POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român

In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român

Mesaj Scris de Loreley Sam Feb 22, 2014 8:06 am

Curtea Constituțională a României a constatat, în ședința din 16 februarie a.c., faptul că nu mai puțin de 26 de articole și alineate din proiectul de revizuire a Constituției sunt neconstituționale. Proiectul de revizuire a Constituției a fost înaintat Curții Constituționale de către Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României, condusă de președintele Senatului, Crin Antonescu.

Forma propusă de către comisia condusă de președintele PNL, Crin Antonescu, conținea câteva articole care au fost introduse în proiect la dorința UDMR. Printre articolele declarate neconstituționale se numără și câteva articole care ar fi constituit carul legal pentru realizarea autonomiei teritoriale pe citerii etnice mult visată de extremiștii din UDMR, PCM și PPMT. Comisia condusă de Crin Antonescu și-a dat acordul asupra unor articole, pe care Curtea Constituțională le-a declarat neconstituționale sau propune Parlamentului eliminarea lor, care constituie dovada unei adevărate trădări naționale la nivel înalt a intereselor de stat ale României. În loc să fie rodul unei dezbateri naționale, revizuirea propusă de comisia condusă de Antonescu a fost rodul unei negocieri politice de conjunctură și a unei trădări naționale.

Pentru a avea o imagine foarte clară a acestor articole, propun o scurtă analiză a formulării Comisiei de revizuire precum și decizia Curții Constituționale pentru fiecare articol în parte:

Propunerea Comisiei de revizuire:

La articolul 1, după alineatul (1), se introduce un alineat nou, alin.(11), cu următorul cuprins: (11)România recunoaşte rolul istoric în constituirea şi modernizarea statului roman al Bisericii Ortodoxe şi al celorlalte culte religioase recunoscute de lege, al Casei Regale şi al minorităţilor naţionale.

Decizia Curții Constituționale:

Cu majoritate de voturi, supune atenţiei Parlamentului observaţiile privind eliminarea alin.(11) propus a fi introdus la art.1.

Propunerea Comisiei de revizuire:

După alineatul (3), se introduce un alineat nou, alin. (31), cu următorul cuprins: (31)Prin lege organică se pot recunoaşte zone tradiţionale ca subdiviziuni administrative ale regiunilor.

Decizia Curții Constituționale:

cu majoritate de voturi, constată neconstituţionalitatea completării art.3 din Constituţie cu un nou alineat, alin.(31), referitor la posibilitatea recunoaşterii de zone tradiţionale ca subdiviziuni administrative ale regiunilor;

Propunerea Comisiei de revizuire:

La articolul 6, după alineatul (1), se introduce un alineat nou, alin.(11), cu următorul cuprins: (11) Reprezentanţii legali ai minorităţilor naţionale pot înfiinţa, potrivit statutului minorităţilor naţionale adoptat prin lege, organe proprii de decizie şi executive, cu competenţe privind dreptul la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor.

Decizia Curții Constituționale:

cu majoritate de voturi, constată neconstituţionalitatea completării art.6 din Constituţie cu un nou alineat, alin.(11), privitor la instituirea posibilităţii reprezentanţilor legali ai minorităţilor naţionale de a înfiinţa, potrivit statutului minorităţilor naţionale adoptat prin lege, organe proprii de decizie şi executive;

Propunerea Comisiei de revizuire:

La articolul 6, după alineatul (2), se introduce un alineat nou, alin.(21), cu următorul cuprins: (21) Deciziile autorităţilor publice centrale şi locale cu privire la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase se iau după consultarea organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale.

Decizia Curții Constituționale:

Cu majoritate de voturi, supune atenţiei Parlamentului observaţiile privind eliminarea alin.(21) propus a fi introdus la art.6

Propunerea Comisiei de revizuire:

La articolul 12, după alineatul (4), se introduce un alineat nou, alin.(41), cu următorul cuprins: (41) Minorităţile naţionale pot folosi în mod liber, în spaţiu public şi privat, propriile simboluri care reprezintă identitatea lor etnică, culturală, lingvistică şi religioasă.

Decizia Curții Constituționale:

cu majoritate de voturi, constată neconstituţionalitatea completării art.12 din Constituţie cu un nou alineat, alin.(41), referitor la utilizarea simbolurilor proprii ale minorităţilor naţionale.

Așadar, Comisia de revizuire a Constituției României trasase cadrul legal al autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor chiar în textul Constituției României. În viziunea comisiei Antonescu, maghiarii din România ar fi putut arbora steagul secuiesc pe clădirile publice ale statului român, s-ar fi putut constitui în unități administrativ teritoriale, constituite pe criterii etnice (așa-zisa ”zonă tradițională” din propunerea Comisiei) recunoscute de către statul român și și-ar fi putut înființa organe proprii de decizie, structuri paralele cu cele ale statului român, prin care ar fi putut eluda controlul administrativ și juridic al statului român. Mai mult, Comisia Antonescu propune o falsificare grosolană a istoriei potrivit căreia maghiarii au contribuit la formarea a doua state în Europa: Ungaria și România.

De altfel, într-o declarație publică din data de 12 februarie a.c., vicepreședintele UDMR Borbely Laszlo, se arătat încântat de propunerile Comisiei de revizuire:

„Sunt patru articole (…) foarte importante pentru noi şi apreciem că majoritatea, care poate decide şi fără noi, a acceptat propunerile noastre. Este vorba despre statutul de factor constitutiv al statului, unde minorităţile naţionale sunt într-o companie foarte onorabilă alături de culte şi Casa Regală, e vorba de a utiliza simbolurile naţionale (…), mai este prevederea cu statutul de autonomie culturală care ţine de identitate şi care este de asemenea foarte importantă şi, în sfârşit, dar nu la urmă, prevederea referitoare la acele subdiviziuni care se pot forma în interiorul regiunilor pe baza unor identităţi sau alte criterii (…) Sunt paşi importanţi în ceea ce priveşte identitatea naţională”, a declarat Borbely Laszlo.

Chiar dacă pericolul imediat a trecut, Curtea Constituțională desființând articolele care ar fi pus bazele segregării teritoriale și instituționale a Romaniei pe criterii entice, fapta comisiei condusă de Crin Antonescu rămâne, ceea ce ne îndeamnă la reflecție și la luarea unei atitudini. USL, sprijinită de PP-DD și minoritățile naționale, a comis cu bună știință o adevărată trădare națională în speranța unui pact politic cu UDMR.

Opinia publică din România trebuie să știe că între extremiștii din UDMR care militează pentru segregarea pe criterii etnice și federalizarea României pe traiectul ”drepturi pentru minorități – drepturi pentru minorități peste normele europene – autonomie culturală – autonomie teritorială – federalizare – independență” și politicienii români a existat și există o înțelegere politică prin care primii să-și relizeze o mică Ungarie în inima României iar ceilalți să-și poată continua liniștiți prădarea resurselor României.
http://www.napocanews.ro/2014/02/tradare-nationala-la-nivel-inalt-comisia-pentru-revizuirea-constitutiei-batuse-palma-cu-udmr-pentru-a-le-ceda-o-parte-din-teritoriul-si-autoritatea-publica-a-statului-roman-document.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+napocanews%2FhIWc+%28NapocaNews%29
Loreley
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 41
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty CAPCANA MORTALA PENTRU PONTA

Mesaj Scris de Loreley Sam Feb 22, 2014 8:26 am

Loreley
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 41
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty Grupul norvegian Kongsberg, acuzat de corupţie pentru contracte obţinute în România. Printre suspecţi: clujeanul Ioan Rus şi Mircea Geoană

Mesaj Scris de RrO RUPT(ă) în cur Sam Mar 01, 2014 9:12 am

Grupul norvegian Kongsberg, acuzat de corupţie pentru contracte obţinute în România. Printre suspecţi: clujeanul Ioan Rus şi Mircea Geoană
https://sites.google.com/site/gerulianland/-grupul-norvegian-kongsberg-acuzat-de-coruptie-pentru-contracte-obtinute-in-romania-printre-suspecti-clujeanul-ioan-rus-si-mircea-geoana
RrO RUPT(ă) în cur
RrO RUPT(ă) în cur

Mesaje : 484
Data de inscriere : 28/12/2008

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty VA AVEA MERKEL PREŞEDINŢI ÎN UCRAINA ŞI ROMÂNIA?

Mesaj Scris de Admin Dum Mar 02, 2014 3:08 pm


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU

Admin
Admin

Mesaje : 9987
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty Ponta, dispus să acorde "autonomie administrativă" în județele controlate politic de UDMR

Mesaj Scris de FANTASIO Dum Mar 02, 2014 6:23 pm

Ponta, dispus să acorde "autonomie administrativă" în județele controlate politic de UDMR

https://sites.google.com/site/croniciledingerulia/ponta-dispus-sa-acorde-autonomie-administrativa-in-judetele-controlate-politic-de-udmr
FANTASIO
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty de citit

Mesaj Scris de klein raluca Lun Mar 03, 2014 11:57 am

klein raluca
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty Cum ar putea fi blocat Guvernul Ponta III

Mesaj Scris de RAPTOR Lun Mar 03, 2014 2:17 pm

RAPTOR
RAPTOR

Mesaje : 106
Data de inscriere : 18/12/2010

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty Ponta, veste proastă de la A3: BEC respinge USD

Mesaj Scris de RrO RUPT(ă) în cur Lun Mar 03, 2014 4:31 pm

RrO RUPT(ă) în cur
RrO RUPT(ă) în cur

Mesaje : 484
Data de inscriere : 28/12/2008

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty Mafioţii şi fraierii

Mesaj Scris de Narcisa-Edelweiss Mier Mar 05, 2014 1:01 pm

Mafioţii şi fraierii
https://sites.google.com/site/absurdistansubfalduritricolore/mafiotii-si-fraierii
 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  1-33
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "
„ Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU ”

Mihai Beltechi
Narcisa-Edelweiss
Narcisa-Edelweiss

Mesaje : 1121
Data de inscriere : 21/12/2008
Varsta : 33

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty Române, nu mai fi prost

Mesaj Scris de DORIANA-YOKO Joi Mar 06, 2014 6:32 pm

Cetăţean român, dacă îţi spun acum că eşti prost, cu siguranţă te vei simţi rănit adânc în amorul propriu! Dar ia spune tu, cetăţean român, cu ce te-ai ocupat în ultimele zile? Te-ai bucurat sau ai fost dezamăgit de faptul că liberalul Crin Antonescu a rupt USL. L-ai înjurat pe Victor Ponta şi ai spumegat de furie pentru că a readus UDMR la guvernare şi mai nou, a „coabitat” iar cu Băsescu pentru trecerea noului guvern. Te-ai bucurat sau te-ai întristat pentru că 8 mari patroni din fotbal au fost băgaţi la puşcărie…

Eu ţi-am spus, de multe ori, că toate aceste lucruri sunt irelevante, lipsite de importanţă, că sunt doar telenovele regizate de profesionişti ai manipulării şi interpretate de actori amatori, numiţi public „politicieni”. Adică, mai exact, sunt diversiuni. Dacă nu ai reţinut ce este o diversiune îţi mai dau încă o dată definiţia: DIVERSIÚNE, diversiuni, s. f. 1. Încercare de a schimba cursul unei acțiuni, de a abate (prin crearea unor false probleme) intențiile, gândurile, acțiunile sau planurile cuiva. ♦ Spec. Acțiune de luptă astfel dusă încât să-l inducă în eroare pe inamic asupra intențiilor reale de luptă. 2. Acțiune politică întreprinsă cu scopul de a distrage atenția de la problemele reale ale vieții publice. [Pr.: -si-u-] – Din fr. diversion, lat. diversio, -onis.

În timp ce tu urmăreai telenovele politico-mediatice, cel mai important şi grav lucru, pentru care ar fi meritat să ieşi în stradă şi să faci cel puţin ce au făcut ăia în Ucraina, s-a petrecut ieri. Tu n-ai de unde să ştii, pentru că erai preocupat să-l înjuri pe Ponta, să îl admiri pe Antonescu, să dezbaţi „meciul” dintre Mihai Gâdea şi Crin Antonescu la Antena 3 sau „să te râzi” de Meme Stoica, fraţii Becali şi Cristi Borcea, care defilau spre poarta puşcăriei pe acordurile melodiei din filmul „Naşul”.

Cel mai important şi grav lucru pentru soarta ta, care s-a întâmplat ieri, a fost semnarea de către Băsescu a memorandului cu FMI. Ce conţine acest memorandum nu prea ai de unde să ştii, pentru că nimeni din rândul „jurnaliştilor” nu te-a informat şi oricum, ceea ce se negociază cu FMI de către statul român este întotdeauna secret şi tu, cetăţene român, afli că ai fost ţepuit abia când este prea târziu!

Mai târziu vei realiza că au crescut din nou taxele, că s-au mai vândut nişte companii naţionale pe nimic, că banii pe care îi dai tu pentru energie electrică şi gaze, în loc să mai ajungă la stat, pentru pensii, salarii, educaţie şi sănătate ajung prin cine ştie ce conturi străine ale „investitorilor strategici”. Vei vedea că satele româneşti se umplu de sonde, iar oamenii de ştiinţă nu le vor putea explica localnicilor de ce se cutremură pământul şi apa nu mai e bună de băut! Şi toate astea se vor întâmpla pentru că statul român, condus de Băsescu şi Ponta, s-a angajat în faţa FMI să facă toate aceste lucruri.

Când te vei trezi, vei fi cuprins brusc de revoltă şi isterie şi îi vei acuza pe ceilalţi români că sunt laşi şi puturoşi, că în loc să iasă în stradă şi să lupte pentru schimbare, preferă să spargă seminţe în faţa televizorului şi să bea bere. Dar atunci va fi deja prea târziu! Aşa că, române, nu mai fi prost! Trezeşte-te acum şi dă-ţi seama ce este cu adevărat important pentru tine! Ei se fac că se ceartă, ca să-ţi ofere zilnic circ şi divertisment, dar de fapt sunt o singură echipă care lucrează împotriva ta!

Dan TĂNĂSESCU (http://dantanasescu.ro/2014/03/06/romane-nu-mai-fi-prost.html)
DORIANA-YOKO
DORIANA-YOKO

Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty PE SITE

Mesaj Scris de DORIANA-YOKO Joi Mar 06, 2014 6:33 pm

DORIANA-YOKO
DORIANA-YOKO

Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty Programul de guvernare, după Ponta al III-lea: "Jos Băsescu!"

Mesaj Scris de RrO RUPT(ă) în cur Vin Mar 07, 2014 11:56 am

Am avut nefericita curiozitate să văd cu ce se ocupă guvernul Ponta III, reunit în prima sa şedinţă. A aprobat un acord cu Albania, unul cu Serbia şi şi-a dat avizul pe stema localităţii Darabani din Botoşani. Şi, bineînţeles, Ponta al III-lea a ţinut un discurs televizat.

Scurt discursul, ceea ce era promiţător. M-am gândit că poate Băsescu n-o fi greşit chiar atât de mult atunci când a spus că se bazează pe "cuvântul de onoare" al premierului, iar acesta va veni grabnic în faţa Parlamentului pentru a-şi asuma răspunderea pe un nou program.
Da, ştiu, v-aţi prins deja unde vreau să ajung. Ponta al III-lea e neschimbat. Zice el, în prima şedinţă a noului cabinet: "Am văzut un val de optimism, că e pace între guvern şi preşedinte. Eu nu îmi fac asemenea iluzii şi n-aş vrea să iluzionez pe nimeni. Nu e deloc pace şi nici nu cred că va fi pace până în decembrie". Perfect! Acum ne-am liniştit. Erau câţiva băsişti, pe facebook, prin studiouri de televiziune, speriaţi că între Palatul Victoria şi Cotroceni funcţionează din nou vreun pact de coabitare, iar primul-ministru chiar se apucă să guverneze. Nici o şansă. Omul vrea scandal.Dincolo de glumă, este evident că Victor Ponta a vorbit – până şi într-un astfel de moment – pentru urechile celor de la Antena 3. I-a asigurat că nu a încheiat, din nou, vreun acord secret şi că l-ar abandona pe Dan Voiculescu în mâinile justiţiei băsesciene. Şi nu este aceasta singura problemă: am înţeles că noul Executiv nu are nici o idee ce va face pe viitor. Acolo este o adunătură eterogenă de personaje care nu vor decât să treacă în CV funcţia de ministru cu bătrâni crocodili puşi pe căpătuială. Nu au ce să discute între ele, aceste personaje, cu atât mai puţin să alcătuiască vreo strategie coerentă. Dacă îi întrebaţi ce altceva în afară de “Jos Băsescu" mai au în program, o să aibă sentimentul că au rămas în pielea goală.

Citiţi mai mult: Programul de guvernare, după Ponta al III-lea: "Jos Băsescu!" - Opinii EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/1085722.html#ixzz2vMbfSJzz
EVZ.ro


RrO RUPT(ă) în cur
RrO RUPT(ă) în cur

Mesaje : 484
Data de inscriere : 28/12/2008

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty Cum poate rămâne Ponta fără număr şi fără guvern

Mesaj Scris de RrO RUPT(ă) în cur Vin Mar 07, 2014 11:58 am

Abia anunţase Băsescu acordul cu Ponta pe baza (horribile dictu!) "cuvântului de onoare" al acestuia, că televiziunile titrau după interes: "De ce a cedat Băsescu", respectiv "De ce a cedat Ponta". Deşi jovialitatea primului şi ţâfna posomorâtă a celuilalt erau un răspuns prea suficient.

Însăilarea noului guvern devine o afacere tot mai încâlcită. Opinia publică nu înţelege mare lucru. Or, lumea asta buimăcită e chemată să voteze de două ori în acest an. Nu o să intru în meandrele constituţionale, pe care nici răposatul Iorgovan (fie-i legea fundamentală uşoară!) nu le-ar putea desluşi, ci o să mă holbez şi eu, ca omul simplu, la uriaşul scandal în care s-a afundat Guvernul Ponta III. Să vedem, dar, cu ochii alegătorului de pe stradă, ce a putut el pricepe din acest tărăboi şi cine câştigă sau pierde la bursa simpatiei publice. Prima observaţie e că, pentru o învestire de guvern, durează prea mult. Ruperea USL era normal să se întindă ca o pomană ţigănească: nici unul dintre soţi nu voia să-şi asume divorţul, pentru a arunca toată ocara în cârca celuilalt. Acum, însă, Ponta şi PSD erau interesaţi, dimpotrivă, să formeze cât mai repede guvernul. Pentru a demonstra că ruperea de PNL nu i-a afectat. Şi, mai ales, pentru ca reflectoarele să nu zăbovească prea mult pe punctul nevralgic al Guvernului Ponta III: alianţa cu UDMR.
Doar că, vrând să ascundă gunoiul sub preş, prezentând la învestire vechiul program de guvernare (nici măcar numele participanţilor la guvernare nu le-a schimbat, pentru a nu pomeni de UDMR!), Ponta a reuşit să împrăştie mizeria prin toată casa. Omului simplu i s-au întipărit clar în cap: "doctori cu translatori la UMF Târgu Mureş", "steaguri secuieşti pe primării" "regionalizare şi autonomie" etc. Vorbe care vor atârna ca pietrele de moară de gâtul PSD.
Nici Traian Băsescu nu iese neşifonat din acest clinci: pretenţiile sale constituţionale pot trece uşor drept hachiţe politicianiste pentru a-i pune noi beţe în roate lui Ponta. În timp ce vâlvătaia din Ucraina ameninţă să se întindă. Aşa au primit apă la moară informaţiile "pe surse" că a fost nevoie de o intervenţie a cancelariilor occidentale pentru a aduce pacea între palate (de unde, până acum, doar Ponta era clientul urechelilor). Aşa a primit Antonescu un nou brânci de imagine, acuzând înţelegerea Băsescu – Ponta, după ce înregistrase deja alte două spectaculoase vârfuri mediatice: demisia în direct din fruntea Senatului, în faţa unui premier siderat, şi tăvălirea ruşinoasă a lui Gâdea în propriul fief. Hotărât lucru, complicele de până ieri al guvernării USL ştie să-şi vândă bine limbuţia şi tupeul!
Un singur eveniment poate răsturna această percepţie a omului simplu: verdictul Curţii Constituţionale. Orice surpriză e posibilă din ograda lui Zegrean şi Greblă. Aţi observat că Ponta se fereşte ca dracu’ de tămâie să spună că îşi va suma răspunderea pe un "program de guvernare"? Ce perdaf şi-a luat de la premierul cu ţandăra sărită o ziaristă, săraca, pentru că a cutezat să-i pună în gură scârbavnica sintagmă, în loc de "program politic"! Ştie Ponta de ce fuge: un "program politic" nu trebuie să fie exhaustiv, el se poate limita la câteva obiective considerate esenţiale. În schimb, dacă şi-ar asuma răspunderea pe un "program de guvernare", în acesta ar trebui trecute şi toate pretenţiile maghiarilor. Vă daţi seama ce bombă şi-ar pune Ponta singur sub fund? De la "nu schimbăm programul de guvernare" (născut din moţiunea de cenzură sfântă împotriva MRU şi UDMR), la un nou program, în care maghiarilor li se fac toate poftele. Punerea unul lângă altul a celor două documente, în campania electorală, ar fi devastatoare.
Or, Curtea Constituţională ar putea, bunăoară, să constate că Guvernul Ponta III nu a prezentat nici un program de guvernare. De vreme ce învestitura a fost făcută pe un program "fals" (în el apărea defunctul USL şi nu se pomenea de UDMR), iar răspunderea a fost asumată pe un "program politic". Pe care Ponta însuşi insistă să nu-l confundăm cu "programul de guvernare". Astfel, Curtea s-ar putea să constate că Guvernul Ponta III nu mai există, în timp ce Ponta II şi-a dat obştescul sfârşit. Ceea ce l-ar lăsa pe Ponta simplu fără număr şi fără guvern.
De ce zâmbea mefistofelic Băsescu la jurământul Guvernului?


Citiţi mai mult: EDITORIALUL EVZ. Cum poate rămâne Ponta fără număr şi fără guvern - Opinii EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-cum-poate-ramane-ponta-fara-numar-si-fara-guvern-1085785.html#ixzz2vMcKoWYw
EVZ.ro

RrO RUPT(ă) în cur
RrO RUPT(ă) în cur

Mesaje : 484
Data de inscriere : 28/12/2008

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty Programul Guvernului Ponta 3 a fost facut public

Mesaj Scris de klein raluca Vin Mar 07, 2014 12:10 pm

https://sites.google.com/site/mailuriuseriparole/programul-guvernului-ponta-3-a-fost-facut-public
 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  1-33

"Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

„ Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU

Mihai Beltechi
klein raluca
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty După acordul bazat pe “încrederea reciprocă” Ponta, din nou "pisic" cu Băsescu

Mesaj Scris de klein raluca Vin Mar 07, 2014 1:27 pm

Ultimul acord al lui Ponta cu preşedintele Băsescu a surprins şi a provocat critici, mai cu seamă că premierul a trecut sub tăcere termenii acestei negocieri.

Explicaţiile date de primului-ministru, preţ de două minute, s-au limitat, de fapt, la a confirma, practic, ceea ce afirmase anterior Băsescu.

Şi preşedintele, prin atitudinea sa, a sporit suspiciunile, dacă ţinem cont chiar numai de tonul îngăduitor al acestuia la învestirea noului guvern.

Însă nu poate fi trecută cu vederea declaraţia acestuia privind “încrederea reciprocă”, pe care nu se baza deloc înaintea acestui acord, pentru ca ulterior să declare că se aşteaptă ca Ponta să-şi respecte angajamentul, respectiv asumarea răspunderii în faţa parlamentului pe noul program de guvernare.

În scrisoarea trimisă marţi lui Ponta, Băsescu afirma că este necesar ca, anterior aprobării de către Parlament a propunerilor de modificare în Guvern, să solicite aprobarea Legislativului pentru un nou program de guvernare, în raport cu noua componenţă.

Băsescu insista chiar afirmând că este nevoie de un nou program de guvernare deoarece USL nu mai există.

El a explicat că există în momentul de față noi obiective asumate prin protocoale (cu UDMR - nr.), care trebuie incluse și ele în programul de guvernare.

Băsescu a vorbit şi despre riscurile pe care le presupune "forțarea" unui vot în Parlament, fără modificarea programului de guvernare.

Într-o emisiune Tv, jurnalistul Răzvan Savaliuc a dezvăluit, joi, că luju.ro a intrat în posesia unui document intern al PSD, în care se vorbește despre 49 de lideri din acest partid care s-ar afla pe listele DNA şi ANI.

În documentul neoficial invocat de jurnalist ar fi vorba de 49 de “grei”, pentru care DNA şi ANI au pregătit dosare ce ar putea lăsa PSD fără conducere de vârf.

Potrivit documentului, PSD-ul este convins că e vorba de o adevărată vânătoare de politicieni prin intermediul parchetelor controlate de preşedintele Băsescu.

PSD acuză, de asemenea că de dosarele deschise liderilor PDL care au guvernat tara în ultimii opt ani, sub regimul Basescu, nu se ocupă nimeni.

Ar fi nu mai puţin de 300 de plangeri penale formulate din 2012 de Guvernul Ponta, arată PSD.

Vulnerabilitatea PSD-ului ar fi explicaţia comportamentului atât de circumspect manifestat de premier.

“Este clar că vom asista în lunile următoare, cred că până-n alegerile europarlamentare, dar dacă nu se va reuși până atunci o victorie pentru tabăra lui Traian Băsescu, se vor forța până-n alegerile prezidențiale din toamnă pentru a se compromite tot ce a mai rămas din USL, adică PSD. 49 de lideri din PSD îi vom vedea încolonați. Surprinde că sunt aleși după un anume tipar: sunt cei care pot mobiliza lumea la vot și care pot asigura și finanțările la campaniile electorale. (…) Sunt convins că se urmărește discreditarea PSD până la ridicarea lui Victor Ponta. De aceea premierul se poartă cu mănuși cu Traian Băsescu”, a spus jurnalistul.

Pe această listă figurează vicepremieri, miniştri, parlamentari, şefi de Consilii judeţene şi primari de mari oraşe, majoritatea dintre ei fiind cunoscuţi cu un potenţial deosebit în a mobiliza lumea la vot.

Inclusiv premierul Ponta poate avea probleme, în prezent la Înalta Curte judecându-se plângerea formulată de oameni din tabăra lui Băsescu faţă de soluţia de NUP dată în dosarul privind plagiatul.
http://www.cotidianul.ro/ponta-din-nou-pisic-cu-basescu-233487/
klein raluca
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty Ponta i-a convins pe UDMR-işti să lupte împotriva UDMR

Mesaj Scris de klein raluca Vin Mar 07, 2014 2:49 pm

klein raluca
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

 Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român  Empty Re: Trădare națională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituției bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul și autoritatea publică a Statului Român

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum