POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Klaus Johannis *homo universalis ?

3 participanți

In jos

Klaus Johannis *homo universalis ? Empty Klaus Johannis *homo universalis ?

Mesaj Scris de Admin Dum Feb 09, 2014 2:25 am

Săptămână nebună în PNL încheiată cu o prestidigitaţie politică. Crin Antonescu a ieşit cu soluţia Klaus Johannis la Ministerul de Interne. Mişcarea, spectaculoasă altfel, lasă impresia că are valoarea unui soi de leac universal pentru bolile româneşti. Johannis- soluţie universală la toate relele României pare să fi devenit subiect preferat pentru reporteriţe şi moderatori, captivaţi de profeţii care mai de care. Că primarul atât de respectat în Ardeal va ajunge şi viceprim-ministru şi că va controla Internele şi va rămâne şi primar al Sibiului. Entuziasmul stârnit de numele lui Klaus Johannis şi politeţea pe care o impune primarul german al burgului ardelean ecranează însă starea guvernării şi situaţia tensionată din PNL.

Propunerea lui Klaus Johannis la Interne nu şterge automat toate urmele scurtului mandat al lui Radu Stroe. Şi nici nu anulează responsabilitatea liberalilor de a fi numit la acest minister un politician cu limbaj şi apucături de căprar. De altfel, din chiar momentul revenirii în tandemul puterii, adică de la instalarea primului guvern Ponta, PNL-ul a improvizat nepermis. S-a jucat cu numirile. L-a făcut pe Eduard Hellvig ministru la Turism şi Dezvoltare, pe Silaghi, pe Relu Fenechiu şi pe Ramona Mănescu, miniştri la Transporturi, pe Haşotti, Daniel Barbu şi Gigel Ştirbu, miniştri la Cultură, pe Chiţoiu, pe Vosganian şi pe Gerea (un pârlit de dealer de autoturisme din Piteşti), la Economie. Ce ne arată această trambalare de oameni pe posturi? Superficialitate, lipsă de profesionişti şi un comportament discreţionar la conducerea partidului. Adică la Crin Antonescu! Pe cine a vrut şi cui i s-a părut că trebuie să-i acorde atenţie i-a dat un fotoliu ministerial. Fără a cântări cu grijă ce fel de program ar putea urma, fără să evalueze priceperea acestuia şi fără să realizeze uneori grosolana ofensă la adresa celor care l-au votat. Ce ne spune această vânturare de oameni pe posturi? Că preşedintele Partidului Naţional Liberal învârte liberalii şi foloseşte posturile după cum crede de cuviinţă sau după cum se înţelege cu nevasta. A mai fost aceasta o formulă de lucru în diverse cariere politice, dar în mai toate s-a dovedit a fi una contraproductivă. De ce spun toate acestea? Pentru că, după prestaţia penibilă la Interne, Radu Stroe a fost retras ca un om cu performanţe. Cu aceleaşi ”performanţe” şi ”competenţe” a fost instalat mai ieri-alaltăieri inodorul Gerea la Economie şi este menţinută şi Ramona Mănescu la Transporturi. După aceleaşi criterii a fost propuslat Rareş Mănescu la Primăria Sectorului 6 sau Daniel Chiţoiu la Economie şi la Finanţe. Performanţele invizibile (dar însoţite adeseori de obrăznicii!) ale ministrului Eugen Nicolăescu l-au recomandat pentru un transfer la Finanţe, unde să pregătească un nou vaccin pentru evaziunea fiscală şi pentru colectarea taxelor. De bună seamă că în baza aceloraşi excepţionale rezultate Adina Vălean va rămâne candidată a PNL în poziţie fruntaşă pentru europarlamentarele din luna mai.

Schimbările de miniştri făcute de Crin Antonescu în cursul săptămânii trecute sunt ca o banală rotire de cadre a unui ins autoritar într-un partid care nu are decât yesmeni. Şi care nu are nici proiect major de guvernare pe felia pe care o ocupă. E de crezut că această rotire de cadre mai trimite la cine ştie ce planuri de recuperare a încrederii în PNL, destul de încercată în ultima vreme. Şi cine ştie ce alte măsuri organizatorice de relansare a campaniei pentru prezidenţialele din toamnă. Pe toate acestea însă nu le poate acoperi soluţia miraculoasă numită Klaus Johannis!

Asta în cazul în care trece de toate obstacolele, inclusiv de Cotroceni, şi nu se împotmoleşte în şerpăria de la Ministerul Internelor!

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Klaus Johannis *homo universalis ? Empty Iohannis în Guvern. Îl va trăda (și) neamțul pe Antonescu?

Mesaj Scris de Admin Dum Feb 09, 2014 8:36 am


Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Klaus Johannis *homo universalis ? Empty Klaus Werner Iohannis și riposta nucleară

Mesaj Scris de CHINEZ cumpar PECHINEZ Dum Feb 09, 2014 9:51 am


Una dintre acuzele care i se aduc lui Crin Antonescu este ca se agață de speranța de a deveni președinte. Dar, dacă ar fi să renunțe, pe cine să lase în loc? O opțiune ar fi Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier, „european cu papion” ar fi o alegere funcțională ca și candidat al USL dar este discutabilă performanța sa potențială în fața lui Victor Ponta. În plus, domnul Tăriceanu nu este neapărat în grațiile liderului de partid. Rămâne domnul Iohannis. Acesta, însă, are o oarecare problemă. După cum spuneam la un moment dat, cam două treimi dintre toți cei care au fost candidați viabili la președinție au fost oameni de stat, iar restul au venit susținuți de alianțe puternice. Dacă USL se rupe, atunci dl Iohannis, mai mult decât dl Antonescu, poate să întindă o mână către dezamăgiții PSD și o mână către PDL și electoratul său. Dar o asemenea alianță stabilită în pripă ar fi fragilă și foarte probabil insuficientă. Dl Iohannis are nevoie să apară în fața electoratului și ca un om de stat. În articolul meu despre prezidențiabili spuneam:
Domnul Iohannis nu este însă, obiectiv vorbind, „om de stat”. Staff-ul său ar avea mult de muncă pentru a acoperi acest scop, însă măcar se vor putea folosi de conexiunile germane (reale sau imaginate) de statura impozantă şi de tonul extrem de demn al candidatului.
Lucrurile se schimbă în momentul în care dl Iohannis devine vice-premier (funcție de înaltă demnitate, chiar dacă uneori slab definită). Să zicem, totuși, că dl Iohannis nu poate deveni vice-premier; poate fi suficient să obțină coordonarea noilor servicii unificate de urgență. În toate articolele din această serie „omul de stat” a fost definit drept cineva care vorbește în numele statului sau națiunii ca un întreg. Cel mai bine faci asta ca președinte, premier, ministru de externe, sau guvernator al BNR. Dar se poate încerca și de braț cu Raed Arafat.
Există și un al doilea beneficiu. Dl Iohannis este atipic pentru un politician de calibrul său. Vădit inconfortabil în relația cu presa, primarul Sibiului vorbește scurt și face eforturi să își umanizeze aparițiile afișând unele dintre cele mai aleatoare zâmbete din politica românească. Până la un punct acest comportament este văzut ca o excentricitate a „germanului” adică „străinului”; dincolo de acest punct, comportamentul său poate apărea ca nesinceritate sau sfidare. Dar nu știm clar unde este punctul de rupere și dacă PNL poate duce o campanie până la capăt fără să îl atingă. Lumea aprigă a Bucureștiului a expus deja cu duritate limitările politice a unor Boc, Rus sau Marga. Să arunci în lupta pentru prezidențiale un ardelean netestat poate fi o eroare strategică. Postul în guvern îi oferă domnului Iohannis tocmai șansa să se testeze. Până acum a crescut în tăcere, este timpul să arate cum se comportă sub luminile rampei.
Două observații de final. În primul rând, eu nu spun că dl Antonescu ar dori să se retragă. Dar este important, indiferent care sunt dorințele sale, ca inamicii potențiali ai PNL să știe că nu este suficient să distrugi liderul pentru a distruge partidul. Dacă am considera că între PSD și PNL se va instaura (sau este instaurată) deja o „pace nucleară”, atunci dl Iohannis este second strike capability.
A doua observație. Ar fi interesant (deși nu probabil) scenariul în care Nicolaescu se retrage înapoi la Sănătate iar la Finanțe, ca vicepremier, ar fi pus Călin Popescu Tăriceanu. Astfel am avea cuplul Ponta-Dragnea flancat de cuplul Iohannis-Tăriceanu. Evident, asta ar presupune înainte o pace internă în PNL care, din câte știm, nu există.
http://civitaspolitics.org/2014/02/09/klaus-werner-iohannis-si-riposta-nucleara/
CHINEZ cumpar PECHINEZ
CHINEZ cumpar PECHINEZ

Mesaje : 257
Data de inscriere : 21/09/2012

Sus In jos

Klaus Johannis *homo universalis ? Empty Iohannis a devenit mărul discordiei între PSD și PNL

Mesaj Scris de PITIC_GHEBOS_din_GRADINA Dum Feb 09, 2014 4:30 pm

Vicepreședintele PSD Dan Șova a precizat, vineri, că, în opinia sa, Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier în contextul actual, el arătând că Executivul ar avea datoria de a merge în Parlament și de a cere un nou vot de încredere, ceea ce ar putea însă genera o nouă perioadă de instabilitate.
Șova a precizat, pe contul său de Facebook, că prin Hotărârea nr. 45/2012, Parlamentul României a acordat votul de încredere asupra Programului de guvernare și a întregii liste a Guvernului, iar pe 21 decembrie 2012 Parlamentul a votat atât componența, cât și structura Guvernului.
El a explicat că, potrivit Hotărârii nr. 45/2012, Guvernul României are, în acest moment, un viceprim-ministru care are în coordonare chestiunile economice și fiscale (care deține și funcția de Ministru al finanțelor publice), unul care se ocupă de securitate națională și ordine publică (fără portofoliu în Guvern) și un altul responsabil cu administrația publică (care deține și funcția de ministru al dezvoltării regionale).
"Domnul Iohannis, nominalizat de PNL drept viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, nu are cum, în mod concret, să fie viceprim-ministru pe probleme economice și fiscale, această poziție aparținând titularului de la Finanțe. Portofoliul dânsului i-ar permite să fie vicepremier în chestiuni de siguranță națională și ordine publică. Dar această poziție este deja ocupată de către domnul Gabriel Oprea și, în mod evident, nu poate fi pusă în discuție poziția domniei sale în Guvernul României", a subliniat Șova.

El a adăugat că este de discutat și problema oportunității și chiar a legalității ocupării concomitente a funcției de ministru și de primar de către Iohannis.
"Concluzia este una simplă: pentru a putea fi pusă în practică propunerea PNL, structura Guvernului României ar trebui să se schimbe. Executivul ar avea atunci datoria de a merge în Parlament și de a cere un nou vot de încredere, ceea ce ar putea însă genera o nouă perioadă de instabilitate", a precizat Șova.
El a mai arătat că cei propuși de PNL sunt oameni competenți și posibila cooptare a acestora în echipa guvernamentală poate fi benefică, dar a arătat că toate aceste propuneri trebuie discutate și în cadrul USL.
"Deși propunerile aparțin PNL, ultimul cuvânt îl va avea primul-ministru Victor Ponta", a subliniat Șova.
Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a precizat, la rândul său, vineri, că nu este clar dacă Klaus Iohannis poate fi și vicepremier și primar, el exprimându-și speranța ca dorința PNL de a-l propune vicepremier nu va creea “anumite” probleme procedurale, întrucât Guvernul nu are nevoie de instabilitate
“Domnul Iohannis este un om de valoare și poate fi un câștig pentru guvern. Nu este clar dacă poate fi și vicepremier. Sper ca dorința PNL de a-l numi pe domnul Iohannis și vicepremier să nu creeze anumite probleme procedurale. Guvernul și instituțiile guvernamentale nu au nevoie de instabilitate”, a precizat Ivan, într-un comunicat remis MEDIAFAX.
“Sunt sigur că vor fi găsite cele mai bune soluții în USL pentru ca acest lucru să nu se întâmple, după ce liderii vor discuta acest subiect”, a adăugat Ivan.
Președintele TSD Mihai Sturzu a precizat, la rândul său, vineri, că venirea lui Klaus Iohannis în Guvern e un câștig, dar că vor trebui lămurite aspecte tehnice și juridice legate de modificarea structurii Guvernului sau de suspendarea acestuia din funcția de primar.
“Venirea lui Klaus Iohannis în echipa guvernamentală este un câștig pentru Executivul condus de premierul Victor Ponta, dar vor trebui lămurite câteva aspecte tehnice legate de structura Guvernului. De exemplu - dacă e nevoie de preluarea funcției de vicepremier printr-un vot în Parlament, care va crea instabilitate în plus. De asemenea, trebuie verificat juridic și cât de posibilă este și acea suspendare din funcția de primar, să nu ne trezim cu alte probleme juridice”, a precizat Sturzu într-un comunicat remis MEDIAFAX.
“Să fim atenți să nu îi dăm muniție suplimentară lui Traian Băsescu, care va specula orice amănunt doar pentru a ne boicota”, a adăugat Sturzu.
Președintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, vineri, într-o conferință de presă, ipoteza ieșirii de la guvernare a liberalilor, afirmând că "nu se va ieși de la guvernare, abia se intră mai serios", însă a admis că este posibil un nou vot în Parlament pentru validarea Guvernului.
Antonescu a fost întrebat dacă nominalizările făcute de PNL, care presupun decuplarea funcției de vicepremier de cea de ministru de Finanțe pentru a fi asociată celei de ministru de Interne, nu va necesita un nou vot de încredere în Parlament.
"Credeți că e o problemă pentru o majoritate de 70 și nu știu cât la sută? E posibil", a precizat președintele PNL.
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcțiile de vicepremier și ministru de Interne.
Până acum, vicepremierul din partea PNL deținea și portofoliul Finanțelor.
Potrivit alineatui 2 al articolului 85 din Constituție, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanță a postului, președintele țării revocă și numește, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
În același articol se arată că, dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziția politică a Guvernului, președintele va putea exercita atribuția prevăzută la alineatul 2 numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.
Iohannis: Când o să-mi zică Ponta că nu pot fi vicepremier, o să îi răspund


Klaus Iohannis a declarat, vineri, întrebat despre criticile unor lideri PSD potrivit cărora el nu trebuie să fie și vicepremier, că acestea sunt "niște păreri exprimate probabil așa, la proaspăt", arătând că atunci când Victor Ponta îi va spune personal acest lucru, o să-i dea un răspuns.

"Noi statutar am luat niște hotărâri le-am transmis, cu siguranță vor fi până duminică, până luni, foarte multe luări de poziții și e foarte bine că lumea e preocupată de această chestiune, dar acum nu cred că este cazul să răspund la niște păreri care sunt și ele exprimate probabil așa, la proaspăt", a precizat Iohannis, întrebat în legătură cu afirmațiile critice ale liderilor PSD referitoare la numirea lui Iohannis în funcția de vicepremier.
Iohannis a adăugat că atunci când Victor Ponta îi va spune personal "acest lucru", o să-i dea un răspuns premierului.
"Atunci când Victor Ponta îmi va spune personal acest lucru, o să-i dau un răspuns și acela îl veți afla și dumneavoastră", a afirmat Iohannis.
El a mai spus că nu a discutat absolut deloc cu colegii din PNL chestiuni tehnice și juridice referitoare la situația de a rămâne și primar și ministru, dar consideră că faptul că este primar la Sibiu este un punct forte, nu un punct slab.
"Nu am discutat cu colegii mei absolut deloc chestiuni tehnice juridice și nici nu le vom discuta astăzi (...) Eu cred că faptul că sunt primar la Sibiu e un punct forte nu un punct slab", a mai spus Iohannis întrebat în legătură cu soluția pentru prelungirea termenului de 30 de zile, care potrivit legii ar trebui să opteze pentru funcția de primar sau ministru.
http://www.curentul.ro/2014/index.php/2014020896495/Politic/Iohannis-a-devenit-marul-discordiei-intre-PSD-si-PNL.html
PITIC_GHEBOS_din_GRADINA
PITIC_GHEBOS_din_GRADINA

Mesaje : 162
Data de inscriere : 03/08/2011

Sus In jos

Klaus Johannis *homo universalis ? Empty Re: Klaus Johannis *homo universalis ?

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum