POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori

+3
BRIANA
DORIANA-YOKO
NAIADA
7 participanți

In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori

Mesaj Scris de NAIADA Joi Oct 03, 2013 6:00 am

Am înțeles de la premierul României că Lucian Papici este un "băsist". Un "mare băsist moralist". Ca Monica Macovei, Daniel Morar, Mariana Alexandru și probabil toți cei care au avut curajul să se sacrifice și să se lupte ani la rândul cu corupția.

Ca atare, am înțeles, de asemenea, că Lucian Papici și Mariana Alexandru, excelenți procurori, sunt deopotrivă "băsiști" pentru că l-au băgat pe Cătălin Voicu 7 ani în pușcărie, pentru că l-au băgat pe Adrian Năstase în închisore, pentru că au anchetat-o pe Ridzi, pe Remeș, pe Becali, pe magistrații corupți și pe mulți, mulți alții. Pentru că au avut cele mai spectaculoase rezultate, recunoscute în plan european, în lupta anticorupție.
Așadar, dacă Papici este "băsist" și este efectiv executat în piața publică doar pentru că a decis trimiterea lui Liviu Dragnea în judecată, la șefia celei mai importante secții din DNA este nevoie numai de PSD-iști, pentru ca totul să se oprească.

Pe logica rudimentară, simplă, ieftină, propagandistică și redusă total a lui Victor Ponta, ar trebui ca DNA să se oprească să mai ancheteze PSD-iști și, mai mult, cei care mai sunt în pușcărie, ar trebui eliberați deîndată.

Ce s-a întâmplat astăzi în DNA în legătură directă cu dosarul lui Liviu Dragnea reprezintă, fără îndoială, cel mai grosolan și violent atac al unui partid aflat la guvernare- PSD-  la adresa principalei instituții anticorupție - DNA- din ultimul deceniu, finalizat, cu succes.

Ce mesaj dă, în mod direct, Victor Ponta sistemului judiciar, magistraților, procurorilor și judecătorilor? Le spune "opriți-vă". "Dacă nu vă opriți, vă iau capul". Pe față, în forță, cinic, fără explicații și fără menajamente. Niciun efort de salvare a aparențelor. Ei bine, eu cred că procurorii DNA și Laura Codruța Koveși nu trebuie sub nicio formă și cu orice riscuri să se oprescă!

Ce semnal dă, în mod direct, Victor Ponta partidului, oamenilor care l-au pus premier, care îl țin în funcție și de care depind alegerile europarlamentare și prezidențiale? "Mi-e frică de Liviu Dragnea".

Păi ce mare premier și preșdinte de partid ești tu când îți e frică de un om cu probleme penale, de un om care oricând poate fi trimis în judecată și,eventual, condamnat pentru toate încălcările de lege pe care este posibil să le fi făcut? Ce lider politic ești tu când stai în genunchi în fața unui personaj găunos care este posibil să fi fraudat un referendum popular? Ce ne spui tu? Că ești slab, că ești extraordinar slab, că ești oricând dispus să sacrifici toate instituțiile fundmentale ale statului în linie doar dacă un potențial infractor mărâie la tine. Că ești, finalmente, la mâna lui Liviu Dragnea, unui potențial penal. Și dacă ești, într-adevăr, la mâna lui Dragnea, și viitorul tău politic depinde de el, mai cinstit ar fi să-ți dai imediat demisia și să pleci acasă. Liviu Dragnea, în nicio formă de viață, în era asta, nu poate conduce un premier al României!

Pe 2 octombrie 2013, România în halul aceasta a cam ajuns. Este periculos, este, la prima vedere, incredibil, dar totul ține, până la urmă, de funcționarea statului de drept și de viitorul României, al nostru, al tuturor, până la urmă.

Vi se pare că le pasă oamenilor aceștia de MCV, de Comisia Europeană sau de misiunile diplomatice prezente în România? Răspunsul este evident nu. Nu se dau la o parte de la nimic. Sunt dispuși la orice, să se sacrifice chiar și pe ei, viitorul lor politic, numai să-și apere pușcăriabilii. Propun ca PSD să  lucreze degrabă la un proiect de lege care să fie votat imediat în Parlament prin care Cătălin Voicu să fie eliberat din pușcărie, să fie exonerat de orice răspundere penală în viața asta și să fie numit degrabă ministru de Interne. Doar Cătălin Voicu dicta în 2009 ce să facă Dragnea în același minister de Interne. În 2013, Victor Ponta- premier- nu are forța necesară să se impună în fața lui Dragnea.

Cum să revoci tu șeful celei mai importante secții/ structuri a DNA după ce chiar tu l-ai reconfirmat în funcție în urmă cu doar 8 zile, când era tot "băsist"? Deci i-ai reconfirmat rezultatele. Cum să încerci să oprești tu, prin orice mijloace, trimiterea lui Dragnea în judecată? Pentru că,despre asta vorbim, până la urmă. Dacă cumva Liviu Dragnea conduce, de fapt, România, măcar Victor Ponta să aibă puterea și decența s-o recunoască.
În numele cui faci tu asta și ai tupeul iresponsabil să intervii? Era cumva în programul de guvernare al USL lupta PENTRU corupție și 70% din electorat ți-a dat mandat să faci asta?

Adrian Năstase a fost singurul care a mai încercat o asemenea mișcare acum 11 ani. Iar acum scrie pe blog. Prin decapitarea structurilor anticorupție ale statului nu se garantează funcția de președinte al României. Istoria a dovedit toate aceste lucruri și tot istoria, uneori, se repetă...
http://sorinamatei.blogspot.ro/2013/10/cand-un-potential-infractor-reuseste-sa.html
NAIADA
NAIADA

Mesaje : 367
Data de inscriere : 30/03/2010

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Năpârca la maturitate

Mesaj Scris de DORIANA-YOKO Joi Oct 03, 2013 6:08 am

„Pisicuţ care hămăie, Victor Ponta? Mie mi se pare mai degrabă un pui de aspidă cu ochelari”.
Asta scriam în noiembrie anul trecut despre domnul premier. Aspidă i se mai zice năpârcii, o năpârcă groasă care acum nu mai e pui, s-a ridicat în coadă şi îşi lansează limba bifurcată: „Papici e un procuror băsist care a făcut dosare politice”.
Până să-l aud rostind asta pe prim-ministrul României am refuzat să comentez la posturile tv înlăturarea procurorului Lucian Papici din postul de şef de direcţie în DNA. Voiam să aud mai întâi ce spune procurorul general Tiberiu Niţu, ce spune procurorul-şef DNA Codruţa Kovesi şi, fireşte, procurorul Papici.
Nu mai e nevoie. V. Ponta a transmis întregii ţări că scula sa T. Niţu „face ordine” în DNA. Că procurorii „băsişti” trebuie anihilaţi.
Declaraţia e încremenitoare pentru că aparţine unui premier pe deasupra şi fost procuror. Ce înseamnă procuror băsist din punct de vedere juridic? Ce înseamnă dosar politic din punct de vedere juridic? l-aş fi întrebat pe loc pe juristul V. Ponta. Eu ştiu că în Justiţie există procurori care aplică legea corect, care întocmesc dosare în acord cu litera şi spiritul ei şi procurori care, voit sau nu, fac dosare eronate sau insuficient acoperite cu probe. Nimeni nu a formulat astfel de acuze la adresa procurorului Lucian Papici, al cărui nume subsemnatul îl aud pentru prima dată. Şi aflu că a lucrat la dosarele Năstase, generalul Voicu, Voiculescu, Becali, Remeş. Şi că tocmai a încheiat rechizitoriul în dosarul Liviu Dragnea – vot la referendum…
Din înalta funcţie de premier, doctorul în drept Ponta îi dă un flit în ochi lui Montesquieu, ăla cu separaţia puterilor în stat. Şeful executivului adaugă la lege, cu de la sine putere, infracţiunile de „băsism” şi „făcător de dosare politice”, de care te faci vinovat şi eşti sancţionat pentru că aşa vrea V. Ponta.
Năpârca ajunsă la maturitate nici măcar nu mai recurge la înscenarea unui proces, cât de sumar, cum făcea Securitatea în anii ’50, decretează direct pedepsirea „uneltitorului contra ordinii sociale”.
Dincolo de lovitura de ghioagă administrată independenţei Justiţiei române, ceea ce dă fiori este cinismul relaxat cu care V. Ponta a vorbit. Arată ca un mafiot călare pe situaţie, care nu mai e nevoit să zâmbească democratic.
P.S. Celor care se vor repezi să mă insulte pentru acest text le sugerez să (re)citească apelul pe care l-am adresat în vara anului 2012 procurorului general Codruţa Kovesi şi procurorului-şef DNA Daniel Morar, solicitându-le încetarea anchetării simplilor cetăţeni votanţi.
sursa: www.gandul.info
DORIANA-YOKO
DORIANA-YOKO

Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Papici schimbat. USL continuă acapararea Justiţiei

Mesaj Scris de BRIANA Joi Oct 03, 2013 9:44 am

Procurorul DNA Lucian Papici a fost demis de procurorul general Tiberiu Niţu după ce a finalizat Dosarul Referendumului şi l-a remis spre trimitere în instanţă Codruţei Kovesi. În acest dosar este urmărit penal vicepremierul Liviu Dragnea, care ar fi coordonat o reţea de fraudare a scrutinului.

Şapte zile au trecut între momentul în care Papici a înaintat dosarul către Kovesi şi cel în care a fost schimbat de Niţu. O zi a trecut după ce deja au început să apară semnale din surse oficiale franceze că România nu va fi primită în spaţiul Schengen.

Adică:

“Bă, dacă tot nu am făcut nimic, măcar să ne răzbunăm şi să facem ce vrem în ţara noastră, că doar suntem la putere!”

În replică, DNA anunță că nu sunt motive, precizate în decizia Parchetului General, pentru demiterea lui Papici. Carevasăzică acesta a fost demis nejustificat. Instituţia condusă de Kovesi mai afirmă că la numirea înlocuitorului lui Papici şi a adjunctului acestuia, Mariana Alexandru, nu a fost anterior solicitată recomandarea DNA.

Adică:

“Vrei, nu vrei, îţi convine, nu-ţi convine, fac ce vreau, Codruţo, că-s la mine pe moşie şi nu trebuie să respect nici o regulă”

Acesta este doar un nou episod din războiul instituţionalizat purtat de Sistemul Ticăloşit cu instituţiile statului de drept. Ca de obicei, în background politicienii justifică rapturile acestea mici, succesive, care sunt pe acelaşi trend cu lovitura de stat din vara trecută.

Evident că Papici e băsist. Doar anchetează ticăloşiile făcute de uselişti. Dosarul Referendumului. Dosarul Voiculescu. Cine nu e cun noi e împotriva noastră. Dacă ești la putere poți fi ticălos, corupt, nu are importanță, ești persoană onorabilă pentru că te onorabilizează colegii de partid.

Dar oare Tiberiu Niţu, care a dat neînceperea urmăririi penale într-un dosar al lui Adrian Năstase, care a decis că Ponta nu a plagiat şi aruncă acum perdeaua de fum a anhetării torţionarilor de acum 60 de ani, el, procurorul general, o fi sau nu o fi uselist?
BRIANA
BRIANA

Mesaje : 173
Data de inscriere : 15/05/2013

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Victor Ponta, cu tancul peste Justitie

Mesaj Scris de klein raluca Joi Oct 03, 2013 7:46 pm

klein raluca
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Basistul Victor Ponta

Mesaj Scris de klein raluca Joi Oct 03, 2013 7:47 pm

Premierul Romaniei a furnizat cea mai naucitoare explicatie posibila in legatura cu revocarea din functie a sefului sectiei I din DNA, Lucian Papici, de catre procurorul general al Romaniei Tiberiu Nitu.

De ca si cum nu ar fi fost suficienta doza de absurd din stirea initiala - procurorul Papici fiind schimbat printr-un fax dupa ce delegarea sa in functie fusese reinnoita in urma cu o saptamana - Ponta se duce la televiziunea prietenului Sebastian Ghita de unde isi expune viziunea despre justitie si dreptate:

"De ce trebuie sa-i tinem pe toti basistii care au facut dosare politice dupa ce le-a expirat mandatul? Eu sustin ca Daniel Moraru, cu Papici si cu ai lui au facut dosare politice anul trecut cand au luat oamenii si i-au pus sa jure cu mana pe Biblie pentru ca au votat la referendum, sunt dosare de politie politica. Am spus-o si o spun mereu" - Victor Ponta, prim ministru al Guvernului Romaniei.

In primul rand, nu acelasi lucru spunea Victor Ponta cand batea palma cu basistul Traian Basescu intru desemnarea procurorilor sefi in frunte cu Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA. Despre Kovesi, Ponta spunea in vara anului trecut aceleasi lucruri, doar ca mai apasat, pe care astazi le sustine in legatura cu "basistul" Papici. De unde rezulta cat de relativ e termenul de "basist" pentru Victor Ponta. La fel de relativ ca si viziunea sa despre "dreptate pana la capat", slogan cu care a trambitat in campanie impotriva acelorasi "basisti" cu care apoi a batut palma pentru a ramane in functie.

Insa implicatia revocarii lui Papici din fruntea Sectiei I a DNA depaseste implicatiile morale ale jocului pe care il face Guvernul in Justitie. Pentru ca in locul lui Papici a fost numit procurorul Iuliana Bendeac, procurorul care s-a ocupat de dosarul de santaj Antena 3 - Voiculescu & comp, deci o "basista" si mai mare decat Lucian Papici. Daca ar fi sa dam drumul la speculatii, se pot face fara numar:

Fie Ponta a declansat curatenia de toamna in jurul sau, eliminandu-si adversarii unul dupa altul - mai intai Dragnea, acum Voiculescu - pentru a castiga/consolida astfel si mai multa putere in PSD si control in USL.

Fie Ponta este o simpla piesa de domino, o papusa care canta si danseaza dupa cum dicteaza adevaratii papusari.

O alta posibilitate ar fi ca miscarile la care asistam sa fie parte din "trocul" mai vechi dintre partenerii pactului de coabitare, prin care Ponta isi prelungeste si pastreaza in continuare scaunul.

Oricare dintre scenarii ar fi adevarat, Victor Ponta se dovedeste a fi mai basist decat cei mai infocati dintre sustinatorii lui Traian Basescu, mai ales pentru ca jocurile pe care premierul le face sunt mai mereu si in favoarea presedintelui. Cand nu par a fi destinate exclusiv lui Traian Basescu.

Insa Ponta se intalneste cel mai bine cu valorile lui Traian Basescu in instabilitatea si inconsecventa din care ambii isi fac un mod de a fi. Ei impartasesc acelasi cinism extrem de care sunt capabili pentru a-si pastra sau creste puterea sau functia. Poate ca asta ar fi si singura trasatura care-i caracterizeaza cu adevarat pe basisti.

Altfel, a folosi un termen scornit de presa cvasi-tabloida pentru a motiva decizii oficiale ale Guvernului tradeaza o saracie mai mare decat a jurnalistilor care nu vad decat basism in fata ochilor oriunde ar privi. Cat despre imixtiunea politicului in justitie din timpul mandatului Ponta se poate spune ca duce basismul pe culmile succesului.
klein raluca
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Ponta si Dragnea: Nu sustinem o noua suspendare

Mesaj Scris de klein raluca Joi Oct 03, 2013 7:52 pm

klein raluca
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty România lui Ponta calcă în picioare statul de drept. Adio Schengen?

Mesaj Scris de Admin Joi Oct 03, 2013 8:18 pm

Când toată lumea credea că România este pe calea cea bună și că a scăpat într-o bună proporție de intervenția politicului în justiție, premierul Victor Ponta a demonstrat contrariul. Chiar dacă în urmă cu mai bine de un an, tânărul social-democrat încerca să liniștească Europa cum că el este croit din alt material și că este un vizionar ce va moderniza România, ultimele sale acțiuni au arătat adevăratul chip al „cârlanului“ lui Iliescu, păstorit și de condamnatul Adrian Năstase. Principiul separării puterilor în stat a fost din nou călcat în picioare și premierul Victor Ponta a căzut și el în păcatul „distinșilor“ săi predecesorilor obsedați de controlul total. Așchia nu a sărit departe de trunchi nici în acest caz și, în primul an de mandat ca premier, Victor Ponta a cedat tentației puterii de a deveni „jupânul României“. Așadar, Ponta a decis într-adevăr să intre cu bocancii în justiție, acolo unde premierul nici măcar nu a mimat un proces butaforic, așa cum făceau comuniștii cu cei pe care îi considerau adversarii politici, ci a emis direct sentința. Aceasta a fost mazilirea șefului Secției I din DNA, Lucian Papici, a cărui delegare pe funcție fusese reînnoită cu doar o săptămână în urmă. Voința premierului Ponta a fost dusă la îndeplinire de către de procurorul general Tiberiu Nițu, un procuror cu rezultate modeste, numit pe criterii politice, care răspunde la comenzile politice a celor care l-au numit.

Intervenție pe față pentru Dragnea și baronii PSD

Ceea ce este teribil de îngrijorător este că premierul Victor Ponta nici măcar nu s-a străduit să ascundă această comandă politică și a declarat miercuri seara, la un post de televiziune, că îl înlocuiește pe Papici pentru dosarul pe care l-a instrumentat vicepremierului Liviu Dragnea la referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu. „Cine, ce victimă e Papici? (...) Și-a terminat omul dosarul (în cazul lui Liviu Dragnea, n.r.), gata, poate să fie procuror simplu. Cum să fie șef când și-a terminat mandatul? Ce stăm și plângem?“, s-a întrebat, retoric, Ponta, precizând că acesta va fi în continuare simplu procuror. Ceea ce puțini știu este că Secția I din DNA este cea care se ocupă de dosarele de mare corupție și pe acolo au trecut nume grele și oameni cu legături puternice în lumea politică și interlopă precum Gigi Becali, Cătălin Voicu, Decebal Traian Remeș (Dosarul „Caltaboșul“), precum și o serie de magistrați corupți. Toate au fost instrumentate de Lucian Papici iar adjunctul său, Mariana Alexandrescu, a fost cea care a instrumentat dosarul „Trofeul Calității“ în urma căruia a fost condamnat fostul premier, Adrian Năstase. Ceea ce însă a greșit Papici, în opinia lui Ponta, a fost să-l ancheteze pe Liviu Dragnea în dosarul privind fraudele comise la referendum, acolo unde actualul vicepremier al României era acuzat că a organizat și condus o grupare de oameni politici și interlopi care s-au ocupat de mobilizarea oamenilor la votul pentru demiterea președintelui țării. Gestul demiterii lui Papici este cu atât mai suspect deoarece vine la numai o săptămână după ce i se reînnoise delegarea de trei luni pe această funcție. Numai că Dragnea l-a presat atât de tare pe Ponta pentru demiterea lui Papici, încât acesta nu a mai rezistat și a cedat. Asta cu toate că dosarul său fusese trimis spre avizare către șeful DNA, Codruța Kovesi, și demiterea lui Papici nu mai era nicio miză, dar probabil Dragnea nu a știut asta când a insistat pe lângă Ponta. Slăbiciunea premierului este cu atât mai mare, deoarece Dragnea este un fel de interfață a baronilor locali ai PSD pe care i-a condus în Uniunea Națională a Consiliilor Județene (UNCJ), oameni cu diverse dosare penale în diferite faze sau care sunt pasibili de unele noi pentru jafurile din administrațiile locale pe care îl fac. Astfel, cu mâna întoarsă la spate de Dragnea și baronii săi, Ponta a făcut greșeala supremă de a interveni pentru aceștia în justiție. Chiar și fostul președinte Ion Iliescu l-a criticat ieri pe Ponta. Dar nu pentru intervenția în problemele de justiție, ci pentru că nu și-a ținut gură vizavi de implicarea sa în demiterea lui Papici. „El a făcut imprudența să se pronunțe, trebuia să se abțină“, a declarat Ion Iliescu referindu-se la declarațiile de miercuri seară ale premierului Victor Ponta referitoare la demiterea procurorului Lucian Papici.

Adio, Schengen?

Problema nu se oprește doar în plan intern, ci excede granițele României. Acest episod va fi un argument solid pentru ca Occidentul să refuze orice proiect politic extern al României și să îl folosească ca pârghie oricând va avea nevoie. Chiar dacă ne așteptam la un raport favorabil pe Mecanismului de Control și Verificare (MCV) din partea Comisiei Europene, este foarte posibil ca acesta să devină un raport negativ. Acest document va fi fluturat cu nonșalanță de către vestici atunci când România va cere aderarea sa la spațiul Schengen. Mai mult, ușile se vor închide iar în fața investitorilor străini care nu doresc să fie șantajați de o clasă politică coruptă pentru a-și desfășura afacerile în România. Cu alte cuvinte, România va avea de pierdut în partea politică, dar mai ales în cea economică prin obturarea canalelor investiționale dinspre Occident. Deja primele semne de slăbiciune ale Guvernului Ponta s-au văzut încă de ieri când Executivul a decis să ajungă la un compromis cu Ford și să compenseze parțial penalitățile pe care compania trebuie să le achite, pentru nerealizarea la Craiova a numărului de mașini la care s-a angajat, cu pretinse daune de mediu invocate de acesta, după ce investitorul s-a adresat Curții de Arbitraj.

Pactul de coabitare ar putea fi denunțat de la Cotroceni

În tot acest context, președintele Traian Băsescu nu a scăpat oportunitatea de a puncta politic acest moment. Invocând ingerința politicului în actul de justiție, Băsescu a anunțat ieri că analizează pactul de coabitare semnat împreună cu premierul Victor Ponta. „Este o imixtiune a politicului, care pur și simplu a dat ordin procurorului general să facă ceva, acest ceva venind după două șocuri pe care oameni extrem de importanți le-au primit: anunțul începerii urmăririi penale pentru șantaj a domnului Voiculescu, a fiicei sale și a directorului Antena 1, condamnarea lui Voiculescu și informația pe care au aflat-o, e adevărat târziu sau prea târziu ca să mai poată face ceva, că s-a finalizat dosarul lui Dragnea de fraudare a referendumului“, a spus Băsescu, într-o emisiune difuzată de B1 TV. În opinia președintelui Traian Băsescu, aceste trei lucruri „i-au făcut să nu mai respecte obiective cu care s-au angajat și în Europa, și în relația cu SUA“, prin protocolul de colaborare instituțională. „În acest moment, ce a făcut Nițu, Cazanciuc și Ponta a compromis România, a arătat că nu lucrează pe regulile pe care s-a lucrat până acum“, a mai susținut Băsescu. El a mai spus că „acțiunea cu procurorii va fi subliniată cu roșu în MCV“ și că România este pe punctul de a fi din nou respinsă de la aderarea la Schengen în 2014. „Sunt de acord că avem probleme pe justiție“, a mai comentat Băsescu, arătând că refuzul avizului privind începerea urmăririi penale în cazurile Dobre, Vosganian, Borbely „sunt probe“ în acest sens. De asemenea, principalul partid de opoziție – PDL - i-a cerut șefului statului să rupă pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta, arătând că acest pact „este golit de conținut“ și că justiția trebuie să fie liberă și independentă. „Constatăm că plătim pactul pe justiție, plătim coabitarea cu un regim USL incapabil să respecte statul de drept. Justiția și statul de drept nu se negociază. Încurajăm și cerem președintelui României să rupă acest pact. Justiția trebuie să fie liberă și independentă. Dorim să subliniem că parte a acestui pact este și domnul Antonescu, care a fost de față și care a achiesat la acest pact“, a declarat prim vicepreședintele, Cătălin Predoiu. Tulburat de întorsătura acestui eveniment condamnat la unison, Ponta s-a întâlnit, ieri, la Guvern, cu ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, pentru o discuție, în contextul scandalul legat de demiterea lui Papici.

Reacția ambasadorul Olandei: „Trebuie cu toți să ne abținem de la interferențe în politicile Procuraturii“
Prima reacție pe acest subiect a fost dată de ambasadorul Olandei în România, Mattheus van Bonzel, care a atras atenția, în scandalul schimbării conducerii celei mai importante secții a DNA, că „trebuie cu totii să ne abținem de la comentarii și interferențe în politicile Procuraturii“
„Trebuie cu toții să ne abținem de la comentarii și interferente în politicile Procuraturii. Independența și profesionalismul Procuraturii sunt cruciale pentru a pune în aplicare statul de drept, față de care România s-a angajat prin Mecanismul de Cooperare și Verificare, ca stat membru al UE, precum și ca stat membru al Consiliului Europei. Aceasta independență și acest profesionalism pot doar să evolueze dacă sunt respectate de către noi toți“, a transmis ambasadorul într-o declarație pentru HotNews.ro.

Voiculescu revine la vechile obsesii: suspendarea lui Băsescu
Cu toate că liderul PC Dan Voiculescu aude tot mai des noaptea zăngănitul de cătușe, șeful Antenelor nu stă departe de imixtiunea în probleme de justiție. Acesta a încercat ieri să preia din presiunea pusă pe umerii lui Ponta și a declarat că ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să inițieze o nouă procedură de suspendare a lui Traian Băsescu, pentru că a încălcat Constituția, influențând Justiția din România. "Traian Băsescu a încălcat din nou, grav, Constituția, încercând să influențeze direct Justiția din România. El a declarat public că a avut o discuție telefonică cu procurorul Tiberiu Nițu pe marginea revocării lui Lucian Papici de la DNA, intervenind în favoarea acestuia: '(...) l-am rugat pe procurorul general să nu o facă... a avut comandamente politice, l-am rugat și pe Cazanciuc, am vorbit alaltăieri, după CSAT'. 'Eu l-am sunat să-i spun 'Nu e bine, domnule procuror general!'', a afirmat simplul cetățean Voiculescu pentru Agerpres, agenție care dintr-un difuzor public cinstit a ajuns o oficină a intereselor USL și PC. (D.S.)

Mădălin Necșuțu

http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013100491767/Actualitate/Romania-lui-Ponta-calca-in-picioare-statul-de-drept-Adio-Schengen.html

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Premierul Victor Ponta a creat mari tensiuni in PSD dupa declaratiile imprudente la adresa procurorului Lucian Papici

Mesaj Scris de Admin Joi Oct 03, 2013 8:26 pm

Inlaturarea intempestiva din functia de sef sectie DNA a procurorului Lucian Papici, declaratiile lui Victor Ponta la adresa acestuia si o eventuala rupere a pactului de coabitare de catre Traian Basescu au creat instantaneu tensiuni in interiorul PSD. Oficial, social – democratii sustin ca o eventuala rupere a pactului de coabitare nu va schimba nimic in viata politica, insa recunosc ca pe plan extern imaginea Romaniei poate fi afectata. Neoficial insa, surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro ca scandalul pe Justitie poate duce la deteriorarea relatiilor externe si sanctiuni din partea Comisiei Europene.
“Reactia neinspirata a premierului si o eventuala rupere a protocolului de coabitare vor duce din nou la o reactie negativa in lant a tarilor membre UE si vor fi efecte considerabile pe MCV si Schengen”, au explicat sursele citate. De altfel, si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat ca premierul Victor Ponta”trebuia sa se abtina” de la comentarii privind justitia, apreciind ca primul-ministru a facut o “imprudenta”.
“Modul in care premierul a reactionat i-a dat lui Traian Basescu ocazia perfecta de a ne ataca si de aici vom aveam din mari probleme pe plan extern. Reactia neinspirata a premierului si o eventuala rupere a protocolului de coabitare va duce din nou la o reactie negativa in lant a tariilor membre UE si vor fi efecte considerabile pe MCV si Schengen”, au explicat sursele citate.

De altfel, fostul presedinte Ion Iliescu a recunoscut public ca premierul Victor Ponta “trebuia sa se abtina” de la comentarii privind justitia, apreciind ca primul-ministru a facut o “imprudenta”.
Ion Iliescu: “El a facut imprudenta sa se pronunte, trebuia sa se abtina. Premierul trebuia doar sa dea informatia, adica sa spuna ca lui Papici i-au expirat mandatele, ca e treaba procurorului general si ca el nu se amesteca in justitie. Si asta, fara comentarii. Aici, tineretea…”, comentat Ion Iliescu.
Si senatorul PSD Toni Grebla recunoaste ca o eventuala rupere a pactului de coabitare cu Traian Basescu va afecta Romania pe plan extern.
Toni Grebla, senator PSD: Domnul presedinte a anuntat ca se gandeste, sa-l lasam sa se gandeasca. Sigur, o evenutala rupere a pactului dintre premier si presedinte va afecta Romania in principal pe plan extern. Ar fi un semnal prost pentru ar arata in afara ca in Romania exista din nou tensiuni, un semnal prost pentru proiectele Romaniei, spatiul Schengen, raportul MCV.
Ioan Chelaru, senator PSD: Eu cred ca liderii politici ar trebui sa se gandeasca de doua – trei ori in acest sens. Pactul de coabitare a fost facut pentru echilbrul politic in Romania, ca institutiile statului Guvernul, Administratia Prezidentiala, Parlamentul sa poata lucra in liniste si sa existe colaborare pe proiectele economice, politice si sociale. Este nevoie de stabilitatea si un nou razboi nu face bine Romaniei. Nu trebuie sa ne intoarcem la perioada de scandal, dar daca colaborarea cu presedintele devine toxica, personal in sustin pe premier orice decizie se va lua”
In schimb, influentul lider PSD Ilie Sarbu considera ca presedintele Traian Basescu a intrat in campanie electorala si ca ruperea pactului de coabitare nu va avea niciun efect la nivelul echilibrului politic in Romania.
Ilie Sarbu, senator PSD: Domnul presedinte a intrat din nou in campanie electorala este evident, numai ca actiunile domniei sale fac rau Romaniei. Iar politizam tema Justitiei, dar dansul uita ca a intervenit in schimbarea legii cu procurorii si ca a numit la DNA, sigur si-a pierdut procuroul care il asculta dar asta e situatia. (…) Acum pactul de coabitare nu mai functioneaza de cateva luni bune, nu cred ca asta e o problema, problema este ca iar se creeaza tensiuni si imaginea Romaniei este afectata in plan extern, iar vor face oamenii lui presiuni in afara ca uite ce se intampla in Romania. De data asta situatia este altfel, premierul este cunoscut in afara, si-a creat relatii cu ceilalti lideri europeni… nu mai este asa usor sa manipulezi, nu o sa mai fie acelasi impact negativ. Raportul MCV este incheiat si este unul bun, doar s-a amanat. Nu cred ca se vor fi modificari in el. Nu mai poate sa spuna Basescu ce este corect sau nu in tara, nu mai gusta cei de afara ce spune presedintele.
Ce spun liberalii
Pe de alta parte, liberalii minimalizeaza importanta pactului de coabitare presedinte – premier si sustin ca nu vor fi schimbari majore fata de actualul status-quo. Alina Gorghiu spune, in plus, ca situatia din justitiei trebuie lamurita “tehnic si legal” pentru ca “orice suspiciune care planeaza asupra Procurorului General sau asupra premierului Romaniei poate pune sub semnul intrebarii functionarea justitiei”.

Puiu Hasotti, senator PNL: Pactul de coabitare a fost o simpla hartie care nu a produs efecte si care nu a ajutat in nici un fel. Anuntul lui Traian Basescu nu face altceva decat sa arate ca USL este o constructie politica utila si necesara pentru Romania.
Alina Gorghiu, deputat PNL: Situatia pe care o vedem privind inlocuirea procurorului Lucian Papici in mod clar va trebui lamurita tehnic si legal pentru ca orice suspiciune care planeaza asupra Procurorului General sau asupra premierului Romaniei poate pune sub semnul intrebarii functionarea justitiei. Trebuie sa continuam sa respectam ideea ca politicul nu are ce cauta in Justitie. Imixtiunea politicului in justitie este eternul cortegiu funerar al Romaniei monitorizat atenta de Comisia Europeana. (…) Evident pactul de coabitare ii priveste pe cei care l-au initat, pe domni Victor Ponta si Traian Basescu. Denuntarea acestui pact nu poate fi facut decat de una dintre cele doua parti. Din punctul meu de vedere, cu sau fara pactul de coabitare viata economica, politica si sociala din Romania s-a desfasurat si se va desfasura in continuare cat se poate de normal si firesc. Pe de alta parte sunt rezervata cu privire la denuntarea acesti pact de catre Traian Basescu. Nu sunt eu in masura sa fac comentarii, dar cred ca pentru binele tuturor situatia dintre presedinte si premier, dar si situatia din justite trebuie lamurita.
Cristina Pocora, purtator de cuvant PNL: Noi nu suntem parte a acestui pact de coabitare, a acestei hartii semnate, prin urmare noi sustinem in continuare ca Romania functioneaza in aceiasi parametri chiar daca avem sau nu un pact cu Traian Basescu. De altfel, s-a vazut ca lucrurile au mers normal in aceasta perioada chiar daca nu a functionat o relatie buna cu presedintele, l-am vazut iesind de fiecare data si taxand, punand bete in roate actiunii guvernamentale, comentand ceea ce se intampa in USL, prin urmare nu foloseste la nimic aceasta hartie, acest pact de coabitare semnat cu Traian Basescu
http://ancheteonline.ro/2013/10/premierul-victor-ponta-a-creat-mari-tensiuni-in-psd-dupa-declaratiile-imprudente-la-adresa-procurorului-lucian-papici/

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Re: Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori

Mesaj Scris de Admin Joi Oct 03, 2013 8:28 pm

Procurorul general Tiberiu Nițu l-a demis (prin fax, evident) pe șeful secției I penale DNA, procurorul Lucian Papici la exact șapte zile după ce-i prelungise mandatul. Cum de și-a schimbat opinia în șapte zile? Sigur, politicienii își schimbă opinia și în șapte ore dar procurorii păreau mai „inamovibili” în părerile lor. Schimbarea a coincis însă cu finalizarea dosarului referendumului al dlui Dragnea unde procurorul Papici avizase trimiterea în judecată a primviceprimministrului de Teleorman. Or, asta era prea mult! Insuportabil, chiar! Așa că procurorului Papici i s-au dat papucii. Pupici! Pa! Seara, la tv, premierul a confirmat (autodenunț!) că acesta este motivul: „procuroul Papici a făcut dosare politice, ce-l plângem atâta? Dosarele făcute celor care au votat la referendum sunt po-li-ti-ce! Poate să țipe Macovei cât vrea!”. Așadar, procurorul a pățit-o fiindcă s-a atins de Dragnea și de fraudele de la referendumul de suspendare a președintelui. Ce a omis premierul este că dosarele erau făcute celor care au votat de mai multe ori. Uneori, fără să știe. Cât despre MCV, pe care dl. Ponta l-a sfidat recunoscând că schimbă procurorul din motive politice, premierul e convins că „fiindcă e bun a fost amânat”. Dl. Ponta crede că la CE e ca la noi: ce e bun se amână sau se schimbă. În fine, când zice premierul despre ceva că e bun, poți să fii sigur că este exact pe dos. La fel zice și despre guvern: „guvernarea USL funcționează foarte bine” - deși USL se desparte de trei ori pe zi. Singurul lucru care unește acum PSD și PNL e lupta împotriva justiției: când Nițu îl executa pe Papici pentru Dragnea, Comisia juridică a Senatului îndeplinea rugămintea liberalului Vosganian de a vota împotriva începerii urmării sale penale. Asta ca să le dăm celor din UE motive reale pentru a nu ne primi în Schengen – ca să nu mai apeleze doar la romi. În aceeași zi, la Comisia pentru Roșia Montana, dl. Dragnea se delimita de premier: „eu am avizat proiectul și îl voi vota, eu nu am dublă personalitate”. Interesant! Dar sănătos: cei cu dublă personalitate n-au niciuna. Sau n-au permis de conducere. Dl. Antonescu a explicat că stă lângă șofer neavând permis „din cauza vârstei” și fiindcă „am avut mereu lângă mine mari conducători ca Tăriceanu și Ponta”. Și-a ales greșit locul. Protocolul e clar: dreapta față, securistul, stânga spate, dom' ministru. În plus, n-ar trebui să se bazeze pe dnii Ponta și Tăriceanu. Mai bine să meargă pe jos. Măcar nu cade din mașină și nici din viteză.

Tia Șerbănescu

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Reacție fără precedent a Ambasadei SUA față de implicarea lui Ponta în numirile de procurori

Mesaj Scris de Admin Joi Oct 03, 2013 8:46 pm

Compania Chevron va instala prima sondă de explorare la 650 de metri de localitatea Siliştea şi la 950 de metri de satul Pungeşti, Vaslui. Studii din SUA arată că sursele de apă la distanță mai mică de 1 kilometru de exploatări de gaze de şist sunt contaminate cu metan, iar riscul de cancer creşte pentru locuitorii din zonă.

Exemple de studii:

- Contaminarea cu metan a apei potabile într-o zonă de 1 km în jurul sondelor de extracție a gazelor de şist: concentrații de metan la litru între 19.2 şi 64 de mg , concentrații ce reprezintă pericol de explozie. In zone apropiate, similare geologic, dar fără sonde, concentrația era de 1,1 mg/L. (sursa)

- Locuitorii ce trăiesc la distanță de mai puțin de 800 de metri de sonde de exploatare a gazelor de şist sunt expuşi riscului de cancer datorită emisiilor de benzen. (sursa)

Guvernul Ponta impusese un moratoriu asupra gazelor de şist pentru a afla riscurile. Iată că din SUA apar destule studii pentru a ne da seama că locuitorii din Vaslui şi din perimetrele de exploatare din Dobrogea, de pe litoral, vor fi expuşi riscului de cancer şi vor pierde accesul la apă potabilă.

Victor Ponta s-a pronunțat recent în privința îndepărtării procurorului Lucian Papici din dosarul referendumului, în care este cercetat Liviu Dragnea. Ponta sugera că Papici acționa în urma unor comenzi politice- “Papici a făcut dosare politice”. Mai mult, Ponta a sugerat că s-a implicat în înlocuirea lui Papici, “De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?”. Afirmațiile lui Ponta au caracterul unui auto-denunț în privința implicării în Justiție. Nu ar fi, de altfel, primul autodenunț: în 2008, după alegeri, Ponta declara cu aceeaşi candoare: „Ei au furat mai mult decât noi”, referindu-se la victoria PD-L în alegeri.

Ne-am obişnuit cu poziții ferme şi implicare activă din partea Ambasadei SUA în privința respectării independenței justiției . Fostul Ambasador Gittenstein se implicase activ în problema numirii procurorului general:

“După cum ştiţi, în timpul verii am avut o criză serioasă referitoare la independenţa şi credibilitatea tribunalelor şi a procurorilor, precum şi a structurilor anticorupţie, a statului de drept în general. Acesta este următorul pas [numirea procurorului general şi a şefului DNA-n.r.] şi suntem preocupaţi ca persoanele alese în aceste funcţii să respecte criteriile expuse de mine în discurs.”

Dacă pozițiile Ambasadei SUA erau anul trecut publice şi vehemente, despre declarațiile lui Ponta în privința numirii procurorilor nu auzim nimic. Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a avut o întrevedere azi cu Ponta cu ocazia unei recepții (citiți aici), dar nici urmă de reacție publică.

O astfel de reacție publică ar fi neplăcută pentru Victor Ponta. De altfel premierul se pregăteşte pentru o vizită în SUA, unde va putea sărbători începerea explorării de gaze de şist cu directorul companiei Chevron.

Ambasadorul Gittenstein motiva interesul Ambasadei SUA pentru justiția din România spunând că este determinat de prezența investitorilor americani pe piața românească (sursa). Tot interesul companiilor americane motivează acum Ambasada SUA să nu adopte o poziție mai agresivă în privința acțiunilor procurorului general Tiberiu Nițu şi a declarațiilor lui Ponta în privința procurorului Papici. Dreptatea, ca de obicei în România, e în stradă, unde oamenii susțin că „nu corporația face legislația”- în cazul de față deviza fiind „nu interesele americane fac justiția”.
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/reactie-fara-precedent-a-ambasadei-sua-fata-de-implicarea-lui-ponta-in-numirile-de-procurori-98840.html

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Sacalul auriu Ponta ataca la beregata, leit Gigi Becali

Mesaj Scris de Admin Joi Oct 03, 2013 8:49 pm

Cristian Tudor Popescu il vede pe premier transformat in naparca, adica provenit dintr-o familie de serpi ce cuprinde 2.000 de specii. Adica doua treimi din serpii lumii. Desi e o formulare geniala, din ciclul “Guzganului Rozaliu”, e prea generala, prea putin “aclimatizata” local. Propun o alta metafora – sacalul, disparut in Romania din 1929,recent reintrodus in habitate natural din Romania, unde a inceput cu succes sa isi atace prada. (vezi aici). Sacalul auriu este o subspecie de sacal de sorginte africana (doar acolo mai exista coruptie la nivelul in care exista ea in Romania, in restul Europei cu greu mai poti gasi asa ceva). Specia a fost reintrodusa recent si la noi, conform Realitatea TV. Sacalul auriu ataca la beregata. Face parte din familia canidelor, precum ursul si vulpea, insa prefera sa isi petreaca toata ziua in zone mlastinoase. Si ce metafora mai buna vedeti pentru viata politica romaneasca decat o mare mlastina? Si ce metafora mai buna pentru Victor Ponta decat un sacal auriu – mai ales ca este sustinatorul principal pentru proiectul cu aur si cianura de la Rosia Montana.

Episodul 1 (2006): Sacalul auriu dat afara din sala de judecata, unde lupta pentru devalizatorii de la RAFO, ca avocat al apararii in timp ce era parlamentar

2006 nu e atat de indepartat incat sa nu ne amimtim. Intr-un memorabil articol Gandul ni se readuc aminte elemente de la data la care fostul procuror in dosarul Megapower se dovedeste un vajnic aparator al unui om acuzat de devalizarea RAFO, cel mai rasunator scandal post-decembrist al Romaniei, transformat de altfel intr-o telenovela prelungita. Actualul premier este descris astfel in articolul Gandul:

“Stenograma şedinţei de judecată arată că Victor Ponta, deşi a fost declarat incompatibil să îl apere pe Tender, a intrat în sala de judecată. Din derularea procesului rezultă că judecătorul Curţii de Apel a cerut forţelor de ordine să-l scoată pe Ponta din sala de judecată. În raportul CSM se reţine că Ponta şi ceilalţi avocaţi au făcut tot posibilul să amâne şedinţa de judecată pentru câteva ore din simplul motiv că dacă prelungirea arestării lui Tender nu se judeca până la ora 24 acesta ar fi fost eliberat din oficiu.”

Ca atare, in 2006, respectul pentru justitie se marginea la apararea prin toate mijloacele a clientului sau, fiind aparator in cel mai controversat dosar posibil pe rolul instantei. Avocatul Gheorghita Mateut, cel impreuna cu care il apara pe dl Tender in 2006 , reapare in 2012 in calitate de prim-expert si lance mediatica a Comisiei de Etica in varianta modificata ce da verdictul ca Ponta nu e plagiator. Parerea in rezumat a domnului Mateut? “O lucrare cu adevarat stiintifica se bazeaza pe lucrari anterioare”. Vezi detalii aici: aici. Respect pentru justitie, respect pentru adevar, respect pentru onoarea academica, respect pentru sistemul de drept!

Episodul 2 (2008-2011): Papici, Gigi Becali Ministrul Jusitiei. Bonus: parerea lui Victor Ponta

Pentru cei care sunteti satui pana in gat de circarul Gigi Becali, imi cer scuze. Totusi, trebuie sa amintesc ultima lui fapta de vitejie s-a desfasurat in Comisia Juridica unde, in etapa intai a facut un memorabil joc de imagine stand, in calitatea lui de la acea data de invinuit penal cu un proces pe rol aproape de finalizare, taman la dreapta ministrului justitiei care urma sa fie confirmat in Guvernul Ponta, Mona Pivniceru. Carevasazica, in Romania condusa de Victor Ponta puscariabilii dau nota de trece ministrilor justitiei. Intrebat insistent de presa de ce il lasa in comisie pe Gigi Becali, parerea lui Victor Ponta a fost antologica, exprimata in direct la B1: “Parlamentul trebuie sa reflecte toata tara”.

Avand in vedere ca acum Gigi Becali este la Jilava si manca supa de la gamela, cum se tot vreo doua tabloide ofilite sa ne informeze, oare care era reflectarea tarii, mai exact? Oare domnul Becali trebuia la votarea Ministrului Justitiei sa reprezinte toti penalii, toti puscariabilii Romaniei? Care puscariabili in vesela noastra tara Europeana care se vrea in Schengen au un cuvant de spus in activitatea Ministrului Justitiei? Nu ar vrea domnii puscariabili sa puna cumva si procurori? Dar stati, ca ei vor…

Intr-o conferinta de presa la Palatul lui Jiji in 2008, (vezi detalii aici), procurorii Papici si Dumitrescu sunt facuti “fraieri si tampiti” pentru ca instrumentasera dosarului Valiza, dosar in care Gigi a hotarat sa transfere bani cash, cum l-o fi vazut probabil facand pe don Corleone, in filmele lui Francis Ford Coppola. Arc peste timp, alaltaieri, premierul i-a facut pe procurori “marele basist,morarist,macoveist”. Este cred, relevant, ca singurii politicieni care l-au atacat vreodata la scena deschisa pe Papici sunt Becali si Ponta, chiar daca primul este la Palatul Victoria si al doilea este acum la Jilava.

Ati crezut ca e doar atat? Nu, cum sa nu! Noua logica este nu doar a propune puscaraiabilii procurori. De pilda, nu e suficient ca Gigi Becali a dat indicatii publice noului ministru Pivniceru – pentru instalarea careia votase – “sa nu cumva sa il puna pe Dumitrescu”, colegul lui Papici, la DNA. Si banuiesc ca cineva l-a ascultat. Merge mai departe acesta logica – mai exista un oarecare Daniel Florea, fost PDL-ist de Constanta (candidat impotriva fratelui lui Mazare), fost sef la Curtea de Arbitraj a FRF, insa actual deputat PSD. Ca sef la Curtea de Arbitraj a FRF, el este cel care l-a exonerat de orice raspundere sportiva atat pe Gigi Becali cat si Steaua in dosarul Valiza (desi alte comisii il declarasera vinovat). In paralel cu decizia de la FRF pe linie sportiva, care a starnit un scandal de pomina cu ecou international, Papici si Dumitrescu lucrau sa il “dovedeasca” pe Becali pe linie penala. Mircea Sandu l-a dat afara pe Daniel Florea, declarandu-l “un baietel, o marioneta manevrata”, Florin Prunea declara pt. ziare.com ca “am auzit ca membrii CAF au impartit intre ei 5.000 de euro pentru a intoarce decizia luata de cele doua comisii”.

PSD-ul, in schimb, l-a primit calduros pe stimabilul transfug de la PDL (si anterior cu simpatii liberale) chiar daca, intre timp, Gigi Becali a ajuns totusi la puscarie, la Jilava. Unde credeti ca ar fi putut considera Victor Ponta ca poate plasa cel mai bine un jurist care l-a scos pe Gigi Becali basma curata? Adica un jurist care i-a mai permis o vreme lui Becali sa il injure pe Papici, nestingherit? Nu o sa ghiciti in o mie de ani, respectabilul domn avocat este reprezentantul PSD in Comisia de Revizuire a Constitutiei (vezi aici). Ma astept, asadar, sa vad instructiunile domnului Becali si pentru rescrierea Constitutiei, nu doar pentru cine sa fie procuror DNA. Iar in logica PSD-ului vad ca un om care il apara pe Becali si il scoate basma curate e mai valoros decat un procuror si merita sa ne dea urmatoarea Constitutie.

Nu mi-e rusine nici cu opozitia, avocatul Aurelian Pavelescu (vezi aici), avocatul care l-a scos din puscarie pe Gigi Becali cand a intrat prima data. “Te-am scos din puşcărie, fără mine erai în puşcărie. Limitează-te! Nu ţi-am cerut onorariu pentru puşcărie. Nu mai rîde. Abţine-te, te-am scos din puşcărie. Nu-ţi ridica fustele la televizor”ii spunea Pavelescu, exasperat ciobanului intrat in direct la Romania TV, in calitate de puscariabil si nu de puscarias, la acea data. Domnul Pavelescu construieste astazi, in Romania, Dreptatea si Adevarul in Alianta D.A., umar la umar cu Mihai Razvan Ungureanu. Gigi spune, conform Romania TV, ca Pavelescu ar fi venit sa ii ceara 25.000 de euro – este declaratia lui, in direct, la TV. Adevarul nu il vom afla.

Episodul 3(2011): Atacul lui Blejnar si Victor Ponta – Dan Sova

A existat o vreme in 2011 cand Blejnar umbla sa ii ia capul lui Ponta si il fugarea pe tot terenul cu niste prostii partial inventate, suparat nevoie mare de atacul politic al lui Ponta pe subiectul vamesilor, corect dar suparator. Atasez documentul cu articolul publicat de mine la acea vreme, pe platforma Money.ro, care demonta punct cu punct acuzatiile la adresa lui Ponta. O republic ca document alaturat, mai jos. Toti marii barbati care astazi taie si spanzura in epoca Ponta erau la acea vreme niste pisicute sfioase, neiesind la declaratii, sufland si in iaurt. De ce aduc aminte de acest episod, aici? Pentru a ilustra ca atunci cand Victor Ponta era pe nedrept urmarit de o institutie a statului, in acel caz Fiscul lui Blejnar, au fost oameni care s-au pronuntat asupra respectivului caz.

Insa nici in regimul de trista amintire al lui Emil Boc, micutul clujean nu si-a permis vreodata sa spuna nici “pas” despre un procuror, nu si-a permis sa-si dea cu parerea cu privire la o ancheta, nu si-a permis sa se faca ministru interimar al Justitiei doar pentru a aviza un anume procuror. Iata, de pilda, declaratia lui Boc, atunci cand unsul lui de la Cluj, Sorin Apostu, a fost umflat de procurori: “Este suspendat din PDL. Sper sa isi demonstreze nevinovatia”. Daca vreti o reactie in oglinda a lui Victor Ponta, cititi din nou editorialul lui Dan Tapalaga ce descrie exact “desfasurarea de forte” atunci cand Baronul de Arges Nicolescu a fost saltat si a avut un lesin neclar. Tavaleli TV, breaking news-uri lacrimogene, stilul “ aoleo, ne omoara astia”, deputati PSD de Arges (plus Nicolae Vacaroiu) care ieseau la declaratii.

Ce vreau sa spun? “Regimul Basescu-Boc-Udrea” sau cum vreti sa ii spuneti s-a marginit la a scarmana complet ineficient opozitia, mai cu o sicana de la fisc, dar nu sarea la beregata procurorilor care i-au deranjat, sa ii demoleze, sa ii umple de sange. Au fost anchetati Videanu, Berceanu,Mantog, Apostu, Udrea a aparut cu stenogramele Alro . Codrut Marta, asistentul lui Blejnar, era probabil mai preocupat de nevasta ulterior trimisa in judecata pentru prostitutie si proxenetism decat sa ii descopere contractele lui Ponta de la nu stiu care Complex Energetic, contracte de altfel perfect legale. “Regimul” nu si-a permis sa vorbeasca de la Palatul Victoria cu referire la unele probleme care sunt de competenta Consiliului Superior al Magistraturii, cel mult a Ministrului Justitiei in anumite cazuri motivate. Ori si dl Ministru Cazanciuc lipseste la apel in aceasta problema spinoasa, taman atunci cand fisa postului ar trebui sa ii impuna o alta conduita.

Episodul 4 (2013): Cum ar fi trebuit sa actioneze Ponta, elegant? Dar Basescu?

In loc sa atace la beregata, precum un sacal auriu, sa spuna ca cutare dosar este “politic”(ce dovezi are?), sa se dea de ceasul mortii la ora scarmanarii de catre justitie a baronului Nicolescu de la Arges, doctorul in drept Victor Ponta ar putea sa faca sesizari la CSM, punandu-si consilierii sa buchiseasca litera legii. Putea aduce argumente juridice – nu sloganuri electorale si atacuri politice. Ar putea argumenta, de pilda, ca procesul electoral nu este de resortul procuraturii. In Marea Britanie si sistemul de drept anglo-saxon exista anumite locuri in care sistemul de justitie nu se pronunta, pe asa numitele “political questions”, adica chestiuni care ar aduce sistemul juridic in sfera bataliilor politice si i-ar compromite neutralitatea. Ca atare, speta de speta, judecatorii trebuie sa echilibreze interesul public (care ar solicita o intervenite) cu interesul de a fi neutri (care de multe ori este mai mare). Daca CSM-ul nu reactiona, atunci intr-adevar s-ar fi compromis ei si nu Palatul Victoria. Asa, a ramas ca tot sistemul de justitie a aflat ca daca te iei la lupta cu Dragnea risti sa fi trimis la munca de jos, indiferent cate alte dosare bune ai facut. Sa ne intelegem clar : dosarul cu privire la referendum il consider o eroare grava a procurorului Papici, am incredere insa ca pana la urma sistemul de justitie il va exonera pe Dragnea in ceea ce priveste referendumul si il va “umfla” cu privire la matrapazlacurile cu Teldrum si altele, despre care a vuit ani de zile presa locala. Altfel spus, nu sunt de acord cu celebra formulare a lui Caragiale “Curat neconstitutional, dar umflati-l!”, mai am inca incredere ca sistemul de justitie poate sa se manifeste altfel decat in perioada in care Adrian Nastase , precum Ali-Baba si cei 40 de hoti mergea la DNA pentru a dovedi solidaritatea de tip monolit a PSD-ului cu puscariabilul Gabriel Bivolaru. Nastase a adus cu el fix 40 de deputati (oare o fi fost si dl Ponta printre ei?) .

In loc, ce a declarat? “Nu știu cine a fost demis, Papici. I s-a terminat mandatul. Să mai stea procuror simplu. Mai terminați cu propaganda băsistă. De ce trebuie să-i ținem pe toți băsiștii, care au făcut dosare politice? Da, Morar, cu Papici, au făcut dosare politice. Scriau editoriale împreună cu Evenimentul Zilei și Mircea Marian”. Adica atac si la presa, nu doar la justitie. Domnul Ponta ar trebui sa fie, de altfel, fericit. Evenimentul Zilei este condus de Dan Andronic, fost consilier al celui care i-a girat lucrarea de doctorat, prof.dr.univ. Adrian Nastase. Dl Ponta nu cred ca a fost invatat de profesorul lui universitar si indrumatorul in ale dreptului ca un premier spune el cand un procuror trebuie sa “mai stea si procuror simplu”. Pana si dl Nastase isi lua minima prevedere, asa cum o demonstreaza de altfel si celebrele stenograme PSD, de o instrui pe dna Stanoiu ce si cum trebuie facut, nici macar el nu si-a permis vreodata sa iasa in conferinta de presa sa faca ordine direct la Parchet.

Basescu, evident,trebuia sa se afle si el in treaba glasuind pe subiect. Ca sa nu fie vreun razbel in tara in care sa nu fie prezent. Nu isi da seama ca, si de aceasta data, daca tacea filozof ramanea. Lui Basescu nu e suficient sa spuna de amestecul in justitie, il mai amesteca si pe Dan Voiculescu in sensibila chestiune, special pentru a mai turna un butoi de gaz peste focul acestor schimbari. Sensibil precum un taur dezlantuit intr-un magazin de portelan, duios precum un tarnacop de miner si nuantat precum o halebarda, mediatorul descris de Constitutie devine sergentul de infanterie care suna atacul in cazul Papici. Este un loc unde nu doar ca nu este chemat, insa simpla lui luare de pozitie va transfera o batalie a Palatului Victoria cu justitia intr-o batalie a lui cu Ponta. Batalie pe care, evident, o va pierde detasat, aproximativ cu acelasi scor de la referendum. Ca atare, Basescu nu se sinchiseste nici macar la nivel formal de a depolitiza justitia, el vrea cu tot dinadinsul sa se amestece intr-un razboi in care actorii principali ar trebui sa fie procurorul-sef DNA, procurorul General si eventual CSM-ul.

Episodul 5 (2013): CSM-ul ar trebui sa se sesizeze

Eu, unul, puteam sa traiesc cu incetarea delegarii lui Papici daca era facuta , macar formal, intre jaloanele separatiei puterilor in stat. Servilul domn Nitu iesea si spunea ca urmeaza sa numeasca ministrul justitiei alte doua persoane. Nu exista reactie de la Victoria, o eventuala reactie de la Cotroceni ar fi fost taxata drept “politica”. Lumea ar fi inteles ce era de inteles, sistemul ar fi huruit mai departe. Dar, nu , domnule , sacalul auriu Victor Ponta insista sa se stie ca sangele siroind din beregata procurorului vine tocmai de la caninii sai! Si musai sa o stie si altii, sa se arate la televizor, sa se arate fondator de dinastie, precum mentorul sau, dl Adrian Nastase. Politizarea chestiunii face un deserviciu major Romaniei aratand ca trocului murdar al numirii celor doi procurori nu ii poate urma, logic, decat politizarea la nivelele urmatoare. Iar politizarea se face mereu , intr-o prima etapa, cu sangele pe pereti ai “fostilor”.

Dar domnul Nitu, cel care a picat testul CSM-ului dar a trecut testul fostului procuror Megapower Victor Ponta are o definitie originala chiar a conceptului de independenta a procurorilor. El gaseste de pilda dovada independentei colegilor in faptul ca dosarul de plagiat al Premierului Ponta a fost inchis in aceeasi zi in care s-a instalat ca procuror general al Romaniei:

“Procurorul independent a dat soluţia pe care a considerat-o dumnealui, pe baza actelor premergătoare efectuate în cauză. (…) Putem să găsim şi un argument bun în situaţia asta. Procurorul de caz nu este marcat că a venit un şef, că a plecat alt şef. Îşi face treaba indiferent cine este la conducere, în ce moment. (…) Procurorul este independent, nu îl interesează cine este şef astăzi, cine este şef mâine el îşi soluţionează dosarul”, a declarat Tiberiu Niţu. Iata un alt subiect de verificat de catre CSM.

De altfel, in lumina declaratiilor de mai sus, comunicatul de presa al dlui Nitu ca “s-a urmarit, astfel, asigurarea continuitatii,in perspectiva prezentarii candidatilor propusi la interviu”. Oare marea majoritate a populatiei, poate chiar 70isi doreste “asigurarea continuitatii” sau niscaiva schimbari in justitie?

CSM-ul, acum, ca s-au pronuntat atat Basescu cat si Ponta, are o sansa unica de a se ridica deasupra statutului de stergator de praf pentru bocancii diversilor politicieni si sa isi arate echidistanta, scotand pentru totdeauna justitia de sub jugul politicului. Poate sa iasa sa taxeze declaratiile ambilor politicieni drept amestec brutal in treburile justitiei – iar Ponta merita taxat cel mai tare, pe litera legii. Bruxelles-ul ii va apara si le va confirma iesirea in urmatorul raport. Orice licar de independenta va fi salutat de Ambasada SUA, Ambasada UK. Sa li se administreze, in sfarsit, o mustrare publica politicienilor din mocirla si altora care se pregatesc sa devina sacali aurii ai zilei de maine, pana inteleg si ei ca justitia e justitie si guvernul e guvern si ca o putere a statului (justitia) nu are a face cu alta putere a statului (executivul). Singura exceptie poate fi, eventual, atunci cand se mai numeste cu buna stiinta vreun ministru penal prin guvern si e prajit cu “Transformatorul”, pentru ca justitia trebuie lasata sa actioneze cu forte depline si in cazul actualilor ministri.

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/sacalul-auriu-ponta-ataca-la-beregata-leit-gigi-becali-98831.html

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty SORINA MATEI : Blitzkriegul din Justiție. Ce s-a întâmplat cu adevărat.

Mesaj Scris de Joker2009 Vin Oct 04, 2013 7:25 am


O poveste despre care se știe de multe luni, spune cam așa: cineva intră în biroul altcuiva și spune- dacă eu voi fi trimis în judecată, tu nu vei mai fi premier, vei rămâne cel mult președinte de partid. Scurt pe doi. Fără virgule și fără menajamente.

Dosarul referendumului este piatra de hotar pe care de luni bune se joacă adevărata independență a Justiției. Și asta știa toată lumea. Un dosar extrem de important care devoalează un întreg sistem de fraudare masivă a unui vot popular într-o țară democratică, europeană, stat NATO. Un dosar cu rezonanță care implică mașinării de partid, coordonatori de campanie și lideri politici, într-o acțiune halucinantă ce a subrezit instituții fundamentale, principii și valori ale statului de drept. În speță, Liviu Dragnea, președinte executiv al PSD, vicepremier, omul care a coordonat până în cel mai mic detaliu referendumul de demitere a președintelui Băsescu de anul trecut, un personaj în spatele căruia s-au încolonat toți veșnicii baroni ai PSD de care, până la urmă, depind niște alegeri foarte importante de anul viitor în condițiile în care USL este în pragul disoluției: europarlamentarele și prezidențialele. Mai mult, dosarul este foarte atent monitorizat din exterior iar o eventuală demonstrare a unei fraude de 1.500.000 de voturi ar fi catastrofală pentru credibilitatea PSD și a lui Victor Ponta nu numai în plan intern, ci mai ales extern.

Ca să înțelegeți ce grele bătălii s-au dat pe acest dosar, menționez că doi procurori care l-au instrumentat cu zel inițial au decis să se retragă din dosar pe motive diferite iar, după câștigarea alegerilor din decembrie anul trecut de către USL, unul dintre ei- Gheorghe Bocșan aproape că a devenit cel mai critic și pasionat în dărâmarea speței. Același Ghoerghe Bocșan care în urmă cu aproape două săptămâni era, poate deloc întâmplător, propus neoficial de ministrul Justiției să preia exact șefia Secției I a DNA- secția care instrumenta dosarul. Propunerea a fost refuzată. În joc era chiar acest mare dosar- Dragnea.

Ca atare, după cei doi procurori au ieșit din dosar, speța referendumului a fost repartizată chiar șefului șecției I a DNA- procurorul Lucian Papici- omul care alături de Mariana Alexandru a instrumentat cele mai importante și dificile dosare de corupție ale României din ultimii 8 ani - Năstase, Voicu, Becali, corupția din Justiție, din vămi, din Poliție și multe, multe altele.
Numai că săptămâna trecută, o comisie de experți ai Comisiei Europene sosește la București pentru evaluarea progreselor din Justiție în perspectiva raportului MCV. Mandatul lui Papici la șefia secției I expira. Dosarul lui Dragnea nu era încă finalizat. Așa că, de ochii Comisiei Europene și în lipsa unor propuneri cât de cât acceptabile pentru șefia celei mai importante secții din DNA- care se ocupă de toate marile dosare de corupție, mandatele lui Papici și al Marianei Alexandru au fost prelungite de procurorul general Tiberiu Nițu, prin delegare, doar pentru următoarele trei luni, până la sfârșitul anului. PSD aștepta cu ei pe funcție un raport MCV favorabil pe Justiție, într-o perspectivă a credibilizării. Numai că raportul MCV s-a amânat pentru începutul anului viitor.

Spre disperarea PSD, șeful secției I din DNA, Lucian Papici însă finalizează dosarul referendumului pe care chiar el, ca procuror, îl instrumenta. Semnează, ca șef de secție- trimiterea în judecată a lui Dragnea și înaintează totul, potrivit legii și procedurilor, șefului DNA, Laura Codruța Kovesi. După mai bine de o lună, Dragnea nu mai este chemat la DNA pentru finalizarea citirii dosarului pe care oricum o tărăgăna și intră în panică. Află însă că Papici a semnat doar trimiterea lui în judecată, nu și înaintarea dosarului. Se decide la partid schimbarea de urgență a șefului secției I- Lucian Papici și a Marianei Alexadru- ajunct al secției I.
Oricine ar fi venit pe funcția lui Papici avea dispoziție expresă să infirme rezoluția de trimitere a lui Dragnea în judecată. Putea să o facă, dar...

Marți are loc ședința CSAT. După ședință, președintele Băsescu vorbește cu ministrul Justiției, Robert Cazanciuc. Îi spune că dacă vrea să schimbe șefia șecției I a DNA după doar 8 zile de la reconfirmarea în funcție trebuie să consulte șeful DNA pentru noile numiri, potrivit regulamentului DNA. Nu se întâmplă asta.

Ce n-a știut PSD a fost că dosarul deja fusese trimis mai departe. Și chiar și atunci când a aflat, miercuri, în ultimul moment, nu a crezut. S-a sperat până în ultima clipă că se mai poate face ceva.

Miercuri, procurorul general Tiberiu Nițu deja primește ordin pe care-l și execută: schimbările se vor face cu forța, prin ordin și delegare, pentru următoarele 6 luni- noii șefi de secție fiind Iuliana Bendeac- un procuror considerat slab, fără rezultate spectaculoase în carieră- majoritatea NUP-uri, un procuror extrem de slab pe dosarul Alexandrescu, fostă colegă cu Victor Ponta și girată de PSD. Adjunct este numit Viorel Cerbu, un procuror bun, cu rezultate dar cu întoarceri de neînțeles în carieră.
Președintele Băsescu îl sună pe Nițu și îi cere să respecte, ca procuror general, regulamentele interne ale instituțiilor, în speță DNA- care cer consultare pe numiri. Nițu era însă pe pilot automat. Ambele numiri au fost primite de șeful DNA prin fax, fără nicio consultare, semnate de Tiberiu Nițu, într-o acțiune brutală, legală dar fără precedent.

Ce nu voia să se afle PSD era că mutarea violentă - decapitarea celei mai importante secții din DNA- are legătură directă cu semnătura lui Papici, ca șef de secție, de trimitere în judecată a lui Dragnea. Informația apare public: dosarul nu mai e la Papici. Era inutil să mai mergi până la capăt când nu se mai putea face nimic pentru salvarea omului doi din PSD, dar din disperare s-a mers. Iuliana Bendeac numită de o oră s-a lămurit că nu-l mai putea să-l salveze pe Dragnea de la trimiterea în judecată, dosarul nu mai era la secția peste care ea devenise șefă prin fax. În plus, trebuia dat un semnal puternic și periculos în sistem ca nimeni să nu se mai atingă vreodată de PSD pentru că așa ceva nu este tolerat, trebuia dărâmată cea mai importantă mașinărie a DNA care se ocupa de marile dosare de corupție, trebuia mult sânge, jertfă și satisfacție la partid. Trebuia și s-a făcut.

A fost ca un adevărat tsunami. PSD, prins în vârtej, s-a dat singur cu capul de pereți, în lipsă de explicații logice pentru care decapitezi cea mai importantă secție din DNA pe care ai reconfirmat-o tot tu în urmă cu doar 8 zile, PNL a tăcut iar acum se încearcă, fără succes și strict propagandistic,electoral, mutarea problemei către președintele Băsescu. Nu ține nici asta. Scenarii peste scenarii, cine s-a înțeles cu cine și dacă este o piesă de teatru în subteran negociată.

Toți știu, incluzând aici toți partenerii strategici ai României că nimeni însă, în această țară, n-a negociat dărâmarea DNA și decapitarea celor mai buni procurori. Cine încă mai crede asta, se înseală amarnic sau este într-o periculoasă eroare.

Blitzkriegul de două zile din Justiție a arătat doar atât: adevărata putere a lui Dragnea în partid, încă o dată, dacă mai era necesr, incredibila slăbiciune a lui Ponta, apetența unor procurori de a-și negocia cu PSD funcțiile și de a dărâma dosare, și verticalitatea, intransigența unor oameni ca Laura Corduța Kovesi, Călin Nistor, Lucian Papici și Mariana Alexandru de a duce mai departe o luptă împotriva marilor corupți pe care USL vrea, din toate puterile și cu toată forța, să o oprească.

Ce se va întâmpla mai departe, în zilele următoare, ține exclusiv de președintele Traian Băsescu, de implicarea misiunilor diplomatice importante prezente în România și de Comisia Europeană.
Într-un gest fără precedent dar absolut firesc în asemenea situații extrem de dificile, ieri a fost securizat din toate punctele de vedere DNA. În acest moment, cea mai importantă instituție de luptă anticorupție din România se află, efectiv, sub asediul celei mai iresponsabile puteri politice de care a avut parte România în ultimul deceniu.

Anul trecut, prin blitzkrieg, aceiași oameni au spulberat statul de drept, acum două zile tot ei, prin același război fulger, tot în folosul lor și în perspectiva alegerilor prezidențiale de anul viitor, au reușit să prăbușească singura mână de oameni care mergeau până la capăt în marile dosare de corupție.

Așa ceva nu mai poate fi tolerat de nimeni. Duane Butcher, omul numărul 1 în ambasada SUA la București, i-a atras atenția ieri seară lui Victor Ponta. Departamentul de Stat al SUA nu poate accepta, sub nicio formă, în Justiție, așa ceva.
http://sorinamatei.blogspot.ro/2013/10/blitzkriegul-pe-justitie-ce-s-intamplat.html
Joker2009
Joker2009
Admin

Mesaje : 1092
Data de inscriere : 30/09/2009

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Executarea lui Papici, miza subordonării politice

Mesaj Scris de VANATOR_de_VAMPIRI Vin Oct 04, 2013 9:55 am

VANATOR_de_VAMPIRI
VANATOR_de_VAMPIRI

Mesaje : 343
Data de inscriere : 28/03/2010
Varsta : 60
Localizare : undeva in Est

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Antonescu, atac la Ponta si la Basescu: E inacceptabil ce au facut in cazul procurorului Papici

Mesaj Scris de VANATOR_de_VAMPIRI Vin Oct 04, 2013 10:03 am

VANATOR_de_VAMPIRI
VANATOR_de_VAMPIRI

Mesaje : 343
Data de inscriere : 28/03/2010
Varsta : 60
Localizare : undeva in Est

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Ministeriatul lui Dragnea mai atârnă doar de pixul lui Kovesi

Mesaj Scris de VANATOR_de_VAMPIRI Vin Oct 04, 2013 10:08 am

VANATOR_de_VAMPIRI
VANATOR_de_VAMPIRI

Mesaje : 343
Data de inscriere : 28/03/2010
Varsta : 60
Localizare : undeva in Est

Sus In jos

Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori Empty Re: Când un potențial infractor reușește să demită cei mai buni procurori

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum