POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

putin DIXIT

In jos

putin DIXIT Empty putin DIXIT

Mesaj Scris de Admin Vin Mai 09, 2014 8:55 am


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU

Admin
Admin

Mesaje : 9987
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

putin DIXIT Empty Un editorial care a schimbat percepţia autorităţilor faţă de “Ziua Victoriei”: 9 Mai 1945 – Ziua când România a pierdut războiul

Mesaj Scris de Admin Vin Mai 09, 2014 9:09 am

În sfârşit a trebuit să vină un român basarabean şi nu unul oarecare, ci Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al Republicii Moldova, să refuze invitaţia de a participa la parada de la Moscova de 9 mai, cu motivaţia clară că „învinşii nu au ce căuta la parada Victoriei”. Spre deosebire de Mihai Ghimpu, Ex-Regele Mihai I s-a grăbit să accepte invitaţia de a fi alături de urmaşii politici ai lui Stalin în Piaţa Roşie, ca o recunoaştere a întoarcerii armelor pe la spate împotriva fostului aliat Germania. Este pentru prima oară când anul acesta, după 65 de ani, oficialităţile de la Bucureşti nu au mai organizat ceremonii festive în cinstea zilei de 9 mai. În ultimii ani, devenise stânjenitor pentru autorităţile statului român să mai „sărbătorească” la 9 mai, de fapt ocuparea României de către sovietici, cu tot cortegiul de violuri, crime şi jafuri şi instaurarea dictaturii criminale comuniste. În ultimii trei ani se comemora pe 9 mai numai Ziua Independenţei de la 1877, ignorându-se total în discursuri oficiale aşa-zisa Zi a Victoriei.

Actul de la 23 august 1944, deşi istoriografia românească a încercat să-l supraevalueze ca importanţă, nu a fost văzut de către Aliaţi decât ca un act de trădare oportunist a unui aliat. Dovada fiind faptul că Convenţia de Armistiţiu cu Puterile Aliate s-a semnat abia pe 12 septembrie 1944 la Moscova, ca un simplu act de capitulare necondiţionată, după ce România fusese ocupată de către sovietici cu tot cortegiu de crime şi 180 mii de soldaţi români dezarmaţi şi luaţi prizonieri pe frontul din Moldova şi duşi în Siberia. Abia în 1946 soldaţii au fost eliberaţi de către sovietici. SUA, Anglia şi URSS ne-au considerat întotdeauna nişte învinşi, o ţară ce a pierdut războiul şi care a trebuit să plătim preţul alianţei cu Germania, prin participarea necondiţionată la războiul din vest până în Munţii Tatra, cu moartea a 160 mii de soldaţi români. Nu am fost niciodată consideraţi aliaţi de către ango-americani şi ruşi, iar la Conferinţa de Pace de la Paris din 1946 nu ni s-a considerat statutul de cobeligerant, ci de ţară învinsă în război, fapt ce a dus consfiinţirea pierderii Basarabiei şi Bucovinei de Nord în favoarea Rusiei. Pe de altă parte, Germania a privit actul de la 23 august 1944 ca o trădare, ca un pumnal înfipt pe la spate. Se ştie că în istorie marile puteri nu uită niciodată, indiferent de regim, trădarea şi o pedepsesc sub diverse forme şi peste zeci de ani. Germania nu a iertat şi nu a uitat nici după 1990 cine a trădat-o sau cine i-au creat probleme în Europa anilor 40. Iugoslavia a fost făcută ţăndări cu sprijinul Bonn-ului, iar Croaţia ajutată de Helmut Kohl să devină independentă în ciuda opunerii totale a lui Clinton. Cehoslovacia a fost dezmembrată prin finanţarea masivă a fostului guvern aliat de la Bratislava. Ungaria pentru fidelitatea arătată în răboi i se îndeplinesc de către Berlin toate mofturile economice şi politice legate de Transilvania. Acum a venit rândul Greciei să fie pedepsită cu aroganţă nemţească prin acordarea de împrumuturi cu gajarea unor insule şi a suveranităţii. România aflată în plină criză economică şi financiară a pierdut anul trecut circa 13 miliarde de dolari, care s-au scurs spre bănci germane sau controlate de bancheri germani, fapt ce a dus la criza de lichidităţi de acum. Poate nu întâmplător, cancelarul Angela Merkel i-a întors spatele lui Traian Băsescu la ultima întâlnire europeană pe pământ german.

La 9 mai 1945, România era o ţară ocupată de către trupe străine şi i se impunea manu militari un regim comunist, care a distrus elitele, economia, tradiţiile şi fiinţa spirituală a naţiunii, iar despăgubirile de război cerute de ruşi au fost colosale. Legenda că dacă nu era actul de la 23 august 1944, ruşii nu ne-ar fi permis retrocedarea Transilvaniei de Nord este chiar o legendă. Încă din 1943 Comisia Litvinov, în care a lucrat şi Walter Roman, hotărâse la insistenţele, paradoxal, ale lui Stalin ca Transilvania de Nord să fie retrocedată României.

Sincer la 9 mai, România nu are nici cel mai mic motiv să sărbătorească o victorie care nu i-a aparţinut. Da, preşedintele Mihai Ghimpu are dreptate la „parada victoriei învinşii nu au ce căuta…” Din ce în ce mai mult actul de la 23 august 1944 îmi pare o încercare personală a Regelui Mihai I de a-şi salva pielea în faţa tăvălugului inexpugnabil rusesc ce venea dinspre răsărit peste noi. Pentru asta, Stalin la răsplătit pe Mihai I cu cele mai înalte ordine militare ruseşti şi cu un exil liniştit şi prosper în Occident.

Ionuţ Ţene, 7 mai 2010

PS. Ca urmare a acestui editorial publicat pe NapocaNews.ro, la Cluj-Napoca, prefectura, consiliul judeţean şi primăria nu au mai sărbătorit din 9 mai 2011 această zi ca Ziua Victoriei, ci doar ca Ziua Independenţei României

_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU

Admin
Admin

Mesaje : 9987
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

putin DIXIT Empty Ziua “Victoriei”. Victoriei NKVD asupra Romaniei. Rusii ne-au furat si pisoarele! Ce a confiscat URSS din România în 1945. DOCUMENTE

Mesaj Scris de ANTONESCU MARESAL DE OTEL Vin Mai 09, 2014 9:13 am

putin DIXIT Rapirea-Basarabiei-de-catre-rusi
Rapirea Basarabiei de catre rusi
ARHIVELE COMUNISMULUI – Ce a confiscat URSS din România în 1945: de la oi şi maşini la piane şi pisoare

Uniunea Sovietică a confiscat şi a scos din România mobilă, mărfuri industriale, materie primă, animale şi utilaje în cantităţi mari, ceea ce a a contribuit la relansarea economiei RSSM, dar şi la îmbogăţirea nomenclaturii comuniste.

Cititi si: Istoricii basarabeni se opun „Zilei Victoriei“ sovietice. Memoriu al Comunităţii istoricilor din Republica Moldova: Adevărul ne va face liberi, doar liberi fiind ne vom putea recupera identitatea etnică şi vocaţia europeană

ARHIVELE COMUNISMULUI Ce a confiscat URSS din România în 1945: de la oi şi maşini la piane şi pisoare

Încă nu se terminase cel de-al Doilea Război Mondial şi România nu fusese declarată ţară învinsă, când sovieticii au început să confişte bunurile româneşti şi să le trimită în URSS. Sub pretextul repatrierii, din România au fost scoase – pe jos, pe calea apei, cu maşinile şi cu trenul – şi transportate în Uniunea Sovietică diferite utilaje industriale, mărfuri de uz casnic, îmbrăcăminte pentru femei şi bărbaţi, veselă, materiale de construcţie, articole de papetărie, animale, lenjerie etc. Uneori erau „bune“ şi lucrurile defectate. O parte din ele au fost distribuite în RSS Moldovenească.
Expedierea mărfurilor peste Prut a început de îndată ce sovieticii au ocupat integral România, în iarna anului 1945. Traseele din Basarabia au fost folosite pentru scoaterea bunurilor destinate întregii Uniuni Sovietice. Pentru cele repartizate RSSM, Guvernul de la Chişinău a creat două comisii: una pentru bunurile aduse pe apă şi alta pentru cele transportate pe calea ferată. Puncte de recepţionare au fost înfiinţate la Reni şi Chişinău (Gara Visterniceni). În acest sens a fost elaborat şi un regulament.

S-a furat ca-n codru

O subdiviziune special creată, cu un personal de 46 de unităţi, a fost obligată să asigure buna desfăşurare a operaţiunii. Pentru a-i interesa să muncească cu sârguinţă, oamenii trimişi în delegaţie la Reni au beneficiat de un spor la salariu de 50%.
Odată creat mecanismul, în RSSM au început să vină cu regularitate partide de bunuri. Astfel, în 1945, Guvernul a distribuit 26 de partide, iar în 1946 – alte trei. Au fost repartizate „transparent“, prin hotărâre de guvern, doar mărfurile predate autorităţilor civile ale RSSM. În documente nu se spune nimic însă despre bunurile scoase din România de către Armata Roşie şi alte structuri militare şi servicii secrete sovietice.
La distribuţie s-a aplicat proverbul: „Cine-mparte, parte-şi face“. Nomenclatura s-a pricopsit cu bunuri de birou şi de uz casnic, iar utilajele şi animalele au revenit comisariatelor, colhozurilor (uneori colhoznicilor) şi sovhozurilor.

Maşini, aparate Roentgen, scule electrice

Prima partidă a fost distribuită pe 8 ianuarie 1945. În acea zi garajul Guvernului s-a mărit cu 51 de autovehicule de mare tonaj, 16 automobile, 15 remorci şi o motocicletă. Maşinile au fost folosite pentru transportarea mărfurilor din România. Când a venit un nou lot, la 25 februarie 1945, Comisariatul Poporului pentru Industria Uşoară s-a ales cu utilaj şi produse chimice pentru fabrica de piele, Comisariatul Transporturilor – cu o staţie electrică mobilă, Comisariatul Învăţământului – cu 158 de lăzi cu ustensile pentru muzee, iar Comisariatul Sănătăţii – cu un cabinet Roentgen şi alt aparataj medical.

Comisariatul Treburilor Comunale a primit o staţie electrică, un motor cu capacitatea HP-960, un generator de curent alternativ şi 14 lăzi cu scule electrice. Trustul republican „Tabac“ s-a pricopsit cu utilaj pentru fabrica de tutun, iar Direcţia republicană pentru poligrafie – cu utilaj pentru o tiparniţă.

Circa 120 de tone de ciment, aduse la 29 martie, au ajuns la Comisariatul pentru Construcţii, la cel al Industriei Uşoare, cel al Transporturilor şi la altele. La comisariatele de resort au fost distribuite şi 13 tractoare, combine, treierători, maşini de frezat.
Pian pentru ospiciul de la Costiujeni

La 25 aprilie societatea muzicală din RSSM s-a îmbogăţit cu o pianină şi cinci piane. Pianina şi un pian i-au revenit Comisariatului pentru Învăţământ. Câte un pian au primit Institutul Agricol, Comitetul Central al PC (b) din Moldova, Institutul Pedagogic şi Spitalul de boli mintale de la Costiujeni. Tot atunci, Comisariatul pentru Învăţământ a mai primit 15 lăzi de materiale didactice şcolare, două lăzi de rechizite şcolare, o saltea, două plapumi şi două perne, un ceaun, o tigaie, o chitară şi două străchini emailate. Comitetului pentru Educaţia Fizică i-au revenit patru rachete de tenis şi 60 de perechi de schiuri.
FOTO Câteva hotărâri de guvern ale RSS Moldovenească prin care erau distribuite mărfurile aduse din România

La 7 aprilie, Guvernul a distribuit mai multor comisariate şi întreprinderi 180 de rame pentru geam, 63 pentru uşi, 100 de hârleţe şi 660 de paturi de fier. Cu 27 de căruţe pentru doi cai şi-a mărit parcul mobil Comisariatul pentru Agricultură, alte 23 fiind distribuite Comisariatului Transporturilor şi celui al Industriei Locale. Opt căruţe au ajuns la guvern, şapte la partid şi una la Sovietul Suprem. La Guvern au mai ajuns în aprilie 14 piane, două proiectoare cinematografice şi un aparat de radio.

Industria Silvică a beneficiat, la 17 aprilie, de 74 de pufoaice pentru adulţi şi 498 pentru copii, 750 de perechi de pantaloni pentru maturi şi 635 pentru copii, 475 de sacouri pentru adulţi şi 705 pentru copii, 620 de pulovere, 760 de perechi de mănuşi, 558 de mantii, 485 de raniţe şi 1060 de genţi militare. Ulterior, silvicultorilor le-au fost distribuite trei bucătării mobile.

Partida din 26 aprilie a constat din 2,6 tone de vopsea, 960 de kilograme de ulei pentru vopsele şi 500 de valuri de carton gudronat. Tot atunci s-au mai adus 30 de capace pentru canalizare, 100 de pulverizatoare, 30 de kilograme de clei, 75 de kilograme de lac pe bază de spirt, 30 de perii pentru vopsit. Totodată, 3.000 de panouri de distribuţie electrică, 5.000 de suporturi pentru electricitate, 900 de prize etc. au fost repartizate comisariatelor de profil. Comisariatul Treburilor Comunale şi-a însuşit 35 de căldări de fier şi 300 de cleştişore pentru uscat rufele.
Biciclete, maşini de cusut şi de dactilografiat

Cea mai mare partidă de bunuri a fost distribuită la 10 mai 1945. Hotărârea de guvern prin care s-au împărţit mărfurile aduse din România conţine 24 de anexe.

Întreprinderile de construcţii au primit cinci transportoare, nouă troliuri, patru maşini de sertizat şi 4.000 de forme pentru confecţionarea ţiglei. Comisariatul Industriei Locale şi Asociaţia Moldcoop au beneficiat de 15,3 tone de piei de animale, 2,5 tone de lână şi 574 de pielicele de oi pentru confecţionarea şubelor. Printr-o anexă, cele 31 de maşini de cusut haine şi încălţăminte şi una de dactilografiat au fost distribuite la Comisariatul Industriei Locale, cel al Sănătăţii, la Serviciul protecţiei sociale (pentru azilurile de bătrâni, societatea surdomuţilor etc.). Anterior RSSM mai primise zece maşini de cusut, 19 de dactilografiat şi opt biciclete. De butoaie de fier, lemn şi canistre au beneficiat toate comisariatele. Tot atunci au fost distribuite cele 426 de paturi de fier pentru adulţi şi 231 de paturi pentru copii.
Prin acea hotărâre din 10 mai 1945, Guvernul a mai recepţionat din România alte 50 de piane. Printre norocoşi s-au numărat CC al PC(b)M, care a primit patru piane, Comisariatul Învăţământului – zece, Comisariatul agriculturii – trei. Direcţia Cultură din cadrul guvernului a obţinut şapte piane, Direcţia filme – cinci, Administraţia Sovietului Suprem al RSSM – două, iar Direcţia Sanitară a guvernului şi Comisariatul Transporturilor – câte unul etc. Direcţia Cultură a primit 13 instrumente muzicale.

Probabil, amintindu-şi proverbul „Găteşte-ţi sania vara şi căruţa iarna“, sovieticii au împărţit, la 30 august 1945, la şapte comisariate şi şase întreprinderi republicane cele 50 de sănii aduse din România. A prins bine şi un frigider fără motor. Câteva mii de detalii pentru încălţăminte pentru bărbaţi, femei şi copii au fost distribuite la 24 septembrie 1945, iar 300 de kilograme de var au mers la Comisariatul Treburilor Comunale.
La începutul anului 1946, Guvernul RSSM a împărţit 15.388 de metri de pânză pentru îmbrăcăminte adusă din România, 537 de cratiţe de diferite mărimi, 2.150 de metri de pânză pentru confecţionarea sacilor şi 660 metri de stofă din lână. Au prins bine economiei RSSM şi 230 de cazmale mari, alte 18 mici, 70 de chirci, 9 stingătoare şi 8 cântare de diferite dimensiuni şi capacităţi.
Cine-mparte, parte-şi face

Nomenclatura n-a ratat ocazia să se pricopsească cu bunuri de calitate din România. Astfel, la 8 martie, Guvernul şi partidul au primit opt şi, respectiv, şapte lavoare (celelalte 69 fiind distribuite altor instituţii), dar şi bude şi pisoare. La 17 aprilie a fost distribuit nomenclaturii de stat şi de partid şi un lot de mobila – nouă canapele, patru paturi, patru saltele, opt fotolii, patru scaune moi, 24 de scaune simple şi un scaun cu două locuri. Tot la 17 aprilie, CC al PC(b)M şi-a adjudecat zece şifoniere din cele 27 venite, şase din 12 dulapuri, cinci din zece bufete şi patru oglinzi.
Dintr-o altă partidă, 12 mese şi le-au atribuit în mod egal CC al PC(,)M şi redacţia ziarului „Sovietskaia Moldavia“. Partidul şi-a luat, de asemenea, 20 de noptiere, opt revenind Comisariatului Treburilor Comunale, la fel şi şapte suporturi pentru flori (pentru hotelul „Chişinău“). Câte un cuier şi un ceas au primit ziarul „Sovietskaia Moldavia“, şcoala de partid şi hotelul „Chişinău“. Exclusiv la partid, la 23 aprilie, au ajuns două paturi de lemn, două de bronz, un pat pentru copii şi două căzi.

Mobilă pentru partid

Prin hotărârea din 10 mai nomenclatura s-a pricopsit cu alte bunuri pentru confort. Astfel, din cele 19 dulapuri distribuite prin acea hotărâre, 17 au ajuns la CC al PC(b)M. Tot la partid au ajuns cinci bufete din 11 şi cinci din cele 25 de scaune moi. Opt etajere pentru flori au fost împărţite astfel: două la partid şi câte trei la Guvern şi la Direcţia Sănătate a Guvernului. Paturile de lemn pentru două persoane au ajuns la partid (7) şi guvern (2). Guvernul a mai pus mâna pe patru canapele, partidului revenindu-i doar una.

Hârtia, în cantitate de 5,5 tone, a fost distribuită astfel: Prezidiul Sovietului Suprem al RSSM şi-a adjudecat 300 de kilograme, Guvernul – 1.400 de kilograme, CC al PC(b)M – 2.000 de kilograme. O tonă a fost dată pentru tipărirea a 5.000 de exemplare de cărţi pentru reclamaţii, iar 1.400 rămase au fost repartizate Comisariatului pentru Învăţământ, celui al Sănătăţii şi Departamentului planificare de stat.
La 11 iunie s-a dat bătălia pentru 100 de autovehicule aduse din România. Cele mai multe, 25 şi, respectiv, 24 de maşini au primit Comisariatul Agriculturii şi cel al Transporturilor. Câte zece maşini au primit Trustul pentru aprovizionare cu combustibil şi Direcţia construcţii civile. CC al PC(b)M a primit doar trei maşini.

Cai şi vite româneşti pentru transnistreni

La 21 martie 1945, Guvernul repartizează raioanelor din stânga Nistrului 800 de cai şi câte o mie de vite mari cornute şi oi pentru suplinirea lipsurilor şi reproducere. Ulterior, la 7 iulie, o altă partidă de 8.000 de cai a fost distribuită comisariatelor şi sovietelor locale pentru organizarea de întreprinderi de transport şi susţinerea activităţii.

La 17 mai 1945, Guvernul a recepţionat din România alt lot de animale: 11.000 de cai, 10.400 de vite mari cornute şi 24.800 de oi. Şi de data aceasta s-a decis distribuirea lor exclusiv raioanelor din stânga Nistrului. La şedinţa din 17 iulie s-a decis transmiterea cu titlu gratuit gospodăriilor individuale din aceleaşi raioane care nu aveau animale (familiilor militarilor, celor căzuţi pe front, invalizilor de război) a altor 12.000 de oi şi 230 de vite mari cornute. O partidă de 2.000 de cai a fost distribuită instituţiilor statului la 8 septembrie 1945.

Pierderi nejustificate de animale

Pentru aducerea animalelor din România, la 28 februarie 1945, Guvernul a stabilit traseele principale (trei) şi de rezervă (trei), fiind prescrise reguli stricte care trebuiau respectate în procesul mânării turmelor şi cirezilor. Numărul de capete repartizate raioanelor din stânga Nistrului la 7 iulie coincidea cu numărul celor care au pornit din România. Dar socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la târg.
Peste un an, la 17 februarie 1946, Consiliul de Miniştri al RSSM avea să constate că aducerea animalelor din România s-a soldat cu mari pierderi. Printre cauze se menţiona traseul dificil: lipsa păşunilor, a lacurilor pentru adăpare, formarea turmelor şi cirezilor dintr-un număr prea mare de capete, lipsa medicului veterinar etc.

Astfel, din numărul total de animale trimise pentru raioanele de pe malul stâng al Nistrului în timpul transportării au pierit 735 de cai, 333 de vite mari cornute, 2.000 de oi şi 22 de porci. De exemplu, dintre cele destinate raionului Grigoriopol au murit pe drum 60 de cai, 70 de vite, 825 de oi şi 20 de porcine, iar dintre cele destinate raionul Râbniţa au pierit 25 de cai, 35 de vite şi 519 oi.
Au fost înregistrate decese ale animalelor şi la locul de destinaţie. Guvernul a stabilit că autorităţile locale din aceste raioane nu au asigurat condiţii elementare de întreţinere şi hrană pentru animale, fapt ce a condus, în scurt timp, la mari pierderi. De exemplu, în raionul Grigoriopol au murit sau au fost sacrificaţi de nevoie de către autorităţi 276 de cai, 70 de vite şi 488 de oi, iar în 45 de colhozuri din raionul Râbniţa – 322 de cai, 204 de vite şi 1.469 de oi.

Mihai Taşcă, Sursa: Victor Roncea
ANTONESCU MARESAL DE OTEL
ANTONESCU MARESAL DE OTEL

Mesaje : 53
Data de inscriere : 12/07/2013

Sus In jos

putin DIXIT Empty Russia holds Massive Military Drills Prepares for Nuclear War

Mesaj Scris de DOLFI , caporalul FUHRER Vin Mai 09, 2014 9:20 am


President Vladimir Putin has overseen military drills on countering nuclear strike. The planned drills come ahead of the May 9 celebrations dedicated to victory in World War II.
“We are carrying out tests of the readiness of the Russian armed forces. It was announced last November. The exercises will involve all branches of the armed forces across the country,” Putin told reporters at the Defense Ministry.
Modern challenges and threats to the country’s national security demand that the army and the fleet are maintained in readiness for quick and effective retaliation in any conditions, the Russian Defense Minister and army general Sergey Shoigu told Putin in a report.
During the drills, it was demonstrated how the missile corps, artillery, aviation and anti-aircraft defenses can be used for instance, to destroy troops on the ground or to counter massive missile, aviation or nuclear strikes by an enemy.
Plus, it was shown how to inflict a launch-through-attack strike with nuclear missiles.
The training exercises, which are due to include ground troops and artillery as well as the air force, were held during a summit of heads of state of a security bloc made up of former Soviet states.
Led by Russian President Vladimir Putin, Russian aerospace defense troops have successfully overridden a massive nuclear missile strike, an official representative of the Russian Defense Ministry told RIA Novosti news agency.
“At the Priozersk training area (Kazakhstan), a successful interception of a ballistic target by a short-range countermissile was carried out. A massive rocket nuclear strike was repelled by a ballistic missile defense unit of air and missile defense troops,” the representative said.
The representative also detailed that the combat crews of Armies of Aerospace Defense have discovered and accompanied the ballistic targets with the launch of a short-range interception missile of the Amur complex.
“The anti-missile system successfully struck the target that imitated a ballistic rocket,” the representative added.

The strategic weapon carrier Tu-95MC conducted launches of six cruise missiles aiming at targets on the ground in the aviation training area of the Western military district, as part of the drills.
The simulated targets were key facilities of military infrastructure of a hypothetical enemy.
All the targets were hit as planned, Russia’s Defense Ministry confirmed.
The presidents of Belarus, Armenia, Kyrgyzstan and Tajikistan observed the drills from the Russian National Defense Command Center.
Strategic bomber aircraft and underwater missile carriers of the Pacific and Northern fleets were involved in the drills. Also, strategic land-based mobile missile systems, as well as the missile corps of the Southern and Central military districts, participated in the tests.
Source
http://rt.com/news/157644-putin-drills-rocket-launch/
DOLFI , caporalul FUHRER
DOLFI , caporalul FUHRER

Mesaje : 200
Data de inscriere : 10/07/2013

Sus In jos

putin DIXIT Empty Ukraine: '20 Killed' As Putin Lands In Crimea

Mesaj Scris de foame_gat Vin Mai 09, 2014 2:51 pm

putin DIXIT 2014-05-09t080611z-871896095-gm1ea5918ia01-rtrmadp-3-russia-1-380x285
More than 20 pro-Russian militants have reportedly been killed in eastern Ukraine as Vladimir Putin landed in Crimea for his first visit since Moscow annexed the peninsular.

Ukrainian troops used armoured vehicles and large-calibre weapons as they tried to take an occupied police HQ in the southeastern port city of Mariupol.

Sky's Katie Stallard, in Mariupol, said there is black smoke over the city and heavy fighting.

She said there are reports between 20 and 30 people have been killed, and around 25 injured. But she said it was impossible to verify the numbers.

Ukraine's foreign ministry said about 20 "terrorists" were killed in the bloodshed. The police HQ was taken by pro-Russian gunmen on Thursday night, and Ukrainian forces are now trying to retake it.

The building holds one of the largest armouries in the city, and separatists are using the weapons to defend their position.

The bloodshed occurred as Mr Putin attended an event in Sevastopol to mark Soviet victory over the Nazis in World War Two.

His visit - just three days ahead of a controversial referendum in eastern Ukraine - was condemned as a "provocation" by Kiev.he US also criticised the trip, with National Security Council spokeswoman Laura Magnuson saying it "will only serve to fuel tensions".

Earlier, a similar Victory Day parade - marking 69 years since Nazi Germany surrendered its forces - took place in Moscow's Red Square. About 11,000 servicemen took part in the annual event, which began with troops marching to the sound of brass bands as Mr Putin watched from the stands, flanked by veterans.

"This is a holiday when all-conquering patriotic force triumphs, when we all feel especially strongly what it means to be true to the Motherland and how important it is to be able to stand up for its interests," he told troops to shouts of "Hurrah!"

Some 150 military vehicles and 70 combat aircraft also took part in the show. Pro-Russians in eastern Ukraine are pressing ahead with plans to hold referendums on Sunday, despite calls from the Kremlin to postpone them.

There are fears the vote in the regions of Donetsk and Luhansk could spark further violence between Ukrainian troops and separatists.

Militants have seized government buildings in about a dozen cities in the east of the country.

Mr Putin wants the vote postponed so talks can take place with the Kiev government.

However, many in the east say the referendum is the only way to prevent war against what rebels and Moscow call the "fascist" politicians in the capital.

Related Stories
Separatists Set To Defy Putin On Ukraine Vote
Ukraine: 'No Sign' Russians Leaving Border

link
http://news.sky.com/story/1258205/ukraine-20-killed-as-putin-lands-in-crimea
foame_gat
foame_gat

Mesaje : 161
Data de inscriere : 24/10/2010

Sus In jos

putin DIXIT Empty L’OTAN et l’UE à l’œuvre à Odessa

Mesaj Scris de klein raluca Vin Mai 09, 2014 4:55 pm

Reportage de la chaîne de télévision russe NTV sur les événements d’Odessa, le 2 mai 2014. Comment la junte de Kiev, dirigée par le parti néo-nazi “Svoboda” et contrôlée par l’OTAN et l’UE, ont organisé le massacre de plus de 40 civils qui manifestaient pacifiquement pour obtenir un référendum sur la fédéralisation.

Andrei Paruby, qui dirige l’opération à Odessa, est l’un des fondateurs de « Svoboda ». Il est également l’organisateur du « sniping » des manifestants et des policiers sur Maïdan en février dernier. Il est désormais chef du conseil national de sécurité ukrainien. Le reportage montre comment les soi-disant pro-russes qui ont déclenché les affrontements étaient en fait des policiers en civil, qui ont dirigé les hooligans vers les quelques dizaines de manifestants pacifiques regroupés au pied de la maison des syndicats. Il montre aussi comment les néo-nazis se sont acharnés sur ceux qui tentaient de s’échapper.

N’oubliez pas de sélectionner le sous-titrage en français.
klein raluca
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

putin DIXIT Empty Re: putin DIXIT

Mesaj Scris de klein raluca Vin Mai 09, 2014 5:28 pm
klein raluca
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

putin DIXIT Empty Re: putin DIXIT

Mesaj Scris de klein raluca Vin Mai 09, 2014 5:29 pm

klein raluca
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

putin DIXIT Empty “NATO’s Biggest Mistake: The Alliance Drifted From Its Core Mission – And the World Is Paying the Price”

Mesaj Scris de NAIADA Vin Mai 09, 2014 6:54 pm

“NATO’s Biggest Mistake: The Alliance Drifted From Its Core Mission – And the World Is Paying the Price”
https://sites.google.com/site/neoconsirazboiul/-nato-s-biggest-mistake-the-alliance-drifted-from-its-core-mission-and-the-world-is-paying-the-price
zic și YO, ca tăt omu
putin DIXIT 1-30

NAIADA
NAIADA

Mesaje : 367
Data de inscriere : 30/03/2010

Sus In jos

putin DIXIT Empty “Nordic NATO W…

Mesaj Scris de NAIADA Vin Mai 09, 2014 6:55 pm

“Nordic NATO W…
https://sites.google.com/site/neoconsirazboiul/-nordic-nato-w
zic și YO, ca tăt omu
putin DIXIT 1-30

NAIADA
NAIADA

Mesaje : 367
Data de inscriere : 30/03/2010

Sus In jos

putin DIXIT Empty Ucraina: Putin ezită între un război deschis şi unul de gherilă

Mesaj Scris de SUFLET_PUSTIU Vin Mai 09, 2014 7:22 pm

Ucraina: Putin ezită între un război deschis şi unul de gherilă
http://www38.jimdo.com/app/s28f7447af436ef59/pb386fe86ca2e9e1c/
zic și YO, ca tăt omu
putin DIXIT 1-30

SUFLET_PUSTIU
SUFLET_PUSTIU

Mesaje : 178
Data de inscriere : 20/03/2013

Sus In jos

putin DIXIT Empty “Chinese Oil Rig Operations Near the Paracel Islands: Press Statement by Jen Psaki, US State Department Spokesperson May 7, 2014″

Mesaj Scris de Admin Sam Mai 10, 2014 6:13 am

“Russia’s Putin tells OSCE chief ready to discuss Ukraine crisis solution”
https://sites.google.com/site/neoconsirazboiul/-russia-s-putin-tells-osce-chief-ready-to-discuss-ukraine-crisis-solution
zic și YO, ca tăt omu
putin DIXIT 1-30


“Chinese Oil Rig Operations Near the Paracel Islands: Press Statement by Jen Psaki, US State Department Spokesperson May 7, 2014″
https://sites.google.com/site/neoconsirazboiul/-chinese-oil-rig-operations-near-the-paracel-islands-press-statement-by-jen-psaki-us-state-department-spokesperson-may-7-2014
zic și YO, ca tăt omu
putin DIXIT 1-30


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU

Admin
Admin

Mesaje : 9987
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

putin DIXIT Empty Ukraine: It's Now For The Long Run

Mesaj Scris de Admin Sam Mai 10, 2014 6:14 am

Ukraine: It's Now For The Long Run
http://stirifierbintitreb.blogspot.ro/2014/05/ukraine-its-now-for-long-run.html
zic și YO, ca tăt omu
putin DIXIT 1-30_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU

Admin
Admin

Mesaje : 9987
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

putin DIXIT Empty Ucraina: Putin ezită între un război deschis şi unul de gherilă

Mesaj Scris de Admin Sam Mai 10, 2014 6:15 am

Ucraina: Putin ezită între un război deschis şi unul de gherilă
http://www38.jimdo.com/app/s28f7447af436ef59/pb386fe86ca2e9e1c/
zic și YO, ca tăt omu
putin DIXIT 1-30_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU

Admin
Admin

Mesaje : 9987
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

putin DIXIT Empty Crimeea - parada victoriei

Mesaj Scris de FUCK YOU Lun Mai 12, 2014 6:38 am


FUCK YOU
FUCK YOU

Mesaje : 407
Data de inscriere : 03/10/2012

Sus In jos

putin DIXIT Empty Rusia, noua amenintare pentru Romania

Mesaj Scris de ana morosana Lun Mai 12, 2014 10:41 am

Tarile care iau masuri neprietenoase fata de Rusia trebuie sa stie ca Federatia Rusa poate raspunde.

Avertismentul ii apartine presedintelui Comisiei de Politica Externa din Duma de Stat, Alexei Puskov. Acesta a spus ca orice tara ia masuri neprietenoase fata de Rusia, inclusiv o interdictie de patrundere in spatiul aerian, trebuie sa stie ca Rusia ar putea raspunde acestor masuri, scrie Focus, citand Ria Novosti.

Ucraina si Romania si-au inchis spatiul aerian pentru avionul cu care se deplasau vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, ministrul Culturii si cativa parlamentari rusi.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a adresat, sambata, mai multe amenintari Romaniei, dupa ce tara noastra, la cererea NATO, a inchis spatiul aerian pentru avionul care trebuia sa-l duca pe liderul de la Moscova inapoi in Rusia, dupa o vizita in Transnistria.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", a fost prima amenintare a Rogozin la adresa Romaniei, pe Twitter. Ulterior, el a adaugat: "Eu plec in pofida acestei interdictii".

Basescu: Cei ce au luat decizia legat de Rogozin cred ca stiu ce fac

MAE roman a solicitat autoritatilor de la Moscova sa precizeze public daca afirmatiile lui Rogozin reprezinta pozitia oficiala a guvernului Federatiei Ruse fata de Romania ca stat membru UE si NATO.

Rogozin a ajuns la Moscova, dupa ce a fortat spatiul aerian ucrainean - MIG ridicat de urgenta de la sol - Update

Ulterior, Rogozin a mai postat inca doua mesaje amenintatoare la adresa Romaniei.

"Ei bine, domnilor romani, in curand vom explica cine sunteti si ce credem despre voi", a spus Rogozin prin intermediul modalitatii preferate de comunicare, Twitter.

Rogozin, un nou mesaj pentru Romania: Acum asteptam cu nerabdare la Moscova delegatii guvernamentale

"Acum asteptam cu nerabdare o vizita a delegatiilor guvernamentale din Romania si Republica Moldova", a scris apoi Rogozin pe contul sau de Twitter.
http://www.ziare.com/international/rusia/rusia-noua-amenintare-pentru-romania-1298431
ana morosana
ana morosana

Mesaje : 201
Data de inscriere : 22/05/2013

Sus In jos

putin DIXIT Empty Re: putin DIXIT

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum