POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

servicii secrete și gazele de șist

In jos

 servicii secrete și gazele de șist Empty servicii secrete și gazele de șist

Mesaj Scris de DOLFI , caporalul FUHRER Dum Iun 01, 2014 1:09 pm

La finalul lui 2013 câteva publicații de specialitate titrau cu litere de-o șchiopă că rușii de la Gazprom în asociere cu firma americană Halliburton au pus în aplicarea tehnologia fracturării hidraulice în Voivodina. Această provincie devenită autonomă după dezmembrarea Iugoslaviei prin intervenția NATO din 1999, a ajuns azi zonă de explorare și exploatare a gazului de șist.  Și asta după ce, pe 18 Ianuarie 2012 guvernul Bulgariei a adoptat un memorandum pe perioadă nedeterminată împotriva fracturării hidraulice. În paralel România și-a păstrat o poziție nuanțată privind utilizarea acestei tehnologii. Și totuși, în ciuda opoziției și a războiului aparent dintre gazul rusesc și cel de șist, iată cum doi coloși din domeniul energetic și-au plantat nestingheriți sondele puțin peste granița de Sud-Vest a României, în Banatul Sârbesc.

Înțelegerea dintre Gazprom și Halliburton a fost parafată oficial pe 13 August 2013, de Vadim Yakovlev președintele companiei Gazprom Neft (divizia petrolieră a Gazprom) și Konstantin Schilin vice-președintele Halliburton Rusia. Acordul are la bază atât schimbul de experiență și tehnologie dintre cele două părți dar și proiectele comune legate de identificarea și explotarea rezervelor naturale de gaz și petrol servicii secrete și gazele de șist Arrow-10x10. Și astfel, din Decembrie 2013, compania Naftna Industrija Srbije (NIS) din Novi Sad, capitala Voivodinei a început să utilizeze tehnologia fracturării hidraulice cu spumă, pe câteva dintre câmpurile sale petroliere. Compania sârbă este controlată în proporție de 51% de Gazprom încă din Ianuarie 2008, atunci când procesul de privatizare la care a participat și grupul românesc Rompetrol s-a finalizat în favoarea rușilor. Imediat după privatizare NIS Serbia a demarat o campanie de expansiune în zonă iar în acest moment deține și în România şase perimetre petrolifere, în județele Bihor și Timiș.
Diplomații americani îngrijorați de legăturile serviciilor secrete ruse cu Gazprom
Conform cablogramelor publicate în 2011 de organizația non-guvernamentală WikiLeaks, diplomații oocidentali se temeau de controlul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei asupra alimentării cu gaz a Europei. Una dintre cablogramele publicate prezintă detaliile unei discuții confidențiale dintre secretarul britanic de stat pentru mediul de afaceri John Hutton și Jeff Kupfer secretarul american adjunct al Energiei.
Hutton, laburist, devenit membru al Camerei Lorzilor, susținea că: “Uniunea Europeană vorbește pe mai multe voci atunci când vine vorba de energie, deoarece fiecare țară s-a confruntat separat cu probleme de aprovizionare. Acesta a mai subliniat dependența europeană tot mai mare de gazul rusesc și faptul că, o mare parte din bord-ul de conducere al Gazprom este fostul Serviciu Federal de Securitate (FSB).” Cu alte cuvinte serviciile secrete ruse controlează Gazprom și implicit securitatea energetică a Europei, situație considerată critică de diplomatul britanic în discuțiile purtate cu partenerul american.
Dar cine controlează Halliburton ?
Dacă legat de Gazprom s-au scris vrute și nevrute, presa românescă uită să analizeze și istoricul Halliburton, probabil în virtutea parteneriatului strategic de pe axa București-Londra-Washington. Două explicații relevante în acest sens ne sunt oferite pe tavă de producătorul american de documentare Michael Moore și de autoarea canadiană Naomi Klein.
Halliburton și familia Bush
În anul 1997, atunci când fostul președinte american George W. Bush ocupa funcția de guvernator al statului Texas, relațiile dintre reprezentanții Afganistanului și Statele Unite erau de-a dreptul extraordinare. Evident că situația s-a schimbat după evenimentele petrecute pe 11 Septembrie 2001, însă în ’97 arăta cu totul diferit. În documentarul “Fahrenheit 911” producătorul Michael Moore explică cum o delegație din Afganistan a zburat atunci spre Houston pentru o întâlnire cu conducerea companiei americane Unocal, în vederea construirii unei conducte energetice care să transporte gazul natural de la Marea Caspică până în Afganistan (cu tranzitarea Turkmenistanului). În aceeași zi s-a semnat contractul cu Unocal iar firma contractată să se ocupe de partea de forare pentru acest proiect a fost Halliburton – condusă la momentul respectiv de Dick Cheney.  După ce G.W.Bush a fost ales președinte al SUA, l-a numit pe Cheney șef peste departamentul american al apărării (Secretary of Defense).
Relațiile companiei Halliburton cu oficialii de la Casa Albă sunt însă cu mult mai strânse. După semnarea contractului cu afganii, în 1998, Halliburton a fuzionat cu Dresser Industries – companie condusă anterior de Bush tatăl, fost director al Central Intelligence Agency (CIA).
Halliburton “răsplătită” cu 20 de miliarde de dolari în Irak
În octombrie 2008, în mijlocul celei mai mari crize financiare din 1929 până azi, Naomi Klein prezentă la Universitatea din Chicago a vorbit despre doctrina Milton Friedman a “terapiilor economice de șoc”. Autoarea susține că foarte multe măsuri implementate de Casa Albă în ultimii 20 de ani, ce au condus la actuala criză economică au fost inspirate din ideile economistului statistician Milton Friedman: “Ceea ce vreau să susţin aici este că… haosul economic pe care îl vedem chiar acum pe Wall Street şi pe Main Street, şi în Washington, se datorează desigur, multor factori, dar printre aceştia se găsesc ideile lui Milton Friedman.”
Vorbind despre noile politici economice implementate de SUA, canadianca amintește printre altele și de proiectul de democratizare a Irak-ului, vorbind despre un plan Marshall făcut pe dos: “În timp ce Planul Marshall avea intenţia de a stimula industriile europene, banii din SUA către Irak au fost cheltuiţi pe corporaţiile americane. Dacă locurile de muncă au ajuns la irakieni, au ajuns la capătul unei serii de subcontractanţii. Bearing Point a fost răsplătită cu contracte în valoare de 240 de milioane de dolari pentru construirea unui sistem de piaţă, Creative Associates au primit contracte în valoare de 100 de milioane de dolari pentru a elaborarea curriculumului şi tipărirea de noi manuale pentru noul sistem educațional, RTI International cu sediul în North Carolina, a primit contracte în valoare de 466 de milioane de dolari pentru consultanţă în implementarea democraţiei în Irak și Halliburton a fost răsplătită cu 20 de miliarde de dolari în contracte irakiene plus-valoare.”
Din Irak în Voivodina, de la FSB la CIA
Sursele și informațiile menționate sunt evident credibile, mai ales în contextul în care se află în prezent România, trecută tot printr-o terapie de șoc în ultimii 5 ani. Friedman era membru al unui grup numit Societatea Mont Pèlerin, condusă de economistul austriac Friederich von Hayek. Ei credeau că dacă guvernul încetează să mai ofere servicii şi să mai reglementeze pieţele, atunci economia se va corecta de la sine. În anii ’50, ideile celor doi n-au fost luate în considerare dar pe parcursul ultimilor 30 de ani au devenit doctrinele economice dominante.
După aplicarea “tezei șocului”, în Romania au apărut ca soluțiile salvatoare “independența energetică bazată pe gaze de șist” și relansarea economică prin “împrumuturi ieftine”. Companiile americane s-au năpustit asupra ogoarelor căutând locul potrivit pentru deschiderea unor exploatări, în timp ce despre opozanții fracturării hidraulice s-a spus că sunt finanțați de rușii de la Gazprom. Cu toate acestea, exemplul parteneriatului ruso-american din Voivodina demontează încă o dată orice conspirație. În timp ce englezii se plâng că FSB-ul rușilor controlează piața europeană a gazului, americanii de la Halliburton se pot lăuda cu un important portofoliu din care fac parte foști președinți și directori de servicii secrete.
DOLFI , caporalul FUHRER
DOLFI , caporalul FUHRER

Mesaje : 200
Data de inscriere : 10/07/2013

Sus In jos

 servicii secrete și gazele de șist Empty Rolul lui Klaus Johannis este acela de a netezi calea spre Cotroceni a lui Victor Ponta

Mesaj Scris de RAUL Mar Iun 03, 2014 7:42 am

În ciuda „prompteriţelor” excitate din presă şi a agitaţiei favorabile a televiziunilor de ştiri generaliste faţă de o posibilă candidatură a primarului Sibiului la preşedinţia României în noiembrie a.c. sunt sceptic că neamţul ar avea o şansă să câştige în faţa social-democraţilor. Klaus Johannis este doar o legendă şi un mit construit ....
integral la
https://sites.google.com/site/cronicigeruliene/rolul-lui-klaus-johannis-este-acela-de-a-netezi-calea-spre-cotroceni-a-lui-victor-ponta
RAUL
RAUL

Mesaje : 153
Data de inscriere : 05/08/2011

Sus In jos

 servicii secrete și gazele de șist Empty „Doi s’un sfert” ii face lui Ponta brigada de „mascati”!

Mesaj Scris de CHINEZ cumpar PECHINEZ Mar Iun 03, 2014 8:04 am

Greu de explicat care este logica unei asemenea decizii, dar cert este ca se forteaza punerea in practica a unui proiect secret care prevede infiintarea de catre DGIPI, in cel mai scurt timp posibil, a unor trupe proprii de interventie. Mai mult, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, este vorba doar de ....

https://sites.google.com/site/cronicigeruliene/-doi-s-un-sfert-ii-face-lui-ponta-brigada-de-mascati
CHINEZ cumpar PECHINEZ
CHINEZ cumpar PECHINEZ

Mesaje : 257
Data de inscriere : 21/09/2012

Sus In jos

 servicii secrete și gazele de șist Empty PRE-CAMPANIE PENTRU COTROCENI: PONTA ȘI ANTONESCU SE BAT ÎN SERVICII, LABORATOARE ȘI „OCULTE”

Mesaj Scris de Dya & salajan_irina Mier Iun 04, 2014 6:01 am

Cei doi foști „parteneri de arme”, Crin Antonescu și Victor Ponta, au început deja bătălia declarațiilor aberante pentru Cotroceni și se acuză reciproc de tot felul de manevre onoroase și combinații politice experimentale. Niciun unul dintre ei nu face afirmații concrete, lăsând doar să planeze diverse suspiciuni croite după modelul „teoriei conspirației”. Tonul l-a dat Victor Ponta care a afirmat despre Klaus Iohannis că ar fi produsul unui experiment și că nu face decât să continue drumul lui Traian Băsescu, cel care s-a lipit de structurile securității. La întrebarea de ce se vrea un om slab, Ponta a spus "ca să nu se schimbe nimic după ce pleacă Băsescu de la Cotroceni. Toate aceste scenarii suferă de un singur lucru, un om creat în laborator nu poate să obțină voturi. Traian Băsescu nu e un om creat în laborator, doar s-a lipit pe structurile securității. Să se schimbe doar plăcuţa cu numele. În rest să rămână totul ca până acum". Crin Antonescu nu a rămas dator și a intrat în jocul lui Ponta, sărind și el cu niște acuzații similare la adresa șefului PSD, rămânând însă la fel de criptic. 'Da, domnul Ponta e omul sistemului. (...) Când spun om al sistemului, înțeleg un om care are mentalitate conform căreia nu contează votul oamenilor, contează decizia unor rețelele semioculte de putere și mentalitatea conform căreia de câte ori se întâmplă ceva care nu ne e favorabil înseamnă că e o conspirație pe care 'ai noștri' nu o controlează', a spus Crin Antonescu la Realitatea TV.
Fostul lider al liberalilor a susținut că premierul este singurul om care mai depinde din punct de vedere politic de președintele Traian Băsescu. „Domnul Traian Băsescu și-a încheiat cariera politică înainte de a-și încheia mandatul. La ora actuală, un lucru foarte interesant, care într-un fel îl ține în scenă pe Traian Băsescu și îl va ține până în decembrie, este că mai există un singur om care depinde politic de Traian Băsescu. (...) Un singur om mai depinde de Traian Băsescu în țara asta: Victor Ponta și, desigur, Bogdan Teodorescu, pentru că dacă domnul Băsescu pleacă mâine, Ponta e pierdut, Teodorescu e demis”, a explicat Antonescu.
 
Caraghioslâcuri pesediste
 
La acuzațiile aduse populist de Ponta, Iohannis a răspuns cu măsura cuvenită unor astfel de acuzații politicianiste fără probe. "Dacă sunt un om slab sau gras poate să hotărască alții, dacă s-a referit la calitatea de politician slab sau puternic nu i-aș da niciun răspuns ci aș lăsa mai degrabă analiștii să își dea cu părerea avizată în legătură cu acest lucru, iar în chestiunea cu anumite structuri și anumite scenarii permiteți-mi să spun că acele afirmații mie mi se par de-a dreptul hilare, caraghioase sau cum doriți. Într-o țară există foarte mulți politicieni, dintre care foarte puțini foarte informați. Președintele unei țări și primul ministru al unei țări au la dispoziție toate informațiile existente în structurile instituționale din țara respectivă", a spus Iohannis la Realitatea Tv. El a spus că este "cel puțin extrem de riscant" ca primul ministru să iasă în spațiul public să povestească faptul că există anumite "combinații, scenarii create în anumite laboratoare".
"Nu cred că este bine să se facă astfel de afirmații. Dacă primul ministru are informații că s-a întâmplat ceva senzațional să vină clar și să spună cu nume și prenume despre ce este vorba sau atunci să nu spună. (...) Eu nu am auzit niciodată în Europa pe un demnitar făcând afirmații din această categorie. Este foarte straniu. Dacă acele afirmații ar fi adevărate, domnia sa ar fi obligat prin fișa postului să ia măsuri, dacă nu sunt adevărate atunci se numește altfel această afirmație. Eu știu cum am ajuns aici și nu are nimic de-a face absolut cu nicio conspirație, cu niciunul din palate, vorbesc de Palatul din Piața Victoriei și Palatul de lângă Leu. Aceste lucruri pot să le infirm din capul locului. Faptul că se fac în spațiul public de către primul ministru astfel de afirmații chiar nu mi se pare în regulă deloc", a adăugat Iohannis.
 
 
 
Dya & salajan_irina
Dya & salajan_irina

Mesaje : 40
Data de inscriere : 24/10/2010

Sus In jos

 servicii secrete și gazele de șist Empty COD ROSU, ape tulburi, gunoaie la mal

Mesaj Scris de Dya & salajan_irina Mier Iun 04, 2014 6:03 am

Înlocuirea lui Crin la conducerea interimară a PNL cu Johannis s-a făcut din mers astfel că dnii Blaga și Johannis se îndreaptă spre „o fuziune rapidă” prin comasare pe principiul parității. Simțindu-se primus inter pares, Quintus a declarat că „fuziunea e posibilă numai dacă PDL se lasă înghițit” întrucât „PNL nu-și poate pierde identitatea”. Mai întâi s-o regăsească. Nu poate pierde ce n-are. PNL a abuzat atât de propria-i identitate încât e greu s-o invoce tocmai când și-o schimbă la PPE. O decizie salutară, de altfel, de care dl. Antonescu e foarte mândru – dincolo de meritul de a fi pierit ca un kamikaze cu USL de gât, motiv pentru care Tăriceanu (ca trădător absolut) l-a declarat „trădător instabil”. Crin l-a mirosit imediat: „Tăriceanu vorbește din buzunarul lui Ponta”. Buzunarul de la spate. Ponta însuși a vorbit ca din bzuunarul lui Vadim pretinzând că Johannis provine „din laboratoarele de testare unde structurile preferă persoanele fără rădăcini, ca să nu se schimbe nimic după Băsescu”. Și Ponta tot din eprubetă a ajuns premier și prezidențiabil? Crin a considerat că „primul ministru e lovit de demență antidemocratică juvenilă” iar Johannis a declarat că „e alarmant ca primul ministru să vorbească de scenarii colaboratoare, eu n-am auzit nicăieri în Europa ca demnitarii să facă asemenea declarații”. Păi, nici Ponta nu le-a auzit în Europa. Le-a auzit la „Vocea Rusiei”. Așa că l-a declarat pe Crin „intoxicat și manipulat” de apropiații săi – și, firește, de dl. Băsescu. Cum regele Juan Carlos al Spaniei tocmai a abdicat, ne-ar fi plăcut să auzim de la Ponta că și acolo e mâna dlui Băsescu. Premierul era însă opărit fiindcă alianța PNL-PDL i-a stricat majoritățile în teritoriu: „asta e, ne-au păcălit, noi avem majoritate la nivel central, dar baronii PNL fac ce vor în teritoriu și fiind în opoziție o să facem alianțe cu PPDD”. Hopa! Blestemul Oltchim! A ajuns Ponta la mâna lui DD căreia oricum îi rupsese degetele. Bravos! PSD a dat lovitura la coșul de gunoi. DD a intrat urgent în delir chemând toate partidele într-o alianță anti-Băsescu fiindcă „pariez pe ce vreți că intru în finala prezidențială cu Ponta și-l bat”: „calculele mele frizează perfecțiunea”. Și paranoia. Cică luptă contra lui Ponta într-o alianță anti-Băsescu. E mai comod să lupți cu cel care pleacă din funcție decât cu răul cel mare care vine, vine, vine, calcă totul în picioare.Elefantul PSD s-a așezat imediat la coada șoricelului DD: „e o veste bună, acolo suntem” a zis Dragnea în timp ce DD negocia cu neantul: „susținem pe cine îmi oferă funcția de președinte”. Să-i dea și organul: creier. Dar ăsta-i DD: din tomberon a ieșit, în tomberon se întoarce. Fie-le capacul etanș.
 
Dya & salajan_irina
Dya & salajan_irina

Mesaje : 40
Data de inscriere : 24/10/2010

Sus In jos

 servicii secrete și gazele de șist Empty HUMANITAS promovează un denigrator public al lui EMINESCU

Mesaj Scris de ion pribeagu Joi Iun 05, 2014 3:34 pm

salajan_irina a scris:
Înlocuirea lui Crin la conducerea interimară a PNL cu Johannis s-a făcut din mers astfel că dnii Blaga și Johannis se îndreaptă spre „o fuziune rapidă” prin comasare pe principiul parității. Simțindu-se primus inter pares, Quintus a declarat că „fuziunea e posibilă numai dacă PDL se lasă înghițit” întrucât „PNL nu-și poate pierde identitatea”. Mai întâi s-o regăsească. Nu poate pierde ce n-are. PNL a abuzat atât de propria-i identitate încât e greu s-o invoce tocmai când și-o schimbă la PPE. O decizie salutară, de altfel, de care dl. Antonescu e foarte mândru – dincolo de meritul de a fi pierit ca un kamikaze cu USL de gât, motiv pentru care Tăriceanu (ca trădător absolut) l-a declarat „trădător instabil”. Crin l-a mirosit imediat: „Tăriceanu vorbește din buzunarul lui Ponta”. Buzunarul de la spate. Ponta însuși a vorbit ca din bzuunarul lui Vadim pretinzând că Johannis provine „din laboratoarele de testare unde structurile preferă persoanele fără rădăcini, ca să nu se schimbe nimic după Băsescu”. Și Ponta tot din eprubetă a ajuns premier și prezidențiabil? Crin a considerat că „primul ministru e lovit de demență antidemocratică juvenilă” iar Johannis a declarat că „e alarmant ca primul ministru să vorbească de scenarii colaboratoare, eu n-am auzit nicăieri în Europa ca demnitarii să facă asemenea declarații”. Păi, nici Ponta nu le-a auzit în Europa. Le-a auzit la „Vocea Rusiei”. Așa că l-a declarat pe Crin „intoxicat și manipulat” de apropiații săi – și, firește, de dl. Băsescu. Cum regele Juan Carlos al Spaniei tocmai a abdicat, ne-ar fi plăcut să auzim de la Ponta că și acolo e mâna dlui Băsescu. Premierul era însă opărit fiindcă alianța PNL-PDL i-a stricat majoritățile în teritoriu: „asta e, ne-au păcălit, noi avem majoritate la nivel central, dar baronii PNL fac ce vor în teritoriu și fiind în opoziție o să facem alianțe cu PPDD”. Hopa! Blestemul Oltchim! A ajuns Ponta la mâna lui DD căreia oricum îi rupsese degetele. Bravos! PSD a dat lovitura la coșul de gunoi. DD a intrat urgent în delir chemând toate partidele într-o alianță anti-Băsescu fiindcă „pariez pe ce vreți că intru în finala prezidențială cu Ponta și-l bat”: „calculele mele frizează perfecțiunea”. Și paranoia. Cică luptă contra lui Ponta într-o alianță anti-Băsescu. E mai comod să lupți cu cel care pleacă din funcție decât cu răul cel mare care vine, vine, vine, calcă totul în picioare.Elefantul PSD s-a așezat imediat la coada șoricelului DD: „e o veste bună, acolo suntem” a zis Dragnea în timp ce DD negocia cu neantul: „susținem pe cine îmi oferă funcția de președinte”. Să-i dea și organul: creier. Dar ăsta-i DD: din tomberon a ieșit, în tomberon se întoarce. Fie-le capacul etanș.
 

https://sites.google.com/site/absurdistansubfalduritricolore/humanitas-promoveaza-un-denigrator-public-al-lui-eminescu
ion pribeagu
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

 servicii secrete și gazele de șist Empty DDD si nevoia de Basescu a PSD

Mesaj Scris de FANTASIO Joi Iun 05, 2014 3:44 pm

FANTASIO
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

 servicii secrete și gazele de șist Empty Noiembrie, Dreapta ROMANEASCA ultimul bal

Mesaj Scris de CHINEZ cumpar PECHINEZ Joi Iun 05, 2014 3:45 pm

CHINEZ cumpar PECHINEZ
CHINEZ cumpar PECHINEZ

Mesaje : 257
Data de inscriere : 21/09/2012

Sus In jos

 servicii secrete și gazele de șist Empty Ponta îl ironizează pe Iohannis când vorbește de prezidențiale

Mesaj Scris de RAUL Joi Iun 05, 2014 3:55 pm

RAUL
RAUL

Mesaje : 153
Data de inscriere : 05/08/2011

Sus In jos

 servicii secrete și gazele de șist Empty România, tărâmul derutei…

Mesaj Scris de ion pribeagu Joi Iun 05, 2014 5:34 pm

ion pribeagu
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

 servicii secrete și gazele de șist Empty Re: servicii secrete și gazele de șist

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum