POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Occidentul, Arabia Saudită și Qatar sunt responsabile pentru Talibanization de Irak The Rise of ISIS

In jos

Occidentul, Arabia Saudită și Qatar sunt responsabile pentru Talibanization de Irak The Rise of ISIS Empty Occidentul, Arabia Saudită și Qatar sunt responsabile pentru Talibanization de Irak The Rise of ISIS

Mesaj Scris de RrO RUPT(ă) în cur Mar Iun 24, 2014 5:01 pm

http://www.counterpunch.org/2014/06/24/the-rise-of-isis/
Occidentul, Arabia Saudită și Qatar sunt responsabile pentru Talibanization de Irak
The Rise of ISIS

prin GILBERT MERCIER

Unii o numesc ISIS (stat islamic în Irak și Siria), alta numesc ISIL (stat islamic în Irak și Levant), dar orice ar fi, aceasta armata jihadist cu ambiție teritorială a luat o nouă dimensiune. Luptători jihadiste sunt nimic nou. Au fost în jur sub alte nume, cum ar fi mujahedini sau luptatori pentru libertate "," în Afganistan, pentru mai mult de 30 de ani. La fel ca al-Qaeda, ISIS este secretul copilul dragostea de Statele Unite imperialismului și regii și sheiks de statele din Golf. Cu alte cuvinte, în Orientul Mijlociu, inginerie statelor eșuate a fost pe agenda de politică externă a SUA de zeci de ani. Acest lucru a fost deja în joc la începutul anilor 1980, când administrația Reagan - efectiv condusă de vicepreședintele George Bush Sr - susținută Saddam Hussein în Irak război împotriva Iranului.

Un război sectar regional total între sunniți și șiiți, nu ar fi fost gol, dar este cu siguranță rezultatul. Oricine cu chiar o cunoaștere rudimentară a regiunii ar fi trebuit să știe că Irak, Libia și Siria, fără strongmen ca Saddam Hussein, Muammar Gaddafi, și Bashar al-Assad la conducerea lor, au fost de natură să implozie în haos. Care ar putea profita în cele din urmă de la alimentează un război fratricid în Islam? Ar putea fi aceasta o strategie de cenușă și ruine, preliminare pentru extinderea statului evreu în așa-numita Mare Israel?

În 2003, sub pretextul unui război împotriva terorismului, SUA au invadat Irakul. Unsprezece ani mai târziu, este de jihadiști de ISIS care pot spune "misiune îndeplinită". Irak și Siria sunt în ruine, îmbibată cu sânge de câteva sute de mii de oameni, și milioane de cetățeni lor sunt împrăștiate de vânt ca refugiați. Ca această tragedie continuă pentru irakieni și sirieni, foști oficiali guvernamentali lor se bucură de pensionări lor, cu hobby-uri, cum ar fi pictura, fără a se confruntă tribunalele internaționale pentru crime de război, cum ar fi utilizarea armelor cu uraniu sărăcit în zonele civile. Ele sunt mai dornici ca oricând să rescrie istoria și să treacă vina altcuiva. Ce ar fi putut mers atât de rău?

Factorii de decizie din Uniunea Europeană și SUA, precum și mass-media lor de masă ecou camere, acționează ca și cum ar fi fost prins cu garda jos de creșterea de ISIS. Au fost ele dormind la volan, atunci când politica machiavelic de a juca sunniti împotriva șiiți, folosind fundamentaliștii islamiști soldați de avere, a explodat în fețele lor. Brazde mari de Irak și Siria au fost luate de către o armată jihadist 60.000 de militari. Ele sunt în mișcare, sunt de luptă călit și au acum propriile fonduri. ISIS este estimat a avea mai mult de 2.3 miliarde dolari în active.

Când ISIS luat Mosul în ofensiva de trei zile, care, de asemenea, a dat-o un control de Tikrit, ea jefuit toate activele din Mosul Banca Centrală: aproximativ 500 de milioane dolari, plus o cantitate mare de aur. Prin urmare, jihadiști de ISIS nu mai trebuie să se bazeze pe buzunarele adânci ale Qatar și Arabia Saudită și nu mai sunt instrumentele de saudiți sau Qataris. Ei au numere, o multime de bani pentru a face noi recruti si cumpara arme, și propria agendă. ISIS este mai puternic și mai ambițios decât al-Qaeda a fost vreodată. ISIS vrea să redesena harta din Orientul Mijlociu.

ISIS: Out of Box Imperialismul lui Pandorei

Prim-ministrul irakian Nouri al-Maliki a acuzat pe bună dreptate, Arabia Saudită și Qatar de a fi sponsorizat de jihadiști de ISIS de aproximativ trei ani, încă de la începutul războiului civil sirian. Al-Maliki ar trebui să dau vina, de asemenea, Statele Unite și aliații săi europeni. Prin invadarea Irakului în 2003, răsturnarea lui Saddam Hussein, și apoi promovarea și sponsorizarea de jihadiști în Siria din 2011, Qatar, Arabia Saudită și Statele Unite au deschis o cutie a Pandorei geopolitică lui. Din ea a venit ISIS. Politica externă a Statelor Unite a fost schizofrenic de zeci de ani, dar a ajuns, recent vârful de contradicție: pentru a vă rugăm saudiți și Qataris, Washington a sprijinit luptători jihadiste împotriva Assad în Siria, și în același timp în Irak, Washingtonul a sprijinit (un fel de) al- guvernul Maliki împotriva aceleași Jihadiștii.

Rezultatul a fost previzibil, și-ar putea dori ca factorii de decizie politica de top vor fi trași la răspundere pentru această crimă de prostie uimitoare. Încă din februarie 2012, am fost ridicând temeri că războiul civil / proxy Siria ar putea deveni cu ușurință un război sectar regional în plină floare între sunniți și șiiți. Din nou, la 26 iunie 2012, am comentat într-un Russia Today (RT), interviu că Statele Unite a fost backup-un Talibanization de facto din Orientul Mijlociu, la fel ca administratia Reagan a făcut în Afganistan, în timpul anilor 1980.

Bine ati venit la Jihadistan!

Luptătorii islamiști prosperat în primul rând în Irak, unde au confiscat pe oportunitățile oferite de răsturnarea lui Saddam Hussein, retragerea SUA, și un guvern irakian siit dominat de care nu a reușit în mare parte să fie inclusiv de sunniti. Apoi, în 2011, ISIS și multe afiliații săi au profitat de un guvern slabit Assad în Siria. La același nivel cu petro-dolari din Qatar și Arabia Saudită, au devenit rapid lider de opoziție militar Assad. De jihadiști de ISIS sunt o legiune străină islamist. Ei vin de la, nu numai întreaga lume islamică, dar, de asemenea, Europa. Mii de oameni au alăturat rândurile lor în Siria. Liderul de ISIS este un irakian numit al-Baghdadi. ISIS controlează sud-est Siria și zona de sunniți majoritate tot din Irak. Scopul ISIS este de a impune un Califat, de exemplu, un stat islamist sub strictă a legii sharia pentru a cuprinde o mare parte din lumea arabă.

Cine se teme de ISIS?

Creșterea de ISIS este atât în ​​ceea ce privește faptul că a motivat unele inversare bruscă a alianțelor și a făcut unele bedfellows ciudat. La data de 18 iunie 2014, administrația Obama a anunțat că 300 de așa-numite consilieri militari s-ar fi trimis în Irak. Citind printre rânduri, acest lucru înseamnă că mii de forțele speciale americane vor fi trimise pentru a asigura câmpurile petroliere irakiene și Zona Verde din Bagdad. Criza a provocat o apropiere între Washington și Teheran. Iranul a trimis cel puțin 2.000 de gardieni sale revoluționare pentru a proteja Bagdad. Cel puțin pentru moment, forțele speciale americane și Iran vor fi aliat împotriva ISIS.

Pe linie, implicarea militară a Iranului ar putea crește. Criza ISIS va fi, de asemenea, o oportunitate pentru trupele lui Assad, cu ajutorul de Hezbollah, pentru a menține ritmul lor. Cei care ar trebui să fie mai preocupat de jihadiști "blitzkrieg în Irak ar putea fi ISIS" proprii părinții biologici: regii și șeici din statele din Golf. Dacă ISIS ia Bagdad, care poate opri marșul jihadistă la Doha (Qatar), Riyadh (Arabia Saudită), sau chiar Amman (Iordania), într-o revenire mai nedorită a fiului risipitor.

Gilbert Mercier este redactor-sef al News Junkie post , unde a aparut initial acest eseu.
RrO RUPT(ă) în cur
RrO RUPT(ă) în cur

Mesaje : 484
Data de inscriere : 28/12/2008

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum