POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului

In jos

CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului   Empty CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului

Mesaj Scris de BRIANA Sam Iul 13, 2013 12:46 pm

Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului

Senatorul PSD Valer Marian a sesizat DNA cu privire la referendum. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat recent că nu a vorbit cu niciun preşedinte de secţie de votare despre referendum şi că nu a comunicat cu ei în timpul desfăşurării scrutinului din 29 iulie, precizând că procurorii DNA au toate datele la dispoziţie în acest sens.UPDATE: Invitat la Realitatea TV, senatorul PSD Valer Marian a declarat că a trimis sesizarea la DNA prin e-mail, precizând că indicaţiile de fraudare a referendumului erau transmise de la cel mai înalt nivel. Valer Marian a declarat că nu se teme că ar fi acuzat de denunţ calomnios sau de tăinuirea unor fapte de corupţie grave deoarece la Satu Mare nu s-a înregistrat cazuri de vot multiplu şi că nu există un termen în care pot fi denunţate astel de fapte. "M-am autodenunţat, am denunţat instigarea la fals intelectual de catre Dragnea. Indiciile şi probele le voi prezenta la DNA, au fost mai mulţi martori, s-ar putea să apară o înregistrate audio".Senatorul PSD Valer Marian a trimis în atenția Direcției Naționale Anticorupție un "(auto)denunț penal" care îl vizează pe vicepremierul Liviu Dragnea. Redăm integral conținutul acestuia.

"Către,
DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE

Subsemnatul Marian Valer, cu domiciliul în Satu Mare, str. Mircea cel Bătrân, bl.C96, ap.19, CNP 1600802124052, senator ales în circumscripţia electorală nr.32, Satu Mare, Colegiul nr.1, telefon 0734339104, în temeiul dispoziţiilor art.223 din Codul de Procedură Penală, depun prezentul

(AUTO)DENUNŢ PENAL

referitor la implicarea numitului Dragnea Liviu Vasile, preşedintele executiv al PSD şi vicepremier al Guvernului României, în organizarea şi desfaşurarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 29 iulie 2012, sub aspectul infracţiunilor de instigare la fals intelectual şi uz de fals, prev. şi ped. de art. 25 rap. la art. 290 şi la art. 291 din Codul Penal, cu aplic. art. 33 lit. a din Codul Penal, pentru următoarele motive:

În data de 22 iulie 2012, zi de duminică, între orele 9-10, am fost sunat pe telefonul mobil de către numitul Dragnea Liviu Vasile, pe atunci secretar general al PSD, care mi-a transmis să mă prezint, în calitate de preşedinte al Organizaţiei judeţene Satu Mare a PSD, în ziua respectivă, orele 14, la o întâlnire la hotelul Dacia Continental din Oradea, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Govor Mircea Vasile, şi cu primarul municipiului Satu Mare, Coica Dorel Costel. Mi s-a precizat doar că întalnirea priveşte organizarea referendumului din 29 iulie şi că la aceasta vor participa liderii PSD din zona de Vest a României. Întrucât primarul Coica Dorel Costel nu se afla în localitate, am plecat la Oradea împreună cu vicepreşedintele Govor Mircea Vasile.
Secretarul general Dragnea Liviu a sosit la Oradea cu un elicopter, iar întâlnirea a avut loc într-o sală de protocol a restaurantului hotelului Dacia Continental. La această întâlnire, alături de subsemnatul şi numitul Govor Mircea Vasile, au fost prezenţi preşedinţii organizaţiilor judeţene PSD Bihor (Mang Ioan), Arad (Căprar Dorel) şi Timiş (Bojin Titu), care erau însoţiţi de 1-2 reprezentanţi ai organizaţiilor respective. Participanţii am servit masa în sala de protocol, unde s-au purtat discuţii de ordin general, iar la un moment dat secretarul general Dragnea ne-a spus să lăsăm telefoanele în sala respectivă şi am ieşit pe un hol, lângă o toaletă, unde susnumitul ne-a spus că, pentru a realiza în duminica urmatoare cvorumul de participare la referendum de 50% plus 1, va trebui să convingem, inclusiv prin promisiuni băneşti, cât mai mulţi preşedinţi de secţii de votare ca să raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din două în două ore, o prezenţă cu 25 de alegători în plus faţă de cea reală. Secretarul general Dragnea ne-a precizat că această decizie a fost luată la cel mai înalt nivel politic în USL întrucât Uniunea Europeană ar agrea demiterea preşedintelui Traian Băsescu, dar trebuie îndeplinite condiţiile formale, în primul rând cvorumul de participare la referendum. Am înteles că secretarul general Dragnea a mai avut în ziua respectivă astfel de întâlniri la Cluj-Napoca şi la Sibiu.
În ziua următoare am aflat de la preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ştef Mihai Adrian, vicepreşedinte judeţean al PNL, că şi liderii judeţeni ai PNL din zonă au avut o întâlnire la Cluj-Napoca, la care a participat secretarul general al PNL, Stroe Radu, care le-a solicitat ca, pentu realizarea cvorumului de participare la referendum, să aranjeze cu presedinţii secţiilor de votare să raporteze o prezenţă cu 50 de alegători mai mare decât cea reală, la orele stabilite. Conştientizînd, pe de o parte, că dacă se urmează asemenea directive se intră sub incidenţa legii penale, iar pe de altă parte, că organizarea este haotică şi contradictorie, având în vedere cifrele diferite de raportare anunţate de PSD şi PNL, am decis să nu mă implic într-o astfel de operaţiune frauduloasă, consultîndu-mă în acest sens şi cu alţi reprezentanţi judeţeni ai PSD, care mi-au împărtăşit punctul de vedere.
Numitul Govor Mircea Vasile, care se afla în relaţii mai apropiate cu secretarul general Dragnea, a fost însă de acord cu directiva acestuia şi, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ştef Mihai Adrian, şi cu cumnatul acestuia Silaghi Ovidiu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL şi ministrul Transporturilor în perioada respectivă, au căutat să transpună în practică directiva USL. Ulterior, numitul Govor Mircea Vasile a afirmat că au pus la bătaie pentru referendum suma de 200.000 lei (două miliarde de lei vechi), care a fost primită la negru de la SC Tehnic Asist SRL Botoşani (firmă favorizată şi abonată la contracte de asfaltare cu Consiliul Judeţean), căreia i s-ar fi promis în schimb atribuirea de lucrări de către Ministerul Transporturilor condus de Silaghi.
Mentionez că în perioada respectivă secretarul general Liviu Dragnea a discutat cu numiţii Silaghi Ovidiu, Ştef Mihai Adrian şi Govor Mircea Vasile să fie transferată, prin hotărâre de Guvern, suma de 54 milioane de euro alocată pentru reabilitarea Aeroportului Baia Mare, pentru reabilitarea Aeroportului Satu Mare, urmând ca lucrările aferente să fie atribuite unor firme clientelare.
În acelaşi registru, arăt că în a doua parte a anului trecut, secretarul general Dragnea a exercitat, în mod direct sau prin intermediul numitului Govor Mircea Vasile, presiuni asupra primarului municipiului Satu Mare, Coica Dorel Costel, pentru a atribui firmei 3T Construct Piatra Neamţ, cu punct de lucru în Alexandria, controlată de un om de casă a lui Dragnea (pe atunci şi preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman) o lucrare în valoare de 7 milioane euro din cadrul Programului ISPA pentru apă şi canalizare în municipiul Satu Mare, în valoare totală de 108 milioane de euro. Primarul Coica nu s-a conformat, licitaţia fiind câstigată de o altă firmă, dar SC 3T Construct a formulat contestaţie, care a fost admisă de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Numitul Govor Mircea Vasile a afirmat că soluţionarea favorabilă a contestaţiei ar fi fost aranjată de către Dragnea la CNSC. Primăria municipiului Satu Mare a atacat însă la Curtea de Apel Oradea decizia CNSC. Pentru acest “afront”, secretarul general Dragnea l-a ameninţat pe primarul Coica cu ocazia unei vizite efectuate la Satu Mare în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012 şi a refuzat să-l primească în audienţă, în calitate de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, la începutul lunii februarie 2013, respectiv a doua zi după aniversarea a doi ani de la înfiinţarea USL.
Volubil şi lăudăros din fire, vicepreşedintele Govor Mircea Vasile a afirmat că s-a întâlnit de mai multe ori cu omul de casă al lui Dragnea la Satu Mare, atât pentru a rezolva câştigarea licitaţiei pentru lucrarea de apă şi canalizare de către SC 3T Construct, cât şi pentru a pune la cale alte afaceri, respectiv efectuarea unor lucrări de asfaltare în ţară de către SC Tehnic Asist SRL Botoşani, împreună cu SC Teldrum SRL Alexandria (constituită în urma privatizării societăţii de construcţii-drumuri a Consiliului Judeţean Teleorman), despre care se ştie că este controlată şi favorizată de Dragnea Liviu. Pentru obedienţa manifestată, Dragnea l-a promovat pe numitul Govor Mircea Vasile în funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene Satu Mare a PSD.
Satu Mare, Marian Valer
11.07.2013


PS: La întrunirea USL de la Murighiol (judeţul Tulcea) din septembrie 2012, preşedintele PSD, Victor Ponta, ne-a solicitat preşedinţilor de organizaţii judeţene PSD să ne solidarizăm cu secretarul general Liviu Dragnea şi să completăm fiecare un (auto)denunţ către DNA, fiindu-ne înmanat un formular tipizat în acest sens. Subsemnatul nu am completat formularul întrucat nu am putut să mă asociez cu fărădelegea. Dupa un an de guvernare USL, am constatat ca Liviu Dragnea se încadrează în arhetipul de politician demagog, rapace, corupt, nefast şi demonic, pe care l-a întruchipat cu succes preşedintele Traian Băsescu, cu care are, de altfel, aceleaşi rădăcini politice în PD. Pentru aceste motive, consider că am datoria morală să formulez prezentul (auto)denunţ. Trăiesc speranţa că se vor solidariza cu acest (auto)denunţ şi alţi lideri naţionali şi judeţeni ai PSD.Sursa: cotidianul.roSecretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat recent că nu a vorbit cu niciun preşedinte de secţie de votare despre referendum şi că nu a comunicat cu ei în timpul desfăşurării scrutinului din 29 iulie, precizând că procurorii DNA au toate datele la dispoziţie în acest sens. "Preşedinţii de secţii nu sunt membri ai niciunui partid, nici măcar ai PSD. Eu nu am vorbit cu niciun preşedinte de secţie, nu despre referendum, despre absolut nimic nu am comunicat cu ei", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului. El a spus că procurorii care anchetează acest caz nu au venit la sediul PSD să vadă sistemul de numărare a voturilor, dar că magistraţii deţin toate datele necesare.

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane care au luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, în acelaşi dosar în care este acuzat şi secretarul general al PSD Liviu Dragnea.

Potrivit unui comunicat DNA, sunt urmărite penal 49 de persoane, preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, şi 18 persoane, observatori din partea unei organizaţii neguvernamentale, care au şi calitatea de membri ai unui partid, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de fals în declaraţii.

"Deşi erau membri ai unui partid politic, în actele respective, depuse la Biroul Electoral Central, cei 18 învinuiţi au declarat, în mod mincinos, contrariul. În calitate de membri ai unei formaţiuni politice şi concomitent, de observatori la diferite secţii de votare din localităţi din judeţul Teleorman, cei 18 învinuiţi au comunicat, în fiecare oră, pe parcursul zilei de 29 iulie, prezenţa la vot în secţiile respective, către numărul telefonic 1855, care era parte din sistemul IT controlat de Liviu Dragnea, învinuit în acelaşi dosar", se susţine în comunicat.


http://www.realitatea.net/autodenun-privind-implicarea-lui-liviu-dragnea-in-falsificarea-datelor-referendumului_1224634.html
BRIANA
BRIANA

Mesaje : 173
Data de inscriere : 15/05/2013

Sus In jos

CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului   Empty Re: CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului

Mesaj Scris de IA DE LA BASESCU Sam Iul 13, 2013 5:11 pm

OLGUTA vASILESCU trebuia sa spuna ca o data in plus Basescu e vinovat.Laughing 
IA DE LA BASESCU
IA DE LA BASESCU

Mesaje : 380
Data de inscriere : 24/12/2008
Localizare : in bancile opozitiei

Sus In jos

CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului   Empty Suficient de "nebun" sa ingroape USL?

Mesaj Scris de UN NOSTALGIC Dum Iul 14, 2013 5:43 am

UN NOSTALGIC
UN NOSTALGIC

Mesaje : 176
Data de inscriere : 22/09/2012

Sus In jos

CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului   Empty Şansele lui Dragnea în faţa lui Băsescu

Mesaj Scris de Marco_polo2013 Mar Iul 16, 2013 8:43 pm


În urma dublei lovituri primite de la Traian Băsescu şi de la Curtea Constituţională pe tema referendumului, primul anunţând convocarea propriului referendum, Curtea hotărând asupra valabilităţii covrumului de 30% abia de la anul, Liviu Dragnea cheamă USL la mobilizare pentru a nu ceda pe tot frontul Pentru vicepremierul Dragnea, frontul înseamnă regionalizarea, dar victoria sa depinde direct de revizuirea Constituţiei. Liviu Dragnea încearcă să menţină moralul în USL, ….


http://adevarul.ro/news/politica/Sansele-luidragnea-fata-basescu-1_51e4f943c7b855ff564293ed/index.html#
Marco_polo2013
Marco_polo2013

Mesaje : 82
Data de inscriere : 20/06/2013

Sus In jos

CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului   Empty O mutare in Guvern care multumeste pe toata lumea: Liviu Dragnea cade penal, Gabi Oprea urca pe val!

Mesaj Scris de Admin Vin Iul 26, 2013 5:45 am

De atata amar de vreme, Liviu Dragnea a trait pandind in fiecare clipa ca nu cumva sa-si mai ia vreun „capac” din partea Cotrocenilor. Si uite ca, asa cum se intampla indeobste in viata, de ce i-a fost frica nu a scapat, numai ca o pateste de unde se astepta mai putin.
Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, este o chestiune doar de timp pana ce vicepremierul va fi „zburat” din Guvern. Iar remanierea cu japca va fi una penala, Liviu Dragnea urmand sa fie trimis in judecata in scurt timp, se pare chiar ca in mai multe spete. Iar „tortul” fondurilor uriase de care va beneficia Ministerul Dezvoltarii Regionale si la care secretarul general al PSD a tinut atat de mult, nelasand si pe altii sa se infrupte din el, va fi acum taiat de viitorul sau inlocuitor.

Gabriel Oprea va primi, in sfarsit, un portofoliu


Sa curga sampania!

Deja sunt multi politicieni care au pregatit adevarate bairamuri de cand au simtit „mirosul sangelui” si zvonurile privind mazilirea iminenta a lui Liviu Dragnea au devenit tot mai insistente. Mai ales ca vicepremierul reusise sa-si atraga antipatia nu doar a rivalilor, dar si a multora dintre aliatii politici, vadit nemultumiti de imparteala bugetara facuta de catre ministrul Dezvoltarii Regionale. Asa ca, desi la Centru coabitarea a inceput sa scartaie din toate incheieturile, in teritoriu toti politicienii isi freaca mainile multumiti. Mai mult chiar, pe speta Dragnea, pana si liberalii cei mai inversunati impotriva pactului de neagresiune intre cele doua Palate au inceput sa clameze, hlizindu-se cu gura pana la urechi, ca „de, asa mai vii de acasa si cu coabitarea asta!”.

„Sa vina banii la baieti!”

Mai mult chiar, aidoma fotbalistilor neplatiti care se stropesc cu sampanie prin vestiare dupa o victorie obtinuta „pe burta goala”, si multi demnitari, in frunte cu reprezentanti ai autoritatilor locale, au inceput deja sa scandeze bucurosi „sa vina banii, sa vina banii, la baieti!”. Mai ales ca acestia spera ca inlocuitorul lui Dragnea, care se pare ca va fi nimeni altul decat Gabriel Oprea, sa fi invatat ceva din lectia acestuia si sa acorde o cu totul alta atentie sustinerii dezvoltarii viitoarelor regiuni. Iar remanierea, care se va face musai cu explicatii publice despre cererile exprese ale Bruxelles-ului in acest sens, va impusca doi iepuri dintr-o lovitura. Pe de o parte, va fi supapa prin care va mai rasufla nemultumirea tot mai crescanda a multora dintre parlamentari, primari sau presedinti de consilii judetene, care se dovedesc tot mai vehementi ca, dupa ce le-au suit sacii electorali in carute celor de la Centru, acestia le-au dat apoi „delete” la toate cererile lor. Pe de alta parte, echilibrul politic va fi pastrat prin primirea de catre vicepremierul Gabi Oprea a unui portofoliu. Si ce portofoliu! Unul de unde poate multumi pe toata lumea, chiar daca fostul ofiter de intedenta va mai „ciupi” si el ceva la gramaj…

http://www.enational.ro/dezvaluiri/o-mutare-in-guvern-care-multumeste-pe-toata-lumea-liviu-dragnea-cade-penal-gabi-oprea-urca-pe-val-317645.html/#ixzz2a6w89m96


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU

Admin
Admin

Mesaje : 9987
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului   Empty Liviu Dragnea, prins la mijloc în "Dosarul Referendumului". Urmeaza retineri spectaculoase!

Mesaj Scris de RrO RUPT(ă) în cur Mar Aug 06, 2013 6:54 am

RrO RUPT(ă) în cur
RrO RUPT(ă) în cur

Mesaje : 484
Data de inscriere : 28/12/2008

Sus In jos

CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului   Empty Re: CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului

Mesaj Scris de RrO RUPT(ă) în cur Mar Aug 06, 2013 7:03 am

@

@

@
RrO RUPT(ă) în cur
RrO RUPT(ă) în cur

Mesaje : 484
Data de inscriere : 28/12/2008

Sus In jos

CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului   Empty Re: CUTREMUR IN PSD -Autodenunț la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea în falsificarea referendumului

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum