POLITICA
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» retro de pe disc D
Dum Ian 06, 2019 7:40 pm Scris de Admin

» silkengirl LINKURI
Joi Dec 27, 2018 8:49 am Scris de Admin

»  GARY GLAMOUR site derivate
Joi Noi 08, 2018 4:12 pm Scris de Admin

» linkuri operative
Mier Sept 19, 2018 10:27 am Scris de Admin

» BRUIOANE INSECTAR
Vin Iul 20, 2018 9:39 am Scris de Admin

» NEWS Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Vin Iul 20, 2018 9:17 am Scris de Admin

» RETRO Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Mar Mar 27, 2018 8:44 pm Scris de Admin

» PAGINILE MELE FB
Dum Mar 04, 2018 11:56 am Scris de Admin

»  grupurile mele FB
Dum Mar 04, 2018 11:00 am Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

"Remaking the Middle East": The American Gulag ( Obama - "refacerea Orientul Mijlociu": American Gulag)

In jos

"Remaking the Middle East": The American Gulag ( Obama - "refacerea Orientul Mijlociu": American Gulag)

Mesaj Scris de FUCK YOU la data de Mar Apr 22, 2014 5:40 pm

"Remaking the Middle East": The American Gulag ( Obama - "refacerea Orientul Mijlociu": American Gulag)
URL-ul acestui articol:
http://www.globalresearch.ca/obama-remaking-the-middle-east-the-american-gulag/5378634

În timpul începutul primului său mandat Președintele Obama a promis "să refacă în Orientul Mijlociu într-o regiune de prosperitate și libertate". Șase ani mai târziu, realitatea este cu totul dimpotrivă: Orientul Mijlociu este condusă de regimuri despotice ale căror închisorile sunt pline cu deținuți politici. Marea majoritate de activiști pro-democrație care au fost încarcerați, au fost supuse torturii dure și sunt execută pedepse lungi cu închisoarea. Conducătorii lipsa de legitimitate, după ce a preluat puterea și a menținut dominația lor printr-un stat polițienesc centralizat și militară repression.Direct militară a SUA și intervenția CIA, transferurile masive de arme, baze militare, misiuni de instruire și forțele speciale sunt decisive în construcția lanțului Gulag din Africa de Nord în statele din Golf.

Vom proceda prin documentarea amploarea și sfera de aplicare a represiunii politice în fiecare stat polițienesc SUA susținute. Vom descrie apoi amploarea și domeniul de aplicare a ajutorului militar american privind consolidarea "refacerea din Orientul Mijlociu", într-un lanț de închisori politice conduse de către și pentru Imperiul american.

Țările și regimuri includ Egipt, Israel, Arabia Saudită, Bahrain, Irak, Yemen, Iordania și Turcia. . . toate din care promova și apăra interesele imperiale SUA împotriva majoritatea pro-democrație, reprezentate de mișcările lor social-politice independente.

Egipt: Strategic Vassal de stat

Un stat vasal mult timp și cea mai mare țară arabă din Orientul Mijlociu, dictatură militară actuală din Egipt, produs de o lovitură de stat în iulie 2013, a lansat un val sălbatic de represiune

ulterior la preluarea puterii. Potrivit Centrului egiptean pentru drepturile sociale și economice, între iulie și decembrie 2013, 21317 de demonstranți pro-democrație au fost arestați. Ca din aprilie 2014, peste 16.000 de prizonieri politici sunt încarcerați. Cele mai multe au fost torturați. Procesele de sinteză, de către instanțele de cangur, au dus la condamnări la moarte pentru sute și termeni lungi de închisoare pentru cele mai multe. Regimul Obama a refuzat pentru a apela răsturnarea armatei a ales în mod democratic guvernul Morsi o lovitură de stat, în scopul de a continua acordarea de ajutor militar pentru schimbul junta.In dictaturii militare continuă să susțină blocadei israeliene din Gaza și să sprijine operațiunile militare americane de-a lungul Orientul Mijlociu est.

Israel: Regiunii Cea mai mare Jailer

Israel, a cărui susținători în SUA dub-o "democrație numai în Orientul Mijlociu", este, de fapt, cea mai mare temnicerul din regiune.

În funcție de grupul israelian pentru drepturile omului B'Tselm, între 1967 și decembrie 2012, 800.000 de palestinieni au fost închiși la un moment dat, peste 20% din populație. Peste 100.000 au avut loc în "detenție administrativă", fără taxe sau proces. Aproape toate au fost torturați și brutalizat. În prezent, Israelul are 4881 de prizonieri politici în închisoare. Ceea ce face ca stat evreiesc al lui Dumnezeu ales ... premier temnicer, cu toate acestea, este deținerea de 1.82 milioane de palestinieni care trăiesc în Gaza într-o închisoare în aer liber virtuale. Israel restricționează călătorie, comerț, pescuit, construirea, de fabricație și agricultura prin aer, pe mare și de poliție la sol și blocade. În plus, 2,7 milioane de palestinieni din Teritoriile Ocupate (West Bank) sunt înconjurate de ziduri de închisoare, cum ar fi, sub rezerva incursiuni militare de zi cu zi, arestări arbitrare și atacuri violente de către forțele armate israeliene și coloniștii vigilante evreiesc angajate în deposedarea permanentă de locuitori palestinieni.

Arabia Saudita: monarhie Absolutist

În funcție de "refacere a Orientul Mijlociu" președintelui Obama Arabia Saudita stă ca "mai fidel aliat din lumea arabă" de la Washington. Ca un stat vasal loial, închisorile sale se reverse cu disidenți pro-democrație încarcerați pentru care doresc alegeri libere, libertățile civile și capăt politicilor de misogini. În conformitate cu Comisia pentru drepturile omului islamice saudiții sunt exploatație 30.000 de prizonieri politici, deținuți cel mai arbitrar, fără taxe sau proces.

Dictatura Arabia joacă un rol major finanțează regimuri de stat de poliție în întreaga regiune. Ei s-au turnat 15 miliarde dolari în cuferele juntei egiptean ulterior la lovitura de stat militară, ca o recompensă pentru epurare sale masive sângeroase de oficiali aleși și susținătorii lor pro-democrație. Arabia Saudită joacă un rol important în susținerea dominația lui Washington, de finanțare și armare "temnicerul-regimuri" în Pakistan, Yemen, Bahrain, Iordania și Egipt.

Bahrain: țară mică - mai multe Inchisori

Potrivit Centrului respectat locale pentru drepturile omului, Bahrain are distinctia dubioase de a fi "țara top la nivel mondial a numărului de deținuți politici pe cap de locuitor". Potrivit economistului (4/2/14) Bahrain are 4.000 de prizonieri politici dintr-o populație de 750.000. Potrivit Pentagonului, dictatura absolutistă Bahrain joacă un rol vital în furnizarea de SUA, cu aer și baze maritime, pentru atacarea Irak, Iran și Afganistan. Majoritatea disidenți pro-democrație sunt închiși pentru încercarea de a pune capăt vasalitate, autocrație, și slugărnicie pentru interesul imperial SUA și dictatura Arabia.

Irak: Abu Ghraib cu caractere arabe

Începând cu invazia SUA și ocuparea Irakului în 2003 și continuă în vasal de proxy prim-ministrul Nouri Al-Maliki, zeci de mii de cetățeni irakieni au fost torturați, închiși și uciși. Junta de guvernământ din Irak, a continuat să se bazeze pe forțele speciale militare americane și și să se angajeze în aceleași tipuri de militar și de "mătură" de poliție care lipsi de orice pretentii democratice. Al-Maliki se bazează pe ramuri speciale ale poliției sale secrete, notoriu Brigada 56, pentru comunitățile de opoziție de asalt și cetăți disidente. Atât regimul Shia și Sunni opoziția se angajeze în curs de desfășurare teroare-război. Ambele au servit in calitate de colaboratori apropiați cu Washington, la diferite momente.

Numărul morților săptămânal se execută în sute. Regimul Al-Maliki a preluat centrele de tortură (inclusiv Abu Ghraib), tehnici și inchisori conduse anterior și conduse de Statele Unite și-au păstrat consilieri "forțelor speciale" din SUA, supravegherea rotund-up de critici pentru drepturile omului, sindicaliști și dizidenții democratice.

Yemen: Un satelit comun SUA-Arabia

Yemen a fost condusa de dictatori client SUA-Arabia pentru zeci de ani. Regula autocratic de Ali Abdullah Saleh a fost însoțită de întemnițarea și torturarea de mii de activiști pro-democrație, laice și religioase, precum și servind ca un centru de tortură clandestin pentru dizidenții politici răpit și transportate de către CIA sub sale așa-numitul " program de extrădare ". În 2011, în ciuda represiunii prelungit și violent de către SUA sprijinit regimul Saleh, o revoltă în masă a explodat în pericol existența statului și legăturile sale cu Statele Unite și regimurile saudite. În scopul de a păstra dominația și legăturile lor de armata, Washington și Arabia orchestrat o "remaniere" a regimului: alegeri fraudate au avut loc și o Abdo Rabbo Mansour Hadi, o cumetrie loial de Saleh și slujitor al lui Washington, a preluat puterea. Hadi a continuat unde Saleh rămas: răpirea, torturarea, uciderea protestatarilor pro-democrație ... Washington au ales pentru a apela regula lui Hadi "o tranziție spre democrație". În conformitate cu Yemen Times (4/5/14) peste 3.000 de prizonieri politici umple inchisorile Yemen. "Jailhouse democrație" are rolul de a consolida prezența militară americană în Peninsula Arabică.

Jordan: Un stat de Poliție Client de Durata de lungă durată

Pentru mai mult de o jumătate de secol, trei generații de monarhi absolutiste iordaniene au fost pe statul de plată al CIA și-au servit interesele SUA în Orientul Mijlociu. Conducătorii vasale lui Jordan naționaliști arabi sălbatice și mișcările de rezistență palestiniene; semnat pe un așa-numit "acord de pace" cu Israel pentru a reprima orice sprijin transfrontalier pentru Palestina; oferi baze militare în sprijinul SUA, Arabia și UE de formare, înarmarea și finanțarea de mercenari invadeze Siria.

Monarhia corupt și oligarhia sale de cumetrie supraveghea o economie dependentă mereu pe subvențiile străine să-l păstrați pe linia de plutire: șomajul este în funcțiune de peste 25%, iar jumătate din populație este trăind în sărăcie. Regimul a închis mii de protestatari pașnici. Potrivit unui raport recent Amnesty International (Iordania 2013), dictatura regelui Abdullah "a reținut mii fără taxe". Jailhouse Monarhia joacă un rol central în consolidarea SUA imperiu clădiri în Orientul Mijlociu și facilitarea teren hapsân israelian în Palestina.

Turcia: NATO Bastionul si Jailhouse Democrație

Sub domnia lui "Partidul Justiție și Dezvoltare"-zisul condus de Tayyip Erdoğan, Turcia a evoluat într-o bază militară operațională majoră pentru invazia sprijinit NATO din Siria. Erdoğan a avut diferențe sale cu SUA; în special de Turcia răcire a relațiilor cu Israelul peste sechestru acestora din urmă a unei nave turcești în apele internaționale și uciderea a nouă activiști turci umanitare neînarmați. Dar ca Turcia sa transformat spre dependență mai mare asupra fluxurilor internaționale de capital și de integrare în războaiele internaționale ale NATO, Erdoğan a devenit mai autoritar. Confruntă cu provocări publice pe scară largă la privatizarea sa arbitrară de spații publice și deposedarea de gospodării în lucru cartiere de clasă, Erdoğan a lansat o epurare a societății civile, miscari de clasă pe bază și instituții de stat. În fața lui pe scară largă demonstrații pro-democrație din vara anului 2013, Erdoğan a lansat un atac sălbatic pe disidenții. În funcție de grupurile pentru drepturile omului, peste 5.000 au fost arestate și 8.000 au fost rănite în timpul protestelor Gezi Park.

Erdoğan mai devreme stabilit "de tenis autorizate speciale" care au organizat simulacre de procese politice bazate pe dovezi falsificate ceea ce a facilitat arestarea și întemnițarea a sute de militari, activiști de partid, sindicaliști, avocați pentru drepturile omului și jurnaliști, în special cele critice de sprijinul său de război împotriva Siriei. În ciuda retoricii conciliant, închisorile lui Erdogan conține mai multe mii de disidenți kurzi, inclusiv activiști electorale și legiuitorii (Global Views 10/17/12).

În timp ce Erdoğan a servit ca o ancoră islamist capabil și loial împotriva mișcărilor populare democratice și naționaliste din Orientul Mijlociu, urmărirea lui de o mai mare influență turcă în regiune, a condus SUA să aprofundeze relațiile sale politice cu mult mai supuși și pro-Washington, pro-Israel mișcare Gulenist încorporat în aparatul de stat, de afaceri și educație. Acesta din urmă a adoptat o permeationist-strategie: purjare adversari, în martie sa liniștită la putere din interiorul statului. SUA încă se bazează pe "democrație Jailhouse" Erdoğan a reprima mișcările anti-imperialiste în Turcia; pentru a servi ca o ancoră militar pentru războiul împotriva Siriei; pentru a sprijini sancțiuni împotriva Iranului și să sprijine regimul pro-NATO Maliki în Irak.

Gulagul Orientul Mijlociu și ajutor militar american

Regimurile de stat de poliție și de cultura politic autoritar pe termen lung în lumea arabă este un produs de termen lung de sprijin militar american pentru conducători despotici. Absența democrației este o condiție necesară pentru extinderea și avansarea prezența militară imperială SUA în regiune.

O mică armată de profesori universitari din SUA islamofobe, "experți", jurnaliști și analiști media ignoră total rolul SUA în promovarea, susținerea și consolidarea dictatorii guvernământ și reprimarea mișcărilor de masă profund democratice care au izbucnit pe o perioadă prelungită de timp. Condus de mult timp cărturari pro-Israel din Orientul Mijlociu și oameni de știință, în universități din Ivy League, aceste propagandiști, susțin că dictaturile arabe sunt un produs al "culturii islamice", sau "personalitatea autoritar de arabi", în căutarea unei "forte" pentru a ghida și de a le conduce. Ignorarea sau denaturarea istoria luptelor de lucru de clasă, protestele pro-democrație și afirmații, în toate țările arabe mari, acești cercetători justifică legăturile SUA către dictaturile ca "politici realiste", date fiind "opțiunile disponibile".

Ori de câte ori democrație reală începe să apară, în cazul în care drepturile politice încep să fie exercitate, Washington provoacă lovituri de stat și intervine pentru a susține aparatul represiv al statului (Bahrain 2011-14, Yemen 2011-2014, Egipt 2013, Iordania 2012 printre numeroase alte cazuri). În timp ce cea mai mare parte a "experților" din Orientul Mijlociu vina cetățenii arabi pentru regim autoritar, ei ignoră complet și acoperă-up majoritate rasist al Israelului, care sprijină solid încarcerarea și torturarea a sute de mii de pro-democrație palestinieni.

Pentru a înțelege gulagul Orientul Mijlociu necesită o discuție a "politicii de ajutor", din SUA, care este esențială pentru susținerea "regimurilor din închisoare".

Ajutorul american pentru Egipt: Miliarde de dictatori

Statul egiptean de poliție ancore "arc de imperiu" din SUA din Africa de Nord în Orientul Mijlociu. Egiptul a fost implicat activ în destabilizarea Libia, Sudan, Liban, Siria și colaborarea cu deposedarea lui Israel a palestinienilor. Dictaturii Mubarak a primit 2 miliarde dolari de dolari pe an de la Washington - aproape 65 miliarde dolari pentru serviciile sale imperiale. Ajutorul Statelor Unite a consolidat capacitatea sa de la închisoare, și activiștii pro-democrație tortura și comerț de sindicat. Washington a continuat sprijinul său militar de regim dictatorial, după lovitura de stat militară împotriva primului guvern ales democratic din Egipt, în valoare de 1.55 miliarde dolari de dolari pentru 2014.

În ciuda "expresii de interes" față de uciderea a mii de protestatari pro-democrație de către noul militar forte General Abdul Fattah al-Sisi, nu a existat nici o reducere a finanțării pentru așa-numita "contra-terorism" și "securitate". Pentru a continua finanțarea dictaturii în conformitate cu legislația Congresului SUA, Washington a refuzat pentru a caracteriza confiscarea violent de putere ca o lovitură de stat. . . referindu-se la el ca o "tranziție spre democrație". Rolul cheie al Egiptului în politica externă a SUA este de a proteja Israelului "flancul estic". Ajutorul american pentru Egipt este produs de presiunea și influența configurația puterii sionist în Congres și Casa Albă: SUA ajutor este condiționată de "poliție" din Egipt a frontierei Gaza, asigurându-se că blocada Israelului este eficient. Casa Albă susține represiune Cairo a majorității naționaliste, egipteni anti-coloniale spre deosebire de deposedare Tel Aviv a palestinienilor. În măsura în care interests'define politica Israelului din SUA Orientul Mijlociu, finanțarea jailhouse dictaturii din Egipt de la Washington este în acord cu strategia sionist de la Washington.

Israel: "pivot" din SUA în Orientul Mijlociu

Cei mai mulți experți independenți și în cunoștință de acord că politica Statelor Unite Orientul Mijlociu este în mare parte dictată de o multitudine de loiali sioniste care ocupă funcții de elaborare a politicilor cheie în Trezoreria, Departamentul de Stat, Pentagon și Comerțului, precum și dominanța Congresului de către președinții celor 52 de organizații evreiești americane majore și 171000 lor cu normă întreagă plătit activiști. În timp ce există ceva adevăr în ceea ce unii critici citează ca divergența de "interesul național", "real" din SUA din ambițiile coloniale Israelului, faptul este că liderii americani de la Washington percep o convergență între dominația imperială și militarismul israelian. La punctul de fapt, un Egipt supus servește intereselor coloniale mai largi americane imperiale și israeliene.

Război Israelului asupra Libanului împotriva mișcării anti-imperialist Hezbollah a servit eforturile SUA de a instala un client docil, precum și eforturile Israelului de a distruge un partizan de auto-determinare palestinian. Divergență de la Washington cu Israel pe deposedare Israel de toate Palestina nu contravine interesului Washington într-un mini-stat palestinian condus de oficialii arabi neo-coloniale. Ca urmare a influenței sionist, Israelul este cel mai mare beneficiar pe cap de locuitor de ajutor Statelor Unite în lume, în ciuda având un nivel de trai mai mult de 60% din cetățenii americani. Între 1985-2014, Israel a primit peste 100 de miliarde de dolari, din care 70% a fost militar, inclusiv cel mai mare avans tehnologie armament. Israel, țara care are recordul mondial pentru prizonierii politici și atacuri militare asupra vecinilor săi de-a lungul ultimii patruzeci de ani, deține recordul pentru ajutor militar american. Israel ca premierul "Jailhouse democrație" este un link-cheie in lantul de gulaguri se extind din Africa de Nord la statele din Golf.

Arabia Saudită

Arabia Saudită în competiție cu Israelul ca un centru de detenție a disidenților pro-democrație; reciclare sute saudit de miliarde de petro-rente prin Wall Street, îmbogățindu-despoți Arabia locale și de peste mări bancheri de investiții pro-Israel. Convergența Saudi-SUA-israelian este mai mult decât accidental. Ei au in comun interese militare în luptă împotriva pro-independență, pro-democrație mișcările arabe în întreaga Orientul Mijlociu. Case Arabia baze majore militare americane și cele mai mari operațiuni de informații din Golf. Acesta a sprijinit invazia americana din Irak. Acesta finanțează mii de mercenari islamice în război proxy SUA-NATO împotriva Siriei. Este invadat Bahrain, pentru a zdrobi mișcarea pro-democrație. Intervine cu Washington în sprijinul statului polițienesc Yemen. Acesta este cel mai mare și cel mai profitabil piață pentru complexul militar-industrial american. Vânzările militare ale SUA între 1951 - 2006 au totalizat 80 miliarde dolari. În octombrie 2010 a semnat pe o achiziție de arme și de servicii din SUA 60.5 miliarde dolari.

Bahrain: Un american portavion numit-o țară

Bahrain servește ca baza navala pentru a cincea flota SUA - și o bază operativă pentru a ataca Iranul. Acesta a fost de service ocupația de Afganistan și de control din SUA a rutelor de transport maritim de petrol. Dictatura Al-Khalifa este extrem de izolat, extrem de nepopular și se confruntă cu o presiune constantă din majoritatea pro-democrație. Pentru a susține conducătorii lor vasale, de la Washington a crescut vânzările sale militare pentru micul micului stat de la 400 milioane dolari între 1993-2000 la 1,4 miliarde dolari în deceniul următor. Washington a crescut vânzările sale și de program de formare militară în direct proporțional cu creșterea de nemulțumire democratic, rezultând în creșterea geometrică a deținuților politici.

Irak: War, Ocupație, iar câmpurile morții de o democrație Jailhouse

Invazia SUA și ocuparea Irakului a dus la sacrificarea a aproximativ 1,5 milioane de irakieni (majoritatea civili, non-combatanți), la un cost de 1500 miliarde dolari de dolari și 4801 de decese militare americane. În 2006, "alegerile" din SUA inginerie a condus la instalarea regimului Maliki, susținută de către SUA de arme, mercenari, consilieri și baze. Potrivit unui studiu recent de Biroul de Cercetare al Congresului (februarie 2014), de Kenneth Kilzman, există 16.000 de militari americani și "contractanții", în prezent, în Irak. Peste 3.500 de contractori militare americane din Biroul de Cooperare în domeniul Securității consolida statul de poliție Maliki corupt. Democrația Jailhouse au fost furnizate cu rachete și drone americane și peste 10 miliarde dolari de dolari în ajutor militar: aceasta include 2.5 miliarde dolari în ajutor și 7.9 miliarde dolari de vânzări între 2005-2013 Pentru 2014 -2015 Malaki a solicitat 15 miliarde dolari în arme, inclusiv 36 din SUA. avioane de luptă F-16 și zeci de elicoptere de atac Apache. În 2013, regimul Malaki înregistrat 8.000 de decese politice determinate de război intern.

Irakul este un centru important pentru controlul american de petrol, Golful și ca o rampă de lansare pentru a ataca Iranul. În timp ce Maliki face "gesturi" față de Iran, rolul său ca o legătură avansat în gulagul imperial SUA definește "funcția" sa reală în regiunea Golfului.

Yemen: Outpost Desert militar pentru Gulag american

Yemen este un avanpost militar costisitoare pentru despotism Arabia și puterii americane în Peninsula Arabică. Potrivit unui studiu, Yemen: Context și Relații SUA de către Jeremy Sharp pentru Serviciul de Cercetare al Congresului (2014), SUA a furnizat 1.3 miliarde dolari în ajutor militar pentru Yemen între 2009-2014. Arabia Saudită a donat 3.2 miliarde dolari în 2012, pentru a consolida dictatura Saleh în fața unei mase populare revoltă anti-dictatorial. Washington proiectat un transfer de putere de la Saleh la "președinte" Hadi și a asigurat continuitatea lui de dublarea ajutorului militar pentru a menține închisorile completă și rezistența sub control. Potrivit New York Times (6/31/13) Hadi a fost "o reportare de dictator Saleh". Continuitatea unei democrații din închisoare în Yemen este o legătură esențială între axa Egipt-Israel-Iordania și Arabia-Bahrain gulag imperial.

Iordania: Eternal de vasalitate și cerșetor Monarchy

Monarhie despotic Jordan a fost pe statul de plată SUA pentru mai mult de o jumătate de secol. Recent, ea a servit ca un centru de tortură pentru victimele răpiți confiscate de forțele speciale americane implicate în programul "extrădare". Iordania a colaborat cu Israelul în agresarea și arestarea palestinieni din Iordania angajate în lupta libertate. În prezent, Iordania, împreună cu Turcia servește ca o pregătire și depozit de armament pentru teroriști mercenari susținut NATO invadeze Siria. Pentru colaborarea cu Israelul, Washington și NATO, monarhia jailhouse corupt primește pe scară largă de ajutor economic militar pe termen lung și. Monarhia și a rețelei sale extinse de apropiați, temniceri și de familie, degresat zeci de milioane de dolari în ajutor străin, spălate în conturi în străinătate, în Londra, Elveția, Dubai și New York. Potrivit unui Raport de cercetare de servicii Congresului (27 ianuarie 2014), ajutorul american pentru a dictaturii regale iordaniene se ridică la 660 milioane dolari pe an. O suplimentare de 150 milioane dolari pentru ajutor militar a fost canalizat la regimul cu debutul intervenției NATO în Siria. Fondul a fost regizat pentru a construi-up infrastructura jurul valorii de frontieră Iordania, Siria. În plus, Iordania servește ca un mijloc important de arme către teroriști ataca Siria: 340 milioane dolari destinat pentru "neprevăzute" de peste mări, probabil, este canalizată prin Amman la braț teroriștii invadatoare Siria. În octombrie 2012, Iordania a semnat acorduri cu SUA care să permită un contingent mare de forțe speciale pentru a stabili de aerodromuri și baze de aprovizionare și instrui teroriști.

Turcia: Un Loial stat vasal cu ambiții regionale

Ca bastion militar de sud a NATO, la frontiera Rusiei, Turcia a fost pe statul de plată din SUA de peste 66 de ani. Potrivit unui studiu recent realizat de James Zanotti Turcia - US Defense Co-Operation: perspective și provocări (de servcii Congresului Research, 08 aprilie 2011), în schimbul pentru susținerea puterii militare a "democrației Jailhouse" Turcia, SUA a asigurat o prezență militară majoră inclusiv o bază aeriană uriașă în Incirlik un centru operațional important de locuințe 1800 de militari americani. Turcia a colaborat cu invazia SUA și ocupația din Afganistan și a sprijinit bombardamentele NATO din Libia. Astăzi, Turcia este cel mai important centru operațional militar pentru teroriști jihadiste invadeze Siria. În ciuda periodic bombastic naționalist demagogic președintelui Erdoğan, constructorii imperiu din SUA continuă să aibă acces la bazele de turci și de coridoare de transport pentru războaiele sale, ocupații și intervenții în Orientul Mijlociu și Asia de Sud și Centrală. În schimb SUA au staționat sisteme de apărare anti-rachetă și a crescut foarte mult vânzările de arme, așa-numitul "ajutor de securitate". În perioada 2006 - 2009 vanzari militare ale SUA a depășit 22 miliarde dolari de dolari. În 2013 - 14, tensiunile dintre Turcia și Statele Unite a crescut ca Erdoğan sa mutat să curețe starea Gulenists, o coloana a cincea din SUA susținute, care pătruns statul turc și folosit de poziția sa pentru a sprijini o colaborare mai strânsă cu interesele militare ale Israelului și SUA.

Concluzie

Expansiunea Imperiului SUA de-a lungul Africa de Nord și din Orientul Mijlociu a fost construit în jurul valorii de armare și de finanțare statele vasale pentru a servi ca avanposturi militare ale imperiului. Aceste regimuri vasale, conduse de monarhii dictatoriale, și conducători militari și civili autoritare, se bazează pe forță și violență pentru a sustine regula lor. SUA a furnizat arme, consilierii, și finanțarea care să le permită să se pronunțe. Arcul SUA de baze militare imperiale se întinde din Egipt, prin Israel, Turcia, Iordania, Yemen, Irak, Bahrain și Arabia Saudită, este protejat de un lanț de lagăre care conțin zeci de mii de prizonieri politici.

Angajamentul SUA, prezența ei omniprezente în întreaga regiune, este însoțită de un lanț de democrații din închisoare și dictaturi. Spre deosebire de analiști și academicieni de politici liberale și conservatoare, politica Statelor Unite de peste 50 de ani a căutat în mod activ, instalate și protejate tiranii sângeroase care au prădat trezoreria publică, avere concentrat, predat suveranitatea și subdezvoltată economiile lor.

Academicieni pro-Israel de la prestigioase universitati din SUA s-au denaturat în mod sistematic bazele structurale ale violenței, autoritarism și corupția din lumea islamică: vina victimelor, poporul turc și arabe, și ignorând rolul de constructori de imperii din SUA în finanțarea și înarmarea civil autoritar și conducători militari și monarhiile absolutiste și militar lor corupt, oficialii din justiție și de poliție.

Spre deosebire de volume mincinoase publicate de prestigiu prese universitare și scrise în mare parte de către propagandiștii politice pro-Israel extrem de respectate, refacerea Orientul Mijlociu depinde de puterea curenților democratice în societatea islamică. Acestea se găsesc în mișcările studențești, printre sindicalistii si, intelectualii naționaliști șomeri și forțele islamice și seculare care se opun Imperiul american din motive foarte practice și evidente. Împreună cu Israelul SUA este principalul organizator de mare lanț de lagăre politice care distrug forțele cele mai creative și dinamice din regiune. Mai mare de vasalitate Arab provoacă explozia periodică a unei culturi democratice vibrante și mișcare; din păcate, de asemenea, duce la o mai mare ajutor militar american și prezență. Reală ciocnirea civilizațiilor este între aspirațiile democratice ale claselor populare de Est și autoritarismul profund integrat de euro-american-israelian imperialism
avatar
FUCK YOU

Mesaje : 407
Data de inscriere : 03/10/2012

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum