POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

(Mihai Chirica:OM MARE CU PUȚA MICĂ ) - Dragnea ne aruncă cu toată forța spre Coreea de Nord sau URSS

In jos

(Mihai Chirica:OM MARE CU PUȚA MICĂ ) - Dragnea ne aruncă cu toată forța spre Coreea de Nord sau URSS Empty (Mihai Chirica:OM MARE CU PUȚA MICĂ ) - Dragnea ne aruncă cu toată forța spre Coreea de Nord sau URSS

Mesaj Scris de Admin Joi Iun 15, 2017 9:04 am

Chirica: O decapitare politică, stalinistă, ca în Coreea de Nord. Interviuri, târziu în noapte, cu primarul şi şeful CJ
http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/chirica-o-decapitare-politica-stalinista-ca-in-coreea-de-nord-interviuri-tarziu-in-noapte-cu-primarul-si-seful-cj--162493.html
Criza politică de la nivel central din PSD împarte filiala ieşeană în două tabere. Cei doi lideri ai fac­ţiunilor, Maricel Popa (şeful Consiliului Judeţean) şi Mihai Chirica (primarul Iaşului) s-au poziţionat diferit faţă de criza guvernamentală declanşată de Liviu Dragnea. Cei doi au avut ieri şi un schimb tăios de replici. Despre retragerea sprijinului politic lui Sorin Grindeanu, Chirica a enumerat trei motivaţii ale lui Dragnea, iar în primul rând a vorbit despre problemele din justiţie ale liderului PSD. În schimb, Maricel Popa a justificat demersul prin neîndeplinirea unor măsuri prevăzute în programul de guvernare al PSD.

Liderul de facto al organizaţiei municipale a PSD Iaşi, Mihai Chirica, a catalogat drept „jocuri staliniste“ lucrurile ce au dus la încercarea lui Dragnea de a-l demite pe Grindeanu. „Oponenţa domnului Grin­deanu de a accelera pachetul de legi privind reforma în justiţie. Este prima motivaţie. Apoi, faptul că domnul Grindeanu a început să aibă puncte de vedere personale fără a-l consulta, ceea ce a adus o gravă jignire personalităţii domnului Dragnea. În al treilea rând, este vorba despre influenţa nefastă care se manifestă permanent din partea unui număr foarte restrâns de membri“, a apreciat primarul Iaşului motivaţiile lui Dragnea. Mihai Chirica i-a amintit în acest sens pe Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea sau Codrin Ştefănescu despre care a spus că singurul lor gând este de „a distruge PSD“ şi „detronarea fiecărui lider care are o părere diferită faţă de liderul «maximo», Liviu Dragnea“. Potrivit lui Chirica, prin demersul său, Dragnea încearcă să ascundă toate eşecurile pe care le-a înregistrat după câştigarea alegerilor de către PSD în decembrie 2016. „Este începutul sfârşitului pentru Liviu Dragnea. (...) Eu voi urmări în continuare politica social-democrată până la capăt. Nu mă interesează aceste jocuri staliniste pe care le-am urmărit pe parcursul acestei zile. (...) Prin acel raport s-a urmărit o decapitare politică, nedreaptă, după principii staliniste folosite în momentul de faţă în Coreea de Nord. Ceea ce nu înţelege domnul Dragnea este că această nouă generaţie de politicieni încercăm să ancorăm România în Europa. Ceea ce încearcă domnul Dragnea şi o face cu toată forţa este să ne arunce spre Coreea de Nord sau fosta Uniunea Sovietică“, a precizat Mihai Chirica.

În schimb, preşedintele PSD Iaşi a subliniat aseară că s-a luat decizia retragerii sprijinului politic întrucât prin neîndeplinirea unor obiective s-a pus „în pericol implementarea programului de guvernare“. „Decizia a fost luată în unanimitate. Trebuie o nouă abordare, mai pragmatică. Drumul este bun, dar unii miniştri nu au implementat programul“, a declarat Popa. Şeful PSD Iaşi a apreciat că nu va fi o criză în PSD, precizând că în partid „există unii care sunt frustaţi“.

Schimb de replici Popa - Chirica

Poziţionarea diferită a celor doi lideri social-democraţi ieşeni a dus şi la un schimb de replici între ei. Popa i-a reproşat lui Chirica că a dat publicităţii un comunicat prin care organizaţia municipală a PSD Iaşi şi-a arătat susţinerea pentru Grindeanu, cu toate că filiala judeţeană nu a fost consultată. „A făcut foarte mult rău locuitorilor judeţului şi ai municipiului Iaşi. Aş dori să se abţină de la comentarii“, a men­ţionat Popa. Anterior, şeful CJ l-a catalogat pe Chirica drept „un farsor“.

În schimb, Chirica a precizat că acel comunicat a fost dat de către organizaţie, nu de el. „Eu cu domnul Popa nu ne putem da replici decât dacă m-aş coborî la nivelul lui şi chiar nu vreau să fac acest lucru. Pentru mine, domnul Popa este un eşec al judeţului Iaşi, cu un sfârşit lamentabil din punct de vedere politic. Ceea ce nu ştie domnul Popa este că acest partid are lideri la nivelul tuturor organizaţiilor. Când va învăţa ierarhia asta, va ştii despre ce vorbeşte“, a comentat Mihai Chirica. În replică, Popa a menţionat că primarul Iaşului îl atacă continuu „de patru luni“. „Pe mine mă interesează proiectele Iaşului. S-ar părea că Iaşul este condamnat ca cele două instituţii (Primăria şi CJ, n.r.) să aibă opinii diferite. Dar, domnul Chirica este un membru simplu al PSD“, a conchis Maricel Popa.


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU

Admin
Admin

Mesaje : 9974
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum