POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Jewish Hijacking Of American Exceptionalism

2 participanți

In jos

Jewish Hijacking Of American Exceptionalism Empty Jewish Hijacking Of American Exceptionalism

Mesaj Scris de VIO_DOBRE_ro 2014 Dum Sept 15, 2013 8:06 am

VIO_DOBRE_ro 2014
VIO_DOBRE_ro 2014

Mesaje : 138
Data de inscriere : 01/05/2009

Sus In jos

Jewish Hijacking Of American Exceptionalism Empty Articolul lui Putin in NYT: un succes diplomatic si mediatic

Mesaj Scris de FUCK YOU Dum Sept 15, 2013 8:11 am

Nesatisfăcut de discursul în care preşedintele Obama a încercat să-i convingă pe americani să susţină un război în Siria, cunoscutul jurnalist conservator Rush Limbaugh a glumit, spunând că „acum Putin ar trebui să se adreseze naţiunii americane”. Coşmarul multor neoconservatori americani a devenit realitate. New York Times a publicat un articol scris de preşedintele Federaţiei Ruse.
În textul articolului, Vladimir Putin a atins câteva subiecte sensibile, oferind publicului american o viziune alternativă asupra crizei din Siria şi punând accentul pe consecinţele negative ale unei eventuale intervenţii militare. Într-un limbaj diplomatic, dar ferm, preşedintele rus a dat de înţeles că un act unilateral de agresiune americană va transforma ONU într-o organizaţie lipsită de putere şi credibilitate, distrugând astfel întregul sistem al dreptului internaţional. În acest caz, ONU va deveni o reeditare a Ligii Naţiunilor care a fost o organizaţie impotentă şi incapabilă să oprească declanşarea unui război mondial. Mai mult, Vladimir Putin arată că o operaţiune militară în Siria, făcută în dispreţul dreptului internaţional, va stimula alte ţări să obţină arme de distrugere în masă pentru a se autoapăra de intervenţii străine. Au fost invocate două exemple: Iran şi Coreea de Nord. În acest fel, liderul rus polemizează indirect cu susţinătorii israelieni ai intervenţiei militare care încearcă să acrediteze ideea că doar o distrugere totală a regimului lui Bashar al-Assad poate „convinge” Iranul să renunţe la programul nuclear. Preşedintele Rusiei atrage atenţia cititorilor asupra faptului că principalii beneficiari ai unei intervenţii vor fi teroriştii islamici afiliaţi la Al-Qaida care au şi regizat „atacul cu arme chimice” menit să ofere un pretext pentru intervenţia militară.
Este remarcabil faptul că Vladimir Putin încearcă să demareze un dialog constructiv cu societatea americană şi partea raţională a clasei politice din SUA fără a evita discuţia despre diferenţele fundamentale care există între SUA şi restul lumii. Preşedintele rus spune lucrurilor pe nume. Dacă SUA atacă Siria fără acordul ONU, America va deveni o ţară-agresor care se va plasa în afara legii: „milioane de oameni încep să vadă America nu ca pe model democratic, ci ca pe o ţară care se bazează doar pe forţă brută”. În finalul textul, Vladimir Putin a atins fără menajamente un subiect foarte sensibil pentru americani, dar şi pentru întreaga comunitate internaţională, aşa-zisul excepţionalism american:
„Am studiat foarte atent speech-ul lui Obama care a fost adresat naţiunii. Şi nu sunt de acord cu argumentele pe care le-a adus în favoarea excepţionalismului american, declarând că politica SUA este „ceea ce face America diferită. Este ceea ce ne face pe noi să fim excepţionali”. Este foarte periculos să încurajezi oamenii să se simtă excepţionali, indiferent de motivaţie. Există ţări mari şi mici, bogate şi sărace, ţări cu o lungă tradiţie democratică şi ţări care încă mai caută drumul spre democraţie. Politicele ţărilor sunt diferite. Suntem cu toţii diferiţi, dar atunci când cerem binecuvântarea lui Dumnezeu, nu trebuie să uităm că Dumnezeu ne-a creat pe toţi egali”
Presa şi comunitatea internaţională au reacţionat pozitiv însă o parte a clasei politice şi a presei americane a reacţionat cu o violenţă verbală deosebită. „Mi-a venit să vomit, citind editorialul lui Putin” a declarat senatorul democrat Robert Menendez. Se vede că o bună parte din politicienii, analiştii şi jurnaliştii americani consideră că este o crimă ca cineva să nu-i considere excepţionali prin definiţie pe cetăţenii Statelor Unite. Pe de altă parte, politicienii, jurnaliştii şi analiştii care nu suferă de excepţionalism patologic au avut interpretări pozitive ale situaţiei, recunoscând că preşedintele rus a reuşit să întoarcă situaţia din Siria în direcţia unei soluţii diplomatice. Expertul în relaţii internaţionale, fondatorul Eurasia Group, Ian Bremer a declarat: „Putin are astăzi cea mai buna zi din carieră”, iar editorialistul New York Times Steven Lee Myers consideră că „neaşteptat, Putin l-a eclipsat pe Obama în calitate de lider global care determină agenda crizei siriene”.
Articolul preşedintelui rus este încă un pas spre evitarea unui „război al civilizaţiilor” care va deveni inevitabil dacă unii „excepţionali” vor ajunge la concluzia că au dreptul inerent şi posibilitatea de a-i ucide nestingherit pe cei care nu se conformează cu cerinţele venite de la Washington. De Valentin Mândrăşescu - Vocea Rusiei
FUCK YOU
FUCK YOU

Mesaje : 407
Data de inscriere : 03/10/2012

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum