POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Mitul fondator al USL

In jos

Mitul fondator al USL Empty Mitul fondator al USL

Mesaj Scris de BEAU & BEAU Lun Feb 17, 2014 6:47 am

Popoarele și națiunile, ca expresie culturală și politică a acestora, ba și realitățile istorice ale unui anume moment, au adesea un mit fondator care le explică înfățișarea și apucăturile publice. Spre exemplu, mitul fondator al ceaușismului a fost acela al Scorniceștiului și al căsuței de acolo cu oameni sărmani.
Adăugați aici trecutul de ”revoluționar ilegalist” al lui Nicolae Ceaușescu, pușcăria de la Doftana și veți avea mitul fondator al bunului comunist, sărac și devotat cauzei: mit întreținut frenetic de propagandă. În cazul actualei puteri, mitul fondator este diferit de miturile fondatoare comune (Traian și Decebal, Vercingetorix, Nibelungenlied) până la exotism. Mitul fondator al USL este unic în analele istoriei recente: Plagiatul și Plagiatorul. Acesta mit trebuie, spre deosebire de cele obișnuite care sunt impuse propagandistic, ascuns cu ajutorul instituțiilor de stat. Mitul fondator al USL trebuie diminuat pentru a fi nebăgat în seamă de opinia publică.
Cu toate acestea, Plagiatul și Plagiatorul, ca mit fondator reprimat, se comportă, așa ascuns cum este, prin urmările asupra faptelor guvernării. Ce este, la urma urmei, plagiatul premierului Victor Ponta, altceva decât emblemă mitico-simbolică a hoției și a imposturii? Să le luăm pe rând.
Hoția din programul de guvernare al USL este obiectivul ei nemărturisit: pohta ce-au pohtit cât au stat în opoziție. Nerăbdarea de a fura se arată în multe dosare: cel mai răsunător este cel recent de la ASF. O întâmplare cu valoare de simbol totemic este și aceea a hoției voturilor din vremea referendumului pentru demiterea președintelui.
Pe de altă parte, o componentă importantă a mitului fondator al puterii actuale – impostura - este o îndeletnicire specifică domnilor acelora bine îmbrăcați care ți se prezintă ca fiind agent de asigurări sau funcționar de la bancă, și tu îi crezi, până ce te trezești că ți-au luat banii din cont. Așa și cu plagiatul în lucrarea de doctorat: este o uzurpare de calități, o pretenție de onorabilitate intelectuală dobândită în disprețul muncii. Impostura se alătură hoției pentru că aspiră, asemenea ei, să dobândească mult, cât mai mult (funcții, titluri academice, averi) fără muncă. Mit fondator fiind, chiar dacă ascuns, diminuat și reprimat, plagiatul (ca expresie a hoției și imposturii) este reprezentativ, are generalitate cu valoare de faptă simbolică: Plagiatului dintâi al premierului – totemic, mitic și arhetipal – i se alătură altele de-a lungul istoriei de doi ani a guvernării USL. Bunăoară, cazurile de plagiat de la Ministerul Educației se înscriu în logica mitului fondator: impostura cea mare, acolo trebuie să se desfășoare pentru ca să alunecăm cu toții în ea, să devenime o națiune de impostori, cu universități care fabrică impostori pe generații și serii, cu profesori care multiplică mai apoi impostura și fac din ea îndeletnicire populară.
Mitului fondator al Plagiatului și al Plagiatorului - ca temei al hoției și imposturii - i se alătură, pe cale de consecință logică, o serie de ample dezvoltări ritualico-mitice inevitabile. Iată: actuala putere nu are mai ales în grijă guvernarea, cât mai ales ”imaginea bună” a guvernării. Această îndeletnicire este specifică domnilor bine îmbrăcați (preocupați, adică, de imagine) care te escrochează în numele unor realități onorabile, dumnealor pretinzând că sunt – fără să fie! – bancheri sau asigurători. Așa și cu USL la guvernare, se îmbracă bine cu țoale, cu funcții, cu discursuri despre grija țării, despre dragostea pentru sărăcimea ei numeroasă (și prin aceasta apetisantă electoral), când de fapt dumnealor au alt program, acela al hoției prin impostură, așa de bine simbolizate, totemic și mitic, de plagiatul premierului ca temei al mitului fondator al unei epoci care va rămâne ca atare în istoria neamului. În fapt, când scriu asta, țin ochii în pământ: rușinea este a mea, nu a lui! Suntem cu toții vinovați că Victor Ponta mai este încă acolo sus, în fruntea țării!


Citiţi mai mult: Mitul fondator al USL - VOCILE DREPTEI > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/mitul-fondator-al-usl-1082398.html#ixzz2te6b1p4c
EVZ.ro

BEAU & BEAU
BEAU & BEAU

Mesaje : 199
Data de inscriere : 21/05/2013
Varsta : 56

http://romanicablues.wordpress.com/

Sus In jos

Mitul fondator al USL Empty Antonescu acuză: Mona Pivniceru, victimă a unei înțelegeri între Ponta și Băsescu

Mesaj Scris de Marco_polo2013 Vin Feb 28, 2014 3:57 pm

Antonescu acuză: Mona Pivniceru, victimă a unei înțelegeri între Ponta și Băsescu
Acuze grave la adresa premierului Victor Ponta din partea liderului PNL, la scurt timp după ruperea USL. Președintele liberalilor, Crin Antonescu, a susținut, ieri, la Ploiești, că ”singurul ministru independent al Justiției”, Mona Pivniceru, a fost “dată la o parte” din fruntea Ministerului Justiției în urma unei înțelegeri între prim-ministrul Ponta și președintele Traian Băsescu, scrie LuJu.ro.

Antonescu acuză: Mona Pivniceru, victimă a unei înțelegeri între Ponta și BăsescuPremierul Victor Ponta a contribuit la plecarea Monei Pivnicerul de la Ministerul Justiției la Curtea Constituțională, și nu oricum, ci realizând un pact cu președintele Traian Băsescu. a declarat cu o zi înainte, la Ploiești, liderul PNL, Crin Antonescu.

“Pactul pe care l-a făcut (Victor Ponta – n.r.) cu Traian Băsescu, dând-o la o parte pe Mona Pivnicieru, singurul ministru independent al Justiției pe care noi liberalii l-am adus, a însemnat asta, a însemnat un partaj de influență asupra Justiției”, a spus președintele liberalilor, citează sursa citată.

În plus, fostul co-președinte al USL transmite celor nemulțumiți de activitatea marilor Parchete și unde ar trebui să meargă pentru plângeri.

“Nu mai am de ce să mai fac scandal pentru că procurorii sunt puși de partenerul meu de guvernare, dacă nu e ceva în ordine în activitatea acestor instituții, atunci cei nemulțumiți să discute cu domnul Ponta și cu domnul Băsescu”, a mai declarat Antonescu, care susține că anagajamentul USL era să scoată Justiția de sub influența Băsescu, nu cel să pună mâna pe ea.

“În momentul în care pactul de coabitare, numirea de procurori, Ministrul de Justiție, lucruri pe care noi ne bătuserăm foarte mult, pentru care noi ceruseram încrederea oamenilor au luat-o într-o direcție foarte greșită, și eu i-am spus totdeauna lui Victor Ponta și el știa că noi ne-am angajat să facem justiție independentă, adică să scoatem Justiția de sub influența lui Băsescu atât cât era ea, nu să punem noi mâna”, a precizat Antonescu.

Marco_polo2013
Marco_polo2013

Mesaje : 82
Data de inscriere : 20/06/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum