POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Europarlamentarele mici rastoarna politica mare

In jos

Europarlamentarele mici rastoarna politica mare Empty Europarlamentarele mici rastoarna politica mare

Mesaj Scris de ELVIRA Mar Mar 25, 2014 11:10 am

Lotul celor care vor reprezenta România în UE, începând din vara lui 2014, va fi, în linii mari, acelaşi cu cel în serviciu. Pe locuri „mega eligibile”, ca să parafrazăm o figură de stil a liderului liberal, Crin Antonescu, se află „veteranii” - pe motiv de experienţă, precum şi „din nevoia de continuitate în susţinerea proiectelor iniţ iate”.

Corina Creţu, Cătălin Ivan, Victor Boştinaru, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă, Sorin Moisă - de la PSD -, Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber, Eduard Hellvig – de la PNL -, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian-Jean Marinescu, Rareş Niculescu – de la PDL, Cristian Preda – de la PMP, se află în capul listelor, în calitate de nume recunoscute în arealul parlamentarismului european.

Mai sunt şi ceva "new entry" cu experienţă, precum Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Mihai Ţurcanu, Teodor Baconschi, Adrian Rădulescu, Theodor Paleologu, Daniel Funeriu, Cristian Petrescu, Florin Popescu, precum şi vreo trei “civili” cu şanse: Damian Drăghici, Ruxandra Dragomir şi, de ultimă oră, Andrei Muraru.

Spectacolul în sine, prea puţin provocator, este susţinut, totuşi, de câteva puncte cu potenţial.

Primul, extrem de interesant prin consecinţele generate de o declaraţie a lui Crin Antonescu, ar fi procentul obţinut de liberali. La depunerea listelor, liderii PNL au anunţat că mizează pe un scor de 25 la sută din voturile electoratului. Două săptămâni înainte, Antonescu spunea că va demisiona din funcţia de preşedinte al PNL dacă partidul nu obţine 20 de procente. În principiu, n-am avea de ce să ne îndoim de corectitudinea sa într-o astfel de situaţie. Ne-a dovedit-o în momentul demisiei din funcţia de şef al Senatului.

Ce se va întâmpla, atunci, în partid? Va fi reales la conducere Călin Popescu Tăriceanu? Va readuce el PNL, la remorca USD, într-un guvern Ponta IV?

Al doilea punct, şi el interesant, se referă la candidatura EBA pentru Europa. Cristian Preda, europarlamentar în funcţie, aflat pe prima poziţie a listei PMP, susţine că Elena Băsescu a strâns deja semnăturile necesare unei candidaturi independente, dar că locul acesteia este, desigur, pe listele partidului gândit, moşit şi năşit de preşedintele-tată.

Este aceasta doar o invitaţie conjuncturală, “necesară”, de ochii lumii, descinderii Elenei în partid sau Preda chiar mizează pe un sprijin electoral important odată cu intrarea pe liste a fiicei preşedintelui? gândul a demonstrat zilele trecute că unii dintre primarii şi şefii de filiale ai PDL, rămaşi în Modrogan doar pentru funcţii – aflaţi deja, cu arme şi bagaje, în fundaţia lui Traian Băsescu –, strâng semnături pentru candidaţii PMP şi nu pentru democrat-liberali. Odată cu venirea Elenei Băsescu, serviciul lor ar urma să fie mai concentrat şi mai plin de temperament, în consecinţă mult mai productiv, ceea ce ar putea afecta structural campania PDL.

Ce se va întâmpla, în aceste condiţii, cu partidul lui Blaga după europarlamentare?

Al treilea punct, campania susţinută pentru strângere de semnături a fostului liberal Mircea Diaconu. Scos de pe listele liberale, susţinut, astăzi, de USD, independentul Diaconu va fi transformat într-un nou “cap de acuzare” a lui Antonescu de către Ponta. Anticampania USD va fi construită pe laitmotivul: “Şeful liberalilor a trecut de partea justiţiei băsiste, îngrădind dreptul fundamental al unui cetăţean român: acela de a fi ales”.

Va reuşi Ponta să arunce, dfinitiv, anatema asupra lui Antonescu şi a susţinătorilor săi din partid? Ar fi posibilă, într-o astfel de situaţie, o scindare a PNL după alegeri?

Iată, în concluzie, cum un spectacol anost şi-ar putea vinde bine culisele!

http://www.gandul.info/puterea-gandului/europarlamentarele-mici-rastoarna-politica-mare-12317926
ELVIRA
ELVIRA

Mesaje : 247
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 36
Localizare : Vancouver

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum