POLITICA
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» retro de pe disc D
Dum Ian 06, 2019 7:40 pm Scris de Admin

» silkengirl LINKURI
Joi Dec 27, 2018 8:49 am Scris de Admin

»  GARY GLAMOUR site derivate
Joi Noi 08, 2018 4:12 pm Scris de Admin

» linkuri operative
Mier Sept 19, 2018 10:27 am Scris de Admin

» BRUIOANE INSECTAR
Vin Iul 20, 2018 9:39 am Scris de Admin

» NEWS Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Vin Iul 20, 2018 9:17 am Scris de Admin

» RETRO Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Mar Mar 27, 2018 8:44 pm Scris de Admin

» PAGINILE MELE FB
Dum Mar 04, 2018 11:56 am Scris de Admin

»  grupurile mele FB
Dum Mar 04, 2018 11:00 am Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

SUA, al treilea mesaj public pentru oligarhi

In jos

SUA, al treilea mesaj public pentru oligarhi

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Apr 12, 2014 5:24 am


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9702
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

SUA preiau cârma anticorupţiei

Mesaj Scris de DOLFI , caporalul FUHRER la data de Sam Apr 12, 2014 6:22 am

Mazăre şi Duicu, Mitică Dragomir, Dan Radu Ruşanu, inclusiv Adrian Năstase şi mulţi alţii ca ei îşi fac cruce de ce li se întâmplă şi nu înţeleg mare lucru. Ei, cei mai tari din parcările României şi ale zonei geografice, s-au trezit neutralizaţi deşi mai ieri-alaltăieri păreau că deţin cheile bunăstării şi ale viitorului. Dacă prin puşcăriile şi aresturile prin care se află ar citi ultima declaraţie a Victoriei Nuland, făcută la audieri în Congresul american, s-ar putea dumiri într-o clipită şi s-ar îngrozi. Pur şi simplu s-au ars! România marilor privatizări mânărite grosolan şi a tunurilor imobiliare a apus de mult. Chiar şi România democraţiei romantice sau a celei urechiste pare a-şi fi trăit traiul. România a intrat în NATO şi, după o scurtă tatonare, Vestul îşi continuă eforturile de extindere spre Est. Evenimentele din Ucraina, inclusiv extinderea Rusei în Crimeea şi spre Nipru, marchează o altă perioadă importantă în viaţa Europei. România nu mai poate rămâne ţara bambiliciului politic şi a corupţiei generalizate. E obligată să devină acel partener euroatlantic în care se construieşte ”puntea spre o nouă Rusie”, cum zicea George W. Bush în vizita sa la Bucureşti.

Ce înseamnă asta? Că românii vor beneficia de securitate, dar îşi vor vedea mai departe de afaceri şi vor învârti şmechereşte democraţia? Mă tem că toţi cei care gândesc aşa s-au înşelat amarnic. Şi ca dovadă că au evaluat prost au ajuns acolo unde au ajuns. Creşterea României ca importanţă în context regional, poziţia sa de avanpost militar şi strategic în raport cu Ucraina şi Rusia impun schimbări radicale. Iar unele au început să fie vizibile. Când asistentul secretarului de Stat afirmă în faţa Congresului că SUA se vor concentra pe combaterea corupţiei în Europa Centrală şi de Est şi în Balcani, este clar că nu ne aflăm în faţa unei propuneri ce urmează a fi dezbătute, ci în faţa unei măsuri aflate în curs de implementare. Roadele acestei politici pot fi citite şi în sentinţele şi arestările din ultimele luni. Dacă Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu îşi vor fi imaginat că americanii şi oficialii NATO se vor căciuli la ei pentru diverse operaţiuni pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi în Portul Constanţa (sau că ei pot fi interlocutorii ideali), atunci se vor fi înşelat amarnic. Cei doi chiar au crezut că ar putea deţine o influenţă mai mare în gestionarea portului, dacă nu chiar controlul acestuia. Răspunsul la o asemenea dorinţă deşartă a venit rapid. Nu s-au ales doar cu un nu categoric, ci chiar cu un efort orchestrat de dislocare a lor din poziţiile ocupate.

Operaţiunile de asanare (adică anticorupţia) vor continua şi mai vârtos, bazate pe aceleaşi DNA, ANI şi SRI, uneori chiar şi cu elemente de exces. Anticorupţia va viza şi mass-media, mai ales televiziunile subordonate unor moguli, gen Antena şi RTV. Dar şi televiziuni locale mai mici, născute din nevoia de video-ciomăgire a opozanţilor. Partidele politice vor fi şi ele obligate să se schimbe de la rădăcină. Nu au cum să mai rămână doar bande cu siglă, susţinute de mafioţi şi votate de fraieri. Probabil că se vor împuţina simţitor funcţiile guvernamentale cumpărate cu sacoşele de cash, că România va fi obligată să adopte o lege a finanţării partidelor politice şi a transparenţei fondurilor utilizate în campaniile electorale. Ce trăim acum nu este decât o batjocură generalizată, menţinută în această stare de sălbăticie prin strădania tuturor partidelor politice importante.

Cine nu înţelege ce se întâmplă în acest an în România merită să citească şi să răscitească declaraţia Victoriei Nuland în faţa Congresului. Ea anunţă schimbări pe care România nu le mai poate evita.
http://www.cotidianul.ro/sua-preiau-carma-anticoruptiei-235791/
avatar
DOLFI , caporalul FUHRER

Mesaje : 200
Data de inscriere : 10/07/2013

Sus In jos

SUA avertizează corupții din România că stau cu ochii pe ei

Mesaj Scris de ELVIRA la data de Sam Apr 12, 2014 6:34 am

avatar
ELVIRA

Mesaje : 247
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 30
Localizare : Vancouver

Sus In jos

În sfârşit, vin americanii! Thank you, Victoria Nuland!

Mesaj Scris de FANTASIO la data de Sam Apr 12, 2014 6:55 am

Mesajul SUA aşteptat de 70 de ani de români!
După 45 de ani de comunism și încă 25 de ani de tranziție nereușită către democrația autentică, americanii au înțeles că această parte de lume are nevoie de o implicare totală din partea lor. SUA au înțeles de asemenea că cea mai mare problemă a Europei centrale și de est este corupția politico-financiară...
nulandÎn perioada următoare SUA se vor concentra pe lupta împotriva corupţiei în Europa Centrală şi de Est şi în Balcani, în strânsă colaborare cu Uniunea Europeană, a declarat Victoria Nuland, adjunct al Secretarului de stat al SUA.

Oficialul american a precizat că Statele Unite vor lua în vizor corupția din aceste țări pentru a le ajuta să aibă „o guvernare curată, mass-media independentă şi o societate civilă puternică”.

Potrivit Hotnews.ro, Victoria Nuland a mai afirmat că în unele țări din Europa centrală și de est și din Balcani se observă „o tendinţă îngrijorătoare ca aspiraţiile cetăţenilor să fie călcate în picioare în interesul oligarhilor corupţi”, care „îşi folosesc banii şi influenţa pentru a înăbuşi opoziţia politică, pentru a cumpăra politicieni şi mass-media, pentru a slăbi independenţa justiţiei şi drepturile ONG-urilor”.

Oficialul american mai spune că se poate observa o proporţie tot mai mare de oligarhi şi politicieni corupţi care sunt dispuşi să se susţină reciproc pentru a-şi menţine influenţa.

„Un astfel de sistem corupt nu numai că slăbeşte democraţia din interior, însă face o ţară vulnerabilă şi la influenţele din afara graniţelor, care ar dori să exercite o presiune nejustificată asupra politicilor economice, politicilor de stat şi luarea deciziilor. Cu alte cuvinte, în multe părţi ale Europei, lupta împotriva corupţiei trebuie să fie o prioritate naţională mare, cu scopul de a apăra democraţia şi suveranitatea unor state”, a mai spus Victoria Nuland.

Declarația Victoriei Nuland, semnalul oficial al unei acțiuni deja începute

Dacă ne uităm la România, declarația Victoriei Nuland nu poate fi socotită decât o asumare oficială a unei acțiuni care se desfășoară deja. Sprijinul american pentru instituțiile anticorupție din România s-a manifestat constant în ultimii ani, iar instituții precum DNA sau chiar ANI au fost deseori menționate de reprezentanții americani în România.

Nu mai departe de săptămâna aceasta, Statele Unite au dat un mesaj mai mult decât evident când, în plină campanie de arestare a baronilor, Ambasada americană a premiat-o pe Laura Codruța Kovesi, procuror șef al DNA, pentru curajul de care a dat dovadă în lupta împotriva corupției.

„Laura Codruţa Kovesi a demonstrat curaj extraordinar, luptând împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. Este o forţă care luptă pentru reforma justiţiei şi a statului de drept”, a declarat Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al SUA la București.

Premiul decernat Laurei Codruța Kovesi, venit în contextul declarației făcute de Victoria Nuland, ar putea fi și un semnal și pentru premierul Victor Ponta, cel care în ultimele zile a îmbrățișat cu entuziasm cauza baronilor arestați, de care nu vrea să se „dezică”.

Pe de altă parte, apariția declarației făcute de reprezentanta Departamentului de Stat este pe placul Opoziției. Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu s-a grăbit să o salute. „Această declarație arată ca zilele sistemului feudalo-mafiot instalat de PSD sunt numărate”, a apreciat Predoiu.

La rândul ei, candidata PDL Monica Macovei a afirmat că mesajul american arată că statele din regiune trebuie să facă din lupta împotriva corupției o prioritate națională. „Prin acest mesaj, Departamentul de stat american a arătat clar legăturile dintre politicieni și oligarhi corupți care lucrează împreună, chiar și dincolo de frontiere, se susțin reciproc și își folosesc banii pentru a alimenta un sistem corupt. Statele Unite avertizează că pericolul reprezentat de corupție și de politicienii corupți este real, este mare, este tot mai prezent în țările din Balcani și Europa Centrală și de Est, afectează democrația, iar statele devin vulnerabile”, a apreciat Monica Macovei.

De ce și-au dat americanii seama că e nevoie de ei în Europa

Atenția SUA pentru Europa a sporit în ultima perioadă, după ce ani de-a rândul americanii se concentraseră mai mult spre alte zone ale lumii. Ceea ce i-a determinat să facă acest lucru a fost fără îndoială evoluția recentă din Ucraina. Anexarea Crimeei de către Rusia a demonstrat Washingtonului că nu e de glumit cu Moscova.

Rolul României ca aliat strategic al SUA şi ca membru NATO capătă și el o importanţă suplimentară în urma evenimentelor din Ucraina. De altfel, după anexarea Crimeei în martie, preşedintele Traian Băsescu a exprimat temeri privind intenţiile viitoare ale lui Vladimir Putin faţă de România. Băsescu a spus că Putin “se uită cu jind” la gurile Dunării.
Aceasta, dar şi alte declaraţii făcute de şeful statului au iritat Moscova iar o replică venită de la ministerul rus de Externe avertizează Bucureştiul că “deteriorarea relaţiilor bilaterale” nu foloseşte niciuneia dintre părţi. În contextul escaladării evenimentelor din estul Ucrainei şi pe fondul speculaţiilor că Putin ar urma să aplice, din nou, scenariul din Crimeea, NATO a dat un răspuns îngrijorărilor României dar şi altor ţări est-europene. Alianţa a precizat că ia în calcul trimiterea de trupe în statele membre care se simt ameninţate de acţiunile Rusiei.
Anterior, SUA au anunţat suplimentarea numărului de militari din Baza Kogălniceanu cu 175 de infanterişti marini. De asemenea, distrugătorul american Donald Cook participă, săptămâna aceasta, la exerciţii militare în Marea Neagră.
http://www.paginadepolitica.ro/nuland-sua-se-vor-concentra-pe-lupta-impotriva-coruptiei-in-europa-centrala-si-de-est-si-in-balcani/
avatar
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

Floarea-Soarelui Antonescu

Mesaj Scris de FANTASIO la data de Sam Apr 12, 2014 7:16 am

Domnul Crin Antonescu simte din când în când nevoia să iasă în faţă. După spargerea USL şi descălecarea teatrală de pe calul Senatului, din când în când simte nevoia să fie băgat sau să se bage în seamă. Nu îl deranjează nici când sondajele de opinie mai mult sau mai puţin reale îl pun în coada listei pretendenţilor la tronul prezidenţial, important este să fie în atenţia presei, să se pună ceva despre el, bun, rău, nu contează, el merge pe strategia Zăvorencei, să iasă fum acolo.
De cele mai multe ori ieşirile sale se raportează la fostul co-partener VV Ponta. Nu iartă nimic, nu scapă nimic, convins fiind că va ajunge în turul doi alături de candidatul PSD indiferent care va fi acela. În goana sa după subiecte şi critici la adresa lui Pont, Adormilă uită că lumea are şi memorie, nu numai ochi şi urechi şi nu uită. O recentă declaraţie a domnului Blănculescu, unul din consilierii onorifici ai lui VVP, alături de Wesley Clark, îi provoacă domnului Antonescu indignare. Domnul Blănculescu, cu de la sine putere, sau puţin dirijat după metoda cotroceană unde consilierii spun şi fac ce nu are voie să spună sau să facă preşedintele oficial, se leagă puţin de poziţia oficială a României vizavi de criza din Ucraina şi cere o reacţie mai moderată şi mai realistă din partea oficialilor, care se bucurau în faţa tortului aniversar de pe 4 Aprilie din parlament ca şi când ar fi primit toţi câte o moştenire de la mătuşa Tamara. Iată cuvintele domnului Blănculescu: „Scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevra americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calitatii de ţintă perfectă pentru România. Am constatat că un sentiment de fericire a cuprins patria, la anunţul acestei veşti, de parcă SUA ar fi anunţat că în România vor fi desfăsurate 600 de noi proiecte economice, generatoare de locuri de muncă şi prosperitate, asezonate de echipamentele industriale aferente. Cred că ar trebui să fim mai responsabili, chiar dacă acceptăm această nouă desfăşurare de forţe militare, măcar să o facem în linişte şi cu regretul aferent escaladării cursei înarmării în zona şi nu a celei economice, dătătoare de nivel de trai sporit”.
Personal sunt de acord în totalitate cu cele dpuse de domnul Blănculescu. Este ceva de bun simţ şi nu văd cu ce ar afecta asta relaţiile româno-americane. Dar domnul Antonescu a sărit ca opărit şi cere impetuos lui Ponta să îşi concedieze consilierul personal, uitând că acum o lună tot el îi cerea lui Ponta să nu se amestece în partidul lui şi să nu îi spună ce să facă cu oamenii din partid. Acuma domnul Antonescu de pe funcţia de preşedinte al unui partid aflat în opoziţie şi nimic altceva, începe să se teamă de stricarea relaţiilor cu partenerul strategic din cauza unei opinii a unui om fără o demnitate publică în stat. O să încerc să îi amintesc domnului Antonescu că cineva prin vara lui 2012, după ce şi-a tăiat singur craca de sub picioare şi a promulgat o lege a referendumului care cerea prezenţa de 50% plus unu, supărat că nu a ajuns preşedinte se dădea tare naţionalist şi critica dur politica SUA şi UE, pe domnii Gittenstein, Barroso şi frau Merkel pentru presiunile făcute şi sprijinul în păstrarea lui Băsescu la putere. Pe vremea aceea, domnia sa era preşedintele Senatului şi vorbea în această calitate. “Nu are nicio obligaţie România să fie rezervaţia în care se poate întâmpla orice, pentru că aşa le convine unora, care nu trăiesc în România, care nu plătesc impozite în România şi care nu suferă abuzurile pe care le suferă românii, începând cu batjocorirea acestui vot. Să îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o ţară mare, prosperă, să îi dea o bucăţică de pămând acolo lui Băsescu şi PDL-ului, să se joace acolo de-a Băsescu. În România, nu!”
Îmi permit să îi răspund domnului Antonescu, cu propriile sale cuvinte: “Domnul Blănculescu poate să creadă orice, nu o poate face în calitate de consilier al prim-ministrului.” A se înlocui cuvintele Blănculescu cu Antonescu şi “consilier al primului ministru” cu “preşedinte al Senatului” Încheiat citatul!.
Şi mai suferă domnul Crin de o amnezie cu aceeaşi ocazie. Al doilea subiect al domnului Antonescu, a fost cel legat de trecerea unor funcţii din MApN din subordinea ministrului apărării, în cea a primului ministr: ”Pe scurt, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei va fi, conform acestei modificări legislative, urmează a fi numit direct de prim-ministru, până acum era numit de ministrul Apărării, cu avizul CSAT. De asemenea, Departamentul de Înzestrare al Armatei, care urmează a fi comasat şi cu cel de patrimoniu, era o direcţie generală, şi acesta condus – spune proiectul de lege – de un civil sau de un militar, urmează să fie şi conducătorul acestui departament numit direct de primul-ministru.”
Foarte interesant ceea ce spune domnul Antonescu aici, mai ales că nu uită să amintească : “Dacă îmi aduc aminte că acelaşi domn Victor Ponta a modificat la Ministerul de Interne organizarea, modificare în urma căreia nu ministrul de Interne mai numeşte şeful DGIPI, ci primul-ministru direct. Dacă adaug la asta, vedem, domnul prim-ministru vrea să numească direct şi şeful Poliţiei Române, pe care să-l facă secretar de stat, ajung la două concluzii: unu, că domnul prim-ministru doreşte într-o măsură mai mare decât oricare alt prim-ministru de până acum să modifice legislaţia încât toată puterea în zone foarte speciale, cu serviciu de informaţii din Interne, serviciu de informaţii din Armată, înzestrarea din Armată, şeful Poliţiei să depindă direct de persoana primului ministru; doi, nu mai are încredere nici în propriii miniştri”
Din ce în ce mai incisiv şi mai grijuliu domnul Antonescu. Corecte observaţiile sale. Un singur lucru a uitat să spună domnul Crin, ca să avem imaginea completă şi să vedem din ce postav are haina domnia sa, şi anume, când s-au întâmplat toate cele pe care le spune domnia sa acuma despre MI şi de când a fost iniţiat proiectul de modificare a Statutului Cadrelor Militare în care se face referire la schimbările de care se arată îngrozit acuma ? Păi toate s-au întâmplat pe vremea când domnia sa era coleg de guvernare cu domnul Ponta şi mai era şi şef al Senatului, aprobând modificările şi proiectele respective. Prin August 2013 eu scriam un articol legat de aceste modificări, dar domnia sa atunci dormea. Acuma s-a trezit brusc şi a văzut că Ponta vrea să îşi subodoneze anumite structuri şi să capete puteri sporite. NU SPUN CĂ NU ARE DREPTATE DAR PÂNĂ ACUMA, CÂT STĂTEAU AMÂNDOI ÎN ACEEAŞI BARCĂ NU A VĂZUT NIMIC? Ceea ce face domnia sa acuma nu este grijă faţă de starea României ci meschinărie, răzbunare, o încercare murdară de a da vina pe cineva pentru ceva ce au pus la cale împreună. Josnic gestul, parşivel e puţin spus, iar dacă domnul Antonescu are impresia că aşa va câştiga simpatia românilor, ori îi crede pe toţi uituci ori proşti, ori de aceeaşi teapă cu turnătorii, pentru că asta seamănă a turnătorie. Asta este tot ce puteţi face domnule Antonescu ? Cu asemenea apucături nu aveţi nici o şansă la Cotroceni pentru că nu mai e nimeni sigur că a doua zi nu îi veţi înfige şi dumnevoastră cuţitul în spate ca şi Băsescu, ca şi Ponta. Nu vă deosebiţi cu nimic de cei împotriva cărora vă declaraţi. Triste opţiuni pentru români. Din câte se vede, domnul Antonescu spune adevăruri numai la supărare. Ţine-l Doamne supărat tot timpul, poate aşa vede şi el ceea ce nu vede când e la putere.
http://www.mediafax.ro/politic/antonescu-sa-il-ia-merkel-pe-basescu-in-germania-sa-ii-dea-o-bucata-de-pamant-sa-se-joace-acolo-9968339
http://www.adevarul.it/stiri/actualitate/antonescu-Seful-informa-ii-al-armatei-va-fi-numit-direct-premier
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/08/18/ministrul-dusa-a-invatat-sa-bata-din-calcaie-3-4908
avatar
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

SUA, lupta anticorupţie şi miza rusească

Mesaj Scris de Hitomi Tanaka la data de Sam Apr 12, 2014 3:40 pm

avatar
Hitomi Tanaka

Mesaje : 110
Data de inscriere : 03/09/2011

Sus In jos

Re: SUA, al treilea mesaj public pentru oligarhi

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum