POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

NEWS ALERT Liviu Dragnea l-a ameninţat pe Victor Ponta că îşi dă demisia din PSD şi se înscrie în… PNL (?!)

4 participanți

In jos

NEWS ALERT Liviu Dragnea l-a ameninţat pe Victor Ponta că îşi dă demisia din PSD şi se înscrie în… PNL (?!) Empty NEWS ALERT Liviu Dragnea l-a ameninţat pe Victor Ponta că îşi dă demisia din PSD şi se înscrie în… PNL (?!)

Mesaj Scris de DORIANA-YOKO Joi Oct 03, 2013 6:18 am

Liviu Dragnea este la cuţite cu Victor Ponta. Cearta dintre cei doi a început în momentul în care Ponta i-a cerut lui Dragnea, în urmă cu aproximativ o săptămînă, ca, în cazul în care dosarul privind fraudarea referendumului de suspendare a lui Traian Băsescu va ajunge în instanţă, să demisioneze din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Dezvoltării. Asta, pentru a fi evitată o nouă lovitură de imagine – aceea ca un demnitar în funcţie, membru PSD, să fie judecat pentru fapte, precum traficul de influenţă. Sursele noastre spun că, din acel moment, între Dragnea şi Ponta a început un război surd, care a scos la iveală şi alte neînţelegeri dintre cei doi. În replică, Dragnea l-a ameninţat pe Ponta că, dacă îl obligă să plece din funcţiile guvernamentale, va pleca şi din funcţia de secretar general al PSD, demisionînd din partid şi înscriindu-se în PNL. O dată cu Dragnea vor mai pleca din PSD şi o serie de primari şi şefi de organizaţii şi parlamentari, care s-au săturat de dictatura „famigliei“ Sîrbu – Ponta şi de afacerile acesteia, acceptate, discret, de Traian Băsescu. Aceleaşi surse spun că Dragnea va fi primit în PNL direct pe o funcţie de vicepreşedinte şi este considerat, de Antonescu, o piesă valoroasă în vederea campaniei electorale prezidenţiale, fiind un bun organizator al voturilor în teritoriu. Mai mult, i s-a propus chiar funcţia de… premier! Acum, Ponta tace mîlc, ceea ce chiar îi permite lui Dragnea să îl ia, uneori public, peste picior şi să îl contrazică. Aşa cum s-a întîmplat în problema votului la legea pentru Roşia Montană, pe care Ponta spune că nu o votează, iar Dragnea zice că o va susţine, făcînd mişto de acesta, spunînd că Ponta suferă de o dedublare a personalităţii, dacă, în calitate de premier, promovează o lege, iar, ca deputat, o respinge.

http://www.ziartricolorul.ro/news-alert-liviu-dragnea-l-a-amenintat-pe-victor-ponta-ca-isi-da-demisia-din-psd-si-se-inscrie-in-pnl/
DORIANA-YOKO
DORIANA-YOKO

Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

NEWS ALERT Liviu Dragnea l-a ameninţat pe Victor Ponta că îşi dă demisia din PSD şi se înscrie în… PNL (?!) Empty Revista presei. Liviu Dragnea la un pas distanţă de Instanţă

Mesaj Scris de BEAU & BEAU Joi Oct 03, 2013 6:31 am

EvZ: Liviu Dragnea, la un pas de judecată. Procurorii de caz au fost destituiţi ”Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, l-a suspendat din funcţie pe magistratul care a făcut Dosarul “Referendumul”, în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea. Rechizitoriul a ajuns în mapa Laurei Codruţa Kovesi“

Gândul: Ponta justifică decizia lui Niţu de revocare a procurorului care a instrumentat dosarul Dragnea: “Papici a făcut dosare politice. De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?” “Nu ştiu cine a fost demis, Papici, marele băsist, morărist. N-a fost demis, i s-a terminat mandatul. Şi lui Băsescu îi expriră mandatul, ce facem îi ţinem pe toţi la nesfârşit? Că moare ţara fără ei, să mai facă şi ei un dosar. Că şefi din ăştia puşi de Băsescu care trebuie să stea încă o sută de ani după ce pleacă el… Stă şi el procuror simplu, că nu s-a născut şef. S-a terminat şi dosarul, gata, a ajuns la doamna Kovesi. Pa şi la revedere. De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii care au făcut dosare politice după ce le-a expirat mandatul? Eu susţin că Daniel Moraru, cu Papici şi cu ai lui au făcut dosare politice anu trecut când au luat oamenii şi i-au pus să jure cu mâna pe Biblie pentru că au votat la referendum, sunt dosare de poliţie politică. Am spus-o şi o spun mereu. Să se supere Macovei şi mama lui Macovei”

România liberă: USL trage guvernarea pe dreapta ”Tensiunile din coaliţia de guvernare blochează luarea unor decizii importante: Codul Rutier, regionalizarea, modificarea Constituţiei sau elaborarea bugetului pe 2014″

Curentul: Problema Schengen: Victor Ponta între amnezie și plagiat ”Problema aderării României la spațiul Schengen se preschimbă, pe zi ce trece, într-o „șaradă“ din ce în ce mai complicată, pe care politicienii noștri se dovedesc tot mai incapabili s-o descâlcească. În plus, în ciuda prieteniei ostentative cu care Victor Ponta s-a tot lăudat, unul dintre cele mai categorice refuzuri ne-au venit, probabil spre marea uluială a Premierului nostru, chiar din partea unor înalți oficiali socialiști francezi”

Naţional: Destructurarea „Grupului Monaco” baga in sperieti zeci de miliardari si politicieni: Incepe marele exil in Israel si Dubai! ”Traim vremuri in care miliardari mai mult sau mai putin de carton ar prefera sa li se confiste pe loc imensele averi stranse, decat sa treaca prin emotiile unor anchete penale. Dar cum aceasta solutie nu este inca viabila din punct de vedere legislativ, respectivii afaceristi, impreuna cu politicienii cu care formau pana nu demult omnipotente grupuri de influenta, isi negociaza acum libertatea“

Cronica română: Mişcarea Populară critică votul senatorilor jurişti în “cazul Vosganian” “Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a precizat, marţi, că prin votul dat de senatorii jurişti în cazul lui Varujan Vosganian, «România a făcut un pas înapoi în timp»”

Adevărul: Butonul roşu: judecătorul UDMR înclină balanţa la Curtea Constituţională ”Votul judecătorului Valentin Puskas, numit la propunerea UDMR, va înclina balanţa la Curtea Constituţională, după plecarea Iuliei Motoc la CEDO”

Bursa: Parchetul a dispus neînceperea urmăririi penale a escrocului Cristian Sima ”Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Cristian Sima, fostul preşedinte Sibex şi brokerul care a dispărut din ţară, anul trecut, după ce mai mulţi clienţi l-au acuzat că le-a pierdut banii, depăşindu-şi mandatul acordat prin contracte”

Curierul naţional: Plăteşti CASS, eşti asigurat. Nu plăteşti… eşti asigurat! ”Ministerul Sănătăţii a elaborat pachetul de servicii medicale de bază, care va fi gratuit pentru toţi cetăţenii, atât cei asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi. Barbu (ANPP): Noi am înţeles că pachetul de bază este pentru cei asiguraţi, iar cei care nu plătesc primesc doar serviciile de urgenţă”

Puterea: Durata blocajului din SUA, crucială pentru România ”Într-un astfel de scenariu, ţara noastră va resimţi tensiunile generate de volatilitatea pieţelor financiare şi de canalul comercial. Experţii susţin că România se află, cel puţin momentan, în afara oricărui fel de pericol, întrucât expunerea noastră în SUA este foarte mică”
http://www.stareapresei.ro/revista-presei-liviu-dragnea-la-un-pas-distanta-de-instanta-39684.html
BEAU & BEAU
BEAU & BEAU

Mesaje : 198
Data de inscriere : 21/05/2013
Varsta : 59

http://romanicablues.wordpress.com/

Sus In jos

NEWS ALERT Liviu Dragnea l-a ameninţat pe Victor Ponta că îşi dă demisia din PSD şi se înscrie în… PNL (?!) Empty Naivule, tu chiar ai crezut că ăstora le convine democraţia?

Mesaj Scris de Narcisa-Edelweiss Joi Oct 03, 2013 7:00 am

Ai văzut: procurorul care se ocupa de dosarul vicepremierului a fost demis. Procurorul general, da, cel care a clasat dosarele revoluţiei şi cel pe care revoluţia l-a prins trăgând la televiziune. Da, este acel procuror general Niţu, despre care Consiliul Superior al Magistraturii atrăgea atenţia că e nepregătit şi fără viziune. Da, acel procuror general Niţu care a stârnit hohote de râs la audieri, când a afirmat ca procurorii de la Parchetele fluviale şi maritime îşi vor continua activitatea, în condiţiile în care noul cod desfiinţase de ceva timp respectivele Parchete. Da, acelaşi Niţu care în urmă cu o săptămână îl delegase pe procurorul acum demis să se ocupe de dosarul lui Dragnea.Ceea ce se întâmplă acum nu mai e un joc derizoriu, în care intervin recompense de la partid(e). Procurorul general nu e un învârtit cu funcţie pe la vreo regie autonomă. Să rişti MCV-ul, să rişti Schengen-ul ca să scapi de judecată un politician? - nu-mi trece prin cap decât că miştoul lui Dragnea a propos de dubla personalitate a lui Ponta n-a fost glumă, ci semnal. Leac de frică – şi lucrurile s-au rezolvat, dă-le-n mă-sa de MVC si de Schengen...Şi dacă ai crezut vreun moment că nu se pot întoarce vremurile trecute, aminteşte-ţi surpriza bunilor tăi, miraţi să afle în anii cincizeci că, deşi democraţia aparţinea acuma întregului popor, nici picior de poporean nu mai beneficia de democraţia asta. Mai pune la socoteală că globalizarea şi goana după resurse au legitimat deseori derapajele. Mai pune-o şi asta: că marile democraţii ale lumii au destule crize pe cap ca să se mai uite şi prin ograda noastră.E o şmecherie de comunicare: „dacă minţi, să minţi enorm” - spus-o Goebbels. Adică minţi verde în faţă şi mizezi nu pe argumentele tale, ci pe faptul că toţi cetăţenii îi urăsc pe toţi cetăţenii: îi împarţi, îi învrăjbeşti, le dai senzaţia că ura lor contează. Mizezi pe loialităţi subalterne, aduni în jurul tău oameni care ştiu că fără tine n-ar fi nimic – pentru că nu se pricep la nimic (nici măcar la Parchetele maritime).
Zi-mi dacă nu se potriveşte asta României – şi nu de ieri şi nu de azi.Gestul procurorului general arată că starea asta de fapt începe să-şi creeze legitimităţi brutale: ceea ce până acum se discuta pe la talk-show-uri devine realitate instituţionalizată. Dacă până acum auzeai doar despre şmecheriile cu dosare, azi le vezi în toată mizeria lor. Dacă până acum politicienii evitau să comenteze treburile justiţiei, azi comentează premierul însuşi, ca mitraliera sovietică: „De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?”E pentru prima dată din 89 când am un sentiment nelămurit de spaimă: procurorul general îmi arată că, dacă poţi să închizi din vârful pixului dosare grele, tot aşa e floare la ureche să deschizi dosare – doar pentru că poţi.
Nu mai înseamnă nici etică şi nici dreptate – şi să nu te gândeşti că dacă ai touch-screen şi maşină nemţească democraţia e garantată pe viaţă.

Şi mai ţine minte asta: dacă eu tac, dacă tu taci, dacă el tace – apoi îţi garantez: copiii noştri se vor naşte muţi.
http://citynews.ro/editorial/naivule-tu-chiar-ai-crezut-ca-astora-le-convine-democratia-1252959
Narcisa-Edelweiss
Narcisa-Edelweiss

Mesaje : 1121
Data de inscriere : 21/12/2008
Varsta : 36

Sus In jos

NEWS ALERT Liviu Dragnea l-a ameninţat pe Victor Ponta că îşi dă demisia din PSD şi se înscrie în… PNL (?!) Empty Cea mai brutala interventie in justitie dupa integrarea in UE. Sistemul se intoarce la epoca Nastase

Mesaj Scris de BRIANA Joi Oct 03, 2013 7:54 am

Procurorul general, Tiberiu Nitu, l-a schimbat fara explicatii pe procurorul Lucian Papici de la sefia sectiei I-a de la DNA, miercuri, 2 octombrie, pe la cinci dupa amiaza, la cateva ore dupa ce in spatiul public aparuse informatia ca dosarul Referendumul a ajuns pe masa procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi. Cu alte cuvinte, procurorul Papici executase ultima formalitate inainte ca vicepremierul Liviu Dragnea sa fie trimis in judecata: a intocmit rechizitoriul care, potrivit legii, mai trebuia doar avizat de procurorul sef, in acest caz de Kovesi. Modalitatea decapitarii unui procuror si momentul ales impun o serie de observatii, fiind un caz grav si greu de imaginat intr-o tara membra UE de aproape sapte ani.
Este cea mai brutala interventie in justitie dupa integrarea Romaniei in UE in 2007, o sanctiune aplicata fara manusi unui procuror pentru curajul de a ancheta un politician de rang inalt in ciuda unor presiuni publice uriase exercitate subteran sau la vedere intr-un dosar delicat. Numarul doi al celui mai puternic partid din Romania este acuzat oficial de fraudarea referendumului din 2012, prin care s-a incercat demiterea presedintelui Traian Basescu. Asadar, vorbim de un dosar cu o miza majora, interna si externa, un dosar test pentru functionarea democratiei, a statului de drept si a institutiilor cheie. Gravitatatea inteventiei politice in tentativa de a bloca tocmai acest dosar este, asadar, cu atat mai mare. Premierul Ponta a mai criticat public ancheta, a calificat-o mereu un dosar deschis la comanda politica. Din pozitia de sef al Guvernului, a exercitat presiuni verbale asupra procurorilor, dar nu a actionat institutional in vreun fel.
La o scara mult mai mica, am mai avut parte de interventii flagrante in treburile justitiei dupa instalarea guvernului Ponta, dar nu atat de dure. Ele totusi se contabilizeaza in timp si dau imaginea unui guvern care nu respecta independenta justitiei si nu mai doreste procurori liberi, scapati de sub control politic. Merita evocat cazul dosarului Bolintineanu (spaga la Bacalaureat in sectorul cinci cu posibile ramificatii politice) cand premierul Ponta a criticat public demersul Parchetului General de a transporta elevii cu autocarul la audieri, ceea ce a determinat oprirea anchetei. Cu acel prilej, Ponta singur a recunoscut ca a vorbit cu procurorul general, Tiberiu Nitu, pentru a lua masuri. Si in cazul Dragnea, interventia procurorului general este in mod evident determinata politic, desi nu avem decat dovezi circumstantiale ca s-a intamplat asa, nu probe directe ca in cazul precedent. Dar ce indicii sunt ca interventia procurorului general tine cont si de jocurile de putere din interiorul PSD? De pilda, momentul ales pentru o interventie care doar aparenta este menita a-l salva pe Dragnea.
De notat totusi ca interventia procurorului general, Tiberiu Nitu, propus de premierul Victor Ponta la sefia Parchetului General in urma intelegerii politice cu Traian Basescu, l-a sanctionat pe Lucian Papici intr-un moment cand dosarul Referendumul nu mai poate fi oprit iar inlocuirea procurorului din functia de sef al sectiei I nu mai poate schimba soarta vicepremierului. Daca Ponta si Nitu doreau intr-adevar sa opreasca trimiterea lui Dragnea in judecata faceau doua lucruri simple: in primul rand, nu acceptau delegarea procurorului Papici in functia de sef al sectiei I. Delegarea pe functie a avut loc in urma cu doua saptamani la propunerea Laurei Codruta Kovesi. In al doilea rand, fortau aceasta revocare mult mai repede. In spatiul public se vorbeste de cateva zile de iminenta trimitere in judecata a vicepremierului. Foarte posibil ca numirea lui Papici sa fi fost acceptata tocmai pentru a se asigura ca Dragnea va fi trimis in judecata iar executarea aceluiasi procuror fara explicatii sa se fi produs in mod demonstrativ pentru a transmite sistemului fara echivoc ca noi dosare - cu lideri PSD cel putin - nu mai e cazul sa fie deschise. De altfel, tensiunile crescande dintre Dragnea si Ponta, de notorietate in interiorul PSD, au rabufnit in spatiul public. Vicepremierul a declarat miercuri ca va vota pentru Rosia Montana deoarece nu are dubla personalitate, o ironie evidenta la adresa sefului sau.
Procurorul general, Tiberiu Nitu (sau Tiberiu NUPU cum ii spun deja ziaristii) si-a cladit deja o reputatie de protector al politicienilor care l-au propulsat in functie : in prima saptamana i-a dat Neinceperarea Urmaririi Penale (NUP) premierului Victor Ponta in dosarul plagiatul; NUP in dosarul uzurparii de calitati oficiale (dosarul Ponta-Basescu-reprezentarea la Bruxelles) si NUP in dosarul Adrian Nastase, acuzat de detinere ilegala de arme si gloante. In acest ultim dosar, NUP-ul este cu atat mai greu de inteles cu cat faptele erau clare iar probele evidente. Decizia de neincepere a urmaririi penale a blocat practic o noua trimitere in judecata a fostului premier. Or, simpla trimitere a lui Nastase l-ar fi putut intoarce pe fostul premier in inchisoare, deoarece putea duce la suspendarea eliberarii conditionate.
Doar pe vremea guvernarii Nastase, adica acum mai bine de zece ani, s-au mai intamplat interventii de o asemnea brutalitate. Modul in care a fost decapitat procurorul Papici demonstreaza ca independenta procurorilor castigata cu greu in ultimii opt ani nu este un proces ireversibil, dimpotriva, un bun fragil care poate fi disrtrus usor prin cateva executii exemplare menite sa inhibe si sa subordonze procurorii asa cum s-a mai intamplat in urma cu zece ani. In 2002, procurorul Ovidiu Budusan, care anchetase la fel ca Papici politicieni de rang inalt, fusese destituit din functie si dat afara din magistratura pe vremea de ministrul justitiei de atunci, Rodica Stanoiu. In cazul Papici, nu exista nici o justificare sau explicatie, doar acuzatia formulata de premier, cum ca am avea de-a face cu un "procuror basist". Nu avem o dovezi, probe sau macar o plangere la CSM impotriva magistratului, doar lozinci politice. Asta dovedeste inca o data ca inlocuirea sa a avut loc in urma unor calcule de partid si nu s-a bazat pe motive intemeiate.
Executarea procurorului Papici probeaza cu asupra de masura nocivitatea intelegeri Basescu – Ponta din primavara la numirea noilor procurori sefi. Tiberiu Nitu nu trebuia sa ajunga in functie deoarece s-a dovedit inca de la audieri un procuror slab, in consecinta recunoscator pana la obedienta celor care l-au pus intr-o functie atat de inalta. Numai orbii pot spune azi ca parchetul nu e sub control politic si ca Parchetul General nu raspunde la comenzi. Ce spun astazi toti cei care acum cateva luni aplaudau, in numele pacii interne, aromniei si interesului national, trocul toxic presedinte-premier? Ambasadele Statelor Unite si Marii Britanii, care in primavara au salutat intelegerea intre presedinte si premier la numirea procurorilor sefi, au acum toate motivele sa regrete cec-ul in alb nemeritat acordat unui troc politic care se dovedeste azi extrem de toxic. De subliniat o diferenta: seful DNA, Laura Codruta Kovesi, numita tot de Ponta, are un comportament mult diferit, in sensul bun, fata de seful ei de la PG, Tiberiu Nitu. DNA a continuat sa trimita nume mari in judecata, Kovesi si-a aparat procurorii din subordine cand a fost cazul, a facut-o si la executarea procurorilor Papici si Alexandru de la conducerea Sectiei I. Ar mai trebui sa avem si dosare noi, relevante, pentru a putea spune ca activitatea DNA continua la fel ca inainte, dar aici un rol important il joaca SRI.
Ambasadele occidentale, Comisia Europeana au obligatia sa apare institutii cladite cu greu, inclusiv cu mari eforturi din exterior, cum este DNA. Nu pot asista paisive la cea mai brutala interventie politica in treburile justitiei. Iesirile repetate ale premierului Victor Ponta in tentativa de a intimida procurori si judecatori, taxarea procurorului Papici drept basist reprezinta imixtiuni inadmisibile in treburile justitiei. Un astfel de comportament, mai ales dupa tentativa de lovitura de stat din vara lui 2012, denota o lipsa totala de vointa politica in respectarea regulilor statului de drept. Victor Ponta are programata o vizita in Statele Unite in jurul datei de 20 octombrie. Administratia americana ar face o eroare sa-l legitimeze facilitandu-i inalniri la nivel inalt. Un astfel de lider, provenit parca din America Latina, nu poate fi primit de Obama sau Biden.
Executarea publica a procurorilor are loc la cateva zile dupa plecarea din Romania a misiunii expertilor europeni care monitorizeaza Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe justitie. Raportul MCV nu va fi dat publicitatii in luna decembrie sau mai devreme, dupa cum si-ar fi dorit guvernul de la Bucuresti, ci la inceputul anului viitor. Asta inseamna ca nu vor trece neobservate noile atacuri impotriva procurorilor, presiunile politice si deciziile discutabile luate de Parchetul General, care pun sub un mare semn de intrebare independenta justitiei din Romania.
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-15718415-cea-mai-brutala-interventie-justitie-dupa-integrarea-sistemul-intoarce-epoca-nastase.htm
BRIANA
BRIANA

Mesaje : 173
Data de inscriere : 15/05/2013

Sus In jos

NEWS ALERT Liviu Dragnea l-a ameninţat pe Victor Ponta că îşi dă demisia din PSD şi se înscrie în… PNL (?!) Empty Re: NEWS ALERT Liviu Dragnea l-a ameninţat pe Victor Ponta că îşi dă demisia din PSD şi se înscrie în… PNL (?!)

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum