Congresul poate cumpăra .
http://bellaciao.org/en/spip.php?article23170
ILUMINATI
ILUMINATI

Mesaje : 163
Data de inscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum