POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Romania intre Federatia Rusa si SUA

In jos

Romania intre Federatia Rusa si SUA Empty Romania intre Federatia Rusa si SUA

Mesaj Scris de klein raluca Sam Dec 14, 2013 8:59 am

Romania intre Federatia Rusa si SUA Romania-rusia-SUA
In 1989, se spunea ca romanii i-au asteptat pe americani de peste 45 de ani. Se spunea la noi, si inca se mai spune si astazi, ca “cine nu are un neamt trebuie sa-l cumpere”. Dupa 1989 insa, nici americanii si nici germanii nu s-au implicat in mod direct in sprijinirea Romaniei din punct de vedere economic. Investitiile americane si germane in Romania, dupa cum spunea chiar marele Caragiale, “sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire”. Nici in domeniul bancar situatia nu este mai buna. Au venit grecii, austriecii, dar America si Germania unde sunt? Ultimul locatar de la Cotroceni a facut cu America si Anglia o asa zisa Axa militara Washington – Londra – Bucuresti. Rezultatul acestei axe este cunoscut. Din Anglia am cumparat doua fregate scoase din uz, iar America va face un scut antiracheta la Deveselu, care va transforma Romania intr-o posibila tinta a rachetelor Federatiei Ruse.
In plan economic America actioneaza prin firma Chevron pentru exploatarea gazelor de sist, ceea ce a creat deja o reactie la nivel national impotriva acestei firme. Romania are un mare deficit de apa pentru populatie si agricultura. Exploatarea gazelor de sist va distruge panza freatica pe o mare parte din teritoriul Romaniei, iar gazele care se vor extrage nu vor aduce nici un beneficiu cetatenilor tarii, fiind pusi in situatia absurda de a le cumpara, si aceasta numai in cazul in care nu vor fi exportate in totalitate, la pretul pietei internationale, sau peste acest pret, sub pretextul cheltuielilor suplimentare de exploatare a acestor gaze.
In timp ce Germania are conducta directa de gaze si petrol din Rusia, iar Bulgaria, Serbia, Ungaria, Austria si Italia vor fi beneficiarele unei alte conducte de petrol si gaze, South Stream, care vine din Federatia Rusa, trecand pe langa Constanta, guvernantii nostri au motivat ca nu ne racordam la acesta conducta, “pentru a nu fi dependenti de petrolul si gazele din Federatia Rusa”. Se pune intrebarea logica: de ce Romania se teme de Federatia Rusa mai mult decat Germania, Bulgaria , Serbia , Ungaria, Austria, Grecia, etc ? Raspunsul este unul singur. Romania mai are inca unele resurse de petrol si gaze care trebuie spoliate de catre marile companii internationale americane si nu numai. Din aceste considerente Romaniei i s-a interzis sa se racordeze la conducata South Stream, desi, spre deosebire de Bulgaria, noi aveam conducta directa de petrol si gaze de la Constanta pana la Pancevo, in Serbia. Ce mare dreptate avea Marele Horea cand spunea: “Nu ma tem de sclavie, ma tem ca ne putem obisnui cu ea”. Guvernantii nostrii nu au invatat nimic din istoria poporului nostru si nici nu tin cont de faptul ca istoria, conform legii negarii negatiei, tinde sa se repete pe un plan superior. Nu poporul roman este lipsit de demnitate. Demnitatea le lipseste guvernatilor nostrii care, de teama pierderii avantajelor personale, amaneteaza resursele tarii si viitorul generatiilor viitoare marilor companii multinationale care, peste tot in lume, au lasat in urma lor dezastre ecologice si umanitare irecuperabile.
Din cele prezentate mai sus rezulta cu claritate ca toate tarile membre ale Uniunii Europene actioneaza cu consecvanta pentru asigurarea independentei energetice, principalul partener fiind Federatia Rusa si, in plan economic, dezvolta relatii tot mai stranse cu China . Cel mai recent exemplu este vizita Primului-Ministru Cameron al Marii Britanii, in China si dorinta pe care a exprimat-o fara rezerve, de a dezvolta relatii economice privilegiate cu aceasta tara.
In acest context, apare si mai evidenta pozitia lipsita de discernamant politic a mandatarului de la Cotroceni care, ” desi a beneficiat din plin de calitatea de membru al PCR, inainte de 1989″, declara, cu ceva timp urma, ca “a face autostrazi cu firme chinezesti ar insemna sa ne intoarcem la comunism”.
O astfel de viziune politica este anacronica si antinationala. Acesta este motivul pentru care Asociatia pentru Prietenie, Solidaritate, Intelegere si Cooperare Internationala “Geniul Carpatilor” si “Consiliul Roman pentru Pace” au militat si militeaza cu consecventa pentru ca Romania sa realizeze, in viitor, axe economice cu marile puteri economice ale lumii, folosindu-si relatiile sale traditionale de prietenie si colaborare cu toate tarile lumii, avantajul de a putea fi o punte de legatura cu latinitatea din Europa si din America Latina si pozitia geografica de zona tampon intre Uniunea Europeana si Euroasia .
In acest context am sprijinit initiativa prietenilor nostri din Institutul Emil Touma pentru Studii despre Palestina si Israel, condus de domnul Issam Makhoul, fost parlamentar in Knesset, intitulata “Pentru o Zona Libera de Arme Nucleare si Arme de Distrugere in Masa in Orientul Mijlociu”.
Pornind de la faptul ca, incepand din 2015, va fi functional scutul anti-racheta de la Deveselu, ceea ce va face din Romania o posibila tinta a rachetelor rusesti, in cazul unui conflict militar cu NATO, noi am sustinut, prin Consiliul Roman pentru Pace, ca si Balcanii si Europa de Est trebuie sa devina o zona fara arme nucleare si baze militare straine.
Militand pentru crearea unei zone fara arme nucleare si baze militare straine in Orientul Mijlociu, Balcani si Europa de Est vom putea realiza o zona tampon demilitarizata, intre Europa si Euroasia, doua entitati economice si militare in ascensiune, care pun in prezent bazele unei noi multipolaritati mondiale, care va sta la baza echlibrului de forte pe plan mondial in secolul XXI.
Numai actionand uniti impreuna cu toate fortele iubitoare de pace din intreaga lume si propunand alternative pentru mentinerea pacii mondiale si progresul economic popoarele vom gasi solutii de promovare a pacii si dezvoltare a cooperarii economice reciproc avantajoase la nivel global. De Constantin Cretu, presedintele Consiliului Roman pentru Pace pentru FrontPress.ro
http://www.frontpress.ro/2013/12/romania-intre-federatia-rusa-si-sua.html
klein raluca
klein raluca

Mesaje : 405
Data de inscriere : 21/09/2010

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum