POLITICA
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» RETRO Mare e grădina facebook și multe vaci , mulți boi se balegă în dânsa
Mar Mar 27, 2018 8:44 pm Scris de Admin

» PAGINILE MELE FB
Dum Mar 04, 2018 11:56 am Scris de Admin

»  grupurile mele FB
Dum Mar 04, 2018 11:00 am Scris de Admin

» A Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:11 pm Scris de FUCK YOU

» B Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:09 pm Scris de FUCK YOU

» C Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:07 pm Scris de FUCK YOU

» D Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:06 pm Scris de FUCK YOU

» E Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:04 pm Scris de FUCK YOU

» Alfabetic GALERII FB urmarite
Joi Dec 14, 2017 2:03 pm Scris de FUCK YOU

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Piatra din casa USL

In jos

Piatra din casa USL

Mesaj Scris de crescatorul de girafe la data de Mar Oct 08, 2013 8:45 am

În momentul înfiinţării USL, pe vremea în care pesediştii erau tare departe de putere, mai pragmatici, aceştia ştiau că dacă vor câştiga alegerile (pe atunci, nici gând de o ascensiune atât de rapidă pe cât s-a întâmplat), mai întâi vor forma guvernul şi abia apoi va veni rândul preşedinţiei. Aşa că baronii locali, adevaraţii păpuşari ai PSD, au propus ca partidul lor să obţină funcţia de premier şi să cedeze mult prea îndepărtata funcţie de preşedinte al ţării partenerilor de la PNL.

Au ajuns la putere şi şi-au pus marioneta premier. Intenţionau să modifice Constituţia, în sensul în care preşedintelui să-i mai rămână un simplu rol decorativ şi, deci, premierul lor să conducă de fapt România. Nu au reuşit, comisia de modificare condusă de Crin Antonescu i-a atribuit preşedintelui republicii destule puteri, iar lovitura finală dată planului lor a fost decizia Curţii Constituţionale care a aprobat legea referendumului cu cvorum de 30% aşa cum doreau, dar să intre în vigoare abia după un an de la publicarea ei in Monitorul Oficial. De spaima neîndeplirii condiţiilor de validare au renunţat, cu sufletul dărâmat, la modificarea de urgenţă a Constituţiei în favoarea conducătorului lor preferat.

Dat fiind că urma ca partenerii liberali să aibă un preşedinte cu putere mare de decizie, în mintea baronilor s-a declanşat alarma. În actualele condiţii constituţionale, preacinstitele feţe baroneşti ar fi vrut să-l aibă şi pe preşedinte în buzunar, ca să-i ocrotească în faţa justiţiei (acest lucru s-a văzut zilele trecute în cazul mazilirii procurorului care l-a înfundat pe Dragnea, singurul oponent la umilirea Justiţiei fiind chiar preşedintele în funcţie al republicii), sau chiar să le ofere gratis şi graţios graţierea dacă nişte judecători ar avea tupeul să-i condamne cu executare. Însă Crin Antonescu s-a dovedit a fi omul intereselor baronilor penelişti, în detrimentul omologilor acestora din PSD, neprezentând nicio garanţie că, dacă va deveni preşedinte, ar fi mult mai prietenos cu pesediştii. Acest lucru i-a înfuriat la culme. S-au văzut în situaţia de a trebui să ia de urgenţă măsuri.
Ponta preşedinte, se numeşte planul B, bine pus la punct. Deja se recrutează masiv parlamentari PPDD, inclusiv prin intermediul UNPR, pentru formarea unei noi majorităţi, cu UDMR şi minorităţile naţionale, deci fără PNL. Controlând în totalitate Guvernul şi Parlamentul, baronii pesedişti se gândesc că nu le va fi greu să-şi impună candidatul ca preşedinte al României, mai ales că Antonescu are cota electorală în scădere constantă. Deja visează că ei vor controla şi banii şi legea în campanie şi alegerile de anul viitor. In acest timp Antonescu se comportă în continuare ca un copil răsfăţat, copiind modelul patriduleţului montanului turnător de pe vremea când acesta era asociatul PSD în guvernul Năstase. Adică la putere cu miniştrii propriii dar, public, în opoziţie cu guvernul.
Spre disperarea păpuşarilor pesedişti care sperau, la înfiintarea USL, că Antonescu va fi a doua lor marionetă. Acum sunt puşi în faţa unei situaţii intolerabile pentru ei. Şi aşa Crinuţa a devenit « Piatra din casă » a USL-ului (cine nu ştie expresia, astfel era poreclită fata cea mare din casă, care nu se mai mărita, devenind o povară pentru familie), de care cu greu şi pagubă mare se va scăpa. Ce-i mai împiedică pe cei de la USL să anunţe numele candidatului la prezidenţiale: aripa Sârbu-Năstase l-ar vrea pe Ponta la prezidenţiale, tăbara Iliescu îl preferă pe Oprescu.EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/1060933.html
avatar
crescatorul de girafe

Mesaje : 328
Data de inscriere : 15/08/2010

Sus In jos

USL merge mai departe. Cum şi până când?

Mesaj Scris de Joker2009 la data de Mar Oct 08, 2013 9:21 am

După săptămâni de ironii şi atacuri, liderii USL au încercat ieri o poză de familie, apărând în faţa camerelor zâmbitori şi relaxaţi, ca şi cum totul ar fi roz în Uniune. Că nu mai crede nimeni în viitorul USL este clar, dar nu s-au decis încă momentul şi modalitatea ruperii alianţei.

Oficial, Uniunii Social Liberale îi merge bine, nici un scandal şi nici o urmă de neîncredere nu afectează relaţia partenerilor de guvernare, iar agenda liderilor USL este ocupată de treburi serioase, precum descentralizare, Codul Rutier şi bugetul pe anul viitor, nu de atacuri reciproce, care ar fi doar „pentru ratingurile“ televiziunilor, după cum ne-a liniştit premierul.

Acesta este, în câteva cuvinte, mesajul pe care au încercat ieri să-l transmită, încrezători şi zâmbitori, Crin Antonescu şi Victor Ponta, la capătul primei şedinţe a USL de după scandalurile din ultimele zile.

În spatele pozei de familie, realitatea este însă cu totul alta. Nimeni de la vârful Uniunii nu mai crede că USL apucă anul 2016, dar cu toţii încearcă să mai câştige un pic de timp pentru a pregăti terenul post-USL. Pe de o parte, liberalii nu au prea multe variante decât să-i forţeze pe social-democraţi să rupă Uniunea, sperând ca PNL să câştige puncte electorale din postura de „victimă“ a PSD. Şi ce mod mai simplu de a-i forţa pe pesedişti este decât să faci opoziţie din interiorul puterii? Fie că este vorba de Roşia Montană sau de Codul Rutier, fie de Codul Electoral ori de schimbarea procurorului Papici, liberalii, cu Antonescu în frunte, au păreri tot mai diferite faţă de partenerii lor de guvernare. De partea cealaltă, social-democraţii sunt prinşi în calcule.

Calcule parlamentare (cum să-şi construiască o majoritate fără liberali), calcule legate de cum să câştige baronii locali cât mai multă influenţă (prin proiectul atât de drag lui Liviu Dragnea) şi calcule electorale (cum să minimizeze o eventuală factură a ruperii USL şi pe cine să arunce în cursa prezidenţială). Până vor fi găsite răspunsuri la toate aceste probleme, aparent va fi linişte în USL, iar premierul Victor Ponta va spune în continuare, la fel de zâmbitor, „USL merge mai departe. Ce să mai tranşăm?“.

Calculele lui Hrebenciuc

Strategul PSD spune că USL va exista măcar până va fi trecut prin Parlament bugetul pentru anul viitor, deşi lasă a se înţelege că social-democraţii ar fi negociat deja noi alianţe astfel încât să poată forma o majoritate în Legislativ, fie ea şi fragilă, fără liberali. „Nu se va rupe USL. Mâine în nici un caz. Nici în viitorul apropiat pentru că, în momentul de faţă, având în vedere că dreapta e extrem de fărâmiţată, dacă se rupe şi USL, ţara nu va putea fi guvernată. Avem acel 51% (în Parlament - n.r.), dar sunt momente prin care ţara nu poate fi guvernată cu 51%. Majoritatea nu au experienţă parlamentară suficientă. Nu-ţi poţi permite să intri într-un nou buget cu un guvern care depinde de 15 voturi“, a declarat Viorel Hrebenciuc.

Nu se ştie exact pe ce voturi se bazează social-democraţii, dar se poate observa, de săptămâni bune, intensificarea campaniei de racolări de la partidul lui Diaconescu. De altfel, chiar şi ieri, grupurile PSD din Parlament s-au îmbogăţit cu patru aleşi sub sigla PPDD. Ce înseamnă menţinerea USL măcar până la începutul anului viitor? Aprobarea bugetului de stat într-o formă cât mai convenabilă şi fără prea mari emoţii, dar şi aprobarea „marii descentralizări“ gândite de vicepremierul Liviu Dragnea, prin care primarii şi şefii de consilii judeţene capătă noi puteri. Nu în ultimul rând, s-ar putea găsi şi o soluţie legislativă pentru mult dorita „amnistiere“ a aleşilor incompatibili.

Concesie pentru liberali

O nouă şedinţă a USL este programată astăzi pentru a discuta proiectul descentralizării. Deocamdată, PSD este dispus să facă o concesie liberalilor în ceea ce priveşte păstrarea unui sistem centralizat pentru Poliţia Rutieră. În favoarea acestui lucru s-a pronunţat, săptămâna trecută, ministrul liberal de Interne, Radu Stroe, care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de unele dintre propunerile din proiectul lui Liviu Dragnea.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/usl-merge-mai-departe-cum-si-pana-cand-314635.html
avatar
Joker2009
Admin

Mesaje : 1092
Data de inscriere : 30/09/2009

Sus In jos

Re: Piatra din casa USL

Mesaj Scris de FANTASIO la data de Mar Oct 08, 2013 12:24 pm

Din nou se clatină, dar nu se sfarmă alianța USL. Au ajuns în stadiul în care se pălmuiesc public, se calcă în picioare, se scuipă, dar nu se despart. Este vizibil că liberalii vor să fie izgoniți de la putere ca să se poată victimiza și să câștige simpatie. Parcă îl și văd pe încă prezidențiabilul Crin Antonescu văicărindu-se de faptul că a fost dat afară pentru că n-a mai acceptat să fie a cincea roată la căruța social democraților, că n-a acceptat comportamentul dictatorial al partenerilor care decid soarta țării ca şi când ar fi singuri la conducere, că n-a mai răbdat să asiste la vânzarea țării etc., etc. Lui Crin i-ar veni ca o mănușă o astfel de situație, dar din păcate social democrații știu și nu-i fac pe plac. Mai ales că, fără liberali, majoritatea în parlament este destul de fragilă, adică 15 voturi în plus, voturi care oricând ar putea fi întoarse de opoziție.Calculul oamenilor lui Ponta este foarte simplu. Nu pot rupe acum alianța înainte de a se vota Bugetul pe 2014, pentru că riscă să nu poată trece Bugetul care nu mulțumește pe nimeni și pentru care în alternativa ruperii alianței va trebui început un lung șir de compromisuri la care partidul cel mai mare nu este dispus. Atacul dur al lui Antonescu la adresa lui Ponta, legat de schimbările cu cântec de la DNA, l-au lăsat fără replică pe Ponta, dar a și ușurat situația opoziției care nu trebuie să mai facă nimic decât să se uite cum se sfâşie între ei aliații…Liderul de la Palatul Victoria consideră că ieşirea publică a lui Crin Antonescu legată de schimbarea procurorului Papici, cel care a instrumentat dosarul „Dragnea”, a fost "năucitoare", nimeni neînţelegând nimic, şi a apreciat că este interesant faptul că preşedintele PNL "a devenit peste noapte apărătorul DNA", susţinând că acesta îşi diminuează şansele pentru prezidenţiale prin atacarea celor din conducerea executivului şi USL "Între mine şi Antonescu nu este nicio tensiune. Este o tensiune şi o văd şi eu la televizor, în apariţii publice, a lui Antonescu legat de candidatura domniei sale, dar îşi îndreaptă tirul în mod greşit asupra mea. Eu trebuie să-l ajut, nu-l încurc în niciun fel", a afirmat prim-ministrul.Liderul social-democrat a explicat situaţia din prezent în care este ţinta atât a preşedintelui Traian Băsescu, cât şi a lui Crin Antonescu, Cătălin Predoiu şi Elenei Udrea, motivând că fiecare politician care doreşte să participe sub diferite forme pentru alegerile din 2014 loveşte în Guvern. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că este interesant şi faptul că partenerul său de coaliţie, Crin Antonescu, "a devenit peste noapte apărătorul DNA", mişcare politică pe care Ponta nu a anticipat-o. Pentru că Ponta nu poate să spună mare lucru despre Antonescu, deoarece acesta nu face parte din Guvern și nu poate lua decizii greșite, se mulțumește să facă pe victima, dar îl asmute pe socrul său, Ilie Sîrbu, asupra liberalilor amenințându-i cu distrugerea USL și trimitea în opoziție unde aceștia chiar par că sunt…Dacă-și înfrâng orgoliile și onoarea nereparată, social democrații vor răsufla ușurați de liberali abia după ce va trece iarna aceasta, care va lăsa urme adânci în bugetul populației.
avatar
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

Dragnea va fi zburat din Guvern de Ponta

Mesaj Scris de FANTASIO la data de Mar Oct 08, 2013 2:20 pm

avatar
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

Re: Piatra din casa USL

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum