POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Noua Constituţie – un alt „pişwasser” pentru români

2 participanți

In jos

Noua Constituţie – un alt „pişwasser” pentru români Empty Noua Constituţie – un alt „pişwasser” pentru români

Mesaj Scris de Joker2009 Joi Iun 13, 2013 8:17 am


Constituţia, unul dintre pilonii existenţei neamului, ar trebui să conţină chintesenţa binelui, din care să luăm zilnic regulile trăirii în demnitate a prezentului şi construirii durabile a viitorului. Pentru a fi o astfel de carte luminată, constituţia nu trebuie să conţină nici măcar o vagă umbră de subiectivism, implantată în text, în favoarea unei anumite categorii sociale sau a unor grupuri de influenţă.
Noua Constituţie – un alt „pişwasser” pentru români Teodor-seranIstoria consemnează încercări mai mult sau mai puţin reuşite de realizare a acestui deziderat, „amprenta” intereselor claselor politice dominante, făcându-se de cele mai multe ori simţită în textul legii din majoritatea statelor lumii. Conceperea sau revizuirea unei constituţii presupune existenţa unor autori, cu mintea curăţită de pasiuni, de ambiţii şi egoism şi mai ales de interese materiale meschine. În mintea acestor autori nu trebuie să existe decât o singură motivaţie: binele public. Fiecare cuvânt care se scrie în această lege fundamentală trebuie să se subordoneze acestei motivaţii supreme. Este Comisia pentru Revizuirea Constituţiei, din Parlamentul României, formată din astfel de „autori”? Hotărât, NU! Iată argumentele care susţin această negaţie: 1. Crin Antonescu, în calitate de Preşedinte al Comisieiare drept total de „veto” pentru orice amendament depus. Acest drept nu ar trebui să existe, amendamentele reţinute trebuind să fie în mod obligatoriu cele reieşite din dezbaterea publică şi din propunerile făcute de societatea civilă, de către asociaţii şi fundaţii, de către organizaţii sindicale şi de categorii cât mai numeroase de cetăţeni;
2. Comisia în sine îşi depăşeşte permanent atribuţiunile, cooptând fără just temei, un alt statut decât cel pe care ar trebui să îl aibă în realitate. În loc de a fi „purtătorii de cuvânt al opiniei publice”, membrii Comisiei se erijează în mod permanent în „impunătorii” amendamentelor care sunt favorabile propriilor interese materiale sau politice. Din nefericire, membrii Comisiei uită că ei nu sunt puşi acolo, „ca să decidă”, ci doar, „ca să sorteze” propunerile de amendamente. Luat fiecare în parte, fiecare membru al comisiei, se crede un „decident”, mustind de interese obscure şi îmbibat de ipocrizie şi cinism. Pe uşa de la intrare la Comisie, ar trebui să scrie de fapt, următoarele:”INVENTARIEM, SELECTĂM ŞI PROPUNEM”. Atât. Mai mult de atât, aceştia nu au dreptul să facă, nici chiar un singur pas în stânga sau în dreapta. Exemplul super-negativ este dat de bicefala conducere a USL, opinia publică primind periodic  informaţii, de genul: „Nu este de acord Crin Antonescu cu acest amendament!”, sau : „Victor Ponta nu este de acord ca în noua Constituţie să apară un astfel de amendament!”. Trecând peste faptul că aceşti lideri „optuzi” politic nu înţeleg că nimeni nu are nevoie de acceptul sau non-acceptul lor, pentru că nu au dreptul să decidă asupra conţinutului viitoarei legi fundamentale, nici compatrioţii noştri nu dau în brânci să-i tragă de guler pe cei doi şi să le spună răspicat: „Aveţi doar dreptul de a inventaria, de a selecta ţi de a propune viitoarele amendamente în noul text alConstituţiei!”. Se poate obiecta că atât Victor Ponta cât şi Crin Antonescu sunt şi ei la rândul lor cetăţeni şi au dreptul să facă propuneri de amendamente. Fără îndoială că au acest drept. Aceste se rezumă însă la a propune amendamente, nu a le introduce în mod imperativ în textul noii Constituţii. Pentru că pot fi oricând bănuiţi de subiectivism şi interese clientelare, ar fi necesar, în calitate de lideri, să îşi expună în mod public propunerile pe care le au, explicând clar cetăţenilor care sunt motivaţiile acestora, doar în situaţia când ele sunt purtătoarele binelui public;
3. Societatea românească a avut de suportat vreme îndelungată, o intoxicare puţin remarcată chiar şi de Presă care în mod paradoxal a contribuit la răspândirea ei obsesivă. Este vorba de sintagma „Părintele Constituţiei” , care făcea referire la Antonie Iorgovan. Ne exprimăm respectul pentru personalitatea şi profesionalismul acestui mare jurist român plecat în eternitate, dar nu putem să nu remarcăm că formularea corectă ar fi fost: „Antonie Iorgovan,teoreticianulConstituţiei, alături de cetăţenii români, părinţii Constituţiei”. Nicio persoana fizică sau un anumit grup, chiar reprezentativ, nu îşi poate aroga dreptul de a fi considerat „Părintele Constituţiei”. Adevăraţii părinţi ai Constituţiei nu pot fi decât cetăţenii unei ţări. Actualii membri ai comisiei de revizuire ai Constituţiei se cred un fel de „părinţi” ai viitoarei Constituţii revizuite. Dacă acesta este modul în care gândesc, ne-am putea afla în faţa unui mare abuz. Modul de lucru ai acestei comisii relevă faptul că ne-am putea afla în faţa unor astfel de realităţi nedorite. Imensa majoritate a amendamentelor propuse de către societatea civilă, de către ONG-uri, de către sindicate şi de către populaţia care manifestă atitudine civică, nu sunt luate în considerare, preferându-se „încropirea” unei noiConstituţii, după „chipul şi asemănarea” Preşedintelui Comisiei, Crin Antonescu sau a primului-ministru, Victor Ponta.
Iată argumentele în virtutea cărora se poate considera că actuala Comisie de Revizuire a Constituţiei este nocivă pentru viitorul politic şi economic al României, datorită suspiciunilor create, în ceea ce priveşte loialitatea sa indubitabilă faţă de binele public. În actuala conjunctură se constată că interesele politice, clientelare, doctrinare şi de orice altă natură egoistă sunt uriaşe şi cu bătaie lungă. Anumite prevederi constituţionale care vor fi introduse în noul text vor servi unor interese meschine ale unor grupuri de politicieni sau oameni de afaceri, sau chiar ale unor anumite persoane avide de Putere. După „încropirea” în condiţii lipsite de transparenţă a unui text care îi va împăca pe toţi cei care au în mână „pâinea şi cuţitul”, va urma un referendum, care se va desfăşura ca de fiecare dată, din partea populaţiei, în necunoştiinţă de cauză. Românii nu au conştiinţa civică necesară pentru a se informa permanent şi nici o minimă cultură politică, care să le permită să analizeze consecinţele dezastruoase pentru societate, ale unor viitoare prevederi constituţionale. Gradul de ignoranţă politică va fi exploatat de către actualii „autori” ai noului text constituţional, cunoscându-se faptul că maxim 20% dintre cei care vor merge la vot, vor vota în cunoştinţă de cauză.
Câţi cetăţeni vor sta să citească textul noii Constituţii şi să analizeze fiecare articol în parte? Culmea cinismului va fi reprezentată de atitudinea iresponsabilă al noilor „ziditori”, care vor clama permanent, un argument irefutabil, de câte ori li se va reproşa CEVA, care nu se întâmplă în favoarea interesului public. „Aşa prevede textul constituţional! A fost votat prin Referendum, nu îl puteţi contesta!”. Mai pe şleau: „Nu aţi votat voi, proştilor!”. Rămâne doar speranţa că la o viitoare altărevizuire a Constituţiei, urmaşii cetăţenilor de azi, vor căsca mai bine ochii, vor deschide mai larg urechile şi vor comenta mult mai mult despre viitoarele amendamente propuse. Ăştia suntem noi. „Păcăliţi” şi „păcălitori”. Prostia şi domnia costă!

Joker2009
Joker2009
Admin

Mesaje : 1092
Data de inscriere : 30/09/2009

Sus In jos

Noua Constituţie – un alt „pişwasser” pentru români Empty Re: Noua Constituţie – un alt „pişwasser” pentru români

Mesaj Scris de Loreley Joi Iun 13, 2013 12:20 pm

Am și eu o întrebare: cum să pui niște politicieni de carton cu ambiții mărunte și frustrări imense să refacă ceva atât de important ca o Constituție, iar președinte al comisiei să-l pui pe cel mai mărunt și mai frustrat dintre toți? Unde-s experții, unde-s profesorii, unde-s oamenii pregătiți, unde e poporul, în această comisie față de care și comisia juridică în frunte cu George Becali părea mai competentă? Asta ca să nu întreb direct unde-s cuțitele, unde-s pistoalele, caii și flintele decenților.
Loreley
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 44
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Noua Constituţie – un alt „pişwasser” pentru români Empty Pas, pas, PSD se retrage din proiectul constitutional.

Mesaj Scris de Loreley Joi Iun 13, 2013 12:26 pm


Pas, pas, PSD se retrage din proiectul constitutional. De-abia a anuntat Traian Basescureferendumul bis pentru unicameral, si care m-as mira sa abia loc, ca PSD a inceput eschivele.....


http://www.ziare.com/crin-antonescu/victor-ponta/psd-pasul-inapoi-1240758


Loreley
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 44
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Noua Constituţie – un alt „pişwasser” pentru români Empty Re: Noua Constituţie – un alt „pişwasser” pentru români

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum