Căutare
Ultimele subiecte
ROMANII SUNT ROMANI, IAR TIGANII SUNT TIGANI
Pagina 1 din 1
ROMANII SUNT ROMANI, IAR TIGANII SUNT TIGANI
Nu cred că forma cea mai bună de integrare a romilor este să ne prefacem că sunt români.
Nu văd în asta nimic corect politic.
Este incorect în primul rând pentru țigani. Cine îi respectă ca oameni trebuie să admită că sunt nomazi, că o cultură cu totul specială și incomparabilă, că nu au o țară și nici nu își doresc una.
Ei nu sunt și nu vor dori să fie niciodată altceva decât țigani. Iar dacă ar fi să aleagă să devină altceva, nu ar alege să fie români.
Poate germani, francezi, norvegieni.
Pentru români, această confuzie este aproape un blestem.
Noi vrem să fim români și nimic altceva. Nici germani, nici francezi, nici norvegieni.
Și cu atât mai puțin vrem să fim țigani.
Nimeni nu are dreptul să ne oblige să perpetuăm, sub pretextul că așa e corect, o astfel de negare a evidențelor.
Am devenit victima unei erori și trebuie să ne debarasăm de acest statut. Altminteri, putem deveni o națiune masochistă.
În multe țări europene – sincer, aproape în toate – suntem catalogați drept infractori, cerșetori, în cel mai bun caz rudimentari și pitorești.
Să tăcem acceptând această situație înseamnă să negăm evidența.
Iar evidența arată că românii sunt români, iar țiganii sunt țigani. Mulțimea românilor care se comportă ca țiganii este la fel de mică precum mulțimea țiganilor care se comportă ca românii.
Integrarea apare și dintr-o parte și din cealaltă, chiar aș spune că sunt mai mulți români care se integrează stilului țigănesc decât invers.
Trebuie să explicăm acest lucru Europei și să terminăm cu pudibonderia.
SURSA: CRITERII.RO
Nu văd în asta nimic corect politic.
Este incorect în primul rând pentru țigani. Cine îi respectă ca oameni trebuie să admită că sunt nomazi, că o cultură cu totul specială și incomparabilă, că nu au o țară și nici nu își doresc una.
Ei nu sunt și nu vor dori să fie niciodată altceva decât țigani. Iar dacă ar fi să aleagă să devină altceva, nu ar alege să fie români.
Poate germani, francezi, norvegieni.
Pentru români, această confuzie este aproape un blestem.
Noi vrem să fim români și nimic altceva. Nici germani, nici francezi, nici norvegieni.
Și cu atât mai puțin vrem să fim țigani.
Nimeni nu are dreptul să ne oblige să perpetuăm, sub pretextul că așa e corect, o astfel de negare a evidențelor.
Am devenit victima unei erori și trebuie să ne debarasăm de acest statut. Altminteri, putem deveni o națiune masochistă.
În multe țări europene – sincer, aproape în toate – suntem catalogați drept infractori, cerșetori, în cel mai bun caz rudimentari și pitorești.
Să tăcem acceptând această situație înseamnă să negăm evidența.
Iar evidența arată că românii sunt români, iar țiganii sunt țigani. Mulțimea românilor care se comportă ca țiganii este la fel de mică precum mulțimea țiganilor care se comportă ca românii.
Integrarea apare și dintr-o parte și din cealaltă, chiar aș spune că sunt mai mulți români care se integrează stilului țigănesc decât invers.
Trebuie să explicăm acest lucru Europei și să terminăm cu pudibonderia.
SURSA: CRITERII.RO
HERACLITORIS FUTEZATORUL- Mesaje : 293
Data de inscriere : 28/12/2008
HERACLITORIS FUTEZATORUL- Mesaje : 293
Data de inscriere : 28/12/2008
Subiecte similare
» TREC TIGANII, TREC - “Tiganii au purces pe calea definirii propriului lor nationalism. Poporul ales drept victima sunt romanii”
» Tiganii si evreii romani
» Tiganii si evreii romani ( 1 -4 )
» ROMÂNII SUNT O NAŢIE INFERIOARĂ
» Strigător la cer: Românii sunt discriminaţi de CNCD în propria ţară
» Tiganii si evreii romani
» Tiganii si evreii romani ( 1 -4 )
» ROMÂNII SUNT O NAŢIE INFERIOARĂ
» Strigător la cer: Românii sunt discriminaţi de CNCD în propria ţară
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Joi Mar 31, 2022 4:26 pm Scris de Admin
» Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)
Lun Mai 24, 2021 8:36 am Scris de Admin
» PSD detonează bomba: alegerile din 6 decembrie, amânate pentru 2021! Planul social-democraților, dezvăluit de Gabriela Firea!
Mar Noi 03, 2020 9:11 am Scris de Admin
» trolul SCONCS PROSPECTOR din coteţul cu diaconi
Vin Dec 27, 2019 10:03 am Scris de Admin
» Trolul porco-sconcs psiho-pupu SANDILĂU din coteţul cu diaconi grohăie din ascunzătoare
Joi Dec 26, 2019 3:41 pm Scris de Admin
» M-AM PLICTISIT să citesc elucubrațiile dobitocului de Diaconu
Mar Dec 03, 2019 5:40 pm Scris de Admin
» pe banchiză în războaie fără miză : SCONSUL şantajist PSIHOPAT , Frosa care linge crosa si morsa care linge Frosa
Joi Noi 14, 2019 2:58 pm Scris de YOKO
» Dr.Frosa Ghe.Dilimache Seniloiu vs. sconcsul santajist DIACONU EUSEBIU bonjour cucu , tu nu esti normal , esti psiho-pupu
Dum Noi 10, 2019 6:47 pm Scris de YOKO
» Diaconu Eusebiu , psihopat , şantajist şi ticălos CASE CLOSED !
Vin Noi 08, 2019 11:02 am Scris de YOKO