POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Liviu Dragnea dă semnalul ruperii USL: Această țară nu poate fi guvernată în acest mod

4 participanți

In jos

Liviu Dragnea dă semnalul ruperii USL: Această țară nu poate fi guvernată în acest mod Empty Liviu Dragnea dă semnalul ruperii USL: Această țară nu poate fi guvernată în acest mod

Mesaj Scris de Joker2009 Vin Sept 27, 2013 5:58 pm

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că PSD nu susține inițiativa PNL de modificare a legii administrației locale și consideră că trebuie o discuție cu PNL cât mai curând pentru ca lucrurile să fie tranșate cât mai rapid, dacă se merge mai departe cu "acest USL".
Întrebat despre inițiativa legislativă a PNL de modificare a legii administrației publice locale astfel ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin, precum și modificarea modului de alegere a președinților de consilii județene, Dragnea a spus că PSD nu susține în niciun fel această inițiativă, care nu s-a discutat în USL.
"Poate să fie o inițiativă, noi nu o susținem în niciun fel. O să discutăm în Parlament, din moment ce nu s-a discutat în USL când s-a depus, discutăm în Parlament și tranșăm în Parlament. Nu putem continua așa, această țară nu poate fi guvernată în acest mod. Un grup de parlamentari depune un proiect de modificare a unei legi importante. (...) Aceste lucruri trebuie tranșate foarte rapid. Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL și să urmărim obiectivele stabilite politic în programul USL pe care le-am prezentat în 2011, pentru programul de guvernare asumat de noi cu bună credință, bine, dacă nu putem, trebuie să hotărâm, să nu păcălim populația", a spus Dragnea.
El a spus că lucrurile trebuie lămurite "într-o discuție foarte calmă", care să aibă loc cât mai curând.
Liviu Dragnea a arătat că este vorba de onoare și nu mai vrea să participe la o mare minciună.
"E vorba de onoare, dacă noi am câștigat pe baza acestei încrederi generate de aceste proiecte și noi nu le ducem la capăt, avem în continuare o mare problemă. (...) Chiar nu mai merge, după atâtea cicluri electorale în care românii au fost mințiți, eu nu mai vreau să particip la o mare minciună. Dacă avem putere politică și onoarea să ducem la capăt ceea ce am hotărât împreună, eu voi fi în continuare același susținător și soldat al USL, dacă nu, nu", a adăugat Dragnea.


Atac la supremația PSD

La observatia jurnalistilor ca modificarile propuse de PNL ar putea stirbi din suprematia pe care ar avea-o PSD la urmatoarele alegeri, Dragnea a raspuns: "In primul rand, daca esta este unul din motive, este unul incorect care nu are legatura cu tara si cu ce e bine pentru aceasta tara. Daca asta e motivul, si sper sa nu fie asta motivul, atunci este un lucru foarte grav pentru ca iarasi incercam sa modificam acte normative pe interese electorale. (...) A fost o initiativa. Noi nu o sustinem sub nicio forma.
Intrebat daca o sa discute acest subiect in USL, vicepremierul a replicat: "O sa o discutam in Parlament. Din moment ce nu s-a discutat in USL cand s-a depus, discutam in Parlament si o transam in Parlament. Nu putem continua asa. aceasta tara nu poate fi guvernata in acest mod. Un grup de parlamentari depun un proiect de modificare a unei legi importante - pentru ca nu discutam despre lucruri neimportante, discutam de o rediscutare a unui sistem administrativ care a trecut printr-o perioada de analiza si s-a ajuns la o concluzie dupa largi dezbateri - noi acum ne asteptam sa incepem sa discutam depsre modificarea legii alegerilor parlamentare, sa nu mai avem 600 de parlamentari si 2 sau 3 parlamentari pe un colegiu. Lumea nu mai intelege nimic. Si acum sa venim si sa modificam si legea administratiei locale, noi neputand duce la capat o discutie in USL despre regionalizare si descentralizare?

Asta sunt lucruri care trebuie transare foarte rapid. Suntem in stare sa mergem mai departe cu acest USL si sa urmarim obiectivele stabilite politic in programul USL prezentat in 2011 pe diferite domenii, pe programul de guvernarea, asumat de noi, facut de noi cu buna credinta, bine. Nu putem? Trebuie sa hotaram sa nu mai pacalim populatia", a aratat Dragnea .
Dragnea a mai afirmat ca spera ca problema sa fie transata "intr-o discutie foarte calma care sper sa aiba loc cat de curand".
Aflat la Constanta, premierul Victor Ponta a refuzat sa le raspunda ziaristilor care l-au intrebat cum comenteaza proiectul liberalilor si declaratiile lui Dragnea.
"Cand ajungem acasa ne ocupam de scandalul de pe Dambovita, scandal pe Dambovita avem in fiecare zi, nu ne lipseste niciodata", a declarat premierul.

Inițiativă cu bătaie lungă

63 de senatori și deputați PNL au depus în 18 septembrie un proiect de modificare a legii administrației publice locale, fiind operate o serie de modificări în ceea ce privește alegerea primarilor și a șefilor consiliilor județene.
Astfel, inițiatorii propun revenirea la sistemul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, dacă niciunul dintre candidați nu obține 50% plus unu din voturi, dar și la sistemul alegerii președinților consiliilor județene prin vot indirect de către consilierii județeni.
De asemenea, se introduce prevederea potrivit căreia "alegerile pentru consilieri și pentru primari sunt valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot".
Alegerea primarilor în două tururi de scrutin, precum și revenirea la sistemul alegerii indirecte a șefilor de CJ au fost discutate în ultima ședință a conducerii PNL, fiind luată decizia de a nu fi asumată de partid, dar subiectul să fie discutat în USL, au precizat pentru MEDIAFAX surse din PNL.
În ședința Biroului Permanent al PNL de vinerea trecută, subiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin și a șefilor de CJ în mod indirect a fost ridicat de deputatul PNL, Victor Paul Dobre, cel care a inițiat propunerea legislativă, conform surselor citate.
În urma discuțiilor divergente asupra acestui subiect, s-a convenit ca propunerea legislativă să nu fie asumată în numele PNL, iar inițiativa să fie ridicată în discuțiile din conducerea USL, au precizat surse din conducerea PNL
Joker2009
Joker2009
Admin

Mesaje : 1092
Data de inscriere : 30/09/2009

Sus In jos

Liviu Dragnea dă semnalul ruperii USL: Această țară nu poate fi guvernată în acest mod Empty Liviu Dragnea se întoarce împotriva lui Ponta şi USL?

Mesaj Scris de fabio Dum Sept 29, 2013 9:28 am

Vicepremierul Liviu Dragnea a avut vineri o ieşire publică destul de ciudată criticând o iniţiativă legislativă susţinută mereu de PSD, PNL şi de Victor Ponta şi Crin Antonescu. Concret Dragnea se opune revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

De ce s-a supărat Dragnea

Aflat la o întrunire la Parlament pe tema regionalizării, vicepremierul Liviu Dragnea a fost abordat de televiziuni şi rugat să comenteze o iniţiativă legislativă a unui număr de 63 de parlamentari PNL privind modificarea legii alegerilor locale. (Concret, parlamentarii liberali propun revenirea la sistemul care a funcţionat până în 2008 şi anume alegerea primarilor în două tururi de scrutin, şi la alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean de către consilieri aleşi în urma scrutinului). Surprinzător, Liviu Dragnea a făcut o declaraţie care poate fi calificată mai mult decât ciudată. „A fost o iniţiativă. Noi nu o susţinem, sub nicio formă. O să discutăm în Parlament din moment ce nu s-a discutat în USL. Nu putem continua aşa. Această ţară nu poate fi guvernată în această manieră. (…) Aceste lucruri trebuie tranşate foarte rapid. Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL şi să urmărim obiectivele stabilite politic în programul USL pe care le-am prezentat în 2011, pentru programul de guvernare asumat de noi cu bună credinţă, bine, dacă nu putem, trebuie să hotarâm, să nu păcălim populaţia”.

Din această declaraţie se înţelege negru pe alb că Liviu Dragnea nu este de acord cu proiectul propus de 63 de parlamentari liberali.

Neagă Dragnea votul din 2011?

Nu ştim dacă Dragnea a vorbit în nume propriu sau în numele PSD. Dacă a vorbit în nume propriu, este problema sa. Dacă a vorbit în numele PSD, atunci lucrurile se complică. Pentru PSD în primul rând, pentru că este pus într-o situaţie extrem de ingrată, adică de partid care îşi reconsideră politica, îşi reconsideră angajamentele şi votul dat anterior.

Concret, este vorba de poziţia PSD (şi a USL) din perioada 2011-2012, exact pe problema legii alegerilor locale. Iată ce s-a întâmplat cu această lege în 2011 când a fost adoptată: pe 26 martie 2011 în Senat, legea primeşte raport de respingere; în plen, 45 de senatori PSD şi PNL votează pentru respingere, 43 de senatori PDL, UDMR, UNPR împotriva respngerii. Proiectul este respins.

În Camera Deputaţilor, coaliţia aflată la guvernare reuşeşte să dea raport de adoptare şi pe 31 mai 2011 se votează şi se adoptă. Rezultatul votului a fost următorul:

PDL: 117 voturi DA; 1 NU
UDMR: 22 voturi DA
UNPR: 16 voturi DA
Minorităţi: 16 voturi DA
Independenţi: 5 voturi DA
PSD: 57 voturi NU; 1 vot abţinere; 5 deputaţi nu au votat
PNL: 52 voturi NU; 2 abţineri
Iată, în 2011, şi în Senat, dar şi în Camera Deputaţilor, PSD şi PNL au votat împotriva alegerii primarului într-un singur tur de scrutin. Printre cei care au votat împotriva s-au numărat şi Victor Ponta (deja preşedinte al partidului) şi Cătălin Nichifor - aactualul preşedinte al CJ Suceava a sărit şi el în sus şi i-a dat dreptate lui Dragnea.



Reamintim, atât în PSD (mai ales), cât şi în PNL s-au înregistrat, anterior intrării proiectului din 2011 în circuitul legislativ, mari scandaluri, pentru că 17 deputaţi PSD şi un deputat PNL au semnat şi ei iniţiativa PDL. Ulterior, toţi semnatarii au recunoscut că au greşit şi au denunţat proiectul.

Rămâne acum ca Liviu Dragnea să-şi precizeze poziţia: nu mai este de acord cu ce a votat întreg corpul parlamentar al PSD (şi PNL) în 2011?

Ce declarau copreşedinţii USL în 2011 şi 2012

„PSD se opune modificării intempestive a legii electorale, anunţate de PDL, în sensul alegerii primarilor dintr-un singur tur de scrutin. (...) Întotdeauna Traian Basescu vrea să se modifice ceva ce nu s-a aplicat la el. Dacă în 2001 primarul era ales din primul tur, Sorin Oprescu ar fi fost primarul general” (Victor Pinta – 28 martie 2011)

„Primarii în funcţie sunt avantajaţi de votul într-un singur tur. Votul într-un singur tur este una dintre marile probleme ale democraţiei româneşti astăzi. Este nedemocratic, nereprezentativ. Eu nu cunosc alte ţări în care primarul să fie ales dintr-un singur tur. Nu este normal să fie ales dintr-un singur tur primarul, după părerea mea nici preşedintele Consiliului Judeţean nu este normal să fie ales dintr-un sigur tur” (Crin Antonescu – 4 martie 2012)

Extrase din stenograma dezbaterilor din 2011

„Se vorbeşte aici de costuri. Vezi Doamne, cât costă dacă facem şi turul doi. Despre ce vorbim noi? În condiţiile în care este cunoscut cât costă o sală de sport sau cât a costat patinoarul sau cum s-o numi el, de la Braşov, sau alte şi alte investiţii - aşa-zise -, toată ţara este un şantier, în condiţiile în care se duc banii pe apa sâmbetei tocmai pentru a se ajunge la acest moment, când mai trebuie doar un singur lucru: parlamentarii şi primarii să fie stabiliţi prin hotărâre de Guvern, pentru că altfel nu înţeleg.

Sunt convinsă, stimaţi colegi, că, iniţial, acest proiect de lege a plecat de la UDMR, în condiţiile în care doresc şi coborârea pragului electoral la 3%, pentru a putea să ocupe mai multe poziţii şi mai multe reşedinţe de judeţ sau oraşe din Transilvania, cu primari UDMR. De asemenea, sunt convinsă că PD-ul doreşte acest proiect de lege tocmai pentru a putea să-şi conserve - cred ei - prin mita electorală şi prin impunere, împreună cu organisme din deconcentrate, aceste poziţii de primari” (Aura Vasile – deputat PSD în 2011).

„Acest proiect de lege, odată adoptat, dacă se va adopta, va însemna încă un pas de îndepărtare de democraţie, de valorile democratice. Însuşi argumentul pe care distinsul coleg iniţiator îl aducea aici: că se reducem cheltuielile, că ăsta e motivul pentru care alegem într-un singur tur, mă poate duce la gândul că data viitoare o să stabiliţi că nici nu mai alegem primarii, ci îi numeşte preşedintele filialei PDL în fiecare judeţ” (Victor Paul Dobre – deputat PNL).

Aici, cum s-a votat legea în Camera Deputaţilor.
http://www.cotidianul.ro/liviu-dragnea-se-intoarce-impotriva-lui-ponta-si-usl-223332/
fabio
fabio

Mesaje : 798
Data de inscriere : 12/12/2010

Sus In jos

Liviu Dragnea dă semnalul ruperii USL: Această țară nu poate fi guvernată în acest mod Empty Dragnea, detonatorul USL?!

Mesaj Scris de horatiu 2010 Mier Oct 02, 2013 1:21 pm

Frăţia dintre social-democraţi şi liberali îşi trăieşte ultimele zvâcniri, cu toate eforturile celor doi lideri ai partidelor care o compun de a părea mai uniţi ca niciodată. Chiar dacă parlamentul nu a aprobat punerea sub urmărire a ministrului liberal Vosganian, lucru care-l lasă pe fostul ministru Videanu responsabil de gazele ieftine ale afaceristului Niculae, alianţa tot e pe ducă. Fitilul l-a reaprins ministrul Dragnea, cu a lui descentralizare care-i face pe miniştrii liberali martori la cărat de apă. Asta nu înseamnă că până acum ar fi fost altceva… Prin descentralizare, Dragnea îi ia ministrului Stroe o parte din poliţie şi alte instituţii centrale dependente de administraţia liberalului, iar ministresei de la Transporturi îi ia Metroul şi porturile de la Dunăre, pe care le dăruieşte consiliilor locale.Descentralizarea aflată acum doar la stadiul de proiect, care circulă semiclandestin printre primari şi şefii de consilii judeţene, îi face pe cei din urmă şi mai baroni decât sunt acum. Practic, în viitor, dacă proiectul va fi aprobat aşa cum este, nu o să mai vrea nimeni să fie ministru, ci toată pleiada de aşa-zişi politicieni se va înghesui la funcţia de preşedinte de consiliu judeţean, care nici până acum nu era de neglijat, dacă nu ţineai cu tot dinadinsul să te faci de râs zilnic la televizor.În loc de răspuns la acest afront, ce zic eu (!?), această palmă peste gură cu piciorul, liberalii sunt certaţi de Antonescu şi ameninţaţi cu excluderea din partid dacă mai toarnă calomnii la adresa PSD sau dacă iniţiază proiecte de legi fără ştiinţa partidului. Habar nu am din care partid vrea să-i dea afară Antonescu, pentru că liberalii nu mai formează de mult un partid, ci sunt doar o anexă a PSD. Până una alta Dragnea, băiat de la ţară, din Teleormanul atât de sărac, trebuie felicitat pentru cum le-a tras-o politicienilor mitici din Bucureşti, cărora prin acest proiect de lege a descentralizării le-a luat şi puterea şi banii. Şi nu a stat în Bucureşti decât doi ani! Va închipuiţi cu ce mai rămâne Ponta după patru ani de vicepremierat al lui Dragnea?
horatiu 2010
horatiu 2010

Mesaje : 284
Data de inscriere : 22/03/2010

Sus In jos

Liviu Dragnea dă semnalul ruperii USL: Această țară nu poate fi guvernată în acest mod Empty Spargerea USL

Mesaj Scris de BRIANA Joi Oct 03, 2013 7:26 am



”Despărţirea, nu există soluţie de compromis dacă nu înţelegem că nu se poate continua aşa”, a declarat Ilie Sârbu într-o emisiune la B1 TV. Afirmaţia a şocat, a scandalizat, ducând la maxim capacitatea de prefăcătorie a lumii politice şi a jurnaliştilor din România. Şi totuşi, spargerea Uniunii este consecinţa logică a prestaţiei ultra-mediocre. Anul şi jumătate trecut de la instalarea la cârmă a guvernului USL nu mai lasă nici un dubiu. USL-ul conduce prost în toată încercarea de a răspunde intereselor populaţiei. Şi într-ale României, la fel. Se împiedică mereu, într-un spectacol ieftin, de operetă, jucat mai ales pe Antena 3 şi pe România TV a ”sereistului” plantat lângă premier (Sebastian Ghiţă). Din toată această circăreală politică presărată cu poante chinuite şi aride nu răsare şi nu transpare nici un proiect important. Cele două mari promisiuni (modificarea Constituţiei şi regionalizarea) au fost abordate superficial şi ridiculizate. Cu atâta nepricepere, chiar nu merită duse la capăt. Decât să ne nenorocim, mai bine ne chinuim cu actualele variante! Celelalte încercări (probe) mai mici au avut şi ele acelaşi final în registru peiorativ. Şi vînzarea Oltchim, şi privatizarea CFR Marfă, şi afacerea Cuprumin. Prestaţia guvernului în scandalul Roşia Montană este şi ea de un ridicol desăvârşit. Se duce pe două cărări şi este gata să se oprească pe două crăci. Doi juniori ai politicii, Victor Ponta şi Dan Şova, au crezut şi mai cred că descurcă ei, după mintea lor, cel mai mare dosar de corupţie din istoria economiei româneşti, că urnesc bolovanul de aur, folosindu-se de majoritatea lor parlamentară, şi că raportează succesul peste Ocean şi, gata, rămân favoriţi în bătălia pentru putere. Şi astfel ne-au păcălit pe toţi. Aiureli de începători! Roşia Montană este un dosar peste puterile lor şi ale celor care au crezut că îl şmecheresc în spatele cortinei şi al legislaţiei în vigoare. Gazele de şist sunt şi ele un dosar economic nespus de complicat într-o ţară care nimeni nu înţelege nimic din bolboroselile Rovanei Plumb. Românii au început să preţuiască mediul şi să se teamă de agresiunile industriale. A propos, acest guvern caricatural, bezmeticind prin declaraţii televizate, a lansat şi un concept răsărit din mintea unui poet penal, Varujan Vosganian. Acesta, de câte ori prinde un microfon, vorbeşte despre reindustrializarea României, operaţiunea fiind fundamentată pe un vis al său, pe un poem mediocru (tot al său) şi pe un roman tradus pe banii noştri şi împins de ICR şi de serviciile secrete din România la Premiul Nobel.

Într-o aşa prestaţie delabrată, fără cap, fără creier, fără proiect, fără experţi, cu o generaţie de politicieni aflaţi la început şi încă neterminată (nedefinită ca ideologie şi ca ideal), ce să mai aşteptăm? Autostrăzile lui Victor Ponta şi Dan Şova? Super-cooperări şi super-relaţii internaţionale puse la cale de un guvern care se chinuie să-şi plimbe premierul prin tot felul de vizite de ochii lumii? Vânzarea celor 124 de mine cu minereuri bogate în metale rare, plănuită de USL (adică de PSD şi PNL) la ministerul condus de Varujan Vosganian? Să aşteptăm schimbările spectaculoase din domeniul agriculturii, anunţate tot la TV de Daniel Constantin, cel care îşi aşteaptă ultimele pagini ale dosarului său penal cu plăţile de la filiala Iaşi a APIA?

De ce să mai aşteptăm să vedem cum funcţionează prietenia Ponta-Antonescu, în fapt singura legătură între cele două partide? Nu ne este clar că această prietenie nu există? E doar o conivenţă născută din interese, nu o frăţie a două tabere care slujesc acelaşi proiect pentru ţară!

Acestei USL iubite de atâta lume nu i-a ieşit nici măcar întreţinerea sentimentului iniţial, din care s-a născut. Adică ura împotriva lui Traian Băsescu şi a bandei politice din PDL. Victor Ponta a semnat pactul cu Diavolul, l-a relansat şi este gata să semneze orice alt pact care l-ar menţine în fruntea guvernului, inclusiv unul anti PNL şi anti Crin Antonescu.

Ce este USL astăzi? O sumă de proiecte individuale! Un pachet de ambiţii ieftine şi un şir de proiecte mâzgălite pe genunchi, în drum spre serviciu. Unele promisiuni se nasc în chiar lumina reflectoarelor şi mor după stingerea lor. Ce să mai aşteptăm de la această USL care ne-a adus în fruntea Camerei Deputaţilor un om mai sărac cu duhul decât manechina care l-a precedat? Ploaia de prostii pe care o varsă Valeriu Zgonea în fiecare zi ne poate stârni nostalgii. Roberta Anastase avea un cap frumos şi nu debita atâtea imbecilităţi pe oră!

Marea improvizaţie politică numită USL are şi o armată de susţinători din cauza fricii. Mulţi dintre admiratorii lui Antonescu şi Ponta sunt dispuşi să ierte orice, de groază că PDL-ul s-ar putea întoarce. Pentru aceştia, spargerea USL este egală cu întoarcerea lui Boc, a Elenei Udrea, a lui Popoviciu, Hoară, MRU şi a şnapanului de Blejnar. Fals, cum nu se poate mai fals!Spargerea USL-ului nu poate naşte un val de simpatie pentru adversarii săi, pe care să crească armata de corupţi şi de neputincioşi din PDL şi nici nu poate ridica din neantul în care se află o fundaţie de încropeală cum este Mişcarea Populară.

Spargerea USL-ului ar obliga la clarificări de echipă, de program şi chiar la alianţe noi. Ar fi un semn că populaţia, instituţiile europene, partenerii României s-au săturat de această încropeală politică.

Oricât de mult a enervat Ilie Sârbu cu declaraţia sa, el are dreptate. Din păcate, condiţia de socru obturează oarecum acest adevăr evident!
http://www.cotidianul.ro/spargerea-usl-223694/
BRIANA
BRIANA

Mesaje : 173
Data de inscriere : 15/05/2013

Sus In jos

Liviu Dragnea dă semnalul ruperii USL: Această țară nu poate fi guvernată în acest mod Empty Re: Liviu Dragnea dă semnalul ruperii USL: Această țară nu poate fi guvernată în acest mod

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum