POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

+4
Narcisa-Edelweiss
GIGI_BERBECOSU
MIKUTZA CE KURAI
FANTASIO
8 participanți

In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de FANTASIO Lun Mai 20, 2013 7:33 pm

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Pizap.com10.271996135823428631369068201765
Exploatând „criza Roșca”, PSD-ul a găsit un „cassus beli” perfect care va fi folosit în războiul soft sau hard cu cei de la PNL. În realitate, toată această situație de scandal total nu este decât un pretext pentru PSD de a-i băga pumnul în gură lui Crin.
Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Pizap.com10.3466764297336341369077063281
Chiar dacă ruperea oficială s-a amânat, USL a rămas totuși ruptă – de realitate. Rar s-a văzut o majoritate parlamentară și guvernamentală mai mare (sunt zile când trece de 70-80% cu ajutorul PPDD și al UDMR) și mai inertă. />După cum se comportă, ai zice că USL n-are nici 10%: s-a umflat într-un asemenea hal încât miniștrii săi ori zac la tv ori se prăbușesc în fotolii și se plâng de sănătate: „reforma din sănătate a fost blocată de două luni de Ponta” – a zis ministrul Nicolăescu (într-o înregistrare secretă de la PNL) deși nimeni nu observase nici reforma, nici blocajul și nici sănătatea. Dl. Antonescu suferă, de exemplu, de singurătate acută: „suntem singuri împotriva lui Băsescu, a PSD și a altor instituții internaționale”. Grav! Când ești singur împotriva întregii lumi s-ar putea să ai probleme de adaptare la societate. Crin le-a explicat colegilor că înainte de alegeri USL avea un singur adversar (pe dl. Băsescu) iar acum a pierdut adversarul: „acesta a devenit aliat cu partenerul nostru”. Ce să facă acum bietul Crin fără subiectul Băsescu și fără viziune europeană? E greu să fii contratenor contra tuturor. Ai ghinion la Eurovision. Așa a pățit contratenorul nostru Cezar a cărui voce și toaletă de Cleopatrpă i-au adus locul 13 – motiv pentru care a acuzat „blocul scandinav” și „marea Rusie” că blochează reforma în muzică făcând geopolitică. De, dacă era contrabas sau contraBăsescu, poate obținea voturile Rusiei. Așa, nu le-a luat nici pe ale românilor din Spania și Italia – exact cum au pățit și contratenorii USL. Problema e că PNL care a spart toate coalițiile în care s-a aflat (CDR, DA) are acum în PSD un partener-adversar și mai lipsit de scrupule decât el. Dna Mariana Câmpeanu s-a plâns colegilor că e lăsată singură noaptea la televizor: „eu nici nu știam de majorarea venitului minim, am scris măsurile noaptea, de la tv, pe mine nu mă consultă nimeni”. Reiese că premierul i-a luat măsurile și le-a prezentat sub proprie semnătură la tv.
Friptă cu Ponta, dna Câmpeanu le-a învățat pe femeile liberale cum să se păzească în politică: „important este să avem o ținută decentă, să fim îngrijite, să fim curate, să fim aranjate”, și nu „cu fuste scurte de ți se văd chiloții sau cu decolteu până la buric” altfel bărbații nu te iau în serios. Aș! Dna Câmpeanu e îngrijită, e curată, iese des la Antena 3 fără decolteu dar tot a pățit-o. Mai bine le spunea direct: Mamelor din lumea-ntreagă eu vă dau un singur sfat, nu vă mai duceți la Gâdea, că rămâneți fără cap.

text

Tia Şerbănescu

sursa

http://www.curentul.ro/2013/index.php/Table/Bref/

grafica
Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA 2-78
SCURT, FOARTE SCURT COMENTARIU

În aceste momente e vorba de acalmia de dinainte de izbucnirea furtunii . În perioada imediat următoare , împotriva aparenţelor marea bătălie nu se va da între Crin Antonescu (zis CĂCĂRĂU ) şi Ponta. Marea confruntare va avea loc între gruparea(gaşca ) Dragnea şi gruparea(gaşca ) Ponta + TATA SOCRU Sârbu CONCOI, acest Richelieu al PSD.

Postat initial pe noul blog gerulian pe care gazda noastră vă invită să îl vizitaţi la
http://gerulieniinexil.nextblog.ro/2013/05/20/sa-vorbim-putin-de-plansa-surprinsa-cu-dansa-n-transa/

PS Eu am dat o fugă până acolo, e o platformă super pentru bloguri si saituri gratis.



FANTASIO
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de ion pribeagu Mier Mai 22, 2013 5:55 am

PNL față cu reacțiunea
PNL, care în materie de structuri s-a întărit considerabil după iureșul electoral din decembrie 2012, beneficiind de fapt din plin de formidabila mașinărie electorală a PSD, are mari probleme de identitate și duce o lipsă acută de proiecte politice de substanță.
Suntem singuri, împotriva PSD, a lui Tra¬ian Băsescu și a unor instituții inter¬na¬țio¬nale, le spunea recent Crin Antonescu co¬legilor săi din conducerea PNL cu prilejul unei întâlniri în spatele uși¬lor închise. Apropo, e foar¬te interesant cum „scapă“, aproape în flux continuu, în spațiul public înregistrări ale unor reuniuni liberale, presupus private. E lim¬pe¬de că e vorba de scurgeri con¬trolate, menite să trans¬mită în exterior, către PSD, dar și către militanții pro¬prii, mesaje care fie nu pot fi spuse față în față, fie nu pot fi asumate oficial la nivel for¬mal. Dacă nu ar fi așa, am fi avut parte de înfierări indignate ale acestui tip de practici (dând eventual vina pe serviciile aservite prin definiție lui Băsescu și, mai nou, lui Victor Ponta), iar liderii liberali ar fi luat măsuri de protecție.
Dar să ne întoarcem la vorbele lui Crin An¬tonescu. Ele sună dramatic, emoționant, re¬voluționar chiar. Liberalii, singuri îm¬potriva tuturor! Singura chestiune ne¬lă¬murită este pentru ce anume se bat ei? Oa¬re ce vor să obțină, ce proiecte vor să pro¬moveze spre binele țării, în pofida pie¬di¬cilor puse la cale de această, iată, mons¬truoasă cabală, înțelegem transnațională? Trebuie să fie un secret mult mai bine pă¬zit decât înregistrările de la întâlnirile lor private, care circulă bine-mersi prin me¬dia de câteva săptămâni (cam de la criza le¬gată de numirea Laurei Codruța Kövesi în fruntea DNA), pentru că până acum nu ne-am lămurit. Pentru că liderii liberali nu par foarte tare preocupați de marile te¬me ale momentului, modificarea Cons¬ti¬tuției și regionalizarea, ambele lansate ini¬țial de Traian Băsescu, dar asumate în mod serios de PSD. Într-adevăr, și Victor Ponta și, mai ales, Liviu Dragnea le menționează insistent ca proiecte de prioritate zero pentru social-democrați. Li¬beralii nu s-au arătat a fi vizibil preocupați nici de grija sectorului privat din economie, dincolo de unele declarații de circumstanță, cu totul inconsistente, nici de educație, de energie sau de promovarea expor¬tu¬ri¬lor.
Subiectele cu adevărat im¬portante pentru PNL în perioada care s-a scurs de când USL a ajuns la putere au fost altele: demiterea președintelui, emas¬cularea DNA și, dacă se poate, desființarea ANI, tocmai când prin alte părți din Eu¬ropa, de pildă în Franța, se ia în calcul în¬ființarea unor instituții de acest tip. Alte probleme de mare interes pentru partid au fost plasarea lui Dan Radu Rușanu în frun¬tea unui organism mamut care să con¬troleze tot spectrul de servicii financiare și de asigurări sau numirea d-nei Lulache în frunteaNuclearelectrica. Ultima per¬soană trebuie să fie o doamnă extrem de norocoasă, din moment ce imediat ce li¬be¬ralii ajung la guvernare i se propun funcții re¬munerate generos din bani publici (în¬tre 10 și 30 de mii de euro pe lună). A, și să nu uităm de demersurile întreprinse în par¬lament de Sorin Roșca Stănescu, omul care a provocat marele deranj în USL, pen¬tru obstrucționarea instrumentelor util¬i¬zate în lupta anticorupție.
Cam asta ar fi agenda de priorități a PNL, dacă e să ne luăm după ceea ce am văzut până acum. Sigur, poate sunt alte teme ge¬neroase și de mare interes public pe care par¬tidul le păstrează, discret, în rezervă. Nu putem decât să așteptăm cu nerăbdare ca ele să fie scoase cât mai repede la lu¬mină. Realitatea e însă că PNL, care în ma¬terie de structuri s-a întărit considerabil după iureșul electoral din decembrie 2012, beneficiind de fapt din plin de formidabila mașinărie electorală a PSD, are mari pro¬bleme de identitate și duce o lipsă acută de proiecte politice de substanță. Într-un fel, era inevitabil ca partidul să fie obturat de partenerii săi de guvernare, care dețin în proporție covârșitoare pârghiile de pu¬tere și controlul resurselor. Dar can¬to¬na¬rea mesajului său public obsesiv în zona retoricii anti-Băsescu reduce acțiunea po¬litică până la un nivel caricatural. Mai ales acum, când, beneficiind de pactul de coa¬bitare și de uzura inerentă a actualei pu¬teri, președintele a recuperat în mod sem¬nificativ din punctul de vedere al în¬cre¬derii publice, tendință care are toate șan¬sele să continue în perioada următoare.
PNL pare să fi fost surprins și oarecum con¬fuzionat de rapiditatea cu care PSD l-a marginalizat la guvernare, probabil mult mai repede decât s-ar fi așteptat. Agenda sa ascunsă în materie de consolidare a in¬fluenței la nivelul unor structuri de putere cheie, cum ar fi serviciile de informații, de¬voalată între altele de demersurile în¬treprinse de Sorin Roșca Stănescu (acesta fiind, cu siguranță, unul dintre motivele prin¬cipale ale iritării provocate de acesta în PSD), s-a dovedit a fi nerealistă, chiar naivă. Un partid cu forța și experiența PSD nu avea cum să cedeze liberalilor teritorii esențiale pe harta de putere din România. Iar maniera cocoșesc ridicolă pe care li¬be¬ralii au adoptat-o la vârf atât față de ins¬tituții internaționale importante, cât și fa¬ță de cancelarii occidentale de prim rang, precum cele din Washington, Berlin sau Lon¬dra, au făcut ca partidul să devină în bu¬nă măsură nefrecventabil în exterior. Mai ales că și din acest punct de vedere PSD a făcut un pas în față după eve¬ni¬mentele din vara trecută, lăsându-i pe li¬berali în offsaid. Deocamdată, șansa sa e faptul că nu s-a coagulat încă nicio al¬ter¬nativă consistentă în opoziție, pe același segment electoral. Pentru că, dacă acest lu¬cru se va întâmpla, PNL ar putea avea pro¬bleme majore la alegerile europ¬ar¬la¬men¬tare de anul viitor. //
http://www.revista22.ro/pnl-fa539a-cu-reac539iunea-26282.html
ion pribeagu
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de ion pribeagu Mier Mai 22, 2013 5:56 am

Dificilul drum de la USL 1 la un posibil USL 2
Semnul trecerii de la USL 1 la USL 2 va fi acceptarea de către naţional-liberali a unei remanieri guvernamentale, în care miniştrii care au intrat în conflict cu premierul sunt înlocuiţi.
Acum câteva luni, opinia dominantă era că pactul de colaborare instituţională între şeful statului şi cel al guvernului este o simplă foaie de hârtie. Azi, aceeaşi colaborare nu numai că es¬te privită ca o evidenţă, dar a devenit foarte răs¬pândită ideea că aici rezidă cauza unei iminente rup¬turi a Uniunii care numai cu şase luni în urmă a câştigat zdrobitor alegerile parlamentare. Iar această trecere de la o extremă la alta nu este decât unul din¬tre semnele că lentila prin care cetăţenii sunt îndemnaţi să vadă realitatea este grav deformată.
În ultimele zile, concentrarea pe conflictul din USL a dus la ratarea analizării ştirii că o instituţie din subordinea directă a pre¬mierului, Corpul său de control, a sesizat DNA în legătură cu anumite presupuse ilegalităţi ale unui consilier prezidenţial, fostul ministru Daniel Funeriu. Nu am vă¬zut niciun „Breaking News“ care să anun¬ţe faptul că primul ministru dă un şah pre¬şedintelui atacându-i un apropiat. Atunci când o informaţie, măcar la o primă ana¬liză, se opune unei scheme dominante de interpretare a realităţii, această informaţie este golită de semnificaţia ei principală.
Pe de o parte, gesturile publice ale Cor¬pu¬lui de control sunt şi gesturi politice. Pe de altă parte, atacul la un consilier pre¬zidenţial este şi un atac la preşedinte. Pac¬tul de coabitare nu putea interzice astfel de evenimente instituţionale, dar în acest caz momentul ales este strict unul politic. Atacând un membru important al echipei de consilieri prezidenţiali, Victor Ponta vrea să demonstreze în interiorul USL şi al PSD, precum şi publicului, că nu este complice cu Traian Băsescu. Astfel, pre¬şe¬dintele este pus cel puţin într-o poziţie delicată, din cauza unor interese conjunc¬turale ale primului ministru. Putem deci vorbi de un tip de atitudine care încalcă implicit pro¬tocolul de colaborare şi ca¬re cere o replică din partea preşedintelui.
Acest incident este sem¬ni¬ficativ şi pentru faptul că Vic¬tor Ponta consideră re¬la¬ţia cu Traian Băsescu drept principala sa vul¬ne¬rabi¬li¬ta¬te. Nu numai pentru că îm¬potriva acestuia s-a format USL, ci şi din cauza răs¬pândirii unei teorii a conspiraţiei care ajunge la concluzia că tot din cauza lui Tra¬ian Băsescu USL se va rupe. Teoria res¬pectivă serveşte perfect PNL în dorinţa sa de a fi singurul depozitar al moştenirii USL. Dar o astfel de teorie este fie falsă, fie in¬completă. Victor Ponta are în egală m㬬su¬ră nevoie de şeful statului, atât ca să cola¬boreze cu acesta în anumite probleme, cum ar fi cele legate de externe sau jus¬tiţie, cât şi ca să i se opună. Iar aici re¬ciproca este va¬labilă. Dar această coa¬bi¬tare, care ar tre¬bui mai corect numită con¬vieţuire, este tem¬porară, fiind un echi¬li¬bru instabil, care depinde de mulţi factori. Principalii sunt aceia ai capacităţii gru¬pului Ponta de a guverna, dar şi de a con¬trola PSD şi USL. Dacă Victor Ponta ajun¬ge la con¬clu¬zia că, pentru a controla PSD, trebuie ca PNL să fie scos de la guvernare, acesta va fi scos, dar un astfel de eve¬ni¬ment nu ar putea fi cauzat de Traian Bă¬sescu. Sigur că li¬derii PNL vor vedea „mâ¬na“ preşe¬din¬te¬lui în tot ce li se întâmplă şi mai ales o vor invoca pentru a-şi ataca actualii aliaţi. În acest sens, când apare numele Băsescu în¬tre actualii parteneri din USL, legătura cu realitatea puterii aces¬tuia este facultativă, trebuie numai să în¬ţelegem că neîn¬cre¬de¬rea s-a instalat du¬rabil în USL. Totuşi, ac¬tuala criză poate fi numai una de etapă, în care premierul şi PSD vor să mai taie din ela¬nul şi aroganţa care au caracterizat PNL în ultimul an.
Victor Ponta ştie că liberalii mai vor să stea la guvernare şi pot face compromisuri în acest sens. Astfel este atins obiectivul con¬solidării premierului în partidul său, dar as¬ta numai dacă PNL este umilit, fără ca USL să dispară. În aceste zile, pentru pri¬ma dată de la alegeri, apar public diver¬genţe în PSD, zona Dragnea fiind mult mai puţin agresivă cu liberalii decât zona Pon¬ta-Sârbu. Este clar că ofensiva primului mi¬nistru a început atunci când a fost sigur că poate să facă o majoritate parlamentară fără PNL. Asta nu înseamnă însă că re¬con¬figurarea majorităţii parlamentare trebuie să se petreacă mâine. Din contra, Victor Pon¬ta va fi judecat după capacitatea sa de a folosi eficient ameninţarea cu exclu¬de¬rea, fără însă a o utiliza.
Cărţile sunt deci în mâna PSD, iar liberalii nu pot decât să-şi aducă aminte cum i-au exclus ei de la guvernare pe partenerii de Ali¬anţă D.A. în primăvara lui 2007. În acest moment, Crin Antonescu nu poate să ex¬plice teritoriului de ce strică USL numai ca să-şi păstreze aura de etern opozant al sistemului, în vederea prezidenţialelor. Ne¬voia de resurse probabil va păstra PNL la guvernare, dar locul său de partener egal în USL s-a încheiat, era numai un rol de scenă. Din acest punct de vedere, USL în for¬ma sa iniţială va lăsa locul unui USL 2, în care va fi clar cine conduce. Semnul tre¬cerii de la USL 1 la USL 2 va fi acceptarea de către naţional-liberali a unei remanieri guvernamentale, în care miniştrii care au intrat în conflict cu premierul sunt înlo¬cuiţi. O astfel de remaniere devine din ce în ce mai necesară, dar, pentru moment, Ponta a gestionat-o greşit. În loc să fie omul care negociază, a trecut la stilul smuls, care îl pune în pericolul de a apă¬rea drept responsabil pentru o criză po¬litică şi pentru ruperea USL. Ar fi deci în in¬teresul său ca o astfel de criză majoră să nu se producă acum. //
http://www.revista22.ro/dificilul-drum-de-la-usl-1-la-un-posibil-usl-2-26285.html
ion pribeagu
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de MIKUTZA CE KURAI Mier Mai 22, 2013 12:52 pm

„Scenariul privind ruperea USL in toamna nu mai sta in picioare. PNL trebuie sa ramana alaturi de noi pentru ca situatia economica o cere. Vom avea o iarna grea si nu este in avantajul PSD sa fie singur la guvernare. Electoral vorbind, pretul pe care l-am plati ar fi mult prea mare. Pe de alta parte, nici premierul Ponta nu-si permite sa se confrunte cu o scadere de popularitate si el stie acest lucru”, - lider PSD.
http://www.enational.ro/news/pnl-manta-de-vreme-rea-pentru-victor-ponta-294075.html/
MIKUTZA CE KURAI
MIKUTZA CE KURAI

Mesaje : 490
Data de inscriere : 11/12/2010

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de ion pribeagu Mier Mai 22, 2013 1:12 pm

PNL față cu reacțiunea
PNL, care în materie de structuri s-a întărit considerabil după iureșul electoral din decembrie 2012, beneficiind de fapt din plin de formidabila mașinărie electorală a PSD, are mari probleme de identitate și duce o lipsă acută de proiecte politice de substanță.
Suntem singuri, împotriva PSD, a lui Tra¬ian Băsescu și a unor instituții inter¬na¬țio¬nale, le spunea recent Crin Antonescu co¬legilor săi din conducerea PNL cu prilejul unei întâlniri în spatele uși¬lor închise. Apropo, e foar¬te interesant cum „scapă“, aproape în flux continuu, în spațiul public înregistrări ale unor reuniuni liberale, presupus private. E lim¬pe¬de că e vorba de scurgeri con¬trolate, menite să trans¬mită în exterior, către PSD, dar și către militanții pro¬prii, mesaje care fie nu pot fi spuse față în față, fie nu pot fi asumate oficial la nivel for¬mal. Dacă nu ar fi așa, am fi avut parte de înfierări indignate ale acestui tip de practici (dând eventual vina pe serviciile aservite prin definiție lui Băsescu și, mai nou, lui Victor Ponta), iar liderii liberali ar fi luat măsuri de protecție.
Dar să ne întoarcem la vorbele lui Crin An¬tonescu. Ele sună dramatic, emoționant, re¬voluționar chiar. Liberalii, singuri îm¬potriva tuturor! Singura chestiune ne¬lă¬murită este pentru ce anume se bat ei? Oa¬re ce vor să obțină, ce proiecte vor să pro¬moveze spre binele țării, în pofida pie¬di¬cilor puse la cale de această, iată, mons¬truoasă cabală, înțelegem transnațională? Trebuie să fie un secret mult mai bine pă¬zit decât înregistrările de la întâlnirile lor private, care circulă bine-mersi prin me¬dia de câteva săptămâni (cam de la criza le¬gată de numirea Laurei Codruța Kövesi în fruntea DNA), pentru că până acum nu ne-am lămurit. Pentru că liderii liberali nu par foarte tare preocupați de marile te¬me ale momentului, modificarea Cons¬ti¬tuției și regionalizarea, ambele lansate ini¬țial de Traian Băsescu, dar asumate în mod serios de PSD. Într-adevăr, și Victor Ponta și, mai ales, Liviu Dragnea le menționează insistent ca proiecte de prioritate zero pentru social-democrați. Li¬beralii nu s-au arătat a fi vizibil preocupați nici de grija sectorului privat din economie, dincolo de unele declarații de circumstanță, cu totul inconsistente, nici de educație, de energie sau de promovarea expor¬tu¬ri¬lor.
Subiectele cu adevărat im¬portante pentru PNL în perioada care s-a scurs de când USL a ajuns la putere au fost altele: demiterea președintelui, emas¬cularea DNA și, dacă se poate, desființarea ANI, tocmai când prin alte părți din Eu¬ropa, de pildă în Franța, se ia în calcul în¬ființarea unor instituții de acest tip. Alte probleme de mare interes pentru partid au fost plasarea lui Dan Radu Rușanu în frun¬tea unui organism mamut care să con¬troleze tot spectrul de servicii financiare și de asigurări sau numirea d-nei Lulache în frunteaNuclearelectrica. Ultima per¬soană trebuie să fie o doamnă extrem de norocoasă, din moment ce imediat ce li¬be¬ralii ajung la guvernare i se propun funcții re¬munerate generos din bani publici (în¬tre 10 și 30 de mii de euro pe lună). A, și să nu uităm de demersurile întreprinse în par¬lament de Sorin Roșca Stănescu, omul care a provocat marele deranj în USL, pen¬tru obstrucționarea instrumentelor util¬i¬zate în lupta anticorupție.
Cam asta ar fi agenda de priorități a PNL, dacă e să ne luăm după ceea ce am văzut până acum. Sigur, poate sunt alte teme ge¬neroase și de mare interes public pe care par¬tidul le păstrează, discret, în rezervă. Nu putem decât să așteptăm cu nerăbdare ca ele să fie scoase cât mai repede la lu¬mină. Realitatea e însă că PNL, care în ma¬terie de structuri s-a întărit considerabil după iureșul electoral din decembrie 2012, beneficiind de fapt din plin de formidabila mașinărie electorală a PSD, are mari pro¬bleme de identitate și duce o lipsă acută de proiecte politice de substanță. Într-un fel, era inevitabil ca partidul să fie obturat de partenerii săi de guvernare, care dețin în proporție covârșitoare pârghiile de pu¬tere și controlul resurselor. Dar can¬to¬na¬rea mesajului său public obsesiv în zona retoricii anti-Băsescu reduce acțiunea po¬litică până la un nivel caricatural. Mai ales acum, când, beneficiind de pactul de coa¬bitare și de uzura inerentă a actualei pu¬teri, președintele a recuperat în mod sem¬nificativ din punctul de vedere al în¬cre¬derii publice, tendință care are toate șan¬sele să continue în perioada următoare.
PNL pare să fi fost surprins și oarecum con¬fuzionat de rapiditatea cu care PSD l-a marginalizat la guvernare, probabil mult mai repede decât s-ar fi așteptat. Agenda sa ascunsă în materie de consolidare a in¬fluenței la nivelul unor structuri de putere cheie, cum ar fi serviciile de informații, de¬voalată între altele de demersurile în¬treprinse de Sorin Roșca Stănescu (acesta fiind, cu siguranță, unul dintre motivele prin¬cipale ale iritării provocate de acesta în PSD), s-a dovedit a fi nerealistă, chiar naivă. Un partid cu forța și experiența PSD nu avea cum să cedeze liberalilor teritorii esențiale pe harta de putere din România. Iar maniera cocoșesc ridicolă pe care li¬be¬ralii au adoptat-o la vârf atât față de ins¬tituții internaționale importante, cât și fa¬ță de cancelarii occidentale de prim rang, precum cele din Washington, Berlin sau Lon¬dra, au făcut ca partidul să devină în bu¬nă măsură nefrecventabil în exterior. Mai ales că și din acest punct de vedere PSD a făcut un pas în față după eve¬ni¬mentele din vara trecută, lăsându-i pe li¬berali în offsaid. Deocamdată, șansa sa e faptul că nu s-a coagulat încă nicio al¬ter¬nativă consistentă în opoziție, pe același segment electoral. Pentru că, dacă acest lu¬cru se va întâmpla, PNL ar putea avea pro¬bleme majore la alegerile europ¬ar¬la¬men¬tare de anul viitor. //
http://www.revista22.ro/pnl-fa539a-cu-reac539iunea-26282.html
ion pribeagu
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de GIGI_BERBECOSU Mier Mai 22, 2013 1:29 pm

Lăzăroiu: Ar fi foarte rău pentru România să se rupă acum USL-ul
Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu consideră că o dezmembrare a USL ar însemna o criză politică majoră şi ar avea costuri asupra României, însă, susține că USL nu va mai fi ce-a fost după tensiunile legate de Sorin Roșca Stănescu, deoarece liberalii și social-democrații “vor începe să se vâneze unii pe alţii”. Coabitarea “parazitează obiectivul iniţial în jurul căruia s-a construit USL-ul şi anume eliminarea lui Traian Băsescu“, a afirmat, marți, Lăzăroiu, la RFI.
“Indiferent cum se termină povestea asta, mi se pare că USL-ul nu va mai fi ce-a fost. Un asemenea scandal, pentru că a fost un scandal acolo, au fost ameninţări cu ruperea, cu anularea protocolului şi aşa mai departe, are consecinţe pe termen lung. S-a întâmplat cu Roşca Stănescu, se poate muşamaliza, dar e clar că vor începe să se vâneze unii pe alţii”, a declarat Sebastian Lăzăroiu, care a arătat, în continuare, că ”aşa se întâmplă în general cu alianţele care sunt construite nu în jurul unor valori, nu în jurul unor obiective care să aibă legătură cu realitatea economică, socială din România, ci în jurul unor ţinte false”.
Coabitarea a distrus liantul USL
Sebastian Lăzăroiu că USL nu mai are niciun liant acum, acesta fiind distrus de pactul de coabitare semnat între premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu. “Să ne amintim că USL s-a constituit ca o alianţă împotriva lui Traian Băsescu. Ei, uite că între timp, viaţa a făcut ca premierul actual de la USL şi preşedintele Traian Băsescu să fie nevoiţi să coabiteze. Sigur că asta parazitează obiectivul iniţial în jurul căruia s-a construit USL-ul şi anume eliminarea lui Traian Băsescu, trebuie să ne luptăm, să scăpăm de Traian Băsescu. Traian Băsescu mai are mandatul până în 2014, dar USL-ul nu mai are nici un fel de liant în momentul ăsta, pentru că Traian Băsescu este preşedintele care coabitează cu premierul actual”, a apreciat consilierul prezidențial.
Destrămarea USL acum, o dovadă de iresponsabilitate
“Ar fi foarte rău pentru România să se rupă acum USL-ul şi să apară o criză politică. Dacă s-ar întâmpla asta în lunile următoare, cred că ar fi o dovadă de iresponsabilitate, practic, din partea liderilor acestei alianţe. Adică ai luat guvernarea, ai o majoritate uriaşă, du-ţi mandatul până la capăt! Mai ales că nu e un an uşor şi nici anii care vin nu vor fi uşori. O dezmembrare a USL-ului înseamnă o criză politică majoră şi are costuri asupra României, până la urmă”, a conchis Sebastian Lăzăroiu.
Ruperea USL, catastrofală pentru PDL și MP
Referitor la problemele pe care le-a genera destrămarea USL pe scena politică internă, jurnalistul Mircea Marian, într-o postare pe Facebook, explica, la sfârșitul săptămânii trecute: “Mă uit cum a reușit diversiunea cu Roșca Stănescu să închidă complet scandalul dubioșilor promovați la conducerea parchetelor. Le spun însă prietenilor mei care așteaptă cu sufletul la gură ruperea USL că trecerea în opoziție a PNL ar ucide formațiunile minore care se bat între ele pe dreapta, inclusiv PDL și Mișcarea Populară. Cum credeți că va evolua MP dacă Băsescu va continua să îl susțină pe Ponta, iar Antonescu este în opoziție? Singura speranță (minoră) pentru ca nici Antonescu, nici Ponta, să nu ajungă la Cotroceni este ca alegerile prezidențiale să îi prindă la guvernare, decontând împreună pentru ceea ce au făcut”.
http://www.dcnews.ro/2013/05/lazaroiu-ar-fi-foarte-rau-pentru-romania-sa-se-rupa-acum-usl-ul/
GIGI_BERBECOSU
GIGI_BERBECOSU

Mesaje : 248
Data de inscriere : 15/11/2012

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de Narcisa-Edelweiss Mier Mai 22, 2013 1:57 pm

Lăzăroiu: Ar fi foarte rău pentru România să se rupă acum USL-ul
Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu consideră că o dezmembrare a USL ar însemna o criză politică majoră şi ar avea costuri asupra României, însă, susține că USL nu va mai fi ce-a fost după tensiunile legate de Sorin Roșca Stănescu, deoarece liberalii și social-democrații “vor începe să se vâneze unii pe alţii”. Coabitarea “parazitează obiectivul iniţial în jurul căruia s-a construit USL-ul şi anume eliminarea lui Traian Băsescu“, a afirmat, marți, Lăzăroiu, la RFI.
“Indiferent cum se termină povestea asta, mi se pare că USL-ul nu va mai fi ce-a fost. Un asemenea scandal, pentru că a fost un scandal acolo, au fost ameninţări cu ruperea, cu anularea protocolului şi aşa mai departe, are consecinţe pe termen lung. S-a întâmplat cu Roşca Stănescu, se poate muşamaliza, dar e clar că vor începe să se vâneze unii pe alţii”, a declarat Sebastian Lăzăroiu, care a arătat, în continuare, că ”aşa se întâmplă în general cu alianţele care sunt construite nu în jurul unor valori, nu în jurul unor obiective care să aibă legătură cu realitatea economică, socială din România, ci în jurul unor ţinte false”.
Coabitarea a distrus liantul USL
Sebastian Lăzăroiu că USL nu mai are niciun liant acum, acesta fiind distrus de pactul de coabitare semnat între premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu. “Să ne amintim că USL s-a constituit ca o alianţă împotriva lui Traian Băsescu. Ei, uite că între timp, viaţa a făcut ca premierul actual de la USL şi preşedintele Traian Băsescu să fie nevoiţi să coabiteze. Sigur că asta parazitează obiectivul iniţial în jurul căruia s-a construit USL-ul şi anume eliminarea lui Traian Băsescu, trebuie să ne luptăm, să scăpăm de Traian Băsescu. Traian Băsescu mai are mandatul până în 2014, dar USL-ul nu mai are nici un fel de liant în momentul ăsta, pentru că Traian Băsescu este preşedintele care coabitează cu premierul actual”, a apreciat consilierul prezidențial.
Destrămarea USL acum, o dovadă de iresponsabilitate
“Ar fi foarte rău pentru România să se rupă acum USL-ul şi să apară o criză politică. Dacă s-ar întâmpla asta în lunile următoare, cred că ar fi o dovadă de iresponsabilitate, practic, din partea liderilor acestei alianţe. Adică ai luat guvernarea, ai o majoritate uriaşă, du-ţi mandatul până la capăt! Mai ales că nu e un an uşor şi nici anii care vin nu vor fi uşori. O dezmembrare a USL-ului înseamnă o criză politică majoră şi are costuri asupra României, până la urmă”, a conchis Sebastian Lăzăroiu.
Ruperea USL, catastrofală pentru PDL și MP
Referitor la problemele pe care le-a genera destrămarea USL pe scena politică internă, jurnalistul Mircea Marian, într-o postare pe Facebook, explica, la sfârșitul săptămânii trecute: “Mă uit cum a reușit diversiunea cu Roșca Stănescu să închidă complet scandalul dubioșilor promovați la conducerea parchetelor. Le spun însă prietenilor mei care așteaptă cu sufletul la gură ruperea USL că trecerea în opoziție a PNL ar ucide formațiunile minore care se bat între ele pe dreapta, inclusiv PDL și Mișcarea Populară. Cum credeți că va evolua MP dacă Băsescu va continua să îl susțină pe Ponta, iar Antonescu este în opoziție? Singura speranță (minoră) pentru ca nici Antonescu, nici Ponta, să nu ajungă la Cotroceni este ca alegerile prezidențiale să îi prindă la guvernare, decontând împreună pentru ceea ce au făcut”.
http://www.dcnews.ro/2013/05/lazaroiu-ar-fi-foarte-rau-pentru-romania-sa-se-rupa-acum-usl-ul/
Narcisa-Edelweiss
Narcisa-Edelweiss

Mesaje : 1121
Data de inscriere : 21/12/2008
Varsta : 36

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de Narcisa-Edelweiss Mier Mai 22, 2013 2:01 pm

Antonescu îl contrazice pe Ponta: Nu cred că este nevoie de o renegociere a protocolului USL
http://www.b1.ro/stiri/politica/antonescu-il-contrazice-pe-ponta-nu-cred-ca-este-nevoie-de-o-renegociere-a-protocolului-usl-57002.html
Narcisa-Edelweiss
Narcisa-Edelweiss

Mesaje : 1121
Data de inscriere : 21/12/2008
Varsta : 36

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de FANTASIO Vin Mai 24, 2013 1:17 pm

Sorin Roșca Stănescu: Cred că Victor Ponta îmi va cere scuze peste un timp, când se va liniști



AICI


FANTASIO
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de FANTASIO Vin Mai 24, 2013 1:19 pm

Pentru liderul PSD prietenul de ieri a devenit duşmanul de azi şi invers
Ponta, atac la Sorin Roşca Stănescu, laude pentru Traian Băsescu
După ce a dat "foc" la ţară, ameninţând cu ruperea USL dacă Sorin Roşca Stănescu nu este exclus din PNL pe motiv că l-a atacat, liderul PSD Victor Ponta face exact ce a reclamat la senatorul liberal: îl atacă pe acesta din urmă. Prezent vineri seară într-o emisiune la B1 TV, Ponta l-a atacat dur pe senatorul PNL, care a spus în trecut despre el că este "şantajabil" în chestiunea coabitării cu Traian Băsescu.
"Supărarea cu Roşca Stănescu nu a fost una simplă, de moment. În primul rând, s-a acumulat, pentru că domnul Roşca Stănescu nu-i un simplu senator, e un diversionist de meserie, dânsul cu asta se ocupă, cu spart alianţe şi cu băgat strâmbe prin piaţă şi o face cu talent. Cred că a fost cu toţi şi pe rând i-a tranzacţionat pe toţi şi părerea mea e că-l va tranzacţiona şi pe domnul Antonescu la un moment dat, dar asta e problema lor deja", a afirmat Victor Ponta, la B1 TV.
Întrebat dacă, în opinia sa, Roşca Stănescu "acţionează" de unul singur, Ponta a răspuns, fără să aducă dovezi, fără să dea argumente sau nume: "Categoric nu".
"E un grup de interese care e nemulţumit de faptul că am închis robinete şi o să închidem în continuare. Dar nu asta e problema. Eu cred că putem în USL să trecem peste toate aceste provocări. Inevitabil apar. Şi în opoziţie au fost, şi la guvernare. Trebuie să găsim în viitorul apropiat acele lucruri mult mai clar spuse, să updatăm protocolul", a spus Victor Ponta.
Atacul lui Ponta vine la doar o zi după ce senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu a declarat, miercuri, tot la B1 TV, că îşi păstrează scuzele în ce-l priveşte pe Victor Ponta despre care a spus că este şantajabil, dar că el apreciază în continuare că această coabitare între Ponta şi Băsescu este foarte toxică.
"Am făcut unele afirmaţii care îl jignesc personal pe Ponta, a fost un raţionament logic pe care îl regret. M-am întrebat cum poate Victor Ponta, care în campania electorală a fost total anti-Băsescu, să coabiteze cu el acum? Dar a fost o distanţă pe care am sărit-o uşor (atunci când l-a numit pe Ponta şantajabil - nr.) şi pentru care îmi cer scuze", a spus Sorin Roşca Stănescu.
Parlamentarul PNL a apreciat totodată că dacă USL ar fi fost consecventă cu angajamentele din campania electorală nu avea decât de câştigat.
Acesta a spus totodată că se va vedea pe termen lung şi mediu cine a avut dreptate în privinţa coabitării, iar acest răspuns va veni de la ţară.
În aceeaşi emsiune la B1 TV de joi seară, Victor Ponta nu a ratat ocazia să împartă laude pentru coabitantul său Traian Băsescu.
Întrebat, într-o emisiune la B1 TV, dacă a discutat cu Băsescu în ziua Consiliului, premierul a răspuns: "Sigur că da". Apoi a trecut la laude.
"De exemplu, am spus un lucru - şi probabil că iarăşi o să mă critice cei care sunt anti-colaborare - ieri, preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, m-a înştiinţat asupra unui lucru esenţial pentru România: faptul că s-a aprobat pentru România şi Slovacia procedura 'n+3'. Altfel, România, din fondurile europene pe care le-a avut blocate în 2009, 2010, 2011, pierdea câteva miliarde de euro. Ni s-a mai dat un an în plus. Nu se termină în 2015, ci în 2016 capacitatea de folosire a acestor bani. Asta înseamnă că facem proiectele în continuare, le trimitem la Bruxelles şi primim banii. Vorbesc de 1,5 - 2 miliarde de euro. Aici şi preşedintele Băsescu s-a bătut pentru acest lucru, întrucât la negocierea bugetului 2014 - 2020 regula 'n+3' a fost una din condiţiile pentru ca România să fie de acord (cu bugetul UE - n.r.), s-a bătut ministrul de Externe la toate reuniunile, s-a bătut ambasadorul nostru de acolo. (...) Deci e un succes pentru România, pentru că banii aceia n-o să-i ia nici domnul Băsescu, nici eu, o să fie luaţi de către beneficiarii din proiectele europene", a relatat Victor Ponta, acelaşi Victor Ponta care îl acuza cu ceva vreme pe Traian Băsescu că a pierdut bani pentru România la Consiliul European în care s-a stabilit următorul buget al UE.
AICI

FANTASIO
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de FANTASIO Vin Mai 24, 2013 1:20 pm

FANTASIO a scris:Sorin Roșca Stănescu: Cred că Victor Ponta îmi va cere scuze peste un timp, când se va liniști



AICI



HA HA HA AICI
E clar, Ponta nu mai controleaza nimic! A ajuns coleg cu “diversionistul” SRS. Haos in USL


FANTASIO
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de ion pribeagu Dum Mai 26, 2013 10:02 am

VIDEO Semnale externe privind eventuala ruptură a USL
TRANSCRIPT: S-a vorbit mult şi insistent despre posibila ruptură a USL. Că mărul acestui nou, virtual, război troian, mutat pe malul Dâmboviţei s-ar putea să fi fost ex-ziaristul şi ex-delatorul securităţii, Sorin Roşca Stănescu, omul obsedat de „servicii”, pare la fel de întâmplător ca fructul ales spre a o tenta pe Eva

Ori ca mărul, destinat „celei mai frumoase”, care a declanşat discordia zeiţelor elene. Dar nu e. Nu e, dacă se ţine cont de ceea ce sugerează viitorul şi trecutul. Viitorul de lider european pe care şi-l doreşte Victor Ponta. Şi scandalurile în care au fost implicaţi în trecut atât unii din prietenii politici ai lui, cât şi SRS însuşi, sfetnicul lui Crin Antonescu, devenit senator PNL în ciuda carierei sale de turnător, specializat, sub Ceauşescu, în spionarea turiştilor germani. Chestiunea ţine doar în parte de ecuaţia politică internă, de spaţiul de manevră pe care coabitarea şi popularitatea le-au furnizat premierului. N-ar fi deloc exclus ca, blindat de sondaje, Ponta să vizeze, mai nou, fotoliul prezidenţial, în pofida repetatelor sale asigurări, nu tocmai credibile, de loialitate USL-istă. De altfel, dacă facem abstracţie de fazele totalitare, scena politică românească nu i-a frapat niciodată pe observatori ca un exemplu de stabilitate. Într-un mod care aminteşte întrucâtva de balansoarul eşichierului politic italian, scena dâmboviţeană trăieşte, de când se ştie, din trădări, din volte, ruperi şi reconfigurări ale alianţelor tuturor cu toţi. Pofta adulterului politic a crescut mult la Bucureşti din câteva motive esenţiale. Alegerile au trecut, iar Băsescu, foarte cuminţit, a dispărut de mult ca adversar real, după ce a acceptat jenantul troc politic soldat cu dezarmarea justiţiei româneşti în lupta contra corupţiei la nivel înalt. Concomitent, România pare să fi redevenit ţinta poftelor hegemoniale ale Moscovei. La Kremlin se află un fost kaghebist, nu mai puţin odios decât foştii securişti români ori turnătorii lor, a cărui principală ambiţie continuă să fie refacerea statutului de superputere pierdut de Rusia prin dezagregarea imperiului comunist. După ce Moscova a reuşit să obţină debarcarea adversarilor ei din Ucraina şi Georgia şi accesul la putere, la Kiev şi la Tbilisi, a unor administraţii obediente, Rusia şi-a întors privirile spre Bucureşti şi Chişinău şi tinde să-şi caute mesagerii din oştirea de poliţişti politici locali. Poziţia pro-rusă a primului ministru de externe USL-ist, Marga, alias „Horia”, ajuns sinecurist la ICR e la fel de notorie, precum identitatea de opinii politice profesate multă vreme, anul trecut, nu doar în epoci de puci, de Antena 3 a lui „Felix” şi de Vocea Rusiei. E foarte posibil, ca atare, ca tandemul Antonescu-Voiculescu să fie perceput de unele instanţe importante din interiorul şi din afara României ca o interfaţă a intereselor ruseşti în România. La fel de posibil e ca Ponta să mizeze pe această percepţie pentru ca despărţirea lui de PNL şi PC să fie interpretată în termenii unei distanţări de internaţionala securistă şi a unei apropieri marcante de occident. Toate acestea i-ar ameliora mult poziţia la Berlin şi la Bruxelles şi i-ar facilita lui Ponta, în ciuda scandalului cu plagiatul, ieşirea din necazul izolării, în care se mai zbate şi premierul maghiar Orban.

AICI

ion pribeagu
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de Katana-TACETI DIN GURA ! Dum Mai 26, 2013 1:24 pm

Vor reusi Antonescu, Ponta si USL?
In ultima perioada, s-au facut simtite o serie de tensiuni in interiorul USL. Ponta si Antonescu s-au tachinat reciproc, premierul a vorbit chiar de un nou acord USL. Dupa compromisul coabitarii cu Basescu si numirii Codrutei Kovesi la sefia DNA, Ponta a facut obiectul unor critici serioase din PNL care au subrezit stabilitatea in uniune.
Este evidenta o slaba comunicare intre liderii USL, dar si o lipsa a mecanismelor elementare in partidele componente : conferinte saptaminale de presa, declaratii la momente importante, anuntarea explicita a legilor, hotaririlor si ordonantelor adoptate de guvern sau majoritatea USL.
Desi UDMR a contribuit masiv la dezastrul guvernarii intre 2008-2012, premierul Victor Ponta regreta ca nu poate guverna alaturi de formatiunea maghiarilor. Si adauga ca „respecta drapelul secuiesc”.
In tabara opozitiei, e razboi generalizat. PDL n-a iesit din buimaceala scorului dezastruos la parlamentare, ruptura de Basescu e digerata greu, iar presedintele implica resurse ale statului in crearea unei noi formatiuni politice, cu blonda sa favorita Elena Udrea in frunte.
Urmeaza : revizuirea Constitutiei, regionalizarea, alegeri europarlamentare si alegeri prezidentiale.

AICI
Katana-TACETI DIN GURA !
Katana-TACETI DIN GURA !

Mesaje : 230
Data de inscriere : 29/10/2012

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de PITIC_GHEBOS_din_GRADINA Lun Mai 27, 2013 7:41 am

MUTAREA URMATOARE = MUTAREA PUTIN: Ponta , presedinte , Basescu, premier
PITIC_GHEBOS_din_GRADINA
PITIC_GHEBOS_din_GRADINA

Mesaje : 162
Data de inscriere : 03/08/2011

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Antonescu şi Blaga, groparii dreptei

Mesaj Scris de Loreley Lun Mai 27, 2013 6:59 pm

Cu o scurtă şi controversată istorie comună în diferite alianţe - CDR şi D.A. -, dar despărţite ani buni de falia Băsescu, de raportarea diferită la instituţiile europene şi de abordarea statului de drept, astăzi PNL şi PDL se află şi pe fond, şi ca stilistică mai aproape ca oricând. Spectacolul zilnic oferit de cele două partide arată că, pe căi diferite, ambele au ajuns la izolare pe scena politică şi la dependenţă de mai marele fârtat, PSD. Motivul ţine, în primul rând, de leadership şi de camarilă.

Deşi unul la putere şi altul în opoziţie, pro¬blema comună a PNL şi PDL este că au şefi care le vor îngropa, mai devreme sau mai târziu. Asta nu înseamnă că vor dispărea ca PNŢCD, ci vor ajunge să-şi negocieze în ge¬nunchi supravieţuirea. Pierzând rit¬mic în sondaje, în primul rând din cauza cantonării în tranşeele proiectului eşu¬at şi fără perspectivă elec¬to¬rală numit „jos Băsescu“ versus „coabitare“, An¬to¬nescu nu are altă alter¬na¬tivă, dacă vrea să rămână candidatul USL, decât să se facă preş în faţa unui PSD care nu-l mai vrea. Dar chiar şi aşa, şansele sunt re¬duse, fiind evident că Ponta este dispus să joace până în pânzele albe cartea marilor cancelarii, al cărei punct central este res¬pectarea pactului cu Băsescu şi un par¬te¬ner de dialog la Palatul Cotroceni şi după 2014. Antonescu şi Voiculescu sunt excluşi din ecuaţie, acesta fiind unul dintre mo¬tivele pentru care cancelariile au închis ochii la împărţirea procurorilor şefi între clanurile care conduc acum România. Cu un partid tot mai nemulţumit de cioz¬vâr¬tele pe care Ponta le aruncă PNL în actul de guvernare şi politizare, lui Antonescu nu-i mai rămâne decât să-şi menţină alu¬ra de mână forte - iată, a reuşit să-i ex¬clu¬dă pe Chiliman, Tuşa, Moisescu - şi să-şi caute aliaţi în PDL-Blaga. „Reconstrucţia“ dreptei în jurul PNL, arma la care visează Antonescu, este o utopie, pentru că exact acest electorat e cel care nu-l va ierta vreodată pentru alianţa cu Felix-Voi¬cu¬les¬cu şi pentru aventura din vara lui 2012. Aruncarea pes¬te bord a lui Antonescu es¬te însă puţin probabilă, atâ¬ta timp cât acesta va ră¬mâ¬ne pe locul doi în sondaje.
Excluderea lui Chiliman, Tu¬şa, Moisescu şi a altor di¬sidenţi la Antonescu intră în logica de mai sus, dar şi în cea a împiedicării coa¬gulării unei alte mişcări pe dreapta, fatală PNL. Tot în aceleaşi coor¬donate se înscriu şi ameninţările lui Vasile Blaga la adresa adepţilor partidului născut din Mişcarea Populară, de care „se va ale¬ge praful şi pulberea“. Sau grobianismele lui Traian Ungureanu (singurul jurnalist ca¬¬re a reuşit performanţa să trăiască la Lon¬dra din comentariile scrise în România, evident, pe banii lui Vântu) faţă de Preda şi Baconschi. În PDL, situaţia este şi mai complicată, partidul se va scinda pe linia Băsescu, cu electoratul aferent cu tot. Prac¬tic, la masa negocierilor cu PNL, Bla¬ga ar putea aduce în tolbă doar vreo 10 pro¬cente. Spre deosebire de Antonescu, Bla¬ga nu este un lider de care partidul să nu se poată dispensa - are vreo 12% în sondaje, nu a câştigat nicio alegere, ba mai rău, a intrat în parlament de pe locul 2, nu-i carismatic şi nu are discurs, ne¬intrând în ecuaţia prezidenţialelor. Nu es¬te deci o miză pentru PDL. După ruperea partidului şi un previzibil scor prost la europarlamentare, nimic nu ar trebui să oprească debarcarea lui, moment în care se poate deschide drumul, singurul logic, spre o coagulare a diverselor facţiuni - Par¬tidul Popular, Forţa Civică, Iniţiativa România Liberală. Altfel spus, PDL cu Bla¬ga este izolat, singura zonă de manevră fi¬ind PNL. Până atunci, Antonescu şi Blaga rămân groparii dreptei.
Cele două partide mai au o problemă co¬mună, care le creează un dezavantaj ma¬jor: poziţionarea faţă de presă. Mizând ex¬clusiv pe televiziunea de partid, Antena 3, PNL şi-a ostilizat de-a lungul timpului, prin obrăznicii, aroganţă, acuze nefondate şi atacuri la persoană, restul presei. Şi PSD le-a practicat până la un punct, dar noua strategie comunicaţională, mult mai per¬versă (şi pe bază de bani, după cum zic gurile rele din diverse redacţii, unde cen¬zura atacurilor la PSD şi Ponta a devenit uzuală, mulţi spunând că epoca Năstase era parfum de tei), a schimbat cumva lu¬crurile. În cazul în care Voiculescu va tră¬da, PNL va avea o mare problemă. Antena 3 şi Realitatea lui Vântu nu doar că au aruncat în morcilă jurnalismul şi deon¬to¬logia, dar au distorsionat ireparabil relaţia politician-ziarist. Obişnuiţi cu ziariştii de casă, cărora le comandau emisiuni, arti¬co¬le, campanii, linşaje sau ode, politicienii USL au avut mereu o reacţie de adversitate faţă de puţinii jurnalişti care nu se în¬scri¬au în această categorie.
La rândul său, PDL şi chiar Mişcarea Po¬pu¬lară par captivi aceleiaşi mentalităţi co¬mune, dovedind că nu înţeleg nici inde¬pendenţa de opinie, nici faptul că şi sus¬ţinerea, şi critica venite din partea jur¬na¬liştilor oneşti sunt făcute în virtutea unor principii şi valori. Că nu persoanele sau par¬tidele contează. PDL şi MP au devenit agresivi faţă de criticile ce i-au fost aduse de aşa-zişii „jurnalişti băsişti“ apropo de nu¬mirea procurorilor şi nu numai. Elena Udrea acuză (într-un drept la replică la un articol publicat de Cristian Câmpeanu în România liberă) existenţa „unui grup de jurnalişti“ cu „un evident interes po¬li¬tic“, dovedind astfel că nu poate ieşi din această logică strâmbă. Sebastian Lăzăroiu, consilierul prezidenţial rămas de veghe printre piticii Albei ca Zăpada, dă lecţii ace¬loraşi despre cum ar fi trebuit tratată ches¬tiunea procurorilor şi apariţia Par¬ti¬dului Popular, îl acuză pe Dan Tăpălagă de „minciună şi manipulare“. Până la re¬to¬rica USL din ultimii ani, nu mai e decât un pas mic, dar esenţial. În fond, îşi do¬resc şi ei, ca toţi politicienii, un Gâdea şi o Antena 3. Insistând pe drumul ăsta, le vor avea. Va fi un moment de neuitat.

http://www.revista22.ro/antonescu-si-blaga-groparii-dreptei-26632.html
Loreley
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 44
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de ion pribeagu Mier Mai 29, 2013 6:23 am

Binele URIAŞ făcut de Ponta şi Antonescu pe care RĂUVOITORII nu vor să-l vadă
CITESTE AICI
ion pribeagu
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA Empty Re: Sa vorbim putin de PLÂNSA surprinsă cu DÂNSA -N TRÂNSA

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum