POLITICA
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» linkuri operative
Mier Sept 19, 2018 10:27 am Scris de Admin

» BRUIOANE INSECTAR
Vin Iul 20, 2018 9:39 am Scris de Admin

» NEWS Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Vin Iul 20, 2018 9:17 am Scris de Admin

» RETRO Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Mar Mar 27, 2018 8:44 pm Scris de Admin

» PAGINILE MELE FB
Dum Mar 04, 2018 11:56 am Scris de Admin

»  grupurile mele FB
Dum Mar 04, 2018 11:00 am Scris de Admin

» A Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:11 pm Scris de FUCK YOU

» B Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:09 pm Scris de FUCK YOU

» C Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:07 pm Scris de FUCK YOU

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

La moartea USL...

In jos

La moartea USL...

Mesaj Scris de DORIANA-YOKO la data de Mier Feb 26, 2014 9:54 am

S-a râs copios. Când, de fapt, Victor Ponta, Crin Antonescu și Dan Voiculescu ar fi trebuit să-și ceară scuze în fața poporului român.

7,4 milioane de oameni și, ulterior, 4,3 milioane de voturi au încredințat cea mai puternică alianță politică din România ultimilor 22 de ani să le îndeplinească dorințele. Tot ce-au vrut românii a fost să trăiască mai bine. Au votat însă o minciună, a câta oare?! USL, uniunea mamut a României s-a făcut praf și pulbere pentru că existența ei a fost construită, în mod exclusiv, pe-o idee falsă, propagată până la paroxism în ultimii 8 ani. Românii atât au auzit. Și au auzit continuu: "Jos Băsescu". Așa, l-au identificat pe Președinte cu toate relele din viața lor. A fost o denaturare intenționată a adevărului, împachetată în zeci de mii de feluri și extrem de intens propagată încât, inevitabil, în mintea oamenilor, minciuna USL a devenit pentru ei, în mod automat aproape, adevăr suprem.
Numai că, în realitate, odată ce USL a preluat Puterea a arătat că, în fapt, fundamentul real al alianței nu a existat. Și nimeni n-a părut niciodată să-l caute. Ca atare, niciun proiect important pentru români n-a fost realizat, nicio reformă, nimic n-a fost dus până la capăt iar viața oamenilor a rămas la fel e ca și până înainte. Fatalmente, după trei ani de alianță și un an și nouă luni de guvernare, uriașul USL cu picioare de lut s-a prăbușit, în mod paradoxal, în hăul minciunilor, micimii, infracțiunilor și intereselor lui.
O cădere cu o asemenea viteză și magnitutine nici chiar România n-a mai văzut până acum.

La decesul USL, s-a resetat toată scena politică din România. Echilibrul sănătos pentru o democrație a fost restabilit. Intrarea PNL în Opoziție și perspectiva unui guvern cu susținere maximă de 55% în Parlament diminuează, în mod categoric, orice fel de abuz de putere. Într-un stat membru NATO și al Uniunii Europene, partener strategic și statornic al Statelor Unite, va fi mult mai dificil pentru Guvernul social-democrat al lui Victor Ponta să mai dea, ca până acum, lovituri constante statului de drept.
În plus, cu o fragilă susținere parlamentară, experiențele românești nu-i garantează premierului român că va supraviețui în funcție până la final de an. Nici șefia de partid nu-i este asigurată. Într-un an complicat, cu alegeri europarlamentare și două tururi de scrutin prezidențiale, practic, din acest moment, orice se poate întâmpla. Conturarea unui puternic pol de dreapta care să susțină echilibrul puterilor în stat, independența Justiției și continuarea luptei anticorupție va fi coșmarul Executivului Ponta 3. N-ar fi o surpriză pentru nimeni dacă Guvernul va continua pe linia deja consacrată. Va exista însă Opoziție reală. Și asta va însemna ceva.

La finalul USL, orientările stategice ale statului român nu vor mai putea fi puse așa ușor în discuție. Dacă până acum, în mod tradițional aproape, fiecare președinte al PSD și candidat social-democrat la Președinție a făcut cu ochiul Rusiei și chiar și Chinei, acum, în an prin excelență prezidențial, România pare, mai dispusă decât oricând să-și respecte pe termen lung angajamentele asumate. Sau măcar mai are o șansă. Să ne aducem aminte: Adrian Năstase adora China. Iubirea-i nebună s-a transformat în dosar penal iar candidatul la Președinție este acum în pușcărie. Mircea Geoană chiulea din Consiliul Suprem de Apărare a Țării ca să plece-n Rusia cu avionul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Și tot pe mâna lui Vîntu a pierdut. Acum, Victor Ponta se duce să-și facă un selfie, la Soci, cu Victor Ianukovici și să de mâna Vladimir Putin și Dimitri Medvedev. Când toți marii lideri occidentali ocolesc zona, nici asta nu e de bine deloc.
În ultimii 20 de ani, în România, niciun șef de stat nu s-a comportat așa.

Cel mai important pentru stabilitatea României este că prăbușirea USL a prins toate instituțiile anticorupție și de forță stabile, pe picioarele lor. După dese lovituri legislative, Marțea Neagră, modificări de Cod Penal, promovarea legii amnistiei și grațierii, nenumăratele atacuri la temelia și în fruntea instituțiilor, ultima dorință de mutare a Serviciului de Telecomunicații Speciale, USL ajunsese să devină un real pericol la întreg sistemul de siguranță națională al României. Numai că odată ruptă Uniunea, cu o Opoziție fragmentată și chiar și în linii vagi conturată, va fi mult mai greu pentru toate grupările infracționale ale partidelor să omoare în România Justiția oricât ar vrea. În pericol erau Curtea Supremă de Justiție, DNA, CCR, CSM și structurile de securitate națională.
De ieri însă, toți pușcăriabilii puternici ai Puterii pentru care s-a făcut scut trăiesc un nou vis urât. E adevărat că lupta anticorupție nicăieri nu este ireversibilă, dar realitatea a demonstrat că tot ce s-a clădit, cu mari eforturi, în ultimul deceniu, nici se mai poate opri chiar așa ușor.

La pierirea USL, Victor Ponta are șansele cele mai mici să devină Președinte al României. Crin Antonescu în Opoziție va fi ucigător pentru viitorul politic al premierului și președintelui PSD. În primul rând, îl va eroda serios, îi va fi unul dintre cei mai puternici și credibili adversari. În al doilea rând, vorbim despre capacitatea reală a premierului de-a face față: în defensivă și nici în ofensivă, Victor Ponta nu știe să joace. Și nu în ultimul rând, dintr-o potențială confruntare la Președinție Victor Ponta-Crin Antonescu, va curge mult sânge politic. Cu certitudine, Victor Ponta, așa cum deja se vede, nu-i va putea supraviețui lui Crin Antonescu aproape deloc.
Dacă președintele PNL reușește să se mențină, fără fluctuații, în liniile ultimei luni, apărând statul de drept, fără a obstrucționa Justiția, dacă nu se mai războiește cu Occidentul și partenerii strategici ai țării, în timpul acesta traversând și deșertul Opoziției, are o mică șansă de reușită.
Dacă nu, va rămâne omul care l-a boscorodit, pe bună dreptate, pe Mircea Geoană și apoi i-a pus, în 2009, la prezidențiale, două milioane de voturi pe masă, care, în 2012, a participat activ la subrezirea statului de drept pentru ca, mai apoi, să-l apere, căruia-i era frică de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Apoi nu i-a mai fost.
Asemenea oscilații majore, în cariera unui om politic, sunt fatale. Nu se poate bizui nimeni pe tine, nu poți fi partener de nădejde la șefia unui stat, dacă nu ai valori și principii. Dacă, în esență, nu crezi cu adevărat în ceva.

Când s-a stins USL, Victor Ponta a rămas și într-o teribilă coaliție toxică, în dreapta cu Sebastian Ghiță și, în stânga, cu Dan Voiculescu. Doi oligarhi nocivi, extrem de puternici care, practic, l-au capturat pe premierul României și nimeni nu știe dacă vreodată va mai ieși întreg din chingile lor. Poate cu ocazia asta se vor separa mai bine și apele în presă. Să intoxici populația, să mistifici realitățile țării, să cumperi în neștire tot ce mișcă, să ameninți jurnaliști, sunt practici de sorginte sovietică. Așa cum s-a văzut în 2009, nici blocurile mediatice, în România, nu garantează nici măcar Președinția. Indiferent de câte fluxuri financiare ai avea.
Victor Ponta, fost procuror cu rezultate modeste, a mai rămas și cu eticheta minciunii, a apărării tuturor corupților și infracțiunilor ajunse și semnate chiar pe masa Guvernului pe care-l conduce. Crin Antonescu s-a eliberat, dar nici el nu e exonerat total de răspundere. După eșecul USL, inevitabil, creditul se duce tot spre președintele Băsescu.

Așa cum a promis în campanie, USL "s-a ținut de cuvânt". "S-a făcut" atâta "dreptate" încât, în final, s-au omorât. Între ei și pentru ei. Nicio clipă și nicidecum pentru voi.

P.S. La începutul și la sfârșitul postării, am încărcat câteva clipuri ale USL din 2012. Comentariile sunt de prisos.


avatar
DORIANA-YOKO

Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

PE SITE

Mesaj Scris de DORIANA-YOKO la data de Mier Feb 26, 2014 10:21 am

avatar
DORIANA-YOKO

Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

USL, eşecul lui 70 la sută

Mesaj Scris de DOLFI , caporalul FUHRER la data de Mier Feb 26, 2014 1:34 pm

E prima şi poate cea mai importantă constatare pe care o fac la finalul USL. Nu e de ajuns să ai 70 la sută sau 7,4 milioane de voturi ca să reuşeşti în politică, iar eu cred că USL nu şi-a atins scopurile. USL nu a reuşit să modifice Constituţia sau să repare găurile din ea care au generat atâta zbucium politic.E prima şi poate cea mai importantă constatare pe care o fac la finalul USL. Nu e de ajuns să ai 70 la sută sau 7,4 milioane de voturi ca să reuşeşti în politică, iar eu cred că USL nu şi-a atins scopurile. USL nu a reuşit să modifice Constituţia sau să repare găurile din ea care au generat atâta zbucium politic.USL nu a reuşit să treacă un pachet de măsuri economice care să ducă la creşterea economiei. Această creştere există, dar nu se datorează unor măsuri economice uşor de recunoscut şi care să fie salutate de majoritatea populaţiei. Nu a reuşit reducerea CAS şi nici trecerea la impozitare diferenţiată. Există anunţuri pentru vara asta, dar nu mai pot fi contabilizate la USL. În ultima lună guvernul a anunţat câteva măsuri care pot stimula economia , dar a fost prea puţin şi prea târziu. Nu a reuşit nici să-l îndepărteze pe Traian Băsescu, deşi acesta era unul din scopurile declarate. Ba chiar a reuşit să-l facă mai puternic şi să-l pună în poziţia de a reface jocurile politice la Bucureşti. Mai mult, cred că domnul Băsescu tocmai se bucură de un nou viitor liniştit. Pentru că are ce negocia. Un USL monolit i-ar fi făcut multe zile negre. Probabil acesta e rezultatul ironic al unei porniri din start greşite. Războiul cu un om te ajută un timp. Dacă guvernezi, câştigi mai mult. Există un lucru şi mai rău. Faptul că cele 70 la sută dintre voturi au fost deturnate. Nu cred că cei care l-au vrut jos pe Băsescu sau chiar au crezut în USL au votat pentru amnistie şi graţiere. Nu cred că au votat pentru superimunităţi. Nu cred că au votat pentru blocarea unor instituţii. Nu cred că au votat ca unui grup mic să-i fie bine. Nu au votat ca posturi şi funcţii să fie traficate şi împărţite pentru diverşi apropiaţi Dimpotrivă. Ei au votat dintr-o profundă dezamăgire faţă de un sistem corupt, abuziv şi ai cărui reprezentanţi au scăpat mereu nepedepsiţi. Au votat împotriva unei imense minciuni. Una care i-a sărăcit pe săraci şi i-a îmbogăţit pe bogaţi. Au votat împotriva celor care au reuşit să spună toate lucrurile corecte şi în realitate au făcut tocmai pe dos. Ei, cei 70 la sută, au ştiu şi au crezut că România nu e pe mâinile cui trebuie. Şi au dat deoparte minciuna poleită ca să constate astăzi că au înlocuit-o cu una sofisticată. Există şi o parte bună în toate acestea. Întâi că românii pot să susţină şi să se unească democratic în spatele unor idei bune. Că pot pedepsi drastic prin vot orice putere care le calcă drepturile în mod abuziv. Că pot construi o majoritate a ideilor corecte. Că nu accepta la nesfârşit să-i ignori şi să-i înveţi cu de-a sila că ai idei bune. Şi astfel vor veni unul lângă altul 7,4 milioane să te pedepsească. Pentru adepţii teoriei furtului nesfârşit, vă rog scădeţi 2 milioane şi vedeţi cât iese. Mai mult, am învăţat că nicio o majoritate nu poate trece peste noi. În România s-a constituit acel nucleu dur care poate opri abuzurile de orice tip. A fost de ajuns ca presa şi opinia publică să spună „Nu” în marţea neagră şi chiar uriaşul 70 la sută să stea în loc. România s-a schimbat şi cred că acesta este momentul în care şi ei vor pricepe ce se întâmplă. De acum va fi mai uşor. Vor trăi într-un triunghi în care se vor suspecta mereu unul pe altul. De obicei, asta merge în favoarea noastră, căci se vor controla reciproc. Rămâne doar, ca atunci când vor fi doar ei cu ei, să se întrebe şi să-şi dea acele răspunsuri pe care nu le vor rosti niciodată în public. Ce ar fi putut face pentru România stăpânind o asemenea forţă?
Citeste mai mult: adev.ro/n1lp6n
avatar
DOLFI , caporalul FUHRER

Mesaje : 200
Data de inscriere : 10/07/2013

Sus In jos

Re: La moartea USL...

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum