POLITICA
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
»  GARY GLAMOUR site derivate
Joi Noi 08, 2018 4:12 pm Scris de Admin

» linkuri operative
Mier Sept 19, 2018 10:27 am Scris de Admin

» BRUIOANE INSECTAR
Vin Iul 20, 2018 9:39 am Scris de Admin

» NEWS Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Vin Iul 20, 2018 9:17 am Scris de Admin

» RETRO Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Mar Mar 27, 2018 8:44 pm Scris de Admin

» PAGINILE MELE FB
Dum Mar 04, 2018 11:56 am Scris de Admin

»  grupurile mele FB
Dum Mar 04, 2018 11:00 am Scris de Admin

» A Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:11 pm Scris de FUCK YOU

» B Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:09 pm Scris de FUCK YOU

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

PNL si onesta Marieta

In jos

PNL si onesta Marieta

Mesaj Scris de MĂ DOARE IN PULA la data de Joi Ian 23, 2014 3:09 pm

Am rămas datoare cu o explicaţie pe care nu mi-a cerut-o nimeni
Evenimentele din ultima vreme şi nu numai au determinat reacţii negative din partea multora care au susţinut USL şi au şi votat ca atare, printre care mă număr şi eu. De-a lungul timpului am votat tot timpul cu PNL-ul, fie că au avut candidaţi proprii, fie am votat coaliţia din care a făcut parte. N-am fost şi nu sunt membră de partid, înainte de ’89 pentru că am reuşit să evit PCR-ul fără consecinţe prea grave, iar după, pentru că eram şi sunt conştientă că sunt incapabilă să respect disciplina cazonă dintr-o structură politică.
La fel s-a întâmplat şi în cazul USL, am votat alianţa pentru că era PNL acolo, PSD şi Ponta nici măcar n-ar fi reuşit să mă facă să traversez strada la secţia de votare. Poate nu citesc eu suficient sau unde trebuie dar se numeşte foarte rar sau spre deloc motivul(pentru că e unul singur) pentru care USL a primit acest număr exorbitant de mare de voturi. Totul se datorează urii acerbe pe care şleahta pedelistă a reuşit s-o sădească în sufletul marii majorităţi a populaţiei prin hoţiile, mârlănia superioară, depravarea şi asocierea toxică dintre PDL şi preşedinte. Şi o cărămidă dacă ar fi candidat sub sigla USL, tot ar fi fost aleasă pentru că marea majoritate a votanţilor a dorit cu ardoare să măture PDL-ul definitiv de pe scena politică, lucru care s-ar fi şi întâmplat dacă nu erau câteva blaturi de notorietate pe care USL le-a prestat strălucit(cazul Elena Udrea de la Roman e notoriu) Lucrul ăsta l-au priceput şi pedeliştii, mulţi dintre ei din structurile de forţă ale partidului, Frunzăverde şi Stănişoară fiind doar două exemple. La nivelul structurilor locale, cu nume mai puţin cunoscute la nivel naţional, a fost urgie. N-am fost o excepţie, am votat, ca la toate elegerile de până acuma, răul cel mai mic în accepţiunea mea. Pentru că, să fim bine înţeleşi, nici liberalii nu erau poleiţi cu aur şi se întrezărea încă de pe atunci ceea ce azi e vizibil de pe lună şi anume că nu au oameni de calitate. Când spun calitate mă refer la specialişti pe anumite domenii, nici măcar nu mă refer la nivelul lor educaţional sau la aspectele morale.
Şi acum să ajungem mai aproape de zilele noastre, mă voi referi strict la PNL pentru că, aşa cum am spus, PSD nu mă interesează. Nu poţi trece la nesfârşit cu vederea gafele în lanţ care au fost comise, unele cu bună ştiinţă, din lipsa altor soluţii. Nu e nimica nou în faptul că, după câştigarea alegerilor, învingătorii îşi răsplătesc sponsorii, susţinătorii la cel mai înalt nivel şi la noi se mai adaugă prestatorii la televizor. Se practică peste tot dar, cred eu, proporţia imbecililor care sunt puşi pe funcţii cheie e ceva mai mică. Înclin să cred că Antonescu nu e chiar aşa de prost dar, ca mai toţi şefii de organizaţii din România, se lasă subjugat de yesmenii din partid şi, mai ales, n-are oameni potriviţi, aşa cum am spus mai sus. Lungul şir al propunerilor hazlii din partea PNL pentru diverse funcţii precum şi şi mai lungul şir al gafelor pe care numiţii le-au comis, stau mărturie imposibil de contestat.
În această situaţie, mi-am permis să critic toate astea pentru că, aşa cum am spus, nu sunt membru de partid, nu vreau nimic de la partid şi pentru că am acest drept în calitate de cetăţean al acestei ţări şi de votant al PNL.
Există şi în PNL ca peste tot un nucleu dur care nu poate şi nici nu vrea să vadă chiflele trase de Antonescu(pentru că asta înseamnă conducerea PNL, restul dau din cap) şi aici e vorba despre militanţii obişnuiţi ai partidului, oameni cu vizibilitate zero dar care trudesc şi trag pentru partid. Pentru aceştia din urmă printre care se regăsesc şi câţiva amici virtuali am scris acest text, am vrut să-l scriu de foarte multă vreme dar am amânat din dorinţa de a menaja anumite susceptibilităţi însă lucrurile tind să se agraveze, aşa că prefer s-o spun limpede şi să sper că lumea va înţelege pentru că alte explicaţii nu mai dau. Sigur că mi-am ales amicii virtuali de pe facebook dintre cei cu ale căror opţiuni politice sunt de acord(n-am mai repetat greşeala de pe twitter) dar asta nu înseamnă că am ajuns brusc surdă şi oarbă(doamne fereşte) Sunteţi rugaţi să vă obişnuiţi cu ideea că am să mai şi critic iar dacă acest lucru deranjează, n-am ce să fac, ori puteţi trece peste asta ori aveţi multe alte opţiuni la îndemână care să îndepărteze din câmpul vizual ceea ce scriu eu fără ca, la rândul vostru, să-mi agesaţi spaţiul cu reproşuri sau sictireli mai mult sau mai puţin ţâfnoase.
Urmează două campanii electorale, europarlamentarele şi prezidenţialele şi m-am gândit că e mai bine să lămurim lucrurile de pe acuma. Nimic nu este sigur, nu se cunosc încă numele celor care vor candida la europarlamentare, nu e sigur nici că vor fi liste comune ale USL, ba dimpotrivă şi îmi voi lua libertatea să-mi placă sau nu candidaţii liberali. Despre prezidenţiale nu are rost să vorbim câtă vreme nici măcar nu-i sigur cine şi din partea cui va candida.
Am scris toate astea ca urmare a ultimului eveniment, tragedia cu avionul prăbuşit, unde Radu Stroe a avut o prestaţie profesională dar mai ales publică jalnică, bătând înspre imbecilitate. A nu accepta evidenţa unei declaraţii pe care toată presa şi toate agenţiile de ştiri au dat-o identic, nu mai e treabă de context, pentru că în orice context rămâne de un cretinism cinic atroce.
Mulţumesc celor care au avut răbdarea să citească şi mai celor care măcar au încercat să înţeleagă.
http://www.marietavarga.eu/am-ramas-datoare-cu-o-explicatie-pe-care-nu-mi-a-cerut-o-nimeni/
avatar
MĂ DOARE IN PULA

Mesaje : 62
Data de inscriere : 14/08/2013

Sus In jos

SURSE - Antonescu e all-in: remaniere guvernamentală masivă la PNL, în noaptea cuțitelor lungi

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Ian 23, 2014 7:20 pm


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9644
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Maurul Niels Schnecker şi-a făcut datoria. L-a pus pe tuşă pe Crin Antonescu

Mesaj Scris de Katana-TACETI DIN GURA ! la data de Lun Feb 10, 2014 6:40 pm

Când prin vară analistul economic cu nume imposibil de pronunţat, citit şi de scris Niels Schnecker a fost preluat de Crin Antonescu ca şi consilier de imagine şi coordonator de campanie prezidenţială am ştiut că-l va pune pe tuşă pe liberal. Niels Schnecker trimisul Văranului pe lângă liderul liberal cu ifose de preşedinte a reuşit în câteva luni să-l bage pe Antonescu în sondaje sub Victor Ponta şi Traian Băsescu. Noroc pentru el că actualul preşedinte nu mai candidează altfel ar fi luat bătaie ca şi Geoană în 2009.

Crin Antonescu şi-a luat consilier un „aventurier” politic emigrat în SUA prin anii 80, care avea mari probleme de CV. Niciun ziarist serios din presa bucureşteană nu l-a găsit pe Niels Schnecker pe listele de consilieri la Casa Albă, în umbra lui Regan sau Bush. Mai mult, nu se găseşte numele de Niels Schnecker nici pe listele masteratelor americane şi nici măcar nu e pe lista de doctori la Sorbona cum se lăuda la Antena3. Dar poate Gâdea şi cu Badea în interminabilele emisiuni ce adoarme gândirea şi morala, în care se critică românismul, cu o ură viscerală, de parcă ar fi fost cineva agent DIE lăsat la vatră în anii 80 şi recuperat de SIE în anii 90, în consultaţii guvernamentale din vremea regimului de votcă agitată a lui Nicolae Văcăroiu, îl vor întreba pe analist ce-i cu studiile sale. Dar lovitura de graţie lui Antonescu nu i-a dat-o CV-ul super-cosmetizat al consilierului de imagine Niels Schnecker, ci instigarea prezidenţiabilului liberal să modifice OUG nr. 32 pentru a intra în puşcărie cei care citesc, scriu şi promovează ideile naţionale ale unui Cioran, Eliade, Gyr, Ionescu, Iustin Pârvu, Ogoranu sau Codreanu. Absurditatea propunerii consilierului de contra-imagine a lui Crin Antonescu a încins internetul şi facebook-ul spre indignarea majorităţii românilor şi a celor care mai iubesc ţara aceasta.

Din cauza acestui consilier de imagine anti-legionar în manifestările publice, candidatul Crin Antonescu a pierdut încrederea electoratului de dreapta și naționalist-creștin din România. Recent absolut toate site-urile, publicațiile naționaliste și forumurile legionare au adus grave critici liberalului Antonescu. În București s-au organizat de către PTPT și Fundația Ogoranu manifestări de apărare a personalităților românești și a emblemelor culturale naționaliste interbelice împotriva inițiativei lui Crin Antonescu de a schimba OUG nr. 32 ca să-i aresteze pe românii care cred în simbolistica naționalistă și creștină interbelică.

Plecarea lui Niels Schnecker de lângă Crin Antonescu este o victorie a naționaliștilor români și a publicațiilor NapocaNews.ro, FrontPress.ro, Nationalisti.ro, Ziarul Natiunea și Buciumul.ro, dar şi a bloggerilor Dan Tanasa şi Victor Roncea. Aceste voci distincte şi inconfundabile ale patriotismului românesc au avut împreună pe durata campaniei de apărare a valorilor româneşti şi ca românii să nu facă puşcărie pentru că ei cred în personalităţile culturale şi creştine interbelice, circa 100.000 de cititori unici/zi. Chiar dacă motivele publice sunt altele pentru trimiterea la plimbare a lui Niels Schnecker, adevărul este că frontul naţionalist românesc când vrea să se mobilizeze întru cauza naţională ştie să se concentreze pe teme autentice în sprijinirea valorilor şi ierarhiilor culturale româneşti, reuşind ca un candidat care avea şanse reale la prezidenţiale să piardă procente importante în sondaje şi din încrederea românilor. Crin Antonescu a pierdut imagine şi procente pe mâna lui Niels Schnecker, crezând că personaje duplicate moral, prin manevre din culise umbroase, îl pot face preşedinte şi nu românii cinstiţi şi patrioţi care merg la vot. Înfrângerea lui Crin Antonescu şi a lui Niels Schnecker în faţa frontului publicistic românesc e un semn că în România electoratul naţionalist începe să conteze tot mai mult. Cine nu va ţine cont de acest nou segment electoral la alegerile prezidenţiale se va arde precum liberalul Crin Antonescu cu Niels Schnecker.
avatar
Katana-TACETI DIN GURA !

Mesaje : 230
Data de inscriere : 29/10/2012

Sus In jos

Cum se calculează finalul USL

Mesaj Scris de BEAU & BEAU la data de Lun Feb 17, 2014 9:29 am

https://sites.google.com/site/sinteticrealpolitik/cum-se-calculeaza-finalul-usl

" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "
„ Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU ”

Mihai Beltechi
avatar
BEAU & BEAU

Mesaje : 199
Data de inscriere : 21/05/2013
Varsta : 53

http://romanicablues.wordpress.com/

Sus In jos

E o floare, e un Crin si pentru Ponta a devenit chin!

Mesaj Scris de Katana-TACETI DIN GURA ! la data de Mar Feb 18, 2014 8:31 am

avatar
Katana-TACETI DIN GURA !

Mesaje : 230
Data de inscriere : 29/10/2012

Sus In jos

Ponta a găsit cauza Crizei din USL: Traian Băsescu!

Mesaj Scris de Katana-TACETI DIN GURA ! la data de Mar Feb 18, 2014 11:03 am

Dacă n-ați aflat, v-o spun eu. Iresponsabilul vesel, pe numele lui din buletin Victor Viorel Ponta, a fost aseară la Sinteza zilei, emisiune cunoscută în popor și drept „Eu pup poala popii. Popa pupă poala mea”. E un nume care-și găsește explicația în țucăturile reciproce de care pleznește așa zisul dialog...
Mihai Gâdea, de profesie popă predicator, îi arde lui Victor Ponta niște pupături prin care-i face ăluia niște bătături la buci de nu mai poate sta pe scaun decît într-o rînă. Drept răspuns, victima pupăturilor înfocate îi pupă și el popii poala.

Cum pe B1tv se producea la aceeași oră Crin Antonescu, n-am putut să-l urmăresc pe Victor Viorel Ponta în ceea ce se voia un duel tv la distanță între cei doi beligeranți. Aveam punctul de vedere doar al unuia dintre beligeranți. Un timp m-am gîndit cu părere de rău că-mi scăpase, ca analist, punctul de vedere al celuilalt beligerant.

Stenograma emisiunii m-a făcut să răsuflu ușurat:

Știți despre ce-a vorbit Victor Viorel Ponta în momentul de culme al Crizei din USL?

Despre Traian Băsescu:

„Victor Ponta: Domnule Gâdea, aţi ridicat nişte probleme extrem de importante şi vreau să vă mulţumesc că îmi daţi ocazia şi sper că astă-seară aş vrea cu calm şi cu linişte, o să pot să răspund la toate întrebările. O să încep doar aici cu o mică glumă şi războiul din Troia a pornit de la o Elenă. Din fericire, în România, în acest moment, eu cred că ne aflăm spre finalul unui război început în urmă cu nouă ani, atunci când domnul Băsescu şi un întreg regim aciuat în jurul domniei sale, a pornit un război împotriva românilor şi a României. Din acest punct de vedere batălia va fi până la final, până în noiembrie va fi extrem de dură. Şi eu cred că atât timp cât Traian Băsescu va avea un cuvânt de spus în România, nu doar din funcţia de preşedinte, nu va fi linişte, vor fi tot timpul războaie”.

Victor Viorel Ponta, proțăpit în fruntea PSD și a Guvernului de voința baronilor și de rătăcirea de o clipă a lui Traian Băsescu, va trece prin viața politică a României ca un chibrit care nu se aprinde printr-o odaie întunecoasă.

Va lăsa în urmă însă, pentru istorici, întrebarea:

Cum dracu a reușit omul ăsta să nu facă nimic avînd la îndemînă condiții pe care nici un premier nu le-a avut în perioada postdecembristă: o majoritate parlamentară de 80 la sută, o opoziție de firimituri politice, o presă obedientă, o societate civilă inexistentă, un popor de blegi?

Un posibil răspuns l-ar da și momentul halucinant de luni seara, cînd iresponsabilul vesel a pus ciondăneala pentru ciolan dintre el și Crin Antonescu pe seama lui Traian Băsescu!

http://www.reportervirtual.ro/2014/02/victor-ponta-a-gasit-cauza-crizei-din-usl-traian-basescu.html
avatar
Katana-TACETI DIN GURA !

Mesaje : 230
Data de inscriere : 29/10/2012

Sus In jos

Ce nume pompos - ”comisia juridică”.

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Feb 18, 2014 12:14 pm

Ce nume pompos - ”comisia juridică”. Comisia juridică este organismul inventat de parlamentari pentru a se apăra de justiție. Asta băsistă, cum o fi ea, dar de justiție. Deunăzi, comisia juridică a votat împotriva ridicării imunității parlamentare a unui deputat PSD acuzat de procurori de trafic de influență. Liberalii au fost singurii care au votat la vedere, pentru ridicarea imunității. După ședință, Alina Gorghiu se declara uimită: ”Sunt extrem de neplăcut surprinsă că a fost o majoritate destul de mare care a votat împotriva cererii. Îmi pare rău că este rezultatul acesta. Nu cred că pledoaria domnului deputat a fost cel care a schimbat votul în comisiei, ci a fost o opţiune pe care o făcuseră colegii mei înainte de a veni în comisie”, a spus liberala. Și pe noi ne miră că ea se miră, de parcă atunci când se aveau pe bune cu pesediștii nu știau că rolul acestei comisii este să protejeze bandiții din USL. De parcă n-ar ști că președintele comisiei juridice este sclavul omului cu problemele juridice printre cele mai spinoase din România, conservatorul Daniel Ciucă.Dar nici măcar nu e Ciucă cel mai penibil și mai incompatibil membru care a făcut parte vreodată din comisia juridică”. Ia să vedem, vă amintiți personajul?
-“Unii cer ministere, unii cer funcții, unii cer majorități. Eu am cerut să fiu și eu membru într-o comisie? Ce mare lucru? O comisie!”
- ”Dar de ce tocmai comisia juridică?”
-”Comisia juridică pentru că asta e obsesia mea, pentru că în ultima vreme România a fost țara mascaților, țara procurorilor, țara terorii și un stat de drept distrus în care n-a mai existat dreptate, a existat abuzurile și obrăznicia celor care l-a condus. Noi vom curăța, vom face curățenie și vom institui statul de drept care l-ați distrus voi, pentru că mi s-a întâmplat mie ce mi s-a întâmplat, pentru nedreptatea care mi s-a întâmplat. N-o să mai existe în România de acum încolo că dacă dai primă unui jucător să câștige un meci este mită, e corupție. Dacă de cinci ani nu știm încă dacă premierea este corupție înseamnă că nu știm dreptul, nu știm dacă suntem stat de drept, nici nu știm noi... Știm? Știți? Nu știi, vezi? De ce nu știi? Pentru că sunt niște nenorociți care au fabricat dosare, de aia nu știm.”
- ”Ce vă recomandă să fiți în comisia juridică?”
- ”Pe mine mă recomandă dreptatea. Adevărul, asta mă recomandă.”
- ”Nu, ca studii întreb, ce studii vă recomandă?”
- ”Dreptatea și adevărul a spus Hristos! A-de-văăă-ruuul! Adevărul este lumina și viața! Iar dreptatea și adevărul unui om care-l are pe Dumnezeu și Iisus este-n inimă și în creier. În creierul lui! Studiile pe care le am eu sunt de ajuns pentru a vedea dreptatea. Pentru că până la urmă poți să ai toate studiile de pe lumea asta, dacă adevărul nu te caracterizează și nu-l ai pe Hristos în tine, o ignori! Nu e nevoie să știi cărți de drept. Toate acele cărți de drept care le studiază studenții pă la facultăți, teancuri de cărți, sunt toate cuprinse într-o singură carte: Biblia.”
A vorbit Gigi Becali, fost membru al comisiei juridice, actual condamnat definitiv în cel puțin două dosare. Gigi Becali fusese trimis în comisia juridică de șeful Alinei Gorghiu, Crin Antonescu, liderul partidului mirat, ieri, cum de s-a putut întâmpla ca în comisia juridică să se voteze mizerabil. Nu vă mai mirați, șmecherilor! Dreptatea și adevărul, vorba aia, nu vă recomandă.

_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9644
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Contraofensiva PNL. Capul lui Ponta, moțiunea de cenzură și arma secretă

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Feb 18, 2014 3:00 pm


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9644
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Curvele slujesc intotdeauna interesul național

Mesaj Scris de crescatorul de girafe la data de Mar Feb 18, 2014 3:33 pm

Suntem un partid national. Nu putem să punem între paranteze interesul national. Ar fi un politicianism egoist continuarea crizei politice din maliții minore atât timp cât România trebuie guvernată în condiții optime – Iliesiu Sorin, senator PNL
Surprise, surprise, iata ca nu vorbea Oprea Gabriel, poreclit ” interesul național ” din pricina acestor doua cuvinte pe care le-a folosit ori de cate ori a schimbat taberele.
L-a lasat pe Geoana in 2009 ? Interesul national i-o cerea.
A stat cu Basescu-Boc-PDL la guvernare intre 2009-2012 ? Interesul national, era criza si se prabusea natia fara el.
I-a parasit pe Basescu-MRU in 2012 ? Poporul si interesul national i-au cerut-o, fireste.
A venit langa finul Ponta din 2013 ? Pai cum altfel, interesul nat…
Iata acum un senator liberal Iliesiu Sorin mestecand aceleasi cuvinte : sa-l schimbam pe Antonescu in interesul national. Ca fapt divers l-a bagat in ciorba si pe C.A.P. Tariceanu, absolut fara nici o treaba, ca la mahala, zici ca e alaturi de tine si Gigi Duru, fiindca esti mic si singur dar poate sperii lumea. ( In timpul asta, Tariceanu plecat in vizita la socrii , il tampona pe unul )
De acord insa cu o chestie. Am scris de vreun an incoace, Antonescu a condus autoritar, deci numai el va deconta totul la momentul potrivitcare pare a se apropia vertiginos. A semnat un pact aiuritor cu PC-Voiculescu, a inchis ochii la coabitare, la trocul cu procurorii, la 1001 de legi strambe si decizii ciudate, a parut ca se trezeste in “martea neagra” dar deja era tardiv.
Dar nu poti sa fii atat de caraghios incat sa iesi in fata invocand “interesul national” pentru ramanerea la putere de dragul unui alt partid.
Daca stai de vorba cu o curva, iti va explica probabil ca e in interesul national sa stea capra la barbatul care o plateste o data pe saptamana. El se va intoarce intotdeauna acasa la nevasta si familie, mai satisfacut si vor coabita pana la adanci batraneti.
” Da, familia e patria cea mică, precum patria e familia cea mare” zicea nenea Iancu. E in interesul national sa avem liniste in ea, deci iata, toate curvele il pot invoca linistite.
Si cum politica e o curva…
PS
N-avea sens sa intru in amanunte de genul Iliesiu – invitatul permanent al Antenei 3 sau Iliesiu – nenominalizat la europarlamentare. E mai simpla demonstratia asa cum am scris-o.
avatar
crescatorul de girafe

Mesaje : 328
Data de inscriere : 15/08/2010

Sus In jos

Degeaba se gudură liderul PNL pe lângă băsişti

Mesaj Scris de ana morosana la data de Mier Feb 19, 2014 6:58 am

Certurile din marea familie a USL au şi partea lor plăcută. Oamenii dau din casă.Daniel Constantin l-a turnat pe Crin A. şi aşa am aflat că, în vara lui 2012, Dan Voiculescu era să ajungă preşedintele interimar al României, dacă erau respectate cuvânt cu cuvânt înţelegerile din alianţă. Cel mic al lui Felix a mai povestit şi cum a tras el cu ochiul la o hârtie aflată pe biroul lui Antonescu – se simte că omul a fost crescut la şcoală de turnător - şi aşa a aflat că liderul PNL nu numai că ştia de pactul de coabitare, dar chiar a făcut corecturi pe acest document.
Divorţul eşuat din USL seamănă tot mai mult cu o parodie după piesa lui Sartre "Cu uşile închise". Trei parteneri închişi într-un spaţiu îngust – Ponta, Antonescu şi Voiculescu sunt captivii propriului electorat şi nu prea au unde să plece. Oamenii se dispreţuiesc între ei, din când în când se combină câte doi împotriva celui de-al treilea şi-i fac mizerii, dar, până la urmă, bieţii de ei sunt condamnaţi să rămână împreună.
Dincolo de aceste glume triste, guvernarea a intrat în blocaj şi probabil aşa va rămâne multă vreme. Oltchim, privatizarea CFR Marfă, exploatarea de la Roşia Montana au rămas în stand by. Proiectul de absorbţie a fondurilor UE pentru 2014-2020 s-a dovedit un plagiat de proastă calitate, iar Bruxelles-ul ni l-a trimis de două ori înapoi. Cota unică de impozitare a devenit un instrument de şantaj: PSD le transmite liberalilor că, dacă pleacă, vor introduce impozitul progresiv.
Însă, chiar dacă USL se rupe, ceea ce rămâne în Parlament este marea coaliţie a celor decişi să pună căpăstru Justiţiei. Luni, PSD l-a salvat pe deputatul Vlad Cosma. Votul a fost zdrobitor: 222 la 105 – o majoritate constituţională de peste două treimi. Ca să fie clar cum se joacă, însuşi Victor Ponta şi colegul său, inculpatul Liviu Dragnea, au venit în Camera Deputaţilor, ca să voteze. În toamnă, PNL l-a protejat pe Varujan Vosganian.
În permanenţă, facţiuni transpartinice – liberali, social-democraţi, udemerişti, conservatori, uneori şi pedelişti sau alţi apărători ai interesului naţional – organizează câte un asalt asupra DNA. Ziua de 10 decembrie 2013, celebra "marţea neagră", a fost ieşită din comun doar prin faptul că într-o singură şedinţă a plenului Camerei Deputaţilor urmau să fie adoptate mai multe legi în favoarea infractorilor. Dar acelaşi lucru s-a petrecut în comisia de revizuire a Constituţiei, însă într-un ritm mai lent. Imensa majoritate a amendamentelor la legea fundamentală mergeau pe aceeaşi filosofie, a protejării inculpaţilor.
După opinia mea, Crin Antonescu face o greşeală dacă încearcă să-şi atragă aşa-numitul "electorat băsist" (foştii lui tovarăşi de drum, de la Antena 3 au pus această etichetă pe nişte oameni care credeau în nişte valori, din care, probabil, cea mai importantă este statul de drept) şi să se prezinte acum, cu nouă luni înainte de alegeri, drept apărătorul statului de drept. Împreună cu Ponta, a fost la lovitura de stat din vara lui 2012. Posibil ca unii alegători să aibă o memorie scurtă şi, atunci când vor ajunge în cabina de vot, să uite aceste detalii. Eu, personal, cu siguranţă nu voi uita.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/1083099.html


avatar
ana morosana

Mesaje : 201
Data de inscriere : 22/05/2013

Sus In jos

Crin Antonescu nu mai are cale de întors

Mesaj Scris de Narcisa-Edelweiss la data de Mier Feb 19, 2014 7:03 am

Crin Antonescu nu mai are cale de întors
Hărmălaia din USL a ajuns la un asemenea stadiu încât o nouă pace de tip „pupat toţi piaţa endependenţi” nu mai este posibilă fără a-l compromite iremediabil pe Crin Antonescu. În urma declaraţiilor şi acţiunilor recente, liderul liberal s-a condamnat singur să meargă până la capăt.
Sunt două scenarii care ar sta la baza tărăboiului uselist din acesta zile. Primul, cel afirmat deschis de combatanţi, ţine de impunerea lui Klaus Iohannis ca vicepremier de către PNL, situaţie care nu convine PSD din motive încă neclare. Ba că locul este deja ocupat de Gabriel Oprea, ba că să fie vicepremier şi Daniel Constantin, ba că Iohannis n-are bască.Celălalt scenariu ar fi că prin tot acest scandal se urmăreşte ruperea USL, Crin Antonescu urmând să treacă în Opoziţie pentru a-şi maximiza şansele la Preşedinţie. Logica şi bunul-simţ spun că aceasta ar fi varianta corectă, însă în joc intervin o mulţime de alte interese prin care se forţează readucerea liderului PNL în braţele sufocante ale PSD şi cedarea candidaturii la prezidenţiale.În oricare dintre cele două situaţii s-ar afla, Crin Antonescu nu are acum de ales şi trebuie să meargă, de data aceasta mai hotărât şi mai decis ca niciodată, până la capăt, spre despărţirea de PSD. Nu va mai exista nicio scuză pentru o eventuală reîmpreunare cu Victor Ponta.
Indiferent de ce calcule şi-a făcut Crin Antonescu, de ce doreşte să obţină în urma crizei declanşate în USL, o împăcare cu PSD nu se va putea face fără a fi îngropat politic. Chiar şi în ochii naivilor ce mai cred în bunăstarea care va veni pe conducta USL, liderul liberal va fi perceput un ciolănar pus pe scandal, un politruc ce-şi urmăreşte doar propriile interese. Pentru că următoarele declaraţii nu pot fi uitate uşor, nici măcar în România.
"Eu cred că pentru toţi observatorii vieţii politice, ba chiar şi pentru mulţi dintre oamenii obişnuiţi, care nu fac aşa o pasiune din politică, de un an de zile e limpede că PSD nu are de gând să-şi ţină cuvântul. PSD-ul, postul său oficial de televiziune, diverşi oficiali, foarte importanţi, din jurul domnului Ponta au tot strigat: că-i un partid prea mare ca să poată să lase Preşedinţia altora, că Antonescu e rău, că nu ştiu ce o să se întâmple. (...) Am fost acuzaţi că nu plecăm de la guvernare cum nu pleacă, vestita vorbă, câinele de la măcelărie. Am înghiţit-o şi pe asta. Dar ca să să mă întrebaţi acuma dacă eu cred că PSD are cel mai mic gând să mă susţină la Preşedinţie e aproape comic”, spunea Crin Antonescu în urmă cu câteva zile la Antena 3.
Ce ar înţelege oamenii dacă brusc se revine la amor bouche a bouche cu PSD? Că Antonescu s-a întors la „măcelărie” şi că pesediştii nu mai sunt „comici” pentru că iar fi dat garanţii că îl fac preşedinte? Nu l-ar mai alege nici măcar babele ieşite la vot în schimbul kilului de ulei livrat de şoşonarii de campanie.
Şi a mai zis una Crin Antonescu. Că „PSD-ul lui Victor Ponta începe însă să semene zi de zi, ceas de ceas, cu oarecare lăcomie chiar, cu PSD-ul din 2004”. Nimic mai adevărat. Cu excepţia vitrinei în care l-au înfipt pe Victor Ponta, nimic nu este schimbat în structura acestui combinat de produs bani negri tot pentru baronii de la începutul anilor 2000. După această declaraţie, este lesne de prevăzut ce impact ar avea o nouă lună de miere a lui Crin Antonescu cu „lacomii” care au ţinut ţara sub bocanc până în 2004. Nu numai babele, dar nici măcar proprii liberali nu se vor mai deranja să-l ştampileze pe Crin.
Pentru a-şi scuza lipsa de onoare şi constanţă, politicienii noştri au învăţat să repete papagaliceşte o banalitate cu aerul că citează din Martin Heidegger: „Politica este arta compromisului”. Un eventual nou compromis al lui Crin Antonescu cu PSD-ul nu va mai fi nici măcar politică de Dâmboviţa ci o hămeseală din care va ieşi el însuşi devorat.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-nu-mai-are-cale-de-intors-1083108.html
avatar
Narcisa-Edelweiss

Mesaje : 1121
Data de inscriere : 21/12/2008
Varsta : 30

Sus In jos

Se rupe USL? Ce fac Antonescu si Ponta

Mesaj Scris de Narcisa-Edelweiss la data de Mier Feb 19, 2014 7:28 am

avatar
Narcisa-Edelweiss

Mesaje : 1121
Data de inscriere : 21/12/2008
Varsta : 30

Sus In jos

Noi amenintari de la Antonescu si raspunsul PSD

Mesaj Scris de ion pribeagu la data de Mier Feb 19, 2014 2:54 pm

avatar
ion pribeagu

Mesaje : 392
Data de inscriere : 27/06/2010

Sus In jos

Re: PNL si onesta Marieta

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum