POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

În loc de starea reală a naţiunii, „fonfleuri"

In jos

În loc de starea reală a naţiunii, „fonfleuri" Empty În loc de starea reală a naţiunii, „fonfleuri"

Mesaj Scris de DORIANA-YOKO Dum Noi 03, 2013 3:12 pm


Preşedinţii României nu au prezentat niciodată, public, starea reală a națiunii, starea românilor și a altor naționalități conlocuitoare, înlocuitoare). Ci numai „fonfleuri".

Ce sunt fonfleurile? Nu știu ce înseamnă, dar îmi place cum sună. Un bun amic de-al meu, întrebuințează termenul oridecâteori nu înțelege o idee, un cuvânt, un gest, o faptă etc., sau atunci când vrea să facă ceva, un „ceva" ieșit din comun, un „ceva" pe care nu-l poate exprima în cuvinte, sau când dorește să facă vreo năzdrăvănie, o ghidușie, semănând a aventură sau ceva pe acolo, spune că vrea să facă un fonfleu. Cu alte cuvinte, când cineva nu înțelege ceva, ar putea să spună că acest „neînțeles" este traducutibil prin termenul fonfleu. Isteață inovație lingvistică, nu?

Ne aducem aminte de personajul care se repezea în mulțimea de pe stradă, cu îngâmfarea lui cominternistă, care va rămâne în conștiința publică drept autorul celebrei lovituri de stat stănculesciene, omul ce poartă în „adeneul" (nu ateneul) numelui său lumina leninistă a lămpii de la răsărit, care președinte, cu un rictus roșu-aprins, lipit ca marca de scrisoare, pe zâmbetul lui larg și mesfistofelic, îi zice unui cetățean onest, modest și suveran, unui cetățean aparținător Cetății lui Bucur: „Măi animalule!". Și acesta este tot un fonfleu.
Sau, se merge la un restaurant t.v. și se arată tuturor teleconsumatorilor, pe îndelete, cum se bea, băsește, un whishky cârcotășesc. De parcă, o națiune, asta așteaptă de la cel mai mare demnitar al țării. Acesta este tot un fonfleu.

Sau, iese pe televizor un altfel de președinte, un ceva, așa, arătând ca un personaj grav și „donchihotist" și spune pe sticlă că nu mai candidează la președinția României, dând subtilul și conspiratul semnal artizanilor politicii externe (niște meschin de mici agenți de influență) că pentru un partid istoric, sub forța căruia a candidat și a câștigat, a sunat ceasul și trebuie să se piardă definitiv. Și PNȚCD-ul nu mai există. Acestă demonstrație, pe televiziune, este un fonfleu constantinescian.
Toți acești autori de fonfleuri au avut drumuri diferite, aparent, căci, în devenirea lor politică, i-au unit biografiile lor criptate, i-a unit țâța comună a pecereului românesc, țâță plină de nutrimenți marxiști, din care, acești paraziți politici ai nației, și-au supt minunatele lor idealuri comune, sau și-au cultivat, dimpreună, ura viscerală împotriva a tot ceea ce înseamnă românesc: de la tradiție și cultură până la monarhie și monarh.
Un personaj fonfleic deosebit, ne atrage atenția, în ultima vreme. El ne vorbește când rabinic când „năstasic", fiind insul ce posedă o autobiografie de comunist exemplar, întinsă pe două orânduiri sociale. Orice cadrist, cu vechi state de serviciu în partidul anticrist (pardon, comunist), îl invidiază.

El este omul care ne-a vândut și ouă și fonfleuri, adică ne-a prezentat un fel de stare a națiunii cu omletă. Acum, ne vinde, cu voce de tenor sughițată, plânsul său candid-sfâșietor, prin sălile de tribunal. Cică este victima unui proces politic, că nimic n-ar fi mâncat și nici gura nu-i miroase.
Puțini dintre noi știu, că insul cu fălci de hârciog și voce efeminată, provine dintr-o familie, neaoș, revoluționar-comunistă, care, individ, la rându-i ne vinde fonfleuri.
Când a fost mare vizir al țării, a dat străinătății, după toate neregulile democrației, resursele energetice ale țărișoarei lui - Românica.
Și atunci, care stare reală a națiunii? Fonfleuri!

Stan Petrescu
DORIANA-YOKO
DORIANA-YOKO

Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

În loc de starea reală a naţiunii, „fonfleuri" Empty Acordul României cu FMI, un "handicap", o "situație nefericită și temporară"

Mesaj Scris de BEAU & BEAU Dum Noi 03, 2013 6:38 pm

Președintele PNL, Crin Antonescu, spune că "nu este un lucru bun" că România este sub acord cu FMI, el catalogând această situație drept una "nefericită și temporară" și un "handicap" întrucât țara noastră nu poate avea cu adevărat o politică economică.
"Nu e un lucru bun că suntem sub acord cu FMI. Asta înseamnă pentru România un handicap pentru care nu este de vină FMI. (...) A fi sub acord cu FMI, ceea ce nu se întâmplă multor țări din UE, este o situație nefericită și temporară și planul nostru este cât mai repede să ieșim din această situație", a declarat Crin Antonescu, duminică, la Sinaia, la dezbaterea "România pentru mediul de afaceri" organizată de PNL și la care au participat reprezentanți ai mediului de afaceri și tineri liberali.
Antonescu a spus că acordul cu FMI "înseamnă că România nu poate avea cu adevărat o politică economică".
El a criticat, de asemenea, modul în care politicienii români abordează subiectul legat de acordul României și Fondul Monetar Internațional, spunând că este "o greșeală de abordare", în condițiile în care la nivelul factorilor de decizie din România nu se discută "realist și serios" despre FMI și despre relația pe care țara noastră o are cu instituția financiară internațională.

PDL: Marele handicap al României este USL

Prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că "marele handicap al României nu este Fondul Monetar Internațional, așa cum spunea Crin Antonescu, ci USL" și a acuzat Guvernul că negociază în secret cu Fondul.
Andreea Paul a afirmat că Guvernul Ponta se întâlnește cu FMI și discută bugetul pentru anul 2014 într-o "secretomanie totală, de-a dreptul paranoică, dacă este să dăm crezare veștilor privind bruiajul telefoanelor din Ministerul Finanțelor".
"PDL consideră că USL trebuie să renunțe complet la secretomanie. Românii au dreptul să știe ce urmează. Când negociezi cu FMI, de pe pozițiile pe care care se află astăzi Guvernul Ponta, nu ne putem aștepta la altceva decât la o singură soluție - noi biruri pe veniturile românilor", a arătat prim-vicepreședintele PDL.
Andreea Paul a mai arătat că FMI știe că 2014 este un an electoral cu miză mare și că "este în firea PSD și a PNL să ascundă totul sub preș, pentru a nu-și afecta scorul electoral".
"Marele handicap nu este FMI, așa cum ne spunea astăzi Crin Antonescu, marele handicap al României este USL. Negocierile cu FMI, de acum, vin după o rectificare foarte dureroasă și după ratarea spectaculoasă a unei privatizări de către Guvernul Ponta - este vorba de CFR Marfă. Avem de-a face cu o credibilitate la pământ a Guvernului Ponta, o credibilitate zdruncinată în fața FMI", a mai spus Andreea Paul.
http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013110492950/Politic/Crin-s-a-trezit-vorbind-Acordul-Romaniei-cu-FMI-un-handicap-o-situatie-nefericita-si-temporara.html
BEAU & BEAU
BEAU & BEAU

Mesaje : 199
Data de inscriere : 21/05/2013
Varsta : 56

http://romanicablues.wordpress.com/

Sus In jos

În loc de starea reală a naţiunii, „fonfleuri" Empty Întâlniri

Mesaj Scris de BEAU & BEAU Dum Noi 03, 2013 6:40 pm

Negocierile dintre guvern și FMI privind bugetul pe 2014 s-au desfășurat în mare conspirativitate: participanții și-au depus telefoanele mobile la intrare ca nu cumva să aflăm „pe surse“ ce ne așteaptă. Mai ales din surse de neîncredere tv. Crin a denunțat vehement „făcăturile, manipularea și mizeria“ practicate de Ghiță TV (amicul lui Ponta) la adresa sa prin acuzația că „s-ar fi întânit în taină cu doi penali: Gușă și Ioan Nicolae“. Crin a dezmințit că s-ar fi întâlnit vreodată în viață cu miliardarul Nicolae cu care Ghiță TV l-a asociat fiindcă acesta ieșea din hotelul unde dânsul s-a întâlnit cu Gușă și un realizator de la Realitatea TV pentru a pregăti o emisiune. „Înțeleg critica, oricât de dură, dar nu falsificarea, nu manipularea în asemenea hal; nu se poate ca această mizerie să continue, să inunde presa românească“ a declarat enervat dl Antonescu. Și are dreptate. Problema e că atunci când televiziunile USL falsificau și manipulau pentru discreditarea adversarilor, Crin n-a reacționat. Fiecare vede mizeria doar când se trezește cu ea în cap. Crin a confirmat că e pregătit să candideze doar din partea PNL dar asta ar marca „eșecul unui proiect mare, al USL“. Marile proiecte sunt însă la dl Șova, adică la PSD, unde sunt ratate în ordine descrescătoare. Dl Antonescu a atacat apoi pactul de coabitare Băsescu-Ponta care e înafara Constituției și prin care dl Băsescu „și-a păstrat controlul asupra unor instituții“ de unde „sabotează guvernul cu lovituri bine țintite“ astfel că, „țara e debilă“ iar „guvernul și majoritatea parlamentară sunt în paralizie“. În paralizie infantilă: Constituția nu interzice niciun pact, iar dl Băsescu „păstrează“ controlul prevăzut de Constituție. Oricum, faptul că ditamai majoritatea de 80% și „marele proiect“ sunt declarate paralizate și debilizate de un singur om arată că nu cantitatea contează. Degeaba sunt mulți. Au nevoie dl Băsescu. Altfel pe cine-ar da vina? La Ilfov, PSD a renunțat deja la PNL făcând majoritate cu PDL și PPDD. Aceeași mizerie în alte zdrențe politice. Specialist în aruncat partenerii din căruță, dl Tăriceanu știe ce urmează: „PSD și Ponta și-au văzut sacii în căruță și PNL plătește factura“ în sondaje unde „PNL scade și Antonescu scade“. Iar nemulțumirea crește deși în opinia dlui Tăriceanu „guvernul nu e nătâng în ansamblul lui“. Doar soliștii. Repertoriul dlui Tăriceanu e însă mai variat – tocmai și-a serbat a cincea căsătorie – și foarte bogat: ar fi a cincea casă de piatră pe care o deține.

Tia Șerbănescu
http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013110492934/Bref/Intalniri.html
BEAU & BEAU
BEAU & BEAU

Mesaje : 199
Data de inscriere : 21/05/2013
Varsta : 56

http://romanicablues.wordpress.com/

Sus In jos

În loc de starea reală a naţiunii, „fonfleuri" Empty Re: În loc de starea reală a naţiunii, „fonfleuri"

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum