POLITICA
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

ONOR GUVERNOIU îL ACUZĂ PE BĂSESCU, cel ce bea whisky cu ţoiu DE MAL PRAXIS ÎN DOMENIUL INFRASTRUCTURII

In jos

ONOR GUVERNOIU îL ACUZĂ PE BĂSESCU, cel ce bea whisky cu ţoiu DE MAL PRAXIS ÎN DOMENIUL INFRASTRUCTURII Empty ONOR GUVERNOIU îL ACUZĂ PE BĂSESCU, cel ce bea whisky cu ţoiu DE MAL PRAXIS ÎN DOMENIUL INFRASTRUCTURII

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Aug 02, 2013 1:51 pm

ONOR GUVERNOIU îL ACUZĂ PE BĂSESCU, cel ce bea whisky cu ţoiu DE MAL PRAXIS ÎN DOMENIUL INFRASTRUCTURII 9421687834_4aab52978d_o
Din Evanghelia lui Băsescu ăl cu plete şi cu blonde cucuiete :
Şi aflînd de la vrednici slujitori nărăviţi în a trage cu urechea că pidosnicul premier-pisic , cel cu porcesţi apucături vroia să preacurvească cu unul , Gruia , pentru mulţi ţechini, EL a luat biciul CSAT şi plesnindu-i pe mişei peste buci şi fălci ,i-a alungat pre ei din templuuuu ................. AMIN ŞI O BĂRDACĂ DE VIN ...PREACUCERNICE PREAFERICIT PATRIARH DANIEL , BINECUVÎNTEAZĂĂĂĂĂĂĂĂĂ !
ONOR GUVERNOIU îL ACUZĂ PE BĂSESCU, cel ce bea whisky cu ţoiu DE MAL PRAXIS ÎN DOMENIUL INFRASTRUCTURII Tuxpi.com_.13754294622
Ce spune Guvernul despre convocarea CSAT: Este o forţare din partea preşedintelui Băsescu
Guvernul aşteaptă în continuare un punct de vedere al CSAT legat de privatizarea CFR Marfă, dar precizează că nu a cerut convocarea "de urgenţă" a Consiliului, ci includerea pe agenda proximei şedinţe a proiectului de HG, şi vede ca o forţare decizia preşedintelui de a convoca "de urgenţă" CSAT.

Executivul arată că hotărârile în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se iau cu unanimitate de voturi a celor prezenţi, în condiţiile îndeplinirii cvorumului, ceea ce nu ar fi posibil în cazul participării la şedinţă a cuiva fără drept de vot.

Într-un comunicat transmis vineri, Guvernul informează că a luat act de decizia preşedintelui Traian Băsescu de a convoca Consiliul Suprem de Apărare a Ţării cu privire la Hotărârea de Guvern pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni la CFR Marfă şi că aşteaptă în continuare un punct de vedere al Consiliului în acest sens, dar precizează că nu a cerut convocarea "de urgenţă" a CSAT, ci a solicitat preşedintelui să dispună includerea pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului a proiectului de HG. Solicitarea Guvernului a fost făcută în baza articolului 4 litera d) şi articolului 7 din Legea nr.415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Articolele menţionate prevăd că CSAT avizează proiectele de acte normative iniţiate sau emise de Guvern privind securitatea naţională, organizarea generală a forţelor armate, organizarea Consiliului, pregătirea populaţiei, a economiei şi a teritoriului pentru apărare, propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, alocaţiile bugetare destinate ministerelor şi serviciilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, condiţiile de intrare, trecere sau staţionare pe teritoriul României a trupelor străine, numirea în funcţiile prevăzute în statele de organizare cu grad de general-locotenent, viceamiral, similare şi superioare acestora, precum şi că şedinţele CSAT au caracter secret, ordinea de zi se stabileşte de preşedinte, cu consultarea vicepreşedintelui, iar propunerile ministerelor trebuie avizate de primul-ministru pentru a fi înscrise pe ordinea de zi.

"Guvernul consideră că discutarea în CSAT a subiectului nu trebuie să aibă drept scop sau consecinţă pasarea responsabilităţii între instituţiile statului, ci eventuala evidenţiere a unor informaţii noi, care pot pune la îndoială viabilitatea procesului de privatizare a CFR Marfă sau care pot elimina dubiile ridicate în ultima perioadă. Fără o astfel de clarificare, procesul de privatizare nu poate fi continuat. Guvernul vede ca fiind o forţare decizia preşedintelui de a convoca "de urgenţă" CSAT, cunoscut fiind faptul că hotărârile în cadrul Consiliului se iau cu unanimitate de voturi a celor prezenţi, în condiţiile îndeplinirii cvorumului, ceea ce nu ar fi posibil în cazul participării la şedinţă a cuiva fără drept de vot", se arată în comunicat.

Guvernul prezintă şi adresa transmisă, joi, de către secretarul general al Guvernului, Ion Moraru, către consilierul de stat Ion Oprişor, secretarul CSAT, în care este transmis proiectul de aprobare a privatizării CFR Marfă cu rugămintea de a fi inclus pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului, menţionându-se că are avizul Ministerului Justiţei şi al premierului Victor Ponta.

Este prezentată şi o scrisoare adresată de către premierul Victor Ponta, ca vicepreşedinte CSAT, către preşedintele Traian Băsescu, semnată de Ponta şi ca ministru interimar al Transporturilor şi de Robert Cazanciuc ca ministru al Justiţiei cu aceaşi rugăminte şi cu precizarea că CFR Marfă desfăşoară activităţi de interes public naţional în scopul realizării transportului public feroviar de marfă şi al satisfacerii nevoilor de apărare a ţării.

Preşedintele Traian Băsescu a decis convocarea de urgenţă a CSAT, vineri, informează Administraţia Prezidenţială, menţionând că joi după-amiază la Secretariatul CSAT a fost depusă o solicitare a Guvernului pentru convocarea unei şedinţe a Consiliului în legătură cu HG din 24 iulie privind CFR Marfă.

Şedinţa CSAT este convocată vineri, la ora 11.00.

"Administraţia Prezidenţială informează că joi, 1 august, la ora 17.05, la Secretariatul Consiliului Suprem de a Apărare a Ţării (CSAT) a fost depusă o solicitarea a Guvernului României pentru convocarea unei şedinţe a CSAT cu privire la Hotărârea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român S.A., în calitate de cumpărător, având ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de acţiuni, reprezentând 51% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă «C.F.R. Marfă» - S.A. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a decis convocarea de urgenţă a CSAT vineri, 2 august, la ora 11.00", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa citată menţionează că, în cazul în care prim-ministrul Victor Ponta nu poate răspunde convocării la şedinţa CSAT, este invitat, fără drept de vot, conform legii, vicepremierul Gabriel Oprea.

Luni, premierul Victor Ponta nu a exclus posibilitatea să-l aibă "înlocuitor" pe vicepremierului Gabriel Oprea la şedinţa CSAT în cazul în care preşedintele Traian Băsescu o va convoca în perioada în care el este în concediu, respectiv în prima jumătate a lunii august.

La finalul întrevederii pe care Victor Ponta a avut-o cu reprezentanţii FMI, CE şi BM, la Palatul Victoria, premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă se va întoarce din concediu în cazul în care preşedintele va convoca o şedinţă a CSAT în prima parte a lunii august, pentru a se discuta situaţia creată la CFR Marfă.

"Să-l convoace domnul preşedinte. De joi, am înlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a mă reprezenta în totalitate, dacă e ceva care apare într-o oră, două ore, domnul vicepremier Oprea are puteri depline", a spus primul-ministru.

GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat la 20 iunie câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Preşedintele şi premierul au o dispută privind privatizarea CFR Marfă, Traian Băsescu cerând ca Victor Ponta să îşi asume responsabilitatea privatizării, iar primul-ministru solicitând avizul CSAT.

Guvernul a aprobat contractul cu GFR, în 24 iulie, susţinând însă că tranzacţia trebuie aprobată de CSAT. Preşedinţia a comunicat că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea licitaţiei.

Potrivit Executivului, neformularea unei poziţii a CSAT în cazul contractului se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat şi restructurarea companiei.

http://www.zf.ro/companii/ce-spune-guvernul-despre-convocarea-csat-este-o-fortare-din-partea-presedintelui-basescu-11195841

_________________
" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "

Deoarece geniul trebuia sa poarte un nume , i s -a spus EMINESCU

Admin
Admin

Mesaje : 9990
Data de inscriere : 20/12/2008

http://naspa.forumgratuit.ro

Sus In jos

ONOR GUVERNOIU îL ACUZĂ PE BĂSESCU, cel ce bea whisky cu ţoiu DE MAL PRAXIS ÎN DOMENIUL INFRASTRUCTURII Empty Basescu nu ii mai da drumul lui Ponta

Mesaj Scris de PITIC_GHEBOS_din_GRADINA la data de Vin Aug 02, 2013 6:41 pm

Cu afacerea CFR Marfa, presedintele l-a prins in corzi pe Ponta si e putin probabil sa-l mai slabeasca pana premierul nu va arunca prosopul, ori pana arbitrul nu va ridica mana si-l va declara castigator.

Traian Basescu a declansat atacul impotriva lui Victor Ponta din momentul intoarcerii lui Omar Hayssam in tara. La cum a decurs sinopsisul declaratiilor dupa aducerea teroristului numarul unu, e greu de spus ca actiunea a fost premeditata.

Realitatea le-a adus aminte celor doi ca au prea multe interese divergente ca sa isi mai permita mimarea unei coabitari de ochii Uniunii Europene.

Asa a explodat CFR Marfa ca problema centrala a relatiei presedinte - premier, pentru ca dupa aducerea in tara a lui Hayssam si dupa anuntul castigarii licatiei de catre Gruia Stoica, a iesit Traian Basescu in conferinta de presa de la Cotroceni sa ne dezvaluie latura diabolica a viitorului actionar majoritar de la CFR Marfa: nu are banii si s-ar putea sa mai taie si vagoanele ca sa le vanda la fier.

A fost momentul in care privatizarea CFR Marfa devenea extrem de improbabila, pentru ca dincolo de caracterul strategic al companiei, in joc era soarta a mii de angajati - un impact de proportii asupra imaginii politicianului care si-ar fi asumat privatizarea. Condamnarea ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, si plecarea acestuia din fruntea ministerului inainte de parafarea ultimelor documente ale privatizarii a detonat bomba si a accelerat inflamarea conflictului dintre palate.

Dansand pe marginea unei rupturi totale cu trimitere directa la o noua suspendare, relatia dintre Traian Basescu si Victor Ponta a ajuns in punctul de unde nu mai poate reveni niciodata la aparenta intelegere de acum doua trei luni in urma, cand presedintele facea "lobby" pentru premier si acesta il alinta pe marinar cu fel si fel de glumite. Anul 2014 va fi unul electoral in intregime, iar Traian Basescu si de-ar vrea nu mai are timp de dulcegarii cu Ponta.

Pana in buza unei crize totale care sa blocheze iarasi definitiv orice comunicare intre palate, cei doi semnatari ai celei mai bizare hartii din istoria recenta a Romaniei au ramas cu problema lui Relu Fenechiu in brate - privatizarea CFR Marfa.

Iar potrivit intelegerii pentru noul acord cu FMI, vanzarea companiei ar trebui sa fie incheiata pana in septembrie 2013. Un termen care justifica deja convocarea de urgenta a CSAT de catre presedinte, dar nu lasa loc de prea multe explicatii Guvernului, dupa ce Ponta a cerut incontinuu intrunirea acestuia pe problema CFR Marfa.

Insa convocarea in regim de urgenta a CSAT exact cand Ponta a plecat in concediu, dupa ce premierul a insistat ca privatizarea sa fie pusa pe ordinea de zi si presedintele i-a raspuns mereu ca nu are nicio legatura, ilustreaza foarte bine la ce nivel s-a ajuns cu joaca politica.

Dupa cum intelege oricine, la cel mai inalt nivel - in zona sigurantei nationale. In acest caz, solutia rationala ar fi trimiterea acasa a ambilor circari si inlocuirea lor urgenta cu niste personaje macar competente, daca responsabili nu exista.
http://www.ziare.com/basescu/victor-ponta/basescu-nu-ii-mai-da-drumul-lui-ponta-1249412
PITIC_GHEBOS_din_GRADINA
PITIC_GHEBOS_din_GRADINA

Mesaje : 162
Data de inscriere : 03/08/2011

Sus In jos

ONOR GUVERNOIU îL ACUZĂ PE BĂSESCU, cel ce bea whisky cu ţoiu DE MAL PRAXIS ÎN DOMENIUL INFRASTRUCTURII Empty Moartea coabitarii. Cine are optiunea nucleara?

Mesaj Scris de FANTASIO la data de Vin Aug 02, 2013 6:44 pm

Trebuie sa te intrebi - oare unde s-a rupt coabitarea asa cum o stiam? Din ce motiv? Cine a facut totusi, la vedere sau nu, pasul decisiv? Si ce a gandit? Pentru ca, atunci cand noul razboi Basescu-Ponta a izbucnit, unul dintre ei s-a gandit la ceva. Ca are un atu cu care sa iasa castigator din razboiul pe cale sa inceapa.

Presupunand ca, totusi, nu sunt in realitate niste imaturi care sar cu tafna de fiecare data - desi asa se poarta in multe randuri - macar unul din cei doi crede ca il poate lovi puternic pe celalalt cu ceva.

Mergand tot pe ideea asta - ca razboiul n-a reizbucnit din senin, asa cum ar parea - nu pot decat sa ma intreb ce as are fiecare in maneca. Asta daca nu cumva doar unul are sau crede ca are, asi in maneca. Sa fiu sincer, din motive de interes jurnalistic si din motivul ca nu vreau sa cred ca un acord de coabitare s-a terminat din chestiuni puerile, mi-ar placea sa cred ca despre asta e vorba.

Si ma gandesc ce poate avea fiecare. Singurele chestiuni "grele" cu adevarat, cu potential exploziv, din ultima vreme, sunt venirea lui Omar Hayssam si privatizarea CFR Marfa. Are vreuna o parte suficient de neagra incat sa se constituie intr-o arma politica redutabila. La Hayssam as vedea potentialul, dar CFR Marfa nu, dar, din nou, si aici stim prea putine.

Basescu a vorbit, enigmatic, despre Omar Hayssam, spunand ca venirea acestuia ar putea duce la a treia suspendare. Ce stie Basescu despre ce stie Hayssam? Sau a aruncat o vorba in vant? E atat de rau pentru el incat USL l-ar suspenda sau atat de rau pentru USL incat USL l-ar suspenda? Ce stie Ponta despre ce stie Hayssam? Basescu a dat impresia ca "stie el ceva", Ponta ca nu e nimic de stiut.

Desigur, e prea devreme sa ne dam seama, mai ales ca, la nivelul asta, am fost de atatea ori trimisi in directii gresite insa, daca cineva are o carte suficient de buna, de compromitatoare, ea poate declansa un nou razboi - unul adevarat, de data asta - in politica romaneasca. Dar sa speram ca ne inselam si ca sunt, pur si simplu, orgolii mult prea mari.
http://www.ziare.com/basescu/victor-ponta/moartea-coabitarii-cine-are-optiunea-nucleara-1249363
FANTASIO
FANTASIO

Mesaje : 496
Data de inscriere : 24/09/2012

Sus In jos

ONOR GUVERNOIU îL ACUZĂ PE BĂSESCU, cel ce bea whisky cu ţoiu DE MAL PRAXIS ÎN DOMENIUL INFRASTRUCTURII Empty PONTA - proba in plus a lasitatii si lipsei sale de responsabilitate

Mesaj Scris de ELVIRA la data de Sam Aug 03, 2013 12:36 pm

"Dupa dezastrul privatizarii Oltchim, care a lasat pe drumuri 8.000 de oameni, Victor Ponta, prim-ministru al Romaniei si ministru interimar al Transporturilor, a plecat in concediu la Miami, lasand cu ochii in soare alti 10.000 de oameni, ajunsi in pragul disperarii. In plus, Premierul a mintit ca a transmis documentele privind privatizarea CFR Marfa, pe 26 iulie 2013. In realitate le-a transmis pe 01 august 2013, ziua decolarii sale spre Miami", se arata in acest comunicat, care condamna absenta lui Ponta de la sedinta CSAT, "pe care el insusi a cerut-o cu insistenta" - "o proba in plus a lasitatii si lipsei sale de responsabilitate".

"Incompetent si lipsit de caracter, Victor Ponta ar trebui ca, intre doua iesiri in cluburile din Miami, sa se gandeasca serios la zecile de mii de oameni disperati care il asteapta acasa si sa actioneze, in sfarsit, ca un om matur. Demisa sa din functia de prim-ministru ar fi un gest de salutat", se mai arata in comunicatul semnat de presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda.
ELVIRA
ELVIRA

Mesaje : 247
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 32
Localizare : Vancouver

Sus In jos

ONOR GUVERNOIU îL ACUZĂ PE BĂSESCU, cel ce bea whisky cu ţoiu DE MAL PRAXIS ÎN DOMENIUL INFRASTRUCTURII Empty Re: ONOR GUVERNOIU îL ACUZĂ PE BĂSESCU, cel ce bea whisky cu ţoiu DE MAL PRAXIS ÎN DOMENIUL INFRASTRUCTURII

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum