POLITICA


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

POLITICA
POLITICA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite”

+16
ion pribeagu
NAIADA
crescatorul de girafe
BEAU & BEAU
horatiu 2010
GIGI_BERBECOSU
VANATOR_de_VAMPIRI
Admin
Gabriela,zâna Maseluţă
Hitomi Tanaka
Loreley
BRIANA
Joker2009
DORIANA-YOKO
FANTASIO
Narcisa-Edelweiss
20 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite”

Mesaj Scris de Narcisa-Edelweiss Lun Sept 16, 2013 5:37 pm

Ca într-un meci de box, premierul Victor Ponta insistă să încaseze pumni zdraveni de la colegul de alianța, Crin Antonescu, cel care nu contenește să-l atace de câteva zile bune. Profitând de tăcere complice a lui Ponta pe proiectul Roșia Montana, Antonescu caută să-și regăsească poziția paritară în acest concubinaj contra naturii dintre PSD și PNL. După ce zilele trecute i-a reproșat lui Ponta că este laș și nu are curajul să-și asume direct la Guvern proiectul exploatării miniere de la Roșia Montana, făcând uz de Parlament pe care îl folosește pentru a scoate castanele din foc în această chestiune, Antonescu i-a reproșat ieri direct lui Ponta că ar fi bine să stea în banca lui de la Guvern și să nu se mai amestece pe tarlaua sa din Parlament, acolo unde Crin este șef în camera superioară, la Senat. Cu alte cuvinte, Executivul să nu se amestece în treaba Legislativului pentru a avea un echilibru al puterilor în stat. Sau mai bine spus, ca Ponta să nu urce în capul lui Antonescu pe această problemă. Totul a pornit de la faptul că Ponta a promis duminică, odată cu vizitarea minerilor blocați în mină la Roșia Montana, că va aduce „aici comisia, să se decidă aici". „Eu le-am promis că o să facem comisia şi o să-i aducem pe toţi din comisie aici să vorbească cu ei. Şi să vadă aici, să se decidă dacă susţin sau nu proiectul, dar nimeni nu are voie, când nu ştie ce viaţă au oamenii ăştia, să zică "Nu". Trebuie să-i aducem aici, le-am promis şi o să mă ţin de cuvânt (...) Le-am promis că ne întoarcem aici cu comisia specială şi că fiecare parlamentar îi va asculta şi pe ei. Să ne gândim că oamenii ăştia au dreptul la viaţă", a afirmat Victor Ponta la ieşirea din mina de la Roşia Montană. Numai că Antonescu a simțit mișcarea de confiscare a întregii acțiuni pe care Ponta o pregătește și i-a replicat lui Ponta că nicio comisie nu va merge la Roșia Montana, ci va dezbate problema în Parlament. "Lucrările comisiei, oricărei comisii parlamentare, se desfăşoară la Parlament, nu la mină, nu în Piaţa Universităţii, nu în altă parte. Are rost să se deplaseze comisia sau o delegaţie a comisiei pentru a vedea nişte lucruri care trebuie văzute la faţa locului, dacă ele trebuie văzute", a mai spus Antonescu. "Ceea ce am recomandat sau am rugat eu pe colegii mei a fost să desemneze în această comisie nişte oameni care să nu fie deja celebri prin punctele lor de vedere. De pildă, eu nu m-aş fi dus în această comisie, pentru că am un punct de vedere foarte clar. Sigur că are şi partidul un punct de vedere pe care şi-l va menţine la vot, dar să nu aibă sentimentul cei care vin în faţa comisiei că bat la uşi închise. Deci, nici partizani ai proiectului, cum sunt parlamentarii de Alba - deşi domnul Atanasiu este pentru exploatarea de la Roşia Montană, dar nu pentru acest proiect - nici oameni care sunt foarte cunoscuţi ca fiind împotrivă", a mai spus Antonescu.

Atacuri repetate

Liderul PNL nu s-a oprit aici și a mers mai departe. El a declarat că "a devenit evident" că Victor Ponta susţine proiectul privind Roşia Montană, Crin apreciind totodată că premierul a fost mai puţin atent la nuanţe când a spus că trimite comisia parlamentară acolo și a luat peste picior povestea mersului lui Ponta în mijlocul minerilor, chipurile, pentru a-i scoate de acolo, sugerând ironic că nu era vorba de vreun accident de muncă la care trebuia să se intervină salvator. "La un moment dat am avut impresia că discută despre salvarea unor ostatici prinşi de terorişti sau despre oameni salvaţi dintr-o surpare de mină. Nu, oamenii singuri intraseră, singuri au ieşit, ca o formă de protest. Aici nu ne jucăm şi putem să intrăm în mină, să ieşim din mină, că să vină Antonescu, să vină Ponta... Esenţa, cred că vorbim de oameni serioşi, este să le fie ascultat punctul de vedere, şi le este ascultat, slavă Domnului", a adăugat Antonescu. El a mai menţionat că Victor Ponta nu poate să trimită comisia parlamentară în localitate, ci doar o delegaţie de la Guvern. "Eu cred că a devenit evident că premierul susţine proiectul, şi tocmai ceea ce eu cerusem şi până la urmă cer în continuare este să facem lucrurile clare, dar în fine, asta este problema domniei sale. Mie mi-e clar", a declarat Antonescu care încearcă de câteva zile să-i facă decontul de imagine lui Ponta pe toată această poveste. Liderul PNL a admis că premierul Victor Ponta "a punctat" la capitolul imagine prin deplasarea la Roşia Montană. În final, Antonescu a dat de înțeles că PNL va vota împotriva proiectului în Parlament, menționând că poziţia partidului său a fost bazată inclusiv pe o hotărâre a Delegaţiei Permanente a partidului din 2007 privind exploatarea cu cianuri, despre care a menţionat că a fost o hotărâre "cam tare, cam prea puternică".
http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013091791063/Actualitate/Divort-politic-iminent-in-USL-Crin-si-Ponta-se-lupta-sa-si-puna-in-carca-fiecare-povestea-Rosiei-otravite.html
Narcisa-Edelweiss
Narcisa-Edelweiss

Mesaje : 1121
Data de inscriere : 21/12/2008
Varsta : 36

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Dar PNL? PNL ce zice?

Mesaj Scris de FANTASIO Mar Sept 17, 2013 6:59 am

"Ponta mi se pare acum, pastrand proportiile, in pozitia lui Ilie Moromete cand ii spunea cu glas mieros lui Nila, "Hai, ma, Nila, fii intelegator, hai sa reparam capriorii!"

"Da-i dracu de capriori" raspundea Nila, fara sa stie ca batarnul Moromete era cu ciomagul la spate! Crin mi se pare acum in postura lui Nila; crede ca poate sa infrunte PSD-ul dar nu a vazut inca bata pe care o tin la spate pesedistii, dar curand o va simti pe spinare...", scrie pe contul sau de Facebook fostul ministru de Finante Ionut Popescu.

Greu de gasit o comparatie mai plastica si mai cuprinzatoare pentru situatia de la varful USL.

Victor Ponta nu mai putea sa ignore atacurile lui Crin Antonescu si l-a avertizat: "Pana alaltaieri v-as fi spus fara niciun fel de emotie Crin Antonescu (e prezidentiabilul PSD - n.red.), dar am vazut ca nu mai vrea sa fie candidatul USL. Poate ca se razgandeste".

Dar Crin Antonescu nu vrea cu niciun chip la capriori: "Vreti sa ma sustineti, bine, nu vreti, am si spus politicos, asa, stramosesc, sanatate, multumim pentru colaborare, la revedere".

Nu cred ca din punctul in care a ajuns conflictul din USL, siutatia mai este reversibila si nici nu stiu daca vreuna dintre parti mai vrea acest lucru. Daca nu era Rosia Montana ar fi fost alt motiv pentru ca ruptura sa se produca atunci cand ambele parti o doreau, de fapt. PSD pentru a-si lansa propriul prezidentiabil, Crin Antonescu pentru a iesi din capcana unei guvernari in care este vioara a doua, deconteaza masiv, dar are beneficii minime.

Nu stiu cat isi mai doreste Victor Ponta o candidatura prezidentiala, dar e clar ca multi din jurul sau si-o doresc, pentru ca indiferent daca va fi una victorioasa sau un esec, este clar ca Victor Ponta va pleca din fruntea PSD.

Iar domnia sa nu prea mai este in postura sa refuze, desi intrarea in lupta exact cand incepe sa deconteze de-a valma erori si minciuni gogonate, nu stiu daca il avantajeaza cu adevarat. In plus, vine o iarna cu facturi mari la intretinere, pentru care va raspunde singur singurel.

Asta e si ideea lui Crin Antonescu, iar protestele l-au facut sa se grabeasca. Crin Antonescu, la fel ca Victor Ponta, nu are principii, nu are proiecte, are doar o foame nebuna de voturi si un cameleonism cu adevarat remarcabil.

Crin Antonescu a simtit valul de nemultumire si a incercat sa se pozitioneze in varful lui impotriva fostului partener, disociindu-se total de pasivul unei guvernari pe care a girat-o pana ieri. Daca nu s-a desprins ca lider USL, spera sa se desprinda ca lider al Opozitiei.

Dar PNL? Este PNL dispus sa sustina la randul sau aceasta volta?

E greu sa pleci de la putere, cat de ciunita a fost ea de catre PSD. Si nu este vorba doar despre ministri. Este vorba despre sutele de posturi din administratie si de prin deconcentrate, ocupate de liberali. Este vorba despe banii pe care primarii liberali ii primeau. Este vorba despre clientii care urmau sa sponsorizeze inclusiv campania prezidentiala in schimbul contractelor pe bani publici sau al posturilor cheie obtinute.

Se duc toate. Pentru ca daca PSD se pricepe la ceva cu adevarat, acel ceva sunt epurarile politice. Sunt gata sa pun pariu ca in scurt timp nu va mai ramane picior ce liberal in vreo pozitie cat de cat importanta din orice institutie publica. Iar PNL se va trezi in desertul opozitiei, dar ducand in spinare decontul guvernarii de pana acum, pe care Victor Ponta il va trimite pe adresa lor cu confirmare de primire.

Crin Antonescu nu este un lider iubit. A strivit partidul si cei mai multi dintre liberali resimt dictatura. S-a mentinut insa pentru ca a oferit in schimb puterea, a pus PNL pe picior de egalitate cu PSD, sau cel putin a creat aceasta iluzie. Dupa ce moneda de schimb pentru supunere se va fi evaporat, ma intreb ce va mai ramane din Crin Antonescu.

Si ma ma intreb ce va ramane din procentele sale dupa ce din numaratoare va disparea brusc electoratul PSD si va ramane strict cu electoratul liberal?

Nu sunt deloc sigura ca dl. Antonescu va rezista socului iesirii PNL de la guvernare si separarii de PSD, iar potential de crestere, de captare a electoratului nehotarat nu are pentru ca acel electorat e greu sa uite ce a facut domnia sa vara trecuta, alergia pe care o are la justitie si la statul de drept, si sa ignore apucaturile dictatoriale pe care cu greu le mascheaza.

Asa ca este foarte probabil ca Victor Ponta sa pregateasca ciomagul, dar de manuit sa-l manuiasca pana la urma chiar PNL.
http://www.ziare.com/victor-ponta/crin-antonescu/dar-pnl-pnl-ce-zice-1257249
FANTASIO
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty "Nu am stat şi nu stau cu mâna întinsă la uşa PSD" Antonescu: Dacă se rupe USL, premierul ar trebui să-şi dea demisia

Mesaj Scris de FANTASIO Mar Sept 17, 2013 8:22 am

Crin Antonescu: Ponta şi PSD să se hotărască dacă mai susţin candidatura mea la preşedinţie. Dacă se rupe USL, premierul ar trebui să-şi dea demisia.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis, într-un interviu pentru gândul, premierului Victor Ponta să se hotărască dacă îl mai susţine pentru preşedinţia României. În caz contrar, liberalul i-a sugerat lui Ponta să organizeze un Congres în care să anuleze hotărârea prin care PSD îl sprijină la prezidenţiale sau să anuleze Protocolul USL. Liberalul a precizat că dacă USL se rupe şi Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de premier. Totodată, Antonescu a ţinut să precizeze că miniştrii PNL nu sunt angajaţii lui Ponta la Guvern.

"Dacă cineva îşi va imagina în PSD că Antonescu o să tacă aşa ca la Partidul Comunist sau o să meargă pe brânci ca să iasă preşedinte susţinut de PSD se înşală amarnic. Acest lucru îl ştiu şi domnul Ponta, şi toţi oamenii din PSD. După cum îl ştiu şi cei din PNL. (...) Atitudinea de multe luni de zile, nu a domnului Ponta personal, dar a postului său de televiziune, a multor oameni din PSD de a se comporta ca şi cum preşedinţia României este ceva ce stă în seif pe la Cluj pe la domnul Rus şi ne-o dau sau nu ne-o dau nouă liberalilor sau mi-o dau sau nu mi-o dau mie este de neacceptat. Oricum preşedinţia României se obţine de la cetăţenii României. Eu nu am înţeles niciodata şi nu voi înţelege protocolul şi angajamentele USL în sensul de a fi preşedinte pentru USL, pentru PSD, pentru România. Dacă voi fi preşedinte, voi fi pentru România. Dacă USL mă sprijină în această idee, bine, dacă nu, nu. Ca să punem simplu capăt acestor speculaţii, nu am stat şi nu stau cu mâna întinsă la uşa PSD. PSD îşi respectă sau nu nişte angajamente politice îl priveşte, dar cred că ar trebui să încetăm cu acest subiect jenant. Acest subiect nu a fost deschis de mine, el nu a apărut acum, el este purtat prin oficioasele PSD de multă vreme şi cred că ar fi bine să ne clarificăm.", a spus pentru gândul Crin Antonescu.

Antonescu a adăugat că a fost atacat de Victor Ponta prin interpuşi şi prin postul său de casă, patronat de deputatul Sebastian Ghiţă.

"Postul de casă al domnului Ponta – RTV, face o campanie înverşunată, plină de minciuni, nu de opinii, împotriva mea. Eu nu am pus niciodată în discuţie nici poziţia de prim-ministru, nici alianţa, pentru că noi avem nişte obligaţii faţă de cetăţeni. Am încasat toate aceste atacuri, dar nu pot încasa ipocrizia cuiva care îmi spune, eu nu l-am atacat niciodată pe prietenul meu Crin. Păi are cine să o facă. Dacă vedeţi ce apare în fiecare zi pe postul de casă al domnului Victor Ponta, cred că nu mai este niciun dubiu. Totuşi am mers mai departe. Nu putem face pe proştii pentru că nu suntem", a fost contraatacul lui Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că nu va încerca ruperea USL, dar nu poate garanta "pentru ceilalţi".

INTERVIUL INTEGRAL ACORDAT GÂNDUL DE PREŞEDINTELE PNL, CRIN ANTONESCU

Gândul: Premierul Ponta a anunţat în această seară că nu este sigur că mai sunteţi prezidenţiabilul USL. Reprezintă aceasta o încălcare a Protocolului USL?

Crin Antonescu: Nu i-aş spune chiar încălcare, nu aş dramatiza. Victor Ponta este preşedintele unui partid – PSD, care are în vigoare hotărârea unui Congres în conformitate cu care eu sunt candidatul susţinut de acest partid, sub culorile USL, la preşedinţia României. Domnul Ponta trebuie să se hotărască şi în cazul în care nu doreşte să mai respecte această hotărâre a Congresului şi această prevedere a Protocolului USL să declanşeze un nou Congres sau prin modalităţile pe care le prevede Statutul domniei sale să anuleze această hotărâre. Nu îl împiedică nimeni, dar nu este problema mea.

Dvs vă doriţi să fiţi candidatul USL la prezidenţiale?

Eu îmi doresc să îndeplinim toate angajamentele pe care ni le-am luat. Sunt în acest moment, conform hotărârilor de care vorbeam de la PSD şi de la PNL şi de la PC, candidatul USL, am fost şi sunt gata să îndeplinesc această misiune, dar nu în orice condiţii. Oricare dintre semnatarii înţelegerii, dacă nu mai doreşte să o respecte, poate să o infirme printr-o altă decizie.

PUTETI ASCULTA INTERVIUL CU CRIN ANTONESCU LA FINALUL ARTICOLULUI

În protocolul USL se vorbeşte că un partid va da premierul, iar celălat candidatul la preşedinţie. Se poate ajunge la un schimb, PNL să ia funcţia de premier, iar PSD dacă doreşte funcţia de candidat la prezidenţiale?

Nu s-a discutat niciodată acest lucru de când USL şi din punctul meu de vedere nu este o problemă pe care să o punem sau o solicitare pe care să o facem.

Dacă PSD decide să nu vă mai susţină la prezidenţiale înseamnă automat şi definitiv ruperea USL şi în clipa aceea se poate spune că PSD nu şi-a îndeplinit angajamentul luat faţă de dvs?

Sigur că se poate spune. Nu aş examina o ipoteză atât de dramatică, doar aşa de dragul speculaţiilor. Cert este că până în acest moment, PNL şi eu personal, ne-am achitat de toate obligaţiile asumate şi am susţinut din toate puterile noastre, şi din Opoziţie, şi ulterior după constituirea Guvernului. poziţia premierului.

Episodul Roşia Montană nu este o excepţie pentru că nu am avut o înţelegere în programul de guvernare, pentru că nu am avut o decizie în cadrul USL. Pur şi simplu, hotărârea pe care am luat-o noi liberalii de a respinge acest proiect nu afectează cu nimic toate regulile din acest protocol.

Atitudinea de multe luni de zile, nu a domnului Ponta personal, dar a postului său de televiziune, a multor oameni din PSD de a se comporta ca şi cum preşedinţia României este ceva ce stă în seif pe la Cluj pe la domnul Rus şi ne-o dau sau nu ne-o dau nouă liberalilor sau mi-o dau sau nu mi-o dau mie este de neacceptat. Oricum preşedinţia României se obţine de la cetăţenii României. Eu nu am înţeles niciodata şi nu voi înţelege protocolul şi angajamentele USL în sensul de a fi preşedinte pentru USL, pentru PSD, pentru România. Dacă voi fi preşedinte voi fi pentru România. Dacă USL mă sprijină în această idee, bine, dacă nu, nu. Ca să punem simplu capăt acestor speculaţii, nu am stat şi nu stau cu mâna întinsă la uşa PSD. PSD îşi respectă sau nu nişte angajamente politice îl priveşte, dar cred că ar trebui să încetăm cu acest subiect jenant. Acest subiect nu a fost deschis de mine, el nu a apărut acum, el este purtat prin oficioasele PSD de multă vreme şi cred că ar fi bine să ne clarificăm.

Ar trebui să existe o decizie rapidă a forurilor staturare a PSD în care să-şi confirme susţinerea pentru dvs?

Eu nu am niciun fel de cădere să recomand PSD-ului ce să facă în forurile sale staturare. Eu ştiu că există o decizie a PSD, una a PSD , un program de guvernare, un protocol al USL pe care l-am respecat întocmai.

Se poate merge din atac în atac în USL?

În acest episod Roşia Montană, eu nu am făcut niciun atac. Am anunţat că PNL votează împotriva proiectului de exploatare de la Roşia Montană. Întâmplător, exact ce anunţase şi premierul înainte că va face ca deputat. Din acel moment, s-au dezlănţuit toate atacurile din partea cealaltă, domnul Sârbu, domnul Rus, doamna Olguţa Vasilescu, alţi domni şi doamne şi la această sumă de artificii eu am răspuns foarte clar: PSD doreşte să-şi respecte angajamentele şi să facem împreună până la urmă ce avem de făcut pentru România, bine, bine, nu, nu.

Dar că cineva îşi va imagina în PSD că Antonescu o să tacă aşa ca la Partidul Comunist sau o să meargă pe brânci ca să iasă preşedinte susţinut de PSD, se înşală amarnic. Acest lucru îl ştiu şi domnul Ponta, şi toţi oamenii din PSD. După cum îl ştiu şi cei din PNL.

Cei din PSD susţin foarte des că aceste atacuri ale dvs...

Care atacuri? Faptul că votăm împotriva Roşia Montană?

"Nu îmi poate interzice Ponta sau altcineva să fiu ironic"

Domnul Ponta a vorbit despre acele ironii pe care dvs le-aţi avut la poziţia domniei sale faţă de Roşia Montană.

În PNL nu a fost interzisă niciodată ironia. Dacă eu aş înţelege prin activitatea politică interdicţia de a fi ironic, m-aş lăsa de politică. Nu îmi poate interzice domnul Ponta sau altcineva să fiu ironic.

Astea au fost acuzaţiile venite din partea lor, au fost deranjate de aceste ironii.

Nu ştiu cum reglementează domniile lor regimul ironiei în PSD, le respect regulile, dar nu sunt în PSD.

Dvs aţi reclamat atacurile celor din PSD.

Astea în ultimele două zile. Postul de casă al domnului Ponta – RTV, face o campanie înverşunată, plină de minciuni, nu de opinii, împotriva mea. Eu nu am pus niciodată în discuţie nici poziţia de prim-ministru, nici alianţa, pentru că noi avem nişte obligaţii faţă de cetăţeni. Am încasat toate aceste atacuri, dar nu pot încasa ipocrizia cuiva care îmi spune, eu nu l-am atacat niciodată pe prietenul meu Crin. Păi are cine să o facă.

Sunteţi atacat de Ponta prin interpuşi?

Am spus-o clar, am dat şi nume. Dacă vedeţi ce apare în fiecare zi pe postul de casă al domnului Victor Ponta, cred că nu mai este niciun dubiu. Totuşi am mers mai departe. Nu putem face pe proştii pentru că nu suntem.

Demisia lui Victor Ponta

Dacă USL se va rupe consideraţi că Victor Ponta va trebui să-şi dea demisia, ţinând cont că a ajuns în această funcţie şi datorită susţinerii PNL şi PC?

Sigur că da. Dar eu nu am nicio intenţie să rup această alianţă, ţin foarte mult la o construcţie politică tot ce aveam din punct de vedere politic, al imaginii, din punct de vedere sufletesc şi nu pun această problemă şi nu vreau să examinez această chestiune.

Aţi spus mereu că USL a fost construită datorită bunei colaborări între dvs. şi domnul Ponta. Mai există astăzi o colaborare între dvs şi domnul Ponta care să susţină USL?

Colaborare trebuie să existe şi de aceea am folosit sintagma colegi de serviciu, de serviciu public în care avem obligaţia amândoi să trecem peste sentimente, frustrări, inapetenţă pentru ironie. Nu este o chestiune între noi doi sau două partide, ci între noi şi cetăţenii care ne-au votat. Eu sunt absolut dispus să mergem mai departe, să facem tot ce putem pentru oamenii respectivi.

Credeţi că USL şi-a îndeplinit menirea pentru care a apărut?

În bună măsură, da, dar în anumite privinţe nu şi nu vreau să dezvolt cine din USL a făcut imposibilă îndeplinirea angajamentelor în această privinţă.

Vă referiţi la relaţia cu domnul Traian Băsescu?

Mă refer la pactul de coabitare, nu la o foaie de hârtie, ci la toate efectele lui.

"Unii cred că miniştrii PNL sunt angajaţii lui Ponta la Guvern"

A fost aceea prima mare fisură în USL?

Bineînţeles, nu am ascuns-o nici la vremea respectivă, nu o ascund nici acum. Noi liberalii am făcut eforturi să trecem peste şi am trecut. Şi am ajuns până aici şi facem în continuare toate eforturile să mergem mai departe, dar asta din obligaţie pentru cetăţeni, pentru cuvântul şi pentru obrazul nostru. Nu aşa cum cred unii de teamă că ne dă domnul Ponta afară din Guvern, că nu suntem angajaţii domnului Ponta la guvern. Unii angajaţi ai domnului Ghiţă aşa cred că sunt miniştrii liberali, angajaţii domnului Ponta. Nu.

Este un război pe care domnul Ponta îl poartă cu dvs prin intermediul acestui post de televiziune? L-aţi menţionat foarte des.

L-am pomenit pentru că totuşi la un moment dat trebuie să vorbim despre anumite lucruri când nu mai suportăm o doză de ipocrizie prea ridicată. Da, eu am făcut alianţă cu PSD, nu cu alte instituţii, cu domnul Ponta, nu cu domnul Ghiţă, unul din marii beneficiari ai regimului Băsescu şi vreau în continuare să lucrez pentru România împreună cu domnul Ponta şi cu PSD.

Dacă domnul Ghiţă a fost o sursă a răului în PSD, de ce a fost lăsată această sursă să se perpetueze şi să îşi producă efectele?

Pentru că nu pot să impun şi nici nu mi-am propus să impun măsuri în alte partide. Eu şi PNL încercăm să ne facem datoria pe zona noastră de acţiune şi pe zona noastră de influenţă.

Domnul Ponta spunea că şi dvs. v-aţi răzgândit pe proiectul Roşia Montană.

Nu este adevărat, nu am ce comenta mai mult. Nu eu am făcut în timpul campaniei electorale tămbălău ecologist împotriva acestui proiect, dar am spus şi îmi ţin cuvântul că nu putem înghiţi pe nemestecate scenariile Gold Corporation. Că noi trebuie să lucrăm pentru această ţară, chiar dacă lucrăm în parteneriat cu o mare companie din afară, dar trebuie să lucrăm pentru această ţară, nu pentru acea companie.

Ce mai ţine USL în viaţă?

Obligaţia faţă de cetăţeni, obligaţia de a apăra atât cât este posibil şansa României la o majoritate stabilă şi puternică.

Este şi posibil?

Să sperăm că da. Nu o putem face cu orice preţ.

Observ că nu aveţi certitudinea de a spune da.

Nu pot să ignor realitatea, anumite evoluţii, lucruri care s-au întâmplat şi se întâmplă. Nu pot exprima decât o speranţă şi o intenţie.

"Nu vreau ruperea USL. Nu pot garanta şi pentru ceilalţi"

Simţiţi că se încearcă ruperea USL?

Ruperea USL s-a încercat de când s-a format. USL a câştigat alegerile locale şi parlamentare, a început atacul pe PNL, pe Antonescu, care nu o să fie candidat, nu o să fie acceptat de PSD. Sigur că asta a fost tema propagandei lui Traian Băsescu, dar când ea a început să fie alimentată din interior sigur că a început să devină din ce în ce mai credibilă. Eu m-am bătut şi mă bat în toate direcţiile că nu am niciun fel de reţinere. Nu pot să garantez şi pentru ceilalţi.

Aţi spus că aveţi mai puţină încredere în Victor Ponta. De ce?

Pentru că între timp s-au petrecut aceste lucruri despre care am vorbit. Am încă atâta încredere încât să continui acest proiect. Voi fi ultimul care îl voi abandona, nu pentru că doresc eu să mă pună preşedinte PSD, că nu mă pune preşedinte PSD, mă aleg, dacă mă vor alege. cetăţenii României. În acest proiect am investit cinstit, nu am trişat şi cred că el trebuie să fie apărat pentru România.
http://www.gandul.info/politica/crin-antonescu-ponta-si-psd-sa-se-hotarasca-daca-mai-sustin-candidatura-mea-la-presedintie-daca-se-rupe-usl-premierul-ar-trebui-sa-si-dea-demisia-audio-11342944
FANTASIO
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty El e salvatorul natiunii! Fara Ponta, n-am fi avut nici macar unirea de la 1918. “Ba, pe-a ma-tii!”

Mesaj Scris de DORIANA-YOKO Mar Sept 17, 2013 9:14 am

Victor Ponta n-a invatat nimic din politica si din istorie. Si nici din viata, pur si simplu. Dar o duce bine.Inteleptii spun ca trecutul ne e dat ca lectie pentru a nu-i repeta gresilele in viitor. Dar tot inteleptii spun ca nu esti obligat sa tii cont de regula asta sfanta a vietii. O poti “comite” de cate ori vrei tu. Ai tot dreptul sa te invartesti in cerc pana ti se-apleaca, in fond, cine te opreste?
Crescut la umbra lui Adrian Nastase, Ponta n-a inteles ca operatiuni precum “aroganta”, cumpararea presei, incalecarea administratiei, pres in fata baronilor nu fac decat sa te duca la pierzanie.
Mai mult, ajuns la putere prin exorcizarea urii populare, cu ajutorul televiziunii unui fost securist lacom si dornic sa confiste statul si justitia, salvatorul natiunii inca n-a aflat ca daca semeni vant vei culege furtuna. Prietenii Facebook stiu de ce…
Dar lui se pare ca-i place piesa asta. A jucat-o si Ion Iliescu, atunci cand i-a montat pe mineri impotriva Pietii Universitatii (apropo, nu zicea el, Victor Ponta, c-a protestat in anii ’90, in Piata?). Poate isi aduce aminte atunci de familiile Frumusanu si Crainiceanu, carora le-au pierit odraslele impuscate la una dintre mineriaderele parintelui sau politic, Ion Iliescu. Nu, ar fi prea mult!
Toti s-au fript cu visul numuririi politice. Acum, cu structura sa cruda si artificiala, urmasul lui Nastase si al lui Iliescu se imbata cu apa rece de-ai zice ca da pe gat tone de palinca ardeleneasca. Se simte peren. Capabil de orice gest, fara socoteala. Dispus sa imparta Romania in doua, ca Adrian Nastase, chiar cu riscul razboiului civil.
Singura arma care il mai tine in viata pe seful PSD/USL este una rudimentara, dar inca eficace: “Ba, pe-a ma-tii!”.
Zice lumea din Piata Universitatii ca ai incercat sa inseli poporul c-o lege bagata pe sest in parlament (s-a prins pana si Crin de smecherie), nu-i nimic, tu stii cine-i de vina: Basescu!
Zice Crin ca se dezice. A, si? “Ramane partenerul meu” (sanchi!). Vezi-Doamne, sa nu zica oamenii ca tu te-ai luat in colti cu el, blajinul de tine! Mai bine sa creada prostimea ca Antonescu e capul rautatilor. “Ba, pe-a ma-tii, Crine!”
Intra minerii si “minerii” de la Rosia Montana la pastrare Sub Pamant srl? Normal, eu sunt singurul salvator, restul vor sa ii ingroape de tot. Si pe ei, si pe Rosia Montana. “Ba, pe-a ma-tii, clasa politica, mai putin eu, Victoras!”
Zice presedintele ca legea e bomba cu efect intarziar, care poate exploda ba la Curtea Constitutionala, ba in Piata Universitatii? “Ba, pe-a ma-tii, Basescule, ca tu ai sustinut proiectul (desi eu i-am dat ok-ul)!”
Te face Traian Basescu las. “El e lasul!” Hot? “Ba el e hotul!”
Zice toata lumea, mai putin tu, ca guvernezi la televizor? Ai replica la tine: “Ba, pe-a ma-sii! Basescu e toata ziua la TV”
Genial, nu! Mai poti sa-i imputi ceva serios omului platit din banii tai sa te conduca? Nu, evident. Vina nu-l priveste pe el, trebuie cautata in alta parte, in niciun caz la Victor Ponta. A, bun, e premier, dar asta nu conteaza…
Sigur, rationament de clasa intai politica, ieftin (ca stil, ca bani e foarte scump!), insa la tara asta inca tine. Dar si cand nu va mai tine, sa te tii, Ponto!
Primul-ministru se viseaza etern. Iubitul iubitilor. Desteptul desteptilor. Frumosul frumosilor. Fara el, Romania nici n-ar exista. Unirea de la 1918 nu s-ar fi produs, iar dinastia Bratienilor ar fi fost cel mult servitoare la masa lui Lenin.
Ecuatia e simpla: cata vreme boborul inca mai inghite brasoave cu Basescu, tragem tare pe directia Cotroceni, sa creada lumea ca el poarta raspunderea pentru tot; Rosia Montana, TVA, salarii, pensii, somaj, emigrare, taxe si impozite.
Totul, pana scapam de el. Dupa aia, UE si SUA au si ele un pret, nu-i asa?! Iar la coruptie cine ne mai intrece!
Asta-i esenta strategiei lui VP: “Ba, pe-a ma-tii”+ “Altii sunt de vina”. El e omul provindential, chemat de istorie sa salveze Romania, Europa si Lumea. Ce trebuie sa faca pentru asta? Simplu: nimic. Doar sa vorbeasca. In rest, Dumnezeu cu mila…
http://www.reportervirtual.ro/2013/09/el-e-salvatorul-natiunii-fara-ponta-n-am-fi-avut-nici-macar-unirea-de-la-1918-ba-pe-a-ma-tii.html
DORIANA-YOKO
DORIANA-YOKO

Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Divorţ din interes. Cine câştigă la partaj?

Mesaj Scris de DORIANA-YOKO Mar Sept 17, 2013 9:28 am

de Andreea Pora
Scandalul Roşia Montană are în el toate ingredientele necesare divorţului cuplului Ponta-Antonescu: emoţie, bani, corupţie, proteste, spectacol, o ţâră de ideologie, plasare ideală în timp şi acoperire mediatică asigurată. Este însă şi primul eveniment de după grandioasa acaparare a puterii, declanşată în mai 2012, care nu doar că ne reaminteşte cine sunt cei doi, care este adevăratul lor caracter şi profil, dar mai adaugă noi şi necesare tuşe. Înţelegem mai bine şi ce s-a întâmplat, şi ce ne aşteaptă. Şocantă, cu putere de turnesol, a fost declaraţia lui Ponta, valabilă şi pentru Antonescu, chiar dacă n-a rostit-o cu subiect şi predicat: „Eu am fost împotriva proiectului, înainte să cunosc aproape nimic despre proiect, pentru că era susţinut de Băsescu, şi am spus că dacă îl susţine Băsescu e ceva de rău“. Da, ura faţă de Băsescu, dublată de superficialitate şi iresponsabilitate, l-a împins şi pe el, şi pe Antonescu să se opună tuturor proiectelor fostei guvernări, oricăror reforme iniţiate de Boc sau Băsescu. În numele acestei uri, cei doi habarnişti „parşivei“ au blocat o ţară întreagă, erau cât pe ce să ne scoată cu picioarele înainte din Europa şi au înhăţat puterea prin falia din societate la care au năduşit săpând ani întregi.
Declicul s-a produs. Pe termen scurt, desigur, va atârna în balanţă felul în care se va rezolva chestiunea proiectului de lege, care ar putea deveni nuca tare în viitoarele campanii electorale. Ponta, prins între proteste (faptul că a calmat situaţia la Roşia Montană, convingându-i printr-un tertip pe mineri să iasă la suprafaţă, este doar o rezolvare de moment), presiunile companiei şi spectrul despăgubirilor, a fost obligat să iasă cât de cât din duplicitate şi să-şi asume proiectul. Se vede însă izolat în parlament – PNL rămâne ferm pe poziţie, PDL o dă cotită, refuzând să participe la comisia specială –, aşa încât îi va fi complicat să strângă o majoritate favorabilă. A reacţionat încet, a înţeles mai greu gravitatea situaţiei, dar, presat de baroni, tata socru şi consilieri, face eforturi să conserve electoratul USL în vederea inevitabilului divorţ. Antonescu nu mai dă înapoi, după ce a intrat atât de abrupt în acţiune, mirosind momentul şi lovind fără milă în părţile sensibile ale „colegului de serviciu“. Acum încearcă să capitalizeze protestele din Bucureşti, sperând că ele se vor extinde şi la alte subiecte decât Roşia Montană. Pe de altă parte, Ponta încearcă să le boicoteze mediatic. Observăm cum campania pro Roşia Montană s-a intensificat brusc - în timp ce Ponta, coborând în subteran, a ţinut prime-time-ul tuturor televiziunilor ore bune, mitingul de duminică seară din Bucureşti, care a strâns peste 12.000 de oameni, a fost transmis pe larg doar de Realitatea TV, televiziunea lui Guşă, care joacă pe faţă în tabăra liberalilor, Antena 3 îi acuză pe protestatari că sunt „băsişti“ plătiţi de Soros. Strategia e riscantă, exact aceste manipulări pot inflama spiritele şi genera o extindere a manifestaţiilor. Un lucru e clar, indiferent cum se va finaliza scandalul – proiectul de lege trece sau cade în parlament –, se va căuta un ţap ispăşitor, va curge cu acuzaţii reciproce şi toţi actorii politici vor deconta electoral într-un fel sau altul.
Între timp însă, părţile îşi redactează cererea de divorţ, caută martori şi argumente. Decizia pare deja luată în ambele tabere. Scriam acum câteva zile că „PSD, partid mare, cu orgolii şi foame pe măsură, avea oricum serioase îndoieli în privinţa lui Antonescu, iar recentele atacuri n-au făcut decât să le consolideze. Principalul semnal pe care l-a dat Antonescu este acela că nu se poate avea încredere în el, că, odată văzut cu sacii în căruţa Cotroceniului, va trăda, va trage preşul de sub picioarele PSD, atunci când interesele i-o vor cere, va face pe nebunul şi nu va mai putea fi controlat. Cine va mai putea garanta PSD şi lui Ponta că în alegerile parlamentare din 2016 Antonescu-preşedintele nu va ataca guvernarea – pe ultima sută de metri PNL ar putea părăsi barca puterii -, că nu va deveni un alt Băsescu, etalonul la care văd că se tot raportează, mai periculos însă, pentru că omul e vidat de etică, principii şi loialităţi? Ce-i vor putea face? Să-l suspende, să-l închidă în palat şi să arunce cheia în Dâmboviţă?“. Tot ce am scris rămâne valabil, cu amendamentul că PSD are o mare problemă: în momentul de faţă nu mai are decât formula Ponta-candidat. Oprescu va fi terminat de maidanezi şi de anchetele începute de DNA asupra hoţomăniilor cu banii Primăriei Capitalei, care se vor extinde pas cu pas. Vrea însă Ponta să candideze? Probabil că nu va avea încotro, chiar cu riscul de a pierde controlul asupra partidului, mai ales că îl încearcă şi pe el nesinguranţa că Antonescu i-ar putea face festa la numirea viitorului prim-ministru.
Care sunt însă soluţiile pentru Antonescu, „chiloţeii“ săi având toate şansele să-şi piardă valoarea de piaţă, dacă ratează candidatura USL? Este deja pe tobogan în sondaje (e plasat undeva între 19 şi 22%), iar potenţial de creştere nu se prea întrevede, personajul fiind deja uzat şi cu eticheta pusă. Duplicitatea de acum îl va costa mai mult decât pe Ponta, pentru simplul motiv că nu are nimic de oferit la schimb ca să o acopere. Ca şi acesta, a susţinut Roşia Montană, îi ridica osanale până acum o săptămână, când în Piaţa Universităţii s-au adunat pentru prima oară peste 8.000 de oameni, şi ştia prea bine de prevederile proiectului de lege, miniştrii săi semnându-l, ca şi de riscurile despăbugirilor. Modul agresiv în care s-a dezis de Roşia Montană, care totuşi are susţinerea majorităţii românilor, dacă e să ne luăm după sondajele de opinie, i-a îndepărtat exact electoratul USL. În plus, se umple de ridicol atunci când afirmă că e în opoziţie cu puterea din care face parte. Cine-l crede? Poate doar Voiculescu, teoria fiind a lui. Faptul că Antonescu insistă în această direcţie – dacă n-avem DNA, ANI şi DIICOT înseamnă că nu avem puterea! – arată că personajul nu reuşeşte să evolueze şi să se descătuşeze. Plus că subiectul nu este unul sensibil pentru electoratul USL, dar este pentru cel de dreapta sau de tipul celui din Piaţă, sictirit de toată clasa politică. Adică exact zona spre care Antonescu ar trebui să se orienteze ca să-şi menţină cota „chiloţeilor“.
Singura şansă reală a lui Antonescu ar fi să atragă PDL şi celelalte mici formaţiuni de dreapta de partea lui, altfel spus, să devină candidatul „dreptei reunite“. Chestie imposibilă. Chiar dacă Blaga, prin absurd, ar achiesa la aşa ceva, deşi asta ar însemna să renunţe la Predoiu, electoratul nu-l va urma. Antonescu probabil că nu realizează că a ajuns să fie chiar mai detestat decât Ponta. Aşadar, Antonescu are şanse bune să rămână cu chiloţii în vine, ceea ce ar putea îndemna partidul să-l lase în pielea goală când i-o fi lumea mai dragă.
Şi aici ajungem la fondul chestiunii: Ponta sau Antonescu? Dacă opoziţia nu-şi va găsi repede un candidat viabil, dacă nu-şi va da mâna pentru liste comune, vom ajunge să alegem între doua jăvruţe. Căci asta sunt Ponta şi Antonescu. Diferenţele de calibru nu au importanţă. //
http://www.revista22.ro/articol.php?id=31108
DORIANA-YOKO
DORIANA-YOKO

Mesaje : 900
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Orban: ”Sunteți nebun, domnule Ponta?” De ce liberalul nu poate fi exclus din PNL la cererea PSD

Mesaj Scris de Narcisa-Edelweiss Vin Sept 20, 2013 3:28 pm

Ludovic Orban îl atacă în continuare pe premierul și colegul de coaliție Victor Ponta, deși săptămâna trecută oameni din PSD și PNL au atras atenția că liberalul riscă excluderea din partidul lui Crin Antonescu. Orban scrie pe Facebook că Ponta va încerca să introducă impozitul forfetar, ceea ce îl face fie ”nebun”, fie un premier care ”îi urăște pe români”. Înaintea lui Orban, ultima tunărire asupra prim-ministrului a fost lansată de Sorin Roșca Stănescu. ”Criza SRS” din mai s-a lăsat cu amenințări de rupere a coaliției. Pentru a nu crea un precedent, liderii USL au decis crearea unui cod de conduită care să reglementeze comportamentul partenerilor de coaliție și în baza căruia se pot exclude oameni din partid, la cererea partenerilor. Regulamentul nu a fost pus în funcțiune.

Procedural, cererea pesediștilor de a-l exclude pe Orban din PNL este una fără obiect. La fel ca în cazul Sorin Roșca Stănescu. Liberalii o pot face, dar doar dacă vor. Nu sunt constrânși în niciun fel de protocolul USL, care nu are stipulată o astfel de prevedere.

Când SRS nu contenea cu atacurile la adresa lui Ponta, președintele PSD a decretat ”cea mai mare criză din USL” și a cerut excluderea acestuia sau încheierea parteneriatului politic. Antonescu a apreciat că fostul său consilier nu a dus o campanie împotriva premierului și nu merită eliminarea din partid. Scandalul s-a încheiat fără sancțiuni pentru fostul jurnalist, care și-a cerut scuze într-un final. Dar Antonescu și Ponta au anunțat că vor crea un cod de conduită, pentru a evita astfel de ”sincope” în mecanismul USL.


Codul de conduită ar fi trebuit să presupună doar adăugiri aduse protocolului USL, nu și eliminări ale articolelor deja existente. Acesta nu a fost aplicat nici până în prezent.

Contactat de site-ul DeCe News, purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a spus că nu știe în ce stadiu sunt lucrările la codul de conduită, dar că social-democrații și-au transmis propunerile.

Orban: Sunteți nebun, domnule Ponta?

Ludovic Orban a făcut în ultima perioadă o serie de comentarii acide în referitoare la Victor Ponta și USL. Orban crede că PNL ar trebui să se rupă de PSD și să încerce apropierea de PDL, sugerând că liberalii sunt doar o anexă politică a social-democraților. Zilele trecute fostul ministru a susținut că va vota orice moțiune împotriva guvernului Ponta, care este condus de un ”hibrid nereușit” între Ion Iliescu și Adrian Năstase. Vineri, Orban a lansat un nou atac pe Facebook.

”Sunteți nebun, domnule Ponta? Sau îi urâți pe români? Pentru că numai un nebun sau un om care își urăște semenii ar încerca să mai introducă impozitul forfetar după un asemenea bilanț dezastruos. Mă obligați la încă un vot împotrivă și îmi dați încă un motiv pentru a îmi susține solicitarea de înlocuire a premierului”, a scris Orban.
http://www.dcnews.ro/2013/09/orban-sunteti-nebun-domnule-ponta-de-ce-liberalul-nu-poate-fi-exclus-din-pnl-la-cererea-psd/#
Narcisa-Edelweiss
Narcisa-Edelweiss

Mesaje : 1121
Data de inscriere : 21/12/2008
Varsta : 36

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Candidaţii noştri care se dezumflă

Mesaj Scris de Loreley Dum Sept 22, 2013 7:08 am

Care ar fi cel mai neserios subiect obsesiv din presa noastră? Îl susţine sau nu PSD pe Crin Antonescu. Sunt ceva şanse ca acest subiect să ocupe primul loc la furnizorii de materie media. Aparent, un subiect chiar mai important decât criza economică devastatoare din ultimii cinci ani. Dar şi candidatura domnului Crin Antonescu aproape că împlineşte patru ani. Cam de când s-a constituit USL-ul, vorba domnului Viorel Hrebenciuc. Ce-au negociat băieţii? Posturi, funcţii şi CIOLAN, of course. Asta ne aminteşte imediat de un articol de zilele trecute despre cei care consumă în exces pornografie filmată. Nu prea mai sunt interesaţi de chestia reală. Doar din când în când, la vreo lovitură de stat, şi atunci doar cel mult o lună, că e foarte obositor. Şi fuga-fuguţa în vacanţă, să recuperăm şi să putem să ne ocupăm din nou de... candidatură.

Să presupunem că cele două „dive” de televiziune, Crin şi Victor Viorel, vor rămâne prieteni până la capăt. Ce valoare are această probă de caracter nemaivăzută în viaţa politică? Nici una. De ce? Pentru că Mircea Geoană, fost ambasador la Washington, fost ministru de Externe, fost candidat la primăria Bucureştiului, fost preşedinte PSD, fost candidat la preşedinţia României, îşi va depune oricum candidatura. Şi va face apel la baza partidului, la poporul PSD. Pe cine va vota poporul PSD? Pe Geoană sau pe Crin Antonescu? Nu e greu de ghicit. Şi lucrurile nu se opresc aici. Sorin Oprescu, primarul „foarte independent” al Bucureştiului, îşi va depune şi el candidatura. Pe cine va vota celălalt popor PSD? Pe Oprescu sau pe Antonescu? Încă o dată, nu e prea greu de ghicit.

Dar nici dreapta nu se va lăsa mai prejos. (Mă rog, dacă avem noi dreaptă şi stângă politică, asta e o altă discuţie...) Şi aici încep cu adevărat marile probleme pentru Crin Antonescu, şi el un presupus candidat de dreapta. Dacă Mugur Isărescu îşi va depune candidatura, şi are motive foarte serioase să o facă, pe cine va vota poporul de dreapta? Pe Crin Antonescu sau pe Mugur Isărescu? Un candidat de dreapta femeie, altcineva decât Elena Udrea, evident, ţinând cont de nemulţumirea generală din România actuală – comparabilă cu Nicaragua, Chile, Brazilia –, va fi totuşi o încercare care va perturba şi la dreapta, şi la stânga. O asemenea candidatură nu poate fi exclusă. Şi poate chiar este de dorit. Şi să nu-l uităm pe Dan Diaconescu. După ravagiile pe care le-a produs în Parlament, Dan OTV se va prezenta şi el la prezidenţiale. Şi va ploua cu adevăruri şi dezvăluiri. Şi e foarte probabil că nici Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamţu şi Remus Cernea nu se vor putea abţine. Sau vor fi trimişi, ca de obicei, la înaintare. Şi nu-i exclus să mai vina vreo zece – foamea creşte exponenţial şi candidaţii de profesie nu lipsesc.

Deci despre ce discutăm când pălăvrăgim despre susţinerea PSD pentru Crin Antonescu? Oare prim-ministrul Ponta va mai rămâne în post până la alegerile prezidenţiale? Şi dacă Victor Ponta rămâne în post până în februarie-martie 2014, în pofida presiunii în creştere a străzii, pe cine va cere zisul popor PSD la candidatură? Pe Victor Viorel, bineînţeles.

Dar pe cine mai interesează asemenea calcule bizantine, de sfârşit de imperiu? Pe mai nimeni, dar ziariştii, care se tem de viaţa reală la fel de tare ca şi Crin Antonescu de decizii serioase la Cotroceni în iulie 2012, vor continua să înnegrească inutil hârtia şi să breaking-news ecranele televizoarelor cu candidatura candidatului fără portofoliu Crin Antonescu. Fără să bage de seamă că lumea vie s-a mutat pe Internet, Facebook, Twitter, ca în nordul Africii. Poate asta le disperă şi pe câteva vedete de mucava, care dau caraghios din picioruşe ca muştele pe hârtia cu lipici.
http://www.cotidianul.ro/candidatii-nostri-care-se-dezumfla-222872/
Loreley
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 44
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty PNL nu-și mai face calcule politice alături de PSD pentru europarlamentare și prezidențiale

Mesaj Scris de Joker2009 Dum Sept 22, 2013 9:17 pm

Ruptura dintre PNL și PSD s-ar putea produce în maxim șase luni, termenul rămas până la alegerile europarlamentare, acolo unde cele două formațiuni vor candida separat, ceea ce înseamnă de facto ruperea USL ca alianță politică. Liberalii au făcut deja planurile și sunt convinși că pot lua Cotrocenii chiar și fără ajutor din Kiseleff. Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat sâmbătă că ținta PNL la alegerile europarlamentare de anul viitor este de a obține 25% la nivel național, iar dacă reușește acest lucru, Crin Antonescu va fi președintele României chiar dacă va avea contracandidat din USL. "PNL și-a propus 25% pentru alegerile europarlamentare la nivel național și vă garantez că dacă PNL obține 25% la nivel național la europarlamentare în 2014 în decembrie îl vom avea președinte al României pe Crin Antonescu, indiferent că vom avea contracandidat din USL, indiferent ce se va întâmpla. PNL având o cotă electorală de 25% vă garantez că președintele PNL va fi și președintele României, și pentru asta merită să luptăm fiecare dintre noi până la ultima picătură, pentru că este prima dată în istoria acestui partid când cu adevărat putem să fim importanți și cei mai importanți în viața politică românească", a spus Hellvig la conferința de alegeri a conducerii PNL Satu Mare. "Nu abandonați, stați uniți, PNL va duce președintele României în 2014 și vă garantez că în 2016 avem prim-ministru", a continuat PNL-ul care are planuri mari și vor să sufle și această funcție de la PSD.
http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013092391276/Politic/PNL-nu-si-mai-face-calcule-politice-alaturi-de-PSD-pentru-europarlamentare-si-prezidentiale.html
Joker2009
Joker2009
Admin

Mesaje : 1092
Data de inscriere : 30/09/2009

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Solstițiu

Mesaj Scris de Joker2009 Dum Sept 22, 2013 9:18 pm

Zilele acestea liderii USL și-au serbat aniversarea: vineri a fost ziua premierului, sâmbătă a fost ziua lui Crin – în ordinea din sondaje. Populația i-a sărbătorit în stradă. Poate că zilele acestora ar trebuie declarate zile nelucrătoare. Oricum nu fac nimic. De ziua premierului, medicii au protestat iar președintele Camerei Federative a Medicilor a mărturisit că însuși dl Nicolăescu i-a sfătuit amical, în primăvară, să-și strige nemulțumirile în stradă – ca să aibă motiv să le susțină. Dl Nicolăescu merge pe ideea: cine nu țipă, nu primește, înseamnă că are. Nici protestatarii din Piața Universității n-au lipsit de la aniversare: împlineau trei săptămâni de când resping proiectul Roșia Montană Gold Corporation. Gold bless Romania – de blestemul guvernanților. Premierul a fost felicitat la birou de soție și fetiță (căci acasă n-avea nici un haz) iar Gabi Firea i-a amintit ceea ce ea însăși a uitat și anume că „există viață și în afara politicii“ sugerându-i să aibă încă un copil. Căci premierul pozează în tată model ca să nu se spună că e infantil. Politicienii au un simț al familiei foarte dezvoltat dar imprevizibil – chiar și în SUA unde se pregătește să plece dl Ponta și unde dl Geoană, cumințit, s-a dus înainte să-i deschidă ușile: fostul președinte Clinton a declarat că „soția mea a făcut sex cu mai multe femei decât mine“. Poftim! Se confirmă că Hillary e mai bună decât Bill. I-a apărat ca o leoaică trabucul și acum invidiosul Bill a ars-o fără milă și fără decență. La noi lumea a demonstrat decent și de ziua lui Crin, care a avut chiar mai mulți manifestanți decât premierul – căruia deloc protocolar, dl Orban i-a transmis la aniversare urându-i din tot sufletul prestația, o întrebare: „sunteți nebun sau îi urâți pe români?“. Greu de stabilit. Concomitent, PPDD (respectiv rămășițele sale sau cum ar zice ministrul Dușa, trupul neînsuflețit al cadavrului partidului decedat) și-a serbat doi ani de la naștere și 9 luni de fărâmițare chiar de ziua dlui Ponta care le-a luat cadou niște parlamentari: „sunt mai mulți parlamentari PPDD care s-au înscris în PSD și vor mai fi și alții“. Dl Ponta, care altădată blestema traseismul, dezertorii și trădătorii, îi adună acum, îi sterilizează și-i adoptă deși are adăpostul plin. PSD se pregătește de ruptura USL și vrea să-și facă provizii. Vine o iarnă grea iar dl Orban i-a prezis că „dacă Ponta continuă cum a început, o să-și ducă partidul la sapă de lemn“. Partidul mai scapă, dar oamenii au ajuns deja la sapă. Homo sapiens, de!

Tia Șerbănescu
Joker2009
Joker2009
Admin

Mesaje : 1092
Data de inscriere : 30/09/2009

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Cum il scot liberalii presedinte pe Antonescu

Mesaj Scris de Admin Lun Sept 23, 2013 6:01 am

Viitorul politic al lui Crin Antonescu nu depinde de el, ci de Partidul National Liberal. Cel putin asta reiese din mesajul propagat in teritoriu de secretarul general al PNL, Eduard Hellvig.Lenea lui Crin Antonescu, care a devenit proverbiala intre timp, ii forteaza pe liberali sa-si ia masuri de siguranta. Apropiat al presedintelui PNL, europarlamentarul Eduard Hellvig stie mai bine ca oricine cat de dificil este sa-l mobilizezi pe Antonescu in campania electorala. In consecinta, secretarul general le-a cerut colegilor de partid sa se apuce serios de treaba. Ca sa fie si mai convingator, Hellving le-a explicat liberalilor ca numai in felul acesta Crin Antonescu va castiga prezidentialele din 2014. ”Va garantez ca, daca PNL obtine 25% la europarlamentare, in decembrie il vom avea presedinte al Romaniei pe Crin Antonescu, indiferent ca vom avea contracandidat din USL, indiferent ce se va intampla. PNL avand o cota electorala de 25% va garantez ca presedintele PNL va fi si presedintele Romaniei, si pentru asta merita sa luptam fiecare dintre noi pana la ultima picatura, pentru ca este prima data in instoria acestui partid cand cu adevarat putem sa fim importanti si cei mai importanti in viata politica romaneasca”, a afirmat secretarul general al PNL. Antrenant altfel, mesajul lui Eduard Hellving vine poate prea tarziu, din moment ce multi liberali au inceput deja sa-si exprime rezervele cu privire la candidatura sefului lor.

Si-au luat gandul de la voturile pesedistilor

Acesta este si unul dintre motivele pentru care Hellving a insistat pe varianta ca Antonescu sa piarda sustinerea pesedistilor. Posibilitate care prinde din ce in ce mai mult contur in PNL, dupa cum reiese si din declaratia deputatului PNL Mihaita Calimente. ”Noi ne-am tinut de cuvant, l-am sprijinit pe domnul Victor Ponta sa ajunga premier al Romaniei, cred ca neconditionat PSD trebuie sa se tina de cuvant. Altfel, in opinia mea, se descalifica in fata alegatorilor”, a precizat liberalul.

Lenea lui Crin Antonescu, care a devenit proverbiala intre timp, ii forteaza pe liberali sa-si ia masuri de siguranta. Apropiat al presedintelui PNL, europarlamentarul Eduard Hellvig stie mai bine ca oricine cat de dificil este sa-l mobilizezi pe Antonescu in campania electorala. In consecinta, secretarul general le-a cerut colegilor de partid sa se apuce serios de treaba. Ca sa fie si mai convingator, Hellving le-a explicat liberalilor ca numai in felul acesta Crin Antonescu va castiga prezidentialele din 2014. ”Va garantez ca, daca PNL obtine 25% la europarlamentare, in decembrie il vom avea presedinte al Romaniei pe Crin Antonescu, indiferent ca vom avea contracandidat din USL, indiferent ce se va intampla. PNL avand o cota electorala de 25% va garantez ca presedintele PNL va fi si presedintele Romaniei, si pentru asta merita sa luptam fiecare dintre noi pana la ultima picatura, pentru ca este prima data in instoria acestui partid cand cu adevarat putem sa fim importanti si cei mai importanti in viata politica romaneasca”, a afirmat secretarul general al PNL. Antrenant altfel, mesajul lui Eduard Hellving vine poate prea tarziu, din moment ce multi liberali au inceput deja sa-si exprime rezervele cu privire la candidatura sefului lor.

Si-au luat gandul de la voturile pesedistilor

Acesta este si unul dintre motivele pentru care Hellving a insistat pe varianta ca Antonescu sa piarda sustinerea pesedistilor. Posibilitate care prinde din ce in ce mai mult contur in PNL, dupa cum reiese si din declaratia deputatului PNL Mihaita Calimente. ”Noi ne-am tinut de cuvant, l-am sprijinit pe domnul Victor Ponta sa ajunga premier al Romaniei, cred ca neconditionat PSD trebuie sa se tina de cuvant. Altfel, in opinia mea, se descalifica in fata alegatorilor”, a precizat liberalul.



Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/news/politica/cum-il-scot-liberalii-presedinte-pe-antonescu-334688.html/#ixzz2fh1RLsfJ

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Cat il mai sustin parsiveii pe Crin Antonescu la prezidentiale?

Mesaj Scris de VANATOR_de_VAMPIRI Lun Sept 23, 2013 6:38 am

Faptul ca tocmai cel aflat pe cai mari s-a repezit primul sa zica pardon, dupa ce celalalt il facuse de la obraz parsivel, demonstreaza mai bine decat orice ca impacarea este de conjuctura.

Domnul Victor Ponta a procedat corect. E bine sa-ti testezi adversarul, ca se te stie de frica, dar ar fi gresit sa continui dandu-ti fustele peste cap non stop, cand Rosia Montana arde inca la foc mocnit, Metrorex si RATB fierb de proteste, in spitale clocotesc nemultumirile, cainii au devenit agresivi, biciclistii furiosi, gazele se scumpesc, iarna se anunta grea si numai show-urile la ora de varf evolueaza ireprosabil.

Apare deci normal calculul pe care si l-o fi facut Ponta in gand: e bine sa fii parsivel, dar nu acum. Atunci, cand? Greu de spus, asta depinde de rabdarea celor din PSD carora le sfaraie calcaiele sa-si vada anuntat propriul candidat.

De rabdarea PNL nu depinde nimic, acolo nu se pune problema, intrucat atunci cand esti la remorca si te trage altul dupa el, n-ai de ales.

Primul hop: bugetul

Ar insemna un gest de kamikaze, sa dai cu alianta de pamant, tocmai cand trebuie votat bugetul peste vreo luna dupa lege sau peste vreo patru luni dupa regula nescrisa.

Chiar daca nu esti tare in aritmetica, e usor sa-ti dai seama dupa care regula de trei simpla se va imparti bugetul: parsiveii iau partea leului, aliatii se multumesc cu firimiturile, iar opozitia din judete - ciuciu.

Nu exista o ilustrare mai perfecta cu privire la buget, decat inteleapta vorba batraneasca, astazi mai valabila decat oricand: e greu sa imparti doua paie la trei magari. Totusi, daca ai majoritate absoluta, nu pare imposibil.

Simtind cum se apropie ziua cand va imparti paiele, domnul Ponta se zbate sa-si construiasca o imagine de om chibzuit, face economii, si isi sacrifica ceva confort personal, plecand in Turcia, fireste demonstrativ, cu un avion militar. E mai ieftin.

Daca era asa, companiile aeriene ne-ar fi pus demult la dispozitie, pentru concediile noastre, numai bombardiere. Pun pariu ca, dupa aprobarea bugetului, nici premierul nu va mai zbura cu avioane de vanatoare low cost.

Al doilea hop: iesirea din iarna

Iarna a fost totdeauna piatra de incercare a tuturor guvernarilor. Astazi viata nu mai e ca altadata, cand afara ningea linistit, iar in casa ardea focul. Acum, ninge troenit, de obicei la sfarsit de saptamana, cand toata suflarea e in weekend. In casa, dai caloriferul la minimum ca sa reziste buzunarul. Bine a zis poetul: demult uitaram jocul.

Apoi, se stie ca viata e mai scumpa iarna, oamenii sunt mai nemultumiti, soselele se blocheaza, soferii injura, trenurile intarzie, aluneci pe strazi, babele isi frang oasele. Este momentul cel mai nepotrivit sa schimbi prezidentiabilul.

Colac peste pupaza, s-a anuntat ca tocmai ne vine pe cap cea mai grea iarna din ultimul secol, ca si cum n-ar fi de ajuns ca a si venit cel mai curat guvern din ultimele decenii. Corect: o nenorocire nu vine niciodata singura.

Hopul final: europarlamentarele

Alegerile parlamentare sunt singurele in stare sa taie nodul gordian. Insusi Crin Antonescu a recunoscut ca nu conteaza pe mai mult de 25% pentru PNL si se asteapta la 35% pentru PSD. Adunand, ies 60%, iar diferenta de 40% ramane la dispozitia UDMR, asigurat cu vreo 5%, PC evidentiat in sondaje cu 0% (sic), evaporatul PP-DD care se apropie de zero absolut si rezulta 35% pentru PDL si eventualele ciurucuri din jurul sau. Egal cu PSD. Unde-i greseala?

Greseala e la Crin Antonescu. Subestimeaza mult PSD, ca sa evite panica printre liberali. Dar PSD tractat de locomotiva Ponta, are sanse sa atinga 45%, lasand PNL sa lupte umar la umar cu PDL.

In asemenea moment, alternativele liberalilor sunt simple: ori raman sa se infrupte in continuare la masa cu bucate, umiliti si chiar striviti sub calcai de biruitorul Ponta, ori pleaca imediat cu fruntea sus si intra in opozitie.

Daca lasam orgoliile de o parte si adunam procentele PNL, cu cele ale PDL, inclusiv ciurucurile, descoperim sansa de a avea din nou o opozitie puternica si cu atat mai viabila, cu cat erodarea Guvernului Ponta va fi mai adanca in 2016.

Dar, pana atunci, sunt mai aproape prezidentialele. Rezultatul europarlamentarelor, are sanse sa devina singurul barometru, capabil sa decida soarta lui Crin Antonescu.

Daca liberalii vor ramane la masa cu bucate, pot sa si-l pastreze, e dreptul lor, dar PSD va avea curajul sa rosteasa fara jena numele propriului lor candidat. Acesta va fi pretul.

Daca liberalii vor porni pe drumul opozitiei, soarta lui Crin Antonescu devine mai tragica decat oricand. Parca vad cum ii pare rau ca nu s-a facut comandant de vas, pentru ca sa aiba, cat de cat, o meserie. http://www.ziare.com/victor-ponta/crin-antonescu/cat-il-mai-sustin-parsiveii-pe-crin-antonescu-la-prezidentiale-1258279
VANATOR_de_VAMPIRI
VANATOR_de_VAMPIRI

Mesaje : 343
Data de inscriere : 28/03/2010
Varsta : 60
Localizare : undeva in Est

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Dacă nu iese cum îşi doresc "tata socru" şi Victor Ponta, potopul "Despărţirea USL", noul refren în PSD

Mesaj Scris de BRIANA Joi Oct 03, 2013 7:36 am

Ilie Sârbu, devenit purtătorul de vorbe al lui Victor Ponta şi al baronilor PSD odată cu reizbucnirea tensiunilor din USL, le flutură din nou liberalilor despărţirea pe sub nas dacă nu ies lucrurile cum vor social-democraţii. Sub diverse pretexte, pesediştii iau în calcul mai mult decât oricând ruperea USL.

Ilie Sârbu a fost întrebat, într-o emisiune la B1 TV, în contextul unei discuţii despre subiectele în disensiune şi schimburile de replici dintre PSD şi PNL din ultima perioadă, cum ar trebui să se regleze situaţia dacă liberalii şi pesediştii rămân fiecare pe poziţiile lor.

"Ceea ce urmează ştiţi şi dumneavoastră", a spus Sârbu. Întrebat dacă are în vedere "divorţul" în USL, Ilie Sârbu a răspuns: "Nu, nu divorţăm în USL (...) ... Despărţirea, nu există soluţie de compromis dacă nu înţelegem că nu se poate continua aşa. E un lucru simplu şi am discutat asta, am discutat şi cu domnul Antonescu şi cu ceilalţi colegi din PNL, care nu sunt fericiţi că se întâmplă lucrurile astea. (...) Întrebarea pe care aţi pus-o nu are decât un singur răspuns sau poate mai e o variantă, compromisul. Ori compromis şi să mergem mai departe aşa, ori tranşăm lucrurile bărbăteşte şi fiecare merge pe drumul lui. Nu se poate altfel, două variante sunt, pornind de la ideea pe care cu toţii am agreat-o, că nu ne face bine. Şi, sigur, opoziţia se bucură, domnul Băsescu se bucură, le dăm o ocazie să se bucure".

Pe de altă parte, Liviu Dragnea şi-a exprimat "speranţa" ca în USL să nu urmeze despărţirea, aşa cum aprecia Ilie Sârbu.

"Eu sper să nu, pentru că am avut o serie întreagă de proiecte majore cu care am mers în faţa românilor şi care ne-au crezut şi ne-au şi votat, culmea, pentru aceste proiecte pe care vreau să le ducem la capăt", a spus Dragnea.

https://naspa.forumgratuit.ro/post?t=1792&mode=reply
BRIANA
BRIANA

Mesaje : 173
Data de inscriere : 15/05/2013

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Ilie Sârbu, despre USL: Nu mai sunt sigur spre ce se îndreaptă această structură

Mesaj Scris de Loreley Vin Oct 04, 2013 10:35 am

"Relațiile tensionate au apărut din cauza lipsei de comunicare. Se știe că atunci când comunicarea e deficitară sau chiar inexistentă apar probleme care, dacă s-ar manifesta mai multă înțelepciune și mai puțină suficiență, și-ar găsi rezolvarea. În mediul politic comunicarea este vitală, îndeosebi în cadrul unei alianțe politice ca a noastră, este liantul spre unitate, armonie, eficacitate și competență, altfel aflăm de la televizor unii despre alții lucruri contradictorii, nediscutate și nedezbătute până atunci. Apar, așadar, suspiciunile, interpretările, neîncrederea, se vorbește pe la colțuri, se supradimensionează orice zvon", a subliniat Ilie Sârbu.

În opinia lui Ilie Sârbu, nu este nici firesc, nici util ceea ce se întâmplă.

"Nu e nici firesc, nici util ce se întâmplă, am investit timp, răbdare, resurse materiale și umane în acest proiect politic comun, chiar sufletești, a fost cea mai reușită coaliție de până acum. Vorbesc la trecut deoarece, în acest moment, nu mai sunt sigur spre ce se îndreaptă această structură, care este calea sa. Dacă și noi ajungem să distrugem ceva ce a reprezentat nu demult o speranță pentru oameni și, nădăjduiesc, să mai reprezinte, atunci nu suntem mai departe de acțiunile și comportamentul domnului Băsescu! Vom depune, în continuare, tot efortul să fim concesivi și deschiși unii cu alții, să încercăm, atât cât se poate, ca astfel de derapaje să nu mai aibă loc, iar dacă, totuși, cei care nu înțeleg importanța acestui proiect persistă în a încălca regulile stabilite, atunci, firește, singura soluție, așa cum am mai spus în ultima perioadă și nu înțeleg de ce pare atât de uimitor pentru unii, este să încheiem, cu certitudinea că ne vom adapta oricărei noi situații. Nimeni și nimic nu este de neînlocuit!", a subliniat liderul senatorilor PSD. AGERPRES/(AS — autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu)
Loreley
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 44
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Antonescu dă de pământ cu Ponta: A ieșit să ne zică cum era Papici băsist. E inacceptabil. Ivan (PSD) reacționează dur

Mesaj Scris de Loreley Vin Oct 04, 2013 10:42 am

Co-președintele USL, Crin Antonescu, a făcut, vineri, o declarație de presă prin care a blamat declarațiile premierului Victor Ponta și ale președintelui Traian Băsescu pe scandalul revocării procurorului Lucian Papici. Liberalul i-a făcut reproșuri fără precedent colegului social-democrat de Uniunea, catalogând poziția sa drept una ”inacceptabilă” care transmite ”un mesaj de forță”, ”deasupra legii”.”Când un procuror aflat în funcție de conducere a fost înlocuit în termeni legali, au survenit poziții publice adoptate în legătură cu această întâmplare pur administrativă de către șeful Executivului și de către șeful statului. Dl Victor Ponta a vorbit în numele procurorului general, a explicat de ce a fost schimbat, cum era el băsist, cum a făcut dosare politice, și cum domniile lor, nu știu exact cine, nu mai țin băsiști. Este inacceptabil. Prim-ministrul nu are nevoie să dea explicații și mesaje în numele procurorului general. Șeful statului nu se lasă mai prejos, intervine, acuză și ține să ne informeze că a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe procurorul general și folosind o formulă cu puternică încărcătură simbolică i-a spus: nu e bine d-le procuror. La fel de inacceptabil”, a declarat Antonescu.

”Suntem în fața a două mesaje extrem de grave. Nu știu dacă în ceea ce-l privește pe Ponta aceasta a fost intenționată. Mi-ar plăcea să cred că nu. La Traian Băsescu cu siguranță asta a fost intenția, îl cunoaștem, dar nu ne mai permitem să-l desconsiderăm. Dacă în cazul premierului păstrez speranța că a fost doar o greșeală, impresia pe care mi-o transmite este cea a unui mesaj de forță, pe deasupra legii, principiilor și cetățenilor. Mesaje de forță care vor să spună eu controlez în această zonă mai mult sau eu controlez încă, în cazul președintelui, această zonă”, a adăugat Crin Antonescu.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a dat replica într-o intervenție telefonică la Antena 3, spunând că atacurile lui Crin Antonescu sunt total nejustificate, iar declarațiile sale ”bombastice” sunt ”pentru rating”. El a precizat că PSD își dorește ca USL să-și continue proiectul politic, iar Antonescu să rămână prezidențiabil, dar ”atacuri nejustificate, incorecte, venite din nimic nu fac decât să ne ducă la ideea că nu mai vor cu noi, că și-au făcut alte calcule”.

Din declarațiile lui Crin Antonescu:

- Uităm de acest unic și adevărat beneficiar care este cetățeanul. Vorbim ca și cum, o face președintele, parchetul general, instanțele ar fi jocul unor politicieni și ar trebui să servească corect aceste grupuri de oameni politici. Nu politicienii, nu partidele, nu președinții trebuie serviți corect, ci toți cetățenii țării

- Ponta trebuie să știe că oricine, nu doar Traian Băsescu, încearcă să intimideze, să influențeze, să controleze procurori sau instanțe în România va avea în mine un adversar la fel de hotărât, de determinat, precum am a avut Băsescu în toți acești ani. Ponta știe asta din discuțiile noastre dinainte de USL

http://www.dcnews.ro/2013/10/antonescu-da-de-pamant-cu-ponta-a-iesit-sa-ne-zica-cum-era-papici-basist-e-inacceptabil/
Loreley
Loreley

Mesaje : 1181
Data de inscriere : 29/12/2008
Varsta : 44
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Nebunul Crin Antonescu

Mesaj Scris de Hitomi Tanaka Vin Oct 04, 2013 10:45 am

Hitomi Tanaka
Hitomi Tanaka

Mesaje : 110
Data de inscriere : 03/09/2011

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Înapoi la Năstase

Mesaj Scris de Gabriela,zâna Maseluţă Vin Oct 04, 2013 6:19 pm


„Pa şi la revedere”. Victor Ponta e un premier cu un tic: ne zice aproape zilnic „pa”. Când ajunge la România TV, se comportă ca un copil care a scăpat în lada cu jucării. Se alintă pe genunchii lui Moş Chirieac (ptiu, ptiu, să nu-ţi fie de deochi), se izmeneşte, scoate din gură porumbei ca să-i amuze pe cei mari. Cât timp se păstrează în limitele clovneriilor de talk-show, cât timp scoate limba la Băsescu sau Antonescu, Victor Ponta este o prezenţă benignă.

„Pa şi la revedere. De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii care au făcut dosare politice după ce le-a expirat mandatul?” Însă veselia iresponsabilă cu care Victor Ponta a intrat aseară cu bocancii în Justiţie cu aerul ştrengăresc că a mai făcut o boacănă n-a mai putut masca mesajul grav şi serios transmis sistemului judiciar şi borfaşilor deopotrivă: Eu sunt jupânul. Eu schimb procurorii. Eu pot opri dosare.

Victor Ponta putea să tacă sau să dea explicaţii tehnice, fără a se implica „afectiv” în problemă: procurorul Papici nu este demis sau scos din sistem, dosarul lui Dragnea e terminat, nu mai poate fi oprit de nimeni, nu e treaba mea, ca premier şi ca om politic, să mă ocup de numirile de la DNA. Dacă ar fi spus asta, premierul ar fi păstrat cel puţin aparenţele. N-a făcut-o pentru că a vrut să transmită, în mod brutal, că el controlează Justiţia.

Victor Ponta s-a exprimat direct, fără perdea, ca să i se ducă vestea şi să i se ştie de frică. Gata, nu mai e un puşti răzgâiat, un mic Titulescu mereu în umbra lui Năstase. Este noul Năstase. Când vorbeşte despre „noi”, cei care nu mai putem să-i „ţinem” pe „toţi băsiştii” din DNA, Victor Ponta vorbeşte ca Adrian Năstase cel de acum 10-15 ani, când un procuror era exclus din magistratură de Rodica Stănoiu doar pentru că investiga firele corupţiei din PSD.

Ce înseamnă procuror „băsist” în opinia premierului Ponta? E simplu: un procuror care-i anchetează, printre alţii, şi pe colegii d-lui premier. Şi nu vorbim neapărat de Liviu Dragnea. „Băsiştii” ăştia i-au băgat în închisoare pe Năstase, Voicu şi Becali, i-au anchetat pe Remeş şi pe Ridzi, au investigat dosarele vameşilor, poliţiştilor şi magistraţilor corupţi. Băsiştii ăştia, demonizaţi de măciucile lui Dan Voiculescu de când acesta a început să simtă cu adevărat pe şira spinării răceala celulei de la Jilava, sunt lăudaţi în fiecare raport de ţară al Comisiei Europene. „Numărul condamnărilor definitive pronunţate pe baza dosarelor instrumentate de DNA s-a dublat în 2012, în comparaţie cu anul precedent. Acestea au vizat politicieni din toate partidele importante", se spune în ultimul raport european. Întrebarea este ce va face un procuror „pontist”? Pe cine va ancheta? Sau, mai bine spus, pe cine nu va ancheta?

Prin declaraţiile făcute miercuri seara, mesajul pe care Victor Ponta îl dă la extern este dezastruos. S-a chinuit preţ de o jumătate de an să fie reevaluat atât de Comisia Europeană, cât şi de oficialii americani. S-au făcut eforturi homerice de lobby pentru a i se organiza premierului vizite la cel mai înalt nivel în Germania şi Statele Unite. I s-a transmis pe căi neoficiale că „el este viitorul”, atâta timp cât partenerii externi ai României primesc garanţia că premierul va respecta separaţia puterilor în stat, instituţiile şi statul de drept. Un nou Năstase la Bucureşti? Iată o ştire care probabil produce în această dimineaţă multă indispoziţie şi la Bruxelles, şi la Berlin, şi la Washington.

Ca fapt divers, acelaşi premier Ponta accepta miercuri dimineaţa, cu aceeaşi seninătate, că România nu va intra nici la sfârşitul acestui an în Schengen. „Pa şi la revedere”.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/inapoi-la-nastase-11445460
Gabriela,zâna Maseluţă
Gabriela,zâna Maseluţă
Admin

Mesaje : 296
Data de inscriere : 28/09/2010

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Rolul istoric al USL sa încheiat

Mesaj Scris de Admin Vin Oct 04, 2013 7:33 pm

Astăzi, 4 octombrie 2013, dl. Crin Antonescu și-a început oficial campania prezidențială, în calitate de candidat al PNL. Rolul istoric al USL s-a încheiat.

Rolul istoric al USL s-a încheiatUSL a fost creat ca singura formă de rezistență împotriva sistemului monstruos creat de Traian Băsescu. Dacă nu ar fi existat USL și câteva trusturi de presă curajoase până la inconștiență, dnii. Băsescu şi Boc ar fi reușit fraudarea masivă a alegerilor în 2012, atunci când s-a propus ca scrutinul local să se desfășoare împreună cu cel parlamentar. Odată ce începe să dispară enorma putere a lui Traian Băsescu, motivul constituirii USL dispare și el. Partidele componente ale USL vor avea candidat propriu la președinție şi drumuri politice separate.

Problema nu mai este dacă, ci când se rupe Uniunea. Fiecare parte așteptă un motiv, un pretext din partea celeilalte, pentru a lua cu succes startul în fața alegătorilor care i-au votat la pachet. Discursul de astăzi, corect și percutant, al dlui Antonescu, nu a primit deocamdată un răspuns din partea dlui Ponta. Acesta a preferat să nu comenteze.

Presa portocalie speculează că Traian Băsescu vine înapoi pe cai mari, dacă se rupe USL. Lumea a uitat deceaușizarea din anii 90. Rupturile și fisurile au pornit-o în toate direcțiile. Dintre toți actorii aflați pe scenă, Băsescu este cel mai urât, cel mai puțin credibil și, deci, cel mai simplu de sacrificat în fața poporului. Fără papicii săi, dl. Băsescu va deveni neaşteptat de fragil.

http://www.dcnews.ro/2013/10/rolul-istoric-al-usl-s-a-incheiat/

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Liderii imaculati ai USL

Mesaj Scris de Admin Sam Oct 05, 2013 7:29 am

Razboiul strategic dintre PSD si PNL in cadrul USL este foarte interesant si el are un singur obiectiv - cine deconteaza nota de plata a rupturii care a devenit inevitabila.

Ceea ce remarc in ultima perioada este o reeditare, dar in alt fel, pe alte coordonate, a teoriei liderului imaculat, lansata de Adrian Nastase la vremea lui. Ce inseamna asta? Inseamna ca amandoi liderii joaca o carte absolut pacifista, a concordiei si a bunei intelegeri, in vreme ce oamenii din jurul lor, anturajul imediat musca din "parteneri".

PNL isi lanseaza propriile proiecte de lege, le respinge pe cele ale USL, il infrunta si provoaca pe Victor Ponta in chestiunea Rosia Montana, dar Crin Antonescu iese mai nou sa spuna ca oricare liberal care ataca PSD va fi sanctionat inclusiv cu excluderea. A uitat ca a fost o vreme, foarte recenta, in care el insusi facea acest lucru, probabil pana sa ii explice cineva ca acela care va fi gasit vinovat de electoratul USL pentru spargerea aliantei marilor iluzii se va duce la fund.

Sigur, mai incalca si el regula, dar numai pentru chestiuni majore, alea care spera sa ii spele imaginea, precum scandalul procurorilor. E principial, care va sa zica.

La randul sau, Victor Ponta nu pierde nicio ocazie sa zica ce bine merge USL, cata liniste si armonie e in Guvernul in care ministrii dau avize pozitive pe un proiect respins de partidul din care ei fac parte. El e pacifist, e unificator, nu-i asa? In schimb, socrul Sarbu ataca la baioneta vestind nici mai mult nici mai putin decat sfarsitul USL pentru ca asa nu se mai poate. Recent si Liviu Dragnea a dat un ultimatum similar.

Liderii sunt, nu-i asa, imaculati, pacifisti si lucizi, dar de-abia isi mai tin in lesa cainii de lupta gata sa strapunga jugulara unui USL care, de fapt, oricum e in moarte clinica si nu-l mai tin intr-o aparenta viata decat teama de decont a celor doua partide.

Liberalii isi doresc sa fie dati afara cat mai repede din doua motive. Pe de-o parte, pentru a trece cat mai repede in Opozitie, acolo de unde Crin Antonescu spera sa creasca in sondaje precum voinicul din poveste. Pe de alta parte, pentru ca vine o iarna grea, pentru care PNL nu vrea sa isi asume jumatate din costul electoral. De ce sa nu o plateasca integral PSD si candidatul lui la presedintie?

PSD ar da PNL cu mare drag afara, ca sa se bucure singur de prada guvernarii. Dar nu vrea sa treaca singur iarna si nici nu vrea sa victimizeze PNL si sa-si asume costul rupturii. Asa ca fiecare dintre parti incearca sa o impinga pe cealalta sa faca gestul necugetat. Adica PSD impinge PNL sa rupa USL, iar PNL forteaza PSD sa il dea afara din guvern.

Dar liderii, ei, dragutii, pacifistii si inteleptii, ei vor pace si buna intelegere, nu-i asa?

Partea foarte proasta, dincolo de acest joc de imagine este ca tara este neguvernata de fapt, ca toate deciziile sunt de strategie electorala, de pozitionare in interiorul USL si nimeni nu mai da doi bani pe interesul public.
http://www.ziare.com/crin-antonescu/victor-ponta/liderii-imaculati-ai-usl-1260667

Admin
Admin

Mesaje : 9961
Data de inscriere : 20/12/2008

https://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty SURSE: Bomba cu ceas din USL. ”Nu ne prinde Crăciunul împreună. Așteptăm ordinul lui Antonescu și ieșim la atac!”

Mesaj Scris de GIGI_BERBECOSU Lun Oct 14, 2013 6:18 pm

Demisia lui Varujan Vosganian i-a făcut pe liberali să adopte o strategie de forță în cadrul USL. Deși la nivel declarativ în alianță curge lapte și miere, liberalii, nemulțumiți de faptul că încă un ministru le-a plecat din guvern, la presiunile premierului , nu numai că-l vor și pe Liviu Dragnea la fel de plecat, ci așteaptă o ultimă picătură care să umple paharul.
Potrivit unor surse din PNL, se așteaptă un ultim ordin din partea lui Crin Antonescu pentru a ieși la atac. ”Nu am îngenuncheat în fața PSD-ului, dar am acceptat demisia lui Vosganian cu nodul în gât. Se așteaptă ordinul lui Antonescu și gata, se iese la atac”, au precizat sursele citate.

Mai mult, tensiunile din ultima vreme din alianță și speculațiile de rupere a USL se vor adeveri. ”Nu ne prinde Crăciunul împreună”, au spus surse din PNL. Strategia, să facă în așa fel încât să fie excluși din USL, nu să iasă singuri.

Iar ca soluție post-USL, liberalii ar fi de acord să-și unească forțele cu PPDD și PDL, în opoziție.

Anterior, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, într-un interviu pentru pesurse, că ruperea USL ar veni în contextul unui blocaj în Guvern sau în Parlament, adică dacă liberalii nu vor vota la unison alături de social-democrați o anumită lege. Primul pas, proiectul Roșia Montană, care e pe ultima sută de metri de dezbateri, urmând să intre la vot final în Senat.

Reamintim faptul că premierul s-a pronunțat, în prima fază, pentru proiectul de exploatare, în timp ce Crin Antonescu a anunțat că liberalii vor vota ”împotrivă”.
http://www.pesurse.ro/2013/10/14/surse-bomba-cu-ceas-din-usl-nu-ne-prinde-crciunul-/
GIGI_BERBECOSU
GIGI_BERBECOSU

Mesaje : 248
Data de inscriere : 15/11/2012

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Liderul PNL, la B1Tv, despre cum nu îi place "să tacă frumos" împreună cu Ponta Antonescu: Fraților, nu așa, pentru că nu v-ați găsit omul

Mesaj Scris de horatiu 2010 Lun Oct 21, 2013 5:09 am

Invitat la B1TV, Crin Antonescu a vorbit, duminică seară, despre problemele din USL, despre candidatura sa la prezidențiale, dar și despre exploatarea gazelor de șist.

”Au fost atacuri inaccpetabile la adresa mea, dar ei să contenească, nu eu. La un moment dat trebuie să ieși și să spui: am spus fraților, nu așa, pentru că nu v-ați găsit omul”, a precizat liderul PNL.

”Nu cred că l-am jignit pe Ponta. Am discutat în USL despre criticile la adresa mea și am cerut explicații de ce am fost atacat”, a afirmat Antonescu.
Liderul PNL a ținut să precizeze că nu este “o mașină de criticat premierul” și că dacă a făcut acest lucru a fost pentru că are un angajament comun cu Ponta în fața țării.

Antonescu a mai spus că nu acceptă să “tacă frumos” și că nici nu vrea să fie “un președinte al mașinăriei”.

Liderul PNL a explicat că electoratul este cel care contează în contextul alegerilor prezidențiale.
”Am de gând să fiu într-o campanie prezidențială”, a spus Antonescu.

”Poporul PSD-ist este alcătuit din cetățeni români. Dacă vrea votează, dacă nu, nu. Electoratul e cel care contează. Asta nu e o amenințare și ceea ce mă deranjează este mentalitatea din spatele unei asemenea amenințări pentru că la baza acordului nostru a fost să facem ditamai alianța ca să schimbăm aceste mentalități”, a explicat liderul PNL.
”Nu vreau să fiu un președinte al mașinăriei. Eu am fost și am rămas un om liber. Liber în sensul raporturilor cu cercuri financiare, cu influența și forța serviciilor de informații și a altor grupuri. Văd că din ce în ce mai puțin contează anumite valori, însă nu mă interesează. Știu că șansa de a avea o asemenea relație cu astfel de grupuri e foarte mică”, a precizat Antonescu.

Crin Antonescu a vorbit și despre exploatarea gazelor de șist, dar și de protestele organizate la Pungești.

”Acordarea unei licențe este o chestiune care ține de Guvern. Trebuie să spunem oamenilor foarte clar, mai mult decât lucrurile generale pentru că cu cât dai mai multe detalii, cu atât ești mai convingător. Trebuie să știm și să spunem tot ceea ce știm până la capăt”, a declarat Antonescu.

”Trebuie să spunem care e avantajul României”, a afirmat liderul PNL.

Referitor la speculații potrivit cărora la Pungești protestul ar fi fost unul manipulat și controlat Antonescu a spus:

”Eu vă spun foarte clar că eu nu sunt în posesia unor informații care să îmi spună că își mai bagă coada și alții”, a spus el, referindu-se la protestele de la Pungești.

”Nu pot să pornesc și să rămân la ideea că cei 100-200 oameni de la Pungești erau scoși de nu știu ce servicii. E vorba de oamnei care sunt îngrijorați de soarta lor. Toate aceste lucruri nu trebuie demonizate, ci trebuie discutat și contracarat un lucru foarte neplăcut care s-a întâmplat. Oameni care spuneau că trebuie să stăm în fața americanilor, au întors foaia. Ar trebui să stea de vorbă cu ei oameni cu credibilitate sporită”, a conchis Antonescu.
http://www.cotidianul.ro/antonescu-fratilor-nu-asa-pentru-ca-nu-v-ati-gasit-omul-224830/
horatiu 2010
horatiu 2010

Mesaje : 284
Data de inscriere : 22/03/2010

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty bădin -Ev.z.

Mesaj Scris de BEAU & BEAU Lun Oct 21, 2013 5:15 am

Cum s-a autodemascat Ponta
\...\ Nu întâmplător Victor Ponta se autodeclară oficial primul PORTĂREL al națiunii. Victor Viorel Ponta vrea să arate că EL este singurul care poate hotări în această țară. Că EL este stăpânul absolut. Și că oricine îl critică este atins de "mâna lungă a Revoluției comuniste" întruchipate de EL,
.....
http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-s-a-autodemasacta-ponta-1062957.html
BEAU & BEAU
BEAU & BEAU

Mesaje : 198
Data de inscriere : 21/05/2013
Varsta : 59

http://romanicablues.wordpress.com/

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Băsiştii din USL

Mesaj Scris de crescatorul de girafe Lun Oct 21, 2013 6:53 am

Cu ceva timp în urmă, premierul Ponta a creat prima breşă: „Dacă mă întrebaţi ieri, v-aş fi spus că Antonescu va fi, cu siguranţă, candidatul USL pentru Cotroceni. Asăzi, nu mai ştiu ce să spun. Dacă el nu mai vrea, atunci PSD nu-l poate susţine cu forţa”.

În acest weekend, vicepremierul Dragnea, în calitate de „şef al sectorului suflete” de pesedişti, a lărgit-o, mărturisind că există o dorinţă firească în partid, încă din 2005, după înfrângerea lui Năstase, ca PSD să aibă un candidat câştigător în alegeri prezidenţiale. “Este o dorinţă care există în sufletul fiecărui pesedist, dar faptul că am adoptat o hotărâre în congres, să susţinem un candidat PNL, este o decizie pe care partidul o respectă. Dar fiecare pesedist poartă în suflet dorinţa ca preşedintele să fie candidat al PSD”, a “scăldat-o” Dragnea.

Nemuţumit, fostul ministru social-democrat, Răzvan Theodorescu, şi-a pus, realmente, sufletul pe masă, şi a combătut vehement pe ideea că „aşa un mare partid să rămână fără candidat, este absolut ilogic”. „Prostia cea mai mare a lui Ponta a fost această incredibilă propunere ca şeful Partidului Liberal să fie preşedintele României. Păi, el poate să fie preşedintele unei scări de bloc, al unui comitet de părinţi; cam asta e tot ce se poate”, a remarcat, subţire, Theodorescu.

Şi, dacă e prea puţin, redăm la vale o “idee de joc” a primăriţei-“fotbalistice”, Lia Olguţa Vasilescu, care susţine, în prelungiri, sărind ca Naşu, paragrafe din Regulamentul FRF, că “potrivit Protocolului USL, candidat pentru Cotroceni va fi primul clasat în încrederea electoratului”. Deşi documentul la care face referire arată că măsurătoarea a fost făcută încă din 2011.

Dar ce ar fi Olguţa, fără Sorin?! Întrebat, în legătură cu “susţinerea” lui Crin pentru Cotroceni, primarul general, Sorin Oprescu, a mărturisit că “noi am vrea”, dar nu vrea “poporul pesedist”. “Eu zic că, după cârâieli - mârâieli?! -, nu va fi susţinut! Şi asta vine din cauza relaţiilor judeţene. În general, coaliţiile n-au prea ţinut; au existat, mereu, interese”. În schimb, el, da: i-ar vota pe toţi. “Dar nu în acelaşi timp”. Ce frumos.

Peste toate, Dragnea mai pune o bomboană de cacao: “În actualul guvern, am trei miniştri pe care i-aş remania”, zice, dar nu dă nume, lăsând să planeze bănuiala asupra lui Stroe, Câmpeanu şi Nicolăescu.

Întrebat unde scârţâie căruţa pesedisto-liberală, vicele spune că-n teritoriu. Ce le-ar reproşa partenerilor?! “Am vrea să fie mai consecvenţi în relaţiile cu noi”, zice. “Să fie mai apropiaţi, mai strânşi, mai colaboratori cu noi”. Aşa...

Păi, uite ce înţeleg eu de aici. Ponta, Dragnea şi alţi lideri pesedişti îl şantajează pe Crin, cu tot cu peneleul lui, că dacă nu se fac mai cocă, mai maleabili, mai ciungă – atât în guvern, cât şi pe la judeţe, oraşe, sate şi comune – social-democraţii, cu preşedintele în suflet, îl lasă din braţe pe Crin. Pentru că, nu-i aşa, ei, ăştia mari, de la centru, au făcut o promisiune şi vor să se ţină de ea, cu durere în suflet. Dar dacă nu se poate... Dacă liberalii sunt băţoşi... Dacă Antonescu nu-i temperează... Dacă nu vor înţelege, cu toţii, cum devine chestia cu descentralizarea, realizată după o idee a lui Liviu Dragnea... Atunci, poporul pesedist...

Închei în retorica propagandei televizate a USL şi constat că astfel de atacuri la trăinicia USL şi la candidatul oficial al Uniunii sunt pur „băsiste”, chit că vin din interiorul USL.
http://www.gandul.info/puterea-gandului/basistii-din-usl-11544124
crescatorul de girafe
crescatorul de girafe

Mesaje : 328
Data de inscriere : 15/08/2010

Sus In jos

Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite” Empty Re: Divorț politic iminent în USL: Crin și Ponta se luptă să-și pună în cârcă fiecare povestea „Roșiei otrăvite”

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum