Căutare
Ultimele subiecte
Cum s-a terminat visul american al lui Ponta. Biden l-a reconfirmat tot pe Basescu
2 participanți
Pagina 1 din 1
Cum s-a terminat visul american al lui Ponta. Biden l-a reconfirmat tot pe Basescu
Umflat in pene dupa intilnirea cu vicepresedintele american, premierul Victor Ponta, fericit nevoie mare, a facut un frenetic tur al televiziunilor ca sa vinda pe piata interna vizita in Statele Unite. A spus vrute si nevrute, mai ales nevrute, uitind ca toate declaratiile i se monitorizeaza si sunt apoi raportate. Daca citea mai cu atentie WikiLeaks-urile poate ca ar fi inteles ca nu poti sa scoti pe gura tot ce-ti trece prin cap, chiar daca ai senzatia ca al tau a devenit cel mai important cap al planetei, fara ca vorbele tale sa ajunga pe masa vreunui „licurici”. Relaxat si arogant, Ponta a invelit in staniol de fabricatie uselista discutiile de la Casa Alba, una spunind la TVR, alta la B1Tv si, evident, cu totul si cu totul altceva la el acasa, la Antena 3. Dar toate zisele au fost unite de un fir rosu: nimeni nu-l mai baga in seama pe Basescu, nimeni nici macar nu mai intreaba de el. "Pe aici nu mai vorbeste nimeni de Traian Basescu", a anuntat mandru premierul. Altfel spus, individul e out. Eu, Ponta, am ramas singurul interlocutor, singurul de incredere, doar in gura mea se uita mai-marii Americii, iar prezentul si viitorul relatiilor de mine depind.
Trec doua zile in care premierul evolueaza la libere, da cu bita in stinga si-in dreapta si...pam, pam. „Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), domnul Joseph Biden, au avut în cursul serii de joi, 24 octombrie a.c., o convorbire telefonică. Aceasta s-a desfăşurat la cererea vicepreşedintelui SUA, domnul Joseph Biden”. Nasol. Ce s-o fi intimplat? Si-au adus aminte cei de la protocolul american ca prin Romania mai exista si un presedinte si i-au spus lui Biden: suna-l, ca nu-i frumos, n-am vorbit nimic de el, nici nu i-am pomenit numele, sa nu se supere omul, suna-l. Pun pariu ca asa va prezenta Ponta discutia Biden-Basescu ( daca nu apuca intre timp sa-l traga de mineca vreun consilier mai istet): o chestie de curtoazie, de protocol, sa nu se simta presedintele cazut in dizgratie dupa mareata vizita a celui mai maret dintre premieri.
Sau o fi fost exact pe dos? O fi altceva la mijloc? Ceva de-a dreptul neplacut pentru premier. Vizita, dar mai ales dira televizata lasata de Ponta, au produs probabil o impresie nu prea buna din moment ce vicepresedintele a simtit nevoia sa-l sune pe cel „al carui nume nu poate fi rostit” ca sa puna lucrurile la punct. „Domnul vicepreşedinte Joseph Biden şi-a exprimat recunoştinţa faţă de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, pentru modul în care ţara noastră se implică în proiectele politice şi militare care privesc securitatea internaţională, precum şi pentru participarea trupelor româneşti în misiunile militare din Afganistan”. (Vezi comunciatul).
Ce sa insemne asta? Nimic altceva decit o palma rasunatoare pe obrazul gros al lui Ponta. Penalizarea gafelor. Dezmintirea mitocaniilor si arogantelor lansate in spatiul public de premier dupa incheierea vizitei, prin multumiri adresate direct lui Traian Basescu. Recunoasterea rolului pe care presedintele l-a jucat si continua sa-l joace in „proiectele politice şi militare”. Bietul Ponta pur si simplu nu intelege ce se intimpla in lumea asta mare. I-o spune Biden: hotaririle de politica externa si masurile strategice nu sunt nici la el, nici la Corlatean sau alt ministeras din cabinet, sunt la Basescu. Presedintele e interfata in relatiile si deciziile majore, cele de securitate strategica, de decizie militara si garantia ca lucrurile nu o vor lua in alta directie. Telefonul dat de Biden lui Basescu este demonstratia clara a acestor lucruri, e semnalul de neincredere in premier. Ponta a gresit major daca si-a inchipuit altceva.
Probabil ca in timpul vizitei, Ponta a fost studiat, tatonat, analizat pe toate fetele ca posibil viitor interlocutor si partener al Statelor Unite. In fond, Basescu mai are doar un an si jumatate de presedintie, iar Ponta se contureaza tot mai mult ca un candidat cu sanse serioase. Antonescu nu este luat in calcul, din motive care merita analizate separat. Nu avem informatii si detalii dinspre partea americana despre modul in care au decurs discutiile, stim doar ce a spus ulterior Ponta. Si aici cred ca e gafa majora, urmarea ei fiind telefonul lui Biden. Ponta a picat testul.
Se observa ca, dincolo de multumiri, Biden si Basescu au atacat toate temele majore de pe agenda: parteneriatul strategic, scutul de la Deveselu, criza din Siria, summitul de la Vilnius si sansele de apropiere de Uniunea Europeana a Ucrainei, Georgiei si Republicii Moldova, investitiile americane in zona. Altfel spus, in linii generale cam tot acelasi teme abordate si cu premierul Ponta. Doar ca, americanii au vrut punctul de vedere al lui Basescu, nefiind probabil suficient cel al premierului, asta si in contextul ultimelor disensiuni dintre cei doi.
O singura exceptie notabila: Justitia. Observam ca discutia Biden-Basescu nu a atins chestiunea, ceea ce spune multe. Pur si simplu, Statele Unite stiu foarte bine rolul jucat de Basescu in consolidarea institutiilor-cheie in domeniu- DNA, ANI, Servicii. Din punctul lor de vedere presedintele a demonstrat deja ca nu va atenta la stabilitatea si independenta, atita cita e si obtinuta cu greu, a acestor institutii. Ca nu se va apuca sa intervina pentru schimbarea procurorilor care ancheteaza PDL-isti de frunte, din moment ce nu a facut-o pina acum. Desigur, Statele Unite nu sint naive, au fost mereu constiente de limitele acestei independente, motivul reticentei in a condamna pactul Ponta-Basescu in numirea procurorilor generali. Era, probabil, maximum ce se putea obtine la vremea respectiva.
Cu totul altfel stau insa lucrurile in ce-l priveste pe Ponta, iar ultima demonstratie de forta in schimbarea sefilor de sectie de la DNA care au instrumentat dosarul Drganea le-a aratat ca premierul este dispus sa-si continue asaltul asupra Justitiei inceput in vara lui 2012. Amintiti-va reactia de atunci a SUA si penalizarea rapida din toamna asta a inlaturarii procurorilor Lucian Papcici si Mariana Alexandru (Vezi AICI). Acesta este motivul pentru care, spre deosebire de Basescu, discutia cu Ponta s-a axat si pe chestiunile sensibile ale Justitiei, DNA si procurorilor. Comunicatul Casei Albe puncteaza clar importanta statului de drept: "Succesul Romaniei ca partener democratic, cu un stat de drept puternic, este vital pentru intretinerea unui mediu de afaceri sanatos".
Ce a facut Ponta dupa finalizarea vizitei? S-a incurcat in declaratii contradictorii, incercind sa minimalizeze importanta chestiunii si a celor discutate, sa distorsioneze mesajele si sa manipuleze. La TVR 1 si B1 Tv a spus ca i-a dat asigurari lui Joe Biden ca „justitia nu va mai fi folosita in batalii politice”, admitind ca s-a discutat despre procurori. La Antena 3 a declarat rituos ca „ Nu am discutat nimic despre procurori, nu mi-a reprosat ceva in legatura cu statul de drept”. (Vezi articolul lui Dan Tapalaga). Intr-o parte zicea ca toate astea sunt inventii ale presei „basiste”, chestii de „propaganda” care urmaresc sa-i strice impactul vizitei, in alta ca discutia despre justitie a fost doar in contextul modului in care sunt tratate companiile americane de instantele romanesti, deci, strict din punct de vedere economic. Daca in primul moment a iesit avintat la inaintare, sustinind ca nimeni nu i-a cerut socoteala pentru interventiile in justitie, in al doilea, dupa ce a aflat de declaratiile sefului misiunii diplomatice la Bucuresti, Duane Butcher, facute la TVR 1, a lasat-o mai moale. Ii devenise si lui evident ca e complicat sa-l contrazici pe Duane, care spunea ca in timpul vizitei vor fi atinse subiecte ca „statul de drept si intarirea institutiilor din tara”, punctind raspicat ca „Pentru ca parteneriatul strategic sa functioneze avem nevoie ca Romania sa fie o tara puternica, adica sa aiba institutii puternice si independente de aceea suntem atat de interesati sa vedem sistemul judiciari, procurorii ca sunt puternici si independenti." (Vezi analiza Sorinei Matei).
Este evident ca la Casa Alba lui Ponta i s-a atras atentia sa lase Justitia in pace si sa nu se mai atinga de procurorii DNA cu rezultate bune in anchetarea „rechinilor”. Modul in care a incercat sa acopere subiectul, derapajele si contradictiile din turneul televizat, avalansa de acuze lansate la adresa lui Basescu, prezentat iarasi ca principalul opresor al independentei Justitiei, limbajul maidanez sunt insa cele care au facut cea mai neplacuta impresie la nivelul oficialilor americani.
Rastalmacirea discutiilor cu Joe Biden, minciuna si grobianismul nu calea cea mai sigura de a deveni un partener de incredere. Duplicitatea nu este nici ea apreciata, iar Victor Ponta nu a facut decit sa confirme partenerilor americani ca aceasta este principala sa calitate. De aici si telefonul dat de Biden lui Basescu. Turneul american al lui Ponta s-a terminat de fapt cu reconfirmarea lui Basescu. Asta da fiasco.
http://www.revista22.ro/articol.php?id=32772
Trec doua zile in care premierul evolueaza la libere, da cu bita in stinga si-in dreapta si...pam, pam. „Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), domnul Joseph Biden, au avut în cursul serii de joi, 24 octombrie a.c., o convorbire telefonică. Aceasta s-a desfăşurat la cererea vicepreşedintelui SUA, domnul Joseph Biden”. Nasol. Ce s-o fi intimplat? Si-au adus aminte cei de la protocolul american ca prin Romania mai exista si un presedinte si i-au spus lui Biden: suna-l, ca nu-i frumos, n-am vorbit nimic de el, nici nu i-am pomenit numele, sa nu se supere omul, suna-l. Pun pariu ca asa va prezenta Ponta discutia Biden-Basescu ( daca nu apuca intre timp sa-l traga de mineca vreun consilier mai istet): o chestie de curtoazie, de protocol, sa nu se simta presedintele cazut in dizgratie dupa mareata vizita a celui mai maret dintre premieri.
Sau o fi fost exact pe dos? O fi altceva la mijloc? Ceva de-a dreptul neplacut pentru premier. Vizita, dar mai ales dira televizata lasata de Ponta, au produs probabil o impresie nu prea buna din moment ce vicepresedintele a simtit nevoia sa-l sune pe cel „al carui nume nu poate fi rostit” ca sa puna lucrurile la punct. „Domnul vicepreşedinte Joseph Biden şi-a exprimat recunoştinţa faţă de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, pentru modul în care ţara noastră se implică în proiectele politice şi militare care privesc securitatea internaţională, precum şi pentru participarea trupelor româneşti în misiunile militare din Afganistan”. (Vezi comunciatul).
Ce sa insemne asta? Nimic altceva decit o palma rasunatoare pe obrazul gros al lui Ponta. Penalizarea gafelor. Dezmintirea mitocaniilor si arogantelor lansate in spatiul public de premier dupa incheierea vizitei, prin multumiri adresate direct lui Traian Basescu. Recunoasterea rolului pe care presedintele l-a jucat si continua sa-l joace in „proiectele politice şi militare”. Bietul Ponta pur si simplu nu intelege ce se intimpla in lumea asta mare. I-o spune Biden: hotaririle de politica externa si masurile strategice nu sunt nici la el, nici la Corlatean sau alt ministeras din cabinet, sunt la Basescu. Presedintele e interfata in relatiile si deciziile majore, cele de securitate strategica, de decizie militara si garantia ca lucrurile nu o vor lua in alta directie. Telefonul dat de Biden lui Basescu este demonstratia clara a acestor lucruri, e semnalul de neincredere in premier. Ponta a gresit major daca si-a inchipuit altceva.
Probabil ca in timpul vizitei, Ponta a fost studiat, tatonat, analizat pe toate fetele ca posibil viitor interlocutor si partener al Statelor Unite. In fond, Basescu mai are doar un an si jumatate de presedintie, iar Ponta se contureaza tot mai mult ca un candidat cu sanse serioase. Antonescu nu este luat in calcul, din motive care merita analizate separat. Nu avem informatii si detalii dinspre partea americana despre modul in care au decurs discutiile, stim doar ce a spus ulterior Ponta. Si aici cred ca e gafa majora, urmarea ei fiind telefonul lui Biden. Ponta a picat testul.
Se observa ca, dincolo de multumiri, Biden si Basescu au atacat toate temele majore de pe agenda: parteneriatul strategic, scutul de la Deveselu, criza din Siria, summitul de la Vilnius si sansele de apropiere de Uniunea Europeana a Ucrainei, Georgiei si Republicii Moldova, investitiile americane in zona. Altfel spus, in linii generale cam tot acelasi teme abordate si cu premierul Ponta. Doar ca, americanii au vrut punctul de vedere al lui Basescu, nefiind probabil suficient cel al premierului, asta si in contextul ultimelor disensiuni dintre cei doi.
O singura exceptie notabila: Justitia. Observam ca discutia Biden-Basescu nu a atins chestiunea, ceea ce spune multe. Pur si simplu, Statele Unite stiu foarte bine rolul jucat de Basescu in consolidarea institutiilor-cheie in domeniu- DNA, ANI, Servicii. Din punctul lor de vedere presedintele a demonstrat deja ca nu va atenta la stabilitatea si independenta, atita cita e si obtinuta cu greu, a acestor institutii. Ca nu se va apuca sa intervina pentru schimbarea procurorilor care ancheteaza PDL-isti de frunte, din moment ce nu a facut-o pina acum. Desigur, Statele Unite nu sint naive, au fost mereu constiente de limitele acestei independente, motivul reticentei in a condamna pactul Ponta-Basescu in numirea procurorilor generali. Era, probabil, maximum ce se putea obtine la vremea respectiva.
Cu totul altfel stau insa lucrurile in ce-l priveste pe Ponta, iar ultima demonstratie de forta in schimbarea sefilor de sectie de la DNA care au instrumentat dosarul Drganea le-a aratat ca premierul este dispus sa-si continue asaltul asupra Justitiei inceput in vara lui 2012. Amintiti-va reactia de atunci a SUA si penalizarea rapida din toamna asta a inlaturarii procurorilor Lucian Papcici si Mariana Alexandru (Vezi AICI). Acesta este motivul pentru care, spre deosebire de Basescu, discutia cu Ponta s-a axat si pe chestiunile sensibile ale Justitiei, DNA si procurorilor. Comunicatul Casei Albe puncteaza clar importanta statului de drept: "Succesul Romaniei ca partener democratic, cu un stat de drept puternic, este vital pentru intretinerea unui mediu de afaceri sanatos".
Ce a facut Ponta dupa finalizarea vizitei? S-a incurcat in declaratii contradictorii, incercind sa minimalizeze importanta chestiunii si a celor discutate, sa distorsioneze mesajele si sa manipuleze. La TVR 1 si B1 Tv a spus ca i-a dat asigurari lui Joe Biden ca „justitia nu va mai fi folosita in batalii politice”, admitind ca s-a discutat despre procurori. La Antena 3 a declarat rituos ca „ Nu am discutat nimic despre procurori, nu mi-a reprosat ceva in legatura cu statul de drept”. (Vezi articolul lui Dan Tapalaga). Intr-o parte zicea ca toate astea sunt inventii ale presei „basiste”, chestii de „propaganda” care urmaresc sa-i strice impactul vizitei, in alta ca discutia despre justitie a fost doar in contextul modului in care sunt tratate companiile americane de instantele romanesti, deci, strict din punct de vedere economic. Daca in primul moment a iesit avintat la inaintare, sustinind ca nimeni nu i-a cerut socoteala pentru interventiile in justitie, in al doilea, dupa ce a aflat de declaratiile sefului misiunii diplomatice la Bucuresti, Duane Butcher, facute la TVR 1, a lasat-o mai moale. Ii devenise si lui evident ca e complicat sa-l contrazici pe Duane, care spunea ca in timpul vizitei vor fi atinse subiecte ca „statul de drept si intarirea institutiilor din tara”, punctind raspicat ca „Pentru ca parteneriatul strategic sa functioneze avem nevoie ca Romania sa fie o tara puternica, adica sa aiba institutii puternice si independente de aceea suntem atat de interesati sa vedem sistemul judiciari, procurorii ca sunt puternici si independenti." (Vezi analiza Sorinei Matei).
Este evident ca la Casa Alba lui Ponta i s-a atras atentia sa lase Justitia in pace si sa nu se mai atinga de procurorii DNA cu rezultate bune in anchetarea „rechinilor”. Modul in care a incercat sa acopere subiectul, derapajele si contradictiile din turneul televizat, avalansa de acuze lansate la adresa lui Basescu, prezentat iarasi ca principalul opresor al independentei Justitiei, limbajul maidanez sunt insa cele care au facut cea mai neplacuta impresie la nivelul oficialilor americani.
Rastalmacirea discutiilor cu Joe Biden, minciuna si grobianismul nu calea cea mai sigura de a deveni un partener de incredere. Duplicitatea nu este nici ea apreciata, iar Victor Ponta nu a facut decit sa confirme partenerilor americani ca aceasta este principala sa calitate. De aici si telefonul dat de Biden lui Basescu. Turneul american al lui Ponta s-a terminat de fapt cu reconfirmarea lui Basescu. Asta da fiasco.
http://www.revista22.ro/articol.php?id=32772
DORIANA-YOKO- Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010
DORIANA-YOKO- Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010
A devenit Ponta favoritul SUA? de Sabina Fati
Înaintea plecării lui Traian Băsescu de la Cotroceni, americanii caută un nou interlocutor la Bucureşti, care să aibă suficientă susţinere politică şi o orientare clară prooccidentală: două condiţii necesare, dar nu suficiente, pentru ca Victor Ponta să fie văzut acum ca un lider de încredere.
Privit din afară, peisajul politic autohton arată destul de sărac: liderul celui mai mare partid este un plagiator cu destule reflexe mitomane, preşedintele liberalilor glisează între retorica naţionalistă şi cea antioccidentală, în vreme ce formaţiunile care se autodefinesc „de dreapta“ nu au încă un prezidenţiabil comun, iar printre aspiranţi nu există deocamdată nimeni care să poată modifica balanţa de putere. O analiză atentă a personajelor aflate pe piaţa politică românească arată că cei care au credibilitate externă (Mihai Răzvan Ungureanu sau Cătălin Predoiu) nu au susţinere politică, iar cei care au în spate partide mari nu sunt foarte bine văzuţi (Crin Antonescu) sau sunt acceptaţi fără să li se acorde şi încrederea necesară (Victor Ponta).
Traian Băsescu a fost, în ultimii aproape 10 ani, omul de legătură al Occidentului în România şi interfaţa cu alte zone în care Vestul nu are acces, dar Bucureştiul şi-a păstrat pârghiile de acţiune (Siria, de exemplu). Actualul preşedinte a înţeles încă dinainte de venirea sa la Cotroceni care sunt mizele strategice ale Marilor Puteri şi ce poate câştiga România dacă devine un aliat credibil al SUA. Între timp, pe orice hartă militară a Statelor Unite, România apare printre principalii parteneri ai Washingtonului, detaşându-se nu doar de plutonul fostelor state socialiste, ci şi de Vechea Europă. Washingtonul e interesat să păstreze şi pe mai departe o relaţie specială cu România, mai ales că în ultimii ani s-a implicat şi a investit în reformarea armatei, dar şi a structurilor speciale, de aceea are nevoie de cineva de încredere în fruntea ţării după ce Traian Băsescu îşi va termina mandatul.
În configuraţia politică actuală, americanii n-au prea multe opţiuni, iar Victor Ponta a început să fie testat încă dinainte să devină premier. Primirea lui la Casa Albă nu e întâmplătoare şi nu pare să fie rezultatul unui grup de lobby: premierul român este încurajat să o ia pe calea cea bună, iar ca recompensă va fi cultivat de americani. Călătoria lui Victor Ponta în SUA este una de validare a premierului român, dar i s-a sugerat şi ce trebuie să facă dacă vrea să intre în lumea bună a politicii internaţionale. Premierul poate înţelege că i s-a deschis o uşă, care însă poate fi închisă, dacă-şi continuă deraierile. Cum s-a întâmplat cu Adrian Năstase, care în 2004 a fost primit inclusiv de preşedintele SUA, deşi guvernul lui era acuzat de corupţie şi de îngrădirea libertăţii de exprimare, dar care nu a fost susţinut de americani în cursa prezidenţială. Situaţia e destul de diferită în cazul lui Victor Ponta, nu fiindcă tânărul premier n-ar avea inculpaţi în Guvern (Liviu Dragnea) sau n-ar fi intervenit în justiţie pentru a-i elimina din funcţiile deţinute pe doi dintre cei mai eficienţi procurori anticorupţie (Lucian Papici şi Mariana Alexandru) sau n-ar miza pe mogulii de presă pentru diverse campanii de (dez)informare, ci fiindcă nu are contracandidat.
Ponta ar putea deveni favoritul, pentru că este tânăr, pentru că are timp să înveţe, dar numai dacă îşi respectă promisiunile, inclusiv cele referitoare la independenţa justiţiei. Dacă îşi va păstra tactica de a spune ceva în biroul vicepreşedintelui american şi altceva în declaraţiile de presă, atunci, chiar şi în absenţa unui contracandidat serios, Victor Ponta ar putea eşua.
Articol publicat de Romania libera
Privit din afară, peisajul politic autohton arată destul de sărac: liderul celui mai mare partid este un plagiator cu destule reflexe mitomane, preşedintele liberalilor glisează între retorica naţionalistă şi cea antioccidentală, în vreme ce formaţiunile care se autodefinesc „de dreapta“ nu au încă un prezidenţiabil comun, iar printre aspiranţi nu există deocamdată nimeni care să poată modifica balanţa de putere. O analiză atentă a personajelor aflate pe piaţa politică românească arată că cei care au credibilitate externă (Mihai Răzvan Ungureanu sau Cătălin Predoiu) nu au susţinere politică, iar cei care au în spate partide mari nu sunt foarte bine văzuţi (Crin Antonescu) sau sunt acceptaţi fără să li se acorde şi încrederea necesară (Victor Ponta).
Traian Băsescu a fost, în ultimii aproape 10 ani, omul de legătură al Occidentului în România şi interfaţa cu alte zone în care Vestul nu are acces, dar Bucureştiul şi-a păstrat pârghiile de acţiune (Siria, de exemplu). Actualul preşedinte a înţeles încă dinainte de venirea sa la Cotroceni care sunt mizele strategice ale Marilor Puteri şi ce poate câştiga România dacă devine un aliat credibil al SUA. Între timp, pe orice hartă militară a Statelor Unite, România apare printre principalii parteneri ai Washingtonului, detaşându-se nu doar de plutonul fostelor state socialiste, ci şi de Vechea Europă. Washingtonul e interesat să păstreze şi pe mai departe o relaţie specială cu România, mai ales că în ultimii ani s-a implicat şi a investit în reformarea armatei, dar şi a structurilor speciale, de aceea are nevoie de cineva de încredere în fruntea ţării după ce Traian Băsescu îşi va termina mandatul.
În configuraţia politică actuală, americanii n-au prea multe opţiuni, iar Victor Ponta a început să fie testat încă dinainte să devină premier. Primirea lui la Casa Albă nu e întâmplătoare şi nu pare să fie rezultatul unui grup de lobby: premierul român este încurajat să o ia pe calea cea bună, iar ca recompensă va fi cultivat de americani. Călătoria lui Victor Ponta în SUA este una de validare a premierului român, dar i s-a sugerat şi ce trebuie să facă dacă vrea să intre în lumea bună a politicii internaţionale. Premierul poate înţelege că i s-a deschis o uşă, care însă poate fi închisă, dacă-şi continuă deraierile. Cum s-a întâmplat cu Adrian Năstase, care în 2004 a fost primit inclusiv de preşedintele SUA, deşi guvernul lui era acuzat de corupţie şi de îngrădirea libertăţii de exprimare, dar care nu a fost susţinut de americani în cursa prezidenţială. Situaţia e destul de diferită în cazul lui Victor Ponta, nu fiindcă tânărul premier n-ar avea inculpaţi în Guvern (Liviu Dragnea) sau n-ar fi intervenit în justiţie pentru a-i elimina din funcţiile deţinute pe doi dintre cei mai eficienţi procurori anticorupţie (Lucian Papici şi Mariana Alexandru) sau n-ar miza pe mogulii de presă pentru diverse campanii de (dez)informare, ci fiindcă nu are contracandidat.
Ponta ar putea deveni favoritul, pentru că este tânăr, pentru că are timp să înveţe, dar numai dacă îşi respectă promisiunile, inclusiv cele referitoare la independenţa justiţiei. Dacă îşi va păstra tactica de a spune ceva în biroul vicepreşedintelui american şi altceva în declaraţiile de presă, atunci, chiar şi în absenţa unui contracandidat serios, Victor Ponta ar putea eşua.
Articol publicat de Romania libera
DORIANA-YOKO- Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010
sa aberam
Dan Sultanescu pare un tip modest sau timid . El se prezinta pe blogul Adevarul doar ca ” analist politic ” si, in aceasta calitate, nu si din aceea de posesor de institut de sondare a opiniei publice CSCI sau de consilier de imagine al lui Ponta omul face o analiza despre vizita sefului in SUA, ceva de genul :
#1 ” Investitiile americane in Romania erau, pana acum, la un nivel redus. Venirea banilor americani in Romania poate insemna locuri de munca si mai multa bunastare.”
Care venire, care bani americani, care locuri de munca, in ce secol ? Mister.
#2 ” Traian Basescu si-a recunoscut indirect, infrangerea “
Da, si a doua zi l-a sunat Biden pe infrant, probabil ca sa-l consoleze.
#3 ” „Talibanii” de langa Basescu nu au acceptat insa aceasta infrangere “
Dar ce-ar fi trebuit sa faca , sa se dea cu capul de pereti , sa faca temenele ?
#4 ” Intentionat sau nu, liberalii au boicotat in doua zile mediatizarea vizitei in SUA. “
Cum, nici astia nu s-a inghesuit la pupat in fund ? Poate n-aveau loc, o fi fost coada de pesedei prea ampla
#5 ” “Vina” Guvernului, la acest capitol ( gaze de sist n.m. ) este ca se misca mult mai repede decat alte guverne de pana acum”
Vina majora este ca acum fix un an Ponta & Co urlau ca nu sunt de acord cu gazele de sist, dar deh, domnul pare a avea o memorie selectiva
#6 ” Strainii vor de la noi mai multa liniste decat pare ca vrem noi insine”
Nu, asta cu linstea nu e copy-paste din Ion Iliescu, orice ati crede.
Ce am vrut sa arat citand din micul servitor al cauzei Palatului Victoria ? Nimic deosebit.
Propaganda lucreaza, ideea e sa stiti cine sunt ipochimenii care intoxica zilnic mass-media cu sondaje.
#1 ” Investitiile americane in Romania erau, pana acum, la un nivel redus. Venirea banilor americani in Romania poate insemna locuri de munca si mai multa bunastare.”
Care venire, care bani americani, care locuri de munca, in ce secol ? Mister.
#2 ” Traian Basescu si-a recunoscut indirect, infrangerea “
Da, si a doua zi l-a sunat Biden pe infrant, probabil ca sa-l consoleze.
#3 ” „Talibanii” de langa Basescu nu au acceptat insa aceasta infrangere “
Dar ce-ar fi trebuit sa faca , sa se dea cu capul de pereti , sa faca temenele ?
#4 ” Intentionat sau nu, liberalii au boicotat in doua zile mediatizarea vizitei in SUA. “
Cum, nici astia nu s-a inghesuit la pupat in fund ? Poate n-aveau loc, o fi fost coada de pesedei prea ampla
#5 ” “Vina” Guvernului, la acest capitol ( gaze de sist n.m. ) este ca se misca mult mai repede decat alte guverne de pana acum”
Vina majora este ca acum fix un an Ponta & Co urlau ca nu sunt de acord cu gazele de sist, dar deh, domnul pare a avea o memorie selectiva
#6 ” Strainii vor de la noi mai multa liniste decat pare ca vrem noi insine”
Nu, asta cu linstea nu e copy-paste din Ion Iliescu, orice ati crede.
Ce am vrut sa arat citand din micul servitor al cauzei Palatului Victoria ? Nimic deosebit.
Propaganda lucreaza, ideea e sa stiti cine sunt ipochimenii care intoxica zilnic mass-media cu sondaje.
Loreley- Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 44
Localizare : Cluj-Napoca
Subiecte similare
» TRANSCRIPT ÎNREGISTRAREA ÎNTÂLNIRII BĂSESCU-PONTA DE LA COTROCENI. „Doamna ministru, unde aţi terminat, la Oxford, Harvard? Roubini a terminat la Harvard”
» Atac năucitor la Ponta, din partea unui fruntaș PNL: ”E umilitor că s-a întâlnit doar cu vicepreședintele SUA!”
» Waking Up From the American Dream –Freedom vs. Identity PART.4 – (Trezirea din visul american Vs libertate Identitate )
» PAPICI , PONTA , ȚIGANII și OBAMA (CAND FU TACHE și FU TICA , nu FU TUȘ la găurică )
» BĂSESCU, ATAC LA FOC AUTOMAT.
» Atac năucitor la Ponta, din partea unui fruntaș PNL: ”E umilitor că s-a întâlnit doar cu vicepreședintele SUA!”
» Waking Up From the American Dream –Freedom vs. Identity PART.4 – (Trezirea din visul american Vs libertate Identitate )
» PAPICI , PONTA , ȚIGANII și OBAMA (CAND FU TACHE și FU TICA , nu FU TUȘ la găurică )
» BĂSESCU, ATAC LA FOC AUTOMAT.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Joi Mar 31, 2022 4:26 pm Scris de Admin
» Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)
Lun Mai 24, 2021 8:36 am Scris de Admin
» PSD detonează bomba: alegerile din 6 decembrie, amânate pentru 2021! Planul social-democraților, dezvăluit de Gabriela Firea!
Mar Noi 03, 2020 9:11 am Scris de Admin
» trolul SCONCS PROSPECTOR din coteţul cu diaconi
Vin Dec 27, 2019 10:03 am Scris de Admin
» Trolul porco-sconcs psiho-pupu SANDILĂU din coteţul cu diaconi grohăie din ascunzătoare
Joi Dec 26, 2019 3:41 pm Scris de Admin
» M-AM PLICTISIT să citesc elucubrațiile dobitocului de Diaconu
Mar Dec 03, 2019 5:40 pm Scris de Admin
» pe banchiză în războaie fără miză : SCONSUL şantajist PSIHOPAT , Frosa care linge crosa si morsa care linge Frosa
Joi Noi 14, 2019 2:58 pm Scris de YOKO
» Dr.Frosa Ghe.Dilimache Seniloiu vs. sconcsul santajist DIACONU EUSEBIU bonjour cucu , tu nu esti normal , esti psiho-pupu
Dum Noi 10, 2019 6:47 pm Scris de YOKO
» Diaconu Eusebiu , psihopat , şantajist şi ticălos CASE CLOSED !
Vin Noi 08, 2019 11:02 am Scris de YOKO