POLITICA
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» RETRO Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Mar Mar 27, 2018 8:44 pm Scris de Admin

» PAGINILE MELE FB
Dum Mar 04, 2018 11:56 am Scris de Admin

»  grupurile mele FB
Dum Mar 04, 2018 11:00 am Scris de Admin

» A Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:11 pm Scris de FUCK YOU

» B Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:09 pm Scris de FUCK YOU

» C Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:07 pm Scris de FUCK YOU

» D Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:06 pm Scris de FUCK YOU

» E Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:04 pm Scris de FUCK YOU

» Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:03 pm Scris de FUCK YOU

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

PeSeDeudokynegeticos...sau Falus tratat de vânătoare

In jos

PeSeDeudokynegeticos...sau Falus tratat de vânătoare

Mesaj Scris de MĂ DOARE IN PULA la data de Sam Oct 12, 2013 7:41 am

PeSeDeudokynegeticos...sau Falus tratat de vânătoare– aşa s-ar putea intitula excursul nostru, fără să rănim, Doamne fereşte! pe nimeni. Nici pe Al. Odobescu (de care ne leagă, în copilăria ploieşteană, amintirea străzii de peste drum de Calea Câmpinii, căreia îi spuneam, amical, Alecu Odobescu!). Nici pe C.C. Cornescu, la al cărui "Manual de vânătoare", eseul original din 1874 s-ar fi pretat ca "precuvântare". Şi nici pe noul cuplu Ţiriac-Năstase (în turneul de la Balc!)... Deci, fără pagube colaterale!

De fapt, nu vrem decât să remarcăm că, odată cu debutul sezonului de vânătoare la corupţi în PSD, după ce, mai pe larg, a făcut ravagii în USL, nervii încep să-l cam lase pe primul mitoman al ţării (fiindcă sunt mai mulţi, din păcate!). Recenta băgare cu bocancii în Justiţie şi schimbarea şefilor secţiei I a DNA (numai pentru că au îndrăznit să finalizeze dosarul lui Liviu Dragnea şi să-l trimită pe acesta în judecată, în Dosarul Referendumul!), e ultimul exemplu. Ce se va fi petrecut oare în craniul cu fontanela neînchisă al acestui exemplar uman neizbutit, în acel moment (bineînţeles, în afară de puţinătatea minţii, neuronii făcuţi zdrenţe şi hârdăul de răutate, toate însă amestecate cu frică)? Nu-şi dădea seama că, totuşi, nu e singur în ţara asta şi că gestul său făcut la ambiţie (ca orice paranoic veritabil, nu suportă să fie contrazis sau refuzat!) va atrage nu numai oprobriul public – s-a văzut că societatea civilă (aia adevărată, nu Alina Mungiu-Pippidi sau Mircea Toma!) a reacţionat virulent, considerând drept inadmisibilă imixtiunea lui în competenţele Justiţiei (se ştie că şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc şi procurorul general, Tiberiu Niţu îi sunt apropiaţi, dacă e să folosim un eufemism!), deci, amestecul ăsta al lui în ciorba care nu fierbea deloc pe aragazul propriu este, de fapt, un atac la fundamentele statului de drept.


Sigur, şleahta de consilieri din preajmă i-or fi spus (că, la banii pe care-i primesc, nu-i doare gura!) că e bine să tacă. Să nu răspundă. Să se retragă pe un alt aliniament, un pic mai în spate. După ce a călcat pe bec, s-o ia la fugă. Să dispară ca măgarul în ceaţă. Sau să schimbe agenda, dom’le, aruncând pe piaţă altă fumigenă (cum că, de pildă, Băsescu e de vină, fiindcă, uitaţi, e gata să denunţe pactul de coabitare, ceea ce eu, ca prim-ministru, nu vreau!). Aşşş! De unde!... "Eroul naţional", cel mai iresponsabil premier pe care l-a avut România vreodată (Ilie Verdeţ era un geniu, iar Văcăroiu o primadonă!), s-o fi smuls energic din braţele lor (care, probabil, voiau să-l oprească de a mai face o nouă prostie!), strigând: "Lăsaţi-măăăă! Eu sunt liderul iubit al acestui popor. Şi trebuie să stau cu el faţă-n faţă la televizor, doar o minciună să-i mai spun!". Şi, scăpând, ar fi alergat ca din puşcă spre microfon, ca un nebun, cu părul vâlvoi, cu ochelarii căzuţi ca la Ciorbea şi descheiat la cămaşă, ca Alain Delon în anumite filme (spre a-i fi pusă cealaltă cămaşă, de...forţă!).

Ceea ce ar fi trebuit să fie, cum spuneam, o retragere decentă, de bun-simţ, ca o recunoaştere tacită a abuzului comis, a fost, fapt, o escaladare a acestuia. Mitomanului nu-i place dacă nu se face şi oarece zarvă pe seama minciunilor sale. Aşa că, bicisnic şi stăruind în prostie, a început să ne bombardeze cu tot felul de observaţii "preţioase" şi agresive: cum că s-a procedat corect, că Papici îşi încheiase mandatul (când, în realitate, cu şapte zile în urmă, tocmai ce i se prelungise!), că nu este intervenţia lui, că e hotărârea exclusivă a ministrului Justiţiei, care, el a transmis ordinul lui Tiberiu Niţu, procurorul general sau că, ce atâta scandal, să mai stea domnul Papici şi doar ca simplu procuror, că nu l-a făcut mă-sa şef toată viaţa... Politicos, elegant, şi cumpătat, n-am ce zice! Ca să nu mai spun că în deplin acord şi cu pactul semnat cu preşedintele, şi cu delicatele sugestii de la Bruxelles.

Drept urmare, au început să curgă declaraţiile lui Traian Băsescu, protestele societăţii civile, apropourile cancelariilor europene (avem încredere în DNA, DNA este o instituţie vitală pentru democraţia românească, procurorii DNA au făcut o treabă foarte bună, România trebuie să urmeze cursul unei justiţii independente, nu trebuie să mai existe cazuri de derapaje de la statul de drept în rândul ţărilor europene etc.etc.). La rândul lor, ambasadorii ţărilor din Uniunea Europeană au reacţionat imediat, urmaţi de mediile de informare, de site-urile de socializare, televiziuni şi publicaţii. Apoi, Mark Gray, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a anunţat – colac peste pupăză! – amânarea raportului MCV pentru 2014 (or, asta echivala cu din ce în ce mai apropiata şi posibila perspectivă ca România să fie sancţionată, anul viitor, cu excluderea din Uniunea Europeană!). Dar cel mai copios avertisment a venit de la întâlnirea lui Ponta cu Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice SUA la Bucureşti. Discuţia a avut loc în cadrul recepţiei cu ocazia Zilei Naţionale a Germaniei, fireşte, la sugestia diplomatului american (care, haideţi să fim serioşi! l-a chemat de urgenţă pe Pişpirică, spre a da explicaţii!) şi a durat un sfert de oră...Vă daţi seama? Doar cincisprezece minute i-au trebuit Americii ca să-i spună numai atât neruşinatului: "Băăă, tu eşti nebun? Bagă-ţi minţile în cap!". Întrebat dacă a discutat cu oficialul american şi despre noile numiri la DNA, în ideea (penibilă, v-am spus!) că lui Lucian Papici şi Marianei Alexandru li se terminase mandatul, Ponta a răspuns în doi peri, cum că a explicat situaţia. Atât. Şi şi-a continuat înghiţirea nodului de la cravată!

În plus, trebuie remarcat şi tonul evaziv cu care, mai târziu, Victor Ponta a abordat acea eventualitate a unei vizite în SUA, foarte curând, la finele lunii octombrie. De unde, cu câteva zile înainte, exulta – transmiţând asta prin vorbe scăpate ca din întâmplare (Doamne, cum ratează băiatul ăsta orice ocazie de a-şi ţine gura!) – cum că va face o vizită în Statele Unite, unde va face, va drege...spre deosebire de preşedintele Băsescu, pe care nu-l mai primeşte nimeni. Deci, era cât se poate de clar că la Palatul Bragadiru, undeva într-un loc intim, ferit de ochii curioşi, în timpul recepţiei date de ambasada Germaniei (vă daţi seama, Butcher se dusese acolo, ca omul, la chef şi, dintr-odată, fu obligat să stea de vorbă cu un maimuţoi nesănătos care a luat-o razna!), americanul, după ce l-a "măcelărit" cum trebuie pe cârlan (ca orice "butcher"!), i-a arătat renumitul gest universal "ciuciu!".

Eeheii, copiii moşului! Şi ce să vedeţi? Taman ieri, când Victoraş Spăşitul a anunţat că se va duce negreşit la şedinţa de iertare a păcatelor, patronată, luni, la Iaşi, de către Sf. Parascheva (ajutată de slujitorul cel mai înalt al BOR!), ei bine, s-a petrecut minunea. După ce Consiliul Superior al Magistraturii a publicat o rezoluţie prin care îi apără reputaţia procurorului Lucian Papici, condamnând imixtiunea lui Victor Ponta în treburile Justiţiei (acesta îl acuzase, netam-nesam, că a făcut "dosare politice" şi că e un procuror "băsist"!!), ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a decis retragerea propunerii de numire a procurorilor Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu (propunere impusă la DNA, atenţie! prin fax şi fără consultarea cu Kovesi, după ce, în secret, cei doi fuseseră chemaţi la minister, unde încuviinţaseră bucuroşi să-i înlocuiască pe colegii lor!). El i-a numit, aşadar (de astă dată, la propunerea şefului DNA, Codruţa Kovesi!), pe procurorul Gh. Popovici, în funcţia de şef la Secţia I Anticorupţie, iar, ca adjunct, pe Dănuţ Volintiru, precum şi pe Mariana Alexandru, ca adjunct la Secţia a II-a de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie. Deci, cum ar veni, ministrul a dat mărunt din buze, provocând astfel un taifun!!

Însă pentru Victor Ponta, revenirea asta înseamnă nu numai o retractare ruşinoasă, ci şi o semi-înfrângere penibilă. Ba, chiar briza delicată a unei ameninţări. Adevăratele dimensiuni le va simţi, probabil, pe pielea lui, în timpul mult visatei şi trâmbiţatei vizite în SUA (dacă mai apucă!), unde va fi primit cu tot dichisul – covor roşu destrămat, fanfară de pensionari, maşină casată la scară şi gardă de onoare cu invalizi – de către sub-şeful de cabinet al unui consilier part-time al adjunctului secretarului de Stat, pe bune! Sigur că, la gradul lui de mitomanie şlefuită diamantin, Ponta va spune, la întoarcere, beat de fericire, că a fost primit de către însuşi preşedintele Obama! Bineînţeles, în afara programului şi nu în Salonul Oval, ci în subsolul cu teren de baschet al Casei Albe, unde...ne-am descoperit o pasiune comună mistuitoare. Ba am şi pus chiar de-o miuţă!...Vă pup, pa!

Aşadar, frământările lui Ponta din această perioadă critică nu-şi au rostul. Poate să stea liniştit. Hăitaşii ce servesc maşinăria vânătorii de corupţi şi infractori din rândul PSD, oricum, s-au pornit pe treabă. Nu-i o goană după ciute subnutrite sau iepuraşi famelici, ci, cu şanse intacte să devină istorică, o ditamai vânătoarea de stegocefali, tiranozauri, velociraptori şi dinozauri plesnind ilicit(!) de-atâta bunăstare. Bref, falustragii de meserie...
DE FLORIN TOMA


avatar
MĂ DOARE IN PULA

Mesaje : 62
Data de inscriere : 14/08/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum