POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu.

5 participanți

In jos

Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu. Empty Ponta: Menţinerea României în afara programului Visa Waiver este o nedreptate (PAPICI CE CREDE ? ȚIGANII CE CRED ?)

Mesaj Scris de Admin Mier Oct 23, 2013 7:26 am

Menţinerea României în afara programului Visa Waiver, care asigură liberalizarea regimului vizelor pentru intrarea pe teritoriul SUA, este o nedreptate având în vedere statutul de aliat vechi al ţării, cu un parteneriat strategic, a declarat premierul Victor Ponta, aflat la Washington, scrie Mediafax.
"Este o nedreptate la adresa României şi a Poloniei, totuşi aliaţi ai Statelor Unite, cu parteneriate strategice ambele ţări şi aliaţi puternici, serioşi şi de mult timp. Din păcate, există această bătălie politică între administraţia democrată şi majoritatea republicană din Cameră, iar într-o lege foarte mare şi disputată privind drepturile celor care au emigrat în Statele Unite este un singur articol care se referă la România şi Polonia. Sper ca în discuţiile pe care le voi avea să explic încă o dată că ceva mic pentru Statele Unite este ceva important pentru România", a spus Ponta, la postul B1 TV.
Luni seara, premierul Victor Ponta a precizat că va explica membrilor Congresului american că România şi Polonia trebuie să beneficieze de eliminarea vizelor pentru intrarea cetăţenilor în SUA, adăugând că a discutat şi cu toţi reprezentanţii firmelor americane deoarece "lobby-ul" acestora este important.
La finele săptămânii trecute, premierul Victor Ponta a anunţat că se va întâlni, miercuri, cu reprezentanţi ai Congresului american cu atribuţii privind modificarea legislaţiei care să permită includerea României în programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor.

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu. Empty Radu Banciu:

Mesaj Scris de Admin Mier Oct 23, 2013 10:33 am

Facem pariu că Ponta se va pune în genunchi în SUA? Facem pariu că vinde țara?

„Credeți că va mai păstra Guvernul Ponta steagul sus în fața americanilor? Să vedeți cum se va răsuci Ponta pe călcâie și se va răzgândi. Nici nu va apuca el să spună că reprezintă interesul românilor, că dacă îl iau americanii la rost și va începe să plângă. Facem pariu că se va pune în genunchi în SUA măcar o dată? Facem pariu pe orice că România se va duce și se va închina în fața SUA? Glumețul ăsta de la noi, ridicolul de Ponta va sta și va plânge. Va semna tot, pentru gazele de șist, pentru Roșia Montană. Băiatul ăsta cu zâmbetul înghețat pe buze va întoarce foaia când se va întoarce din SUA. Facem pariu că vinde țara? Pentru că nu are încotro. Nouă, bineînțeles, ne va spune ce vrea el, dar pactul pe care îl va semna cu americanii nu-l va ști nimeni”,


Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier Oct 23, 2013 10:39 am, editata de 1 ori

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu. Empty Banciu: Vedetele Antena 3 s-au dus în SUA ca să-i prilejuiască lui Ponta o ședere pe scaun în colț convenabilă

Mesaj Scris de Admin Mier Oct 23, 2013 10:37 am

Banciu: Vedetele Antena 3 s-au dus în SUA ca să-i prilejuiască lui Ponta o ședere pe scaun în colț convenabilă
Jurnalistul Radu Banciu a comentat, în ediția de luni seară a emisiunii "Lumea lui Banciu", de pe B1 TV, cum se dizolvă încet, dar sigur trustul Varanului.

Banciu a adus în discuție criticile aduse de prezentatorul Antena 2 Oreste Teodorescu, care îl acuză pe Voiculescu că își poziționează angajații fidelizați în posturi cheie din aparatul politic.

„A răbufnit Oreste, acest om lamentabil, fără caracter. S-a dezis de Badea, după 15 ani de prietenie la cataramă. Sigur Badea, la ora asta sigur stă pe veceu în America și joacă jocuri pe telefon. Clar păstrează un Washington Post doar pe post de hârtie igienică", a spus Banciu.

Jurnalistul spune că vedetele trustului Intact s-au dus în America ca să-i fie alături lui Ponta după ce americanii îl vor „pălmui” mai tare decât se aşteaptă el.

„Băieții sunt la Washington acum, ca să îi prilejuiască lui Ponta o ședere pe scaun în colț convenabilă. Adică după ce îi dă americanul un pumn, doi, sar și ei repede cu prosopul. Marea performanță a lui Ponta până acum este că s-a întâlnit cu cei de la Motorola la micul dejun”, a mai spus Banciu.

Banciu: S-au dus vedetele Antena 3 în SUA să îl şteargă pe Ponta pe frunte

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu. Empty Trei ponturi pentru americanii cu care se întâlneşte Ponta

Mesaj Scris de BEAU & BEAU Mier Oct 23, 2013 10:45 am

Vizita lui Victor Ponta în SUA a fost precedată de publicarea unui raport care-l pune într-o lumină pozitivă şi prezintă în roz potenţialul ţării pe care o conduce. Pe de alt parte, documentul think-tank-ului Democracy Institute omite o mulţime de bube ale actualei guvernări. Or, tocmai ce lipseşte din prezentarea cu pricina ar putea face obiectul unui interes sporit al oficialilor cu care Ponta se va întâlni la Washington.

Plecat în vizită oficială peste Ocean, premierul are în vedere “reafirmarea datelor mari ale relaţiei româno-americane” (citat din Crin Antonescu, iar următoarele din Victor Ponta); în plus, va da minut cu minut semnalul că este la cârma unui Guvern “pro-business”; evident, dă şi asigurări Washingtonului că orientarea României rămâne aceeaşi, mai ales că “parteneriatul nostru strategic funcţionează foarte bine din punct de vedere militar şi politic”; în fine, Ponta e obligat să îi convingă (nu-mi dau sau cum, dar n-are încotro) pe şefii corporaţiilor care vor să facă investiţii la noi că pe plan intern va fi stabilitate şi că poziţia sa, ca prim-ministru, şi a USL, ca alianţă care deţine majoritatea în Parlament, nu se va mai schimba după cum bate vântul nici în chestiunea gazelor de şist, nici chiar în cea a exploatărilor miniere.

În periplul său prin capitala SUA, prim-ministrul român n-are de ce să-şi facă griji nici de retorică, nici de engleză.

Nu cu ele va avea probleme. Ştim prea bine că, dacă situaţia o va cere, Victor Ponta ar fi în stare să facă şi gimnastică pentru a capta atenţia interlocutorilor şi pentru a-i face să creadă că el, tânărul premier socialist din Est, ştie, vrea şi poate.

În schimb, scheletele din dulapul lui Ponta derivă din portofoliul său de prim-ministru, din ţintele pe care Guvernul le-a ratat, din modul în care ministerele pe care le coordonează au pus în aplicare angajamentele pe care România ar fi trebuit să le respecte.

Voi trece în revistă doar trei exemple.

Dacă vorbim de zona marelui business - termen, văd, tot mai drag premierului – atunci e imposibil să nu ai în vedere eşecul răsunător al privatizării Oltchim.

Un caz în care Guvernul a fost direct implicat, un eşec ale căror cauze au fost lăsate în aer de către cei responsabili, în fine, o companie, astăzi mai mult ca oricând, fără vreo perspectivă.

Iar în cazul Oltchim, băltirea ar putea persista cel puţin până la începutul lui 2015, în condiţiile în care urmează două runde de alegeri în 2014 şi, sunt convins, nici un politician nu are chef să ia prea repede în mâini un mare cartof fierbinte.

Guvernul lui Victor Ponta se face vinovat şi de ratarea privatizării CFR Marfă, în condiţiile în care compania e o povară de cursă lungă pentru bugetul naţional, ţine pe loc dezvoltarea strategică a pieţei transporturilor feroviare şi, nu în ultimul rând, slăbeşte încrederea pieţelor financiare şi a marilor investitori în competenţa şi seriozitatea statului român.

Un semnal puternic în acest sens a venit chiar de la FMI. Declaraţia dată, marţi, ziarului Bursa de către reprezentantul Fondului pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa, nu are, cred, nevoie de alte comentarii: "Ultimele noutăţi reprezintă un regres foarte dezamăgitor în acest proces. Este încă devreme să tragem concluzii definitive. O analiză atentă trebuie să se desfăşoare astfel încât lecţiile să fie învăţate pentru acţiunile viitoare. Acest regres va afecta perspectivele unei îmbunătăţiri rapide în sector şi, în sens mai larg, reputaţia României în comunitatea investitorilor (sublinierea îmi aparţine)".

Cu siguranţă că procedura de vânzare a CFR Marfă a fost urmărită şi de americani. De aceea, stau şi mă întreb la ce resurse de inventivitate va putea Victor Ponta să recurgă zilele astea, astfel încât să ofere o explicaţie decentă pentru faptul că o privatizare strategică s-a transformat într-o mare ţeapă şi o uriaşă campanie publicitară pentru o companie (GFR) cu un proprietar controversat (Gruia Stoica).

Astăzi, marţi, când Victor Ponta are programată o întâlnire cu vicepreşedintele Joe Biden, Ministerul Transporturilor de la Bucureşti a anunţat că statul îi va returna lui Gruia Stoica garanţia de 10 milioane euro.

Iar mâine, când se va consuma ultima zi a vizitei oficiale a premierului, banii vor şi pleca spre Gruia.

În fine, aş mai pune alături situaţia confuză de la Tarom, unde managementul profesionist a fost în mod constant torpilat şi unde bătălia internă, între CA şi managerul belgian, pune în lumină anvergura intereselor private cu iz penal, care gravitează, în general, în jurul companiilor de stat româneşti.

În felul lor, evoluţiile de la Tarom sunt un indicator închegat al gradului de inerţie la reformă şi a încăpăţânării cu care grupurile de interese se agaţă de sursele publice care le-au asigurat în ultimii aproape 25 de ani prosperitatea.

Luaţi măcar declaraţiile din ultimul an ale lui Christian Heinzman şi vă veţi da seama la ce te expui când, venind din afară, încerci să faci curăţenie al stat.

Am înşirat evoluţiile, sub guvernarea Ponta, a trei mari companii de stat. Într-adevăr, bilanţul este dezamăgitor, dar de asta erau deja convinşi şi interlocutorii de la Washington ai lui Victor Ponta, la ceasul întâlnirii lor.

De aceea, cred că oficialii americani şi managerii corporaţiilor precum Chevron sau AMRO nu îşi vor pierde timpul ascultând şi versiunea lui Ponta, probabil una mai roz.

Pe de altă parte, nici nu am vorbit cu ei ca să vă pot spune acum, cu certitudine, ce i-o interesa.

Ştiu, însă, un singur lucru: acei oameni ar trebui să-l studieze bine pe tânărul premier Ponta. E important ca, atunci când faci planuri de afaceri şi ai în vedere investiţii de sute de milioane sau miliarde de dolari în România, să ai şi siguranţa că între vorbele şi faptele unui premier există o corespondenţă.

Mie, personal, ceea ce s-a întâmplat în privatizările de tipul Oltchim şi CFR Marfă, dar şi modul în care a fost sprijinit managementul profesionist îmi ridică semne de întrebare pe termen lung.
http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/trei-ponturi-pentru-americanii-cu-care-se-intalneste-ponta-315865.html
BEAU & BEAU
BEAU & BEAU

Mesaje : 198
Data de inscriere : 21/05/2013
Varsta : 59

http://romanicablues.wordpress.com/

Sus In jos

Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu. Empty Pe ce site-uri americane am găsit vizita lui Victor Ponta la Washington

Mesaj Scris de fabio Mier Oct 23, 2013 2:13 pm

Vizita oficială a premierului Victor Ponta în SUA, deşi importantă pentru România, nu a reuşit să atragă atenţia presei americane.

Venită într-o perioadă cu multe probleme interne şi internaţionale presante pentru SUA, deplasarea şefului Executivului român a rămas promovată sumar pe site-ul Casei Albe şi pe contul de Twitter al vicepreşedintelui american.
Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu. Biden
Pe primul dintre aceste site-uri a fost publicat rezumatul întâlnirii Biden-Ponta, iar pe reţeaua de microblogging, Biroul Vicepreşedintelui Biden a postat o poză din timpul întâlnirii celor doi lideri politici.
Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu. Ponta-biden
Tot pe Twitter, Francisco Sanchez, subsecretar pentru Comerţ Internaţional în cadrul Departamentului de Comerţ al Statelor Unite, a publicat un mesaj în care îşi exprima entuziasmul de a discuta cu Victor Ponta la o masă rotundă pe teme economice despre importanţa parteneriatului SUA-România.
Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu. Sanchez-ponta
Singurul site extern celor aparţinând sau afiliate Casei Albe care a vorbit despre vizita premierului român este Official Wire, o platformă de comunicate de presă care a preluat integral comunicatul biroului vicepreşedintelui Joe Biden după întâlnirea cu Ponta.
Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu. Biden2
Vizita premierului român în SUA, care se desfăşoară în intervalul 21-23 octombrie, a fost dată drept incertă până în ultimul moment, din cauza blocajului politic recent din Statele Unite. Deplasarea vine, astfel, într-un context în care Administraţia Obama încearcă să rezolve problemele puse în aşteptare de închiderea parţială a guvernului timp de peste două săptămâni, din cauza lipsei unui buget în Congres, care a dus ţara în pragul unui default, evitat în ultimul moment în 17 octombrie. De asemenea, preşedinţia americană este foarte ocupată în această perioadă cu intrarea în vigoare a reformei istorice din domeniul sănătăţii, cunoscută drept Obamacare, cel mai important pachet legislativ al lui Barack Obama. Mai mult, Secretarul de Stat american, John Kerry, se află acum într-un turneu european şi încearcă, totodată, să medieze discuţii de pace pentru Siria. Kerry mai are de aplanat scandalul din Franţa, izbucnit după ce Le Monde a dezvăluit că SUA ar fi spionat masiv Franţa, prin controversata Agenţie de Securitate Naţională (NSA).

Vizita oficială a lui Victor Ponta în Statele Unite a fost precedată, săptămâna trecută, de deplasarea la Washington a ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Mai jos, programul de miercuri al premierului Victor Ponta în SUA(cu ora locală) (sursa: Biroul de presă al Guvernului):

09.45 - întrevedere cu Secretarul SUA pentru Comerţ, Penny Pritzker

11.00 - întrevedere cu reprezentanţii conducerii Muzeului Memorial al Holocaustului. Întâlnirea va fi urmată de ceremonia de semnare a Acordului de Cooperare cu Muzeul Memorial al Holocaustului

13.00 - întâlnire cu congresmanul Michael Turner (R-OH), copreşedintele Grupului pentru România din Congres (Romanian Congressional Caucus) şi cu alţi lideri din Congres

13.30 - declaraţii comune de presă împreună cu Michael Turner

16.30 - întâlnire cu reprezentanţii Center for American Progress (organizaţie liberală, CAP este cea care l-a adus, anul trecut, pe fostul premier britanic Tony Blair la Bucureşti., pentru un onorariu de aproximativ 200.000 de euro, după cum gândul a scris AICI)
http://www.gandul.info/international/pe-ce-site-uri-americane-am-gasit-vizita-lui-victor-ponta-la-washington-11550125
fabio
fabio

Mesaje : 798
Data de inscriere : 12/12/2010

Sus In jos

Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu. Empty cu cine se întâlneşte premierul în SUA.

Mesaj Scris de EMIR AMIR Mier Oct 23, 2013 3:45 pm



- Vicepreşedintele Joe Biden

Întâlnirea asta e importantă, cel puţin pentru imagine. Totuşi, cred că întâlnirea asta e mai importantă pentru Biden, care se mai vede şi el băgat în seamă. Principalele atribuţiuni ale vicepreşedintelui SUA sunt acelea de a avea puls şi o temperatură constantă de 36,7 grade Celsius. Mi se poate reproşa că exagerez, ceea ce e adevărat. Dar o vizită la Casa Albă, în care nu nimereşti Biroul Oval e ca o vizită la Luvru în care nu apuci să o vezi pe Gioconda, dar te poţi lăuda că ai prins cornuri proaspete la bufet.

- Exxon Mobil, Chevron

Companii cu importante interese în România. Dar mai ales companii cu o foarte, foarte importantă prezenţă în lobby-ul petrolului de la Washington. Lobby-ul petrolului fiind fix uzina care pune sau dărâmă şefi de stat, declanşează războaie şi aşa mai departe.

- Secretarul pentru energie

Nu, americanii nu vor să cumpere curent ieftin de la Hidroelectrica, întâlnirea are legătură cu paragraful anterior şi cu Pungeşţiul.

- Motorola, HP, IBM

Companii respectabile din zona IT, comunicaţii etc., dar mai els piese esenţiale ale complexului militaro-industrial american. În traducere: lobby-ul foarte puternic al industriei de apărare.

-Ghiţă Mureşan

Poze simpatice pentru guguştiucii de acasă.
EMIR AMIR
EMIR AMIR

Mesaje : 296
Data de inscriere : 20/10/2012

Sus In jos

Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu. Empty Re: Vizitele în SUA. De ce premierul Ponta nu joacă în aceeași ligă cu președintele Băsescu.

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum