Căutare
Ultimele subiecte
Ajutat de tovarășii din PSD, Ponta a organizat o „Cântare a Chinei“ ca la carte
3 participanți
Pagina 1 din 1
Ajutat de tovarășii din PSD, Ponta a organizat o „Cântare a Chinei“ ca la carte
Organizată cu fast și „la cel mai înalt nivel“, vizita oficială a Premierului chinez Li Kuqiang trebuie să le fi adus fiori de plăcere tuturor celor care încă mai nutresc nostalgii comuniste. Iar asta pentru că punerea la punct a acestui important eveniment diplomatic a readus în minte foiala și foșgăiala propagandistică de pe vremea „Epocii de Aur“.
Dacă morții ar avea, cu adevărat, posibilitatea de a se răsuci în morminte, cu siguranță că „Mărețul conducător a făcut-o, deja, în ultimele câteva zile. Zile în care „nea Nicu“, s-a bucurat, cu siguranță, văzând că Victor Ponta, urmașul său ideologic, întârziat și mult mai nevolnic, a reușit să readucă la viață grandioasele spectacole omagiale de altădată. Iar toate astea nu sunt doar niște vorbe în vânt: vizita oficială a Premierului chinez Li Keqiang a pus în mișcare un lanț întreg de evenimente, cu nimic deosebite de cele de pe vremea festivalului „Cântarea României“.
Vizita înaltului oficial chinez a fost prilejuită de summit-ul țărilor din Europa Centrală și de Est care, alături de premierul chinez, a adus la București alți 16 prim-miniștri ai unor țări din zonă. Dar, nici unul dintre aceștia din urmă n-a fost înconjurat cu același respect și nu s-a bucurat de o atenție egală cu aceea acordată înaltului demnitar venit din China comunistă. Astfel că Li Keqiang, al cărui nume nu a fost pronunțat corect nici de ziariști și nici de politicienii care i l-au stâlcit după cum i-a dus pe ei mintea, a concentrat în jurul lui toată atenția autorităților române.
Directive părintești
Actuala vizită oficială a premierului chinez vine, la doar câteva luni după o vizită similară pe care Victor Ponta a făcut-o astă vară în China. Abia revenit acolo el a declarat că dorește ca fiul său, Andrei, să învețe limba chineză la Institutul Confucius. În plus el s-a mai lăudat atunci că, într-o discuție pe care a avut-o cu președintele Chinei, acesta i-a spus că și una dintre fiicele președintelui SUA, Barak Obama, învață această limbă. Ei, Andrei, băiete, vrei nu vrei, apucă-te de învățat limba chineză, că doar de, așa a ordonat „babacul“. Tot atunci, Premierul Ponta a amintit că acea vizită are legătură și cu vizita premierului Chinei la București, care va începe pe 25 noiembrie. Adică exact cea care are loc în aceste zile. Astă vară, Premierul român le-a mulțumit celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect, respectiv șefilor celor două ambasade, cea a Chinei la București, și cea a României la Bejing, Universității București și Universității din Beijing. Și tot atunci el a avut un moment de sinceritate care l-a făcut să recunoască faptul că „Guvernul nu are prea mari merite, dar nu din cauza noastră.“ Păi chiar că nu are: tratativele pentru această vizită au fost demarate de guvernele Boc și Ungureanu, astfel încât Guvernul Ponta chiar că „nu are prea mari merite“ și face exact ceea face și în alte domenii: culege roadele „semințelor“ sădite de alții.
Miracolul de pe șosea
Acum, dacă stăm strâmb ca să judecăm drept, trebuie să recunoaștem că vizita Premierului chinez în țara noastră a prilejuit și o veritabilă minune. Acum, într-o vreme în care politrucii noștri se laudă cu orice metru de șosea construită într-un an întreg, autoritățile locale și drumarii au reușit o performanță de-a dreptul miraculoasă: Șoseaua care leagă DN1 de Snagov a fost refăcută și arată ca nouă în doar două zile. Ei bine, aleșii locali nu au reparat-o de dragul mașinilor pe care și le rupeau acolo toți cei care i-au ales, ci pentru că înaltul demnitar chinez a fost cazat în Palatul Snagov. Motiv pentru care, el nu trebuia să vadă adevărul gol-goluț, adică o șosea plină de găuri și hârtoape, cu una dreaptă ca-n palmă. Ei, asta nici măcar nu-i o invenție propagandistică a Guvernului Ponta:
pe vremuri, și lui Ceaușescu i se arătau livezi bogate, fără ca el să știe că merele mari și roșii erau legate cu sârmă de crengile pomilor. În plus, nici cei de la „Casa Poporului“ nu au stat cu mâinile în sân: și-au încordat mușchii, s-au mobilizat și i-au pus pe alții la treabă, astfel că gardul care înconjoară Palatul Parlamentului a fost vopsit într-o singură zi.
Ei, dar ăsta nu a fost singurul miracol. Participantă la Forumul Economic China – Europa Centrală și de Est, ministreasa Ramona Mănescu s-a apucat să „ronțăie“ limba chineză: le-a ținut oaspeților orientali un spici ca la ei acasă. Întrebată de ziariști ce le-a zis oaspeților, ea le-a relatat ziariștilor că: „Am spus că România și China au șansa acum, după 24 de ani, să întărească relațiile și să înceapă parteneriate concrete, care să ducă la modernizarea și la dezvoltarea infrastructurii feroviare. Deci le-am spus ceva foarte frumos. (...) Am considerat că este un gest de politețe. Nu este foarte complicat, dacă ești atent la accentele pe care le pui, nu de alta dar să nu se înțeleagă altceva.“ Așa o fi! Dar tot distinsa Ramona Mănescu ne-a mai destăinuit că oaspeții chinezi au înțeles mesajul transmis: „Mi-au spus că am fost aproape de ce trebuia să fie.“ Ei, nu se știe cam cât de aproape. Dar este clar că ministreasa nu știe nimic despre politețea orientală care nu-ți permite să spui adevărul „verde-n față“. Așa că, distinsă doamnă mai gândește-te puțin ce a însemnat pentru înalții oaspeți că ai fost „aproape de ce trebuia să fie“.
Tigrii din Balcani
Ceilalți premieri care au participat la acest summit au fost tratați ca niște musafiri obișnuiți, fără a li se oferi deosebit de multe „delicatesuri“ diplomatice. Pe ei Premierul nostru i-a dus la meciul jucat de Steaua pe Stadionul Național. Ei, măcar să fi câștigat ai noștri, dar n-ai să vezi. În schimb, toată atenția s-a concentrat asupra înaltului demnitar chinez. Ce-i drept, acesta din urmă a venit încărcat cu promisiuni mai ceva ca Moș Crăciun. La un moment dat, distinsul oaspete ne-a mângâiat pe toți, părintește, pe creștet și ne-a lăudat spunând că România poate deveni un adevărat „tigru“ economic. Ceea ce trebuie să-i fi adus lui Ponta un soi aparte de mândrie: păi asta înseamnă că și el însuși, în calitatea sa de prim-ministru este un „tigru“ și mai mare. Iar în această privință, se compară demnitarul chinez cu Președintele Băsescu, cel care i-a zis că este doar un „pisoiaș“? Bineînțeles că nu!
Aplauze la comandă, ca-n vremurile bune...
Punctul central al acestui inedite copii târzii a fostului festival „Cântarea României“ a fost discursul ținut de Premierul chinez în fața Parlamentului României. Și pentru că, exact ca pe vremuri, sala trebuia să fie plină, guvernanții i-au convocat acolo, de-a valma, atât pe senatori și deputați cât și o mulțime de aleși locali care au fost chemați acolo, exact ca pe vremuri, ca să dea impresia unei „participări de masă“ la eveniment. Așadar, sală plină, în care doamnele PSD-iste au venit îmbrăcate la „țol festiv“ în diverse nuanțe de roșu. Conform unui protocol stabilit anterior, Premierului Li Keqiang i s-a rezervat un loc la cea mai înaltă tribună, unde a fost așezat între „numărul doi“ și „numărul trei“ al ierarhiei noastre politice. Așadar între Crin Antonescu (chiar, oare cum s-o fi pronunțând „Căcărău“ în limba chineză?) și Valeriu Zgonea, colegul de bancă al lui Mihai Viteazu. Primul a luat cuvântul Președintele Senatului, care nu s-a mai riscat să vorbească englezește. Și cu atât mai puțin în chinezește, precum colega lui, ministreasa Ramona Mănescu. El a ținut un discurs scurt, într-o limbă de lemn pe care a pronunțat-o corect și fără să se încurce prea mult. Iar după el a vorbit distinsul oaspete chinez. Din păcate, traducerea în limba română a fost destul de greoaie, cu destule secvențe împiedicate. La un moment dat, Premierul chinez s-a oprit din discurs și a început să aplaude de unul singur. La început asistența nu a prea înțeles despre ce este vorba. Nici nu avea cum: pe vremea lui Ceaușescu, dar și pe a lui Iliescu, cel care dădea tonul aplauzelor, nu era vorbitorul însuși ci „șefuții“ de pe margini, cei care începeau „ropotele de aplauze“. Dar până la urmă, s-au prins și ai noștri despre ce este vorba, iar din acel moment, oaspetele nu a mai fost nevoit să se aplaude de unul singur. Chiar și așa, tradus mediocru, discursul Premierului chinez a fost totuși interesant, și probabil plin de miez. Dar și de promisiuni economice care ne-ar putea mobiliza în viitorul apropiat. Dar, oricât de generoși s-ar dovedi partenerii orientali, ai noștri trebuie să nu uite un lucru: în raport cu chinezii trebuie să fii extrem de corect, exact așa cum sunt și ei înșiși. Altfel, dacă te pune dracu să le tragi tradiționala „țeapă“ românească, s-ar putea să ai mari șanse să înveți cum se navighează pe apele cine știe cărui lac, ambarcat într-o valiză de piele. Pe la noi, și prin restul lumii s-au mai văzut dintr-astea.
http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013112893959/Actualitate/Ajutat-de-tovarasii-din-PSD-Ponta-a-organizat-o-Cantare-a-Chinei-ca-la-carte.html
Dacă morții ar avea, cu adevărat, posibilitatea de a se răsuci în morminte, cu siguranță că „Mărețul conducător a făcut-o, deja, în ultimele câteva zile. Zile în care „nea Nicu“, s-a bucurat, cu siguranță, văzând că Victor Ponta, urmașul său ideologic, întârziat și mult mai nevolnic, a reușit să readucă la viață grandioasele spectacole omagiale de altădată. Iar toate astea nu sunt doar niște vorbe în vânt: vizita oficială a Premierului chinez Li Keqiang a pus în mișcare un lanț întreg de evenimente, cu nimic deosebite de cele de pe vremea festivalului „Cântarea României“.
Vizita înaltului oficial chinez a fost prilejuită de summit-ul țărilor din Europa Centrală și de Est care, alături de premierul chinez, a adus la București alți 16 prim-miniștri ai unor țări din zonă. Dar, nici unul dintre aceștia din urmă n-a fost înconjurat cu același respect și nu s-a bucurat de o atenție egală cu aceea acordată înaltului demnitar venit din China comunistă. Astfel că Li Keqiang, al cărui nume nu a fost pronunțat corect nici de ziariști și nici de politicienii care i l-au stâlcit după cum i-a dus pe ei mintea, a concentrat în jurul lui toată atenția autorităților române.
Directive părintești
Actuala vizită oficială a premierului chinez vine, la doar câteva luni după o vizită similară pe care Victor Ponta a făcut-o astă vară în China. Abia revenit acolo el a declarat că dorește ca fiul său, Andrei, să învețe limba chineză la Institutul Confucius. În plus el s-a mai lăudat atunci că, într-o discuție pe care a avut-o cu președintele Chinei, acesta i-a spus că și una dintre fiicele președintelui SUA, Barak Obama, învață această limbă. Ei, Andrei, băiete, vrei nu vrei, apucă-te de învățat limba chineză, că doar de, așa a ordonat „babacul“. Tot atunci, Premierul Ponta a amintit că acea vizită are legătură și cu vizita premierului Chinei la București, care va începe pe 25 noiembrie. Adică exact cea care are loc în aceste zile. Astă vară, Premierul român le-a mulțumit celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect, respectiv șefilor celor două ambasade, cea a Chinei la București, și cea a României la Bejing, Universității București și Universității din Beijing. Și tot atunci el a avut un moment de sinceritate care l-a făcut să recunoască faptul că „Guvernul nu are prea mari merite, dar nu din cauza noastră.“ Păi chiar că nu are: tratativele pentru această vizită au fost demarate de guvernele Boc și Ungureanu, astfel încât Guvernul Ponta chiar că „nu are prea mari merite“ și face exact ceea face și în alte domenii: culege roadele „semințelor“ sădite de alții.
Miracolul de pe șosea
Acum, dacă stăm strâmb ca să judecăm drept, trebuie să recunoaștem că vizita Premierului chinez în țara noastră a prilejuit și o veritabilă minune. Acum, într-o vreme în care politrucii noștri se laudă cu orice metru de șosea construită într-un an întreg, autoritățile locale și drumarii au reușit o performanță de-a dreptul miraculoasă: Șoseaua care leagă DN1 de Snagov a fost refăcută și arată ca nouă în doar două zile. Ei bine, aleșii locali nu au reparat-o de dragul mașinilor pe care și le rupeau acolo toți cei care i-au ales, ci pentru că înaltul demnitar chinez a fost cazat în Palatul Snagov. Motiv pentru care, el nu trebuia să vadă adevărul gol-goluț, adică o șosea plină de găuri și hârtoape, cu una dreaptă ca-n palmă. Ei, asta nici măcar nu-i o invenție propagandistică a Guvernului Ponta:
pe vremuri, și lui Ceaușescu i se arătau livezi bogate, fără ca el să știe că merele mari și roșii erau legate cu sârmă de crengile pomilor. În plus, nici cei de la „Casa Poporului“ nu au stat cu mâinile în sân: și-au încordat mușchii, s-au mobilizat și i-au pus pe alții la treabă, astfel că gardul care înconjoară Palatul Parlamentului a fost vopsit într-o singură zi.
Ei, dar ăsta nu a fost singurul miracol. Participantă la Forumul Economic China – Europa Centrală și de Est, ministreasa Ramona Mănescu s-a apucat să „ronțăie“ limba chineză: le-a ținut oaspeților orientali un spici ca la ei acasă. Întrebată de ziariști ce le-a zis oaspeților, ea le-a relatat ziariștilor că: „Am spus că România și China au șansa acum, după 24 de ani, să întărească relațiile și să înceapă parteneriate concrete, care să ducă la modernizarea și la dezvoltarea infrastructurii feroviare. Deci le-am spus ceva foarte frumos. (...) Am considerat că este un gest de politețe. Nu este foarte complicat, dacă ești atent la accentele pe care le pui, nu de alta dar să nu se înțeleagă altceva.“ Așa o fi! Dar tot distinsa Ramona Mănescu ne-a mai destăinuit că oaspeții chinezi au înțeles mesajul transmis: „Mi-au spus că am fost aproape de ce trebuia să fie.“ Ei, nu se știe cam cât de aproape. Dar este clar că ministreasa nu știe nimic despre politețea orientală care nu-ți permite să spui adevărul „verde-n față“. Așa că, distinsă doamnă mai gândește-te puțin ce a însemnat pentru înalții oaspeți că ai fost „aproape de ce trebuia să fie“.
Tigrii din Balcani
Ceilalți premieri care au participat la acest summit au fost tratați ca niște musafiri obișnuiți, fără a li se oferi deosebit de multe „delicatesuri“ diplomatice. Pe ei Premierul nostru i-a dus la meciul jucat de Steaua pe Stadionul Național. Ei, măcar să fi câștigat ai noștri, dar n-ai să vezi. În schimb, toată atenția s-a concentrat asupra înaltului demnitar chinez. Ce-i drept, acesta din urmă a venit încărcat cu promisiuni mai ceva ca Moș Crăciun. La un moment dat, distinsul oaspete ne-a mângâiat pe toți, părintește, pe creștet și ne-a lăudat spunând că România poate deveni un adevărat „tigru“ economic. Ceea ce trebuie să-i fi adus lui Ponta un soi aparte de mândrie: păi asta înseamnă că și el însuși, în calitatea sa de prim-ministru este un „tigru“ și mai mare. Iar în această privință, se compară demnitarul chinez cu Președintele Băsescu, cel care i-a zis că este doar un „pisoiaș“? Bineînțeles că nu!
Aplauze la comandă, ca-n vremurile bune...
Punctul central al acestui inedite copii târzii a fostului festival „Cântarea României“ a fost discursul ținut de Premierul chinez în fața Parlamentului României. Și pentru că, exact ca pe vremuri, sala trebuia să fie plină, guvernanții i-au convocat acolo, de-a valma, atât pe senatori și deputați cât și o mulțime de aleși locali care au fost chemați acolo, exact ca pe vremuri, ca să dea impresia unei „participări de masă“ la eveniment. Așadar, sală plină, în care doamnele PSD-iste au venit îmbrăcate la „țol festiv“ în diverse nuanțe de roșu. Conform unui protocol stabilit anterior, Premierului Li Keqiang i s-a rezervat un loc la cea mai înaltă tribună, unde a fost așezat între „numărul doi“ și „numărul trei“ al ierarhiei noastre politice. Așadar între Crin Antonescu (chiar, oare cum s-o fi pronunțând „Căcărău“ în limba chineză?) și Valeriu Zgonea, colegul de bancă al lui Mihai Viteazu. Primul a luat cuvântul Președintele Senatului, care nu s-a mai riscat să vorbească englezește. Și cu atât mai puțin în chinezește, precum colega lui, ministreasa Ramona Mănescu. El a ținut un discurs scurt, într-o limbă de lemn pe care a pronunțat-o corect și fără să se încurce prea mult. Iar după el a vorbit distinsul oaspete chinez. Din păcate, traducerea în limba română a fost destul de greoaie, cu destule secvențe împiedicate. La un moment dat, Premierul chinez s-a oprit din discurs și a început să aplaude de unul singur. La început asistența nu a prea înțeles despre ce este vorba. Nici nu avea cum: pe vremea lui Ceaușescu, dar și pe a lui Iliescu, cel care dădea tonul aplauzelor, nu era vorbitorul însuși ci „șefuții“ de pe margini, cei care începeau „ropotele de aplauze“. Dar până la urmă, s-au prins și ai noștri despre ce este vorba, iar din acel moment, oaspetele nu a mai fost nevoit să se aplaude de unul singur. Chiar și așa, tradus mediocru, discursul Premierului chinez a fost totuși interesant, și probabil plin de miez. Dar și de promisiuni economice care ne-ar putea mobiliza în viitorul apropiat. Dar, oricât de generoși s-ar dovedi partenerii orientali, ai noștri trebuie să nu uite un lucru: în raport cu chinezii trebuie să fii extrem de corect, exact așa cum sunt și ei înșiși. Altfel, dacă te pune dracu să le tragi tradiționala „țeapă“ românească, s-ar putea să ai mari șanse să înveți cum se navighează pe apele cine știe cărui lac, ambarcat într-o valiză de piele. Pe la noi, și prin restul lumii s-au mai văzut dintr-astea.
http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013112893959/Actualitate/Ajutat-de-tovarasii-din-PSD-Ponta-a-organizat-o-Cantare-a-Chinei-ca-la-carte.html
PITIC_GHEBOS_din_GRADINA- Mesaje : 162
Data de inscriere : 03/08/2011
Chirieac: Vizita premierului Chinei, un succes care se poate transforma într-un eșec
Delegația Republicii Populare Chineze, condusă de premierul Li Keqiang, a părăsit România, joi dimineața. Vizita delegației chineze, din care a făcut parte și circa 300 de oameni de afaceri s-a încheiat cu acorduri prin care statul chinez va investi circa 5 miliarde de euro. Analistul Bogdan Chirieac a declarat că vizita este un succes care se poate transforma într-un eșec dacă nu va avea loc o reformă a administrației din România.
Chirieac: Vizita premierului Chinei, un succes care se poate transforma într-un eșecSummit-ul Europa Centrală și de Est–China de la București s-a încheiat, cea mai importantă delegație, cea a Chinei, condusă de premierul Li Keqiang, părăsind România, joi dimineața.
Despre o eventuală concretizare a investițiilor strategice, în urma acordurilor semnate la București, analistul Bogdan Chirieac a spus că “dacă nu va fi o reformă a administrației în România, nu se va materializa nimic… Toată vizita a fost un succes, dar imediat după vizită trebuie să înceapă reforma profundă a structurilor corupte și putrede din administrația românească. De pildă, nicio autostradă chinezească nu va reuși să treacă de actualul CNADNR. Nicio cale ferată de mare viteză nu va reuși să treacă de actualul CFR Infrastructură. Proiectele energetice trebuie să treacă de baronii companiilor de stat, super baroni, mult mai mari decât baronii politici pe care îi cunoaștem”.
“Greul abia începe, asta a fost glazura, a fost strălucirea, a fost o acțiune politică lăudabilă din partea domnului Ponta, este cea mai importantă din mandatul său de un an și opt luni de până acum, este un succes care poate deveni un eșec în absența reformei din administrație”.
Dacă Băsescu ar fi crezut în aceste investiții promise de partea chineză, Chirieac este de părere că “Domnul Băsescu s-a situat cu totul și cu totul în afara acestui eveniment. Cred că nici domnia sa nu-și poate explica de ce, având două mandate în spate, dintre care mulți ani deținând puterea absolută în această țară, n-a avut dânsul această inițiativă, mai ales după ianuarie 2007 când România a intrat în Uniunea Europeană, nimic nu-l împiedica să folosească această resursă, fiindcă interesul Chinei pentru România se datorează în primul rând intrării României în UE. Nu piața românească de 20 de milioane de locuitori săraci este importantă, importantă este piața de peste 500 de milioane de locuitori ai UE pentru China”, a mai declarat Bogdan Chirieac.
http://www.dcnews.ro/2013/11/chirieac-vizita-premierului-chinei-un-succes-care-se-poate-transforma-intr-un-esec/#
Chirieac: Vizita premierului Chinei, un succes care se poate transforma într-un eșecSummit-ul Europa Centrală și de Est–China de la București s-a încheiat, cea mai importantă delegație, cea a Chinei, condusă de premierul Li Keqiang, părăsind România, joi dimineața.
Despre o eventuală concretizare a investițiilor strategice, în urma acordurilor semnate la București, analistul Bogdan Chirieac a spus că “dacă nu va fi o reformă a administrației în România, nu se va materializa nimic… Toată vizita a fost un succes, dar imediat după vizită trebuie să înceapă reforma profundă a structurilor corupte și putrede din administrația românească. De pildă, nicio autostradă chinezească nu va reuși să treacă de actualul CNADNR. Nicio cale ferată de mare viteză nu va reuși să treacă de actualul CFR Infrastructură. Proiectele energetice trebuie să treacă de baronii companiilor de stat, super baroni, mult mai mari decât baronii politici pe care îi cunoaștem”.
“Greul abia începe, asta a fost glazura, a fost strălucirea, a fost o acțiune politică lăudabilă din partea domnului Ponta, este cea mai importantă din mandatul său de un an și opt luni de până acum, este un succes care poate deveni un eșec în absența reformei din administrație”.
Dacă Băsescu ar fi crezut în aceste investiții promise de partea chineză, Chirieac este de părere că “Domnul Băsescu s-a situat cu totul și cu totul în afara acestui eveniment. Cred că nici domnia sa nu-și poate explica de ce, având două mandate în spate, dintre care mulți ani deținând puterea absolută în această țară, n-a avut dânsul această inițiativă, mai ales după ianuarie 2007 când România a intrat în Uniunea Europeană, nimic nu-l împiedica să folosească această resursă, fiindcă interesul Chinei pentru România se datorează în primul rând intrării României în UE. Nu piața românească de 20 de milioane de locuitori săraci este importantă, importantă este piața de peste 500 de milioane de locuitori ai UE pentru China”, a mai declarat Bogdan Chirieac.
http://www.dcnews.ro/2013/11/chirieac-vizita-premierului-chinei-un-succes-care-se-poate-transforma-intr-un-esec/#
Diversiunea chinezească a reușit. Ponta nu s-a făcut de rîs pe partea economică
Ați fost vreodată victima unor hoți de buzunare? Dacă nu, ați auzit probabil cum operează aceștia. Înainte de a-și subtiliza portofelul, șuții crează o diversiune pentru a-ți reduce la minim vigilența.
De cele mai multe ori diversiunea este o ceartă între niște indivizi, mînă în mână cu hoții. Acestia își aruncă vorbe grele, se îmbrîncesc, dau impresia că sunt la un pas să se ia la bătaie. Unii se iau pur și simplu de vreun trecător, pentru a-i revolta pe martori. Mulțimea din jur își concentrează atenția asupra ”conflictului” și uită să-și păzească portofelele. Unii intervin, făcînd inconștient jocul infractorilor. Metoda are o rată mare de succes. Pe fond, aceeași strategie o aplică și Guvernul Victor Ponta. E drept, într-un mod mult mai rafinat. Trebuie să admit că propaganda guvernamentală funcționează ireproșabil în momente importante. Iar trecerea Bugetului de stat prin Parlament este un astfel de moment important. Un moment cu un grad mare de risc pentru imaginea USL. O lungă perioadă de timp, aparatul de propagandă al Guvernului a reușit să evite acapararea agendei publice de către subiecte de ordin economic, pe care premierul Victor Ponta nu le stăpînește. Ori, când se dezbate Bugetul de stat este aproape imposibil să eviți chestiunile de ordin economic. Ești la guvernare de mai bine de un an. Nu poți da vina pe Băsescu pentru că economia nu merge.
De altfel, apăruseră deja primele semne că discuția publică riscă să se transforme într-un fiasco. Premierul s-a apucat la un moment dat să povestească cum a înțeles el abia prin 2010, de la Florin Georgescu ce-i ăla Produs Intern Brut (PIB), deși fusese ministru în vreo două rînduri. A venit apoi briefingul de presă de la Palatul Victoria, când șeful Executivului s-a bîlbîit în fața ziariștilor bine pregătiți, mai ceva ca un elev de școală gimnazială prins cu tema nefăcută. Președintele Traian Băsescu a amplificat pierderile de imagine ale acestuia, organizînd, duminica trecută, o conferință de presă în care i-a predat șefului Guvernului o lecție de economie aplicată, luîndu-l și peste picior.
Executivul avea, deci, nevoie de o diversiune ca de aer. Așa că Mirel Palada a jucat rolul tipului care provoacă scandalul, timp în care Guvernul i-a pupat pe români pe portofel. A scris la repezeală pe Facebook cîteva jigniri la adresa președintelui Traian Băsescu, iar opinia publică s-a inflamat. E și greu să nu te enervezi când îl vezi pe purtătorul de cuvînt al Guvernului i se adresează șefului statului într-un limbaj birjăresc, cu apelative de tipul ”bețiv” sau ”matrafoxat”. Oricît de blamat ar fi fost Palada pentru acest incident scandalos, și-a atins scopul: a deturnat atenția opiniei publice de la bâlbâielile economice ale lui Ponta.
Diversiunea este mult mai amplă. Dezbaterea Bugetului de stat pe 2014 în comisiile parlamentare a fost programată exact în zilele Summitul de afaceri româno- chinez. Nu cred că este vorba de vreo coincidență. Dacă pe agenda publică nu ar fi existat acest summit, am fi discutat astăzi despre faptul că vom avea un buget eminamente electoral. Sume mari de bani au fost alocate pentru cheltuieli electorale (pomeni, reabilitarea termică a locuințelor, construirea de drumeaguri și podețe).
Să vă dau doar un exemplu. În 2014, administrațiile locale vor primi, în plus față de anul în curs, 1,2 miliarde de lei (circa 300 de milioane de euro) prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea. Destinația banilor nu se va mai stabili prin Hotărîre de Guvern, ci prin ordinul direct al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Cu alte cuvinte, nu se va mai discuta în ședințele de Guvern, liberalii nu vor mai afla cum se vor cheltui banii, iar Dragnea este liber să împartă doar baronilor PSD.
E limpede ce potențial de conflict în USL ar fi avut o debatere publică asupra Bugetului pe 2014? Dacă nu erau chinezii la București, liberalii le-ar fi sărit social-democraților în cap. În plus, într-o perioadă în care austeritatea e cuvîntul de ordine, iar Guvernul nu e în stare să colecteze venituri la buget, întreaga dezbatere s-ar fi concentrat pe beneficiile pe care baronii le primesc, în timp ce populația sărăcește. Au fost și accidente, cum este declarația ministrului Liviu Voinea despre deflație, dar USL-iștii au scăpat ieftin. Opinia publică a discutat despre investițiile chinezilor care vor să vină (pielea ursului din pădure), iar aparatul de propagandă a creat impresia de competență a Guvernului Ponta. Bine ar fi să fie bine!
Premierul Victor Ponta nu uită probabil că, în 2014, lui Adrian Năstase i s-a tras și de la baroni. Din cauza ”baroniadei” alimentate de presă a pierdut alegerile prezidențiale. În ciuda faptului că a organizat ”procese spectacol”, în care baronii erau puși să-și facă autocritica în public. Dacă continuă în acest stil, Victor Ponta are șansa sa la prezidențiale.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/diversiunea-chinezeasca-a-reusit-ponta-nu-s-a-facut-de-ris-1069736.html
De cele mai multe ori diversiunea este o ceartă între niște indivizi, mînă în mână cu hoții. Acestia își aruncă vorbe grele, se îmbrîncesc, dau impresia că sunt la un pas să se ia la bătaie. Unii se iau pur și simplu de vreun trecător, pentru a-i revolta pe martori. Mulțimea din jur își concentrează atenția asupra ”conflictului” și uită să-și păzească portofelele. Unii intervin, făcînd inconștient jocul infractorilor. Metoda are o rată mare de succes. Pe fond, aceeași strategie o aplică și Guvernul Victor Ponta. E drept, într-un mod mult mai rafinat. Trebuie să admit că propaganda guvernamentală funcționează ireproșabil în momente importante. Iar trecerea Bugetului de stat prin Parlament este un astfel de moment important. Un moment cu un grad mare de risc pentru imaginea USL. O lungă perioadă de timp, aparatul de propagandă al Guvernului a reușit să evite acapararea agendei publice de către subiecte de ordin economic, pe care premierul Victor Ponta nu le stăpînește. Ori, când se dezbate Bugetul de stat este aproape imposibil să eviți chestiunile de ordin economic. Ești la guvernare de mai bine de un an. Nu poți da vina pe Băsescu pentru că economia nu merge.
De altfel, apăruseră deja primele semne că discuția publică riscă să se transforme într-un fiasco. Premierul s-a apucat la un moment dat să povestească cum a înțeles el abia prin 2010, de la Florin Georgescu ce-i ăla Produs Intern Brut (PIB), deși fusese ministru în vreo două rînduri. A venit apoi briefingul de presă de la Palatul Victoria, când șeful Executivului s-a bîlbîit în fața ziariștilor bine pregătiți, mai ceva ca un elev de școală gimnazială prins cu tema nefăcută. Președintele Traian Băsescu a amplificat pierderile de imagine ale acestuia, organizînd, duminica trecută, o conferință de presă în care i-a predat șefului Guvernului o lecție de economie aplicată, luîndu-l și peste picior.
Executivul avea, deci, nevoie de o diversiune ca de aer. Așa că Mirel Palada a jucat rolul tipului care provoacă scandalul, timp în care Guvernul i-a pupat pe români pe portofel. A scris la repezeală pe Facebook cîteva jigniri la adresa președintelui Traian Băsescu, iar opinia publică s-a inflamat. E și greu să nu te enervezi când îl vezi pe purtătorul de cuvînt al Guvernului i se adresează șefului statului într-un limbaj birjăresc, cu apelative de tipul ”bețiv” sau ”matrafoxat”. Oricît de blamat ar fi fost Palada pentru acest incident scandalos, și-a atins scopul: a deturnat atenția opiniei publice de la bâlbâielile economice ale lui Ponta.
Diversiunea este mult mai amplă. Dezbaterea Bugetului de stat pe 2014 în comisiile parlamentare a fost programată exact în zilele Summitul de afaceri româno- chinez. Nu cred că este vorba de vreo coincidență. Dacă pe agenda publică nu ar fi existat acest summit, am fi discutat astăzi despre faptul că vom avea un buget eminamente electoral. Sume mari de bani au fost alocate pentru cheltuieli electorale (pomeni, reabilitarea termică a locuințelor, construirea de drumeaguri și podețe).
Să vă dau doar un exemplu. În 2014, administrațiile locale vor primi, în plus față de anul în curs, 1,2 miliarde de lei (circa 300 de milioane de euro) prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea. Destinația banilor nu se va mai stabili prin Hotărîre de Guvern, ci prin ordinul direct al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Cu alte cuvinte, nu se va mai discuta în ședințele de Guvern, liberalii nu vor mai afla cum se vor cheltui banii, iar Dragnea este liber să împartă doar baronilor PSD.
E limpede ce potențial de conflict în USL ar fi avut o debatere publică asupra Bugetului pe 2014? Dacă nu erau chinezii la București, liberalii le-ar fi sărit social-democraților în cap. În plus, într-o perioadă în care austeritatea e cuvîntul de ordine, iar Guvernul nu e în stare să colecteze venituri la buget, întreaga dezbatere s-ar fi concentrat pe beneficiile pe care baronii le primesc, în timp ce populația sărăcește. Au fost și accidente, cum este declarația ministrului Liviu Voinea despre deflație, dar USL-iștii au scăpat ieftin. Opinia publică a discutat despre investițiile chinezilor care vor să vină (pielea ursului din pădure), iar aparatul de propagandă a creat impresia de competență a Guvernului Ponta. Bine ar fi să fie bine!
Premierul Victor Ponta nu uită probabil că, în 2014, lui Adrian Năstase i s-a tras și de la baroni. Din cauza ”baroniadei” alimentate de presă a pierdut alegerile prezidențiale. În ciuda faptului că a organizat ”procese spectacol”, în care baronii erau puși să-și facă autocritica în public. Dacă continuă în acest stil, Victor Ponta are șansa sa la prezidențiale.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/diversiunea-chinezeasca-a-reusit-ponta-nu-s-a-facut-de-ris-1069736.html
CHINEZ cumpar PECHINEZ- Mesaje : 257
Data de inscriere : 21/09/2012
Continut sponsorizat
Subiecte similare
» Ajutat de tovarășii din PSD, Ponta a organizat o „Cântare a Chinei“ ca la carte
» Ponta- Trei gafe care l-au umplut de ridicol , campania sa electorala are debut tembel
» Spuneţi-mi, n-aţi văzut cumva o ţară ?
» Minciunile lui Ponta- 2
» PUSCARIABILUL Fenechiu „Daca ma duc la parnaie, va trag dupa mine !”
» Ponta- Trei gafe care l-au umplut de ridicol , campania sa electorala are debut tembel
» Spuneţi-mi, n-aţi văzut cumva o ţară ?
» Minciunile lui Ponta- 2
» PUSCARIABILUL Fenechiu „Daca ma duc la parnaie, va trag dupa mine !”
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Joi Mar 31, 2022 4:26 pm Scris de Admin
» Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)
Lun Mai 24, 2021 8:36 am Scris de Admin
» PSD detonează bomba: alegerile din 6 decembrie, amânate pentru 2021! Planul social-democraților, dezvăluit de Gabriela Firea!
Mar Noi 03, 2020 9:11 am Scris de Admin
» trolul SCONCS PROSPECTOR din coteţul cu diaconi
Vin Dec 27, 2019 10:03 am Scris de Admin
» Trolul porco-sconcs psiho-pupu SANDILĂU din coteţul cu diaconi grohăie din ascunzătoare
Joi Dec 26, 2019 3:41 pm Scris de Admin
» M-AM PLICTISIT să citesc elucubrațiile dobitocului de Diaconu
Mar Dec 03, 2019 5:40 pm Scris de Admin
» pe banchiză în războaie fără miză : SCONSUL şantajist PSIHOPAT , Frosa care linge crosa si morsa care linge Frosa
Joi Noi 14, 2019 2:58 pm Scris de YOKO
» Dr.Frosa Ghe.Dilimache Seniloiu vs. sconcsul santajist DIACONU EUSEBIU bonjour cucu , tu nu esti normal , esti psiho-pupu
Dum Noi 10, 2019 6:47 pm Scris de YOKO
» Diaconu Eusebiu , psihopat , şantajist şi ticălos CASE CLOSED !
Vin Noi 08, 2019 11:02 am Scris de YOKO