POLITICA
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
»  GARY GLAMOUR site derivate
Joi Noi 08, 2018 4:12 pm Scris de Admin

» linkuri operative
Mier Sept 19, 2018 10:27 am Scris de Admin

» BRUIOANE INSECTAR
Vin Iul 20, 2018 9:39 am Scris de Admin

» NEWS Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Vin Iul 20, 2018 9:17 am Scris de Admin

» RETRO Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Mar Mar 27, 2018 8:44 pm Scris de Admin

» PAGINILE MELE FB
Dum Mar 04, 2018 11:56 am Scris de Admin

»  grupurile mele FB
Dum Mar 04, 2018 11:00 am Scris de Admin

» A Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:11 pm Scris de FUCK YOU

» B Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:09 pm Scris de FUCK YOU

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Tandemul Crin Antonescu şi Klaus Iohannis a pus Partidul Naţional Liberal pe butuci

In jos

Tandemul Crin Antonescu şi Klaus Iohannis a pus Partidul Naţional Liberal pe butuci

Mesaj Scris de UN NOSTALGIC la data de Mier Mai 28, 2014 10:49 am

  Între cei doi există mai multe asemănări, dar acestea sunt principalele trei: infatuarea, egocentrismul şi trădarea. Infatuarea şi egocentrismul celor doi a dus la modul dictatorial prin care unul a condus PNL, iar celălalt conduce încă Primăria Sibiu. Trădarea s-a văzut atunci când cei doi au întors spatele USL-ului sau când Antonescu a decis, deşi demisionase din funcţia de preşedinte, părăsirea grupului ALDE al liberalilor europeni pentru aderarea la PPE. În ceea cel priveşte pe Klaus Iohannis, acesta şi-a trădat electoratul de la Sibiu, renunţând la FDGR-ul, cu care a câştigat patru mandat de primar, în favoarea PNL. Răspunsul dat de electoratul trădat s-a văzut clar la votul de la europarlamentare, PNL-ul fiind umilit la Sibiu! Votul sibienilor a fost unul de blam, anti-Iohannis, iar asta a dus la o premieră, PSD câştigând pentru prima oară alegeri în municipiul de pe Cibin, deşi oraşul a fost sufocat cu postere enorme cu chipul lui Iohannis care invita sibienii să voteze cu „eurocampionii” liberali.
   Inconsecvenţa, neseriozitatea şi lipsa de loialitate ale lui Crin Antonescu au atins apogeul imediat după recentele alegeri europarlamentare, pierdute într-un modruşinos, prin anunţarea dezertării din grupul liberalilor europeni şi mutarea europarlamentarilor liberali români, de la ALDE, la PPE. După ce ani de zile l-a atacat „la baionetă” pe Traian Băsescu şi s-a întronat provizoriu în locul acestuia la Cotroceni în anul 2012, când cu suspendarea, iată că acum defilează braţ la braţ, prin Europa, cu cel pe care-l beştelise ani de-a rândul, graţie PPE-ului în care au devenit colegi! În felul acesta, Crin Antonescu şi-a trădat şi înşelat propriul electorat fiindcă cei care au votat duminică pentru PNL şi implicit, fiind vorba de alegeri europarlamentare, pentru grupul ALDE al liberalilor europeni, s-au trezit, a doua zi, că de fapt votul lor a fost dat popularilor europeni! Se poate o ticăloşie mai mare decât deturnare voturilor propriilor alegători şi batjocorirea încrederii acestora?
  Decizia fusese luată înaintea alegerilor, dar Antonescu a ţinut secretă intenţia abandonării liberalilor europeni în favoarea popularilor, ca să nu piardă şi bruma de voturi care urmau să fie acordate în 25 mai de către liberalii loiali şi consecvenţi liberalismului naţional şi european. Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a recunoscut, cu câteva săptămâni înaintea alegerilor, că au existat discuţii privind afilierea PNL la Partidul Popular European (PPE), chiar dacă acele discuţii nu au avut loc la nivelul conducerii PNL, ci doar între unii liberali. Iohannis susţinea, atunci, că problema trecerii din ALDE în PPE s-ar putea discuta oficial în partid, ceea ce ar însemna schimbarea statutului PNL. Etnia, mai afirma primarul Sibiului, nu i-ar influenţa cu nimic opţiunea în acest sens, deşi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este în PPE. Aiurea, deoarece Iohannis nu face absolut nici o mişcare politică fără să anunţe Germania prin intermediul consulului acestei ţări de la Sibiu şi fără să primească aprobarea de la şefii lui de acolo!
  Penibile au fost, după alegeri, interpretările date de Crin Antonescu rezultatelor, acesta ţinând cu tot dinadinsul să transforme un eşec usturător într-o victorie. Adică – vezi, Doamne! – chiar dacă PNL a pierdut în mod ruşinos la nivel naţional, în fond a câştigat la nivel european, datorită PPE-ului la care anunţase afilierea în urmă cu câteva ore! Penibil şi jalnic! Ba, a mai şi minţit afirmând că Iohannis a avut un rezultat bun la Sibiu: „Domnul Iohannis a scos un scor foarte bun pentru Sibiu. Dacă nu era Klaus Iohannis la Sibiu, luam 5-7%, am luat 21%.” În realitate, 10.069 de sibieni au votat alianţa electorală PSD-UNPR-PC, cu aproape 2.000 mai mulți decât cei care au votat PNL (8.138 voturi valabil exprimate). Iar, la nivel judeţean, cele mai multe voturi, 31,19%, au mers către Alianţa PSD-PC-UNPR, Partidul Naţional Liberal primind doar 17,91% din voturi, aşa că ne întrebăm de unde a scos-o Antonescu pe asta cu „am luat 21%.”?! La Sibiu, „stânga” nu a câştigat niciodată alegerile, indiferent de felul lor, acum fiind prima dată în istorie când a reuşit performanţa de a învinge aşa-zisele partide „de dreapta” şi asta, numai şi numai datorită lui Klaus Iohannis. Cu toată campania agresivă a PNL-ului – în tot judeţul, dar mai ales în municipiul Sibiu, Klaus Iohannis zâmbea la tot pasul de pe afişe enorme şi îndemna alegătorii să voteze cu PNL! – rezultatul a fost diametral opus aşteptărilor, votul dat PSD-ului fiind, în fond, un vot de blam, anti-Iohannis!
   Este greu să transformi un umil procent de 15 % votanţi într-o victorie, dar pentru Crin Antonescu, as în interpretări salvatoare şi căderi în picioare de la înălţime, orice este posibil. Probabil că, după participarea la Congresul Mondial Evreiesc din SUA, la începutul acestei luni, domnul Antonescu a învăţat să citească în ebraică, de la dreapta la stânga şi cele 15 procente s-au transformat în 51% şi, e clar, a câştigat alegerile! Fiindcă am pomenit de această participare, nu putem să trecem mai departe fără să amintim un fragment din cele cuvântate de domnul Crin Antonescu la respectivul Congres: „Ca atare, am iniţiat anul trecut un proiect de lege pentru îmbunătăţirea legislaţiei care interzice organizaţiile şi simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob, manifestările antisemite, precum şi promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Această lege a fost deja votată de Senat şi aşteaptă să fie adoptată de către cealaltă cameră a Parlamentului”.
    Dacă Antonescu este aşa un mare luptător împotriva fascismului şi antisemitismului, atunci să facă bine să explice de ce l-a adus în partid pe Klaus Iohannis care a reactivat în anul 2007 organizaţia nazistă Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe), prin declararea oficială, consfinţită la Judecătoria Sibiu, a FDGR-ului (al cărui preşedinte era la vremea respectivă) ca succesor al acelei formaţiuni hitleriste, desfiinţată prin Convenţia de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 şi prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României. (http://www.justitiarul.ro/forumul-democrat-al-germanilor-din-romania-fdgr-condus-de-klaus-iohannis-se-declar-oficial-continuatorul-partidului-nazist-din-al-doilea-rzboi-mondial/) Culmea absurdului constă în atitudinea comunităţii evreieşti din România care, în loc să sancţioneze reactivarea unei organizaţii naziste condamnate de Tribunalul de la Nürnberg, l-a decorat pe Klaus Iohannis, şeful respectivei grupări naziste, cu medalia „Prieten al comunităţii evreieşti”, deşi persoanele din fruntea comunităţii evreieşti fuseseră anunţate despre ticăloşia resuscitării nazismului la Sibiu, anterior festivităţii de acordare a medaliei, aşa cum puteţi să citiţi aici:http://sibiu.justitiarul.ro/evreii-din-romania-au-decorat-un-hitlerist-autodeclarat/! Atenţie, ambele articole sunt din anul 2010 şi subliniem aceast aspect ca să închidem gura propagandiştilor primarului sibian, foarte activi la comentarii pe toate forumurile şi publicaţiile, în tendinţa lor de a afirma că este o campanie recentă având ca scop discreditarea eventualului candidat la alegerile prezidenţiale!
   Bravo, un antieuropean precum Crin Antonescu, care ataca chiar PPE-ul la care s-a afiliat acum şi pe Angela Merkel în anul 2012, de braţ cu nazistul Klaus Werner Iohannis, au dus în derizoriu liberalismul în România! Ei, cei doi „mari liberali” care toată viaţa lor au fost bugetari, au pus pe butuci Partidul Naţional Liberal!
                                                                                                                                       JUSTIŢIARUL
avatar
UN NOSTALGIC

Mesaje : 176
Data de inscriere : 22/09/2012

Sus In jos

Între Călin Constantin Anton și Crin George Laurențiu - scurtă istorie a PNL în cifre

Mesaj Scris de NAIADA la data de Joi Mai 29, 2014 2:43 pm

Cand PNL a mers singur in alegeri  (evident ignoram epoca romantica anterioara lui 2000 ) a performat astfel

  • Europarlamentare 2007 ( CAPT la putere ) – 13,44 % 6 mandate
  • Europarlamentare 2009 ( CA opozitie ) -  14,52% 6 mandate
  • Europarlamentare 2014 ( CA opozitie) – 15%  6 mandate
  • Alegeri Parlamentare 2008 ( CAPT la putere ) – aprox 18%

In rest, PNL, beneficiar al unui bazin de maxim 15% lesne observabil mai sus, a mers in aliante  ( DA in 2004 cu PD ) ( USL in 2012 cu PSD).

Deci nici macar in 2008 dupa guvernarea CAPT,  guvernare in care a plusat in nestire cadourile electorale, nu s-a reusit decat un subtirel +3%, si asta cu pretul distrugerii deficitului PIB. Ca l-au pacalit si ca PSD s-a aliat cu PDL la guvernare, e alta poveste pe care iata, dupa 6 ani, CAPT a uitat-o. Efectiv nu inteleg din care noapte a mintii emite CAPT parerea ca 15% e rezultat slab, dar ma rog, cand te ghideaza cuplul Sarbu-Hrebenciuc e logic sa-ti pierzi busola
Ce vreau sa spun e: puteti sta si in cap si in coada, cu Tariceanu sau cu Antonescu, la putere sau in opozitie, astia le sunt votantii, altii nu au unde gasi. Restul, cu ALDE, cu PPE, cu suceli, cu invarteli, toate sunt pura propaganda PSD & Voiculescu. Intrebati 100 de insi de pe strada ce insemna ALDE si daca stiu 2 sa nu-mi spuneti pe nume.
Si daca dupa 5 luni de latraturi furioase ale haitei lui Voiculescu impotriva lor, tot 15% au facut, deja seamana a scor bun.
avatar
NAIADA

Mesaje : 367
Data de inscriere : 30/03/2010

Sus In jos

SUPERBINGO :Dreapta a ocupat ecranele - SUPERBONGO

Mesaj Scris de BRIANA la data de Joi Mai 29, 2014 3:58 pm

PSD a dispărut de două zile de pe ecranele televiziunilor centrale. Fuziunea dreptei, anunţată imediat după eşecul PNL şi PDL din alegeri, a reuşit să treacă în umbră, cel puţin mediatic, scorul bunicel, nu extraordinar, al PSD. Crin Antonescu şi Vasile Blaga reuşesc să se facă auziţi de presa care i-a ignorat în ultimele luni, chiar dacă deocamdată nu spun mare lucru despre noua dreaptă. Înţeleg că va fi un candidat comun la prezidenţiale, cel mai probabil Crin Antonescu, câtă vreme Iohannis îşi asumă conducerea PNL. Oficial, va fi un candidat desemnat în baza unor cercetări. Nu este clar cine va fi premierul alianţei, dacă şi când vor fuziona cele două partide. Am aflat de la cei doi lideri doar că „pas cu pas” se va ajunge la „un mare partid de dreapta”.
Este clar că liderii dreptei nu au găsit încă cea mai bună formulă de coagulare şi de mobilizare a electoratului de dreapta. Aşa că se mulţumesc să ne spună acum că „nu avansăm nume”, „nu ne propunem termene”. Şi că vor începe prin a face majorităţi în consiliile locale şi judeţene.
PSD nu ştie să reacţioneze la noul context politic. În prima zi, a încercat să reactiveze scandalul Ponta-Băsescu pe tema: cine merge la Bruxelles. Nu a interesat pe nimeni. A doua zi, a încercat să mizeze iar pe mesajul „USL trăieşte” şi le-a propune liberalilor să intre la guvernare. Doar că acum mesajul lui Ponta şi al PSD aproape că nu se aude. Tăriceanu este ridiculizat şi de prieteni, iar alţi liberali cu vocaţia trădării deja au făcut-o la alegerile din 25 mai sau mai devreme. Dacă nici în zilele următoare PSD nu va găsi o formulă de a reintra pe micile ecrane pentru a „tele-guverna”, cred că unirea dreptei va începe să se vadă în sondajele de opinie.
În noul context, apare întrebarea: va avea Ponta curajul să intre în competiţia prezidenţială cu un candidat al dreptei unite? Va avea de ales? Are PSD un alt candidat cu care să atragă şi alt electorat decât cel pe care l-a avut pe 25 mai? Ar fi Mircea Diaconu o soluţie pentru PSD? Sunt multe piese pe tabla de şah a politicii româneşti, jocul a fost relansat şi cred că este bine să aşteptăm primele mutări, înainte de a da pronosticuri cu privire la câştigător.
avatar
BRIANA

Mesaje : 173
Data de inscriere : 15/05/2013

Sus In jos

Amoruri liberale pe cai albi

Mesaj Scris de Dona Alba la data de Joi Mai 29, 2014 5:40 pm

Din când în când, la vremuri complicate, liberalii vorbăreţi, expansivi şi impulsivi îşi iau câte un tip scump la vorbă, inexpresiv şi având tot atâta temperament cât un aisberg. În scurt timp, se-ndrăgostesc şi, considerându-l eroul lor salvator, îl aşază în fruntea partidului şi îl trimit să candideze la preşedinţie. Am asistat la o astfel de love story liberală, în urmă cu vreo zece ani. Povestea se repetă acum, dar cu alt personaj.Domnul Klaus Iohannis are multe trăsături comune cu precedentul amor al PNL, Theodor Stolojan. Ca şi acesta, a făcut multă administraţie şi puţină politică, are o reputaţie bună şi o imagine de om serios, pare o persoană sobră şi calmă, care nu se lasă atrasă în dispute inutile şi comunică puţin şi precis, fără să-i tresară un muşchi pe figură. Traseul său politic în PNL arată aproape identic cu cel al domnului Stolojan, arzând, ca şi acesta, etapele. Fostul prim-ministru a intrat în partid în 2000, a candidat în acelaşi an, la preşedinţia ţării, apoi a fost ales şeful PNL. Dl Iohannis, care şi-a luat carnet de membru anul trecut, candidează mai întâi la preşedinţia partidului, apoi, foarte probabil, la cea a ţării.

Urcarea primarului Sibiului pe cea mai înaltă treaptă din PNL poate fi privită ca o eliberare a dlui Crin Antonescu de corvezile de partid, pentru a-şi folosi energia în cursa pentru Cotroceni. Aceasta este, deocamdată, varianta oficială, dar tot mai puţin credibilă, după declaraţiile mai multor lideri privitoare la desemnarea candidatului alianţei PNL-PD-L pe baza unui sondaj de opinie şi după uşurinţa cu care dl Antonescu repetă: „Eu pot fi orice!”. A doua variantă – că dl Iohannis va fi cel desemnat - e discutată în şoaptă, dar pare, în acest context, mai plauzibilă. Astfel, mişcarea pe care dl Iohannis a decis, deloc de unul singur, s-o execute poate fi interpretată ca o încercare de a dobândi mai multă putere şi vizibilitate, în perspectiva scrutinului prezidenţial. Toţi candidaţii la funcţia supremă în stat, cu excepţia independenţilor, sunt şefi de patide, transmiţând electoratului un mesaj de forţă şi ideea că sunt conducători predestiaţi. Liberalii nu se pot abate de la regulă, fără riscuri, opunându-i lui Victor Ponta, numărul unu în PSD şi în guvern, un numărul doi, deci pe cineva care este tributar altcuiva. Ca preşedinte de partid, Klaus Iohannis ar deveni cel mai important factor politic de decizie, liderul spre care se îndreaptă toate privirile şi atenţia mass-media, obţinând, astfel, vizibilitatea publică atât necesară, unui om politic ce a preferat discreţia. Îmi este greu să-mi imaginez lucrurile altfel, adică pe preşedintele PNL Iohnnis stând în faţă şi făcând declaraţii politice şi pe prezidenţiabilul Antonescu tăcut şi eclipsat, în spatele său. Cred că congresul de peste o lună ar putea face rocada între cei doi lideri: Iohannis prezidenţiabil şi preşedinte al PNL, Antonescu primvicepreşedinte până la congresul de după alegeri, când – dacă nominalizatul liberal câştigă – îşi va lua şefia absolută înapoi.

În 2004, într-o conjunctură asemănătoare, Theodor Stolojan ar fi putut câştiga scrutinul prezidenţial, dar a cedat psihic, substituindu-i-se, cu succes, perechea sa de alianţă, Traian Băsescu. Pe dl Iohannis nu va avea cine să-l înlocuiască, lăcrimând „Dragă Klaus”, aşa că bine ar fi să aibă nervii tari.

Rodica Ciobanu
avatar
Dona Alba

Mesaje : 48
Data de inscriere : 16/01/2010

Sus In jos

Re: Tandemul Crin Antonescu şi Klaus Iohannis a pus Partidul Naţional Liberal pe butuci

Mesaj Scris de gitana la data de Joi Mai 29, 2014 7:43 pm

Mânați de la spate de spaima pesedizării țării, PNL și PDL și-au transformat rapid eșecul în plug și ura în iubire astfel că într-o singură zi au decis să formeze o alianță fără acte urmând să susțină un candidat unic la prezidențiale și să formeze un singur partid mare de centru dreapta. Spaima de singurătatela bătrânețe i-a făcut pe dnii Antonescu și Blaga să ajungă „la fuziune” chiar de la prima întâlnire – ceea ce cuplurile tinere nu se grăbesc să facă. Nu s-au mutat împreună dar dl. Blaga a mărturisit că relația lor se bazează pe încredere: „cele două partide au încredere unul în altul”. Deși n-au niciun motiv. Dimpotrivă. Pentru că s-au fript cu precedentele alianțe scrise și parafate care au fost trădate cu regularitate (vocația PNL!), alde Crin și popularul Vasile preferă fuziunea: „există principii care ne unesc”. Sincer vorbind, singurul principiu detectabil al acestei alianțe de avarie este „antibăsismul” declarat răspicat de dl. Orban care a exclus din combinație „stigmatul lui Băsescu”. Exact ca PSD și Ponta. În schimb rămâne stigmatul puciului PNL-PSD din 2012 de care Crin nu s-a dezis. Greu de înțeles o asemenea cedare a PDL în fața puciului PNL (care în plus l-a dat afară de la guvernare și în 2007, și în 2012) dar pesemne că atacurile urâte ale dlui Băsescu la adresa sa i-au ușurat dlui Blaga întoarcerea în brațele celor abia desprinși din strânsoarea PSD – și încă mirosind a puci și a pucioasă. În aceeași zi Johannis a primit derogare de vechime pentru a candida la șefia PNL la Congresul din 28 iunie. Mișcări rapide – care l-aubuimăcit pe dl. Zgonea:„Antonescu e instabil, te vinde pe doi zloți dacă are un interes personal”. În schimb, Ponta cumpără pe doi zloți – ca să-i aibă pe toți.Premierul s-a prefăcut amuzat: „chiar și Caragale a fost lăsat în urmă” a zis dl. Goe mărturisind că „nu-mi pot închipui iubirea dintre Norica Nicolai și Monica Macovei, nu-mi pot închipui cum Blaga și popularii stau acum lângă cei pe care-i acuzau de lovitură de stat”. Păi, e meritul lui! Ce i-a unit pe cei doi e ura față de național-socialismul lui Ponta și Felix. Iar faptul că dna Macovei a ajuns lângă Norica Nicolai e chiar un sacrificiu: e ca și cum ar fi înghițit o broască vie. Norica înțelesese, săraca, din discursul lui Biden că „ne-a pus eticheta de corupți tuturor românilor”. În consecință, din alianța PNL-PDL lipsește nu numai dl. Băsescu ci și orice referire la lupta anticorupție. Dl. Blaga l-a blagoslovit pe Crin: „Antonescu a învățat multe în ultimii ani”. Aiurea! N-a învățat nimic. A plecat din USL fiindcă simțise că Ponta-l trădează. În fine, acum nu mai e timp de mofturi. Avem opoziția pe care ne-o putem permitem: dreapta second-hand.
 
avatar
gitana

Mesaje : 102
Data de inscriere : 09/12/2010

Sus In jos

Cum se vede din tabăra lui Voiculescu retragerea lui Antonescu

Mesaj Scris de Marco_polo2013 la data de Dum Iun 01, 2014 6:44 am

L-a lăudat pe Crin Antonescu ca nimeni altul anul trecut, înfierându-l cu mânie proletară pe Victor Ponta și "securiștii" din jurul lui, care, în opinia sa, doreau să-l împiedice pe Antonescu să ajungă la Cotroceni. Câteva luni mai târziu, după ce patronul a schimbat barca politică, același Antonescu a devenit răul numărul unu al politicii românești. Acum, jurnalistul Radu Tudor de la Antena 3, căci despre el este vorba, traduce pentru fanii săi de pe blog anunțul retragerii lui Antonescu din cursa pentru Cotroceni.Radu Tudor nu e convins că Antonescu, devenit peste noapte tirul criticilor sale, s-a retras definitiv din cursa pentru cea mai înaltă funcție în stat.Vedeta postului lui Voiculescu se întreabă pe blogul personal: "Sigur nu mai candidează Crin?!""La câte suceli incredibile a avut Antonescu în ultimele șase luni, eu nu sunt ferm convins că așa rămâne. E posibil ca anunțul să fie doar o strategie de campanie. Chiar și de dragul teoriei, am să-l consider pe Crin Antonescu un potențial prezidențiabil. Inclusiv formularea lui Antonescu confirmă o dorință, nu o decizie : “Anunț intentia de a nu candida….” Să așteptăm toamna", a scris Tudor pe blogul personal.
Radu Tudor, în 2013, despre prezidențiabilul Antonescu:
avatar
Marco_polo2013

Mesaje : 82
Data de inscriere : 20/06/2013

Sus In jos

(Romosan dixit ) : Antonescu: Adio şi nu mai am cuvinte!

Mesaj Scris de FUCK YOU la data de Dum Iun 01, 2014 6:51 am

Acum, că am scăpat – sper, pentru totdeauna – de interminabila şi insuportabila flecăreală a lui Crin Antonescu, care-i comenta pe toţi, la orice oră, pe orice post TV, inclusiv pe Crin Antonescu însuşi, care e cel mai bun, evident, dar nu mă meritaţi, parc-am mai auzit asta, ar fi cazul să-i căutăm şi nişte merite, nişte reuşite sau măcar nişte justificări raţionale. Dar mai întâi să spunem că Antonescu merita să eşueze atât de lamentabil pentru că ne-a făcut tuturora un mare rău. Ni l-a băgat din nou pe dracu’ în casă, adică pe PSD, cu al său Victor Ponta la Palatul Victoria. Şi asta cu preţul compromiterii definitive a brand-ului de partid istoric al PNL – ieri cu socialiştii, azi cu popularii, pretinşii liberali nu mai au nici o legătură cu dinastia Brătienilor.Şi poate că, de fapt, nu au avut niciodată. Între altele, puşi pe îmbogăţire, pe furat, mulţi ajunşi în puşcării, nu au fost nici măcar capabili să retipărească operele principale, consistente şi necesare, apte să aducă inspiraţie economică şi politică, ale marilor liberali de altădată. Şi foarte probabil că la fel cum PDL-ul a fost şi încă este „partidul străinătăţii”, PNL a fost (încă mai este?) „partidul rusesc”, cum şoptesc cei mai informaţi.Şi totuşi, dacă pasagerul preşedinte interimar al României, fostul liberal şi actual popular, a fost de bună-credinţă şi s-a ligat cu PSD pentru a înlătura de la putere răul şi mai mare, PDL, cu Traian Băsescu şi cu Elena Udrea cu tot? Atunci rămâne întrebarea de ce nu s-a despărţit imediat de Victor Ponta şi PSD după eşecul referendumului din vara lui 2012 şi, mai ales, după pactul de coabitare semnat de Ponta cu Băsescu în prezenţa lui Antonescu. Acela poate fi momentul de slăbiciune care i-a fost fatal lui Crin Antonescu. De când a ieşit de la guvernare, după ce a pierdut câţiva miniştri anterior penali în închisoare, discursul anti-Ponta şi anti-PSD a devenit aberant, halucinant, degradant. Lipsa de măsură, de civilitate cu aliaţii săi de până ieri ni l-a arătat pe Crin Antonescu ca pe o ţoapă care se ceartă cu toţi vecinii pentru că aceia nu-i recunosc frumuseţea. PNL a obţinut 15 % la europarlamentare în dauna „mahalagioaicei” care îi era preşedinte, şi nu cu ajutorul său. Desigur, Victor Ponta, fostul său partener, va fi foarte atins de retragerea fostului său aliat, cu care a făcut o bună bucată de vreme un cuplu ce te punea pe gânduri. Aşa cum SUA a suferit după căderea URSS...Acum, după dispariţia teatrală şi destul de grotescă a lui Crin Antonescu, noi rămânem cu acelaşi PSD (al lui Ion Iliescu, Adrian Năstase, Gabriel Oprea, Dan Voiculescu, Dragnea, plus ceata lui papuc de tineret-rezerve – siglele UNPR şi PC nu merită luate în discuţie) de care ne credeam scăpaţi încă de prin 2005. E şi meritul rateului istoric al fostului marinar Traian Băsescu, previzibil, cel care l-a şi numit pe Victor Ponta de două ori prim-ministru.Cine ar trebui să-şi mai prezinte demisia în zilele următoare? Se impune ca o evidenţă şi demisia lui Vasile Blaga, dovadă prealabilă de bună-credinţă în reunificarea dreptei. Ca şi renunţarea, cel puţin temporară, la candidatura la prezidenţiale a lui Cătălin Predoiu. Precum şi retragerea din postul de „capo” PMP a Elenei Udrea, dacă PMP doreşte să intre în negocieri cu PNL şi PDL. Dar aceste demisii de onoare sunt chestiuni minime de bun-simţ, care nu-i sunt proprii politicianului român de tranziţie. Acesta nu demisionează, în principiu, decât cu cătuşele la mâini, în drum spre „pension”. De aceea, demisia lui Crin Antonescu din toate funcţiunile şi candidaturile ar trebui să impună un minim respect.Şi ce urmează? Drumul e deschis pentru un candidat independent venind din zona Băncii Naţionale, Mugur Isărescu sau altcineva desemnat de Mugur Isărescu. Iar pentru socialişti se prefigurează candidatura altui „independent”, Mircea Diaconu, care tocmai a promis că-şi reabilitează ARO-ul ca să şofeze până la Bruxelles, pretinde deocamdată el. Sau, poate, Ecaterina Andronescu, cea rugată de Victor Ponta să nu plece la Bruxelles pentru că are lucruri mai importante de făcut la Bucureşti?Şi totuşi, dacă pasagerul preşedinte interimar al României, fostul liberal şi actual popular, a fost de bună-credinţă şi s-a ligat cu PSD pentru a înlătura de la putere răul şi mai mare, PDL, cu Traian Băsescu şi cu Elena Udrea cu tot? Atunci rămâne întrebarea de ce nu s-a despărţit imediat de Victor Ponta şi PSD după eşecul referendumului din vara lui 2012 şi, mai ales, după pactul de coabitare semnat de Ponta cu Băsescu în prezenţa lui Antonescu. Acela poate fi momentul de slăbiciune care i-a fost fatal lui Crin Antonescu. De când a ieşit de la guvernare, după ce a pierdut câţiva miniştri anterior penali în închisoare, discursul anti-Ponta şi anti-PSD a devenit aberant, halucinant, degradant. Lipsa de măsură, de civilitate cu aliaţii săi de până ieri ni l-a arătat pe Crin Antonescu ca pe o ţoapă care se ceartă cu toţi vecinii pentru că aceia nu-i recunosc frumuseţea. PNL a obţinut 15 % la europarlamentare în dauna „mahalagioaicei” care îi era preşedinte, şi nu cu ajutorul său. Desigur, Victor Ponta, fostul său partener, va fi foarte atins de retragerea fostului său aliat, cu care a făcut o bună bucată de vreme un cuplu ce te punea pe gânduri. Aşa cum SUA a suferit după căderea URSS...
avatar
FUCK YOU

Mesaje : 407
Data de inscriere : 03/10/2012

Sus In jos

Cele cinci demisii ale lui Antonescu - parte dintr-un plan diabolic pus la cale în 2007

Mesaj Scris de NAIADA la data de Mar Iun 03, 2014 6:40 am

Exact atunci cînd PNL se legitimase oficial ca principala forţă de dreapta, iată că însuşi preşedintele acestui partid încheie apoteotic seria celor cinci demisii de neînţeles, anunţînd că renunţă şi la candidatura pentru Cotroceni, deschizînd astfel calea spre preluarea inexplicabilă a controlului dreptei de către PDL! În aceste condiţii, putem oare uita că primul care a dorit „topirea” PNL-ului în PD a fost Traian Băsescu, încă din 2007?
Nu fac parte dintre cei care cred că Traian Băsescu mai poate juca vreun rol în politică, din contră. Cei care au citit articolele mele din 2007 (v. „Basescu vrea să fie Prim-ministru”, apărut în 19 septembrie 2007) îşi amintesc, desigur, că am devoalat încă de atunci intenţia Preşedintelui de a crea un singur partid de dreapta, pe care să-l poată controla aşa cum a făcut zece ani cu PD şi PDL. Exista încă din 2007 un plan secret care urma să promoveze ca succesor al lui Băsescu unul dintre cei autointitulaţi „elita intelectuală”, formată din cei cunoscuţi azi ca fiind „intelectualii lui Băsescu”, urmînd apoi ca Preşedintele să devină Prim-ministru! Gabriel Liiceanu dădea pe atunci un interviu intitulat „Conducătorul seducător”, în care se descria, practic, pe sine în această postură, iar Andrei Pleşu se zbătea în editorialele sale să arate că nici unul dintre politicienii actuali nu este potrivit pentru a conduce România. Aşa au apărut editorialiştii proveniţi din rîndul scriitorilor înregimentaţi, care ocupaseră o vreme locul gazetarilor de profesie. Văzîndu-i neputincioşi în tentativa de distrugere a PNL-ului, Băsescu s-a supărat şi aşa a apărut episodul „cei cinci într-un avion de 100 de locuri”.
Planul acesta a fost la un pas de a deveni realitate, în seara cînd premierul Tăriceanu anunţase că va demisiona şi va organiza alegeri anticipate, urmînd ca Alianţa D.A. să devină un mare partid de dreapta. Din fericire, după cum se ştie, a doua zi de dimineaţă PNL s-a răzgîndit şi aşa a început războiul dintre Băsescu şi Tăriceanu. De atunci şi pînă în ziua de azi, se pare că autorii proiectului „Un mare partid de dreapta” n-au încetat să spere că vor reuşi să-l readucă în prim-planul vieţii politice de la noi. Şi, iată, acum e pe cale să reintre în discuţie.Revenind la actualitate, remarcăm că preşedintele Crin Antonescu, într-un timp record, şi-a dat cinci demisii: prima din USL, unde era deja cîştigătorul prezidenţialelor, apoi din funcţia de preşedinte al Senatului, din funcţia de preşedinte PNL, din cea de preşedinte interimar şi, în final, din cea de candidat la prezidenţiale! Oricît de naivi am fi, oricît l-am preţui pe Crin Antonescu, nu putem să credem că un om cu atîta experienţă ar putea face un asemenea gest pur şi simplu, căci asta ar însemna să-şi recunoască instabilitatea. Fără lămuririle necesare, gestul multiplu al lui Crin Antonescu pare, mai degrabă, supunere faţă de o decizie superioară.
Altfel, în plină negociere pentru formarea noului partid, retragerea preşedintelui PNL devine absurdă, căci PDL-ul capătă în acest fel un avantaj neaşteptat. Cu structuri puternice, dezvoltate în ultimii ani chiar la putere, PDL devine, surprinzător, vioara întîi întrucît beneficiază de cîţiva elefanţi hîrşiţi în bătăliile politice, ca să nu mai spunem că îl are ascuns pe acolo, prin coclauri, chiar pe Traian Băsescu!
Aruncarea pe tapet a candidatului Iohannis pare, mai degrabă, o momeală de moment, căci el trebuie să intre într-o competiţie cu candidatul propus de către PDL şi abia apoi devine candidat oficial al noului partid de dreapta. Iohannis nu cunoaşte nici măcar toţi preşedinţii filialelor PNL, astfel încît autoritatea sa în teritoriu va fi aproape nulă. La televizor, Iohannis este un om serios, puternic şi credibil, însă acest gen de bătălie, supus votului popular, necesită un contactdirect cu structurile interne, aşa încît maşinăria de partid să poată să lucreze pentru un candidat, or, primarul Sibiului nu are timpul material necesar pentru un maraton preelectoral prin ţară!
În bătălia cu Predoiu, Iohannis ar avea şanse mari să devină candidatul unic al noului partid de dreapta, dar ce se face PNL-ul dacă PDL va veni cu propunerea ca Andrei Pleşu sau Gabriel Liiceanu, de pildă, să intre în luptă cu Victor Ponta? Oare cum cred liberalii că ar arăta sondajele de opinie?
De altfel, sursele noastre arată că PDL pregăteşte o astfel de variantă, care ar rezulta dintr-o cercetare sociologică ce trebuie să arate profilul candidatului unic al dreptei, cel ce ar putea să-l învingă pe Victor Ponta: un om venit din afara spaţiului politic angajat, cu notorietate deja dobîndită, uşor de acceptat de mediile informare.
Acestea sînt motivele care ne fac să credem că PNL a mai căzut o dată în capcană, după ce a fost păcălit de PSD. Planul PDL, pus la cale încă de pe vremea cînd Băsescu conducea direct acest partid, beneficiind de instabilitatea lui Crin Antonescu, va putea fi readus în discuţiile publice, rămînînd doar să vedem dacă opinia publică va accepta această provocare după ce va constata că lucrurile erau dinainte programate.
avatar
NAIADA

Mesaje : 367
Data de inscriere : 30/03/2010

Sus In jos

Ciocul mic, că Johannis e președinte

Mesaj Scris de FUCK YOU la data de Mar Iun 03, 2014 11:49 am

E tot mai clar, deja, că previziunea mea de săptămâna trecută se va adeveri. Klaus Johannis va fi mult-așteptatul ”candidat al dreptei” pentru prezidențiale. Tare tristă a mai ajuns și politica românească, dacă ultima soluție împotriva jigodiilor este să alegi un plicticos fără sclipire. Tactica e clară. Ce poți să-i impuți lui Johannis? Ce să-i arunci în cârcă? Cu ce să-l șantajezi? Nu e atât incoruptibil, cât inatacabil. Îl vedeți rostind vreo ”țigancă împuțită” sau copiind vreun doctorat? Îl vedeți luând șpagă în caltaboși sau declarând cu un zâmbet halucinant pe față că se teme de departamentul de stat al SUA? Îl vedeți pozând sexy în bikini pe malul mării? Nu.Desigur, nu-l vedeți nici făcând vreo mare vitejie. În termeni de lemn fotbalistici, Klaus Johannis e ”metronomul de la mijlocul terenului”. Nici prea-prea, nici foarte-foarte, nici charismatic, nici mare specialist. Doar un neamț banal pe care, în disperare de cauză, românii ceva mai familiarizați cu beneficiile imperiului austro-ungaro-prusac l-au ales să fie primar al Sibiului. ”Pe Antonescu nu-l vor niște structuri care nu mă vor nici pe mine”, spunea Ponta cătrănit de faptul că a pierdut un contracandidat ușor de învins la prezidențiale. Știe el ce știe. Și nasol pentru el este că structurile par să-l vrea pe Johannis. Cum mi-am dat seama? Păi, vă mai amintiți de niște dosare în care era cercetat Johannis acum 4-5 ani? Exact. Aproape că nu-mi mai amintesc nici eu, a trebuit să caut pe Google. A scăpat omul, se pare că e nevinovat și numai bun de trimis la Cotroceni. Aceeași explicație are, cu siguranță, și renunțarea bruscă, aproape pripită, a lui Crin la președinție. Evident că nu a fost decizia lui, ci una venită de sus, a unor oameni care l-au tras pe linie moartă.Când oamenii ăștia despre care spune Ponta că nu-l vor își pun în cap să facă pe cineva președinte, o mașinărie fie ea și monstruoasă ca aceea a PSD-ului nu le poate sta împotrivă. Așa cum nici UDMR-ul sau Mircea Diaconu nu îi pot refuza, dacă au chef să facă o alianță. Așadar, dragi PSD-iști din teritoriu, vedeți pe cine dați afară și cât de ai dracu' sunteți în următoarele luni. Vor fi ultimele voastre decizii în calitate de șefi, urmează cel puțin patru ani grei.
avatar
FUCK YOU

Mesaje : 407
Data de inscriere : 03/10/2012

Sus In jos

Motivul ULUITOR pentru care Crin Antonescu s-a retras din cursa prezidențială

Mesaj Scris de ion pribeagu la data de Joi Iun 05, 2014 3:36 pm

avatar
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

IDOLI FALSI : Crin Antonescu, cel mai mare escroc politic postdecembrist!

Mesaj Scris de salajan_irina la data de Joi Iun 05, 2014 3:50 pm

avatar
salajan_irina

Mesaje : 40
Data de inscriere : 24/10/2010

Sus In jos

``Scheletii`` din dulap : KLAUS VERNER IOHANNIS prezidentiabilul penal

Mesaj Scris de RAUL la data de Joi Iun 05, 2014 3:54 pm

avatar
RAUL

Mesaje : 153
Data de inscriere : 05/08/2011

Sus In jos

Gambitul regelui

Mesaj Scris de horatiu 2010 la data de Joi Iun 05, 2014 5:23 pm

avatar
horatiu 2010

Mesaje : 284
Data de inscriere : 22/03/2010

Sus In jos

Boul Mirel Palada si....SALAMUL SASESC „Klaus Iohannis:(cel) pe placul Rusiei, dar împotriva intereselor României”

Mesaj Scris de RrO RUPT(ă) în cur la data de Joi Iun 05, 2014 5:25 pm

Boul Mirel Palada si....SALAMUL SASESC „Klaus Iohannis:(cel) pe placul Rusiei, dar împotriva intereselor României”
https://sites.google.com/site/mailuriuseriparole/boul-mirel-palada-si-klaus-iohannis-pe-placul-rusiei-dar-impotriva-intereselor-romaniei
avatar
RrO RUPT(ă) în cur

Mesaje : 484
Data de inscriere : 28/12/2008

Sus In jos

Scandalos : salamul sasesc Iohannis

Mesaj Scris de FUCK YOU la data de Joi Iun 05, 2014 5:40 pm

avatar
FUCK YOU

Mesaje : 407
Data de inscriere : 03/10/2012

Sus In jos

Iohannis: ce l-ar putea împiedica să fie președinte

Mesaj Scris de FUCK YOU la data de Joi Iun 05, 2014 5:46 pm

avatar
FUCK YOU

Mesaje : 407
Data de inscriere : 03/10/2012

Sus In jos

Iohannis, singurul cinstit din orașul cu arestați și sinucigași

Mesaj Scris de RrO RUPT(ă) în cur la data de Joi Iun 05, 2014 6:16 pm

avatar
RrO RUPT(ă) în cur

Mesaje : 484
Data de inscriere : 28/12/2008

Sus In jos

® Crin, între a fi şi a nu fi

Mesaj Scris de gitana la data de Dum Iun 08, 2014 2:57 pm

După ce şi-a anunţat demisia din fruntea Senatului, Crin s-a aşezat în sală, nu a mai mers la prezidiu. O fotografie surprinsă de AndreeaAlexandru de la MEDIAFAX este foarte sugestivă. Nervii i-au luat-o înaintea minţii! În două săptămîni, Antonescu a pierdut totul. Puterea Executivă(atît cît îi mai lăsase Ponta din ea) şi puterea politică(din preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat, cu birou, secretare, expunere mediatică etc)a rămas un simplu senator. În plus, aude din ce în ce mai acut hîrjiitul tocilei care ascute hangerele, în PNL. Nu s-a văzut la TV, dar imediat după ce a anunţat că demisionează, fostul ministru al Sănătăţii(propus la Finanţe) s-a dus la el cu o falcă-n cer şi una-n pămînt. Ce i-a reproşat acesta? “Ce să fie? Un fleac. Ne-ai ciuruit!”.
Pe de altă parte, anunţarea demisiei în acel moment poate fi speculată politic. Atenţia întregii opinii publice era aţintită spre şedinţa Parlamentului. Taberele strigau “Demisia”, fiecare cerîndu-i-o altei persoane. Antonescu şi-a dat-o, în aplauzele parlamentarilor Puterii. Ponta, nu, în huiduielile Opoziţiei. Ce o să înţeleagă electoratul USL? Pe cine va aprecia după această mişcare? Cine-i mai bărbat şi cine-i mai deştept? Numai timpul o va dovedi şi adevăratele sondaje de opinie.
Cînd Crin Antonescu a ieşit din sala de şedinţă, eram acolo. Jurnaliştii l-au înconjurat dorind să-i smulgă o declaraţie. El era împietrit, desfigurat, mai galben la faţă decît glodul de ceară. “Vreau să trec!”, a răspuns el noianul de întrebări adresate de nişte jurnalişti turbaţi şi din ce în ce mai mulţi, veniţi în meserie peste noapte, din stradă. Avalanşa de întrebări a continuat imperturbabilă. “Lăsaţi-mă să trec!”, a îngăimat Crin, livid, cu lehamite şi glas sfîrşit. Marea de microfoane, camere, reportofoane şi trupuri s-a despicat sub un toiag biblic imaginar, şi într-o tăcere lăsată ca prin farmec. “Fiarele” presei au simţit şi ele tulburarea profundă a celui care, cu o oră, două, în urmă, le răspunsese jovial la toate întrebările. 
Antonescu a trecut şi dus a fost! S-a pierdut în profunzimea unui hol imens care leagă Camera Deputaţilor de Senat. Altădată, lingăii partidului se strîngeau în jurul său ca muştele la…stup. Acum, fostul şef al USL, fostul preşedinte al Senatului, dar încă actualul şef al PNL, nu mai era însoţit nici măcar de zgomotul paşilor reverberat între pereţii de marmură. Glorie şi decădere!
Fotografia de mai sus, chipul său livid şi imposibilitatea de a îngăima două vorbe jurnaliştilor m-au făcut să cred că Crin Antonescu nu şi-a premeditat mişcarea. Ulterior, Cristina Pocora mi-a confirmat asta. Am înţeles că Crin a fost din nou, şi din nou, şi din nou victima propriei isterii. Izbucnirile necontrolate, erupţiile de orgoliu, istericalele androgene l-au costat enorm. A aflat şie el asta. Ieri. A cîta oară?
În zilele următoare vom afla dacă Antonescu poate să treacă peste toate acestea şi să revină. Un om puternic, care se vrea conducător de ţară, trebuie să aibă combustia necesară de a reveni şi de a controla PNL cu mînă de fier, adică să fie iarăşi ce-a fost, ba mai mult decît atît, ca să-l parafrazez pe Petru Rareş. Acum, omul şi liderul politic Crin Antonescu se află la o răscruce a existenţei sale. Sper că a aflat şi el asta, aşa cum şi noi vrem să aflăm dacă va alege drumul cel bun. Prima oară!
avatar
gitana

Mesaje : 102
Data de inscriere : 09/12/2010

Sus In jos

Saşi corciţi şi români trădători militează pentru dezmembrarea României

Mesaj Scris de klein raluca la data de Mar Iun 10, 2014 8:11 am

https://sites.google.com/site/absurdistansubfalduritricolore/sasi-corciti-si-romani-tradatori-militeaza-pentru-dezmembrarea-romaniei(fără libertatea cuvîntului și a presei democrația devine o palidă amintire )  CAROLINA
avatar
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

Re: Tandemul Crin Antonescu şi Klaus Iohannis a pus Partidul Naţional Liberal pe butuci

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum