POLITICA
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» retro de pe disc D
Dum Ian 06, 2019 7:40 pm Scris de Admin

» silkengirl LINKURI
Joi Dec 27, 2018 8:49 am Scris de Admin

»  GARY GLAMOUR site derivate
Joi Noi 08, 2018 4:12 pm Scris de Admin

» linkuri operative
Mier Sept 19, 2018 10:27 am Scris de Admin

» BRUIOANE INSECTAR
Vin Iul 20, 2018 9:39 am Scris de Admin

» NEWS Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Vin Iul 20, 2018 9:17 am Scris de Admin

» RETRO Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Mar Mar 27, 2018 8:44 pm Scris de Admin

» PAGINILE MELE FB
Dum Mar 04, 2018 11:56 am Scris de Admin

»  grupurile mele FB
Dum Mar 04, 2018 11:00 am Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

PONTA, SA-TI SPUN BANCUL CU CACIULA, CACASI STEAGUL , BELISI PULA

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

PONTA, SA-TI SPUN BANCUL CU CACIULA, CACASI STEAGUL , BELISI PULA

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Ian 11, 2014 4:34 pm

Victoria Nuland , numărul doi al politicii externe americane , trimisa personală specială a președintelui Obama a sosit în România cu SARCINA de a-i administra tembelului Ponta, porcopremier undeva lângă Carpați șuturi în cur până idiotul urma să facă hemoroizi la amigdale dar Tonta ( Ponta ? ) , viclean copchil de casă i-a zis : Ai siktir, fă , mă duc, am treabă , hai, pa , ce P...mea, ce p...da.Lăsîng gluma la o parte capiul de Ponta s-a pișat în direct , la oră de vârf și în văzul întregii lumi în cana de cafea a chiriașului de la Casa Albă și, sub titlu de ipoteză acesta din urmă a considerat , va considera că e vorba de un afront personal.
Se mai vorbește prin târg că undeva, lângă Potomac locuiește un pui de drac, multimiliardar ,sponsor și pretenar al lui Obama .Numele lui e Gyuri Soros ( nu Frundo ) și e un maestru al așa ziselor revolte portocalii .Deoarece boul de Ponta și -a permis neprmis-a , cred că românește spus, acesta s-a belit la bleaga-i puță .Mai cred ca pana aici a fost cariera pulitică de Prim Plagiator a juns din motivele sus invocate în stația terminus….va fi interesant de urmărit radicalizarea protestelor organizate de oengistii lui Soros ,pretenarul lui Obama .

_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9702
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

PORCOpremier pierdut în ceaţă CA MĂGARUL CIOBANULUI GHIȚĂ , de la Jina

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Ian 11, 2014 5:39 pm


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9702
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

BREAKING NEWS ! Băsescu semnalează naţiunii: PONTA ESTE UN ESCROC CARE JEFUIEŞTE ROMÂNIA & o reactie uselista

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Ian 11, 2014 5:41 pm


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9702
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Zurcher Zeitung : "atacul lui Ponta asupra justitiei din Romania"

Mesaj Scris de SUFLET_PUSTIU la data de Sam Ian 11, 2014 5:43 pm

avatar
SUFLET_PUSTIU

Mesaje : 178
Data de inscriere : 20/03/2013

Sus In jos

Băsescu semnalează naţiunii: PONTA ESTE UN ESCROC CARE JEFUIEŞTE ROMÂNIA

Mesaj Scris de HERACLITORIS FUTEZATORUL la data de Sam Ian 11, 2014 6:00 pm

avatar
HERACLITORIS FUTEZATORUL

Mesaje : 293
Data de inscriere : 28/12/2008

Sus In jos

Năstase: Vizita Victoriei Nuland, marcată de gafe ale diplomației americane

Mesaj Scris de Katana-TACETI DIN GURA ! la data de Sam Ian 11, 2014 6:14 pm

Fostul premier Adrian Năstase semnalează, într-o postare pe blogul personal, “unele din gafele de comunicare” legate de vizita în România a Victoriei Nuland, adjunct al Secretarului de Stat pentru Europa și Eurasia al Statelor Unite ale Americii. Năstase notează că relația cu SUA este una fundamentală pentru țara noastră, dar ea trebuie să se bazeze pe respect, pe reciprocitate și pe dialog.

Năstase: Vizita Victoriei Nuland, marcată de gafe ale diplomației americaneApreciind că raporturile bilaterale SUA-România au și o dimensiune publică, relativ independentă de conținutul parteneriatului strategic, care este utilizată în funcție de opțiuni subiective, de calitatea ambasadorilor, de natura lobby-ului politic realizat uneori agresiv, și în cadrul unor agende personale, de către persoane din România și Washington, Adrian Năstase consideră că “este evident că Europa nu face parte, în momentul de față, din prioritățile americane” și, în consecință, nici “dosarul României, pentru moment, nu poate fi în topul intereselor strategice americane (cu excepția unor aspecte legate de lupta antiterorism sau de retragerea trupelor americane din Afganistan; după înțelegerea de la Geneva cu Iranul, s-ar putea să existe și o altă abordare în privința instalațiilor anti-rachetă de la Deveselu), întrucât autoritățile de la Washington sunt preocupate, în primul rând, de Orientul Mijlociu, de Asia și de Rusia.

În plus, potrivit fostului premier, consideră neplăcut și faptul că după mai bine de un an, Statele Unite nu au numit încă un ambasador la București, ceea ce are drept consecință gestionarea curentă a relațiilor bilaterale, la nivel sub-strategic, de către persoane de nivel 3 și 4, la Washington, pe o componentă care se bazează, într-o anumită măsură, pe opțiuni subiective, pe contacte sporadice (inclusiv din vina autorităților române).

Gafele diplomației americane

În continuare, fostul prim-ministru prezintă doar două dintre cele mai recente gafe de protocol pe care le-a făcut diplomația americană de la București, în contextul vizitei la București a Victoriei Nuland, asistentul secretarului de Stat al SUA.

O primă gafă, în opinia lui Adrian Năstase, este “Convocarea intempestivă” a președintelui CSM, judecătorul Adrian Bordea și a ministrului de justiție Robert Cazanciuc, pentru consultări, la Ambasada americană. Dacă dorea unele informații, însărcinatul cu afaceri a.i. la București putea să meargă el la sediul celor două instituții pentru a le obține. Așa însă, practic, cei doi demnitari au mers pe teritoriu american (în ambasadă), dând impresia că sunt chemați la ordine. În plus, cei doi reprezintă două puteri distincte ale statului – justiția și guvernul, care, nu-i așa, ar trebui să fie separate. Această “convocare” vine după comunicatul dat anterior “intempestiv” de către ambasadă, în legătură cu două proiecte de legi în dezbaterea Parlamentului. Ori, regulile Convenției de la discuțiilor Viena privind relațiile diplomatice sunt valabile și pentru ambasada americană de la București. Dacă existau îngrijorări, ele trebuiau prezentate direct la MAE, la guvern sau la Parlament și nu lansate public, interferând cu viața politică românească”.

De asemenea, Adrian Năstase consideră că “introducerea în comunicatul referitor la vizita doamnei Victoria Nuland, în temele de discuție, a problematicii statului de drept în România” reprezintă aun alt element nepotrivit de comunicare, întrucât “a generat o ambianță tensionată, cu efecte asupra, dând senzația că adjunctul secretarului de stat vine la București pentru a trage de urechi autoritățile”. ”Comunicatul a fost propus, evident, de către staff”, explică Năstase, precizând totodată că “rostul diplomației este, în principal, acela de a clarifica semnele de întrebare prin convorbiri confidențiale” și apreciind că este posibil ca acest element să fi fost introdus la propunerea ambasadei de la București, în comunicatul de presă.

“Am urmărit conferința de presă a doamnei Nuland, de la Ambasada americană, la sfârșitul vizitei. A făcut exclusiv comentarii legate de “statul de drept” din România (cu exepția răspunsului la o întrebare despre Republica Moldova)”, a mai scris Năstase pe blog.

Năstase, de acord cu György Frunda

Totodată, fostul premier se declară de acord și cu afirmațiile pe care consilierul guvernamental György Frunda le-a făcut înaintea vizitei Victoriei Nuland în România, apreciind că acesta “a atras atenția asupra unor aspecte care țin de protocol, reguli și, în definitiv, de demnitate.

Cei care l-au criticat, sugerând politica “ciocu mic” par a fi recitit, de curând, fabula cu “licuriciul cel mare”.

Numirea unui ambasador SUA la București, o necesitate stringentă

Subliniind că “relația cu Statele Unite este o relație fundamentală pentru România, dar că ea trebuie să se bazeze pe respect, pe reciprocitate și pe dialog”, Adrian Năstase arată că numirea unui nou ambasador american la București este o necesitate stringentă.

Ca o concluzie, fostul premier consemnează: “dincolo de legăturile între serviciile de informații legate de lupta antiteroristă și de colaborarea politico-militară, legată de scutul antirachetă și de baza de la Kogâlniceanu, nu există elemente substanțiale de conținut, în prezent pentru relațiile bilaterale. Consecința este aceea că se recurge, din nou, la demagogia “condiționalităților democratice”, încercându-se introducerea pe agenda bilaterală exclusiv a unor teme de politică internă din România, cum s-a mai întâmplat și în alte perioade.

Cred că ar fi extrem de util pentru politica externă românească să ofere teme importante pentru dinamizarea relațiilor româno-americane, ieșind din pozițiile defensive și amplificând dialogul bilateral la Washington, pentru că cel de la București pare a fi virusat”.


Radio România și Agerpres, pe lista neagră a ambasadei SUA
Lista jurnaliștilor care au fost admiși la conferința de presă a Victoriei Nuland este mult mai polarizată decât discursul reprezentantului american. Potrivit unui activist extrem de critic la adresa guvernării, directorul Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, s-a dorit a se transmite mesajul că SUA sprijină un anumit gen de presă și de orientare către Vest a ong-urilor.
avatar
Katana-TACETI DIN GURA !

Mesaje : 230
Data de inscriere : 29/10/2012

Sus In jos

Catalin Ivan , facut de ma-sa cu-n magar ce il credea ea armasar

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Ian 11, 2014 7:12 pm


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9702
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

CASA ALBA L-A PUS PE PONTA PE LISTA NEAGRA…FOR EVER !

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Ian 12, 2014 7:36 am


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9702
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

O vizită care pune guvernul în dificultate

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Ian 12, 2014 7:37 am


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9702
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Cum s-a ascuns Ponta sub masa

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Ian 12, 2014 7:54 am

Poate domnului Ponta nu-i pasa ca stie toata tara cum a dat inca o data cu bata-n justie, pronuntandu-se peste capul unei sentinte definitive si irevocabile in problema Nastase 2, dar faptul ca s-a aflat vestea si peste hotare l-a cam pus pe ganduri.

Altfel nu-mi explic cum se face ca, afland despre vizita la Bucuresti a unui inalt demnitar american, respectiv doamna Victoria Nuland, trimisa speciala a vicepresedintelui SUA, a procedat exact ca un copil care, prins ca a umblat la borcanul cu dulceata, s-a ascuns sub masa, ca sa nu dea ochi in ochi cu mama: domnul Ponta nu s-a prezentat la intalnire, pe motiv ca are alt program, imposibil de schimbat.

Disparitia in neant

Mai, sa fie! Domnul Ponta care are timp berechet sa umble non stop pe la toate televiziunile si sa strecoare de acolo numai sageti otravite la adresa presedintelui Basescu, n-are timp pentru intalnirea cu un inalt demnitar al celei mai de seama puteri a lumii!

Poate gresesc, dar mie mi se pare ca unul din motivele pentru care domnul Ponta primeste salariu la Palatul Victoria (din banii contribuabililor!) este si acela ca tebuie sa-si gaseasca timp pentru toate intalnirile importante, sa trateze cu partenerii, sa negocieze poblemele legate de interesele tarii si nu sa dispara in neant, fara ca macar sa stim unde se ascunde la sfarsit de saptamana.

Explicatia domnului Corlatean ca programul premierului "nu putea fi modificat pentru a include o intrevedere cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland" este atat de subtirica, incat se rupe la cea mai mica atingere, atat timp cat acest program atat de important nu poate fi facut public, iar pemierul insusi este o persoana publica.

Chiar ma intreb: ce program o fi avand domnul Ponta, atat de important, incat nu poate sa strecoare nici macar un ceas pentru trimisa vicepresedintelui american? Surpriza: am deschis site-ul oficial al Guvernului Romaniei si am aflat ca vineri, sambata si duminica primul ministru n-are niciun program. Are weekend.

Dreptul la odihna al domnului Antonescu

Dar chiar daca avea un program, tot merita un sacrificiu pentru a se intalni cu mesagerul american, cu atat mai mult cu cat domnul Ponta s-ar putea simti cu musca pe caciula daca doamna Victoria Nuland are in program tema statului de drept, iar noua ne-a mers vestea ca am cotit-o pe drumul statului de stramb.

Si n-ar fi exclus. Cine urmareste atent agenda mesagerei americane observa usor ca acolo sunt prevazute, in afara Bucurestiului, vizite in mai multe capitale europene: Berlin, Vilnius, Paris si Haga. Pentru fiecare din acestea, are rezervata cate o singura zi.

Numai la Bucuresti va sta doua zile, poate preocupata chiar de respectivul stat de drept, poate de alte probleme, dar este sigur ca niciuna n-ar fi pentru primul ministru al Romaniei atat de putin importanta, incat sa se ascunda dansul sub masa, precum copilul vinovat, care a umblat la borcanul cu dulceata.

Nici presedintele Senatului Crin Antonescu nu s-a pregatit sa ia parte la discutii, dar dansul are motive temeinice: cand e vorba de concediu si de weekend, isi respecta cu strictete programul de odihna conform dreptului de care se bucura toti oamenii muncii, asa cum a si declarat cu o alta ocazie, foarte jenanta de altfel pentru dansul.

Singurul oficial de rang inalt cu care s-a intalnit doamna Victoria Nuland a fost presedintele Basescu, ceea ce nu este rau, dar prevad de pe acum ca domnul Ponta abia asteapta ziua de luni (cand se elibereaza de la intangibilul sau program) si sa se duca urgent la Antena Felix, la Antena Ghita sau la amandoua, ca sa explice telespectatorilor ca presedintele n-a pus bine problema.

De ce n-a pus-o bine, este mai mult decat evident: pentru ca presedintele este un basist iremediabil.
http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/cum-s-a-ascuns-ponta-sub-masa-1276933

_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9702
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Avatarul lui Ponta

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Ian 12, 2014 8:04 am


_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9702
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Deutsche Welle critică atacul lui Gyorgy Frunda la adresa Statelor Unite

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Ian 12, 2014 9:41 am

transcript
Presa germană critică modul în care Gyorgy Frunda, consilierul premierului Victor Ponta, a abordat tema vizitei adjunctului secretarului de stat american Victoria Nuland în România şi intervenţia ambasadei SUA în scandalul statului de drept.

Gyorgy Frunda le-a reproşat americanilor că se plasează pe poziţii de autoritate faţă de guvernanţii noştri, cu toate că nici în Statele Unite lucrurile nu merg ca pe roate.

În opinia jurnaliştilor de la Deutsche Welle însă, consilierul premierului nu se află în poziţia de a critica, atât timp cât guvernanţii au făcut porţia lor de greşeli.

"Ce ar fi dacă am merge noi în SUA să verificăm situaţia condamnărilor la moarte, care contravine tuturor convenţiilor internaţionale, sau să verificăm decizia Parlamentului din Colorado, de la 1 ianuarie, de a admite marijuana!", este declaraţia războinică a consilierului premierului care atrage critici din partea jurnaliştilor germani.

„În primul rând să observăm că cele două situaţii - condamnarea la moarte şi liberalizarea drogurilor - nu pot fi invocate împreună, căci dreapta conservatoare, care ţine la pedeapsa capitală, condamnă drogurile şi, invers, liberalii cer şi ei desfiinţarea pedepsei cu moartea”, analizează pe text jurnaliştii de la Deutsche Welle.

Mai mult, Gyorgy Frunda nu are nici autoritatea morală să critice Statele Unite.

„Îi poţi critica pe americani, desigur, numai să-ţi dea mâna! Iar "a-ţi da mâna" înseamnă în context românesc că este nevoie, în prealabil, să ai autoritatea morală necesară. Şi cei puternici caută să dea acţiunii lor aparenţa moralei, dar atunci când eşti slab şi vulnerabil în atâtea chipuri e obligatoriu să deţii o platformă morală autentică şi impunătoare”, ceea ce nu e cazul, cred jurnaliştii germani.

„Lăsată singură, adică în voia propriilor mecanisme politice, România intră în derivă. Mai grav este că nici astăzi nu se discută altfel decât prin recurs la autoritate. Şi astăzi, o dispută moral-politică se rezolvă prin "intervenţia americană" şi, în general, a ambasadelor occidentale, mai notează jurnaliştii Deutsche Welle.

_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 9702
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Până unde se va merge în acest an electoral? Ion Cristoiu, afirmație incredibilă despre Ponta

Mesaj Scris de SILVANA din Silvania la data de Dum Ian 12, 2014 10:10 am

avatar
SILVANA din Silvania

Mesaje : 301
Data de inscriere : 16/01/2010
Varsta : 30
Localizare : Brasov & Gratz

Sus In jos

Ponta, ai incurcat-o…

Mesaj Scris de foame_gat la data de Dum Ian 12, 2014 3:37 pm

avatar
foame_gat

Mesaje : 161
Data de inscriere : 24/10/2010

Sus In jos

dupa vizita Victoriei Nuland la Bucuresti: jocul ramane deschis

Mesaj Scris de foame_gat la data de Dum Ian 12, 2014 3:43 pm

In cele 24 de ore petrecute in Bucuresti, Victoria Nuland a dat mesaje explicite ferme in iesirile publice. La fel de importante sint insa mesajele nespuse, criptate in alegerile simbolice facute de inaltul oficial american: agenda vizitei, alegerea partenerilor de dialog, temele de discutie alese. Le vom explica pe larg mai jos. Toate aceste mesaje la un loc duc insa spre o concluzie: SUA ramin in joc, vor investi in cotinuare energie pentru continuarea reformelor si privesc Romania ca pe un aliat pe care nu vor sa-l piarda dupa modelul Ucrainei.

Inainte de listarea mesajelor, trebuie spus ca unul dintre punctele centrale in discutiile cu oficialii romani a fost imixtiunea politicului in justitie. Victoria Nuland ar fi cerut garantii din partea guvernului ca legea privind amnistia si gratierea (care ar duce la eliberarea unor politicieni deja condamnati si la exonerarea de raspundere a altor politicieni cu dosare pe rol) vor fi scoase de pe agenda. Nu a primit aceste garantii, dupa cum a recunoscut in conferinta de presa. Mai mult, in comunicatul de presa de dupa intilnirea cu Titus Corlatean, MAE vorbeste despre "eventuale evoluţii legislative", spunind ca acestea "vor constitui subiectul unor consultări publice adecvate în plan intern, cu participarea instituţiilor româneşti cu competenţe în materie şi în baza dialogului cu partenerii externi relevanţi, cu precădere cu instituţiile europene". Asadar, proiectele legislative incriminate isi vor continua parcursul.

Lipsa unei intilniri cu Victor Ponta, care este presedintele celui mai mare partid parlamentari si co-presedinte al coalitiei de guvernamint, inseamna si faptul ca oficialul american nu a putut primi asigurari cu privire la comportamentul Parlamentului. Mesajele transmise de ministrul de Externe au putut angaja Guvernul, nu insa si legislativul.

Victor Ponta nu mai este (cel putin pentru moment) un partener de dialog al SUA. Absenta unei intilniri Nuland-Ponta (nici nu mai conteaza cine nu a vrut intilnirea) si ignorarea ostentativa de catre premier a oaspetelui american (premierul a avut timp sa posteze pe Facebook felicitari pentru Mihai Gidea si Titus Corlatean, dar nici un cuvint despre vizita inaltului oficial) arata ca seful PSD si-a pierdut orice urma de credibilitate in fata partenerilor de peste Ocean. Este o veste ingrijoratoare pentru viitorul politic a lui Victor Ponta, mai ales ca Victoria Nuland a avut timp sa-l intilneasca la Bucuresti pe Mircea Geoana, pe care-l cunoaste din postura de ambasador al Romaniei la Washington, un politician care si-a pastrat capitalul de incredere in capitala SUA.

Mesajele publice esentiale:

Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat american, a dat mesaje publice in trei ocazii: intilnirea cu Traian Basescu (o scurta declaratie cind a fost intimpinata de presedinte), intilnirea cu Titus Corlatean (declaratie de presa comuna, fara intrebari din partea presei) si o conferinta de presa. Iata care sint cele mai importante mesaje date public de oficialul american.
SUA au nevoie de o Romanie aliata cit mai democratica, cit mai puternica, cit mai curata posibil. Acesta a fost principalul mesaj pentru guvern, dupa cum a spus Victoria Nuland la finalul conferintei de presa.
Imixtiunea politicului in justitie este ingrijoratoare. Nuland a folosit aceasta formulare diplomatica atunci cind a fost intrebata despre interventia lui Victor Ponta in cazul Nastase. Desi limbajul pare soft la prima vedere, in realitate arata o pozitionare intransigenta. Ion Iliescu a inteles ca un politician de prim rang nu poate numi dosarul Nastase un dosar politic, riscul fiind pierderea increderii aliatilor pentru care atacurile la justitie sint inacceptabile
Statul de drept, lupta impotriva coruptiei, transparenta, predictibilitate sint esentiale pentru parteneriatul strategic dintre SUA si Romania in business, chestiuni de securitate, domeniul reformelor. Victoria Nuland a dat acest mesaj in doua rinduri, la declaratiile de presa comune cu Titus Corlatean si la conferinta de presa. Mesajul e similar cu cel transmis de vicepresedintele Joe Biden dupa vizita lui Victor Ponta si consecvent cu pozitia SUA fata de Romania in ultimii ani. Nici o modificare de ton, nici o abdicare de la obiectivele asumate public si transparent de Administratia SUA
SUA vor continua sa sustina presa libera. O cunoscatoare a spatiului est-european, Nuland stie rolul mogulilor (politicieni - oameni de business - patroni media) in distorsionarea mesajului public si in patternul general valabil in zona prin care reformele sint dinamitate de trusturile de presa ale acestora. Ea a dat un mesaj de sustinere pentru presa libera, mesaj intarit de selectia publicatiilor si televiziunilor invitate la conferinta de presa
Rolul cetatenilor in protejarea cistigurilor democratice este esential. Victoria Nuland stie ca daca o majoritate a populatiei respinge reforma, e greu sa o impui. Iar rolul presei in formarea opiniei publice e esential. Nuland a felicitat poporul roman pentru sprijinirea reformelor din ultimii cinci ani, dar a indemnat cetatenii sa protejeze ceea ce au obtinut deja.
De remarcat tonul diplomatic pe care au fost spuse toate aceste mesaje. Nimic strident, nimic amenintator, pentru ca acesta este tonul potrivit intre doua state aliate. In schimb, fermitatea mesajelor si perpetuarea lor de la an la an, mentinerea lor pe agenda administratiei americane indiferent de reorientarea focusului sau mai degraba spre zona Asia - Pacific arata ca SUA ramin profund atasate de aceasta zona a Europei, de interesele sale strategice care merg mina in mina cu valorile pe care le exporta prin forta sa extraordinara de radiere.

Mesajele implicite dupa vizita Victoriei Nuland:
Primul si cel mai important este legat de Victor Ponta si cecul sau in alb consumat deja in fata partenerilor americani. Am explicat mai sus ce s-a intimplat. Problema este insa mai mare: cine ar putea conduce PSD astfel incit sa iasa de sub influenta nefasta a baronilor centrali sau locali care frineaza orice reforma in numele intereselor proprii legate de afaceri sau de propria libertate?
Selectia ONG-urilor participante la intilnirea cu Victoria Nuland si cea a institutiilor media invitate la conferinta de presa arata cine sint partenerii de valori democratice ai SUA in Romania. ONG-urile controlate de Voiculescu si televiziunile mogulilor au cerut insistent sa fie primite de Victoria Nuland, dar in zadar. Simbolistica alegerii e usor de decriptat: SUA au despartit clar apele. Acelasi lucru si in privinta intilnirii cu sefa DNA, Codruta Kovesi, care nu a fost dublata de o intilnire cu seful Parchetului general, Tiberiu Nitu, vazut ca un executant al ordinelor politice.
Vizita Victoriei Nuland e ultima dintr-o serie mai lunga de veniri in Romania ale unor oficiali din Departamentul de Stat in ultimele luni. Precedenta, pastrata insa discreta, a avut loc la o zi dupa martea neagra. Aceasta succesiune rapida arata interesul SUA pentru Romania si intareste ideea enuntata mai sus, anume ca America nu abandoneaza lupta pentru impunerea definitiva a democratiei.
Amintirea insistenta a faptului ca Romania celebreaza anul acesta 10 ani de la intrarea in NATO arata interesul pentru eforturile pe care le va face Guvernul pentru a marca evenimentul. Va pune aceeasi energie ca in organizarea vizitei delegatiei chineze sau se va rezuma la mult mai putin? E si acesta un test simbolic pentru atasamentul Romaniei fata de valorile la care a aderat.
Includerea Romaniei intr-un pattern regional. Victoria Nuland a vorbit si intr-un discurs din noiembrie 2013 despre problemele comune ale regiunii, iar vizita la Bucuresti a confirmat faptul ca problemele Romaniei nu sint singulare. Va exista un set de politici comune ale Administratiei SUA in zona? Faptul ca Washingtonul a organizat deja o forma de sprijinire a presei in Ucraina, iar Victoria Nuland a vorbit despre un angajament pentru sustinerea presei libere in Romania, sugereaza acest lucru. Va fi gasita o solutie similara si in alte sectoare (gaze de sist, reforma clasei politice, reforma in justitie etc)? Nu stim inca.
P.S.: Moldova a fost si ea subiect important de discutie. Victoria Nuland i-a transmis presedintelui ca SUA sprijina suveranitatea Republicii Moldova, mesaj repetat si in conferinta de presa. Ramine de vazut daca presedintele, avizat acum de la sursa despre pozitia SUA, va renunta la mesajul unionist sau va continua sa marseze in campania electorala pe ideea unirii Romaniei cu Republica Moldova.
avatar
foame_gat

Mesaje : 161
Data de inscriere : 24/10/2010

Sus In jos

Fuga

Mesaj Scris de DORIANA-YOKO la data de Dum Ian 12, 2014 6:47 pm

Început de an în forță: ÎCCJ l-a condamnat pe Adrian Năstase la 4 ani de închisoare în dosarul Zambaccian astfel că acesta a reintrat după gratii la Rahova pentru alte câteva luni de comentarii pe blog. De data aceasta, dl Năstase n-a mai tras niciun glonț prin casă iar cel care a scos pistolul a fost bodyguardul său, premierul Ponta: „Năstase e condamnat politic, este o victimă a lui Băsescu, cazul său e perfect comparabil cu al Iuliei Timoșenko“. Ciudată percepție din partea premierului acestei țări. Deși te întrebi dacă e într-adevăr premier – și nu cu totul altceva. Nici măcar dl Iliescu n-a acceptat o asemenea interpretare maladivă a cazului. De ce nu l-o fi comparat dl Ponta pe mentorul său cu Nelson Mandela? Căci și Năstase luptă pentru egalitatea dintre albi și cei negri de corupție și împotriva apartheidului justițiar care condamnă neagra corupție în loc s-o amnistieze, s-o grațieze, s-o aprecieze. Dacă dl Ponta își închipuie că o campanie electorală unde Băsescu și justiția „băsistă“ să fie singurele ținte politice promițând eliberarea țării de procese de corupție îi va aduce victoria, se înșeală amarnic. Isprăvile și declarațiile anti-justiție ale dlui Ponta, departe de a-i garanta victoria, au adus-o la București pe Victoria Nuland, asistenta secretarului de stat al SUA, care s-a arătat preocupată „de statul de drept, independența justiției, transparență“, îngrijorată de „atacurile unor politicieni la adresa independenței justiției“ dar a plecat nelămurită în privința „traiectoriei“ legii aministiei. Nici n-avea cine s-o lămurească: Ponta și-a transformat impertinența în lașitate și a șters-o din țară, lăsându-l pe dl Corlățean să răspundă. Nici vicepremierul Dragnea nu știa unde-i e premierul. Să sperăm că nu face vreo trăznaie și-n străinătate, să-l expulzeze cu primul avion. Dna Macovei a considerat că „Ponta a fugit de frică“ iar dl Predoiu a consemnat: „Ponta fuge din calea Victoriei Nuland“. Preferă calea eșecului. Și a mistificării: avertismentele explicite ale dnei Nuland au apărut în declarațiile PSD ca „felicitări“ adresate guvernului la zece ani de NATO. E ca și cum ai spune că ÎCCJ l-a felicitat pe dl Năstase oferindu-i o vacanță la Rahova (all inclusive) cu executare. Consilierul premierului, dl Frunda, apucase să declare însă că „unchiul Sam ne privește cam cu superioritate“. De, sunt nepoți mai îndepărtați ai unchiului Sam. Samsari ordinari. Alt consilier, Radu Popa, recunoscuse și el că SUA le controlează „unghiuțele“. Mai exact, copitele.
avatar
DORIANA-YOKO

Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

Faptele doamnei Victoria Nuland în vizita din România: o lecție de bun simț

Mesaj Scris de Loreley la data de Dum Ian 12, 2014 8:35 pm

avatar
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 39
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

CRISTOIU

Mesaj Scris de RAPTOR la data de Lun Ian 13, 2014 1:27 pmavatar
RAPTOR

Mesaje : 106
Data de inscriere : 18/12/2010

Sus In jos

Descalecarea Victoriei Nuland. Romania la rascruce

Mesaj Scris de ana morosana la data de Lun Ian 13, 2014 2:10 pm

avatar
ana morosana

Mesaje : 201
Data de inscriere : 22/05/2013

Sus In jos

Emisarul SUA: Mesaj ferm, în mănuşă de catifea Citeste mai mult: adev.ro/mzay5n

Mesaj Scris de crescatorul de girafe la data de Lun Ian 13, 2014 2:57 pm

avatar
crescatorul de girafe

Mesaje : 328
Data de inscriere : 15/08/2010

Sus In jos

Dragnea face recensământul morţilor odată cu referendumul pentru Constituţie

Mesaj Scris de DORIANA-YOKO la data de Mar Ian 14, 2014 8:35 am

Deşi cei doi instabili din fruntea USL, plus Ăla Micu, au pupat ieri Piaţa Independenţei şi poala Varanului, spaimele penalilor din alianţă nu s-au potolit. Nimeni nu-i convins că va trece referendumul prin care Constituţia va fi transformată într-o bucată de hârtie numai bună de folosit când te loveşte necesitatea.

De aceea, Marele Maestru al Combinagiilor, Liviu Dragnea, a pus la cale un plan care să-i scutească pe colegii de alianţă de vise cu cătuşe şi supă cu arpacaş. Astfel, vicele de la guvern va organiza un recensământ al morţilor, odată cu referendumul pentru Constituţie. „Nu vrem să mai păţim ca la suspendarea lui Băsescu, când noi contam pe o prezenţă de 20 de milioane de morţi şi nu s-au prezentat la urne decât vreo zece milioane. Vrem să ştim clar pe câţi morţi ne bazăm, ca să nu-i mai plimbăm şi pe votanţii vii, din secţie în secţie, că aţi văzut cât se scumpeşte benzina”, ar fi declarat Dragnea.

Vicepremierul a făcut apel la spiritişti, babe descântătoare şi ţigănci vrăjitoare să ia legătura cu morţii şi să le ceară să stea prin cavouri la data recensământului şi să nu mai umble brambura, pe la tot felul de bântuiri dubioase. „Ne trebuie o cifră exactă, nu mai putem umbla pe presupuneri, că aţi văzut ce-am păţit: au votat 300%, vii sau morţi, când nouă ne trebuia un procent de cel puţin 700% ca să-l putem demite pe tiran. Acum nu vom repeta greşeala şi am discutat deja cu BOR, să-i prelucreze pe popii din teritoriu: toţi morţii care nu vor răspunde „prezent” la recensământ nu mai pupă parastase şi nici stâlp de şapte ani”. Recensământul morţilor va avea loc în zilele de referendum, iar pentru atragerea răposaţilor la vot vor fi organizate mitinguri electorale, cu colivă inscripţionată cu „Votăm USL” sau „2014 – anul reînvierii”.
by Spartakus
avatar
DORIANA-YOKO

Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

( PONTA ) Dacă tăceai, nevăzut rămâneai…

Mesaj Scris de Narcisa-Edelweiss la data de Mar Ian 14, 2014 8:21 pm

avatar
Narcisa-Edelweiss

Mesaje : 1121
Data de inscriere : 21/12/2008
Varsta : 30

Sus In jos

Inspectia judiciara: Victor Ponta este cercetat de DNA intr-un dosar privind privind prejudiciarea complexelor energetice Rovinari si Turceni/ Cum a infiintat Casa de avocatura Sova&Asociatii ziua de munca de 25 de ore

Mesaj Scris de crescatorul de girafe la data de Joi Ian 16, 2014 4:15 pm

Premierul Victor Ponta este cercetat intr-un dosar al DNA pentru incheierea unor contracte ilegale incheiate cu SC Complexul Energetic Turceni in perioada 2007-2011, se arata in raportul Inspectiei Judiciare. De asemenea, exista un dosar asemanator in cazul Complexului Energetic Rovinari. Potrivit raportului, este vorba de dosarul 122/P/2012 privind pe Victor Ponta fiind anchetata efectuarea de cheltuieli de catre persoane cu functii de conducere din cadrul CE Rovinari, in perioada 2006-2011, cu consecinta prejudicierii patrimoniului societatii.

Dosarul a fost inregistrat initial la Biroul Teritorial Tg-Jiu pe 22 iulie 2011, fiind preluat de structura centrala pe 4 aprilie 2012. Ultimul act de cercetare este raportul specialistilor din 18 decemebrie 2013.

In dosarul privind Complexul Energetic Turceni, nr. 123/P/2012, Victor Ponta este cercetat tot de structura centrala incepand cu 4 aprilie 2012. Initial s-a aflat la Serviciul Teritorial Craiova, sesizarea fiind facuta din oficiu in 12 octombrie 2011.

Sesizarea se refera la fapte comise de persoane cu functii de conducere din cadrul complexului in perioada 2007-2011. Ultimul act premergator este din octombrie 2013.

Dosar vechi

In fapt este vorba despre un caz in care a fost implicat ministrul Dan Sova, prin casa sa de avocatura , Sova&Asociatii, prin intermediul unui asociat al sau, avocatul Radu Cernov. Sova &Asociatii a incheiat in 2007 un contract de consultanta juridica cu complexele energetice Turceni si Rovinari, care a durat pana in 2011. Numele lui Victor Ponta este mentionat pentru ca la acel moment ( in 1997), Victor Ponta era asociat cu Dan Sova, dar, pana acum nu s-a putut demonstra ca premierul a fost implicat intr-un fel sau altul in acest caz.

Va prezentam integral articolul publicat de Ancheteonline pe data de 8 aprilie 2013:

Asociatii Dan Sova si Radu Cernov au muncit 25 de ore pe zi pentru complexele energetice Turceni si Rovinari

Ziarul nostru a dezvaluit, in exclusivitate, ispravile avocatului Radu Cernov( nume vehiculat, la un moment dat, pentru ocuparea unui post de membru in CA Transgaz), un asociat al ministrului Marilor Proiecte Nationale, Radu Sova . Cei doi, parteneri la Casa de avocatura “Sova&Asociatii”, au capusat in anii 2007-2008 complexele energetic Rovinari si Turceni (judetul Gorj) cu peste 1,2 milioane de lei. “Sova&Asociatii” au derulat timp de 3 ani (2007-2009) un contract de asistenta juridica cu cele doua companii nationale, obtinand un castig de mai mult de 2 milioane de euro. Potrivit unui raport al Curtii de Conturi din 2010, avocatii PSD au inventat ziua de lucru de 25 de ore.

Astfel, inspectorii fiscali au descoperit ca juristii de la “Sova& Asociatii” au lucrat pe branci pe data de 15 ianuarie 2008, cand si-au decontand pentru Rovinari si Turceni, intr-o singura zi, 25 de ore de munca. Mai mult, in documentele fiscale prezente la complexele energetice, apar saptamani, cand Radu Cernov si colegii sai au lucrat, in paralel, de la 15 la 22 de ore.

Casa de avocatura a senatorului PSD Dan Sova a introdus pe piata muncii o noutate: ziua de lucru de 25 de ore. SCA “Sova & Asociatii” a castigat in anii 2007-2008, contracte de asistenta juridica cu doua complexe energetice: Rovinari si Turceni, pentru care a incasat 2,52 milioane de lei. Recent, un raport al Curtii de Conturi critica risipa banului public in privinta angajarii de catre institutiile statului a unor case de avocatura, in conditiile sunt deja angajati o multime de juristi.

SCA “Sova & Asociatii” a trecut in devizele de lucru ca a efectuat 25 de ore asistenta juridica pentru complexele Rovinari si Turceni, in data de 15 ianuarie 2008.

Totodata, societatea senatorului PSD a muncit, pe hartie, pentru cele doua companii de stat peste 16.466 de ore, intre aprilie 2007 si noiembrie 2008. Adica zi si noapte, 686 de zile, reprezentnd un an si noua luni. Pentru aceasta munca titanica, casa de avocatura a incasat din banii publici 2,52 milioane de lei.

Initial, cele doua companii de stat au incheiat in 2007 un contract cu avocatii lui Sova pentru a asigura suportul juridic implementarii “contractelor de finantare si executie a instalatiilor de desulfurare”. Contractul prevedea un pret de 153 de lei pentru fiecare ora efectata. Apoi, pe baza unor acte aditionale, societatile energetice au prelungit timp de aproape doi ani contractele pentru asistenta juridica in procesele pe care Rovinariul si Turceniul l-au avut cu fosti angajati, cu sindicatele, dar si intr-un proces de declarare a insolventei celor doua companii de catre fostul SC ICM SA (Inchiderea si Conservarea Minelor), din cauza unor creante.

Pe hartie: 16.466 ore muncite, zile si nopti

Potrivit datelor furnizate de devizele contractului, 8 avocati, printre care Radu Cernov, Roxana Eftimie, Paula Sandulescu, Iuliana Negoita, Eugen Pop sau Alexandra Sova (sotia senatorului PSD) au adus Casei de avocatura Sova un profit de 2,52 milioane de lei.

Pe hartie, firma senatorului PSD si-a decontat 16.466 de ore, pe parcursul a unui an si sapte luni. Asta insemnand munca incontinuu, fara oprire, zi si noapte, 686 de zile, sau un an si noua luni. Cea mai “prolifica” zi a fost 15 ianuarie 2008: avocatul Radu Cernov si-a decontat 25 de ore de munca – 20 de ore pentru Turceni si cinci ore pentru Rovinari. La inceputul anului 2008, avocatii lui Sova asigurau apararea pentru Turceni si Rovinari in procesul cu SC ICM SA si intocmeau documentatia pentru apararea complexului Rovinari in procesele cu Sindicatul Liber “Minerul”. A doua zi, acelasi avocat, care nu a dormit deloc cu o zi inainte, muncind continuu, a mai lucrat 12 ore (sapte ore pentru complexul Turceni si cinci pentru Rovinari). De asemenea, cu cinci zile inainte, pe 10 ianuarie, Radu Cernov a muncit pentru cele doua companii nationale, cumulat, 20 de ore, dupa ce pe 9 ianuarie, a adunat 13 ore de munca, zi si noapte.

Si in luna februarie, “premiantul “ casei Sova s-a autodepasit si a muncit fara oprire, pentru Turceni si Rovinari: 19 ore (17 ianuarie), 15 ore (20 ianuarie), 11 ore (26 ianuarie), 10 ore (29 ianuarie) sau 11 ore (30 ianuarie).

Record: 143 de ore, intr-o singura zi

Octombrie 2008 a fost cea mai lunga luna de munca pentru casa de avocatura Sova. Timp de 30 de zile, opt avocati ai lui Sova au adunat, pe hartie, 1.261 de ore, reprezentand asistenta juridica pentru Turceni si Rovinari, adica 52,54 de zile, muncite fara pauza, pentru care au incasat 192.933 lei.

Doar pe data de 7 octombrie, avocatii acestei firme si-au decontat 143 de ore, lucrate incontinuu. Mai mult, in septembrie, avocatii de la “Sova” au strans 1.487 de ore, reprezentand 69 de zile, lucrate non-stop, pentru care au incasat 227.511 lei. Cea mai prolifica zi a fost 1 septembrie, cand au fost acumulate 112 ore, de catre cei 8 avocati.

O alta situatie interesanta se prezinta si pe 13 februarie 2008, cand cinci avocati ( Radu Cernov, Roxana Eftimie, Paula Sandulescu, Iuliana Negoita si Eugen Pop) si-au decontat fiecare cate 16 ore de munca, jumatate pentru Turceni si jumatate pentru Rovinari. De asemenea, pe 19 februarie, Roxana Eftimie si-a trecut in acte ca a muncit 12 ore la Turceni si 8 la Rovinari, iar Iuliana Negoita, 14 ore la Turceni si 8 la Rovinari.

In aceasta perioada, “Sova&Asociatii” au reprezentat in instanta complexul Rovinari, in conflict juridic cu fostii angajati, care au dat in judecata institutia pentru diminuarea unor drepturi banesti. Avocatii lui Sova s-au “razboit” in instanta cu liderul de sindicat Constantin Mitrescu, caruia i se taiase din venituri suma de 2.000 de lei. Rovinariul a fost aparat de “Sova” contra sumei de…20 000 de lei. In cele din urma, compania de stat a pierdut procesul in fata sindicalistului. A trebuit sa-i plateasca lui Mitrescu 2.000 de lei, iar Sova a incasat 20 000 de lei. Interesant este faptul ca doi avocati, Cezar Ghiuzdan si Giani Carasol, au mai primit de la Turceni suma de 2.240 de lei pentru ca au studiat dosarul sindicalistului Mitrescu.

Potrivit presei locale, in iulie 2008, DNA Targu Jiu a inceput cercetarile in cazul contractului incheiat de casa de avocatura Sova cu cele doua complexe energetice. In acest context, procurorii DNA au trimis o solicitare conducerii Rovinariului ci Turceniului pentru a prezenta toata documentatia privind contractele de asistenta juridica cu casa Sova. Si mai interesant este faptul ca Rovinariul si Turceniul au angajat un avocat al lui Sova sa formuleze raspunsul pentru DNA si evident acesta a fost: DNA nu a are dreptul legal sa ceara aceasta documentatie. Pentru raspunsul dat, avocatul lui Sova, Roxana Enescu si-a decontat 6 ore, reprezentand 918 lei.

Curtea de Conturi critica angajarea de catre stat a unor firme de avocatura

Un raport al Curtii de Conturi trimis recent in Senat atragea atentia asupra cheltuierii unor sume mari de bani de catre institutii ale statului cu angajarea unor mari case de avocatura pentru a le reprezenta in instanta. Raportul sustine ca desi dispune de 7.000 de juristi, statul a cheltuit in ultimii doi ani 317 milioane de lei pentru servicii externe de avocatura. Portalul antocoruptie a scris zilele trecuta ca SCA Sova&Asociatii a castigat anul acesta trei contracte cu AVAS in valoare de 20.000 de lei.

Senatorul Dan Sova a renuntat la avocatura pe timpul mandatului de senator

Casa de avocatura Sova a apartinut senatorului PSD Dan Sova, care, dupa ce a devenit parlamentar s-a suspendat din avocatura. Firma a fost preluata de apropiati ai senatorului si, potrivit unor surse, de afaceri se ocupa chiar mama sa, Ana Diculescu Sova. In momentul incheierii contractelor cu Rovonariu si Turceniul, Dan Sova s-a asociat cu Victor Ponta, actualul presedinte al PSD, care a fost pentru petru doi ani ani senior partner.

Mai puteti citi despre acest subiect:

http://ancheteonline.ro/2011/06/anaf-cerceteaza-daca-ponta-a-primit-bani-din-afacerea-sova%E2%80%93rovinari-si-turceni/

http://ancheteonline.ro/2013/05/corpul-de-control-va-sesiza-dna-pentru-fraude-financiare-la-complexul-energetic-oltenia/

http://ancheteonline.ro/2013/02/curtea-de-conturi-combinatul-de-la-turceni-o-gaura-la-buget-de-1-milion-de-lei-che

http://ancheteonline.ro/2011/06/afacerea-%E2%80%9Csova-asociatii%E2%80%9D-in-judetul-gorj-dezvaluirile-ancheteonline-ro-confirmate-de-anaf/ltuieli-nejustificate-de-65-milioane-lei/
pe site
https://sites.google.com/site/mailuriuseriparole/inspectia-judiciara-victor-ponta-este-cercetat-de-dna-intr-un-dosar
avatar
crescatorul de girafe

Mesaje : 328
Data de inscriere : 15/08/2010

Sus In jos

Vanități dezertoare

Mesaj Scris de crescatorul de girafe la data de Joi Ian 16, 2014 5:35 pm

avatar
crescatorul de girafe

Mesaje : 328
Data de inscriere : 15/08/2010

Sus In jos

Re: PONTA, SA-TI SPUN BANCUL CU CACIULA, CACASI STEAGUL , BELISI PULA

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum