POLITICA
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

UN CRETIN IN TARA LUI nea MARIN

In jos

UN CRETIN IN TARA LUI nea MARIN Empty UN CRETIN IN TARA LUI nea MARIN

Mesaj Scris de UN NOSTALGIC la data de Dum Mai 04, 2014 6:05 am

UN NOSTALGIC
UN NOSTALGIC

Mesaje : 176
Data de inscriere : 22/09/2012

Sus In jos

UN CRETIN IN TARA LUI nea MARIN Empty Efectele campaniei electorale asupra unor teme serioase... Ponta vrea CSAT în contextul crizei din Ucraina, Băsescu: "S-a discutat demult, dar nu și-a dat seama când"

Mesaj Scris de RAUL la data de Dum Mai 04, 2014 6:22 am

Președintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă seara, cu referire la afirmațiile făcute de premierul Victor Ponta sâmbătă, că situația crizei din Ucraina a fost discutată demult în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

"S-a discutat demult, dar nu și-a dat seama când (Ponta - nr.)", a spus Băsescu, întrebat despre declarația premierului Victor Ponta cu privire la discutarea situației crizei din Ucraina în ședința CSAT.

Victor Ponta a anunțat sâmbătă că va propune ca în următoarea şedinţă a CSAT să existe "o analiză foarte clară" a instituţiilor statului, inclusiv a serviciilor de informaţii, legat de ceea ce va putea face România pentru a sprijini Republica Moldova în contextul conflictului din Ucraina.

"România nu este în niciun fel ameninţată, dar regiunea e un focar de pericol şi trebuie să facem tot ce ţine de noi pentru a asigura integritatea şi securitatea Republicii Moldova", a declarat premierulVictor Ponta, sâmbătă, la Târgu Jiu, citat de Mediafax.

El a spus, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor legate de suplimentarea bugetului Armatei în contextul conflictului din Ucraina, că s-a decis deja ca Ministerul Apărării Naţionale să beneficieze de o alocare suplimentară de 700 de milioane de lei, pentru modernizare, retehnologizare şi întreţinere.

"Tocmai pentru că vreau să dau asigurări că niciun cetăţean român nu este şi nu va fi în pericol, luni, împreună cu ministrul Mircea Duşă, vom face o analiză şi vom pregăti pentru prima şedinţă a CSAT toate datele şi strategia pentru a da asigurări populaţiei Romaniei şi fratilor de pe peste Prut. Niciun român nu e în pericol, dar investiţii suplimentare şi o strategie sunt absolut necesare", a spus Ponta.

El a precizat că şedinţa CSAT o stabileşte preşedintele, el urmând însă să propună, în calitate de vicepreşedinte al CSAT, să fie făcută o analiză în legătură cu ceea ce va putea face România pentru a sprijini guvernul legitim al Republicii Moldova.

"Preşedintele o stabileşte (şedinţa CSAT-n.r.), noi vom propune. În calitatea mea de vicepreşedinte al CSAT,voi propune ca obligatoriu să avem din partea tuturor instituţiilor statului, nu doar cele guvernamentale, ministere, ci şi din partea serviciilor de informaţii, o analiză foarte clară apropo de ceea ce putem şi trebuie să facem pentru a sprijini guvernul pro-european şi guvernul legitim al Republicii Moldova", a declarat Ponta.
http://www.cotidianul.ro/ponta-vrea-csat-in-contextul-crizei-din-ucraina-basescu-s-a-discutat-demult-dar-nu-si-a-dat-seama-cand-237037/
RAUL
RAUL

Mesaje : 153
Data de inscriere : 05/08/2011

Sus In jos

UN CRETIN IN TARA LUI nea MARIN Empty MICUL CSAT al lui Victor Ponta. „România trebuie să vorbească pe O SINGURĂ VOCE”

Mesaj Scris de BEAU & BEAU la data de Lun Mai 05, 2014 11:55 am

În noul birou de la Ministerul Apărării, premierul Ponta a simulat un CSAT restrâns pentru a analiza criza din Ucraina, la finalul căruia l-a contrazis pe liderul de partid Ponta aflat în campanie: "România nu este în pericol. Voi fi eu însumi mai atent în tot ce transmit ca mesaj public". După convocarea miniştrilor Apărării, Internelor şi Externelor, prim-ministrul a infirmat scenariile de mobilizare a rezerviştilor şi de recrutare a unor tineri şi l-a concurat pe preşedintele Traian Băsescu în mesajele legate de strategia României după criza din Ucraina, erijându-se în interlocutor direct al "partenerilor noştri din NATO".

După ieşirea critică de duminică a preşedintelui Traian Băsescu, care a reclamat că afirmaţiile premierului că "ne paşte un război" sunt făcute în campanie, la Craiova, şi "nu au acoperire", Victor Ponta a convocat astăzi la Ministerul Apărării un CSAT în miniatură, doar "cu isntituţiile guvernamentale". La finalul micului consiliu, şeful Executivului şi-a luat rolul "vocii unice" cu care susţine că ar trebui să vorbească România după declanşarea crizei din Ucraina.

Cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, premierul a "analizat informaţiile la zi despre situaţia din Ucraina", a cerut o "nouă strategie a României", reclamând că "o analiză valabilă în urmă cu o lună (cea din şedinţa CSAT din 27 martie, n. red.) nu mai este deloc valabilă astăzi" şi a transmis mesaje oficiale, peste capul lui Băsescu, "partenerilor noştri din NATO".


Concluzia premierului Ponta o contrazice însă pe cea a liderului de partid Victor Ponta aflat sâmbătă într-o vizită de campanie, la Craiova. "În mod foarte clar, cetăţenii României şi România ca ţară nu se află în niciun fel de pericol actual. Voi fi eu însumi mai atent în tot ce transmit ca mesaj public, sunt convins că toţi reprezentanţii statului vor face în acelaşi fel", a făcut Ponta un pas înapoi după ce sâmbătă, la fabrica de avioane, Ponta i-a încurajat, în glumă, pe reprezentanţii companiei spunându-le că, "deşi ne paşte un război", "vestea bună" este că vor avea comenzi.

Concurs între Palate. Cine vorbeşte mai mult cu "partenerii din NATO"

La pupitrul de la Ministerul Apărării, Victor Ponta a îmbrăcat însă costumul politicianului responsabil. "Vreau încă o dată de aici de la MApN să infirm orice fel de discuţii despre mobilizarea rezerviştilor şi despre recrutarea unor tineri. Nu se pune problema", a spus el.

Chiar dacă a strâns doar "instituţiile guvernamentale" la raport, Ponta a vorbit şi în numele serviciilor de informaţii, neasociindu-le însă CSAT, condus de Băsescu, ci Parlamentului. "Dar toate instituţiile constituţionale, atât cele guvernamentaele cât şi cele aflate în subordinea Parlamentului îşi fac datoria şi au informaţii la zi despsre situaţia din Ucraina", a adăugat el.

Din darea de seamă a lui Ponta, Guvernul are controlul asupra situaţiei şi, mai mult, premierul însuşi şi-a asumat public, la concurenţă cu preşedintele, rolul de unic partener de dialog "cu partenerii din NATO". "Toate aceste instituţii guvernamentale se află într-un dialog permanent cu partenerii noştri din NATO", ainsistat Ponta de la Ministerul Apărării.

Duminică, preşedintele a contrazis, de la Palatul Cotroceni, ipoteza implicării României într-un război ca reacţie a crizei din Ucraina şi a anunţat, "după o discuţie cu parteneri din NATO", că "evenimentele de la Odesa devin periculoase" şi "se pot constitui în elementele de declanşare a unui război civil masiv".

Contre pe "apărarea" Republicii Moldova

Contrele lui Ponta cu Băsescu nu s-au rezumat însă doar la cine vorbeşte în numele României. Dacă preşedintele susţine că "România nu are planificată apărarea Republicii Moldova prin mijloace militare, plecând şi de la Constituţia Republicii Moldova, care se declară stat neutru", premierul desemnează emisari care să transmită mesaje diplomatice "pe o singură voce", a sa.

"România nu este în niciun fel de pericol, dar vecinii şi prietenii noştri din Republica Moldova sunt în pericol şi aş vrea să reafirm sprijinul pe care Guvernul îl acordă Republicii Moldova în ceea ce priveşte parcursul democratic. Am transmis pe toate canalele diplomatice, oficiale, acest sprijin. România trebuie să vorbească pe o singură voce şi să transmită solidaritatea noastră totală pentru Ucraina şi Moldova", a spus Ponta.

Mesajul va fi reluat oficial de ministrul Mircea Duşa, care se va întâlni cu ministrul Apărării din Republica Moldova, Valeriu Troenco, în timp ce Titus Corlăţean, şeful Externelor, ar urma să îl pună în temă pe cu omologul său din Ucraina, Andrii Deşciţa. "Amândoi au din partea mea mesajul de a tramnsmite acest sprijin politic necondiţionat şi a avea toate informaţiile la zi. O analiză valabilă în urmă cu o lună nu mai este deloc valabilă astăzi", a reclamat Ponta că discuţiile oficiale din CSAT, şi implicit de la Cotroceni, ar fi deja depăşite.

Băsescu "să ia la cunoştinţă"

În aceste condiţii, premierul s-a autodesemnat coordonatorul neoficial al elaborării unei noi strategii a României după criza din Ucraina.

"Cele trei ministere care au atribuţii în acest domeniu au în pregătire şi mâine îmi vor prezenta o analiză la zi cu ultimele date privind situaţia din Ucraina şi o updatatare a strategiei României", a anunţat Ponta.

Cum nicio strategie nu poate fi oficializată decât în cadrul CSAT, premierul a indicat această cale, rezervându-i însă preşedintelui, care conduce Consiliul, doar rolul "de a lua la cunoştinţă". "Vom înainta acest document integrat Preşedintelui României şi instituţiilor de informaţii. În calitate de vicepreşedinte al CSAT, sunt de părere că în baza acestor analize, în cadrul CSAT, trebuie ca toţi membrii CSAT să luăm la cunoştinţă despre situaţia la zi şi despre strategia pe care România trebuie să o adopte", a arătat el.

Duminică, la lansarea de partid a candidaturii Gabrielei Szabo pentru alegerile parţiale din Ilfov, premierul a vorbit de "o întâlnire la sediul MApN" pentru a face "analiza a-propos de alocarea resurselor financiare" destinate Apărării. Aspectul dotării a avut însă un loc marginal în expunerea lui Ponta de la MApN. "Reiterez obligaţia României de a păstra capacitatea militară a ţării noaastre şi a NATO în regiune şi reconfirm că în plus faţă de bugetul alocat în Legea bugetului de stat încă 700 de milioane de lei vor fi disponibilizat pentru ca echipamentul tehnic şi de luptă să poată fi menţinut în perioada următoare", a arătat, vag, premierul.
http://www.gandul.info/politica/micul-csat-al-lui-victor-ponta-romania-trebuie-sa-vorbeasca-pe-o-singura-voce-12585177
BEAU & BEAU
BEAU & BEAU

Mesaje : 199
Data de inscriere : 21/05/2013
Varsta : 54

http://romanicablues.wordpress.com/

Sus In jos

UN CRETIN IN TARA LUI nea MARIN Empty Radu Tudor desființează o declarație a lui Ponta. "Repetați greșeala, dle prim-ministru!"

Mesaj Scris de BEAU & BEAU la data de Lun Mai 05, 2014 12:13 pm

BEAU & BEAU
BEAU & BEAU

Mesaje : 199
Data de inscriere : 21/05/2013
Varsta : 54

http://romanicablues.wordpress.com/

Sus In jos

UN CRETIN IN TARA LUI nea MARIN Empty Augustin Zegrean: “Dreptul la opinie îl are fiecare, indiferent că e președinte”

Mesaj Scris de gitana la data de Mier Mai 07, 2014 9:29 am

Augustin Zegrean: “Dreptul la opinie îl are fiecare, indiferent că e președinte”
https://sites.google.com/site/croniciledingerulia/augustin-zegrean-dreptul-la-opinie-il-are-fiecare-indiferent-ca-e-presedinte
gitana
gitana

Mesaje : 102
Data de inscriere : 09/12/2010

Sus In jos

UN CRETIN IN TARA LUI nea MARIN Empty Re: UN CRETIN IN TARA LUI nea MARIN

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum