POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra

+2
DORIANA-YOKO
MIKUTZA CE KURAI
6 participanți

In jos

Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra Empty Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra

Mesaj Scris de MIKUTZA CE KURAI Vin Mai 17, 2013 6:50 am

Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra 8747183336_87ef54a6e0_o
PSD merge până la capăt. Dacă PNL nu-l dă afară pe SRS, Ponta caută altă majoritate parlamentară
USL se va sparge, dacă Sorin Roșca Stănescu rămâne membru al PNL, au declarat pentru DeCe News surse din conducerea PSD. Social-democrații sunt hotărâți să denunțe acordul cu liberalii, dacă aceștia nu-l sancționează pe senator pentru declarațiile la adresa premierului și ale conducerii PSD. Spre deosebire de alte situații când au apărut tensiuni în USL, dar s-a mers spre consens, criza din ultimele zile este de tip totul sau nimic. Social-democrații nu vor ceda și nu sunt dispuși la variante de compromis, au declarat sursele amintite.

Premierul a avut joi discuții cu liderii PSD pentru a stabili care vor fi miniștrii interimari, în caz că se va ajunge la demiterea liberalilor din guvern. Nu este exclusă nici varianta ocupării a câte două portofolii de către miniștrii PSD, până la alcătuirea unei noi majorități parlamentare și învestirea unui nou guvern. Cel mai probabil, Victor Ponta i-ar putea demite pe miniștri liberali după ce se întoarce de la Consiliul European care are loc miercuri, 22 mai.
PSD îl susține pe Ponta
Mai mulți lideri locali ai PSD au transmis în cursul zilei mesaje către Centru, exprimându-și susținerea pentru o eventuală denunțare a protocolului cu PNL. Parlamentarii social-democrați sunt revoltați, la rândul lor, de votul liberalilor în Senat, care au susținut alături de PDL și PPDD inițiativa senatorului Roșca Stănescu. Dacă PNL votează cu Opoziția, atunci să treacă în Opoziție, spun ei.
Social-democrații sunt nemulțumiți că liberalii își fac campanie electorală pe seama guvernului, în timp ce ei decontează dificultățile guvernării. Excluderea senatorului Stănescu ar fi un avertisment pentru alți liberali care își construiesc proiecte personale, pe seama Executivului. De asemenea, cedarea ar stabili clar raporturile de putere din interiorul USL.
Liberalii caută soluții
Liberalii au fost surprinși de reacția dură a PSD, pe care nu o anticipau. Conducerea partidului este dispusă la concesii (Crin Antonescu s-a arătat rezervat în declarații, Sorin Roșca Stănescu și-a cerut scuze). Totuși, nu se poate merge prea departe, sau prea rapid, în direcția împăcării, pentru că s-ar genera percepția unei înfrângeri. De altfel, Crin Antonescu are de suferit în ambele situații. Dacă îl exclude pe senatorul Stănescu, va pierde simpatia electoratului dur anti-Băsescu. Dacă pierde guvernarea, se poate aștepta la o revoltă în PNL, sau cel puțin la o revenire spectaculoasă a grupării Tăriceanu. Unii lideri PNL consideră că Antonescu a căzut într-o capcană, social-democrații căutând un motiv de rupere a USL. Președintele PNL trebuia să-l demită imediat pe SRS, care nu are vechime în partid și nu e o miză pentru care să fie pierdută guvernarea. Un scenariu posibil ar fi fost excluderea la pachet a grupării Chiliman și a senatorului Roșca Stănescu, dar declarațiile lui Antonescu fac dificilă susținerea acestei poziții.
Sursa text
Aici

PE SITE

AICI

MIKUTZA CE KURAI
MIKUTZA CE KURAI

Mesaje : 490
Data de inscriere : 11/12/2010

Sus In jos

Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra Empty SUNA GOARNA , E RAZBOI ....

Mesaj Scris de ion pribeagu Vin Mai 17, 2013 8:27 am

Ziua in care Ponta s-a facut mare. Adio, PNL! Liberalii au pierdut partida
Pentru ca mi-au murit laudatorii, ma felicit ca am “urcat” povestea cu Sorin Rosca Stanescu pe creasta site-ului nostru, desi nu eram convins ca merita atata importanta.
Cum insa era totusi vorba de un om din presa (suntem si noi o publicatie de media), nu puteam inchide ochii la “explozia” acestui subiect.
Bomba aruncata de SRS face, iata, din fostul ziarist cea mai importanta piesa in echilibrul guvernarii. Cand s-a mai intamplat ca de soarta unui jurnalist sa depinda viitorul unui guvern?
In noaptea de miercuri spre joi, atunci cand am scris istoria conflictului dintre fostul jurnalist Sorin Rosca Stanescu si PSD, se adunasera totusi destule atacuri din partea celui poreclit “Nasul” la adresa tovarasilor sai. Gasiti o scurta istorie AICI

Am mirosit ca povestea merita un spatiu mai generos, fara sa-mi fac iluzii ca subiectul va da ora exacta pe actualitate.
Dar iata ca s-a potrivit cum nu se putea mai bine! Pe parcursul zilei de ieri, conflictul ce parea initial minor s-a rostogolit la vale ca bulgarele de zapada.
Totul a inceput cu celebra intalnire Ponta-Antonescu, in care primul se supara, iar al doilea ii facea terapie de cuplu: “Vio, Victoras, hai, lasa, liniste-te, il potolesc eu pe Rosca!” va fi sunat eternul calmant marca “Anto”.
Ei bine, n-a mai tinut! Satul sa tot inghita gogosi liberale, VP a aprins fitilul. Asa a pornit nebunia!
Ca niciodata pana acum, Ponta s-a tinut tare: “Ori eu/USL, ori Sorin Rosca Stanescu”. Sah, nu gluma!
Am avut pentru o clipa senzatia ca nu-i Ponta, ci Basescu la comanda. Acel Traian-capitan, din vremurile sale bune, cand nu era nevoie sa bata cu pumnul in masa, ci doar sa zica apasat ce-l doare, pentru ca armata PDL sa execute.
Ieri, Basescu a fost Ponta. Le-a zis-o de la obraz liberalilor: “Afara cu Rosca din USL, daca nu, zburati voi, cu tot cu Voiculescu al vostru!”
Antonescu a pierdut tot. In orice varianta pierde accelerat.
Daca-l sacrifica pe Rosca Stanescu, va fi privit deja ca un slab, pricajit, amarat.
Daca nu, atunci nu mai pupa putere. Si-atunci sa vezi dezertare liberala in masa! E clar ca buna ziua: in afara guvernarii, Antonescu moare politic, iar PNL se preda pe veci.
Ca sa-l citez pe TB la despartirea de PDL, putem spune linistiti: “Adio, PNL!”. Asta-i drumul pe care ti l-ai ales…
AICI



ion pribeagu
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra Empty Re: Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra

Mesaj Scris de MIKUTZA CE KURAI Vin Mai 17, 2013 10:10 am

Sorin Roşca Stănescu RECIDIVEAZĂ: Un nou atac la PSD pe blog

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/politica.html#ixzz2TXkqkIB9
MIKUTZA CE KURAI
MIKUTZA CE KURAI

Mesaje : 490
Data de inscriere : 11/12/2010

Sus In jos

Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra Empty Re: Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra

Mesaj Scris de Gabriela,zâna Maseluţă Vin Mai 17, 2013 10:49 am

Replica senatorului PNL
Diviziunea şerpilor iese la atac
A existat, cum am mai explicat, o opozitie feroce, chiar de la inceput, fata de initiativa celor peste 70 de senatori de a face o Comisie de ancheta in cazul magistratului Birsan. Si asta in conditiile in care proiectul nu viza altceva decat radiografierea unui singur caz de aviz ilegal al unei interceptari telefonice. Ce o fi starnit atat de mult serparia? Ce se ascunde in spatele tuturor tentativelor de obturare a adevarului? Ce ilegalitati s-au savarsit? Cine e vinovatul? Cum a functionat asaltul serpilor asupra tentativei noastre de a afla adevarul? Am stenogramele dialogurilor purtate in Biroul Permanent al Senatului. Reiese foarte clar cine s-a opus. Si in ce fel. Mai intai s-a incercat musamalizarea cazului prin pasarea problemei la Comisia de control SRI. O comisie care a fost comparata, de multe persoane, cu un cimitir. Un cimitir al cauzelor. Unde crucile si pietrele de mormant s-au incurcat intre ele de multe ori. Sau au fost incurcate.
Scandalul interceptarii ilegale a magistratului Birsan dateaza de prin 2011. De ce nu s-o fi sesizat pana acum Comisia SRI? De ce a facut-o abia dupa ce eu, impreuna cu Dobritoiu si cu alti peste 70 de senatori, am initiat acest demers? E clar de ce. Partea mai nostima este ca doua saptamani, cat a tras de timp, Comisia SRI nu a facut de fapt nicio investigatie. Si-a insusit pur si simplu o informatie transmisa de conducerea SRI.
Dar era impotriva regulamentului Senatului ca o comisie solicitata de noi sa nu poata functiona. Astfel incat, cu strangere de inima, in cele din urma, Biroul Permanent, in care PNL este in minoritate, a luat decizia de a infiinta Comisia. Insa nu oricum. PSD si-a desemnat cu mare atentie oamenii. Refacand de cateva ori lista. Ca sa fie acolo cei mai “potriviti”.
Initial, UDMR care, prin Attila Verestoy, si-a exprimat totalul dezacord cu existenta Comisiei, a refuzat sa faca parte din ea. La fel PDL, pentru ca - nu-i asa? - dandanaua se produsese atunci cand acest partid, in alianta cu UDMR, se afla la putere. Dupa o saptamana, taman cand ar fi trebuit sa ne apucam de lucru - ce sa vezi? - brusc, UDMR si PDL decid sa faca totusi parte din Comisie. Se mai pierde astfel un timp, dar, in schimb, se creaza o noua majoritate in interiorul Comisiei de ancheta. A celorlalti. Si, in viteza, cu aceasta ocazie, se schimba, sub imperiul majoritatii, si denumirea Comisiei. Din denumire dispare sintagma “interceptare ilegala”, desi ilegalitatea fusese constatata de justitie. Si, fireste, mai trece timpul pentru ca si regulamentul trebuie modificat, nu-i asa?
Apropo de regulamentul de functionare al Comisiei de ancheta, tot majoritatea, care – iata un caz fara precedent in istoria Parlamentului Romaniei – a impus un presedinte, altul decat vreunul dintre initiatorii comisiei, a mai reusit o “performanta”. A secretizat lucrarile. Presa nu a mai avut acces. Dupa care s-au mai pierdut vreo doua trei saptamani de discutii destinate unui singur scop. Acela de a evita, cu orice pret, invitarea in fata Comisiei a magistratului Birsan. Voi reveni.
Sorin Roşca Stănescu
Aici
Gabriela,zâna Maseluţă
Gabriela,zâna Maseluţă
Admin

Mesaje : 296
Data de inscriere : 28/09/2010

Sus In jos

Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra Empty Re: Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra

Mesaj Scris de Gabriela,zâna Maseluţă Vin Mai 17, 2013 10:51 am

Gabriela,zâna Maseluţă a scris:Replica senatorului PNL
Diviziunea şerpilor iese la atac
A existat, cum am mai explicat, o opozitie feroce, chiar de la inceput, fata de initiativa celor peste 70 de senatori de a face o Comisie de ancheta in cazul magistratului Birsan. Si asta in conditiile in care proiectul nu viza altceva decat radiografierea unui singur caz de aviz ilegal al unei interceptari telefonice. Ce o fi starnit atat de mult serparia? Ce se ascunde in spatele tuturor tentativelor de obturare a adevarului? Ce ilegalitati s-au savarsit? Cine e vinovatul? Cum a functionat asaltul serpilor asupra tentativei noastre de a afla adevarul? Am stenogramele dialogurilor purtate in Biroul Permanent al Senatului. Reiese foarte clar cine s-a opus. Si in ce fel. Mai intai s-a incercat musamalizarea cazului prin pasarea problemei la Comisia de control SRI. O comisie care a fost comparata, de multe persoane, cu un cimitir. Un cimitir al cauzelor. Unde crucile si pietrele de mormant s-au incurcat intre ele de multe ori. Sau au fost incurcate.
Scandalul interceptarii ilegale a magistratului Birsan dateaza de prin 2011. De ce nu s-o fi sesizat pana acum Comisia SRI? De ce a facut-o abia dupa ce eu, impreuna cu Dobritoiu si cu alti peste 70 de senatori, am initiat acest demers? E clar de ce. Partea mai nostima este ca doua saptamani, cat a tras de timp, Comisia SRI nu a facut de fapt nicio investigatie. Si-a insusit pur si simplu o informatie transmisa de conducerea SRI.
Dar era impotriva regulamentului Senatului ca o comisie solicitata de noi sa nu poata functiona. Astfel incat, cu strangere de inima, in cele din urma, Biroul Permanent, in care PNL este in minoritate, a luat decizia de a infiinta Comisia. Insa nu oricum. PSD si-a desemnat cu mare atentie oamenii. Refacand de cateva ori lista. Ca sa fie acolo cei mai “potriviti”.
Initial, UDMR care, prin Attila Verestoy, si-a exprimat totalul dezacord cu existenta Comisiei, a refuzat sa faca parte din ea. La fel PDL, pentru ca - nu-i asa? - dandanaua se produsese atunci cand acest partid, in alianta cu UDMR, se afla la putere. Dupa o saptamana, taman cand ar fi trebuit sa ne apucam de lucru - ce sa vezi? - brusc, UDMR si PDL decid sa faca totusi parte din Comisie. Se mai pierde astfel un timp, dar, in schimb, se creaza o noua majoritate in interiorul Comisiei de ancheta. A celorlalti. Si, in viteza, cu aceasta ocazie, se schimba, sub imperiul majoritatii, si denumirea Comisiei. Din denumire dispare sintagma “interceptare ilegala”, desi ilegalitatea fusese constatata de justitie. Si, fireste, mai trece timpul pentru ca si regulamentul trebuie modificat, nu-i asa?
Apropo de regulamentul de functionare al Comisiei de ancheta, tot majoritatea, care – iata un caz fara precedent in istoria Parlamentului Romaniei – a impus un presedinte, altul decat vreunul dintre initiatorii comisiei, a mai reusit o “performanta”. A secretizat lucrarile. Presa nu a mai avut acces. Dupa care s-au mai pierdut vreo doua trei saptamani de discutii destinate unui singur scop. Acela de a evita, cu orice pret, invitarea in fata Comisiei a magistratului Birsan. Voi reveni.
Sorin Roşca Stănescu
Aici
În cine a lovit SRS când a dat în Ponta?

După câteva ore de degringoladă, încheiate cu o declaraţie a lui Roşca Stănescu, liberalii încearcă să minimalizeze consecinţele ciocnirii Ponta - Roşca: “Gata, SRS şi-a cerut scuze; îi pare rău că l-a făcut pe Ponta şantajabil” spun ei, cu aerul că USL e beton, şi n-o să se împiedice într-un atac de ziarist. Numai că Ponta a cerut rezolvarea problemei – adică “eliminarea” lui Roşca – până luni, altfel “nu mai putem continua împreună” a spus premierul.
Dincolo de aşteptările electoratului, viitorul alianţei este tot mai nesigur.
Nu orgoliul lui Ponta e problema. Premierul şi-a luat, deja, câteva lovituri în stomac, mult mai dure - nevoia de coabitare şi numirea procurorilor fiind “mutările” cel mai criticate de aliaţi.
Aici e vorba de altceva, mult mai important, precum revizuirea Constituţiei şi regionalizarea. Neînţelegerile între cei doi parteneri par, pe acest tărâm, aproape insurmontabile, ceea ce, într-un viitor oarecare, vor conduce la o logică – din punct de vedere politic, doctrinar, istoric – separaţie. Nu e niciun fel de secret faptul că, mai devreme sau mai târziu, USL îşi va încheia rostul – cauza generării sale, eliminarea lui Băsescu, fiind deja stinsă -, fiecare dintre parteneri pregătindu-se de divorţ.
În consecinţă, “partajul” devine marea problemă. PSD va lua cu el UDMR-ul, nişte zburătăciţi din partidul lui Diaconescu şi pe oamenii lui Oprea, aliniaţi în poziţie de drepţi.
PNL va pleca cu PC, cu pedeliştii lui Blaga, “afectaţi” de zborul aripii Udrea, cu alţi zburătăciţi de-ai lui DD din PP şi, cam atât. (De mişcările şi partidele lui Băsescu, coagulate într-un fel sau altul, nu e locul să vorbim aici).
Aşadar, cei doi actori importanţi ai coproducţiei USL dispun de armate, oarecum, egale, sunt conduse de doi lideri cu portofolii de încredere aproape identice, ambii generează, încă, încredere în masa electoratului.
Ce ar mai rămâne de împărţit?! Aţi ghicit, “Serviciile”.
Păi, ce vor SRS, Dobriţoiu, Ciorbea, în speţă liberalii, când cer anchetă în “Cazul Bârsan”? Nu cumva să arate pisica “Serviciilor”? Nu cumva să încerce, apoi, îndepărtarea lui George-Cristian Maior de la conducerea SRI pe motiv că “a cerut interceptarea judecătorului de la CEDO pe siguranţă naţională”?
Iată ce scrie Sorin Roşca Stănescu pe blogul său: “Fapt este că interceptarea a fost declarată ilegală, dar, în absenţa unei investigaţii, încă nu se ştie, cu certitudine, ce a stat la baza ei şi în ce circumstanţe a fost dat madatul. În absenţa unei anchete, derulate şi finalizate, nimic nu ne împiedică să credem cu tarie că, pentru a fi interceptat magistratul Bârsan, a fost utilizat un mandat pe siguranţă naţională. Cu alte cuvinte, eminentul profesor ar fi devenit un pericol pentru statul român. Cel mai plauzibil este că a fost inventat un pretext legat de terorism”. Şi, mai departe, se întreabă retoric: “Ce o fi stârnit atât de mult şerpăria? Ce se ascunde în spatele tuturor tentativelor de obturare a adevărului? Ce ilegalităţi s-au săvârşit? Cine e vinovatul?”.
Adică, PSD şi “Serviciile”, împreună – şerpăria, cum ar veni -, sabotează iniţiativa liberală în “Cazul Bârsan”. Ei, abia asta e o problemă.
În consecinţă, cine nu se ceartă cu “Serviciile” ar putea bifa un “câştig” în plus la partaj.

Marian Sultănoiu
Aici
Gabriela,zâna Maseluţă
Gabriela,zâna Maseluţă
Admin

Mesaje : 296
Data de inscriere : 28/09/2010

Sus In jos

Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra Empty Re: Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra

Mesaj Scris de klein raluca Sam Mai 18, 2013 5:56 am

Sa nu se rupa, va rooog, sa nu se rupa! Cum a ajuns Crin carpa lui Rosca. Anto, vai, mama lui!
Ieri, au avut loc mai multe runde de negocieri pe frontul USL. Capetenii – Victor Ponta si Crin Antonescu. Alaturi, locotenentii.
Pe scurt, ideea glorioasa e urmatoarea: ne-am inteles ca nu ne intelegem. Asa sa fie, bravi uselei de frunte!
In detaliu, cateva chestii cool. Mai intai, vulpoiul Rosca: “Nu plec din USL. Sper ca weekendul il va ajuta pe Victor Ponta sa-si schimbe impresiile”.
Ati inteles misto-ul: “Hmm, Ponta asta nu stie cu cine se pune. Hai, la culcare, baietas, nitel, catinel, ca la trezire o sa vezi viata mai roz!”
Fara indoiala ca Ponta, baiat de baiat, ce incepe sa fie uns cu toate alifiile, nu a gustat nici ultima aroganta a lui SRS. A spus ca asteapta un semnal clar din partea PNL. Adica, mazilirea. Nu ma credeati cand va ziceam ca micul Titulescu vrea sa creasca mare…
Singurul care pare fiul ploii in toata povestea asta e sarmanul Crin. El habar n-are pe ce lume traieste.
Antonescu habar n-a avut niciodata. Singura sa calitate, oratoria, nu i-a ajutat la mare lucru.
A vorbi e lucru mare, cand nimic nu ai a spune…Asta-i boala tarii asteia: ca in loc sa-si aleaga oameni in frunte care stiu sa conduca (ati auzit, desigur, de manageri adevarati), alege palavragii. Mai buni sau mai rai. Intamplator, Anto e chiar un palavragiu bun…
Sa vorbesti nu e totuna cu sa conduci. Antonescu nu si-a condus nici macar masina, daramite un partid sau o tara. Ce sa-i ceri! Vai mama lui…
Faptul ca nu stie cu scoala vietii o arata si slabiciunile sale manageriale. Vezi, inghitirea pe nemestecate a unor personaje gen Becali sau Rosca Stanescu, liberali de azi pe maine, care l-au dus la pieire.
Asta-i Crin Antonescu, dragi prieteni. Un baiat bun, dar papagal pe viata. Om pe care-l face pres orice interlop mai spalat sau orice securist mai tare-n cojones.
Atat. In rest, Dumnezeu cu mila. Sigur, omul si-a facut plinul, traiul si malaiul. Dar partidul, coane Crine, cu el ce faci? Da, stim, poate sa mai ia si el o pauza de somn. Ca oricum, asta-i doctrina momentului: “Sa dormim bine”.
HERE
klein raluca
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra Empty Re: Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra

Mesaj Scris de ion pribeagu Dum Mai 26, 2013 10:32 am

Ponta anunţă remanierea, Antonescu neagă. Niţă şi Fenechiu tremură

AICI


ion pribeagu
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra Empty Re: Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra

Mesaj Scris de BRIANA Vin Mai 31, 2013 6:19 pm

hi hi hi Socialistul (postcomunist) Victor Ponta şi liberalul (cu pretenţii excesive de dreapta) Crin Antonescu şi-au făcut jurăminte de dragoste veşnică, pînă dincolo de mormînt, televizate, la fel pe la mesele private probabil, în şedinţe revoluţionaro-reacţionare, jurăminte de castitate, sărăcie şi supunere, numai că nu şi-au pus pirostriile în faţa patriarhului, că tot e la modă (vezi ce se întîmplă cu căsătoriile unisex în Franţa)… Iar motivaţia părea a fi cît muntele : sceleratul Băsescu, vampirul, Dracula al III-lea trebuia dat jos. Şi românii au votat. Au fost de acord că postsovieticul vopsit în american trebuie alungat (mulţi credeau şi încă mai cred că “Licuriciul” de care vorbea la început de domnie Băsescu e, de fapt, Rusia). Dar “capitulaţiile” anterioare, tractatele secrete Rusia-UE (Germania)-SUA spuneau altceva. Şi a fost cum au vrut ei. Între timp, multtelevizatul Victor Ponta s-a coabitat, în interes naţional fără îndoiala, cu prelungitul Băsescu.
Dar e evident pentru toată lumea, din motive diferite, că USL pute azi foarte urît. Păcăleala instant aplicată celor care au votat de două ori, în iulie şi în decembrie 2012, îi apropie pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu cu fiecare zi de sfîrşitul carierei politice. Supraexpunerea pe televiziuni cumetre nu face decît să accelereze procesul. Televiziunile votate ieri nu vor mai fi votate mîine. Dimpotrivă. Ruptura de electorat, iresponsabilă, de un tupeu extrem, pe care o înregistrează şi unul, şi celălalt, PSD-ul şi PNL-ul, le va fi fatală. Îşi vor încheia cariera prematur şi ei, ca atîţia alţi prim-miniştri şi şefi de partid postdecembrişti. Azi Elena Udrea şi Emil Boc sînt două cadavre politice definitiv irecuperabile deşi sînt încă foarte tineri. A mers totuşi foarte repede, deşi a luat opt ani pe nervii întinşi, pe averea, pe familiile, pe orizontul şi viitorul românilor. Scînteia poate veni de oriunde şi oricînd.
Ce-ar fi să ne uităm puţin spre fraţii noştri de istorie şi de soartă, bulgarii, care şi ei sînt nişte bizantini, nu-i aşa ? Cîndva eram aproape o singură ţară, cu Petru şi Asan, români, în fruntea ţaratului bulgar. În plus, un comisar european se exprimă premonitoriu cum că România, Bulgaria şi Italia sînt aproape neguvernabile. Italienii au avut un guvern technocrat (cu Mario Monti) impus de Germania şi de Bruxelles. Bulgarii îl au astăzi, cu susţinere socialistă. Guvernul economistului Plamen Oresharski a fost învestit miercuri în Parlamentul de la Sofia. Zilele trecute, la Chişinău, liderul socialiştilor, Igor Dodon, propunea tot un guvern de tehnocraţi : “PSRM crede că Guvernul nu trebuie să fie nici roşu, nici albastru, cu atît mai puţin în culorile curcubeului. Guvernul trebuie să fie unul profesionist şi responsabil.”
Majoritatea halucinantă din Parlamentul României de astăzi nu mai reflectă în nici un fel voinţa electoratului. Românii au votat împotriva lui Băsescu, şi nu pentru coabitarea lui Ponta cu Băsescu sau pentru alegerea lui Crin Antonescu la preşedinţie, pentru ca astfel Ponta să-şi ţină cuvîntul din miile de emisiuni TV. Nici Ponta, nici Băsescu şi nici Antonescu nu mai au nici o legătură cu ţara. Şi asta la doar şase luni de la alegeri. Şi se impune încă o constatare în atenţia UE şi FMI care ne guvernează sau care se pregătesc să ne guverneze : serviciile secrete româneşti de azi vor trebui desfiinţate şi reînfiinţate de la zero. Aşa cum s-a procedat deja în ţarile baltice. Atît numărul parlamentarilor, cît şi cel al securiştilor va trebui redus cel puţin la jumătate. Aşa cum s-a întîmplat deja cu ziariştii (propagandiştii).

AICI

BRIANA
BRIANA

Mesaje : 173
Data de inscriere : 15/05/2013

Sus In jos

Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra Empty Re: Căcărău obligat de von Ponthausen să stea capra

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum