POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană

+3
NAIADA
CHINEZ cumpar PECHINEZ
Gabriela,zâna Maseluţă
7 participanți

In jos

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană Empty 300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană

Mesaj Scris de Gabriela,zâna Maseluţă Lun Sept 09, 2013 4:23 am

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană 300-MILIOANE-euro-MIT%C4%82-pentru-Ro%C8%99ia-Montan%C4%83-300x253
Traian Băsescu a sugerat, luni 2 septembrie, că Victor Ponta a primit bani de la compania Gabriel Resources pentru a aproba exploatarea de la Roşia Montană. Enunţul a fost făcut sub forma unei întrebări retorice.

Conform unor surse din Serviciile Secrete
Chestiunea exploatării Roşia Montană era un subiect pe care Victor Ponta şi George Sörös l-au discutat, atît direct, cît şi prin intermediari, încă de la începutul acestui an, veriga de comunicare reprezentînd-o Daciana Sîrbu şi grupul de europarlamentari PSD şi PNL din Parlamentul European. Pentru a putea controla această afacere, ce riscă să i se spargă în cap, în aprilie 2013, Ponta a mutat decizia în curtea prietenului şi colegului de avocatură Dan Şova. Astfel, prin înfiinţarea unei noi companii, care să se ocupe exclusiv de proiectul Roşia Montană şi care să funcţioneze doar în subordinea ministrului delegat pentru Marile Proiecte şi investiţii străine, Dan Şova, se încearcă păcălirea opiniei publice. Ulterior, discuţiile cu George Sörös şi afacerea în sine i-au fost pasate direct lui Dan Şova, care, prin intermediul unor parteneri englezi (o casă de avocatură din Londra), a negociat modul în care va fi dată şpaga.

Aceleaşi surse spun că partenerii englezi ai lui Şova, care negociază cu avocaţii lui Sörös şi ale căror nume sînt, deocamdată, secrete, urmăresc să scoată de la Sörös 300 de milioane de euro, bani ce urmează a fi plătiţi astfel: 100 de milioane avans, în momentul în care exploatarea va demara, şi alte 200 de milioane în următorul an de zile. Cel mai probabil, banii vor fi daţi ca plată în cadrul anumitor contracte de consultanţă şi lobby şi vor fi plătiţi în conturile unor firme off-shore.

Acestea sînt informaţiile existente la nivelul anumitor grupuri din Serviciile Secrete şi pe care Traian Băsescu le cunoaşte, cu siguranţă
Însă el ezită să facă afirmaţii directe, cu privire la şpaga pe care o vor lua Victor Ponta şi Dan Şova. Aceeaşi ezitare este dată şi de alte circumstanţe, care, dacă ar ieşi oficial la suprafaţă, i-ar da numai dureri de cap Matrozului. Astfel, după cum se ştie, Serviciile Secrete americane sînt interesate în deschiderea exploatării de la Roşia Montană, prin intermediul agentului CIA George Sörös, iar darea în vileag a legăturilor afacerii l-ar pune pe o poziţie proastă cu stăpînii şi protectorii săi. Mai mult, Sörös a fost unul dintre cei mai darnici sponsori ai campaniilor sale electorale, numai în 2009 ungurul băgînd, neoficial, în realegerea lui Traian Băsescu 150 de milioane de euro, dar Basescu i-a tras ţeapă, nereuşind nici să urnească exploatarea de la Roşia Montană, dar nici să cumpere, de la firmele controlate de miliardarul ungur, celebrele avioane F16, casate de armata americană.

Sursă: Secretele Sistemului Blog

Autorităţile din Marea Britanie şi Statele Unite îl suspectează de dare de mită pe Beny Steinmetz, acţionar indirect la RMGC, cercetat într-un al şaselea caz de corupţie
Unul dintre acţionarii Gabriel Resources, companie care deţine pachetul majoritar de acţiuni la Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), miliardarul israelian Beny Steinmetz, este cercetat de autorităţile din Marea Britanie şi Statele Unite, suspectat fiind de înaltă corupţie, în urma unor sesizări privind posibile fapte de dare de mită în vederea asigurării drepturilor miniere în Guineea. Prin aceste noi investigaţii, numărul ţărilor în care miliardarul este investigat ajunge la şase.

Acesta fiind contextul, site-ul corectnews.com pune întrebarea: dacă Beny Steinmetz a mituit în alte state ale lumii înalţi funcţionari publici şi demnitari (pentru a ajunge la zăcămintele de aur), de ce în România ar fi făcut excepţie?

Beny Steinmetz a făcut bani din diamante şi aurBeny Steinmetz a făcut bani din diamante şi aur
Beny Steinmetz controlează a doua avere din Israel, estimată de Forbes la şase miliarde de dolari.
Steinmetz a făcut bani din diamante şi aur şi a vândut în 2010 grupului brazilian Vale, pentru 2,5 miliarde de dolari, 51% din acţiunile companiei sale din Guineea, care se ocupa cu mineritul fierului. Zăcămintele preluate de Vale sunt considerate printre cele mai mari rezerve de minereu de fier din lume.
Steinmetz mai are afaceri în imobiliare, inclusiv în România, unde este implicat, în Bucureşti, în proiectul rezidenţial West Park din Militari, prin intermediul firmei Seven Hills. Forbes notează că omul de afaceri nu a avut la fel de mult noroc în imobiliare precum în industria metalelor şi pietrelor preţioase, viabilitatea companiilor sale Scorpio şi Five Mounts fiind pusă sub semnul întrebării de auditori.

Cine sunt marii miliardari ai lumii, acţionari la Gabriel Resources?
Gabriel ResourcesÎn spatele firmei canadiene Gabriel Resources, care deţine peste 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation, se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan, care au investit sute de milioane de dolari în proiectul minier din Apuseni.
Gabriel Resources anunţa la sfârşitul anului 2009 că Paulson & Co. şi Electrum Strategic Holdings deţin câte 18% din acţiuni, urmate de Newmont Mining Corp (SUA), unul dintre cei mai mari producători de aur din lume, şi BSG Capital Markets, parte a Beny Steinmetz Group (BSG), cu 9% din tiluri.
BSG îşi poate dubla numărul de acţiuni deţinute prin exercitarea, până la sfârşitul acestui an, a unei opţiuni care i-ar asigura lui Steinmetz 16% din capitalul Gabriel Resources, diminuând în acelaşi timp participaţiile Paulson & Co., Electrum şi Newmont la 17%, 17%, respectiv 14%.
Paulson & Co. este fondul de hedging al cunoscutului miliardar american John Paulson, iar Electrum face parte din grupul de companii controlat de Thomas Kaplan, un investitor important în proiecte aurifere.
Practic, toţi acţionarii cunoscuţi ai Gabriel sunt mari investitori în aur şi au făcut o bună parte din avere prin astfel de afaceri.

http://stareanatiunii.com/300-milioane-euro-mita-pentru-rosia-montana.html
Gabriela,zâna Maseluţă
Gabriela,zâna Maseluţă
Admin

Mesaje : 296
Data de inscriere : 28/09/2010

Sus In jos

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană Empty Presedintele Academiei Romane: Proiectul Rosia Montana nu este acceptabil

Mesaj Scris de CHINEZ cumpar PECHINEZ Lun Sept 09, 2013 4:43 am

CHINEZ cumpar PECHINEZ
CHINEZ cumpar PECHINEZ

Mesaje : 257
Data de inscriere : 21/09/2012

Sus In jos

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană Empty Crin Antonescu: Proiectul Roşia Montană trebuie retras sau respins

Mesaj Scris de NAIADA Lun Sept 09, 2013 10:42 am

NAIADA
NAIADA

Mesaje : 367
Data de inscriere : 30/03/2010

Sus In jos

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană Empty Cacealmaua lui Ponta. Premierul face jocurile Gold Corporation cu mâna Parlamentului

Mesaj Scris de ana morosana Lun Sept 09, 2013 6:05 pm

Pus în fața protestelor din stradă, din ce în ce mai numeroase și mai bine organizate, premierul Victor Ponta joacă la cacealma, anunțându-ne că soluția pentru proiectul Roșia Montană este respingerea în regim de urgență a acestuia la Senat, apoi și la Cameră, adăugând: „Și cu asta, basta!“. Declarațiile sale au venit după ce un alt „campion“ al consecvenței politice, liberalul Crin Antonescu, a anunțat că s- a răzgândit de săptămâna trecută și până acum și că nu mai susține proiectul votat în guvern, fără rezerve, de toți miniștrii PNL.
De fapt, premierul Ponta nu a făcut altceva decât să urgenteze procedurile parlamentare în cazul acestui proiect de lege, în condițiile în care constituirea unei comisii speciale în care să fie dezbătut proiectul cu reprezentanți ai societății civile ar fi amânat sine die intrarea lui în procedurile parlamentare. Or, prin anularea constituirii acestei comisii, premierul nu a făcut altceva decât să urgenteze un proiect de lege dorit și negociat intens de Roșia Montană Gold Corporation, companie care dorește să exploateze aurul de la Roșia Montană. Practic, Ponta a lucrat în favoarea RMGC, deși în declarații a susținut cu totul altceva.
Mai mult, premierul s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate, precizând „Oricum vom avea procese, însă, repet, nu vreau ca eu personal sau alți miniștri să fim acuzați de subminarea economiei naționale. Vreau ca Parlamentul, iată, să decidă. Au decis liderii politici și trebuie dat votul pentru ca să închidem această procedură“.
A naibii coincidență, la scurt timp după ce Ponta a lovit doi iepuri dintr-o dată, urgentând dezbaterea proiectului de lege și arătând pericolul plății unor despăgubiri uriașe, RMGC a anunțat, printr-un comunicat de presă că în cazul respingerii proiectului de lege în Parlament ar putea „iniția o acțiune în instanță“.
Gabriel Resources a luat notă de declarațiile premierului Victor Ponta și ale altor miniștri din Guvernul României, apărute în presă luni, potrivit cărora proiectul de lege privind proiectul Roșia Montană urmează să fie respins înainte de a fi dezbătut de cele două Camere ale Parlamentului, se arată într-un comunicat al companiei canadiene. „Gabriel încearcă să obțină rapid confirmări privind declarațiile făcute și clarificări asupra impactului asupra propunerii referitoare la avizarea proiectului Roșia Montană. Dacă propunerea legislativă este respinsă, compania va evalua toate variantele de acțiune disponibile, inclusiv notificarea formală a intenției de a iniția un litigiu ca urmare a multiplelor încălcări ale tratatelor internaționale referitoare la investiții“, se arată în comunicat.

Parlamentarii dezbat legea cu sabia despăgubirilor deasupra capului

Comunicatul prin care RMGC vorbește despre posibilitatea de a solicita daune în instanță pune o presiune sporită pe dezbaterile din parlament pe marginea acestui proiect de lege. Tocmai de aceea, coroborând acest comunicat cu acțiunile și declarațiile de ieri ale premierului Ponta se poate ușor concluziona că ne aflăm în fața unei acțiuni concertate, menite să ușureze trecerea acestui proiect de lege prin Parlament. Altfel, parlamentarii vor fi făcuți vinovați pentru orice acțiune va iniția ulterior RMGC în justiție, întrucât premierul s-a spălat public pe mâini de responsabilitatea acestui proiect legislativ. Mai mult, Ponta a anunțat că să sunt parlamentari care susțin acest proiect de lege. „Probabil că vor fi parlamentari PSD care vor vota pentru, dar e foarte clar că acum decizia este luată. Și haideți ca la Senat să închidem cât mai repede proiectul“, a mai spus Victor Ponta.

Ponta putea retrage oficial proiectul din Senat... dacă nu-l mai susține

Din dorința de a scăpa de responsabilitate dar și de teamă că protestele din stradă îi vor afecta iremediabil popularitatea, Ponta aruncă totul în spinarea Parlamentului, afirmând că el nu mai susține proiectul și că e datoria Senatului și a Camerei Deputaților să respingă cât mai urgent legea. Dacă tot nu mai susține proiectul pe care cabinetul său l-a inițiat și l-a votat, premierul Ponta avea la dispoziție un instrument legal și anume retragerea proiectului de lege din Parlament, în calitatea sa de inițiator. Art 91 din Regulamentul Senatului( prima cameră sesizată de guvern cu acest proiect de lege) prevede că „Toate proiectele și propunerile legislative se înregistrează la Senat în ordinea primirii lor, se distribuie senatorilor și se publică pe site-ul Senatului“, iar imediat, la art. Art.93. alin.(1) scrie clar că „Inițiatorul proiectului de lege sau al propunerii legislative poate să-și retragă proiectul sau propunerea până la începerea dezbaterilor generale, cu aprobarea plenului“. Astfel, premierul dacă nu mai susținea cu adevărat legea o putea retrage chiar luni, în calitate de inițiator, fără să mai joace teatrul penibilului în fața unei țări întregi. Or, prin atitudinea sa nu a făcut altceva decât să urgenteze traseul legii în Parlament. Astfel, conform votului de ieri din Senat proiectul va fi dezbătut în procedură de urgență. Senatorii au aprobat, cu 91 de voturi „pentru“, 18 voturi „împotrivă“ și o abținere, dezbaterea proiectului în procedură de urgență. Vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu declara, luni, că Biroul Permanent al Senatului a decis, la solicitarea grupului PSD, ca proiectul de lege privind Roșia Montană să intre în procedură de urgență în dezbaterea comisiilor de specialitate.
Dumitrescu a declarat că la nivelul conducerii Senatului s-a hotărât ca până pe data de 11 septembrie comisiile de specialitate să elaboreze avizele asupra proiectului de lege, iar până pe 17 septembrie comisia de administrație împreună cu cea economică să elaboreze un raport comun asupra actului normativ.Ulterior, proiectul va fi intra în dezbaterea și votul Senatului în calitate de primă Cameră sesizată.

Premierul vântură despăgubiri de miliarde

Ponta a vânturat frecvent faptul că RMGC va solicita despăgubiri uriașe, de ordinul miliardelor de euro, dacă nu va primi aprobarea pentru a exploata aurul de la Roșia Montană Șeful Guvernului a declarat, joi, că Executivul a aprobat proiectul privind Roșia Montană și l-a transmis Parlamentului pentru că astfel Guvernul nu mai poate fi dat în judecată de către Gold Corporation, care ar putea cere despăgubiri de „nu știu câte miliarde“ pentru că nu s-a făcut nimic.
„Eram obligat, conform legii, și încerc să explic celor care vor să mă audă, că în conformitate cu legea actuală trebuia să dau aviz și să pornească Proiectul Roșia Montană. Ei au îndeplinit toate condițiile cerute de lege. Tocmai pentru că am considerat că nu e bine să fac acest lucru, am trimis legea în Parlament ca să fie o dezbatere reală. Asta e situația și din acest motiv dacă nu făceam absolut nimic urma să plătesc nu știu câte miliarde despăgubiri firmei respective. Eu nu vreau să plătesc din banii dumneavoastră, din banii contri­buabilului, despăgubiri pentru niște contracte încheiate din 1998 încoace. Eu vreau să existe o decizie a Parla­mentului“, a spus Ponta. Logica i-a jucat și de data aceasta feste premierului, întrucât dacă proiectul va fi respins de Parlament, și nu de Guvern, iar RMGC va solicita despăgubiri, acestea vor fi plătite tot din banii contribuabililor pe umărul cărora plângea ieri șeful PSD. Iar Parlamentul este controlat în proporție de 70% de către USL, dacă a uitat cumva Victor Viorel Ponta și, prin urmare, răs­punderea va cădea tot pe umerii săi, de data aceasta în calitate de președinte de partid.
Cât despre despăgubiri, în lipsa unui aviz de mediu sau a unui proiect de lege e mai greu pentru RMGC să arate că statul român nu și-a respectat obligațiile și prin urmare să solicite despăgubiri. Dacă putea o făcea până acum, având în vedere că proiectul trenează de mai bine de 10 ani. Conform specialiștilor, doar din momentul în care legea specială pentru proiectul Roșiei Montana ar fi adoptată de către Parlament, ar exista riscul ca asemenea despăgubiri să trebuiască să fie plătite.
Prim-vicepresedintele PDL Cătălin Predoiu consideră și el că premierul Victor Ponta a făcut o declarație „pur si simplu iresponsabila“ atunci când a afirmat ca „vom plăti toți despăgubirile“ pentru anularea proiectului Roșia Montană.
„Este o declarație pur și simplu iresponsabilă. V. Ponta nu înțelege cum se desfășoară un proces în instanță. Dacă cineva va da statul roman în judecată, atunci va putea folosi chiar declarația lui V. Ponta împotriva statului roman. Dacă vor fi responsabilități pentru statul roman, acestea se vor datora incompe­tenței cu care au acționat V. Ponta și C. Antonescu, liderii USL“, a scris Cătălin Predoiu, pe contul lui de Facebook.
http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013091090828/Actualitate/Ponta-joaca-la-cacealma-Premierul-a-urgentat-dezbaterea-in-Parlament-a-Legii-privind-proiectul-de-la-Rosia-Montana.html
ana morosana
ana morosana

Mesaje : 201
Data de inscriere : 22/05/2013

Sus In jos

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană Empty Cianuri

Mesaj Scris de FUCK YOU Lun Sept 09, 2013 6:21 pm

Protestele antiRoșia Montana au atins duminică seara apogeul: aproape zece mii de tineri au mărșăluit prin Capitală și s-au fixat în Piața Universității afișând un baner uriaș: „presa română plină de minciună”. O reporteră tv chiar a suferit din cauza asta: cu ce am mințit, am stat aici în fiecare noapte și am transmis protestele, de ce v-ați supărat? Protestatarii au refuzat să-i răspundă – în schimb au scandat: „presa română plină de cianură”. Hait! De-aia au pierit multe specii jurnalistice. Cel care s-a alăturat protestelor a fost însă chiar dl. Antonescu: „îi felicit că au ieșit în stradă, e un semn de sănătate civică”, „proiectul Roșia Montana trebuie retras”. E un semn că dl. Antonescu începe să ia oarecare distanță față de eșecurile în lanț ale dlui Ponta. Somnorosul Crin are acum aerul unui om care s-a trezit dimineața lângă cineva care l-a dezamăgit peste noapte: „percepția publică e că USL a păcălit lumea” - și se ține în continuare de păcăleli, ba prin vestita formulă dublă a premierului”, ba prin declarația ministrului Mediului, Roxana Plumb, care a zis că-și dă și ea avizul pe Roșia după Parlament: „așa ceva n-am mai auzit, așa ceva nu există”. Ba există, când ai plumb în mediu – iar Bucureștiul este mult mai poluat decât alte capitale: „într-o altă capitală am fi asistat la demisia primarului” a recunoscut dl. Antonescu considerând inutile atât referendumul dlui Oprescu pe tema eutanasierii maidanezilor cât și referendumul evocat de dl. Băsescu pe tema eutanasierii mediului la Roșia Montana ca să-i scoată „măruntaiele” (cum zicea Tudor Barbu) de aur la autopsia zonei. Are dreptate. Crin a trecut apoi la propriile proteste antiDNA și ANI care-i persecută pe liberali așa că vrea să-l ia la întrebări pe ministrul Justiției: „merge bine treaba?” Înainte de a-l lua de guler pe Cazanciuc (ce poftești, mă, musiu?), Crin ar trebui să-i controleze la mâini pe cei din PNL. Întrebat cine crede că e liderul opoziției acum, Crin a răspuns senin: „tot eu”. El e Crin, el antiCrin, și valiză și scrin. Altă formulă dublă, ca și la Ponta. Tulburare bipolară. Cum să pretizi că „suntem la guvernare, suntem într-o majoritate parlamentară dar nu suntem la putere, mă refer la PNL”. Ce le lipsește? Justiția, cum zicea Felix? Păi, Crin însuși a cedat-o lui Ponta – dezmințind însă ruperea USL: „ar fi o prostie mare, PSD nu poate da o majoritate de 70% pe o majoritate chinuită, la îndemâna știm noi cui”. Dacă-i o prostie mare, atunci e sigur că dl. Ponta o va face.

http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013091090796/Bref/Cianuri.html
FUCK YOU
FUCK YOU

Mesaje : 407
Data de inscriere : 03/10/2012

Sus In jos

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană Empty USL, nici nu stii cat de mic incepi sa fii! Sa vina minerii in Piata Universitatii!

Mesaj Scris de GIGI_BERBECOSU Mar Sept 10, 2013 10:49 am

”Dupa primavara araba si vara turca, toamna romaneasca”, proclama un banner al uneia dintre reuniunile care au avut loc la Bucuresti, in Piata Universitatii, teatrul revoltei impotriva dictaturii lui Nicolae Ceausescu in 1989″ (Hotnews). Dar iarna cum va fi? Stim, iarna nu-i ca vara…
Mii de romani manifesteaza in fiecare seara, de o saptamana, impotriva unui proiect privind o mina de aur canadiana, o mobilizare inedita din anii ’90, care marcheaza trezirea civica a unei noi generatii, scriu analisti citati de AFP. Si in decembrie ’89 credeam ca ne-am trezit; cand am deschis bine ochii, am vazut ca democratia fusese confiscata de esaloanele 2-3-4 ale PCR. Visul lui Ion Iliescu se implinise!
Parlamentarii liberali anunta acum, dupa razboiul pierdut cu Piata Universitatii, ca vor vota impotriva proiectului Rosia Montana. Asa, si? Cui ii pasa ce face PNL-ul, care oricum nu exista decat formal la guvernare, nu decide nimic. Doar vorbeste-n pustiu…
Actiunile Gabrile Resources Ltd. s-au prabusit ieri dupa-amiaza cu 65% pe Bursa din Toronto, dupa pasul inapoi facut de guvernarea USL. Intrebare: unde se va opri caderea?
Oricum, canadienii romanului Frank Timis anunta ca vor da statul in judecata. Pregatiti-va, romani! Urmeaza sa platim acum si despagubiri, dupa ce-am platit 23 de ani o gasca plina de corupti.
Ponta o tine una si buna: “Basescu e de vina”. N-am aflat pentru ce, de data asta, dar nu mai conteaza….
De la Palatul Cotroceni, Traian Basescu n-a mai spus nimic consistent despre Rosia Montana. “Ce, eu am 70% in parlament!”, s-a scuzat presedintele. Dar cine are? USL? Sa fim seriosi!
Adevarul ca, indiferent despre cate procente vorbim (poate fi vorba si de 100%), USL guverneaza prin legea haosului. Nu stie stanga ce face dreapta. Antonescu zice una azi, maine retrage, Ponta la fel. Doamne, ca la nebuni!
Asa ca, indiferent ce mare e scorul USL in parlament, alianta se comporta de parca se comprima constant. Vorba aia, “USL, nici nu stii, cat de mic incepi sa fii!”
Crin Antonescu s-a contaminat si el de boala schizofreniei politice, care l-a rapus pe Victor Ponta. Antonescu s-a dezis de Rosia Montana, dupa ce a sustinut Rosia Montana. Piata Universitatii stie de ce…
E clar ca buna ziua de ce o dau cotitata baietii distrati ai puterii actuale: teama de furia strazii! Sa le fie frica, da, da! Au si de ce. Baietii astia destepti ai politicii chiar nu inteleg ca prostimea nu-i totuna cu multimea?
Ion Iliescu a rezolvat-o simplu, in iunie ’90, cand s-a saturat de multimea frumoasa, adunata la kilometrul zero al democratiei: a chemat minerii lui Cozma, care au facut prapad. Ce va face acum urmasul sau politic, Victor Ponta? Va chema minerii de la Rosia Montana?
Generatia Facebook nu se mai lasa pacalita. Nici de gargara politica de doi lei, nici de promisiuni, nici de emisiuni. Jos cu ei! Piata Universitatii nu moare cu una cu doua. Nici macar muscata de maidanezi…
Sorin Oprescu e in campanie de refacere a imaginii sale, dupa ce sarmanul Ionut s-a dus la ceruri. Ieri, Oprescu si-a aranjat o operatiune de spalare de cadavre politice in Casa Poporului. I-a fost aproape fosta tovarasa de arme pesediste, Ecaterina Andronescu, cea care a pus la cale tarasenia. Prietenii de partid nu se musca niciodata intre ei…
Fosta ministra de la Educatie l-a invitat pe primarul maidanezilor la parlament. Pentru ce? Nimeni n-a inteles…Dar Sorin Oprescu a facut declaratii in direct, la TV, semn ca e pregatit sa ramana lipit de scaunul de primar pana la viitorul caz de copil mancat de caini. Ba chiar si dupa…

http://www.reportervirtual.ro/2013/09/usl-nici-nu-stii-cat-de-mic-incepi-sa-fii-sa-vina-minerii-de-la-rosia-montana-in-piata-universitatii.html
GIGI_BERBECOSU
GIGI_BERBECOSU

Mesaje : 248
Data de inscriere : 15/11/2012

Sus In jos

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană Empty Febra aurului şi marile manevre de toamnă

Mesaj Scris de FUCK YOU Mier Sept 11, 2013 7:15 pm

by Petru Romoşan

Adversarii proiectului de exploatare a aurului de la Roşia Montană se bucură cam prea repede. Deocamdată nu au decât declaraţiile de intenţie ale lui Crin Antonescu şi Victor Ponta. Cât valorează acestea ? Mai nimic. Gargară de televizor. În vreme ce opţiunea PNL de a respinge proiectul pare mai serioasă, ceva mai consistentă, Victor Ponta face ce ştie el mai bine : joacă în continuare la două, trei sau patru capete. Votul din Parlament e încă în faţa noastră, voturile din comisii nu înseamnă mare lucru. Oricând se poate degaja o nouă majoritate în favoarea proiectului, cu PSD, PDL, UDMR şi alţi consumatori de cianură. Ceea ce ar însemna şi sfârşitul USL şi formarea unui alt guvern, cu Crin Antonescu şi PNL în opoziţie, acolo unde deja se şi autoplasează preşedintele liberal. Semnele sunt numeroase în acest sens. Socrul Ilie Sârbu, secondat de scamatorul Hrebenciuc, mari iubitori de aur, lucrează deja, probabil, pe brânci. Cu acordul şmecher al lui Victor Ponta, personaj capabil de orice combinaţie.
L-aţi văzut pe prezidentul gubernator găvărind despre intervenţia militară din Siria sub conducerea SUA ? Semăna cu unul care tocmai pierduse multe milioane de dolari pe Bursă la Toronto, de exemplu, într-o afacere neclară, foarte dubioasă, cu exploatare de aur, argint şi metale rare strategice, titan, germaniu, arseniu, molibden, vanadiu, nichel, cobalt, galiu şi wolfram, « evidenţiate calitativ şi cantitativ în documentaţia pe care Roşia Montană Gold Corporation a cumpărat-o de la Agenţia Naţională de Resurse Minerale », după declaraţia domnului Aurel Sântimbrean, fost geolog-şef al minelor de la Roşia Montană. Un Băsescu descompus, jalnic, îmbătrânit brusc a refuzat să discute despre subiectul arzător al momentului, Roşia Montană, el care altfel vorbeşte oricând despre orice şi oricum.
Toată lumea care îl cunoaşte a rămas surprinsă de fostul preşedinte Ion Iliescu, care s-a trezit şi el sărind din baie pe tema proiectului Roşia Montană. Ce l-o fi apucat ? s-au întrebat cei care îi cunosc prudenţa, ca să nu spunem laşitatea beton. Mai ales că exploatatorii de la Roşia Montană nu domiciliază la Moscova. Dar iată că moscovitul Ion Iliescu s-a dedulcit şi la cianuri, împreună cu Ioan Talpeş, Frank Timiş şi, probabil, Ovidiu Tender şi Serviciul de Informaţii Externe, care a avut, în vremea lui Iliescu, tot timpul un om în miezul afacerii de la Roşia Montană. Avea obligaţii serioase Nea Nelu, de aceea a sărit din baie şi s-a trezit vorbind. Biografii lui Ion Iliescu vor trebui să adauge la studiile de la Moscova complicitatea gravă cu teroristul Omar Hayssam şi apetitul său insaţiabil pentru cianuri. În plus, când aude sau vede tineri şi studenţi care manifestează, bolşevicul Iliescu îşi aminteşte de Revoluţia de la Budapesta din 1956 şi de exmatriculările şi arestările studenţilor români care au urmat şi la care a participat în calitate de lider comunist la Bucureşti în 1957 (vezi memoriile lui Constantin Eretescu).


Acţiunile Roşia Montană s-au prăbuşit pe Bursă la un nivel atât de jos, că un investitor păcălit poate să o ia razna. În 2011, în culmea obrăzniciei şi agresivităţii guvernării PDL, valoarea bursieră a afacerii Roşia Montană era de trei miliarde două sute de milioane de dolari canadieni (echivalenţi cu dolarii americani). După declaraţiile pe picior, aparent haotice, necoordonate ale lui Crin Antonescu şi Victor Ponta şi tăcerea asurzitoare a lui Traian Băsescu, acţiunile au mai căzut o dată la jumătate, adică au ajuns la o valoare bursieră de două sute şaizeci de milioane de dolari canadieni. Adică au atins o valoare de peste 10 ori mai mică decât în 2011. Valoare speculativă sau nu ? Să fie aceasta doar o nouă manevră bursieră în favoarea unui nou exploatator al Roşiei Montane (se vorbeşte de speculatorul George Soros) ? Timpul imediat următor, cu votul din Parlamentul României, ne va clarifica. Şi vom afla dacă Victor Ponta şi Traian Băsescu, coabitanţii, sunt cu vechii sau cu noii « exploatatori ». Sau şi cu unii, şi cu ceilalţi.
Şi Victor Ponta, pe urmele maestrului său, bătrânul edec stalinist Iliescu, a sărit cu zgomot din baie. În loc să fie procuror pentru statul român, s-a trezit vorbind ca un avocat al lui Gold Corporation. A descoperit că ar urma să plătim despăgubiri de două miliarde de dolari dacă se rupe contractul cu ciudaţii care ne vor aurul pe de-a moaca. « Ponta, câţi bani ai luat să semnezi pentru Roşia Montană ? » a întrebat preşedintele Băsescu. Dar adevărul care nu va întârzia să iasă la iveală e că « investitorii, exploatatorii » de la Roşia Montană nu se vor grăbi să dea în judecată statul român într-un proces de arbitraj internaţional. Pentru că se bazează pe hârtiuţe foarte slabe. Pe un ordin de ministru al lui Radu Berceanu, care nu valorează mare lucru. Riscul trecerii prin Parlament a unei legi privind exploatarea aurului de la Roşia Montană e tocmai acela de a legitima o imensă fraudă, o golănie girată de guverne succesive, toate corupte. Tocmai de aceea au investit şmecherii din Australia, Canada şi New York atâţia bani în presă şi în partide, deopotrivă corupte. Pentru că nu au documente solide.
Ar merita întocmită o listă a trădării naţionale cu averile persoanelor de la care ar putea să-şi recupereze banii pierduţi diferiţii căutători de aur din Munţii Apuseni. O sumă care nu are cum să depăşească 200 de milioane de dolari la o afacere care, ea, poate depăşi 20 de miliarde de dolari. Nu ar lipsi de pe această listă dom’ Profesor Virgil Măgureanu, care i-a adus pe australieni mai întâi la Baia Mare, cu cianurile deversate în Tisa, Ioan Talpeş, care s-a plimbat cu dosarul Roşia Montană de la Ion Iliescu la Traian Băsescu, Radu Berceanu, extrem de implicat, iar din 2008, tot PDL-ul, în frunte cu Băsescu şi Elena Udrea. Ce se mai aude de sumele colosale recuperate de la Fondul Proprietatea şi investite pe Bursa din Toronto în afacerea în discuţie ? Ai cui sunt aceşti bani ? Dar şi PSD se poate înscrie cu brio pe aceeaşi listă prin Ion Iliescu, Victor Ponta, Ilie Sârbu şi restul partidului. Poate că averile celor citaţi, plus bune părţi din televiziuni şi presă, supertoxice din cauza cianurii, să facă suma pentru despăgubiri. Şi statul român va fi mai bogat cu o mare mină de aur, plus alte metale rare şi foarte preţioase pentru că-s strategice.
Afacerea Roşia Montană e departe de a se fi închis. Febra aurului e o boală grea.
FUCK YOU
FUCK YOU

Mesaje : 407
Data de inscriere : 03/10/2012

Sus In jos

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană Empty Planul secret pentru Rosia Montana

Mesaj Scris de Loreley Mier Sept 11, 2013 7:23 pm

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană Salvam-rosia-montana-8-sept-2013-0920
Sa recapitulam firul evenimentelor.

1. Ponta fuge cu bona filipineza la Miami in plin scandal al privatizarii CFR Marfa, cu impact dureros asupra a mii de ceferisti viitori disponibilizati. Primul gest eroic pe care il face dupa “vacanta” de la Miami este sa eludeze legile si Constitutia si sa trimita Parlamentului un proiect de lege ILEGAL si ILEGITIM privind exploatarea de la Rosia Montana. Ponta a fost ajutat de prietenul si ministrul Sova, a carui mama este exact avocatul Gold Corporation!

2. In timp ce liberalii si Crin accepta “driblingul” lui Ponta, de a fenta avizele a vreo 10 ministere, poporul iese in strada in ceea ce va ramine cea mai importanta manifestatie civica din ultimii 23 de ani. Actiunile Gold Corporation cresc puternic pe bursa, avind in vedere ca premierul si numarul 2 din Stat, impreuna cu majoritatea 70% USL-amista, sustin puternic “mineritul cu cianuri” de la Rosia Montana.

3. “Vrajit” de numarul mare de protestatari, Presedintele renunta sa mai sustina mineritul cu cianuri de la RM declarindu-se neutru!!!

4. Dupa 8 zile de proteste, culminind cu seara de duminica 8 septembrie 2013, cind au iesit pe strazile Bucurestiului aproape 20.000 de manifestanti impotriva proiectului Ponta, cuplul tragi-comic Antonescu-Ponta declara ca Parlamentul nu va sustine acest proiect de lege pontisto-antonescian! Curat murdar mon cher! Evident, actiunile Gold Corporation se prabusesc, prilej bun pentru speculatori sa cumpere ieftin. Dar…

5. Daca Ponta si Antonescu ar fi fost ingerasi, si nu parte a buboiului politic, parca i-as fi crezut. Dar fiindca ii cunosc bine stiu ca cei doi si-au facut o strategie diabolica. Fiecare separat, fiecare cu strategia lui.

6. Strategia lui Ponta e simpla. El nu ajungea premier de doua ori si nici nu vizita Miami daca nu promitea ca va gasi o smecherie prin care GC sa dea marea lovitura, o sa explic. Prin aparenta infringere in fata strazii, pe care insusi Ponta a anuntat-o, Victoras a sperat ca va demobiliza STRADA, ca va cistiga timp si ca va muta cartoful fierbinte in bratele parlamentarilor. Asfel el scapa de orice raspundere in fata legii, scapa de subminarea economiei nationale, scapa de puscarie. Prin declaratiile sale schizofrenice, Ponta mai contribuie si la influentarea pe bursa a actiunilor Gold Corporation.

7. Intr-o schizofrenie de o alta dimensiune, Antonescu respinge si el, in ultima secunda, proiectul lui Ponta, sperind sa puncteze pozitiv in fata protestatarilor si uitind ca nevasta lui a luat bani de la lobby-ul GC pentru a sustine mineritul cu cianuri in Parlamentul European!

8. Si Antonescu si Ponta stiu ca diversiunea le-a reusit si mai stiu ca, pe 17 septembrie, parlamentarii corupti, majoritari, vor vota pentru exploatarea de la Rosia Montana.

9. Protestatarii au inteles ca dupa 15 ani de lupta permanenta e greu de crezut ca vin “ingerasii” Crin si Ponta si rezolva peste noapte situatia. Daca cei doi erau cinstiti ar fi retras proiectul de lege inca din prima seara a protestelor dar amindoi sint extrem de santajabili asa ca isi joaca rolul pina la capat.

10. Ce nu se stie este ca Parlamentul nu poate primi acest proiect de lege criminal daca nu are avizele de la toate ministerele implicate, este absolut ilegal. Cu toate acestea exista mari presiuni pentru ca proiectul lui Ponta sa intre la votul parlamentar din 17 septembrie.

11. Gold Corporation are nevoie ca de aer de votul parlamentar din 17 septembrie. Pina atunci, cum spuneam, speculatorii straini dar si romani vor cumpara actiunile prabusite ieri ale GC. Sper ca realizati ca prin votul pozitiv din 17 septembrie, parlamentarii vor creste enorm actiunile GC.

12. Crin si Ponta vor incepe, dupa 17 septembrie, o ampla campanie impotriva “tradatorilor” din Parlament care au vindut resursele patriei si vor cere interzicerea exploatarii cu orice pret.

13. Abia de acum Gold Corporation da lovitura URIASA!!! Daca incep exploatarea, avind votul parlamentar, vor avea peste 90% din aceste resurse uriase! Iar daca GC se va retrage din Romania, in fata presiunilor uriase ale “patriotilor” Crin si Ponta, atunci vor fi indreptatiti, abia atunci, sa ceara despagubiri enorme din partea romanilor, de citeva miliarde de dolari, avind in vedere ca Parlamentul le-a dat verde!

14. Desi sint dusmani de moarte, fiindca si Crin si Ponta vor sa fie Presedinte de tara in 2014, soarta amindurora depinde de votul din Parlament. Abia dupa votul parlamentarilor, cind cei doi vor fi scapati de catre procurori si de linsajul public, ei vor incepe sa se bata intre ei pentru fotoliul prezidential! Pina atunci sint frati de frati in cea mai importanta tradare nationala! Amindoi sint gata sa isi sacrifice partidele, USL-ul, proprii parlamentari, pentru a spera la fotoliul prezidential.

Daca cei doi vor retrage criminalul proiect de lege privind Rosia Montana de la votul parlamentar, vor fi amindoi condamnati sa piarda orice speranta la Presedintie si risca impreuna ani grei de puscarie pentru subminarea economiei nationale! Restul e cancan!

Sa fiti iubiti!

Radu Morar, http://www.nasul.tv/
Loreley
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 44
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană Empty Informatia la indemana: (aproape) totul despre Rosia Montana si proiectul minier

Mesaj Scris de Loreley Mier Sept 11, 2013 7:31 pm

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană Salvam-rosia-montana-8-sept-2013-0915
1. Ce este Rosia Montana?

Rosia Montana este o comuna din judetul Alba, unde compania miniera Rosia Montana Gold Corporation urmareste demararea celei mai mari exploatari aurifere de suprafata cu cianuri din Europa.

Totodata, Roşia Montană este cea mai veche localitate minieră din România, fiind atestată documentar acum 1882 de ani. La Roşia Montană se află unul dintre cele mai importante locuri istorice ale României care păstrează vestigii excepţionale, urme concret atestate ştiinţific ale trecerii prin istorie din Antichitate şi până în zilele noastre ale poporului român. Este vorba despre mai mult de 7 km de galerii miniere romane, la care se adauga peste 80 de km de galerii medievale si de epoca moderna, un targ minier si lucrari hidrotehnice din prima jumatate a sec. al XVIII-lea. Mai mult, in Rosia Montana se gasesc zeci de cladiri cu o arhitectura impresionanta pentru istoria locului, parte dintre ele fiind clasate ca monumente istorice.

Daca vrei sa citesti mai multe despre Rosia Montana si patrimoniul sau cultural si natural, deschide acest material: http://tinyurl.com/owojp3p

2. Cum arata Rosia Montana?

Nu conteaza daca ai fost la Rosia Montana sau nu, ca sa vrei pentru ea un viitor, unul curat si just. Indiferent daca ai fost sau nu acolo, dreptul la un mediu sanatos si echilibrat, dreptul la cultura sau la informatie si libera exprimare este valabil si ne priveste pe toti si pe fiecare in parte.

Aici, gasesti o serie de fotografii realizate la Rosia Montana, cu muntii si vaile ei, locuitorii sai sau patrimoniul cultural care o fac atat de bogata: http://www.rosiamontanainimagini.ro/

3. Proiectul minier propus la Rosia Montana

Conform documentelor companiei, este propusa o mină constând din 4 cariere pentru exploatarea aurului/argintului, 2 cariere pentru construcţia materialului şi mai multe halde. La capacitate totală de funcţionare (24/7), mina propune evacuarea a 70.000 de tone pe zi sau 500.000 de tone de pietriş pe săptămână. De asemenea, ar utiliza 13-15 milioane de kilograme de cianură pe an timp de 16 ani de activitate minieră.

In timp ce la Roşia Montană s-ar desfăşura activitatea de minerit, valea adiacentă, Valea Cornei, ar fi transformată în iaz de decantare pentru a depozita 250 de milioane de tone de steril. Deşeurile vor fi susţinute de un dig de 1 kilometru lungime şi 185 metri înălţime.

Exploatarea este destinata pe 1346 ha si ar insemna stramutarea a 2064 de proprietăți, distrugerea a 975 case distruse, dintre care 41 de patrimoniu, demolarea a 7 biserici, stramutarea a 11 cimitire si distrugerea a 7 kilometri de galerii romane şi pre-romane, 80 de kilometri de galerii medievale si de epoca moderna.

4. Compania miniera

Compania care propune proiectul minier este Roşia Montană Gold Corporation (www.rmgc.ro), o societate mixtă între compania canadiană Gabriel Resources (80, 69%) şi compania de stat Minvest (19,31%). Gabriel Resources este o companie canadiană înregistrată fiscal in Barbados si la bursa din Toronto (TSX: GBU).

5. Impactele de mediu, social, cultural si economic sunt explicate pe site-ul Campaniei Salvati Rosia Montana, aici: http://www.rosiamontana.org/ro/pe-scurt-despre-proiectul-minier

Cum arata o mina moderna? Vezi aici: http://tinyurl.com/pactzce

Vezi cat de intins este proiectul minier in comparatie cu orasul in care locuiesti: http://tinyurl.com/ogfy5n4

6. Dezvoltare durabila a zonei

Una dintre caile de dezvoltare ale zonei o reprezinta includerea sitului minier de la Rosia Montana in Patrimoniul Mondial UNESCO. Desi dosarul de includere pe Lista Tentativa a fost intocmit de Asociatia ARA inca din 2007 si inaintat catre ministerul Culturii, rand pe rand, ministrii Culturii au refuzat sa isi dea semnatura si sa trimita documentatia mai departe la UNESCO.

Citeste mai multe informatii aici despre UNESCO si alte initiative ale Alburnus Maior: http://rosiamontana.org/ro/node/293

Alte situri miniere in Patrimoniul Mondial UNESCO: http://tinyurl.com/pt25ohz

http://tinyurl.com/ply26bm

7. Institutiile romane

De peste 10 ani, functionarii publici au ajutat compania miniera Rosia Montana Gold Corporation sa treaca printr-un proces de evaluare simplificat, sa primeasca actele administrative necesare exploatarii cat mai repede si cat mai ferit de ochii oamenilor:

- Primarul Rosiei Montane alaturi de membrii Consiliului Local au votat in 2002 un Plan de Urbanism General care a declarant zona drept una monoindustriala miniera. Pana acum, acest PUG este illegal in vigoare.

- Senatori si deputati, de-a lungul anilor, au propus legi peste legi care sa faciliteze inceperea exploatarii: legi pentru exproprieri, blocarea legii de interzicere a cianurii in minerit

- Ministrii Mediului si Culturii au semnat pentru scoaterea monumentelor din Rosia Montana de sub protectia legii si demolarea lor si au dat acordul pentru cianurarea pamanturilor

- Prim-ministrii si presedintii Romaniei au ridicat pretul la bursa al actiunilor Gabriel Resources prin declaratiile lor publice de sustinere a proiectului minier si au pus presiune pe ceilalti functionari implicate in evaluarea proiectului.

- Partidele politice, in opozitie fiind, au pledat pentru salvarea Rosiei Montane, folosind Rosia Montana drept miza in campaniile lor electorale. La putere ajunsi, insa, au continuat sustinerea guvernelor anterioare pentru proiectul minier.

Cu totii, prin intermediul ziarelor si al televiziunilor, au dat declaratii mincinoase menite sa confuzeze oamenii in privinta evaluarii corect democratice a proiectului minier si a legitimitatii interventiei lor in aceasta evaluare; menite sa provoace fie acceptarea de catre oameni a unui presupus proiect necesar pentru Romania, fie ura fata de aceia care nu permit ca subiectul Rosia Montana sa fie trecut cu vederea.

8. Institutiile europene

În 2010, deputaţii Parlamentului European au votat cu 488 voturi în favoare, 48 împotrivă şi 57 de abţineri, o rezoluţie care solicită interzicerea generală a utilizării tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în Uniunea Europeană. Din păcate, Comisia Europeană a lăsat la latitudinea statelor membre implementarea în legislația națională a acestei rezoluții.

Sursa: http://regenerationromania.wordpress.com
Loreley
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 44
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană Empty Re: 300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum