POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

pesedizde lungi in craci voteaza aurolaci si intreaba : Ponta, vrei in cur niste ardei ?

4 participanți

In jos

pesedizde lungi in craci voteaza aurolaci si intreaba : Ponta, vrei in cur niste ardei ? Empty pesedizde lungi in craci voteaza aurolaci si intreaba : Ponta, vrei in cur niste ardei ?

Mesaj Scris de Admin Mar Mai 20, 2014 8:51 am

pesedizde lungi in craci voteaza aurolaci si intreaba : Ponta, vrei in cur niste ardei ?

pesedizde lungi in craci voteaza aurolaci si intreaba : Ponta, vrei in cur niste ardei ? 10300122_791543440858953_6900980649339872613_n

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

pesedizde lungi in craci voteaza aurolaci si intreaba : Ponta, vrei in cur niste ardei ? Empty Re: pesedizde lungi in craci voteaza aurolaci si intreaba : Ponta, vrei in cur niste ardei ?

Mesaj Scris de MĂ DOARE IN PULA Mier Mai 28, 2014 9:38 am

Sloganul "singuri împotriva tuturor", auzit deseori în galeria echipei Rapid, pare a i se potrivi şi jurnalistului Ion Cristoiu. Deranjat de felul în care jurnaliştii "băşişti" au criticat scorul Partidului Mişcarea Populară, "Maestrul" îi pune pe aceştia în aceeaşi barcă cu angajaţii Antenei 3 sau ai Jurnalului Naţional!


MAI MULT LA
http://www.reportervirtual.ro/2014/05/ion-cristoiu-atac-la-jurnalistii-basisti-parca-ar-fi-de-la-antena-3.html
MĂ DOARE IN PULA
MĂ DOARE IN PULA

Mesaje : 62
Data de inscriere : 14/08/2013

Sus In jos

pesedizde lungi in craci voteaza aurolaci si intreaba : Ponta, vrei in cur niste ardei ? Empty Amintiri din casa votanților

Mesaj Scris de DOLFI , caporalul FUHRER Mier Mai 28, 2014 11:55 am

Ați observat că, dacă întrebați în stânga și-n dreapta, nu spune nimeni că a votat PSD-ul, dimpotrivă, toți pe care-i întrebați sunt foarte enervați pe rezultat? Ei bine. Eu știu cine votează PSD-ul. Am povești cu ei.
Am o amintire îndepărtată dintr-o dimineață de 2004 în care mă chirceam copt de somn într-o Dacie care risca să se dezintegreze la fiecare hop. Mergeam spre Glogova în calitate de observator din partea Pro Democrația în comisia de votare. A fost o zi în care am văzut pentru ce am murit la revoluție: pentru dreptul nostru de a nu vota și pentru dreptul altora de a vota, liber de data asta, tot cu PCR-ul.
La 80 și ceva de ani, Dada Saveta a găsit în dumisale  puterea de a veni la vot la șapte dimineața. Când a ajuns în fața cabinei de vot, însă, s-a blocat. Prezența perdelei albastre care separa lumea înconjurătoare de altarul democrației i s-a părut dadei Saveta o farsă de prost-gust pe care cu siguranță necuratul i-a jucat-o pentru a-și bate joc de bătrânețile ei. Înainte ca vreun membru al comisiei să se dezmeticească, o vedem pe dada Saveta aplecându-se și lăsându-se în genunchi. ”Na belea, asta crede că e la biserică!”, ne-am gândit toți. Dar nu. Apropierea de pământ a continuat și Saveta a picat în patru labe, cu hârtia și ștampila acum prizoniere între palma băbuței și gresia de pe jos. Din această poziție, încerca să se strecoare pe sub perdeluța cabinei de vot de parcă aceasta ar fi fost făcută din beton-armat. Am fugit să dau perdeaua la o parte și să o ridic pe cetățeancă. Dada Saveta a fost mulțumită că i-am facilitat votul și m-a rugat: ”Intră cu mine, mamă, că eu nu prea văd.” Cum eram singurul neutru din comisie, am intrat (aveam s-o fac, vrând-nevrând, legal 'au ba, de mai multe ori în acea zi). Când a deschis cu mâini tremurânde buletinul de vot, dada Saveta m-a întrebat ceva care atunci mi-a părut stupid, dar care trăda (îmi dau eu seama cu mintea de acum) o deplină luciditate și siguranță a preferințelor: ”Care-s ai lui Iliescu?”. I-am arătat și am ieșit.
A votat multă lume în ziua aia. Prezența a fost binișor peste 90%, dar în legătură cu unele nume de pe lista de potențiali votanți s-a stabilit, în câteva cazuri chiar cu probe, că sunt morți (lui Vasile al Boatii, de pildă, îi luase pulsul un alt cetățean al comunei cu câteva zile înainte, când l-a găsit trântit în țărână, la câțiva metri de birt; ”era mort tun!”, se jura cetățeanul în fața comisiei). Dar Vasile al Boatii, chiar și-n neființă aflându-se, ar fi fost cu siguranță într-o formă mai bună decât unii dintre oamenii pe care i-am văzut exercitându-și dreptul democratic în acea zi. Am văzut cetățeni afectați de tot felul de handicapuri permanente sau temporare, de la morți de beți la invalizi, chiori și chiar orbi. Nea Floricău chiar ne-a făcut pe toți să râdem când a ieșit cu foaia de vot și ștampila din cabină și s-a dus să voteze lângă fereastră, în văzul tuturor, inclusiv în al lui, că înăuntru era prea întuneric ca să distingă slova. ”N-ai voie acolo, nea Floricău!”, s-a rățoit la el unul din comisie. Bătrânul s-a strâmbat la el în timp ce apăsa cu ștampila pe foaie: ”Mai duceți-vă dracului, de parcă n-ați ști toți oricum cu cine votez!”. Se vede treaba că nea Floricău își expusese prea des preferințele politice la poiana lui Iocan din Glogova, aia unde nu se citeau ziare, ci se beau minți.
În acea zi de vară a lui 2004 a câștigat PSD-ul în Gorj. Ca și înainte, ca și și mai înainte, ca și după, ca și acum, ca și peste cincizeci de ani. Pentru că, până murim noi și-or veni alții mai nechinuiți de convingeri străbune, ăștia suntem.
DOLFI , caporalul FUHRER
DOLFI , caporalul FUHRER

Mesaje : 200
Data de inscriere : 10/07/2013

Sus In jos

pesedizde lungi in craci voteaza aurolaci si intreaba : Ponta, vrei in cur niste ardei ? Empty Victoria electroratului „captiv” al PSD

Mesaj Scris de NAIADA Mier Mai 28, 2014 1:42 pm

Societatea românească este bulversată de o confuzie majoră, căreia nu îi poate desluși cu adevărat sensul. Ea provine din considerareagreșită a alegerilor pentru Parlamentul Europeanca fiind  decisive pentru viitorul politic al  României. În realitate, se acordă o prea mare importanță acestor alegeri. Ele nu sunt nici pe departe oglinda configurației scenei politice din toamna acestui an, datorită faptului că reprezintă doar o falsă imagine a viitorului politic. Este drept că PSD a câștigat en fanfare, dar dincolo de rezultatele favorabile, este posibil să se ascundă dezastrul.37,2% este scorul victorios stabilit de „aparatul” PSD, care s-a prezentat în proporție de 99% la vot. Aceasta este puterea de votare a PSD, la maxim. Mai mult de atât, nu se poate. Desigur că aceasta nu ar fi fost o victorie, dacă participarea la vot ar fi fost cel puțin dublă. La scrutin nu s-au înghesuit prea mulți alegători, deși nu a existat niciun motiv airuristic, de genul celor invocate la alte alegeri. A fost cald și frumos, cerul a fost albastru, nu a bătut nici vântul, ce alte condiții mai bune ar fi putut să existe? Cu toate acestea, unii alegători, în special tinerii, au preferat sfârâitul grătarului la umbra codrului sau valurile albastre ale mării. Din două una: ori generația tânără este complet dezamăgită de clasa politică actuală, ori tânăra generație tinde să devină iresponsabilă.
70-80%  dintre tineri nu au în cap o altă soluție decât „pribegia”. Isteți la minte șisuper- informați, tinerii de azi  gândesc extrem de pragmatic. Nu au de gând să lucreze în România pe un salariu de mizerie și să le treacă tinerețea așa, cu strâns cureaua, fără o mașină „ca lumea” pe lângă ei, sau fără haine de firmă pe care să le îmbrace în nocturnele de la cluburi. În aceste condiții, ei nu se vor prezenta cu entuziasm la vot niciodată. Se pare că zadarnic așteptăm de la tineri să reinventeze România. Cei 32 de candidați, care au ocupat locurile cuvenite României  în Parlamentul European, sunt total cvasi-necunoscuți. Nu are sens să îi catalogăm pe compatrioții nostri, drept niște „tâmpiți”, întrucât nu oamenii sunt de vină, ci sistemul.
Informarea cetățenilor a fost făcută cu o doză de nonșalantă nesimțire, doar „de ochii lumii”. În mediul rural confuzia este uluitoare: „amărăștenii” prăpăditelor satelor românești  au auzit doar de trei politicieni:  Băsescu, Ponta și dom’ primar. „P-ăștia îi votăm maică! Dar, să vedem pe care zice dom’ primar, din ăștia doi!” „Naționala” europaramentarilor români a fost în totalitate selecționată pe criterii politice și clientelare. Nici vorbă să avem de a face cu cei mai buni români, motiv pentru care, nu ne putem mândri că suntem români. Nu poți să te duci în târg cu niște „gloabe costelive” și să spui că sunt niște armăsari care mănâncă jăratec! Prestația acestor „hârșiți” și „fonfăiți” nu poate fi decât una lipsită de valoare. Imaginea acestora în Parlamentul European va fi de fapt imaginea României în Europa. În loc să fie o ceată mândră de „nouă meșteri mari”, „cu-un Manole zece, care-i și întrece!”,  ne vom prezenta la Parlamentul European cu o ceată de „expirați”, care nu sunt în stare să lege două fraze în limba engleză, când se află în Parlament, sau în limba franceză când se află într-un magazin din Bruxelles. Pentru că nu au fost popularizați, românilor  nici nu le pasă prea mult de viitorii europarlamentari. „Ciomăgeala” adevărată va avea loc la alegerile prezidențiale. Aici nu mai poți să o cotești, să o pitești, sau să o învârtești, pentru că în turul doi vor fi doar două persoane. Dacă prima persoană se presupune a fi Victor Ponta, alegerea celei de-a doua va constitui testul suprem de inteligență politică al forțelor de dreapta. Istoria va decide dacă reprezentanții acestora vor fi sublimi sau  vor da dovadă de o impardonabilă stupizenie politică.
NAIADA
NAIADA

Mesaje : 367
Data de inscriere : 30/03/2010

Sus In jos

pesedizde lungi in craci voteaza aurolaci si intreaba : Ponta, vrei in cur niste ardei ? Empty De ce e Ponta atât de trist?

Mesaj Scris de NAIADA Mier Mai 28, 2014 3:42 pm

Premierul nu mai este nici jovial, nici zâmbitor, deși a câștigat detașat alegerile europarlamentare. Există, însă, cel puțin două motive care îl fac pe Victor Ponta să nu mai creadă în steaua lui norocoasă: aritmetica voturilor și contextul geopolitic regional.Cu 37 la sută din voturile exprimate, PSD nu-și poate adjudeca președinția, mai ales dacă baronii nu sunt motivați să pună umărul. La Constanța și în Prahova social-democrații au obținut scoruri sub cele ale partidului (33 la sută), iar această neimplicare se poate transforma în trădare, la toamnă, când PSD are nevoie de peste 51 la sută pentru a câștiga fotoliul de la Cotroceni. După testul de duminică, Victor Ponta înțelege că strategii lui nu au făcut cele mai bune calcule: premierul spera ca PSD să strângă în jur de 43 de procente la care s-ar fi adăugat cele aproape 7 la sută obținute de Mircea Diaconu cu ajutorul Antenei 3.A fost trădat Victor Ponta sau PSD nu poate trece de 40 la sută? Deocamdată premierul a primit un dublu avertisment, unul dinspre baroni, mai cu seamă dinspre cei care sunt acuzați în dosare de corupție și un al doilea dinspre electorat, fiindcă doar două milioane de oameni au pus ștampila pe PSD. La fel ca Mircea Geoană sau Adrian Năstase, Victor Ponta are nevoie de baronii partidului pentru a câștiga. Dacă o parte dintre aceștia se hotorăsc să-și arunce candidatul peste bord, cum s-a mai întâmplat în istoria recentă a PSD, Ponta nu mai are nici o șansă. Nu doar dosarele de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) îi supără pe liderii teritoriali ai partidului, ci și maniera de lucru a premierului, care ia decizii fără să-și consulte oamenii de bază. Năstase a făcut la fel înainte de prezidențialele din 2004 și a fost lăsat să cadă de foarte de sus.Victor Ponta e trist fiindcă nu are nici o șansă să devină președinte cu un partid de 37 la sută, iar dacă PSD îl obligă să candideze, cariera lui politică se va da peste cap.  Încercările lui de a fragmenta PNL și de a recrea USL, cu gândul că în acest fel va reface și electoratul care în 2012 a votat în proporție de aproape 60 la sută Uniunea lui Ponta și Antonescu s-ar putea să fie iluzorii. Voturile strânse de Mircea Diaconu i-ar putea demonstra premierului că electoratul liberal nu se regrupează în spatele fugarilor PNL. Sociologul Vasile Dâncu a explicat că Diaconu “a atras o parte din intelectualitatea mai în vârstă din orașe mici și mijlocii care vota PSD sau USL, în general oameni de stânga” și că “liberalii nu au pierdut nimic față de sondajele din ultimele două-trei luni, pe când în ziua votului PSD a pierdut 3-4 procente față de estimările anterioare” (cursdeguvernare.ro). Bazinul electoral al social-democraților, cu sau fără dizlocarea unei părți din PNL poate ajunge, în cel mai fericit caz la 44 la sută, insuficient pentru ca un politician fără carismă și fără un program original să poată câștiga prezidențialele.După toate fandările lui spre estul mai mult sau mai puțin îndepărtat, Victor Ponta nu va fi ajutat nici din afară în eventuala cursă spre Cotroceni. Statele Unite care mizează în zonă pe România și Polonia în această perioadă în care Rusia a devenit extrem de agresivă, și-ar dori la București un președinte stăpân pe el și cu o orientare pro-atlantică clară. Din această perspectivă Ponta nu poate fi preferatul.
NAIADA
NAIADA

Mesaje : 367
Data de inscriere : 30/03/2010

Sus In jos

pesedizde lungi in craci voteaza aurolaci si intreaba : Ponta, vrei in cur niste ardei ? Empty Re: pesedizde lungi in craci voteaza aurolaci si intreaba : Ponta, vrei in cur niste ardei ?

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum